Odmevi

29.10.2015 ob 02:31

Folk crkuje v blatu in mrazu, Cerar pa nabija, da je pripravljen zavarovati našo državo.

Naj Janša ograje raje postavi okoli svojih ovc in naj se zaprejo pred ostalo Slovenijo.

Od kje retardirana ideja, da je Slovenija v vojni z begunci?!?

 

62 komentarjev na “Odmevi”

 1. AndrejM pravi:

  V svoji sveti vojni izpred računalnika si spregledal, da iste ukrepe, o katerih govori Janša (in Cerar) počasi izvajajo tudi druge evropske države. Meni je Janša včeraj bil čisto v redu in je stvari povedal čisto realno, je pa res, da je v življenju najlažje, da zariješ glavo v pesek in misliš, da si tako rešil probleme. Ne, jih nisi. Uh, sem pozabil, če bi isto povedala Barbi girl, bi pa ti še rit ploskala od navdušenja, ane? Se pa tudi sicer v življenju vse zgodi z nekim razlogom in je čisto prav. In kaj je ta kriza pokazala? Najprej, da EU obstaja samo na papirju, vzdržujemo kup debeloritih drago plačanih birokratov, skupnih politik, solidarnosti in tako naprej pa ni. ZDA, Kitajska, Rusija in ostali se nam lahko samo smejejo, saj če bi (kot primer) EU bila neka realna sila, se tudi Krim ne bi zgodil, evropski politiki pa se hodijo tam samo fotografirat, to je pa tudi vse. Počakajmo par tednov (dni?), ko se bodo meje na severu zaprle in bo tukaj naenkrat par deset tisoč migrantov, kako bo ta EU solidarna in razumevajoča, pa da se razumemo, upam, da se to ne zgodi, ampak možnosti za to pa so. In drugič, če bi v Sloveniji (Bog ne daj) prišlo do državljanske vojne ali kaj podobnega, se Slovenci med sabo koljemo tako, da je bila Bosna v primerjavi s tem otroški vrtec. Zdaj so se na sramotilnem stebru znašli tisti, ki so res grdo govorili o migrantih, ampak kje so bili sramotilni stebri, ko so poblazneli levičarji z enakimi izrazi govorili o povojnih pobojih in svojih takratnih (in sedanjih) političnih nasprotnikih?

 2. Katrina pravi:

  Razvite zahodne države so jim sf**** države, domove, režime, prihodnost, vse. Bili smo tiho, Rupel še zdaj izjavlja, da bi ponovno podpisal proslulo vileniško izjavo. Produciranje in dajanje podpisov pod izjavo, za katere se izkaže, da je bila čista laž in konstrukt, je zanj normalno evropsko obnašanje.
  Kaj je izjavljal Janša nisem gledala in me ne zanima.
  Zdaj se del te t.i. “gamadi” odločil, da se ne bo pustila pobit, ampak da bo odšla tja, kjer je pravzrok njihovih eksistencialnih težav. No, resnici na ljubo, morali bi oditi v Ameriko, ampak jih razumem, oditi v Evropo je ipak lažje. Še posebej če te povabijo. Razsvetljena katoliška Evropa (a ni to oksimoron, razsvetljen in katoliški mi nekako ne gre skupaj, težko verjamem v brezmadežno spočetje) zdaj vije roke in se čudi. In postavlja ograje. Kar postavljajte jih, če mislite, da lahko duhca, ki ste ga spustili iz steklenice, spet lahko spravite nazaj, ste idioti. Ampak to itak ni nikakršna skrivnost.
  AndrejM, sprašuješ, kje so bili sramotilni stebri ob debati pri povojnih pobojih? Kaj sprašuješ levičarje, vprašaj desničarje, oni v tem primeru niso opravili dela

 3. Portos pravi:

  Na žalost moramo tudi mi čimprej zapreti mejo,ni druge :(

  http://www.zurnal24.si/slovenijo-prestopilo-sto-tisoc-beguncev-clanek-258991

 4. mina pravi:

  Iztok, daj mi prosim odgovori na tole vprašanje: ali veš, da Avstrija že postavlja ograjo na mejo? Če ne veš, potem si ravnokar zvedel.
  In nadalje, če Avstrija postavlja ograjo, kaj na po tvojem naredi Slovenija? In ali veš, da je čista bedarija tlačiti Janšo v tole situacijo, ker ograjo bomo tudi mi postavljali, pa jo ne bo Janša, Cerar jo bo?

  Daj prosim odgovori, ker si res hecen.

 5. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  A ko bo začela neka država streljati begunce, jih bomo streljali tudi mi?
  Namesto z ograjami se dajmo raje ukvarjat s tem, zakaj še vedno spijo v blatu in mrazu!

 6. Zelda pravi:

  iztok, samo prosim , če mi odgovoriš na konkretno vprašanje in predlagaj prosim konktetne rešitve, če bodo vse države evropske unije postavile ograde – slovenija po tvojem ne sme narediti, ker to ni humano – kako bo mala slovenija poskrbela za milijon beguncev, ki so še na poti in se bodo ustavili pri nas, če ne bo pregrad.

 7. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Kakih miljon beguncev no :)

 8. KendrickLamar pravi:

  Zelda dobro vprašanje. Iztok odgovori na vprašanje :) ))

  btw za Slovenijo je že 100K ogromno….

 9. Zelda pravi:

  To sem dala samo primernajbolj črnega scenarija. Še vedno mi nisi odgovoril na vprašanje. Ali nimaš rešitve za tako množico beguncev . Jaz imam zelo dobre predloge. ;-)

 10. Rado pravi:

  Tako je Andrej.
  Tudi meni je bil Janša prvič po dolgo časa čisto o.k.
  Stvaren.

 11. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Rado, daleč smo prišli, da nam je Janša, ki sploh ne bi smel več nastopati nikjer v javnosti, ratuje spet všeč!

  Zelda, nihče nima rešitve, vsi se učijo sproti in žal delajo veliko napak. Jaz pravim samo to, da je treba z njimi ravnati humano ne pa kot z živino.

  Kendrick, zakaj imate vsi v glavi, da je bila taka cifra naenkrat skupaj pri nas? Fak no :)

 12. KendrickLamar pravi:

  Nič nimam v glavi, da je bilo 100k beguncev od 1x. Bilo pa jih je 100K v 6 dneh, kar pa tudi ni velike razlike (med enim in 6-dnevi). Dejstvo je, da če jih že 10K od enkrat pride so problemi. Lep dokaz so šotori in neučakanost itd…. Če smo pa povsem realni je pa za slovenijo problem že, če jih pride od 1x 3-5 tisoč…

  Sam ne mi zdaj prijaviti, da jih ni bilo po 5-10k od enkrat :D XD

 13. KendrickLamar pravi:

  Še tole me zanima, kakšno je tvoje mnenje na tole:

  Sistem registracije beguncev ni učinkovit: ‘80 odstotkov je rojenih 1. januarja 1995′

 14. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Eno je 10 tisoč, drugi pa 100 tisoč in miljon!

 15. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ta fora z registracijo je logična, saj se vsi bojijo, da potem ne bodo mogli v Nemčijo.
  Večina logike tu odpove, saj se nam niti ne sanja v kakšni pizdi in pod kakšnimi pritiski so ti ljudje.

 16. Rado pravi:

  Iztok,
  strinjam se s tabo. Janše televizija ne bi smela več povohati.
  Vendar tisto kar je povedal, drži.

 17. mina pravi:

  Fak Iztok, pa kako si sploh predstavljaš, da kar zanikaš dejstva?? Dejtvo je, da je v Slovenijo prišlo več kot 100.000 beguncev v enem tednu. Človek, pa kaj se je tebi čist utrgalo?? 100.000! In države okoli nas postavljajo ograj, vse po vrsti. Torej, kaj konkretno je tvoj predlog? “A če jih druge države začnejo streljat, jih moramo tudi mi? In “gre samo za to, da z njimi ne dalamo kot z živino” – to ni odgovor na čisto konkretno zastavljeno vprašanje. Torej?

 18. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Mina, še ena, ki skupno število beguncev, ki so prišli in odšli, enači s tem, da jih je bilo naenkrat toliko tukaj. Fak no!
  Nihče nima konkretnega odgovora, to sem povedal že miljonkart. Žal tudi jaz ne. In ker nihče nima pojma kako pa kaj, jim pač postavljajo ograje. Super, res.
  No, pa še konkretno vprašanje zate, res misliš, da jih bodo ograje ustavile?

 19. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Rado, torej drži, da je islam grožnja Evropi? Ti torej podpiraš take ksenofobne javne nastope eminentnih ljudi naše države? Bravo, res!

 20. Portos pravi:

  http://www.publishwall.si/joze.biscak/post/148284/migrant-domacinu-na-vrat-nastavil-noz-mnozicni-pretepi-v-nemciji-zahteve-po-seriatu-na-danskem

 21. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Portos, ta pravega si našel za citirat, ja :)

 22. mina pravi:

  Iztok, poglej Madžarsko. Odkar imajo ograjo nimajo več problema. In ja, ograje stojijo po celem svetu, za zajezevanje problemov. Seveda še vedno fašeš kakega ilegalca, ampak so pa ograje en tak fajn ukrep za drastično zmanjševanje števila prebežnikov. Sicer je pa z ograjmi tako, dokler jih ne rabiš, jih nimaš, če pa jih rabiš, pa druge izbire itak nimaš. Ti in ostali lahko brcate kok hočete, ograja bo postavljena, če druge možnosti ne bo. Druga možnost je, da se postavi vojsko in policijo na obale Turčije. Če tega ne bo, bodo ograje po EU. Tko pač je.

 23. mina pravi:

  Iztok

  “Mina, še ena, ki skupno število beguncev, ki so prišli in odšli, enači s tem, da jih je bilo naenkrat toliko tukaj. Fak no!”

  Ne. Jaz ti pravim, da številke postajajo hudičevo pomembne, če Avstrija postavi ograjo, ker potem migrantje ne bodo samo prečkali Slovenijo, pač pa se bodo pri nas zaglavili. Ja? Matematika pa to? Dokler grejo samo mimo, so to ene cifre, ko pa se začnejo nabirati, pa so to druge cifre. Bo šlo?

 24. KendrickLamar pravi:

  Tale Iztok prav čaka, da lahko besedo ksenofob fukne v odstavek :) :)

  Obdaja me občutek, da je Iztok največji Ksenofob v Sloveniji…

 25. Rado pravi:

  Tega pač ne mislim.

  Mislim ravno obratno. Sveža kri lahko pomeni le nov razvojni sunek za postarano Evropo. Strah me pa je edino tega, da bi v slovenskem žepu, obstalo 50.000 beguncev, ki jih Avstrijci ne bi hoteli več v Avstrijo, Hrvatje pa ne nezaj.

 26. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Mina, sori, nisem vedel, da štejeva za morebitno prihodnost in ne za sedanjost. Daj no :)

 27. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Mina, super za Madžarsko, res. Tudi Hitler ni imel več problema z Židi, ko jih je fuknal v taborišča in skuril.
  Torej smo nazaj v časih berlinskega zidu al kako? Res super še enkrat!

  Montebuba, ups, sori :) Bonda pa tudi jaz čakam.

 28. KendrickLamar pravi:

  Iztok spet mutiš v tri krasne :) Mina je dobro povedala. Če Avstrija postavi ograjo bo v Sloveniji panika in kaos čisto lepo povedano. To pa samo pomeni še več nezaželjenih dogodkov in seveda vse več nestrpnosti iz obeh strani. Povsem jasno in dobro povedano..

 29. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ker zidovi pa obljubljajo raj a ne?

 30. KendrickLamar pravi:

  Ne vem to ti praviš, da obljubljajo raj. Jaz sem samo povedal, da v primeru, da Avstrijci zaprejo, da bo samo že večja štala tko je sedaj. Preberi še 1x moj zapis in ne obračaj besed…

 31. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ti si rekel, da bo še več nezaželjenih dogodkov in nestrpnosti, če ne bo zidov, zato sem te vprašal, če morda misliš, da zidovi obljubljajo spokoj in raj in mir!

 32. KendrickLamar pravi:

  Ne narobe razumel kot vedno oziroma si razlagaš tako kot je tebi všeč. Sam sem mislil, da če bodo postavili zidove, da bo samo še več nezaželjenih dogodkov in nestrpnosti.

  Ti očitno ne zastopiš kaj ti želim povedati lol

  Če postavijo zid (Avstrijci) so potem vse meje zaprte in bodo begunci ostali tu in to seveda pomeni samo še več nezaželjenih dogodkov in nestrpnosti.

  bo šlo???

 33. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Čak zdaj! Se pravi, strinjaš se z Mino, ki zagovarja zidove, istočasno pa praviš, da bodo zidovi prinesli še več sranja?!?
  Res ne štekam, eto!

 34. KendrickLamar pravi:

  Jaz sem napisal, da se strinjam z mino glede tega posta:

  Mina
  Ne. Jaz ti pravim, da številke postajajo hudičevo pomembne, če Avstrija postavi ograjo, ker potem migrantje ne bodo samo prečkali Slovenijo, pač pa se bodo pri nas zaglavili. Ja? Matematika pa to? Dokler grejo samo mimo, so to ene cifre, ko pa se začnejo nabirati, pa so to druge cifre. Bo šlo?

  Ne vem kje ti vidiš, da je ona zagovarjala ograjo. Če mi lahko objasniš. Ona samo pravi, da zna biti jeba če Avtrija postavi ograjo, ker potem migrantje ne bodo mogli tja ampak bodo ostali tu.

  Pa daj ali ti moram res tu razlagati kot 5 letnemu otroku jebemu no! Pa saj nisi star 5 let. Daj naj debata teče normalno brez sprenevedanja. Vedno isto ampak res vedno isto…

 35. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Stari, ob tisoč komentarjih pa lahko kdaj pa kdaj tudi kaj zamešam, mar ne! Kaj si tečen!
  Pa odfukaj ta prepotenten in napadalen etitjud pliz! Če si nadrkan, drkaj kje drugje!

 36. KendrickLamar pravi:

  Nisem tečen ampak me malo jezi, ker se to skoraj vedno zgodi. Pač lepo bi povedal že od začetka, da si pomešal pa basta ampak mi potem greš pa sestaviš še dodatnih 30 vprašanj in jasno, da pomislim, da ponovno trollaš. Pa brez zamere…

 37. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  30 vprašanj? Ne pretiravaj, lepo prosim.
  Ti malo prej meni, da sem največji ksenofob, trollam pa jaz, a ne. Okej!
  In hej, kako naj bi vedel, da sem pomešal, če nisem vedel, da sem pomešal. Ko sem pogruntal, sem tudi povedal. In to je bilo po dveh komentarjih. WTF!

 38. KendrickLamar pravi:

  Ti preveč dobesedno jemlješ stvari kot vedno. Jasno da ne 30 lol. To sem tako napisal lahko bi napisal recimo 100k vprašanj ali pa milijon ko so zdaj ravno ti 2 cifri aktualni ane. Upam da vsaj to razumeš.

  To za ksenofoba sem seveda rekel v šali ki je kot kaže nisi razumel žal. edino če si res ksenofob? :) ))))) Potem pardon.

  Aja pa če sem zaradi tega troll ker sem ti rekel da si ksenofob kaj si potem šele ti, ko vsakemu ki se s teboj ne strinja praviš da je ksenofob :) kaj si potem ti troll vseh trollov? Mislim če že meni praviš, da sem troll ker sem napisal v šali, da si ksenofob :) no jaa :D

  Ja zdaj si ugotovil da si zamešal in hvala bogu si to tudi priznal. Si videl kakšno frko si naredil samo zato ker sem napisal da se strinjam z mino :)

 39. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Jaz jemljen stvari dobesedno? Daj preber svoje smrtno resne komentarje pri zapisu o fuzbalu in beguncih, ki je bil čista provokacija. Fak no, stari moj.

 40. Mellie Mellie pravi:

  Iztok, popolnoma isto se sprašujem!

  Cerarjeva retorika je pošastna! Sploh se ne spomne na življenje in zdravje ljudi, samo o meji razpravlja. Še Milojko Kolar je zvilo in je skoraj zajokal pred kamero! Cerar pa o meji, vojski in ograjah. Slovenija je očitno napdena od premraženih, lačnih in utrujenih ljudi, ki hočejo čim prej naprej – dokler so jim vrata v avstrijo in Nemčijo še odprta!

  Itervju za CNN je bil katastrofa! Amanpour ga je na koncu pustila, da odflanca do konca, saj ji ni odgovarjal na vprašanja!

  Na tvit po intervjuju, da nismo izvedeli nič, je Gregor Golobič tvitnil: »Ne drži čisto. Namreč: izvedeli smo nič. Oziroma natančneje: izvedeli so nič. Še precizneje: dobili so potrditev, da smo – nič.«

  Takle mamo! Zdaj ve cel svet.

 41. Katja Steiner pravi:

  Posredujem naprej…….. preberi do konca!!!!

  **********************************************************************************

  Objavljam pisanje, ki naj bi ga napisal nekdanji sodelavec Varnostne službe ( v nadaljevanju VS, katere ni navedeno ) in bi ga naj poslal na kar nekaj naslovov pristojnih državnih organov v Sloveniji in kot sam navaja, ni bilo prav nobenega odziva.

  APEL – DRUGA PLAT ZGODBE PRED KATASTROFO

  Naj na začetku navedem nekaj dejstev o katerih se boste spraševali na koncu tega APELA. Predvsem zaradi varnosti in eksistence moje družine, sodelavcev ter tudi trenutnega družbenega položaja – svoje identitete ne morem razkriti. Tudi zgodbe o kolegih policistih, ki so opozarjali na resnične dogodke na naši meji, pa so jim zagrozili s sankcijami, so mi dale dodatno misliti, da ne govorim o medijih in njihovem enostranskem poročanju, ki že meji na norost Zavedam se, da zaradi tega lahko moj namen izgubi na verodostojnosti, toda žal drugače ne gre. Kar nekaj časa sem razmišljal ali naj se za tak korak odločim ali ne in na kakšen način. Na koncu pa je pretehtalo dejstvo, da je zadeva še kako resna in šokantna.

  Nekaj let nazaj sem sodeloval z varnostnimi službami tako doma, kot v tujini in že takrat so prihajale prve informacije iz tujine glede vsega, kar bom navedel v nadaljevanju. Zadeva kolikor mi je poznano je bila predstavljena tudi na odboru v Sloveniji in določeni ljudje v državi so bilo o njej osebno obveščeni kot zaupno gradivo in sicer v mesecu aprilu in marcu 2013. Informacije so bile že takrat zaskrbljujoče, jemale pa so se z določeno rezervo po vsej Evropi. Toda te dni se uresničuje scenarij, ki je bil takrat napovedan skoraj do potankosti natančno. Takrat je bila pri nas ravno menjava vlade in očitno se z dokumenti ni nihče preveč obremenjeval. Kljub menjavi delovnega mesta sem zadevo intenzivno spremljal še naprej, saj so me kolegi iz nekaterih držav, s katerimi smo ostali v stikih, že nekajkrat v januarju in februarju 2015 obvestili o šokantnem dogajanju. Ker določenih zadev preko spleta in telefonije ni bilo mogoče preverjati zaradi delikatnosti podatkov sem v mesecu juliju letos odpotoval v tujino na dopust, hkrati pa sem se lahko na lastne oči prepričal o resnosti zadev.

  Preden vam posredujem podatke naj vam povem, da nisem nikakršen desničar, nacionalist, fašist oziroma ekstremist. Kar vam predstavljam v nadaljevanju so izključno preverjene informacije iz različnih virov obveščevalnih služb. Zaupnih dokumentov ne morem pošiljati ( in ker bi jih mediji takoj razglasili, da so ponaredek ), ki dokazujejo načrtovan scenarij, ki se izvaja oziroma bo sledil v naslednjih mesecih. Osebno sem si lahko ogledal tudi nekatere šokantne dokumente, toda zaradi varnosti bom podal samo dejstva iz le teh. V nadaljevanju je združen povzetek nekaterih dokumentov namenjen resničnim beguncem in povzetek namenjen skrajnežem, ki so se infiltrirali med njih (v osnovi so bila navodila za obe skupini ločena, podajam pa skupna dejstva):

  2012 in 2013 so bile zaznane prve dejavnosti, da se pripravlja za Evropo nekakšen scenarij, ki naj bi temeljil v osnovi na uspehu 11. septembra v Ameriki
  Posneti so bili prvi prisluhi, ki so govorili o sledečih dejstvih:
  Muslimanski ekstremisti iz vseh koncev sveta so premlevali, kako bi lahko popolnoma uničili in destabilizirali Evropo. Porodila se jim je genialna ideja – prišla je prav od migrantov (iz običajnih migrantov se jih je vsako leto do sedaj vsaj 35 % spreobrnilo v ekstremiste), ki že več let bivajo v Evropi in poznajo celoti ustroj in delovanje Evrope. Ta ideja se nikakor ne more meriti z enkratnim dogodkom v Ameriki v osnovi pa je zelo podobna. Ker se Evrope ne da napadati od zunaj z orožjem (težko izvedljivo za muslimanske ekstremiste) pa je edina možnost le napad od znotraj. Ugotovili so, daje Evropa najbolj ranljiva prav v svojem bistvu, to je demokraciji.

  Evropa še danes obremenjena s svojo zgodovino se vsakič ko nekdo omeni fašizem, nacionalizem in ekstremizem takoj potegne nazaj in tolerira popolnoma nesprejemljiva dogajanja. To so ugotovili tudi muslimanski priseljenci, ki že leta bivajo v Belgiji, Švedski, Nemčiji,… in načrt se je začel – destabilizacija Evrope. Trojanski konj imenovan – DEMO KRACIJA V nadaljevanju boste deležni dostopov do spleta, kjer boste lahko preverili Evropski medijski mrk v zadnjih letih, ki bo najbolj verjetno Evropo v naslednjih mesecih pripeljal v popolni kaos. Naj povem, daje bilo več kot 100 posnetkov iz spleta odstranjenih samo v zadnjih treh mesecih – gre za navadne dokumentarne prispevke, ki prikazujejo vse skupaj v popolnoma drugačni luči. Večino hranijo le še varnostne službe. Kar je še ostalo od posnetkov si lahko natančno pogledate in celotni ogled lahko vsakemu zdravo razumskemu človeku pokaže kaj se dejansko dogaja.

  Pri vsem skupaj je nevede s svojim imperialnim razmišljanjem pomagala seveda Amerika in tudi Evropa sama. Ekstremisti so morali samo še postaviti pogoje za začetek in to so:
  Grozljiva mučenja, obglavljanja, posilstva ugrabitve, strah in panika, kar je pognalo ljudi proti Evropi, Evropa pa bo zaradi svoje »demokratične« invalidnosti in naivnosti padla na kolena. V letu 2014 so bili pogoji že skoraj idealni in povabilo nemške kanclerke je odprlo vrata Pandorine skrinjice. Za ekstremiste je bilo to darilo, ki so ga čakali.

  Ko sem zapuščal takratno delavno mesto smo prejeli prve informacije o siljenju navodil med migranti tako v državah, kjer so še živeli, kot tudi v Turčiji, Grčiji in v začetku 2015 tudi v Afriki. Navodila so vsebovala točno napisane:
  Poti po katerih se najlažje pride v Evropo

  - Navodila kje lahko migrant dobi največjo denarno podporo

  - Število policistov in opreme v posamičnih državah

  - Navodila, da si iščejo zaveznike pri dobrodelnih organizacijah in humanitarnih delavcih, ki bodo v vsaki državi na njihovi strani neodvisno na usmeritve politike. – Ljudje v teh organizacijah so ključ do vstopa v Evropo, kot tudi raznovrstni aktivisti. Za nekatere države so bile celo navedene razne organizacije, ki se borijo za človekove pravice in njihovi kontakti.

  - Najbolj šokantna so bila sledeča navodila – dobesedni prevod – navodila so že našli tudi nekateri tuji novinarji in jih objavili – lahko preverite – naši mediji so večinoma objave tudi bojkotirali:

  Vsakič, ko se migracija ustavi na mejah, morajo v ospredje otroci in ženske . Otroke dvignite visoko v zrak. Najprej je potrebno poskušati brez sile, če ne gre se mora sila stopnjevati. Če na mejah še ne bo dovolj ljudi oziroma, če v skupinah ne bo žensk in otrok počakajte da se zbere večja skupina — vsaj 50 oseb — in nato začnite s stopnjevanjem pritiska.

  (OPOMBA: Ne bojte se policije, saj ne bodo uporabili sile proti vam zaradi evropskih meril in medijev, ki bodo vedno podprli vas. Policija se bo edino branila. Vedno boste na koncu dosegli svoje).

  - v primeru morebitne sile s strani policije pa se izgovarjate na demokracijo, nacionalizem, fašizem, … Vedno tudi pokažite kakšno poškodbo in za to obtožite policijo. Pozanimajte se kdo so vodilni v državi in skandirajte njihovo ime. Ko vam uspe priti čez mejo z aplavzom nagradite policijo, državo in zopet skandirajte imena vodilnih če jih poznate. S tem boste vplivali na čustva ljudi v državi, da bodo podpirali prihod beguncev. S tem bo odprta tudi pot za vaše bližnje, ki pridejo za vami. Če vas pride pozdraviti kdo od policije, politikov naj gredo v ospredje ženske in otroci — otroke pred tem poučite kako naj se obnašajo v takih situacijah.

  Priprava na pot: Preden se odpravite na pot si pripravite zgodbo. Pripravite fotografije porušenih zgradb, uničenja, smrti, pohabljenih ljudi (mediji so že ugotovili, da več različnih ljudi kaže isto podrto hišo in govori da je bila njihova, ljudje pa se med seboj ne poznajo). To boste potrebovali za evropske medije. C e vas povprašajo po izobrazbi recite da ste izobraženi

  - tako boste lažje dobili dovoljenje za vstop (tako je isti migrant srbski novinarki predstavil popolnoma drugačno zgodbo, kot jo je povedal novinarki v Nemčiji, v Sloveniji pa so celo pozabili imena, ki so jih dali policiji pri vstopu). Obvezno imejte na poti telefon (obveščevalne službe imajo podatke, da so poleg denarja nekateri migranti dobili tudi najnovejše telefone), da se boste lahko obveščali med sabo. Ko pride kje do zastoja obvestite druge skupine da se vam pridružijo in stopnjujte pritisk. Nekateri boste dobili tudi kontaktne številke, ki jih boste kontaktirali v primeru problemov in ko prispete na cilj. Svoje dokumente pred potjo uničite. Medijem nikoli ne govorite o navodilih, ko jih preberete jih uničite.

  Zelo šokantni so tudi podatki-navodila o medijih v Evropi: Evropski mediji imajo radi tragične zgodbe. Zaradi narave demokratične ureditve so beguncem večinoma zelo lepo naklonjeni. Tako z mediji kot ljudmi na poti morate biti v prijaznih odnosih. Mediji bodo prikazovali begunsko tragedijo kot nekaj kar mora Evropa sprejeti in politiki se bodo uklonili pritisku medijev. To vam bo odprlo vrata. V primeru problemov izpostavite, fašizem, ekstremizem, nacionalizem, da se počutite kot živali. Novinarke v Evropi zelo rade podležejo tudi arabskim mladim moškim, kar je potrebno izkoristiti. V medije je potrebno vnesti zgodbe uspešne integracije in izkoristiti naše brate, ki so se naivno prilagodili tamkajšnji družbi. Novinarji v Evropi so večinoma zelo ozkogledni, mediji pa usmerjeni na dobrodelnost, humanost in Evropske vrednote. Ravno to pa je potrebno kar se da dobro izkoristiti.
  Pri tem je potrebno povedati, da so med tako imenovanimi umetno spodbujenimi migranti tudi resnični begunci pred vojno. Brez teh načrt nebi bil uresničljiv, saj Evropa kljub svoji šibkosti nebi odprla svojih »vrat« na stežaj, če bi bili v tej milijonski množici samo mladi moški. Po ocenah VS bo v prvem valu okoli 30 % družin (otroci in ženske), kasneje pa bo vse več samskih moških. Prav zaradi resničnih beguncev pa je Evropa popolnoma brez moči, saj so ekstremisti predvideli, da bodo zaradi njih odprta vsa vrata in da Evropa zaradi svoje šibkosti – da je nebi obtožili, daje fašistična – ne bo na silo ustavila beguncev. In prav to je bil namen. Varnostne službe so imele že leta 2014 podatke, ki so sami po sebi govorih, daje potrebno val migrantov ustaviti na mejah za vsako ceno in takoj, toda politika Evrope se ni zganila in zgodilo seje kar se je. Če bi se prvi val ustavil, bi bilo danes problem še možno rešiti. Migranti bi dobili signal da tako ne gre, sedaj pa poti nazaj ni več.

  Zadnja informacija – 28.9.2015 – je, da so ljudje po vsem svetu opazili kaj se dogaja v Evropi in samo v Afriki se pripravlja na milijone migrantov, kar je po ocenah varnostnih služb konec Evrope, kot je poznamo. Zakaj politika tega ne priznava in ne objavi se sprašuje vse več ljudi. Še bolj šokantna je izjava nekdanjega sodelavca iz Nemčije: Tudi če Evropa danes ustavi vojno v Siriji, poti nazaj več ni. To namreč niso vojni begunci, ki bežijo pred vojno, ampak migranti, ki se bodo na pot odpravili v vsakem primeru, če tudi se vojna konča. Milijoni iz Arabskih dežel in Afrike bodo za vsako ceno hoteli v Evropo.
  Nisem nikakršen vedeževalec, toda po ocenah večine varnostnih služb in mojih kolegov širom Evrope (velika večina je sicer že upokojenih toda ostali so v kontaktih z viri informacij) so možni sledeči scenariji:

  Edina še možna rešitev: Če bi Evropa povzela drastične ukrepe TAKOJ – najkasneje do konca leta 2015, še obstaja možnost zaustavitve eksodusa. Sicer brez žrtev ne bi šlo, saj imajo migranti, ki so že več let v Evropi – skrajne skupine — že navodila da v tem primeru takoj začnejo z terorističnimi dejanji po vsej Evropi. Samo v Evropi je več kot 1000 takih celic – celice sestavlja od 5 do 20 ljudi. Ali verjamete, da jih samo v Sloveniji ne bo, kot trdijo naši politiki? Naivnost svetovnih razsežnosti ?
  2. Tudi na mejah bi bilo v tem primeru veliko žrtev. Evropa bi morala takoj na zunanje meje poslati posebno policijo (v skrajnosti tudi vojsko) in jih začasno hermetično zapreti – brez uporabe sile nikakor ne bo šlo. Ker pa je Evropa zaradi demokracije, zgodovine in lastnih razprtij nesposobna zavarovati sama sebe, se ta scenarij najbolj veijetno ne bo zgodil – 9 % možnost po ocenah varnostnih služb.

  Evropa bo še naprej kolebala kaj narediti. Desne stranke bodo pridobivale na moči (za Avstrijo smo s kolegi napovedali že meseca avgusta – ta teden seje delno že uresničilo). Sam nisem zagovornik desne politike toda žal nas je v stanje kot je pripeljala ravno leva politika in tudi del desne s svojimi napačnimi odločitvami v zadnjih dvajsetih letih. Prišlo bo do hudih notranjih trenj. Ljudje v Evropi se bodo uprli svojim vladam. Nastal bo popoln kaos. Razvoj dogodkov je nemogoče predvideti. – 67 % možnost
  Evropa bo apatično spremljala dogajanje in se prepustila tokovom priseljevanja. Po vseh ocenah propad Evrope kot jo poznamo in resnična prevlada islama (tukaj je mišljen ekstremni islam) v obdobju 10-ih let. — 20 % možnost
  Drugi scenariji – “možnost
  Kaj pa Slovenija ?

  Dokler so meje proti Nemčijo odprte lahko živimo v iluziji varnosti. To je seveda samo iluzija, saj bo taka masa migrantov na dolgi rok (obdobje nekaj let), kljub smešnim trditvam medijev, daje številka ekonomskih migrantov mala, popolnoma destabilizirala Evropo in s tem tudi Slovenijo, saj smo del nje. Vse varnostne službe opozarjajo, da bi v primeru, da nebi šlo za tako velike kulturne razlike (med Evropejci in priseljenci) nekaj milijonov priseljenih ljudi težko stabiliziralo več kot 500 milijonsko Evropo. Toda Evropa seje žal zadnjih 15 let požvižgala na dejstva, daje pri tako velikih kulturnih razlikah in še posebej pri agresivni muslimanski veri potrebno upoštevati faktor 105, kar pomeni da že nekje 2 milijona priseljencev (upoštevan faktor – je to 210 milijonov) popolnoma destabilizira celotno regiji. Politika seje tem ocenam vsa leta nasmihala, oziroma jih skrivala pred javnostjo. V Belgiji, na Švedskem in drugje pa je to že kot golo dejstvo v začetni fazi sprejeli.

  Pa tudi če to iluzijo zanemarimo je napoved sledeča (napoved je brezpredmetna edino v primeru, da Evropa takoj pošlje svoje enote na grško mejo):

  Madžarska bo pametno (morate vedeti, da so vse kvalitetne varnostne službe, ki upravljajo svoje delo profesionalno že septembra 2014 svoje države večinoma opozarjale da bo potreben drastičen ukrep za zaustavitev tako dobro načrtovane destabilizacije Evrope) tudi s silo) prva upoštevala to kar bi morala Evropa takoj storiti) zaprla meje. Madžarska je popolnoma pripravljena na to potezo. To bodo storile tudi ostale članice višegrajske skupine.

  Celotni val beguncev se bo preusmeril proti Sloveniji. Tudi če bi angažirali celotno policijo in vojsko in poslali na mejo bo Slovenija izgubila nadzor po oceni tujih VS v dveh do treh dneh. Hvalisanje naše politike, da smo pni val obvladali spravlja kolege po Evropi v grenak smeh še posebej izjave naše zunanje politike, notranjega ministrstva in samega predsednika vlade. Kaj dela naša VS danes ne vem niti sam.

  Kmalu bo sledila zapora Nemške meje in nato takoj Avstrijske – Avstrija je fizično sposobna zavarovati svoje meje za razliko od Slovenije – na meji že ima vojsko in tudi teren je za to bolj ugoden kot meja med Slovenijo in Hrvaško — toda ali je sposobna uporabiti tudi silo, ki bo nujna, pa ne ve nihče?

  V nekaj dneh bo Slovenija preplavljena z begunci. Ne tisoči, temveč deset-tisoči. Če bo situacija trajala več tednov — po ocenah tujih VS lahko tudi več mesecev in let – bo mala država imela hude probleme. Čaka nas milo rečeno KAOS. Nezadovoljni migranti, ki so že v vseh državah pokazali svojo agresijo – naj še enkrat poudarim da je med njimi samo nekaj malega družin z otroki in pravih beguncev- se bodo zaradi nezadovoljstva, ker ne bodo mogli potovati naprej začeli znašati nad našo infrastrukturo, ljudmi, premoženjem. Policija ne bo več kos zaščititi ljudi in premoženja, kaj šele, da bi nadzorovala mejo. Dogodki bodo pustili na prebivalcih v vsakem primeru nepopravljiv pečat, da o gospodarski škodo ne govorimo. NIKOLI VEČ NE BO KOT JE SEDAJ – TO SI VELJA ZAPOMNITI.

  Odvisno od Evrope je tudi nadaljnje dogajanje v Sloveniji. Če nam bi Evropa hitro pomagala s policijskimi enotami bi se lahko zadeva stabilizirala in umirila v obdobju do pol leta ob predpostavki da Evropa med tem zapre zunanje meje, sicer rešitve ni. To je jasno vsakemu, ki pozna razmere na terenu.

  Slovenija postavlja šotorišča in pripravlja namestitve za migrante. Če jih bo v državi dolgoročno ostalo več kot 3000, je to za Slovenijo po faktorju ki ga upoštevajo VS teč kot kar je dobrih \5% prebivalstva (faktor ne ‘ve\ja ko gre za Tesnične begunske družine in ne samske moške in ostalih regij). Naša država še vedno ne razume, da migranti ne želijo šotorišč, temveč »obljubljene« darove: odlične službe, vozila, stanovanja,… To kar jim bomo nudili je za njih žalitev. Se nasmihate – kmalu se boste lahko prepričali na lastne oči lahko pa si bodočo Sloveniji pogledale tudi na nekaterih priloženih posnetkih.

  Slovenija se bo v tem možnem scenariju (vsi lahko le upamo da do njega ne pride) morala soočiti z velikim porastom:
  Ropov, izsiljevanj, posilstev, verskega ekstremizma, vandalizma, drugih ekstremnih dejanj Spoštovani politiki. Imejte tolika srca in Slovence vsaj opozorite na realno sliko. Veliko tistih ki brska po spletu se že zaveda kaj se dogaja, toda, kaj pa starejši ljudje gospod Eijavec. Vaša naloga kot varuha tega dela populacije bi bila, da bi jih opozorili na možne scenarije, razen če si tega ne zaslužijo.

  Najbolj verjetno bo sledilo tudi obdobje terorističnih groženj in puhle sapice politikov, da je Slovenija relativno vama bodo izpuhtele v nebo v nekaj tednih po prvem kolapsu na meji.

  Med evropskim nuklearnim holokavstom ki ga omenjajo VS iz Grčije je omenjena tudi slovenske nuklearka. Razmišljajte kako boste zavarovali nuklearko ko bo v Sloveniji splošen kaos ?
  Kaj lahko naredimo ?

  Zelo malo in hkrati veliko. Takoj bi morali preventivno v Bruselj poslati NOTO z zahtevkom po pomoči za varovanje naše meje (to nam omogoča evropska zakonodaja, toda kaj ko naša vrla politika želi pokazati Bruslju kako smo sposobni). Danes bi moralo biti v Sloveniji vsaj 10.000 oseb specialnih enot z vso potrebno opremo (opremo ki ni orožje temveč se uporablja tudi na izgredih v Evropi) v ozadju pa za primer neuspešne zaustavitve še dodatne enote z vsemi možnimi sredstvi.

  Slovenija bi morala postaviti začasno – poudarjam začasno – ampak za take namene uporabno – ograjo. Le ta bi se odstranila takoj, ko bo Evropa uspela zaščititi meje v Grčiji in drugod – če se seveda to bo zgodilo. Ograja bi varnostnim organom vsaj olajšala delo na meji, brez nje se vedemo prav smešno in hkrati tragično do naših državljanov, ki prvič občutijo, da nimamo nobenega varovanja doma niti iz strani Evrope, da o nesposobnosti politike ne govorimo. Slovenci smo za pot v Evropo in Nato glasovali na prvem mestu zaradi varnosti. In kje jo imamo sedaj ?

  Slovenija mora dati jasno sporočilo migrantom, da Slovenija ne sprejema migrantov, temveč izključno sirijske družine oziroma otroke, ki prihajajo iz vojnih območij in to pod pogoji ki veljajo v naši državi.

  Zaostriti že tako ostro politiko do migrantov – po zgledu Kanade – v primeru kakršne koli kršitve naših zakonov takoj izgon iz države.

  Trenutne največje nevarnosti za Evropo in svet glede emigrantske krize po ocenah VS:

  MEDIJSKA BLOKADA: V nadaljevanju (ali priložen CD) pošiljam direktne povezave, kjer si lahko ogledate resnično stanje. Brez montaž in manipulacije. Samo v zadnjem mesecu je bilo izbrisano več kot 100 zastrašujočih dokumentarnih prispevkov iz spleta o resničnem dogajanju po Evropi. Nekatere države načrtno objavljajo samo izmišljene tragične – med njimi je sigurno tudi kakšna resnična – zgodbe migrantov. Ne pošiljajo pa posnetkov, ki so skrb zastrašujoči.

  Primeri:

  Dogajanje na Madžarskem so večinoma kazali kot slabo ravnanje policije nad ženskami in otroci. Napade horde podivjanih moških so zamolčali, tako na policiste, kot prebivalce madžarske.

  Tudi drugod po Evropi so zamolčana vsa posilstva, izsiljevanja, teroriziranje, uveljavljanje šeriatskega prava nad državljani, izživljanje nad policijo (več 100 policistov iz vseh držav je že odpovedalo delavno razmerje zaradi groženj in neukrepanja držav da jih zaščiti).

  Integracija je v vseh državah Evrope popolnoma propadla. Policija v Angliji, Belgiji, Švedski, Danski, … si ne upa več v določene predele svojih mesta. VS so ocenile, da integracija ni mogoče v več kot 8 % pri priseljencih muslimanske vere. Novinarji so stalne tarče groženj – zamislite se nad tem, ko pišete vaše zgodbice za lahko noč v vseh državah z migranti so se posilstva več kot podvojila

  Napadi na humanitarne delavce — na desetine delavcev noče več imeti opravka z migranti

  RAZNI AKTIVISTI:

  Najprej pohvale vsem organizacijam, društvom in posameznikom, ki tako humano pomagajo ljudem v stiski in to v veri dobrih namenov, seveda tistim, ki so te pomoči res potrebni. Tukaj se sicer kaže odnos človeka do sočloveka, toda nikakor ne vtikajte v delo države, ko gre za ohranitev demokracije, varnosti, kulture in stabilnosti. Saj ko teh ne bo več, bo tudi vaše delo končano. VS ocenjujejo, da so razni evropski aktivisti ena najbolj problematičnih groženj od znotraj, ko se odloča o prihodnosti Evrope glede emigrantske krize. Te skupine so ekstremne in jim varnost, prihodnost in zakonske ureditve popolnoma nič ne pomenijo. Prav zato je bilo v navodilih migrantom in ekstremistom zaslediti, da morajo vedno iskati kontakte takih organizacij in posameznikov. Aktivisti se vedno izgovarjajo na človekove pravice in države se običajno temu uklonijo – prav to so genijalci ekstremistov uporabili pri scenariju, ki seje začel. Sram je lahko vsakega aktivista, ki napade varuha ki brani državo – prav to seje zgodilo v Sloveniji in verjemite še se bo. Kolega iz ene izmed VS v tujini mi je prav pred kratkim zaupal, da so -tudi v Sloveniji – zasledili povezovanje aktivistov iz vse Evrope, da bi pomagali odstraniti meje na blokadah. Nekateri aktivisti – po ocenah VS cca. 77 % – se niti ne zavedajo svojega nevarnega početja – so zelo nerazgledani, vodljivi od svojih vodij in ne poznajo dejanske nevarnosti, ki preži dolgoročno tudi na njih. Drugih 23 % pa se tega loteva načrtno, saj si želijo kaosa in anarhije. Pri tem opozarjam medije, da so še kako previdni pri dejanjih aktivistov, saj je njihov name ravno to, da jih mediji podprejo in da pride do destabilizacije družbene ureditve.

  INTEGRACIJA:

  Žal vam ne morem pokazati dokumentov VS Nemčije, Švedske, Anglije in Belgije, ki govorijo o integraciji muslimanskih prebežnikov zadnjih 20 let, toda če si boste ogledali spletne povezave ni potreben noben dokument več. Integracija muslimanov v Evropi dolgoročno ni mogoča v pogojih, ki se tukaj ustvarjajo. Če bi države že v kali zatrle vse ekstremiste in jih takoj izgnale iz Evrope, bi bilo to bistveno bolj mogoče, tako pa se ekstremizem med priseljenimi muslimani širi z tako hitrostjo, da so nad tem presenečene tudi vse VS (poglejte si posnetke). Problem ni v muslimanski veri, temveč njeni ekstremni veji ki prevzema celotni nadzor, kjer koli se pojavi,

  Skratka, če ne bi šlo za varnost nas samih, naših otrok in vnukov, bi se nad nekaterimi Evropskimi in še posebej slovenskim mediji

  (redke so izjeme) lahko preprosto vprašal ah so tudi naši novinarji pod vplivom drog Več kolegov policistov me je opozarjalo, da so vse dni prvega vala poslušali zgodbe medijev o nemočnih otrocih, ženskah. Celo zgodbe o uspešni integraciji pri nas so začeli objavljati. Ko pa so bili migranti nasilni, so vzklikali gesla ISLAMSKE DRŽAVE, metali vse mogoče v policiste, se znašali nad migranti drugih ver, izrabljali otroke, pa so ugašali kamere. Prizor predsednika vlade, ko obišče migrante in ga poljubi nedolžen otrok je res srce parajoče. Pa je res ? Na eni strani reklama za politiko, na drugi pa izkoriščanje otrok, ki so največji reveži celotne zgodbe za podli načrt, ki se izvaja. Te otroci nimajo nikakršne prihodnosti. Pa jo imajo naši zaradi vaše neodgovornosti ?

  Sam sem v letih 2010 do 2014 na lastne oči videl kaj se tam dogaja. Ali pa mogoče vaše novinarske kolegice, ki so bile posiljene širom po svetu, ko so poročale o kriznih žariščih ? Bodite toliko pošteni, da Slovencem vsaj omogočite, da imajo resnične informacije in pustite jih, da se potem sami odločijo, kako bodo sprejeli dogajanje. Svoje nekdanje kolege po Evropi sem povprašala katere so najbolj problematične države glede objav. Na prvem mestu je seveda Nemčija, sledijo pa Francija (razen po humorni plati). Švedska, Belgija, Slovenija. Za razliko od teh je popolnoma drugače v Angliji, Madžarki, Češki, Poljski in Slovaški. Kje so pri nas posnetki deset tisočih, sto tisočih, ki po celi Evropi protestirajo proti migracijam ? Kje so posnetki žrtev: posilstva, ropov, izsiljevanj iz strani tako dobrodošlih migrantov ? Kje spoštovani mediji ? Kar koli boste že naredili v naslednjih dneh, tednih vam povem samo le to, da soodgovornost bo tudi vaša, saj bi Slovenija (predvsem prebivalci sami), če bi vedela kaj jo čaka bi lahko vsaj ublažila določene zadeve – rešitve tako brez celega sveta ni.

  In še spoštovani predsednik vlade g. Miro Cerar vsi ministri in predsednik države,

  Vaši predhodniki so zagrešili veliko veliko napak, seveda so ob tem naredili tudi nekaj dobrih stvareh. Zgodovina se bo spominjala, kako so nam pokradli državo, kako nas je prizadela kriza in drugo. Vas spoštovani g. Cerar pa prosim v imenu Slovencev, ki jim je mar za državo (levili, desnih, zelenili, mavričnih,….), da storite vse, da se vas ne bo zgodovina spominjala po tem, da ste naredili usodne napake, ki bodo za naš mali narod nepopravljive.

  Za konec

  S tem APELOM sem naredil, kar sem sam lahko. Med drugim sem razbremenil tudi sebe osebno, saj bi mi vedno ležalo na duši, da nisem niti poskusil ukrepati, glede na informacije ki jih imam, pa čeprav gre za minimalno potezo.

  Sicer APEL lahko preprosto uničite, zavržete, rečete, daje vse skupaj slaba šala, toda ODGOVORNOST je sedaj tudi na vas. Verjamem, da institucije delujete tako, da mirite državljane, toda za kakšno ceno. Jasne so mi tudi politične ambicije in načrtovanja, samo da tokrat ne gre več za politično tekmo, temveč za obstoj življenja kot ga živimo, demokracije in konec koncev države Slovenije ter Evrope. Ponavadi se napačna odzivnost politike kaznuje na naslednjih volitvah, tokrat popravnega izpita ne bo. Enako velja za medije. Lahko se obračate proč, ko migranti pokažejo svoj pravi obraz, lahko zamolčite resnične zgodbe in kažete samo nemočne otroke in ženske, toda zamislite se nad svojimi dejanji, saj boste prav vi najbolj odgovorni za dogodke, ki bodo sledili v naslednjih tednih, mesecih in letih. Marsikdo od vas se bo takrat spomnil tega dopisa in se vprašal: » ali bi lahko takrat ravnal drugače“!

 42. Mellie Mellie pravi:

  Iztok, ali lahko prosim nehaš objavljati ta “APEL”?

  Ta spin je zdaj že četrtič objavljen na tvojem blogu, morda tudi večkrat. Krš (enkrat) in Portos (dvakrat! Da ne govorim, kolikokrat sem ga dobila po emailu in videla v spletnih komentarjih! Cela Slovenija je popolnoma poblesavila! To je tudi namen tega spina.

  PONAVLJAM SVOJ ODGOVOR – že tretjič!

  ~~~

  Sem se nasmejala od tuge, to je objavil tudi PortalPlus. :)

  Gre za totalni spin, ki ga kupijo samo tisti, ki nimajo pojma, kako se zbirajo podatki. Tip je na koncu (sem preletela originalni “APEL”) prilepil serijo linkov do člankov, češ da so to reference, ki potrjujejo njegovo teorijo, uvodoma pa trdi, da naša vlada ni niti kihnila, ko ji je to gradivo poslal, da pa je že vladi ob menjavanju JJ in AB poslal nek apel, a se ni odzvala.:)

  To, kar je v medijih, so CIA in evropske obveščevalne agencije že zdavnaj prebavile in se ob nekaterih člankih nasmejale.
  Newsflash: medije za CIO in druge obveščevalne službe v ZDA in Združenem kraljestvu skupaj spremljata Foreign Broadcast Information Service in BBC Monitoring. Pokrivata cel svet in medije v vseh jezikih: TV, radio, časopise, spletne portale, tiskovne agencije … Poudarjam, da niso edini, so pa največji. Arabske medije spremljajo do potamkosti in imajo velik tim ljudi. Tem servisom je treba dodati še običajne obveščevalne službe. Zato: give me a break! :) :)

  Članke, ki jih je “obveščevalec” navedel na koncu svojega apela lahko uporabiš le v analizah in poročilih o medijskih spinih. Ta naš “obveščevalec” je uvodoma dvakrat poudaril, da je volivec SD, da bi s tem utrdil svojo kredibilnost. My left foot! :) :)

  Žal sem za to profesionalno strenirana in ločim zrno od plev, že “gut feeling” mi pove. V tisti šari je bilo sicer kaj zanimivega, večinoma pa spin na spin. :)

  Da pa to neki “obveščevalec” postreže naši vladi kot “hot cakes”, je pa nevarno, da od smeha padem s stola! :) :) :)

  Kaj naj rečem za konec? Slovenija od kod lepote tvoje, predvsem pa od kod vse te brihtne glave, ki padajo na spine? :) :) :)

 43. KendrickLamar pravi:

  jaoooo Iztok….

 44. KendrickLamar pravi:

  V živo

  https://www.youtube.com/watch?v=Ia-UworPXFQ&feature=youtu.be

 45. mina pravi:

  Iztok, med Berlinskim zidom in zdajšnjimi ograjami je ena bistvena razlika: berlinski zid je bil postavljen z namenom, da ljudi zadrži znotraj države, zdajšnji zidovi pa zato, da jih zadržijo zunaj. Primerjava z berlinskim zidom je torej čisto nepremimerna tudi za namen zajebancije. nastane pa tu en absurd, ko bo Avstrija postavila ograjo, se bo tok migrantov obrnil proti Italiji, potem bo ograjo postavila še Italija in s tem bo Slovenija de facto fasala “berlinski zid”, ko bodo ljudje ujeti znotraj Slovenije ko včasih Vzhodni Nemci.

 46. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Zid za noter, zid za zunaj, potejto, potato, zid je zid, Mina.

 47. KendrickLamar pravi:

  Zid za noter, zid za zunaj, potejto, potato, zid je zid, Mina.

  lmaoooooooo oprosti ampak ta je pa bila svetovna :) :) :) :) :)

  Zid je zid??? Ti to resno?? Itak, da ne trollaš spet fix :D

 48. Katrina pravi:

  Ma, leta smo poslušali o idealu, ki se mu reče globalizacija, prostem pretoku ljudi in kapitala, leta gledali, kako v kraje, kjer domuje “gamad”, razvite države milom še raje pa silom izvažajo demokracijo. V glavnem niso uspele, demokracije kar od nikoder. Sta se pa omastili vojaška in pogrebna industrija.
  No in zdej, ko smo “gamad” uspeli prepričat, da je naš civilizacijski vzorec neprimerno boljši od njihovega in se strinjajo z nami in se množično odločili, da se preselijo k nam, zdaj pa nam spet ni prav. Zdaj bi pa kot zaščito pred njimi gradili zidove. Ob tem se spomnim slik kolon Madžarov, ki so bežali leta 56. In kaj bo zdaj z opevano globalizacijo, je crknila?

 49. OG LOC pravi:

  pustite Gartnerja, OŠ je naredil tako,da je mati nosila klobase v šolo. Pri SŠ so pa zbirali peticije samo,da so se ga znebili. zdaj ga pa imamo na plečih. bebček, ki misli,da nekaj ve. v resnici pa edino znanje, ki ga premore, je o pedofilu Jacksonu, kateri zumbo je boljši reper in pa kdo vse od vas je xenofob.

 50. rActon pravi:

  Levičarski skrajneži se malo podučite, kaj se dogaja npr. na Švedskem, ki v slogu Nemčije muslimanske migrante sprejema z odprtimi rokami. Število posilstev, umorov in ropov je slikovito naraslo; nastaja več in več “no-go” območij, kamor si še policija komaj upa; skrajno levičarska vlada pa to še vzpodbuja. Če pa si kdo tam na to drzne opozoriti, je takoj, po gartnersko, označen za ksenofoba, rasista, lunatika, teoretika zarote in tako dalje.

  Da pa ne skrenem preveč s teme o ograji …. Ograja sama po sebi ne pomeni nekega zla, zatiranja in nestrpnosti. Kot so že dejali, je v šestih dneh v našo državo vstopilo preko 100.000 migrantov. To je za tako malo državo državo katastrofalna številka. Te vratolomne številke je potrebno regulirati. Čas je, da EU zares stopi skupaj in Merklovi prepreči nori načrt, s katerim bo s sabo povlekla dobršen del Evrope. Migranti, ki v Nemčiji zaprošajo za azil, so povečini neuporabni in brez kakršnegakoli potenciala. Skoraj nihče ne zna tekoče govoriti evropskega jezika, nevešči so obrti, le 8% jih ima visoko izobrazbo (navajam nedavno poročilo). Simbioza na dolgi rok je žal nemogoča. Vse se bo končalo po ustaljeni poti: nastali bodo geti, “no-go zones”, obilo bo kriminala. Vse to smo že videli. A nekateri vseeno ne dovolj.

  Jaz bi tudi rad verjel, da so vsi ljudje dobri in da so vse razlike med nami le v naših glavah. Resnica pa je žal drugačna.

  LP,
  ksenofob

 51. Mellie Mellie pravi:

  Katrina, zelo imaš prav!
  Zdaj tudi nas svetovna javnost obravnava kot Orbanove Madžare! Razvedelo se je o ksenofobiji v Sloveniji + zgovorni posnetki v begunskih centrih in na meji, ki jih je zakuhala vlada! Zdaj smo v istem košu z Orbanovimi Madžari. :(

 52. Mellie Mellie pravi:

  Domoljubi se oborožujejo!

  https://twitter.com/tulipanka18/status/659774654467436544

 53. Mellie Mellie pravi:

  Preberite, kaj se je dogajalo v Rigoncahm Dobovi …

  Rigonce je pakao na Zemlji http://www.slobodnaevropa.org/content/dnevnik-luke-nenada-juranica-rigonce-je-pakao-na-zemlji/27336299.html
  “Anonimni volonter dostavlja nam snimku policijskog maltretiranja izbjeglica u kampu Dobova. Objavljujemo snimku kako bismo osvijestili javnost da nije sve kako izgleda na televiziji i pritisnuli odgovorne da prestanu sa takvim tretmanom. Policija reagira zabranom rada volontera u kampu. I sami se nalazimo pred dilemom. Da li je bolje šutiti i na taj način biti u mogućnosti pomoći izbjeglicama ili pokušati spriječiti ovakvo nehumano postupanje?”

  Rifugiati, i timori della Slovenia http://www.balcanicaucaso.org/aree/Slovenia/Rifugiati-i-timori-della-Slovenia-165398
  Dobra analiza stanja, sicer v italijanščini.
  (Predlagam Google translate v angleščini, če ne znaš italijansko.)

 54. OG LOC pravi:

  kaj je tukaj narobe Mellie? Če je po predpisih ste lahko ti in tvoja arabska svinjarija samo tiho.
  ste se nekaj opogumili kvazi humanitarci, zdaj boste kar pogoje že postavljali, kdo gre lahko na usposabljanje in kdo ne.
  ti, gartner, združena levica in vstala levičarska lena golazen ste lahko presrečni,da vas Slovenci živimo,da lahko vi lenarite doma in preko interneta delate sranje.

 55. lordwales pravi:

  Se ne strinjam s tabo, jebat ga. Nič ne crkuje. Vsi imajo bankomat in kartice, iphone in tablice, in denar. tako da mirne duše gredo lajko v najbljićji hotel spat.

 56. Katrina pravi:

  Jebi se, OG LOC, jaz tudi spadam med t.i. “levičarsko golazen”, pa me ti in tvoji “Slovenci” nič ne živite, ampak se sama v potu svojega obraza, kot bi rekel pesnik, prebijam skozi življenje. In dokler ti, kot kvazi desničar, lahko svoja ksenofobna stališča deliš po internetu, jih bom tudi jaz. Kapiš, a narišem? In zakaj si kvazi desničar, bom elaborirala kdaj drugič.

 57. Henrik pravi:

  Jooooooj, kake nebulotične izjave in klobase z bučkami tu vse zasledim.

  Komentatorka v 51 piše: “Zdaj tudi nas svetovna javnost obravnava kot Orbanove Madžare! Razvedelo se je o ksenofobiji v Sloveniji + zgovorni posnetki v begunskih centrih in na meji, ki jih je zakuhala vlada! Zdaj smo v istem košu z Orbanovimi Madžari.” :(

  To je pa res žalost, naturlich! Jok, nabolj so žalostne zablode prenekaterih Slovenk in Slovencev, ki v svoji kvazi humanitarnosti (beri obsedenosti) tako prenapihujejo balon te navidezne empatije, kaj-pa-da do vseh drugih, razen do svojih rojakov, da se bodo zdaj zdaj v svoji jezi in sovraštvu do lastnega naroda razpočili. A bejžte no, to da se je razvedelo o nas po svetu????? Kakšnem svetu pa, če smem to madam vprašati? Po svetu, ki je sicer en sam vzor gospodarne iskrenosti, človečne empatije, sočutja, miroljubnosti, civiliziranosti, humanosti in ne nazadnje politične poštenosti ter modrosti? Se zdi, da ta komentatorka živi v nekem drugem, paralelnem svetu, v katerem se ji s psihologijo ljudi različnih kultur in ver še ni nikdar bilo treba pobliže spoznati. Popravite me, če se motim. Po njenih merilih je potem vsakdo rasist. V hierarhičnem sistemu je celi svet xenofoben in do neke mere rasističen, žal. Ne more biti drugačen! Tega ni možno spremeniti, ker od vekomaj obstojajo razlike med ljudmi. Če samo začnemo pri neenakih možnostih že v samem izhodišču, ob posameznikovem rojstvu v neko geo in demografsko okolje. Tudi ni vseeno v kakem političnem in religijskem družbeno socialnem okolju je kdo vzgajan. Ti vplivi se vsi poznajo in svoje navade te množice ljudi spremljajo še dalje, če glih že dolgo bivajo v drugem okolju. Vsi na enem kupu pa ne moremo živeti, ker bi potem celi ta kup kmalu že postal tretji svet za vse, kar prav nikomur ne koristi. Škodilo bi pa vsem, ker lahka izbruhne vojna in bo tako še več žrtev med vsemi narodi. Edino če vsi ti levi skrajneži hočejo, da bi se Evropejci integrirali v muslimanski režim. Samo potem jim pa nekaj krepko ne more štimati v glavi.

  Lepi praznik mrtvih.

  Beguncem DA, migrantom NE!

  Zbogom.

 58. Henrik pravi:

  Iztok, ko gre za vprašanje varnosti nas in naših otrok, takrat je to kaj druge države mislijo o nas in našem reševanju masovnega priseljevanja zadnje vprašanje. S tem kaj bodo drugi rekli, se po navadi obremenjuje malomeščansko puritanski svet. Tak al tak nobena država nima čarobne palčke, da bi znala ta problem boljše in hitrejše rešit kot pa mi. Na tvoj blogg sem zašel enkrat pred dvema letoma kot filmoljubec in se spomnem, da sem s teboj čisto vredu debatiral. Zdaj pa mi ni jasno, kaj se je to vmes zgodilo! Da si prešaltal na tak hejtarski vokabularij? Stari, ej, ko berem tvoje komentarje ne morem verjeti. Saj bi to isto kar praviš lahka povedal tudi malo manj nastrojeno. Tak žargon vzbuja še samo več nestrpnosti pri drugače-mislečih. Na koncu boš spoznal, da s tem nisi naredo nič. Nič dobrega.

  Ajd, drži se. Lp, H.B.

 59. Henrik pravi:

  rActon, podpišem se pod tvoj komentar 50. Kot praviš, tehnična ograja ne predstavlja nobenega nasilja. Živa ograja bi se pa kaj hitro sprevrgla v krvave bitke.

  Spremljal sem te Odmeve, o katerih Gartner tak zaničevalno piše. Jaz isto ne poveličujem antipatičnega Janeza Janše, samo to o ograjah je pa dobro rekel. Se takoj vidi, da se kot obramboslovec na področje obrambe države in državljanov spozna. Čeglih ga tej flower-power levaki non-stop kurcajo, ima Janša v tem primeru hudičevo prav. Povedal je naslednje.

  “Ne ograja, kot je bil berlinski zid, ki je preprečeval pot v svobodo, temveč varnostna ograja, ki brani svobodo in red pri obvladovanju množic brez nasilja. Druga možnost bi bila le še uporaba nasilja, tega si pa nihče ne želi.”

  Bolj res to ne more biti!

  Še pod to dam en podpis.

  H.B.

 60. OG LOC pravi:

  Katrina to,da na metelkovi kracaš po stenah, te še ne naredi za kulturnico, predvsem pa to ni služba.

 61. 999 pravi:

  Baje, da jih na Metelkovi pričakujejo odprtih rok.

 62. Katrina pravi:

  Ma bravo, OG LOC, me ne čudi, če je naša desnica v takem kur**, če je povprečen “vložek” tak, kot si ga tokrat prispeval ti.
  In jaz imam delo, ne službe :) In moje delo mi omogoča, da se požvižgam na mnenje enega ministranta, čigar desnjakarska omejenost si lahko predstavlja t.i. “levo golazen” le na Metelkovi.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !