Neslavne barabe

13.03.2016 ob 12:14

Včeraj še enkrat gledal Tarantinove Neslavne barabe. Enkraten film. Ko sem ga videl prvič, nisem bil tako navdušen. Motil me je miks dobre drame iz uvoda in obešenjaškega humorja, ko na sceno pridejo Pittovi fantje. Zdaj v drugo je štimalo vse. Res super film. Waltz jebeno perfekten, Fassbender tudi dober, Laurentova in Krugerjeva ravno tako čudoviti. Tarantino je mojster. Prav čutil sem, da moram ta film gledati še enkrat in da sem mu delal krivico predolgo časa. No, zdaj je pravici zadoščeno.

 

5 komentarjev na “Neslavne barabe”

 1. MacGyver pravi:

  Jaz bi samo napisal: NO SHIT SHERLOCK! :)

 2. filmi pravi:

  Ravno pred kratkim gledala na TV. Waltz je odličen v vlogi SSovca, malo poceni zaplet (vsi vodilni naciji gredo v nek odročen kino v Pariz sredi vojne?) in konec (SSovci paktirajo z zavezniki ?).

  Odlična scena s štrudlom. Landa ve, da je to Shoshanna, ali pa pač uživa v zasliševanju priče.

  Hehe, poznam italijanščino in tisto je bil res beden poskus Brada Pitta in njegovih.

 3. AndrejM pravi:

  filmi,

  sredi vojne se je enkrat Hitler odločil, na veliko začudenje generalštaba nemške vojske sicer, da gre na inšpekcijo zahodne fronte v Francijo in glede na to, da so se povsod, kjer se je pojavil, z njim valile trume najvišjih predstavnikov Reicha, ne bi bilo nič čudno, da bi se vsi znašli skupaj v enem pariškem kinu. In ja, SS-ovci oziroma zastopniki Heinricha Himlerja so se na skrivaj pogajali z zahodnimi zavezniki o separatnem miru na Zahodu, zato bi se tudi to v resnici lahko zgodilo.

 4. filmi pravi:

  Inšpekcija fronte, ja. Ne pa kino.

  Morda kakšni že. Tisti najbolj trdi pa dvomim, da.

 5. AndrejM pravi:

  filmi,

  propaganda je bila za Hitlerjev režim odločilnega pomena. Radio, kino, časopisi…vse to je bil pomemben del njihovega pranja možgan. Goebbels sam je na radijih imel svoje oddaje, v kinih so pred filmi bili veličastni napovedniki njihovih zmag. Tudi razni javni shodi na prostem ali v zaprtih prostorih so bili za naciste nekaj najbolj običajnega, zato je kaj takega potencialno seveda možno. Tudi sicer je glavni šef zahodne fronte do svoje razrešitve feldmaršal Gerd von Rundstedt imel svoj štab kar v enem udobnem pariškem hotelu, tako da se je tam kar dogajalo :) .

  Mislim, da je bil Heinrich Himmler kar precej “trd” :) .

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !