IZTOK faking GARTNER

« | | »

Evrosong 2012: Prvi predizbor

22.05.2012

O vseh pesmih sem svoje prve vtise strnil že tule, zato danes  le na kratko o tem, če sem spremenil mnenje.

 • Črna gora, šov je začel Rambo Amadeus, ki je že sam pravilno ugotovil, da ima dve možnosti. Prva, da bo zadnji, in druga, da bo prvi. Komad ni slab, ampak preveč Magnifica je notri, pa Magnifico bi vse skupaj naredil bolj žurersko in primernejše za Evrosong. Je pa res, da je tip faca, kar se je pokazalo tudi na današnjem nastopu, ko je izvajal tudi nekakšen stand up. Lahko rečem, da mi je komad bolj všeč kot na predstavitvi pred nekaj tedni.
 • Islandija, eh, še vedno tečen komad, ki me ne prepriča niti v živo na odru.
 • Grčija, komad se mi na predstavitvi ni zdel tako slab, danes pa imam iste občutke. Povsem okej štanca za evrovizijski cirkus. Pa špura, ki se je ne bi branila niti Jennifer Lopez.
 • Latvija, tale poceni pop mi pred tedni ni bil bogve kaj, danes pa mi je ob butasti koreografiji na odru še dosti slabši. Je pa res, da mi refren še zmeraj na deluje slabo.
 • Albanija, Bjork plus Adele resda dasta vrhunski in doživet vokal, toda pesem se mi zdi tudi danes nekoliko tečna. Preveč petja in premalo muske, če povem na kratko. Manj je včasih res več, tole pa je vokalno pretirano in čez čas rata precej moteče, saj pevka ne poje melodije, ampak v nedogled vleče isti ton kot da bi hotela razfukati tv ekran. Saj vemo, da zna peti, zato ji tega ni treba dokazovati skozi cel komad.
 • Romunija, vokal je malo šepal, sicer pa se mi komad še vedno ne zdi nič posebnega.
 • Švica, še vedno tečen brit pop wannabe, ki pa vendarle ne deluje več tako slabo kot takrat, ko sem ga slišal prvič. In zdaj, ko ga poslušam v ponovitvah, se mi zdi še boljši, kar pomeni, da sem bil precej krivičen.
 • Belgija, lepa pesmica, ki bi jo lahko pela tudi Taylor Swift. Je pa škoda, da čez čas postane malce dolgočasna, namesto da bi potegnila nad oblake.
 • Finska, na predstavitvi mi je bila tale baladica dosti bolj okej, danes pa se mi je zdela zelo razvlečena in prazna.
 • Izrael, Bilbi na lsdju je brez dvoma najbolj anojing komad celega šova. Bljak, za žile rezat.
 • San Marino, Kylie Minogue wannabe me ni prepričala niti danes. Je pa res, da mi refren z vsako ponovitjo udarja po glavi bolj konkretno.
 • Ciper, še ena štanca in še en dolgčas, kjer mi danes ne gre v uho niti refren.
 • Danska, pljunuta Carrie Underwood se mi je zdela pred tedni dosti boljša kot danes. Nimam pojma kaj je šlo narobe, morda vokal, morda nekam šibka podlaga, morda pa pač komad, ki se ga naveličaš že po prvem poslušanju.
 • Rusija, smešno in zanimivo le prvo sekundo, potem pa blesavo in dolgočasno. Pa grozno slabo vokalno. Nedvomno bizarka leta.
 • Madžarska, čeprav se mi komad danes ne sliši več tako dobro kot pred tedni, lahko zapišem, da še vedno držim pesti, da pridejo v sobotni finale.
 • Avstrija, dosti boljše kot takrat, ko sem komad slišal prvič. Hm, dejansko lahko rečem, da vse štima in da sem dobil enega boljših komadov današnjega predizbora.
 • Moldavija, žurka, ki zagrabi. Kul komadek, še bolj kot na predstavitvi.
 • Irska, še vedno slab komad.

Navijam za: Avstrijo, Madžarsko, Grčijo in Moldavijo.

Če sem iskren, mi zares všeč ni bil niti en komad, kar je grozno. Vem, da od Evrosonga ne morem pričakovati glasbenih presežkov, toda vsako leto se najde nekaj pesmi, ki mi potegnejo. Danes mi res niso. Še tiste, ki sem jih zapisal kot favorite, so dejansko daleč od dobrega komada. Upam, da bo drugi predizbor boljše deloval na moja ušesa.

V finale so šli: Romunija (razumljivo), Moldavija (super), Islandija (nezasluženo), Madžarska (super), Danska (dobra odličitev), Albanija (presenetljivo za Evrosong), Ciper (razumljivo), Grčija (kul, saj gre za najboljšo dance štanco večera), Rusija (pričakovano, ampak zelo bedno) in Irska (nezasluženo).

 

Avtor IZTOK GARTNER, zapisano 22.05.2012 ob 21:02 pod Glasba, šovi. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

15 odgovorov na “Evrosong 2012: Prvi predizbor”
 1. spookymulder - 22.05.2012 ob 22:32
  spookymulder

  Navijam za Rusijo, ker so babuške dobra potegavščina in ker me je Evrosong že prevečkrat razočaral, da bi tukaj še iskal glasbeno kvaliteto.

 2. Bojan - 22.05.2012 ob 22:42

  Edino babuške, vse ostalo je za kozlat.

 3. opaz - 22.05.2012 ob 22:47

  Albanija in Montenegro kar se mene tiče. Ostalo je vse dolgčas.

 4. Peter - 22.05.2012 ob 23:01

  Meni je bila daleč najboljša Islandija

 5. Knox - 22.05.2012 ob 23:02

  Sicer moram žal reči, da mi nobena pesem ni bila nekaj ekstra vendar sem vseeno zadovoljen zaradi Albanke, ki je res izjemna vokalistka. Čeprav pesem kot taka spet ni nekaj, …..

  Avstrija in Švica itak nimata šans, ker nima kdo glasovati zanju. Tokrat so jim še Turčijo pobrali. Črnagora je pa pristala izven balkanskega kotla in imela v tem smislu ful smole. Če bi nastopala v četrtek bi imela vozovnico za naprej bp

 6. IZTOK GARTNER - 22.05.2012 ob 23:04
  IZTOK GARTNER

  Blesavo je to, da je Evrosong v prvi vrsti le kuhna držav.

 7. Knox - 22.05.2012 ob 23:08

  Jp, ajde, saj še kupim tisto o nacionalnih okusih in podobno. Samo dandanes, ko so vse pesmi praktično enake in bi težko ugotovil od kje je kdo, če ne bi zraven pisalo mi je smešno kako nekatere države prav stereotipno glasujejo za svoje prijatelje oz. še huje. Kako iz principa ne dajo glasu sovragu.

 8. IZTOK GARTNER - 22.05.2012 ob 23:14
  IZTOK GARTNER

  Finta je tudi v tem, da nekatere države dajo veliko več denarja za ta šov kot druge in je to tudi odločilno glede tega kdo bo za koga.

  Nimaš kaj, določene države bodo vedno znova glasovale za iste države, pa četudi bo šlo za najslabšo pesem vseh časov.

 9. sonček - 22.05.2012 ob 23:39

  Ja, saj če pomislimo, v četrtek, ko bo tudi Slovenija imela pravico do glasovanja, komu bo povprečen Slovenec dal največ točk? Joksimović 12, Nina Badrić 10, Kaliopi 8… tako nekako. Po mojem mnenju ne gre za kuhinjo, ampak za dejanski glasbeni okus večine na določenem teritoriju.

 10. Bojan - 23.05.2012 ob 08:50

  Babuške, čeprav res ne gre za nek glasbeni presežek, prej obratno, so glede na nesmiselnost glasovanja in znano evro-kuhinjo vsaj originalna in domiselna protiutež vsem ostalim uniformiranim “mladim” robotiziranim euro kričačem.

 11. MATEj - 23.05.2012 ob 10:18

  Dejansko noben komad ni bil presežek: edino v Danskem sem slišal potencial za radijski hit, čeprav v živo izvedba ni bila najboljša. Če ne bodo zmagale ruske babuške, bo veliko presenečenje. Jedward pa niti nista bila tako slaba kot pred leti na x factorju.

 12. nebo - 23.05.2012 ob 11:12

  sicer včeraj nisem gledal, poznam pa par komadov ki so šli včeraj naprej. Albanka se mi zdi super, verjetno je šla zarad točk žirije, že res da je skoraj tri minute samga vokala, sam tako zapet ne vem če zna kdo na tem euosngu, razen tega men osebno ni tak probelm da komad nima neke prepoznavne melodije, ampak če nekdo tako pristno pokaže čustvo na odru je za pohvalit. Preveč je ostalih je la la la “poglejte me” . Bi pa jaz vsekakor ne dal naprej Rusinj, saj so simpatične, ampak ko sem komad slišal po radiu je bilo pa grozno. Pa irska dvojčka sta mi tud nadležna, všeč mi je Danska , Ciper mi tud ni všeč, ker je komad slišat obupno zlajnan in neizviren. Črno goro sem si prej pogledal na yt, nastop je bil fin, tud besedilo še kar, ampak komad v celoti pa kot da je narjen v pol ure ko sta bla Rambo in Magnifico (al kdor je že avtor) na pivu. Tud za zajebancijo si je treba vzet čas in imet pravo idejo. Podobno kot z Rusinjami, nekdo se je odloču,da bo dal te ženičke na oder kot nek wau efekt, komad je pa totalno za usrat. Imam rad zajebancijo, sam tako ki res vžge, ne pa nekaj na pol…

 13. IZTOK GARTNER - 23.05.2012 ob 13:14
  IZTOK GARTNER

  Nebo, končno nekdo, ki se strinja z mano za jebene babuške.

 14. AndrejM - 23.05.2012 ob 20:08

  Sem med preklapljanjem opazil ene dobre ženske noge. Mislim, da so pripadale Grkinji, nisem pa čisto prepričan.

 15. IZTOK GARTNER RAZMIŠLJA NAGLAS » Arhiv Bloga » Evrosong 2012: Drugi Predizbor - 24.05.2012 ob 20:59

  [...] Evrosong 2012: Prvi predizbor [...]

Na vrh

Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !