IZTOK faking GARTNER

« | | »

Tovornjaki

8.02.2016

Zdaj spet vsi bluzijo o neprilagojeni hitrosti in zvišanju kazni na naših cestah. Okej, to je problem, se strinjam, ampak ne pozabit na jebene tovornjake, ki so ogromnokrat razlog za nesreče. Tudi za zadnjo na Primorki je bil na začetku kriv tovornjak.

 

Avtor IZTOK GARTNER, zapisano 8.02.2016 ob 11:40 pod Aktualno in brez cenzure. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

7 odgovorov na “Tovornjaki”
 1. Skeletor - 8.02.2016 ob 11:56

  Pri nas je težava v tem, da se sploh ne moreš voziti po predpisih, oz. ti promet tega enostavno ne dovoli….
  Če se striktno držiš hitrostnih omejitev si dobesedno ovira na cesti in te že kamioni porivajo naprej ali pa te prehitevajo. Tudi če voziš cca 20 nad omejitvijo se hitro najde kakšen ki te zrine nazaj na vozni pas. Govorim za LJ obroč. Če se voziš npr. po avstriji, ni težav. Če je 80 je 80, 100 je 100 itd, in te noben ne buzerira od zadaj.

 2. IZTOK GARTNER - 8.02.2016 ob 12:12
  IZTOK GARTNER

  Tudi to je res. Če greš na prehitevalni pas s 130, si pečen, saj ti začnejo blendat in te posiljevat.

 3. teo saffron - 10.02.2016 ob 13:42

  zanimivo, včasih sem bil velik po italiji, vozjo kakor češ,tut v enosmerno itd.,..pa je sicer velik vozil popraskanih, ampak drgač, pa promet teče hitro kolikor se da in tekoče, če koga zaparkira, ne dobi kazni, ampak pusti prestavo v leru, da ga lahko prestaviš,itd…v glavnem je manj kazni in več prilagoditev voznikov sproti in vsakodnevno…Pod golovcem v ljubljani me je ustavil,..ravna cesta kjer pač lahko pelješ malo hitreje, presegel sem hitrost za 30km,..kazen…itak..čisto polnjenje proračuna, nima veze z varnostjo na cesti.
  kar se pa primorke tiče, na tistem mestu je res včasih megla, sem velikokrat tam vozil službeno, ja tam pa moraš zmanjšat hitrost..
  menda so vozili prehitro,povprečno..
  tovornjaki,ko ti blenda z lučmi, ker voziš počasneje,pa skoči na prehitevalni brez opozorila,pa starejši ljudje, ki še glavo težko obrnejo da preverijo prostor,itd,..kdo da takim podaljšanje izpita?
  pa da človk pred tabo zabremza, prej je pa norel po prehitevalnem,
  že v avtošoli učijo, na avtocesti, če ni urgentno, se ne bremza!!
  padeš na izpitu.
  ITD

 4. teo saffron - 10.02.2016 ob 13:48

  Stvar je v tem, da se tolk govori o vinjenih voznikih,
  kaj pa tisti pod tableti?
  kaj pa starejši, ki se komaj vsedejo v avto..?
  kaj pa psihično nestabilni,ki nimajo nadzora zdravnika?
  Že če se jezen usedež v avto, nisi kompetenten za vožnjo…
  Problem je v startu, kdo dobi vozniško.tisti ki plača in spele tistih par ur.

 5. mina - 11.02.2016 ob 09:22

  Teo, kar nekaj bluziš. Vse te smrti so povrzočili tovornjaki, ki so se zarili v avtomobile, ki si pravočasno ustavili. Razen enega starega, ki se je sam zaril pod tovornjak.
  Kar pa se tiče Italije in Italijanov, ne vem kdaj in kje si se vozil po avtocestah, jaz sem bila in sem še tam kar precej in je ena stvar zelo očitna, Italijani vozijo po avtocesti počasi, mi vedno vsee prehitevamo, razen kakih poršev in podobno, ki padejo mimo. To o Italijanih, da vozijo hitro, je mit. Italijani hitro speljujejo na semaforjih, medtem ko Slovenci pred semaforji kampiramo. V Italiji imajo tako velike kazni, da se jim divjanje ne splača. Da so ti kazen zaračunali ker si v tunel prinorel, je pa pravilno. Veliko je polnjenje proračuna, samo ne mo rečt, da je norenje po tunelih varno.

 6. teo saffron - 12.02.2016 ob 19:47

  Mina- v italiji se hitro obrnejo vozila v mestu, kjer se ne čaka ,…tako kot praviš, na križiščih se ne čaka,itd,..na avtocesti res peljejo počasneje po predpisih,
  sem pa opazil v več mestih, recimo v Rimu, da so bila nepravilno parkirana vozila, oziroma so zaparkirali neko vozilo, pa so mi domačini dejali, da je nepisano pravilo, da pustiš avto v leru, da ga lahko zaparkiranec prestavi,..pa ni bilo nobenega odvoza vozila zaradi nepravlnega parkiranja…
  sem pa doživel tudi v Italiji da so odpeljali nepravilno parkiran avto v Trstu..kopleksno je, pravim le , da je po mojih izkušnjah v Italiji malo več prilagodljivosti in ne tolk pomena pisat kazen za vsak prekršek ki ne pomeni življenske ogroženosti.

  presegel sem hitrost na roški cesti,pod gradom, pa ne za 30km, napaka v zapisu, ker sem hitel pisat, namesto 50km sem peljal 65km, kar se zgodi hitro, ko malo pospešiš na ravnini, ko preideš tri semaforje na roški.
  Na primorki so mena vozili s povprečno hitrostjo ki je bila presežena,..osebna vozila,nadzor kamer,..so pa se tudi tovornjaki zaleteli od zadaj…
  sicer pa ,…sploh ne vem zakaj to pišem, mam kej bolj pametnega za delat, kot se dajat z nekimi komentarji na komentarje, ja sem pa komentiral in seveda lahko pride komentar na moj komentar,hahah, mi je že žal da sem sploh pisal, mam kej bolj pametnega za delat.

 7. policaj - 3.03.2016 ob 21:08

  v ljubljani pa se kar lepo vozimo… nimamo takšnih problemov

Na vrh

Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !