Stavka

18.11.2015 ob 22:51

Sem lahko malo oster? No, stavka policije se mi zdi butasta. Končno niso več samo težaki, ki te ustavijo zaradi prehitre vožnje.

 

54 komentarjev na “Stavka”

 1. Krzno pravi:

  Nesramni policisti, ki te ustavijo, ker ne spoštuješ predpisov.
  Vsak lahko stavka, če ima razlog za to in policaji ga imajo.
  Pol leta jih že nategujejo, zdaj imajo pa asa v rokavu.

 2. policaj pravi:

  Evo Iztok….dokazal si mojo teorijo o tebi – lokalno zafurstriran, nerazgledan, narokometaški lovilec klikov na siolu.

  I rest my case…..

 3. policaj pravi:

  http://policaj.blog.siol.net/2015/11/18/stavka-policistov/

 4. David pravi:

  Pol leta? Nategujejo jih že več let. Ne samo ta vlada ampak več njih. Tako kot nas narod. So pa pri meni izgubili vso kreditibilnost pri obravnavi prometnega prekrška. Fuck with them.

 5. Kranjska čebela pravi:

  Problem je iztrošena oprema, posebno zdaj, ko imajo nove zadolžitve.
  Timing pa ni preveč domoljuben. Zna biti celo nevarno.
  Kot domoljubki mi ni prav, sploh ne! Tako se ne dela! Zdaj so izredne razmere, postavljamo žico na mejo, oni pa stavkajo! Bodo teroriste noter spustili … Ne podpiram!

 6. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Krzno, ja, ki te ustavijo sredi noči, kjer ne ogrožaš nikogar, na odseku, kjer praktično nimaš pojma, da je 50 omejitev, samo zato, da napolnijo blagajno in nič druzga! Ne delaj se idiota spet no!

  Policaj, izšolani so za posebne razmere. Končno so se zgodile, da je vsaj malo akcije izven stanja ob cesti in pihanja alko testov in teženja za napačano parkiranje sredi mesta in teženja 15 letnikom s pivom v roki in reševanja mačk iz dreves in zvonenja za preglasno glasbo v blokih.
  Če ti ne paše bit policaj, bi to povedal prej. Zdaj si in bodi še naprej. Pika.
  In ko sva že pri nabijanju klikov, si svoj link zalimal zato, da dobiš klike al kako :)

 7. policaj pravi:

  Dokaz, da ne veš, zakaj se gre pri stavki, pa vseeno nabijaš ljudstvu svoje poglede o njej in ti gre (najbrž) le za klike. Najprej se pouči za kaj sploh je stavka, kje so osnove za naše zahteve, potem pa komentiraj.

  Kako da nisi kometiral dogovora z tisto vlado, s katero smo podpisali, da nam bo najkasneje 1.1.2016 dvignila plače za 35%?

  Glede radarja ponoči pa….enkrat, ko boš (vsaj malo) odrasel, boš razumel, zakaj so predpisi v prometu….Mogoče je ravno policistov stanje tam rešilo življenje tebi, da se ni kak pijanec s 100 km/h zaletel vate.

  Pa še to – dajte so no odločit: ali spimo ponoči, ali imamo radarje?! Eni pišete tako, eni pa tako….

 8. KendrickLamar pravi:

  Iztoka je očitno stran, da se mu ne bo kaj zgodilo zdaj ko je ta val beguncev :D ksenofob :D :D :) ???

 9. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Policaj, nop, pjanca ne ustavite, ustavite pa nekoga, ki namesto 50 pelje 60 in ga na totalno hinavskem odseku drkate v glavo v imenu varnosti. Tistih pravih norcev, ki so krivi za hude nesrece, zacuda nikoli ne opazite. Lazje je jebat mini prekrske sred noci na totalno idiotskih odsekih, kjer je vec kot jasno, da se gre za polnenje blagajne.

  Prelom obljube je grda stvar, a niste edini, saj nobena obljuba ne drzi pri nas. Zal. Okej, stavkajte, a ne mi nabijat, da ste bogi zarad beguncev. Za to se izsolani in izurjeni. Skrajni cas, da ste kulije in papir menjali z akcijo.
  Bi pa sel za postarja, kaj ti naj!

 10. David pravi:

  Policaj, kolikor vem, še nismo 1.1.2016.

 11. E pravi:

  Jaz se strinjam z policisti.Ne gre samo za plače Iztok gre tudi za popolnoma iztrošeno opremo in ne primerne vlažne dotrajene prostore.Nimajo zagotovljene osnovne opreme kot so oblačila , čevlji , ne prebojni jopiči ,ki že zdavnoma ne služijo svojemu namenu čelade, iztrošeni avti bi že zdavnoma morali iti v svoj pokoj itd. to je samo osnova kaj še le tisti dodatek ,da lahko svoje delo opravljajo res tako kot se zagre.Ne pravim ,da zdaj ne opravjajo delo tako kot se za gre amapk kljub pomanjkljivi opremi delajo čudeže na meji ,če to izpostavim.

  http://www.zurnal24.si/policist-migrantom-ribe-delamaris-jaz-kupujem-le-s-budget-clanek-260185

 12. nuky pravi:

  @Iztok “nop, pjanca ne ustavite”
  Kako zdaj, pred časom si pizdil čez policiste ravno zato, ker lovijo pijančke. Saj bi se naj ubožci strašnih policistov tako prestrašili, da med begom zletijo s ceste in po možnosti v smrt…
  Sedaj zveni to malo hipokritsko, oziroma se glede na okoliščine obračaš tja kamor ti tisti trenutek paše!?

  Kje pa piše, da policisti stavkajo zaradi beguncev? Kje med zahtevami policistov so begunci omenjeni? Vse zahteve, ki so sedaj na tapeti, so policisti izpostavljali prav vsako leto oziroma za vsako stavko že zadnjih več let, ko še ni bilo o enemu beguncu ne duha in sluha.

 13. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Jemlješ iz konteksta! Dobro veš za kaj se je šlo takrat in da je bil lov idiotski, saj je poba umrl in ga niso rešili!

  Glede na to, da jokajo glede beguncev po Facebooku in še kje že nekaj tednov, sem prepričan, da je to zdaj botrovalo vsemu. Ne se sprenevedat no.

 14. KendrickLamar pravi:

  Iztok si prebral na 24 ur…

  Slovenija je Hrvaški formalno najavila vračanje skupine ekonomskih migrantov. Ti v Sloveniji niti ne zaprosijo za mednarodno zaščito, zato je njihov vstop v EU nezakonit. Tudi Srbija in Makedonija sta začeli omejevati vstop migrantom, sprejemajo le begunce iz Sirije, Afganistana in Iraka.

  Kaj praviš na to? Pa ne izzivam samo zanima me mnenje…

 15. Kranjska čebela pravi:

  Krožijo zapisi, kjer se policisti pritožujejo zaradi beguncev, to drži.
  Po Parizu pa je čas stavke neprimeren, kot je neprimerna njihova iztrošena oprema.

 16. Nightmare83 pravi:

  Dej ne pametuj z maminega kavča! Bi rad tebe videl delati po 12h in več na dan za minimalca in včas brez enega samga obroka.

  P.S. Dej se mal nauči kontrolirat svoj zoprn glas. Včeraj sem mislil, da bom razbil radio, ko si me zbudil sredi noči s svojim vpitjem v mikrofon. Fak ej.

 17. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Sori, nisem vedel, da se ti radio sam od sebe vžiga sredi noči :)
  Glede maminga kavča, od 25 leta dalje ne pametujem več iz njega. Grem pa kdaj tja na kosilo, to pa.

  Glede 12 ur za minimalca, taksisti delajo še več, pa ne stavkajo! Le tolko. Da o kakih medicinskih sestrah niti ne začnem govort. Pa blagajničarkah in kelnarcah. Bla faking bla!

  No, pa dajva zaključit tole tvoje komentiranje na mojem blogu, ker vidim da si eden izmed tistih brezjajčnih škratov, ki ne znajo komentirat ne da bi zraven drkali še name.
  Ajde!

  P.S.
  Tudi o tem sem včeraj govoril po radiu :)

 18. KendrickLamar pravi:

  Tudi o tem sem včeraj govoril po radiu

  daj Link :D

  hvala

 19. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Nimam linka :)
  Bil sem gost v nočem programu SNOP 4 ure :)

 20. KendrickLamar pravi:

  Damn, se bo dalo kje poslušati naknadno? O čem si govorim?

 21. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Zakaj pa nis včeraj poslušal, bučko :)
  O vsem mogočem :) O fuku, babah, filmih, muski, politiki, karieri, spletnih komentarjih in še čem :)

 22. KendrickLamar pravi:

  Iztok

  Ja nisem vedel da boš na radiu. Pa še hitro sem zaspal včeraj… :D

  Sem mislu, da je kje na netu…

 23. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Na Tviterju sem reklamiral cel teden :)

 24. policaj pravi:

  @ Izzy – dej preberi si stavkovne zahteve pa boš vedel zakaj se stavka. Ali pa najdi izjavo predsednikov obeh sindikatov, da sta kaj omenila begunce (čeprav je prava beseda migranti) pol pa pametuj, da je zaradi beguncev. Zopet si dokazal, da nabijaš brez predznanja ali vsaj osnovnega poznavanja teme…. tipično zate. Tako si rušiš tudi svoje objave za nazaj…

  Glede dogovora – torej če vlada ne spoštuje enega dogovora, potem kako lahko mi pričakujemo, da bo spoštovala našega, kaj ne?! Preprosto, če ti ne zahtevaš svojega, to še ne pomeni, da mi ne smemo svojega. Pika. Sploh pa država, s tem, ko ne spoštuje svojih zavez, namesto da bi vzpodbujala duha v družbi, da je potrebno obveze izpolniti (torej, da naj tudi v zasebnem sektorju izpolnjujejo obveze), daje vzgled, da dogovorjenega ni potrebno spoštovati. ŠTEKAŠ?

  @ David – res še nismo 1.1.2016, ampak večina dogovorov je zapadla že pred letom dni nazaj….kako morate bit tko naivni?

  In Izzy – kako kaj noga? Greš z mano na mejo za prostovoljca? Pomagat tem revežem? Al še vedno boli…..

 25. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Glede na to, da se ne poznava, nisem noben Izzy zate!
  Daj se obnašaj no!

 26. montebuba pravi:

  ja to je dvorezen meč….po eni strani so do stavke upravičeni kajti država ni izpolnila obljub..itd…po drugi strani pa so rano zdaj nasploh v Evropi in tudi v Sloveniji napete razmere kot že dolgo ne.

  Tu se strinjam z iztokom , v bistvu imajo sedaj pravo delo policaji ko morejo varovati mejo, poostriti nadzore..itd..ne pa samo pisati kazni prekrškarjem…to izpade kot da malo izsiljujejo in so “namenoma” čakali na nek napeti trenutek kjer jih nujno potrebujemo, da lahko potem dobijo svoje kajti brez njih ne bo šlo..

 27. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Montebuba, redko se strinjava, ampak zdajle pa podpišem vse, kar si napisal.

  Policaj pač nabija in ima v glavi, da nas bo prepričal nasprotno, ampak je tako zelo jasno kako pa kaj, da bi trileten otrok poštekal :)

 28. montebuba pravi:

  pa Cerarju tudi čestitke za podano izjavo…upam da ne bo popustil in bo stal za svojimi besedami. Edini v Evropi smo,kjer policija štrajka. Vedno bolj mi je všeč Cerar kajti postaja bolj odločen!

  policaj &co (ne želim izpasti kot, da sovražim policaje ampak res ni pravi trenutek, ko pa se stvari umirijo pa naj pogajanja stečejo dalje)

  poglejte raje zdravnike in sestre, ki imajo tudi veliko stika s begunci pa ne stavkajo…da ne govorim o prostovoljcih ki delajo zaradi lastne dobre volje da nekomu pomagajo.)

 29. montebuba pravi:

  kaj je razlika med Policijskim sindikatom in Sindikatom policistov Slovenije? :/

 30. policaj pravi:

  Pa KDO govori o beguncih? Dajte bistroumni, navest en vir, razen izjav Cerarja? En sam, da je nekdo iz sindikatov rekel kaj o beguncih. En sam. Prosim lepo.

  Cerarček pač, da bi upravičil svoj prav, se sklicuje na begunce. Če ste slišali, je tudi omenjal, da bo potrebno, če bi dal nam, vzeti drugim: šolnikom, zdravstvu, upokojencem,…..to pa samo zato, da bi druge obrnil proti nam.

  Vam to ni jasno?! Potem ste zaslepljeni….močno.

  Sorči Izzy…pol pa fucking. Bo to šlo?

  Pa kako noga, te sprašujem?

 31. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Nop, ne bo slo! Gospod Gartner zate!
  Ce ne zmores, spizdi, saj si na obisku in se ne znas obnasat!
  Ce si res policaj, pa si lep dokaz, da je vec kot prav, da vas Cerar ne jebe za pet posto!
  Vesel bodi, da sploh imas sluzbo!

 32. policaj pravi:

  ja, garden, hvala za službo. Res.

  Tudi gostitelj se mora obnašati do gosta. Ponavadi je tako, da kakor se obnaša gostitelj se tudi gost….saj veš….kar je na mizi, je za pojest….al sem ti že v posteljo k tvoji (napihljivi) punci zlezel z mojimi besedami?

  Pa noga, kako?! Še boli?!

  p.s. grem stavit, da tega ne boš objavil ;)

 33. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Poglej svoj prvi komentar in potem bova čvekala o obnašanju!

  No, pa bodi dovolj, imel si svojih pet minut, pa sploh ti ni šlo slabo :)
  Vsaj zabaven si bil, za razliko od kretena zgoraj, ki zdaj še vedno piše komentarje in mu ni jasno, da ne gre za to, da ga ne bi upal spustiti skozi, ampak za to, da pač hočem higieno na blogu in da vsak kurac, ki ima pet minut časa za drkanje pač ne more drkat tule prosto po Prešernu. Tema zapisa je stavka ne Iztok faking Gartner! Če to ni jasno, pač odfukaš!
  Tko!

 34. Ggg pravi:

  Policah! Cela Slovenija te podpira pri stavki in je na tvoji strani, proti vladi. Boš tudi ti na Strani Slovenije, ko bo le ta demonstrirala proti vladi npt. zaradi dviga davka? Ali boš vseeno stopil na stran sovraga, s katerim si trenutno v sporu?

 35. mATEJ pravi:

  Zakaj pa zdaj nebi smeli stavkat? Saj pa migranti so mirni in sploh ne rabijo nobenega policista na meji. :D

 36. Krzno pravi:

  34. Dobro vprašanje,vendar mu to prepoveduje pogodba, če se ne motim. Če policija,ali vojska pristopi na stran ljudstva in tako ne varuje več vlade ali pa vrhovnih oblasti države, se je včasih temu reklo coup d’état.

  Ker so profesionalci, morajo varovati vlado, pa tudi če jo v resnici sovražijo iz dna duše.

 37. darja pravi:

  Policija ne varuje osebkov, ki so na oblasti. Oni imajo svojo varnostno službo, vozila, šoferje… So se dobr zavarovali :)
  So kar ločeni od Policije, ki jo mi poznamo in srečujemo.

  Policisti varujejo samo bajturine, palače – da se ne dela škoda.

 38. Don Marko M pravi:

  stavka policajev neupravičena…..Cerar naj pokaže malo jajc in stavkajočim spiše disciplinske, minus na plačo in še kakšno odpoved…..ni razloga, da bi se policaji komu smilili, sploh s tistimi svojimi osladnimi pravljicami policijskih 51 odtenkov sivine…..
  sam še nisem pozabil in verjamem dovolj ljudstva, kako so 2012 brezmilostno mlatili po svojih vstajniških državljanih s pendreki, kordoni, konjenico, vodnimi topovi, helikoptreji, solzivci…..
  če kateri od policajev misli, da se mu ne godi dovolj dobro, naj pač da odpoved…..aja, pa Petrovič in stavkajoča kompanija naj že enkrat javnosti pokažejo svoje plačilne liste, pa da vidimo, komu se bodo še smilili…..

 39. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Končno nekdo, ki razmišlja s svojo glavo!

 40. policaj pravi:

  ker luzerji ste tam gor v Mariborju, da tko “razmišljate s svojo glavo”… sam da se drugim jemlje, pol je pa vredu, a ne…

  bogi begunčki….policaji so problem… me zanima, koga boš klical, ko ti bodo vlomili v avto, ko se bo kdo zaletel vate in pobegnil,…. begunce…. izmeček

  tipično slovenceljsko, kar so ti že zapisali drugi – za dogajanje v Sloveniji in trpljenje lastnega naroda ti ni mar… ampak ne – če pa zapišeš kako o trpljenju drugega naroda – pol si pa svetovljan in človeški.

  Marš, gnida zahojena….

 41. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Super obnašanje, res :)

 42. Don Marko M pravi:

  aha Iztok, tem pisočim policajem je dovolj samo prst pokazati, pa takoj pokažejo svoj pravi obraz….. :D

 43. ajda pravi:

  policaj, daleč od policista in temu primerno izrazoslovje. Če si pa policist, te je lahko sram, ker s takimi besedami mečeš slabo luč na kolege policiste. No, ker to nisi, ni panike.

 44. policaj pravi:

  kera kurba si res Gartnerček….

  Še dobro da delam screen save svojih ostalih komentarjev, ki jim ne dovoliš objavo in bi tvojo zgodbo (blog) postavili v drugi ali drugačni luči…
  ..takšnega, ki ti gre pa na roko, pa objaviš, in izkrivljaš celotno zgodbo…. he he he

  bo to lepa zgodba o tebi, brez skrbi…..

  p.s sem vedel, da boš tega (prejšnjega) objavil

 45. policaj pravi:

  Objavi še prejšnje, če imaš muda….

 46. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Super, da delaš, upam da tudi tistih, kjer me nenehno žališ in drkaš name!
  Ne gre za muda, poba, gre za to, da hočem higieno na svojem blogu in da kjlub večkratnim opozorilom nisi bil sposoben komentirati brez osebnega žaljenja.
  To je vse!

  No, naj bo dovolj zaenkrat. Upam, da si spraznil jajca, če že porničev in pičke nimaš za to!

 47. policaj pravi:

  Higiena?! Na tvojem blogu?!

  Lepo te prosim, ne delaj se intelektualca, če si pa neizživet sexualni manijak wonna be….

  ti in tvoj “v rogo pihač” Don Marko….če pogledaš tvoje in njegove bloge…..ijoj

  Copy paste. Fantazije….neizživetih in spolno neizživetih fantov.

  Pogrom. Pa tvoje slike žensk?! Same prostitutke in barske plesačice…
  Si sploh že imel “normalen” odnos z žensko..

  Porničev pa ne gledam….za razliko od tebe, ki ti je to osnovni izobraževalni program

  Žalost, da si ti eden uradnih siolovih blogerjev….

 48. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Tega sem ti še spustil noter, ker me je nasmejal :)
  No, zdaj pa adijo.

 49. Uvažam_Migrante pravi:

  Ti nimaš pojma. Pa nisem ljubitelj plavih angelov, sem povsem neopredeljen kar se jih tiče. Vendar pa oni tvegajo svoja življenja, za 800€ neto. Zato jih povsem razumem, da stavkajo. Zaslužijo si najmanj 1x večjo plačo.

 50. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Kaj pa, ko sedijo v pisarni in pišejo parkirne listke? Pa ko te ustavijo, ker si sredi noči na povsem varnem odseku namesto 50 vozil 60? So tudi ogrožena njihova življenja?
  In hej, vsak, ki gre za policaja, mu je jasno, da bo njegovo življenje ogroženo, saj je izurjen tudi za posebne naloge. In tudi povejo mu koliko bo znašala njegova plača.
  Naj pač gre za tekoči trak v trgovino in pika, če mu kaj ne paše.

 51. ajda pravi:

  Uvažam_Migrante,a to je uraden podatek, da imajo 800 eurov plače? Če prav razumem imajo vsi policisti 800 eurov netto, ne glede na delovno dobo, delovno mesto, razne dodatke? Morda takšna plača pomeni za policista, ki ima manj delovnih izkušenj, nobenih drugih dodatkov. A meniš, da si vsi, ne glede na kakšnem delovnem mestu so, zaslužijo najmanj 1600 eurov in še vse dodatke, ki so jih deležni? Če govorijo, da to ni povezano z begunsko krizo, zakaj se to poudarja, kako so izpostavljeni itd. itd., je edino pravilno kot je dejal Cerar, da ne bo popustil pri izsiljevanju. Če bi ne bilo begunske krize, bi ne imeli takšne podpore kot jo imajo. Me pa čudi, da so tako zelo z njimi ostali delavci v javnem sektorju, gasilci, vojaki, medicinsko osebje, kateri tudi niso v zavidiljivem položaju, kar se tiče plače in ne izsiljujejo zase, le solidarni so do policistov.

 52. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Zelo prefrigan tajming so zbrali, ni kaj :)
  In folk je nasedel.
  No, jaz nisem.

 53. Mellie Mellie pravi:

  Policaj, če si ti predstavnik policije, nas je lahko strah!

  Očitno si ti eden tistih policistov, ki kričujo na begunce in dajejo ksenofobne opazke! S tem mečete slabo luč na celotno policijo in Slovenijo kot državo! Hkrati pa izničite dobro delo večine zelo humanih policistov. Verjetno ste isti osebki z veseljem tolkli po vstajnikih!

  Problem je tudi vaše vodstvo, ki vam ne daje pravih strokovnih usmeritev. Vsak, ki si privošči ksenofobni ali drg brutalni izpad, bi moral sleči uniformo!

  Da pa imate iztrošeno opremo, je sploh nezaslišano. Strokovni in človeški policisti bi si zares zaslužili boljšo plačo, a dokler so med vami odpadniki, si naše simpazije ne zaslužite. Zato bi morali iz svojih vrst izločiti tiste, ki si ne zaslužite nosti unifrme, ki predstavlja Slovenijo!

  Seveda imam sama bridko izkušnjo s policisti. Na tem blogu sem to že opisala, naj na kratko ponovim.
  Moški mi je grozil z britvico in od mene zahteval denar, izvila sem se mu, stekla do glavne ulice in zaustsvila dva policista. Bila sem v šoku, onadva pa sta se mi posmehovala, ukrenila pa nista NIČ! Niti poskusila nista posikati nepridiprava, kije verjetno nadaljeval svojo “akcijo”.
  No, Policaj, zakaj naj takšne policiste, ki niso vredni svoje uniforme, sploh podpiram? Če bi bili profesionalni in človški, bi jih z vsem srcem! Zares žal mi je tistih, ki svoje delo opravljajo korektno in profesionalno. Skrajni čas je, da se znebijo takšnih, ki mečete slabo luč na cel stan.

 54. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Dokler ti ne bodo prerezali vratu, boš za našo policijo nezanimiva.
  Pred leti se spomnim vloma v avto. Ne samo, da sem vse poslikal in pobral celo izjave prič, ker se njim ni ljubilo, tudi razbite flaše od pijanih roparjev sem prinesel za prstne odtise in nanizal morebitne osumljence. Izgovor je bil seveda ta, da je bilo odtujeno premalo za pravo preiskavo.
  Kaj, halo, prosim? Boli me kurac koliko je bilo ukradeno, hočem da se debile, ki so to storili, kaznuje za samo dejanje!

  Ko je bilo treba polnit državno blagajno na cesti, pa so bili seveda vsi takoj v akciji.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !