IZTOK faking GARTNER

« | | »

Velenjska otroka

4.04.2016

Ej, folk, smo res lahko tako zelo prepričani, da sta stara starša velenjskih otrok primerna za njun razvoj in da so jima jih res vzeli po krivici? Poznamo dovolj zakulisja tega primera, da se lahko tako zelo pizdimo in sodimo direktorico CSDja?

 

Avtor IZTOK GARTNER, zapisano 4.04.2016 ob 20:55 pod Aktualno in brez cenzure. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

9 odgovorov na “Velenjska otroka”
 1. Rado - 4.04.2016 ob 22:28
  Rado

  Poglavitno vprašanje je: Čigavi so moji otroci?

  Moji otroci so nosilci genskega zapisa staršev (mene in matere otrok), starih staršev in njihovih staršev. Primarno torej otroci sodijo v širšo družino. Država preko svojih socialnih služb si tu jemlje prevelike kompetence. Temu je treba narediti konec.

 2. Nevenka - 5.04.2016 ob 14:07

  Predvsem je potrebno upoštevati to, kje bi otroci radi bili. Z njihovimi čustvi se ni za igrati, kot da so potrošno blago in jih premetavati po družbi kakor se komu zdi. Morda bi morala socialna služba najti skrbnike v pravi širši družini in jim za to ponuditi nekaj podpore, da otroci ne bi bili preveliko finančno breme, glede na to, da sedaj niso ravno dobri časi. In seveda ohraniti stare starše in vse kar sodi v pravo družino. Razen, če se ugotovi, da take okoliščine niso dobre za otroke. Glede tega pa je vedno potrebno več poštenih mnenj, da ne bi sprejemali slabih odločitev. Slabih za otroke, ne za čisto vest socialne službe.

 3. David - 5.04.2016 ob 14:48

  Mene ne moti toliko, kdo je kaj kriv, to je delo csd in ne nas, še manj pa medijev ki tako zlivajo gnojnico na csd. Me pa moti način kako so prišli po otroke. Pa to je ugrabitev, jebela cesta. Pa ne morejo tak delat no, jaz bi iz groba vstal in jih pobil vse no, da to mojim naredijo. Smešno mi je tudi, ko govorijo o starosti starih staršev in o velikosti stanovanja. Poznam ogromno primerov ki so živeli v katastrofalnih bivalnih razmerah in s starši, ki jim ne bi dal, da so s od staršev.

  Spomnite se samo primer Anje S. iz Prekmurja ko je po njo prišlo 20 policistov. Pa halo, 14letni deklico so prišli iskat kot da je Balkanski bojevnik Tosič. To je tisto kar mene moti. Za dobro otrok? Kje so zdaj tisti pametnjakoviči, ki so bili proti istospolnim v dobro otrok. Tudi tu bi lahko pomagali.

 4. Alen - 7.04.2016 ob 10:11
  Alen

  Poznamo dovolj zakulisja o beguncih, da lahko sodimo, ali res sodijo na naša ozemlja? Poznamo dovolj zakulisja o gejih, da lahko sodimo, ali res sodijo med nas? Poznamo dovolj zakulisja, da lahko trdimo, da Janez Janša ni resnično dobra duša, ki edina pomaga Sloveniji in Slovencem v blagostanje in srečo? Mislim, da imaš prav. Treba je pobiti vse begunce in otroke.

 5. Mellie - 8.04.2016 ob 14:40
  Mellie

  Mnenje, ki opozarja na postopkovne napake in transparentnost.

  OBRAZLOŽENE ODLOČBE NISO KAPRICA | http://www.open.si/2016/04/07/zakonito-vodeni-postopki-in-obrazlozene-odlocbe-niso-kaprica-ampak-clovekova-pravica/

  “Edina zakonita možnost, da Centru za socialno delo Velenje odločbe o zavrnitvi vloge za izvajanje rejniške dejavnosti ne bi bilo treba izdati je primer, ko bi stara mama vlogo po seznanitvi z nenakolonjenim mnenjem umaknila. Če umika ni bilo ali je nanj kakorkoli vplival CSD z zavajanjem o pravicah ali pristojnih organih, gre za nezakonito izveden postopek, saj je bilo stranki onemogočeno, da bi o njenih pravicah odločil pristojen organ (bodisi ministrstvo bodisi CSD). Celo če bi do umika vloge prišlo na zakonit način, bi CSD o tem moral izdati sklep o zaustavitvi postopka, a tega nikoli ni bilo. Morda ni odveč opozoriti, da je temelj pravne države to, da o naših pravicah v pravnih postopkih odločajo organi, ki jih je za to predvidel zakon. Če temu ni tako, odločitev takorekoč ni bila sprejeta.
  Morda res obstajajo informacije, ki jih ne poznamo, a problem ni, da te informacije niso razkrite javnosti, ampak da niso razkrite niti strankam, v katerih pravice se posega.
  Glede na potek zadeve se javnost ni dolžna zadovoljiti z odgovorom: strokovnim delavcem je treba zaupati. Socialno delo je namreč tisti del sistema, ki odloča o posegih v najbolj intimno sfero ljudi, zato je najmanj kar od njega lahko zahtevamo to, da o postopkih odloča zakonito, transparentno in poglobljeno.”

 6. STELA - 13.04.2016 ob 19:15

  David….se podpišem pod tvoj zapis….bi samo dodala eno vprašanje…zakaj za vraga ima njun oče še vedno toliko kompetenc??? On je vendar UBIL njuno mamo!!!….kako bo razložil otrokoma, če ga bosta vprašala kje je njuna mami?…a bo reku…Ja, jaz sem jo ubil????!!!!??!?!?!?!

 7. teosaffron - 15.04.2016 ob 19:54

  Mellie, dobila odgovor, kar kmalu direkt od tistih ki se ukvarjajo s tem vsak dan.
  Drgač pa brez skrbi, z veseljem bi na csd jih pustili take primere sodišču, veš kaj bo, …po hitrem postopku se bo odločalo, saj se na Csd jih s takimi družinami ukvarja cela ekipa več mesecev ali let..pogovarja z njimi, itd…sodišče bo le pregledalo facte, pravno .
  To je le ena od zadev, mellie, ker vidim da si tako pametna na vseh področjih.
  Ja , javnost se mora zadovoljiti z odgovorom, ali bi rajši videla, da povedo konkretno kaj je narobe z določeno osebo, draga moja,to je pa poseg v osebno sfero, ki si ga javni delavec ne snme privoščiti.
  Ti lahko klevetaš soseda da je kockar recimo,
  javna , strokovna oseba, ne more govoriti o konkretnih razlogih.
  je velika razlika.
  verjemi, dobro vem za kaj se gre.
  ko bi že nehali pljuvati po socilanih delavcih.
  so izobraženi za delo z ljudmi, socialno delo,psihoterpaijo študirajo, itd.,..ko pa pride na csd, mu dajo poleg reševanja recimo kompletne problematike nekega narkomana, da ne bo šel v zapor, da bo zaživel v družbi, stanovanjski problem, služba, pa še kaj…
  no , pol pa v vrsti v tem času stoji nek prepotentnež, ki mora le zvedeti če vela malca za otroke, pa vpije in grozi, kaj dela socialka v piarrni eno uro, ker sam kofetka s tistim prej omenjenim..
  pa grožnje, celo fizićni obračuni,..grožnje da ve kje stanuješ,klofuta ko stopiš iz pisarne, policaji pridejo, pa povedo da ne morejo ukrepati..pride zmučen človek, na vseh črtah, pa e pokaka v pisarni, ima raka na želodcu, pa nerešeno stanje finančno, gredo z njim na banko reševat, pa na dom,…no vmes, pa čakajo odločbe ostalih, ki tudi rabijo ddenar…pa greš delat v soboto in nedeljo, pustiš družino, zato da bodo ljudje dobili denar, pa daš denar ljudem strokovno, pa dobiš inšpekcijo, ker se govori da se ponekod kar tala denar, pa se zagovoarjaš še pred njimi, in spet zapraviš čas da dokažeš, kaj..da si upravičeno dal denar revežu in ko to dokazuješ,mine tri dni,pa se spet nabere pošta in vloge, spet čakakjo ostali..
  Pa podatek da ma nek center več tisoč vlog kot drugi , pa manj
  zaposlenih.

  Socialni delavci pač spadajo v kasto najnižje , kajne?
  Pa čeprav so ravno tako izobraženi kot ućitelji.
  Roko na srce, pedagoški faks je eden lažjih, upam trditi, ker poznam, neprimerljiv od Faksa za socialo.
  Preverite diplomsko nalogo…s pedagoške…zgodovina sončnih ur.
  to nardi otrok v osnovni šoli.
  govorim , ker pri učiteljih pa vsi v bran stopijo
  Socialni delavci pač nimajo nikogar ki bi se za njih zavzel, ostali kot sami so tiho, ker se bojijo zgubiti službe.Oh pa še se da povedatzi, sram naj bo vse ki tolčejo po socialnih delavci kar tako, ..so slabi in dobri kot v vseh poklicih, a koliko dobrega naredijo, mam pisma ljudi,dokaze, a vendar oni kot uradni delavci so zavezanio molčečnosti, zraven špa še grožnje z Vrha. Lahko je srati in leporečiti nevladnim organizacijam,društvom, saj oni na koncu le zberejo nekaj paketov za pomoč, na koncu pa jih pošljejo v celostno obravnavo Centrom za SD, kjer pač delajo strokovnjaki v okviru, kar jim dovoljuje zakon!!!!!!!!!!!

 8. teosaffron - 17.04.2016 ob 21:48

  Zakaj pa pridejo v vrtec, na splošno,..in vzamejo otroka , kot se reče,
  ocena strokovnih delavcev, da bo to najblažja oblika,
  verjemte,so še veliko težje oblike odvzema, če se tako izkaže, da bi bila to edina možnost.
  KI pa res ni rožnata.
  Ljudje živite na luni, spremljate medije, vse verjamete,…žal…
  ker pa socialni delavci nimajo sindikalista Štruklja, pač stopicajo ko debili na istem mestu.in tako so učitelji takoj v bran, social.delavec pa ta zaden idiot ki si ga vsak privošči.
  Učitelj dela kolk..8.20 pa recimo do kosila otrok.
  ok pa ma priprave doma, kajne?…ocenjevanje nalog, pa recimo zbiranje gozdnega listja za pouk itd…pa veliko odgovornost ker dela z otroki, pa uradno 30 dni počitnic, seveda se zukaj ne šteje 2 meseca ko so otroci na dopustu, pa razne krompirjeve, pa nevenm kakšne počitnice…
  pa stresno zelo kajne, šola v naravi, itd..
  Pa se kdo vpraša zakaj je nekdo lahko opravljal poklic učitelja brez strokovnega izpita, ?
  Celo brez diplome?
  Soc.delavec…ni govora brez diplome in strokovnega izpita.
  Soc.delavci imajo 30 dni dopusta.pa nič krompirjevih počitnic.
  odgovornost, ja da ne zajebejo življenje in finance, ter prihodnost narkomanov, alkoholikov,ljudi, ki so po nepotrebnem zašli v težave, ne po svoji krivdi,normalnih sodržavljanov, sosedov, mladih, starih otrok, vseh…delajo kar pač dovoljuje zakon ( nekateri preizkušajo kaj novega )
  da lahko pomagajo nekomu,…in sobote , nedelje, ker pač ne dobijo novih sodelavcev, stari pa odpovedo, zbolijo zaradi izgorelosti….
  resne bolezni!!!!!!!!
  in potem še tisti ki ostanejo, delajo še za te zbolele ki jih ni…

  Pol pa ženska z nekega dobrodelnega društva trosi pamet, ko sama ima koncept društva, da si tako ali tako lepo izplača strošek svojega dela, za dobrodelne namene, potem je pa še pohvaljena na tv kako skrbi za ljudi..še kako si izračunajo da imajo nekaj v žepu, ,…nič ni zastonj…
  pol pa en social.delavec dela za državno službo, dela kar mu nalaga zakon, če dela več nič več ne dobi, nobene nagrade, nič dodatka, če dela zelo dobro, vsi vedo, a ne dobi nič,..ne
  tv publicitete, ne denarja za potrošene stroške dodatnega dela, ko hodi ob vikendih delat,…ITD—–

  VSAKA ćast….DRžavi, Virantu ki je obljubil da bodo nagrajevali bolj uspešne,.itak nima veze, vsi samo Nakladajo všečno.
  Pardon izrazu

  V IMENU VSEH KI SE TRUDIJO DATI NEKAJ DOBREGA LJUDEM

  JEBITE SE VSI POLITIKI PO SPISKU

 9. lala - 28.04.2016 ob 18:32

  folk, sodeč po zadnjih dogodkih v tej naši vukojebini, če vprašate mene, je skrajni čas da dvomite o vsem kar samo diši po državi, v tej naši državi!!
  sam se niti ne bi opredeljeval a sta primerna a nista, je pa nekaj dovolj zgovornih točk pri vsem tem,
  1. slovenci smo v globalu precej pošten folk(govorim o navadnem folku) zanimivo, da pride celo v ljubljano protestirat kar nekaj folka, ki starša nesporno bolje poznajo kot CSD!!
  2.Spomin je ena zanimiva stvar ne?….še ne dolgo nazaj sta bila v precej podobni aferi udeležena ravno ta dva CSD-ja(Velenje,S.Gradec), govorim o primeru tiste koroške deklice, ki so jo maltretirali tako dolgo, da sta nato socialna delavca stvari vzela v svoje roke, in zato tudi fasala arest!! gre pa tam stvar celo tako daleč, da je takratna tožilka predala primer, drugi tožilki, tri dni pred njeno premestitvijo v velenje, če se ne motim, misleč, da primera niti odprla ne bo, no pa ga je in je ugotovila, da je z primerom vse narobe že v temeljih!!!
  no mimogrede, dans to tožilko vlačijo po sodiščih, kdo je zares zajebu nikogar ne zanima!!!….
  3. potem se tu postavlja vprašanje, kaj sta ta dva CSD-ja( in njihova “strokovnost”) počela celi dve leti, prokleto dobro so vedeli kaj se je dogajalo!!
  4.argumenti s katerimi so nas želeli prepričat zakaj stara starša nista primerna, so zelo milo rečeno, smešni!!
  tko, da še enkrat, skrajni čas je, začnete dvomit o vsem kar samo diši po državi, v nasprotnem, boste kmalu brez gat!!!in to precej dobesedno…..

Na vrh

Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !