Adi Omerović Epilog

22.10.2015 ob 23:56

Adi Omerović, globok poklon za današnjo reportažo in intervju v Epilogu. Če si spreobrnil samo enega ksenofoba, si zmagal.

In kljub oddaji je ogromno Slovencem vseeno za begunce!

Za kozlat ste, živali jedne!

Upam, da se tudi sami kdaj znajdete v taki situaciji!

 

242 komentarjev na “Adi Omerović Epilog”

 1. Dreamcrusher pravi:

  Srčno upam, da te kdaj kakšna slaba izkušnja s temi ljudmi strezne.

 2. MacGyver pravi:

  Ker sklepam, da s svojim primitivnim predzadnjim stavkom ciljaš ne le na skrajno uperjene proti beguncem, ampak tudi na nas, ki skušamo povdariti tudi negativne stvari pri vsem tem, lahko rečem le eno – če je kaj za kozlat, je to tvoje primitivno izrazoslovje (za katerega bi se sramoval vsak normalen odrasel človek)…

  Prilepim le še en komentar iz FB:

  “Tudi na tisoče brezposelnih Slovencev si želi delati in imeti boljšo prihodnost za otroke. A naj torej gremo brezposelni z begunci v Nemčijo,a naj svoje otroke kateri ne dobijo dela pošljemo z njimi v Nemćijo? Eden od tako imenovanih beguncev izjavi v kamero,da je bil dve leti v Turčiji in ker ne dobi dela gre v Nemčijo.A to so begunci???”

 3. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Dreamcrusher, kolko slabih izkušenj z njimi si že imel, da si streznjen?!?

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  MacGyver, nič ni bolj primitivnega od ksenofoba! Izrazoslovje pa boš že prebolel, saj nisi v cerkvi, ampak na blogu Iztoka faking Gartnerja!

  No, poudari negativne reči pri otrocih, ki jih Hrvati nafukavajo v mrzlo reko!!!
  In pri ljudeh, ki pešačijo ure in ure po mrazu in dežju in nimajo pojma kam jih bo nadrkala lokalna policija!!!
  Poudari pofukane negativne reči pri materah, ki otroke previjajo na mokrem asfaltu!!!

  Kaj sploh hočeš pravzaprav? Begunci so tukaj in rabijo našo pomoč! Kaj je sploh kontra za dajat? Kaj bi rad? Da jih fuknemo v reko in postavimo zidove s psmi in vojaki kot Hitler? Kaj je tvoja poanta kontre?

  Begunci, migranti, tujci, potejto, potato, vseeno je kako jih imenuješ, dejstvo je, da rabijo našo pomoč.
  In ja, vsak pameten Slovenec, ki hoče lepšo prihodnost za svojga otroka, bo spidzil iz te zahojene vukojebine!

  Fak ej, kak prasec ta tako imenovani begunec! Kako si drzne iz Turčije iti v Nemčijo! Da ga ni sram!
  Isto kot Goran Višnjič, ki mu ni bila dosti Hrvaška in je baraba hinavska spidzil še v Hollywood. Le kako si drzne!
  In enga Celjana poznam, totalna prodana pizda, kar v Ljubljano je šel po boljšo službo. In on si pravi Celjan?!? Kako si upa pizda mu materna!
  Pa stric od enga Slovenca, pizdun jedan je kar v Avstrijo šel delat za 2000 evrov, namesto da bi bil tukaj srečen s 600 evri. Kak prasec ej. In on si upa reči, da je Slovenec!
  Šokantno!

 5. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Tole je resnica Slovenije!!!
  https://twitter.com/Njokifestival/status/656953760623775744

  Primitiven pa sem jaz, ker faking preklinjam!
  I rest my case!
  Niste normalni, majkemi!

 6. darja pravi:

  OMEROVIĆ …….Adi Omerović….. kri ni voda!

  Vidite, pa lahko nudimo Slovenci vse – pa bo še tretja, peta, deseta generacija štepala s svojimi. :(

 7. darja pravi:

  Doma pa ne je agreta paštete :P – z očetom moli na tepihu in pusti, da ga streže ostarela mati.

  Sem gledala oddajo, v kateri so povabili k razgovoru žlahto Jelene Aščić. (nč v zvezi s temi migranti)
  Do takrat sem mislila ‘vau, ta ženska je uspešna pa to” – ko so se njeni oglasili, se je videlo, da doma pa čisto druga pesem poje. :(

  Enim to odgovarja, ane Iztok?

 8. aaaaaaa pravi:

  grozno, sem brez besed…sam tole lahko rečem: sLOVEnija, a ne???

 9. Urska pravi:

  1. Nimam nic proti tistim, ki vidijo negativno plat situacije. Sej jo vidim tudi jaz… ampak mislim, da glavni vzrok tezav niso begunci sami, ampak politika. Oni so pac tukaj, mogoce je grda primerjava, kot neka naravna nesreca… nasi politiki mencajo in bluzijo, mi pa se jezimo na ujmo namesto nanje. Nemcija je obljubila sprejem beguncev, potem pa se potuhnila. In spet so krivi begunci, ki so verjeli?

  2. Vsak ima pravico do svojega mnenja, ampak strasljivo dosti Slovencev svoje mnenje gradi na predsodkih in ne na dejstvih. Poleg tega so tako sveto prepricani v pravilnost svojega mnenja da se bodo prej skregali in te zalili, kot da bi bili pripravljeni pomisliti, da mogoce pa nimajo prav.

  3. Ne bom rekla, da me je sram, da sem Slovenka. Ampak samo zato, ker mislim, da je to, kje se rodis, stvar nakljucja in ne nekaj, na kar si lahko ponosen ali se sramujes. Sem pa globoko razocarana nad tem, da zivim med folkom, ki ne premore tolko ene empatije/zdrave pameti/obzirnosti, da ne bi na ves glas komentiral, “dejmo jih vse dat v koncentracijska taborisca” dobrih 50 let po tistem, ko so v taborisca zapirali nas… unbe-faking-lievable, kako s(m)o arogantni, samozaverovani, narcisisticni in omejeni. Unbe-faking-lievable.

 10. Urska pravi:

  MacG imas vso pravico, da gres tudi ti v Nemcijo. Za razliko od beguncev ti ni treba cakat na registracijo na meji, ker si se po nakljucju rodil nekje, kjer si postal drzavljan EU in gres lahko kamorkoli iskat sluzbo. Ne stekam, zakaj mislis, da so ti oni ovira ali da bodo oni lazje nasli sluzbo? Verjetno jih bodo doletele bolj umazane sluzbe, ki se jih univ.dipl. otepamo in sramujemo, oni bodo pa hvalezni. Za razliko od njih tvoja diploma velja tudi v Nemciji in lahko dobis sluzbo, ustrezno tvoji izobrazbi. Torej, kaj cakas?

 11. Urska pravi:

  ps. lahko se jim pa seveda pridruzis. Rucak na hrbet in pes do Nemcije, pa tam sprejmi najnizje placano sluzbo v tovarni. Ce je to tako krasno in enostavno, kot pravis.
  Pravijo, da begunci medse sprejmejo vsakogar, brez besed…

 12. Pepi pravi:

  Itak, da si primitiven, ker faking preklinjaš.
  “Če si hotu rešt ptička, k je padu iz gnezda, pa si pr tem pohodu sto mravelj, nisi naredu nč” – Cojz, TV Dober dan

  V resnic ni tok fora v samem preklinjanju kot v zmerjanju drugače mislečih in obkladanju z žaljivkami. Plus to, da se v tvojem širokem pojmovanju ksenofoba (in neposrednem naslavljanju ns; bralcev in komentatorjev) mogoče najde tud kdo, k to v resnic ni in se pol čut za brezveze napadenga. Tud js se včasih znajdem v tej situaciji in se preprosto moram vmešat v debato — pa čeprov sm pol jezen nase, ker sm s svojim odzivom nahranu trola.

  Zj pa če grem še mal na temo. Mogoče bi blo (hipotetično, valda) za razmislt, kako bi ti begunci reagiral, če bi bli oni na našem mestu, mi pa na njihovem (recimo) in tud na podlagi tega ocent, kok nezaslišan je odziv Slovencev dejansko.

 13. Skeletor pravi:

  Naših ksenofobov se jaz ne bojim, ker se samo verbalno jajcajo po netu. Problem bi bil, če bi se začeli pojavljat pred begunskimi centri v skupinah in začeli provocirat…..
  To se pa ne bo zgodilo, ker slovenci za te stvari nimamo jajc, in se samo kurčimo iz naslanjačev.
  Jaz se bolj sprašujem, če je slovenija (pa tudi evropa) zmožna prebaviti tako množico ljudi. Pri nas je težava za lokalno prebivalstvo že romska problematika, da pa pri nas obstane še par tisoč teh, pa ne vem kako bomo….
  Sicer pravijo, da želijo naprej in da pri nas nimajo interesa ostati, samo če gor omejijo prehod, bodo obtičali pri nas, ker jim drugega ne bo preostalo. Finančno za nas to ne bo tak problem, evropa bo dala denar za to, samo da se jih losajo. Glede na številke, ki prihajajo, nemci in ostali ne bodo vsega pobrali. Ne morejo.
  V glavnem, jaz ne verjamem, da mi lahko poservisiramo toliko ljudi na primeren način na dolgi rok. Nastanitvenih kapacitet ni (šotori niso primerni) zdravstvo je že zdaj v kurcu in ni kapacitet, šolski sistem bo odpovedal že zaradi jezika, služb za dela željnih prišlekov pa tudi ni.

 14. Mellie Mellie pravi:

  Golazen. Zaplinjanje. Nehvaležnost. Zarota. Naj zgorijo, crknejo! Metek v glavo. Pobit. Svinjarija. Kdo jih bo plačeval! Fuj!
  Kolumna Hane Vidic

  Odprto pismo http://www.lokalne-ajdovscina.si/article/2015102213230254/Odprto%20pismo/

 15. MacGyver pravi:

  Ja, blablablabla, ob vsakem tvojem zapisu nabijaš kje smo ampak to ne spremeni dejstva, da je tvoj nivo komuniciranja čisti faking poden…

  Kaj hočem? Hmmmm, recimo da se “ubogi revčki” začnejo normalno obnašat? Ker posledično bi tudi več folka sočustvovalo z njimi! Nikoli nisem trdil, da ne pomagat pomoči potrebnim, ampak nekje je treba postaviti mejo. Zdaj bi naenkrat že vsak šel lepo v Nemčijo, brez bilokakšnih dokumentov – in ne zaradi kakršnekoli nevarnosti ampak zato ker ne dobi službe? Pa ker mu nekje drugje pač ni všeč? WTF?

  “In ja, vsak pameten Slovenec, ki hoče lepšo prihodnost za svojga otroka, bo spidzil iz te zahojene vukojebine!”

  Kaj še čakaš?? Cel čas gnjaviš z našo vukojebino, pa kako je vse v kurcu, zakaj potem nisi v koloni z imigranti?

  Zadnji odstavek pa ni kaj za komentirat, ker vedno znova presenečaš – z infantilnimi primerjavami namreč ;)

  Še glede linka: tole je resnica nekaj skrajnežev, ampak ti vedno znova in znove vse mečeš v isti koš…

 16. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Pepi, ne prodajaj bučk, lepo prosim!
  Preveč dolgo me spremljaš, da ne bi vedel kdaj ratam napadalen in kaj vse se mora prej s strani nekega komentatorja zgodit!

  MacGyver, nikoli tak poden kot nivo mnogih komentatorjev! Tudi ti to prekleto dobro veš!
  Glede Nemčije ti je komentatorka zgoraj lepo razložila vse.
  Moje primerjave niso nič manj infantilne od tvojega kvazi zaprepadenja nad tistim beguncem, ki je šel iz Turčije v Nemčijo!
  Jaz mečem v isti koš? Ne me basat! V isti koš ste vi zmetali teororiste in begunce!
  Sem pa vedel, da boš ignoriral dele mojega komentarja, kjer bi moral enkrat samkrat nekaj konkretno odgovorit brez blefa in filozofiranja!
  Nekaj skrajnežev? Mar nisi še malo nazaj rekel, da je to slovenska večina iz forumov in Facebooka?!?

 17. Portos pravi:

  http://www.portaloko.hr/clanak/video-pronadene-sokantne-snimke-i-fotografije-na-odbacenim-mobitelima-migranata/0/79705/?659811368

 18. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Taprave nacije si našel za vir, ja! Bravo!

 19. Pepi pravi:

  Ravno zato, ker te že dolg spremljam. Zdejle so slučajno na tapeti begunci, sicer bi bli pa komot tud Modrijani, njih poslušalci, kak drug aktualen problem … In v 90% primerih ti začneš, da ne bo pomote — kot deklariran “provokator” (ki je, btw, besedi troll, ki je ne maraš, to, kar je buldog besedi pes) to težko izpodbijaš.

 20. Portos pravi:

  http://www.slovenskenovice.si/novice/slovenija/nemcija-pohitela-vracanje-beguncev-ze-prihodnji-teden

 21. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Pepi, eno je osnoven zapis, drugo je debata pod njim.
  Ne seri no!
  In kot sem rekel, komentatorji si lahko dovolite vse, jaz pa moram pazit.
  Zajebi to! No go!

 22. Pepi pravi:

  Sori, double post. Tale siol ga neki čase serje. Zdj, če je že zapis stekel, pol lahko pričakuješ, da bo debata še tolk bolj. To je valda jasno, ne?

 23. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Jasno, kot mora bit jasno, da bom do kretenov oster tudi jaz in da me res boli kurac za izrazoslovje.
  Moj blog ni Radio Ognjišče.
  Tudi to že zdavnaj veš.

  Veš pa tudi, da ne bom nikogar nikoli žalil, če on ne bo začel prvi. In da nikoli ne napadam nesramno četudi se ne strinjamo.
  Prekleto veliko si mora dovolit komentator, da jaz ratam napadalen.
  To jebeno dobro veš, zato ne vem zakaj zdaj prodajaš bučke!

 24. Pepi pravi:

  Okej, kaj od tega, kar sem povedal, pa so potemtakem bučke? Ker očitno se strinjaš. Dejstvo je, da se folk bolj odziva na troll poste (že po definiciji se mora). Dejstvo je tud, da so pod posti, v katerih se spravljaš na določeno skupino ljudi, komentarji bolj nastrojeni kot sicer. Ergo? Zdej, do samga poštirkanga izrazoslovja in nepreklinjanja tud men ni ne vem kolk; tist citat, prej, je bil bl v hecu. Tud sam sm občasno kriv istih grehov, hehe.

  V bistvu sm v svojem postu hotu izpostavt sam to, da s svojimi objavami včasih (kot naprimer zdej) trolaš (in svojo trditev obrazložit) in pa potlej ono izhodišče v zadnjem odstavku. To je to.

 25. Urska pravi:

  V Sloveniji je res grozna kriza, da se folk sredi delovnega dne drenja v vrsti za 25% popust na Apple. Novi iphone za samo 600€ namesto 800. Woot!
  http://www.zurnal24.si/gneca-v-big-bangu-nismo-se-videli-toliko-ljudi-pred-vrati-clanek-258710

 26. AndrejM pravi:

  Iztok, namesto da se tule prepucavate, naj vsak donira par sto eur za migrante ter pod pod noge in jim pomagat. Tako preko računalnika je najlažje nekaj komentirati, ane?

 27. Dreamcrusher pravi:

  “Dreamcrusher, kolko slabih izkušenj z njimi si že imel, da si streznjen?!?”

  S priseljenci? Ne samo v Sloveniji, ampak tudi v tujini? Kar precej.

 28. Dreamcrusher pravi:

  “MacG imas vso pravico, da gres tudi ti v Nemcijo. Za razliko od beguncev ti ni treba cakat na registracijo na meji, ker si se po nakljucju rodil nekje, kjer si postal drzavljan EU in gres lahko kamorkoli iskat sluzbo. Ne stekam, zakaj mislis, da so ti oni ovira ali da bodo oni lazje nasli sluzbo?”

  Draga Urška, ti se zavedaš, da če gre MacGyver v Nemčijo iskat službo, lahko nezaposlen tam ostane samo tri mesece. In v teh treh mesecih mu ne noben plačal stanovanja in dal sociale? Če ti pa nekdo priskrbi prebivališče in osnovni honorar, je pa iskanje službe v tujini dosti lažja naloga, se ti ne zdi? Zakaj misliš, da ljudi jezi ta situacija? Ker imajo ti ljudje na nek način več pravic in boljše izhodišče kot prebivalci EU sami – zgolj zato, ker so obravnavani kot begunci, čeprav vmes mrgoli zakrinkanih ekonomskih migrantov.

 29. Dreamcrusher pravi:

  “In enga Celjana poznam, totalna prodana pizda, kar v Ljubljano je šel po boljšo službo. In on si pravi Celjan?!? Kako si upa pizda mu materna!”

  Pa ne, da si ti s tem tvojim duhovičenjem ravnokar primerjal sodržavljana iz drugega mesta z beguncem, ki ima popolnoma druga načela, prepričanja in kulturo? Ni neki splošno znano, da bi Celjani, ki so se preselili v Ljubljano delali pizdarije. Je pa precej dokazov, da muslimani po skoraj vsej severni Evropi redno delajo pizdarije.

 30. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Dreamcrusher, zamenjaj, ni panike, in pojdi z njimi na pot, skači v mrzlo reko, spi na mokrem betonu, pešači tedne, doma naj ti pa nad glavo fukajo bombe. Si za?

 31. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  A bejž bejž.
  No, se ne čudim, da si jim šel na kurac, le komu ne greš s takim obnašanjem :)

 32. Dreamcrusher pravi:

  Zanimivo, da imajo ob vsem tem ropotanjem bomb nad glavami cajt za fukanje in delanje otroke, res. Nenormalno veliko nosečih žensk in otrok mlajših od 5 let (toliko časa namreč traja njihova vojna) videvamo.

 33. Portos pravi:

  http://www.jutarnji.hr/njemacka-u-subotu-pocinje-protjerivati-ekonomske-migrante-policija-nece-najavljivati-svoj-dolazak-da-se-izbjegne-skrivanje-ljudi/1443813/

 34. Urska pravi:

  Vecje pravice? To, da spis v kasarni s par tisoc tujci, dobis 200€ na mesec, ne ves kje bos cez nekaj tednov in pojma nimas, kje in kako bos dobil sluzbo, ker ne znas jezika in ti je kultura cisto tuja – ampak se ti zdi to mega v primerjavi s situacijo doma; to je privilegij? In ves, da bos, kljub temu, da imas diplomo s faksa, verjetno dobil delo kot hisnik ali kaj takega, to je kul?

  Kot je reku Iztok. Pridruzi se jim. Se prednost bos mel ker nisi pes prehodil cel Balkan in si v boljsi formi in kondiciji.

 35. Dreamcrusher pravi:

  Aja, ROFL, tale Adi je tip, ki je izjavil, da morali namesto vojske na mejo pošiljati grelce. S policijo in vojsko imamo komajda obvladljiv kaos, tip bi pa tisočim beguncem omogočal prostro šetanje po državi brez spremstva. Po temu failu žal ne morem več nobene njegove izjave jemati resno.

 36. Katja Steiner pravi:

  A TI SI EDINO TELE, KI SE NI SKAPIRAL, DA TO NISO NOBENI BEGUNCI, AMPAK EKONOMSKI MIGRANTI.

 37. mATEJ pravi:

  Smešn si.

 38. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Katja, a si ti edina krava, ki ne šteka, da je en kurac važno kaj so?!?
  In edina krava, ki ne šteka, da četudi so migranti, da jih nimamo pravice tako grdo obravanavat in da bežijo iz jebene situacije v svoji državi?!?
  In da nam nočejo nič, saj hočejo le v Nemčijo in jim dol visi za Slovenijo?!?

  Dreamcrusher, fail si ti in tvoja jebena ksenofobija. Adi je človek, ki premore empatijo. Vzami si ga za vzgled, če zmoreš!

 39. Dreamcrusher pravi:

  Zdaj ne vem, a se vidva z Urško delata bedaka, ali ne sledita novicam, da Nemčija Balkance že vrača v rodne kraje?

 40. Dreamcrusher pravi:

  “Vecje pravice? To, da spis v kasarni s par tisoc tujci, dobis 200€ na mesec, ne ves kje bos cez nekaj tednov in pojma nimas, kje in kako bos dobil sluzbo, ker ne znas jezika in ti je kultura cisto tuja – ampak se ti zdi to mega v primerjavi s situacijo doma; to je privilegij? In ves, da bos, kljub temu, da imas diplomo s faksa, verjetno dobil delo kot hisnik ali kaj takega, to je kul?”

  Kakšni kasarni s par tisoč tujci? To je začasno, dokler so begunci. Ko bodo uredili papirje, bodo dobili svoje stanovanje. Ljubica, saj ti se zavedaš, kako višje kot 200€ so sociale na severu, kajneda? A res misliš, da so jim največkrat cilj skandinavske države zaradi česarkoli drugega kot blazno visoke socialne pomoči in že tako velikega števila sonarodnjakov? Tudi v Sloveniji je malo morje visoko izobraženih ljudi, ki delajo na bencinskih servisih in trgovinah – torej je ta primerjava milo rečeno neumna.

 41. AndrejM pravi:

  Dreamcrusher, ob tvojem komentarju o seksu med vojno sem se spomnil na mojo mamo in očeta, oba rojena med WW2. Neverjetno, ampak ljudje med vojno še vedno seksajo, vedno so to počeli in vedno bodo.
  Ampak če se tale butasta EU ne bo hitro zganila, bo pizdarija. Sam imam slabe občutke, kajti EU nima nobene vizije, nobene skupne politike, nič. To je začetek konca takšne EU, kot smo je bili vajeni do sedaj, morda je to konec EU nasploh in se bo organiziralo nekaj skupin držav, ki bodo nekakšne mini EU. Mi med višegrajsko skupino ne bomo prišli, nas nočejo več, severnjakli nas ne bodo želeli, torej bomo spet del nekakšne nove Jugoslavije. In če bi vsaj imeli kakšne politike, ki bi se znali zavzeti za naše interese, tako pa… Za razliko od kakšnih drugih evropskih politikov, ki imajo jajca, tile slovenski kekci ne znajo drugega kot da se klanjajo in hlapčujejo. Za razliko od recimo češkega predsednika, ki je svetovni javnosti lepo povedal, da je Češka suverena država, ki kreira lastno politiko, je šel naš Barbika v Bruselj na kavico in verjetno še na fitnes, da se je spomnil tistih lepih časov, ko je vedril v evropskem parlamentu, dogovoril pa se ni nič. Kdo pa ga sploh še jemlje resno, saj ga poznajo od prej in vedo, kao in kaj. In kako smo bili pred leti vzvišeni, da se s tistimi iz višegrajske skupine ne bomo družili, ker smo preveč razviti in preveč napredni in preveč pametni in tako naprej, zdaj pa bi nas danes članstvo v tej skupini naredilo pogajalsko veliko močnejše. Tako pa mi prosim povejte enega samega zaveznika v Evropi v tej zgodbi, ki se bo zavzel za Slovenijo? In spet, da ne bo nesporazuma: smilijo se mi begunci, razumem ekonomske migrante, sovražim teroriste in ekstremiste (in ne mi bluziti prosim, da ni vseh med temi migranti), ampak kaj pa res bo, ko bodo vse meje razen južne meje zaprte, mi pa bomo dnevno dobivali po 10000 migrantov?

 42. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Dreamcrusher, kakšni prasci so a ne, da rinejo v države, kjer je lajf najbolj ugoden. Nezaslišano res!

  Andrej, jp, poba ima v glavi, da med leti 1914 in 1918, pa 1939 in 1945 ni nihče seksal in nihče rojeval :)

 43. Dreamcrusher pravi:

  S to razliko, da tvoja starša nista šla s tabo na naporno, nekaj tisoč kilometrsko pot od doma, kajne?

 44. Dreamcrusher pravi:

  “Dreamcrusher, kakšni prasci so a ne, da rinejo v države, kjer je lajf najbolj ugoden. Nezaslišano res!”

  Ne, samo naj Urška ne nabija o življenju v kasarni z nekaj tisoč ljudi in sociali za 200€.

 45. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Mnogi starši so šli, eni v ZDA, drugi v Argentino, tretji pa so končali v taboriščih ali pod metki in so bili otroci sirote.

 46. Dreamcrusher pravi:

  No … to, da imajo opravka s porodi in težave s tako majhnimi otroci, je torej samo njihova krivda oziroma posledica njihove nepremišljenosti, če se lepše sliši.

  Nimam otrok, ker si ga s svojo službo ne morem privoščiti. Ampak, če pride do vojne, pa takoj začnem fukat brez kondoma, da vidim, kako je bežati in reševati svoje pomotomce med vojno. YOLO pa to!

 47. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Z vsakim komentarjem si večja budala!

 48. Dreamcrusher pravi:

  That hurts. Če mi ne bi tega rekel totalen troll, katerega cilj je objavljanje neumnosti in otročja provokacija.

 49. AndrejM pravi:

  Dreamcrusher, a sploh bereš, kaj drugi pišejo? Moja sta se takrat rodila, ne jaz. In odgovor: če bi bilo treba iti, bi verjetno tudi moji stari starši vzeli pot pod noge in šli, ne vem, nisem bil v tej situaciji in ne morem govoriti o tem. Sploh lahko vsi skupaj o tem teoretiziramo, ker nismo v tej situaciji in upam, da nihče med nami nikoli ne bo. Za drugi odstavek pa upam, da boš malo premislil, kaj si napisal. No, morda boš nekoč starš in boš takrat dojel. Ali pa tudi ne.

 50. MacGyver pravi:

  Ti se o ignoriranju delov komentarjev sploh ne pogovarjaj, ker če kdo, potem ti vztrajno pri vsakem zapisu odgovarjaš le na določene segmente celotnih postov…

  Seveda pa nisi razumel mojega odgovora na to. Samo za tebe, s podnapisi: Naj ne rinejo sem in ne bodo pešačili po blatu in dežju in nevem kaj vse! Naj se obnašajo normalno, pa bo tudi folk bolj strpen! Kaj ti ni jasno glede tega?

  Jaz nisem zaprepaden nad tistim “beguncem” (termin begunec ti je očitno še vedno neznanka, prav tako kot ksenofobija – tipično za človeka tvoje sorte) iz Turčije, ampak nad vsemi, ki se silijo na tak način v Nemčijo, brez vseh dokumentov, brez najnižjega nivoja kulture in to iz držav, ki sploh niso v nobeni vojni – potem pa še pričakujejo, da jih bomo nosili po rokah…

  Urska, tebi pa je itak Dreamcrusher odgovoril ;)

 51. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Razumem, ampak je ksenofobno in debilno, tudi s podnapisi! Kdo si ti, da boš sodil in odločal o njihovih razlogih za take in drugačne poti?!?
  Obnašajo normalno? Tebe bi rad videl kako se boš obnašal v njihovi koži!
  Samo ti in še kak zadetek še vedno drkate na oznake begunce, migrant in tujec.
  Ksenofob pa si ti, čisto jasno in čisto preprosto.
  Dokaz že ta tvoj zadnji komentar.
  Ni treba, da groziš s streljanjem, veš!

 52. Dreamcrusher pravi:

  AndrejM, se posipam s pepelom. Prav, tvoja starša sta se takrat rodila in ne ti – moje razmišljanje ostaja nespremenjeno. Razumni pari pri nas raje petkrat premislijo, če bodo imeli dovolj financ za primerno življenje svojega otroka, pa jih ne skrbi, če bodo jutri še živi. Te imigrianti pa živijo bodisi v popolni revščini ali pa jim bombe letijo nad glavami, ampak se kljub temu odločijo za otroke. Ravno včeraj je bil po televiziji nek mlad očka s štirimi čisto majhnimi otroki. Ampak očitno je nekaj narobe z mojim razmišljanjem, ker to, da se v takih časih kot jih trenutno preživljajo njihove domovine odločiš ne za enega, ampak tri, štiri otroke, je nekaj popolnoma običajnega.

 53. AndrejM pravi:

  Dreamcrusher, lej, niti ti niti jaz nisva v taki situaciji in lahko zdaj iz tega doktorirava, jaz z otroki in ti brez, pa ne bova kaj pametnega o tem povedala. Mislim pa da ne smemo gledati vsega z očmi razvajenega zahodnjaka, ampak je v veliki večini sveta razmišljanje o življenju in smrti, o otrocih in družini, malo drugačno kot je zdaj pri nas. A si bral kdaj zgodbe o slovenskih krajih izpred recimo 200 let? So otroke štepali naveliko ne glede na vojno, lakoto, bolezni, karkoli je pač prišlo in če so otroci preživeli so, če pa niso, pač niso. Jebat ga, za nas danes nerazumljivo, je pa tako bilo.

 54. Jernej pravi:

  Iztok oprosti, ampak imas retardirano razmisljanje; napadanje drugace mislecih je ena najbolj primitivnih stvari na svetu ..pa dojemite enkrat ze: Slovenija je v migrantski krizi spet stopila skupaj in se ji bo uprla! Cetudi brez tebi podobnih izdajalcev, ki bi bil 100% na strani okupatorja, ce bi se nasa drzava znasla sredi vojne vihre ..

 55. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Bolj primitivno od tvojega retardiranega komentarja ni nikoli!

 56. OG LOC pravi:

  izredna novica: v Brežicah je pršilo ponovno do samovžiga šotora. le kje smo kupovali te šotore.

  Upitan što se zapalilo u kampu jedan slovenski policajac odbio je išta reći uz komentar: “Hoćete da vam vratimo izbjeglice pa da vam povećaju natalitet”

  gartner si bil to ti?

 57. Portos pravi:

  PROSTOVOLJEC KI JE DANES DELAL NA MEJI JE POVEDAL SLEDEČE

  Staša Meli Neli Kksežepišem
  Okej zdej pa da razjasn par stvari, ker se mi ne da vsakemu posebej opisovat kako je bilo danes na meji delat kot prostovoljec. Prvenstveno sem se odločil da grem na mejo pomagat, ker me je zanimalo, ali je slika, ki jo prikazujejo mediji o begunski sliki resnična…no že takoj danes ob 8h zjutraj sem bil soočen z realnostjo, saj je v Rigonce prišla nenapovedano doslej največja skupina “beguncev”. Po napornem dnevu pripravljanja hrane, razdeljevanja hrane, predvsem pa čiščenja umazanija in dobesedno dreka za skupinami lahko zaključim sledeče:
  1) Hrvaška je za moje pojme tu največji krivec za situacijo kakršno imamo trenutno v Sloveniji. Dobesedno svinje so, ko nenapovedano pošiljajo ljudi čez njive peš v Slovenijo, in tako našim fantom in dekletom v uniformah povzročajo 100% več dela, kot bi ga imeli drugače.

  2) Glede “beguncev” sem si ustvaril sledeče mnenje. Menim, da je med vso to množico ljudi dejansko zelo majhen delež beguncev. Veliko večino predstavljajo ekonomski migranti ki (to moram poudarit) nimajo NIKAKRŠNE kulture. Znotraj teh skupin ne vladajo nikakršna solidarnost, sočutje ali humanost. Velja načelo “močnejši” prevlada. To se vidi predvsem pri razdeljevanju hrane, ko mladi fantje in moški izrinejo šibke in uboge ter si prilastijo vse…šele na koncu pridejo na vrsto otroci in ubogi. Da ne govorimo o higieni—te preprosto ni. Jejo tam kjer serjejo in ščijejo, če povem po domače. Kar se tiče hvaležnosti za delo ki smo ga in ga še bomo opravljali—ga ni. Če je od 2000 ljudi, katerim smo pomagali razdeliti hrano danes 50 reklo hvala ali “thank you” ali pa se samo nasmehnilo sem povedal veliko številko. Še več. Ko smo pospravljali umazanijo za njimi so fantje ki so ostali zadnji v skupini po telefonu mirno obveščali naslednje skupine, kako je v “solvenia” in “kroatia”, ko pa smo jim rekli naj pomagajo čistiti za njimi, so začudeno pogledali in se hitro umaknili.

  3) Glede pomoči “beguncem” kot nas pozivajo mediji. Res je, da primanjkuje hrane ali vode, vendar nikakor ne nosite oblek. Te namreč skoraj nič ne vzamejo, če pa se zmoči, jo preprosto vržejo ob cestni jarek in pustijo….tako mimogrede naredijo z vsako stvarjo ki jo dobijo. Zanje smetnjaki NE OBSTAJAJO.
  4) Nevarnost ki nam grozi od drhali ki se vali v Evropo je ogromna. To navidezno registriranje ljudi je brez smisla saj sem govoril s policisti in ti so mi dejali, da 80% od njih sploh nima dokumentov…torej sem rekel se lahko izmislijo svojo identiteto pa jim nič ne moremo….odgovorili so “tako je”. Nočem strašiti, ampak v Evropo prihajajo potencialni teroristi. Zanimivo je videti, kako skupina 4 mladih fantov (okoli 19-20) let obvladuje 500 glavo množico. Tudi hrane si niso upali vzeti brez njihovega dovoljenja..pa naj mi še kdo reče da so ti fantje čisto navadni begunci…

  5) Za konec bi rad povedal tudi, da sem izgubil vsako sočutje do teh ljudi, še tisto kar sem ga imel. Zdi se mi neumno da rinejo na to pot, zato sami nosijo vso krivdo za nastale težave na poti. Če so begunci, ne rabijo “bežati” v Nemčijo in Švedsko, ampak je Jordanija čisto blizu Sirije. Pa tudi vojne ni tam…ergo…ne gre za begunce temveč ekonomske migrante. V vsej situaciji pa tako kot vedno najkrajšo potegnejo naši policisti, vojaki, civilna zaščita in ostale uniformirane in prostovoljne enote. Ti so primorani delati nenormalne izmene (tudi po 24 ur), na mejo pa so napoteni iz celotne države. Res…svaka jim čast, Če njih nebi bilo, bi imeli lahko vsi na pragu to maso ljudi in verjemite…zemlja preko katere potujejo oni, ni več taka kot je bila…je uničena…dobesedno.
  PROSIL bi pa vse, ki imajo čas, da naj se pridružijo prostovoljcem na meji in vsaj malo olajšajo delo naših policistov, vojakov, civilne zaščite in gasilcev. Sam bom verjetno še šel…
  PROSIM DELI DALJE

 58. Mellie Mellie pravi:

  S Facebooka:

  Mihatova mala šola osnovnega razuma – za vse Fejsbuk prijatelje iz srednjega veka:

  - Ali Bog nasprotuje istospolnim porokam? Ne vem, se nisem pogovarjal z njim, ampak še vaš veliki šef iz Vatikana pravi, da je kul. Pa so papeži znani po čisto vsem drugem kot progresivnem in razumnem razmišljanju.

  - Ali istospolni partnerji otroku lahko nudijo povsem funkcionalno razvojno okolje? Vsi psihologi in vsi primeri iz prakse pravijo, da ja. Aleš Gnoj Primc pravi, da ne. Zdej pa, vsakemu svoje.

  - Ali so begunci ekonomski migranti? Mi smo ekonomski migranti, ko hodimo v Avstrijo delat, ker nam več plačajo. Oni sam rajš pešačijo čez pol sveta kot da bi se strelal.

  - Ampak, zakaj je med njimi toliko zdravih mladih moških, pa tako malo starih mam? Ja, mogoče se stare mame lažje izognejo vpoklicu v vojsko.

  - Ali je dobro, da svoje argumente podkrepim z relevantnimi viri? Ja. Ampak Demokracija in Nova24tv to nista.

  - Mar ni krivično, da je zaradi beguncev odpadu veliki slovenski nogometni derbi? E, če se ne bi na tekmah obnašal kot žvali, bi bile slednje morda izvedljive tudi brez vojske specialcev.

  - Za begunce dajemo, pa še za naše reveže ne poskrbimo! Noben od vas nič ne poziva k dobrodelnosti, vsi pa h gradnji ograje, kot da bi znali na karti pokazat, o katerem področju se sploh pogovarjamo. Pa k referendumu proti zakoniku, ki ga itak niste prebral, a ne da niste?
  wink emoticon

  Life moto? Ne bit kreten.

 59. Mellie Mellie pravi:

  Portos

  Če so prostovoljci takšni, potem je boljše, da niso!

  Ta “prostovoljec” je s svojim opisom dokazal. da empatije ni nikoli imel! Če bi jo, bi razumel, zakaj ovržejo mokre cunje in gredo naprej!

  Fantje, ki so po telefonu obveščali naslednjo skupino, zagotovo niso begunci, ampak tihotapci. Lahko tudi v obeh vlogah, kar se dogaja.

  Takšni “prostovoljci” naj razmislijo, kaj sploh so!

 60. Urska pravi:

  Ah, vsakic mi je zal, ko se zapletem v debate pri iztoku :) lej, ce je tako krasno bit begunec, al pa ekonomski migrant no, se jim pridruzite. Kot ze receno.

 61. Urska pravi:

  ps. Ljubica? A jaz? Ja, mas prav. Rabim enega takega pravega deda kot si ti, da mi pokaze, kaksno je realno in kruto zivljenje ;)

 62. Dreamcrusher pravi:

  AndrejM, čakaj malo, kaj ima pa število otrok z razvajenostjo? In zakaj so zahodnjaki zate že po defaultu razvajeni? Veliko od teh ljudi je imelo prej uspešne kariere in imajo tudi sedaj denar. Če pri njih divja vojna, na zahodu pa ne, še ne pomeni, da nekateri od njih niso razvajeni, mi pa smo (zakaj že, ker živimo v miru?).

  Sicer pa mislim, da je ravno to, kar omenjaš ključen problem. Ti ljudje s sabo prinesejo svojo religijo, kulturo, drugačen način razmišljanja in pogled na svet, katerega pa za vsako ceno hočejo obdržati in so prepričani, da je edini pravilen. Ampak seveda, sedaj je v ospredju begunska kriza in reševanje človeških življenj. Zato tudi Adi objavi prispevek o tem, kako je med begunci našel mladeniča, ki pozna zahodno kulturo in šport. O tem, da imajo ti ljudje verjetno najdaljšo asimilacijsko dobo v zahodnjem svetu od vseh, pa ne duha ne sluha. Jaz pa mislim, da ne bi nič škodovalo, če bi vsi gledali malo v prihodnost. Že zdaj, ko se sprehajaš v evropskih prestolnicah, na ulici srečaš skoraj več tujcev kot domačinov. S tem pa vsaj zame nacije in države izgubljajo svojo identiteto.

  Tale video lepo prikaže to problematiko, čeprav sem prepričan, da zagovornikov beguncev kot je Gartner te problemi sploh ne ganejo – še huje, po desetih sekundah bo zadevo označil za ksenofobno propagando in napisal deset kletvic o tem, kako bi tisti, ki so lajkali tak video morali biti že zdavnaj tri metre pod zemljo ali pa vsaj izgnani iz lastne države.

  https://www.youtube.com/watch?v=KVWAIKoatWM

 63. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Urška, meni je najbolj fascinantno to, da imajo vsi ti modeli, ki se tukaj kurčijo, v glavi kaki carji so in kako smo mi ostali na podnu napram njim :)

  In ja, ves čas prodajajo idejo kako kul je bežati od doma in se jebati po tujih državah. Bolano do konca!

 64. Mellie Mellie pravi:

  Posredujem poziv, ki sem ga prejela po elektronski pošti. Upam, da boste lahko pomagali po svojih močeh, ali pa vsaj razposlali sporočilo svojim prijateljem.

  Pomoč beguncem + prostovoljci:
  https://www.facebook.com/slovenija.begunci/posts/432972000226727

  ——- NUJNO OBVESTILO !!! PROSIMO DELITE DALJE —–

  Pozdravljeni !
  Ker dobivam danes veliko zasebnih sporočil, da želite pomagati, objavljam vse podatke na kupu javno. Ta stran je v osnovi namenjena zbiranju osnovnih potrebščin za begunce, prav tako pa za informiranje, tako da se bom potrudila navesti čimveč koristnih informacij in vas napotiti na ustrezne kontake.
  Kot že vsi vemo, se število migrantov naglo povečuje. Na grobo povedano ; če samo na hitro pogledamo številke – Hrvaška na dan sprejme 5.000 , Slovenija 2.500, Avstrija le 1.500 migrantov. Mislim, da je problem jasno viden. Zaradi vsega tega so že nastale težave in cca 2.000 ljudi čaka na mejnem prehodu Hrvaška- Slovenija. Zaradi počasnega prehoda so nemiri na vseh mejah, saj ljudje premraženi in premočeni od dežja čakajo, kdaj bodo lahki šli dalje na pot.
  Ženske omedlevajo, otroci prestrašeni, jokajo in so v šoku. Dojenčki trdi od strahu. Povečini so na dežju brez čevljev, predvsem moški.
  1) POTREBUJEJO SE PROSTOVOLJCI, ki pa se naj obrnejo na naslednje strani:
  - Slovenska filantropija
  https://www.facebook.com/Slovenskafilantropija/photos/a.583302148418298.1073741827.583293701752476/934650916616751/?type=3
  - Protirasistična fronta brez meja
  https://www.facebook.com/Protirasistična-fronta-brez-m…
  - Are you syrious? Maribor pomaga beguncem
  https://www.facebook.com/Are-you-syrious-Maribor-pomaga-be…/ info na št. 041 654 726.
  2) NA TERENU SE NUJNO POTREBUJEJO NASLEDNJE STVARI :
  Čevlji ( že prvi dan jih je zmanjkalo, ljudje so bosi na dežju ), nogavice, odeje, topla oblačila, mleko za dojenčke v prahum instant juhe, otroška hrana za dojenčke, čaj, anoraki, palerine, dežniki, konzervirana hrana, voda v pol-litrskih plastenkah.
  3) še SEZNAM ZBIRALIŠČ za tiste, ki bi radi samo darovali stvari, ne morete pa na teren pomagati
  - LJUBLJANA: Društvo za nenasilno komunikacijo https://www.facebook.com/Društvo-za-nenasilno-komunik…/
  - MARIBOR, ŠENTILJ in okolica : Agencija Marko Matjaž, telefonska številka: 041 381 377
  - KOPER : v prostorih Inde http://www.indeplatforma.org/konktakt/ ob ponedeljkih in sredah med 16- 19 uro.
  - GORIŠKA: Gorazd Repše, 070 397 482
  - CELJE: Združena levica Celje po predhodnem dogovoru na naslednji email: celje@demokraticni-socializem.si!
  - KAMNIK : Društvo Makadam Kamnik, Dnevna soba, Usnjarska 9 (stari Alprem), 1241 Kamnik, od 10h-18h, pon-pet.
  -VRHNIKA: KVŠ Zakon na Vrhniki. Vsak dan od 17-22h, (V primeru, da v navedenem času zbiranja ne boste utegnili pripeljati želenega, nam pišite na program.kvs@gmail.com, v izjemnih primerih
  4) Trenutni uradni podatki o prihodih migrantov v Slovenijo v zadnjih 12 urah ( vir: policija.si)
  Objavljamo najnovejše podatke (danes, 19. oktobra, do 12. ure) v zvezi s prihodi migrantov v Slovenijo in aktivnostmi policije.
  Okoli 800 migrantov trenutno čaka na hrvaški strani prehoda Središče ob Dravi, sprejemamo jih postopoma in so v različnih fazah obdelave oz. registracije in odvoza v nastavitvene centre. Tako je trenutno število tujcev v sprejemnih centrih naslednje:
  • v Središču ob Dravi, na slovenski strani: 500,
  • v Petišovcih: 150,
  • v Dolgi vasi: 150,
  • v Obrežju in Brežicah: 300
  ter v nastanitvenih centrih
  • na Šentilju: 900 in
  • v Gornji Radgoni: 300.
  Do sedaj jih je iz Šentilja v Avstrijo odšlo 450, enako število tudi iz Gornje Radgone, skupaj 900.
  Po naših podatkih je danes, 19. oktobra, od polnoči naprej vstopilo ali čaka na vstop v Slovenijo naslednje število migrantov:
  • v Središču ob Dravi: 1.800,
  • na Gruškovju: 300,
  • na Obrežju: 300,
  • na Dobovcu: 300,
  • v Razkrižju: 300;
  skupaj torej 3.000 migrantov v zadnjih 12 urah.
  Prosim, da se mi zbirališča, ki sem jih izpustila, javite v inbox, da vas dodam na seznam !
  Kakršnikoli nestrpni komentarji bodo nemudoma izbrisani, gre za nujno pomoč ljudem, ki so trenutno v hudi stiski.
  Hvala za razumevanje.
  —————- PROSIMO DELITE DALJE ! ———————

 65. Mellie Mellie pravi:

  Zamislite se nad opisom razmer na južni meji! To se ponavlja in ponavlja!

  Brežice: nedopustno ravnanje države, ki begunce sili, da noč prespijo zunaj, na tleh- Amnesty International Slovenija

  http://www.amnesty.si/brezice-nedopustno-ravnanje-drzave-ki-begunce-sili-da-noc-prespijo-zunaj-na-tleh.html

  V brežiškem sprejemnem centru so bili včeraj begunci prisiljeni, da spijo zunaj, na tleh – tako ravnanje Slovenije je nedopustno.

  V noči na petek, ko je bila ob 2. uri zjutraj v Brežicah temperatura samo 4 stopinje Celzija, je okoli 2000 beguncev moralo spati zunaj, na tleh. Še 1400 pa jih je preko polj v temi, v spremstvu policistov hodilo proti Brežicam.

  Za tako ravnanje Slovenije ni nobenega opravičila. Nihče ne sme biti prisiljen in prepuščen, da v tem mrazu preživlja noč na prostem, speč na golih teh. Slovenija mora zagotoviti, da so ljudje ob vstopu takoj prepeljani v ustrezne nastanitvene prostore, ki so ogrevani, kjer so zagotovljene ustrezne sanitarije in kjer si lahko dostojno odpočijejo.

  Medtem ko so ljudje spali zunaj na prostem, na tleh, je bilo po Sloveniji praznih več nastanitvenih centrov namenjenih za sprejem beguncev. Po podatkih Policije ob 6.00 zjutraj so bili popolnoma prazni nastanitveni centri v vojašnici v Vrhniki, v kompleksu v Logatcu, v Lendavi, v starem dijaškem domu v Celju, Stari šoli v Mariboru in v več šotoriščih na drugih lokacijah.

  V Brežicah včeraj popoldne in ponoči, ko je bila tam predstavnica Amnesty International, tudi ni bilo ustrezno poskrbljeno za vodo in hrano. Skupina okoli 1000 beguncev, ki so popoldne in proti večeru čakali na prevoz, vsaj 5 ur – po poročanju prostovoljcev, ki so bili tam že prej in beguncev, pa tudi še nekaj ur več, – ni dobila ne vode, ne hrane, razen nekaj ducatov pollitrskih plastenk, ki so jih razdelili sami policisti. Po teh (vsaj) petih urah brez hrane in vode pa je bila pred njimi še vsaj 2 urna vožnja do Gornje Radgone, pred katero prav tako niso dobili ničesar.

  Zdravnica, ki je včeraj v brežiškem sprejemnem centru skrbela za begunce z zdravstvenimi težavami, je povedala, da je veliko ljudi dehidriranih, utrujenih in v slabem zdravstvenem stanju.

  Več ur brez hrane pa so bili tudi begunci, ki so prišli v brežiški center ob 22. uri. Takoj ob prihodu so prosili za vodo, hrano in odeje. Za njimi je bilo že večurno pešačenje po poti med polji proti Brežicam, med katerim niso dobili nobene humanitarne pomoči. Vodo so dobili eno uro po prihodu v center, hrana pa se je začela razdeljevati ob polnoči, ob tem pa so družine prišle zanjo na vrsto šele med prvo in pol drugo uro zjutraj – torej tri ure po njihovem prihodu v sprejemni center in še okoli dvakrat toliko po njihovem vstopu v Slovenijo.

  Med begunci je bilo včeraj ponoči v brežiškem centru veliko družin, tudi z dojenčki, starimi le mesec ali dva. Kljub stalnim prošnjam za odeje je bilo okoli 2000 ljudem razdeljenih le manjši kup odej, ki so jih dali otrokom in ženskam.

  Amnesty International Slovenije slovensko vlado poziva, naj nemudoma poskrbi za ustrezen sprejem vseh beguncev. Nesprejemljivo je, da so ljudje v mrazu prisiljeni spati na prostem in celo na tleh. Zagotoviti je potrebno ustrezno nastanitev ter poskrbeti, da bodo vsi dobili potrebno hrano in vodo (med drugim tudi kaj toplega).

  ~~~

  Lahko nas je sram! Še bolj kot sram, pa občutim globoko žalost in pretresenost. Samo upam, da ti ljudje pridejo na svoj želeni cilj, saj se bojim, da bodo kmalu smrtni primeri. Vse več je bolnih s pljučnico, da prehlada niti ne omenjam!

  “To je humanitarna katastrofa” https://soundcloud.com/val202/dogajanje-na-hrvasko-slovenski-meji

  Cerar pa pravi: “Trudimo se biti skrajno nenasilni.” Ne morem verjeti, da se mu je tako zareklo!
  Val 202 – Intervju: Premier Cerar o begunski krizi https://soundcloud.com/val202/intervju-premier-cerar-o-begunski-kriti

  Matevž Krivic predlaga poenostavitev postopkov!

  Kdo se boji slovenske vojske https://www.dnevnik.si/1042722995

  “Begunce je v tej krizi treba čim hitreje odvažati od hrvaške meje do avstrijske, ne pa metati skozi okno denar in svoj ugled z »zapiranjem meje« s telesi policistov in vojakov. Fizično lahko mejo zapre samo visoka in res neprehodna ograja – a tudi ta bi trpljenje beguncev samo »odrinila« na Hrvaško, čisto nič drugega. Če politiki v tej čudoviti EU ne znajo narediti nič drugega, potem naj pač gradijo ograje – naj pa ne silijo svojih, pri nas tudi slabo plačanih policistov in vojakov v nehumana in nesmiselna početja.

  Prisluhnite raje brežiškemu županu Ivanu Molanu, ki zaman opozarja na popolno nesmiselnost policijskega »usmerjanja« utrujenih in prezeblih beguncev v pešačenje od meje do Brežic, potem jih tam ure dolgo popisujejo, potem pa odpeljejo nazaj do meje in tam spet naložijo na vlak. »To ni človeško ne zanje ne za nas«, je pribil brežiški župan. Opustite nesmiselno popisovalno birokracijo, kolikor je niste sposobni opraviti sproti med potjo ali med krajšimi postanki – praktične koristi od nje tako in tako ni skoraj nobene. Spoštovanje šengenskih in dublinskih pravil bi zahtevalo jemanje prstnih odtisov, kar je edino učinkovito identifikacijsko sredstvo – tega pa tako in tako že od začetka krize ne počnete več. Nehajte se torej sprenevedati in raje pomagajte spraviti begunce čimprej tja, kjer jih za sedaj še sprejemajo. Kaj bo potem, ko jih ne bodo več, pa rešite v okviru vsemogočne EU.”

 66. Mellie Mellie pravi:

  Portos, za primerjavo preberi zgodbo pravega prostovoljca z veliko empatije!

  Dan prostovoljca z #begunci na južni meji – https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10207397763999486&id=1148512218&_rdr

  Nina Jakovljevic
  Dobova, 22. 10. 2105
  Z Majo – Maja se javiva na zbirno mesto ADRE v Brežicah. Takoj naju prepeljejo do Dobove, kjer je v zapuščeni tovarni urejen zbirni center. Ob prihodu nas policist opozori, naj se čim hitreje umaknemo, ker prihaja nova skupina beguncev. Komaj se izkrcamo in nadenemo brezrokavnike, že koordinatorka skliče 6 prostovoljk, ki gremo pričakat prihajajočo skupino beguncev. Mudi se, zato nas kar med tekom zbrifira: “Vsakemu kos kruha, jabolko, eno konzervo ter pollitrsko plastenko vode. Otroci dobijo kos topljenega sira in marmelado ali Viki kremo. Delajte čim bolj avtomatizirano, sicer vas bodo čustva premagala. Če boste dali komu več, za druge ne bo več dovolj.” Vstopimo v ogrado ob zapuščeni tovarni, kjer so ob vsaki strani vhoda postavljene po tri mize s hrano. “Punce, stojite za mizami, ne pred njimi. Hrano jim dajte neposredno v roke, da ne bodo sami jemali, ker potem bo nered”, nas svari poveljnik civilne zaščite.

  Begunci so tukaj. Na hitro vržem pogled, izčrpani so. Okoli nas fantje v oklepih naredijo kordon, znotraj katerega se ljudje razporedijo v dve vrsti, ki vstopata v ogrado ob tovarni, spotoma pa jim delimo hrano. Ozrem se čez hrbet. Vsepovsod so policisti, skrbijo za red in varnost vseh, tudi nas. Družine pošiljajo na eno stran trate, moške, ki potujejo sami, na drugo. Pozneje se izkaže, da to ni naključje, družine bodo šle prve pod streho.

  Delim konzerve, sir in marmelado. Veliko jih, kar prihajajo in prihajajo. “Thank you, thank you so much …” in prikloni, zahvale v jeziku, ki ga ne poznam. Sklanjam se v drobne otroške roke, tako premražene, da komaj držijo tisto majhno marmelado. Oči se mi začenjajo solziti, čustva odrinem stran. Posežem po sardinah.

  Vsakemu eno. Odrasli moški pokaže na marmelado. “Sorry, this is only for the children.” Prikima, da razume, nasmehne se. Nekateri bi goljufali, konzervo skrijejo in bi še eno. Hitre smo, zato se včasih zmotim in konzervo ponudim nekomu, ki jo že dobil. Pokažejo mi, da so jo že dobili.
  Nekatere družine, ki so že vstopile v zbirališče, pošiljajo otroke nazaj k nam, da bi jim dali še hrane. Ne smemo. Gospod iz civilne zaščite vpije: “Ti so že dobili, drugi bodo ostali brez, na koncu boste delile samo še jabolka.” Ubogamo ga.
  Reka ljudi presahne, bilo jih je okoli 1000. Dobimo navodilo, naj se čim prej umaknemo. Policisti in civilna zaščita nam pomagajo pospraviti preostalo hrano, vzamemo tudi vse smeti, saj se bojijo, da bi begunci, zanetili požar. Smeti so namreč edini vir ogrevanja na prostem. Ograjo zaprejo. Ljudje sedijo na golih tleh, nekateri imajo s seboj odeje, ki so edino, kar jih loči od mrzlih tal.

  Z Majo stojiva pred ogrado. Mlada Sirijka me vpraša, če je na voljo wi-fi. Približno 17 let ima, potuje s teto, ki ima kakih 5 več. Rada bi poklicala starše, že nekaj dni jih ni slišala. Vzpostavljanje hotspota na telefonu ne uspe, dam ji telefon, kliče, vmes pojasnjuje, da je omrežje v Siriji slabo. Kliče prvič, kliče drugič, kliče tretjič. Potem mi nasmeh na obrazu pove, da je uspelo, sledijo besede baba, Slovenija, … Po kake pol minute jo teta začne karati, naj prekine in me opravičujoče gleda. “No problem”, se ji nasmehnem.

  Gremo nazaj v nastanitveni center, kjer v industrijski hali čaka na vlak 200 beguncev. Nekdo mora v bolnišnico, družino želijo ločiti. Skrbi nas, kako se bodo našli.

  Začnemo pospravljati veliko tovarniško halo, v kateri je približno 300 ležalnikov in jogijev. Ostali bodo spali na tleh. Nadenemo si rokavice, maske. Nekaj beguncev je ostalo, najverjetneje čakajo na svojce, večinoma vsi pomagajo pospravljati. Zavzeto odmikamo ležalnike, zračimo odeje, pometamo, polnimo vreče z uporabljenimi rjuhami. Pripravimo nove ležalnike. Na vsakega položimo sivo UNCHR odejo. Večkrat uporabljeno. In svežo rjuho za enkratno uporabo. Štiriletna sirska deklica pomaga zlagati rjuhe. Nek deček pometa. Opazim, da je v hali samo ena pipa s tekočo vodo. Ena pipa za 1000 ljudi. Pogoltnem cmok v grlu.

  Starša z majhnim, dveletnim dečkom stojita ob delilnici oblek. Zgoraj ima oblečeno samo tanko trenirko brez spodnje majčke, tudi čeveljc nima. Najdem mu topel otroški pajac v svetlo zeleni barvi, dekliške škorenjce za dež in tople nogavičke. Kmalu se v novi opravi lovi z bratcem po hali. Od daleč se mi smeji.

  Pospravimo 2/3 hale, preostanek sledi, ko jo bodo zapustili zadnji begunci iz te skupine. Če nekaj časa res oddidejo na vlak. Hodijo mimo nas, pogosto je slišati: “Thank you so much!” in “Thank you very very much”.

  Na horuk pospravimo še preostalo 1/3 hale. Pride ekipa za deratizacijo, po odhodu vsake skupine prostore namreč razkužijo. Pršijo zadušljiv plin, nekaj ga prodre tudi v naše skladišče, še dobro, da imamo maske. Mali sirski deček v svetlo zelenem kombinezonu kašlja, plin ga draži, oče ga odnese na zrak. Vseeno je to za mala otroška pljuča preveč, prične bruhati. Ponudimo mu čaj, na srečo ni hujšega.

  V enoti Rdečega križa so 4 bolničarji in prostovoljka. Tudi oni pomagajo, kjer lahko. Kadar nimajo drugega dela, pomagajo pospravljati. Iz skupine, ki čaka zunaj, pripeljejo obnemoglo gospo. Oče prinese dečka, ki je očitno vročičen, blede se mu. Kar dolgo je pri ekipi Rdečega križa. Potem gre spat na ležalnik. Še en oče z malo manjšim dečkom, mama govori za silo angleško. Že dva dni ne je in ne pije. Boli ga trebuh. Bruha. Najprej gre na stranišče, potem k Rdečemu križu. Dobi Linex. Oče pobriše po tleh. Oče kaže na nogavičke. Mokre so. Čevlji tudi. Pogledam številko, 27 ima, tako kot moj sin. Odrinem to misel. Grem in poiščem tople nogavice ter dvoje škornje, prve imajo številko 27, druge 28, ene mu bodo že prav. Poskusi oboje. Tisti s številko 28 so za spoznanje bolj pisani, trdi, da v njih lažje hodi. Z očetom nisva prepričana, a oče več nima energije, samo prikima. Preostal par vrnem v delilnico oblačil.
  Dobimo informacijo, da naj bi begunci, ki čakajo na vstop v notranjost nastanitvenega centra, lahko odpotovali naprej že v parih urah. Pravijo, da zato ni smiselno, da bi jih spustili v center. Postopek čiščenja in deratizacije namreč traja slabi dve uri, kar pomeni, da bi naslednja skupina, ki prihaja iz Rigoncev, morala še dodatno čakati na mrazu.

  Vodja izmene uniformiranih policistov skliče prostovoljce ADRE in ekipo Rdečega križa. Pove, da je vlak s 300 begunci pravkar odpeljal, medtem ko bodo družine prenočili v centru. Kdor bo imel srečo, bo lahko spal pod streho, preostali bodo ostali na mrazu.

  Iz Brežic nenehno vozijo lunch pakete, ki jih delajo tamkajšni prostovoljci. Lunch paketi marsikaj olajšajo, pohitrijo proces deljenja pomoči. Imamo kakih 1000 paketov. Vendar na Rigoncah trenutno čaka na vstop še 4000 ljudi. Paketov je torej samo za kako četrtino. Ne vemo, kdaj pridejo in se pospešeno lotimo zlaganja paketov v prosojne vrečke. Kos kruha, kos topljenega sira, ribja konzerva, jabolko in Viki krema. Če ni drugega, je to paket za celo družino. Hrano dobijo enkrat dnevno.

  Koordinator dobi klic, da so iz Nemčije v našo bližino pripeljali 300 toplih obrokov. Zmaje z glavo, tukaj je 1000 ljudi, občutno premalo za vse. Ne morejo jih podeliti samo nekaterim. Nemogoče je ločiti otroke od družin, ne gre. Naj poiščejo kako manjšo skupino. Ravno danes se je zgodil stampedo, ko sta dve prostovoljki delili cigarete čez ograjo.

  Hala centra se medtem napolni, odločimo se, da bomo našo izmeno podaljšali, sicer naj bi delali od 16h do 24h. Z Majo greva pomagat v delilnico oblačil. Dobiva stroga navodila, naj se čevlje in oblačila deli samo tistim, ki jih nimajo ali pa so ta mokra. Smo na eni strani ograje, begunci na drugi, na vhodu pa policisti v oklepih nadzorujejo situacijo. Težko nama je zavračati prošnje po boljši, toplejši obutvi, a poskušava vztrajati. Tistim, ki so bosi, ustreževa. Številke čevljev kažejo s prsti, nekaj jih govori angleško, prevajajo nama, kaj želijo ostali. Kažejo na roke, tistih nekaj razpoložljivih parov rokavic mimogrede poide. Nekaj se jih tudi izmišljuje. Ne bi teh hlač, raje bi druge. Bolj izkušen poljski prostovoljec jim zabrusi: “This is not a shop. Take it or leave it.” Z Majo se vse bolj spogledujeva, zdeluje naju. Razpoložljivih oblačil in obutve je vse manj. Pride ženska, in mi govori “For the baby”, kaže na svoje noge. Sprašujem jo po starosti in reče “small”. Najdem žabice za velikost šestih mesecev, gestikulira, da želi še manjše. Začne me stiskati. Najdem jih in še tople hlačke za čez. Vesela je.

  Teža dne postaja vse hujša. Z Majo je isto. Reši naju prostovoljec, ki naju je tudi pripeljal v zbirni center, vidi, da sva že na koncu z močmi. “Punce, gremo domov?” Prikimava, posloviva se od ekipe, vrneva brezrokavnika in kmalu smo spet pred zbirnim centrom ADRE v Brežicah.

  Ob 2h zjutraj še v skladišče zlagava iz avta stvari, ki jih je DRPD zbral v Novem mestu. Srečava prostovoljca iz popoldanske ekipe, pogovarjamo se, da je potrebna sistemska rešitev, NVO-ji enostavno ne zmorejo vsega. Poslovi se od naju in še reče, da bodo v primeru zaprtja meje ljudje začeli tukaj množično umirati.

  S to grenko mislijo se odpeljeva domov v Novo mesto. Pod vroč tuš in v toplo posteljo.

  Fotogalerija: http://on.fb.me/1LKvqzI.
  Vsi, ki želite pomagati, se lahko vključite preko ADRA Slovenija oz. DRPD Novo mesto.

 67. mina pravi:

  Ok, se strinjam, v Evropi razsaja ksenofobija, v bistvu je kar cela Evropa ksenofobna, glede na to, da se vse države po vrsti otepajo beguncev. Če slučajno niste opazili, drugi teden nemčija začenja vračati begunce nazaj v države izvora in to s čarterji
  http://www.rtvslo.si/svet/nemcija-bo-prve-prebeznike-vracala-naslednji-teden/376994

  Tko da, kot že ves čas pravim, sploh ni pomembno, kaj se mi prepucavamo po raznoraznih forumih, očitno Evropa ni pripravljena sprejet take mase beguncev, prebežnikov alikajsože, in je (Evropa) odreagirala točno tako, kot sem jaz že od začetka vztrajno napovedovala, da bodo begunce vračali nazaj v države izvora.

  Iztok in Mellie pa v jok.

 68. mATEJ pravi:

  Mene samo zanima kaj imate vi zagovorniki od te gamadi, da jih zagovarjate? Jaz vsaj vem zakaj sem proti, ti pa sploh pojma nimaš zakaj jih tak zvesto podpiraš.

 69. Katja Steiner pravi:

  POST 57. PORTOS, VSA CAST!
  ME VESELI, DA SMO PREJELI TUDI REALNO OPISANO STANJE S TERENA.
  Clovek, ki zivi na bremenih druzbe se kurci o neki humanitarnosti. Najprej se nauci sam poskrbeti zase, potem bos pa lahko kompetentno razglabljal o tej tematiki, ne pa samo siril neke svoje notranje frustracije v stilu “kako je svet krut in nepravicen”.
  Get a job!

 70. MacGyver pravi:

  “Razumem, ampak je ksenofobno in debilno, tudi s podnapisi! Kdo si ti, da boš sodil in odločal o njihovih razlogih za take in drugačne poti?!?
  Obnašajo normalno? Tebe bi rad videl kako se boš obnašal v njihovi koži!”

  Jaz nič ne sodim, samo podajam svoje mnenje. In ja, če bi jaz nekaj želel od tuje države, se v njej ne bi obnašal kot svinja pod nobenim pogojem – ker s tem ne prideš nikamor.

  “Samo ti in še kak zadetek še vedno drkate na oznake begunce, migrant in tujec.”

  Samo ti in še nekaj debilov še vedno noče videti razlike ;)

  “Ksenofob pa si ti, čisto jasno in čisto preprosto.”

  Potem si pa ti jasno in preprosto pač retardiranec, ki pri svojih letih še vedno nima pojma, kaj pomeni biti ksenofob in z izrazom po otročje opleta kot v vrtcu…

  “Urška, meni je najbolj fascinantno to, da imajo vsi ti modeli, ki se tukaj kurčijo, v glavi kaki carji so in kako smo mi ostali na podnu napram njim :)

  Meni pa to, da kljub temu, da vsak dan objaviš 8 novih zapisov, ki so itak vsi popolnoma enaki, nikoli ne puščaš niti malo prostora tudi drugačnemu mnenju in si vedno napadalen (kot je zadeve odlično zgoraj opisal pepi), še vedno trdiš da se kurčimo mi in ne ti ;)

 71. montebuba pravi:

  Mellie sem delil dalje -▶ v koš hahaa…ma daj nehaj prodajat jajca in zbrisi to ….tisti ki zazge sotore, tisti, ki vrue porcije golaza tja ni vreden nic….upam da cimprej postavimo vojsko pa ograjo!! Hajrá ORBAn!!!!

 72. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  MacGyver, že tisočič te bom vprašal, katero mnenje ne dopuščam, kaj dejansko trdim in v kaj me pravzaprav prepričujete? Razen tega, da so begunci gamad, ki jo je treba pobit in nagnat iz države seveda!
  NO, DA SLIŠIM!

 73. Urska pravi:

  Ma glej, mene ne moti to, da imamo razlicna mnenja. Meni se smilijo, ti jih noces. Pac. Ti imas vso pravico do tega, jaz pa imam pravico, da si na podlagi tega ustvarim mnenje o tebi ;)

  Kurcenje je
  - to, da mene klices ljubica
  - to, da folk klices gamad
  - to, da si upas sodit folk, ki ga ne poznas, na podlagi tega, kar ti servirajo mediji (vkljucno s fb)
  - to, da vleces ven slovenske reveze, ki jih najverjetneje ves ostali cas ignoriras, tokrat ti pa slucajno pridejo prav kot argument za kurcenje
  - to, da Ilija Ibrahimović razlaga, kako “smo” “domacini” ogrozeni zaradi velikega stevila priseljencev.

  Ja, tudi Iztok se kurci :P

  Ksenofobija je pa to: http://zlovenija.tumblr.com/
  in to je to, kar meni dela skifo. Mlad folk, ki se slika z medvedki in kuzki in v isti sapi casti Hitlerja. WTF.

 74. Dreamcrusher pravi:

  Urška: “Ah, vsakic mi je zal, ko se zapletem v debate pri iztoku :) lej, ce je tako krasno bit begunec, al pa ekonomski migrant no, se jim pridruzite. Kot ze receno.”

  Žal, ker ti po hitrem postopku zmanjka argumentov in se zaveš, da soliš pamet, kjer nimaš pojma? Zdaj resno premišljujem, če je tole v bistvu Gartnerjev 2nd account, da ima kao vsaj enega podpornika, ali pa sta si vidva v sorodu (tak nivo retardiranosti je namreč lahko samo v genih). Sem ti jasno napisal, da je Nemčija že vrnila prve Balkance od koder so prišli. Saj ne, da bi me bilo s svetjo poltjo in dobro angleščino tako grozno težko opaziti v grupi beguncev.

  Sploh pa nisem rekel, da je lepo biti begunec, pač pa da imajo mnogo preveč pravic in si malo preveč dovolijo. Njim so cilj bogate države, kjer bodo lahko do smrti živeli na sociali, obenem jim je pa saumevno, da jim vse države na poti strežejo spredaj in zadaj, kot da je naša dolžnost, da jih varno spravimo čez meje in nahranimo. Ne vem, a nekateri res živite v iluziji, da če bi bila situacija obrnjena, bi Evropejci bili ravno tako odprtih rok sprejeti na vzhodu?

 75. Urska pravi:

  ps. Da ne bo zamere ;) point je v temu, da se Iztok ne kurci na racun humanitarne krize. Kar veliko pove o njemu ;)

 76. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Dreamcrusher, tudi Mellie je naša, pa jo ignoriraš, saj ji nisi kos, ker živiš v svojem ksenofobnem svetu.

  Glede argumentov, daj no, mar res misliš, da jih ti imaš :)
  In zelo lepo se vidi nivo tvoje komunikacije vedno znova, ko začneš osebno žaliti in zmerjati. Najprej mene, potem Urško.

  Super argumenti, res.

  Počasi začenjaš najedati. In počasi bom moral reči, da spidzi z mojega bloga.
  Na obisku si, začni se obnašat temu primerno!
  Če to pričakuješ od beguncev pri nas, bom pa jaz tudi od tebe!

  Glede retardiranosti, vse nas si že zdavnaj presegel z bencnsko črpalko in z delanjem otrok med vojno!
  Daj no, poba, za koga neki se imaš :)

 77. Dreamcrusher pravi:

  Mellie ignoriram, ker samo copy/pasta objave domevnih humanitarcev. Če bi želel brati izjave anonimnih ksenofobov in ponosnih humanitarcev, bi šel na FB.

  Urška: “Ja, tudi Iztok se kurci”
  Urška pet minut kasneje: “point je v temu, da se Iztok ne kurci na racun humanitarne krize. Kar veliko pove o njemu”

  Sorry, I lost you. Sploh ne vem več o čem govoriš. Pa tudi sicer osebo, ki za deset izrazov uporablja eno in isto besedo (beri: kurci), nekako ne morem jemati resno. Gartnerised, much?

  A res? Če povzamem, kako izgleda tale debata:

  Ksenofobi: 100 argumentov, zakaj je begunska kriza problem.
  Gartner & co: Če misliš, da je beguncem tako lepo, se jim pridruži.
  Ksenofobi: Ni tako simpl. Nemčija že vrača tiste, ki izkoriščajo krizo.
  Gartner & co: Če je tako kul bežati od doma, se pridruži beguncem.
  Ksenofobi: A si sploh prebral, da lažne begunce že izločajo?
  Gartner & co: Kot smo že destetkrat rekli. Pridruži se jim, pa bo.

 78. ModniMacek pravi:

  http://www.rtvslo.si/kolumne/vas-je-ze-kaj-strah/377035

  Se mi zdi, da ti bo vsec. Tudi mene je bolj strah posledic, ki sledijo, kot trenutnega stanja… najebal smo ga, najboljs pa bo ko bomo ugotovili, da smo se pojebal kar sami.

 79. OG LOC pravi:

  pazi dreamcrusher,če gartner zapiše spizdi, pomeni spizdi.za koga se pa imaš, če ne boš ugodil našemu primatu.
  Me zanima, kako bi naš opičnjak reagiral, če bi mu nekdo zapisal, naj spizdi iz države, ker najeda slovencem s svojo patetično glasbo,igro ali pa vodenjem vaških šovov.

  Kakšna je razlika med gartnerjem in muslibeguncem? muslibeguinec bo prej imel glasbeno kariero in svojo klimo, kot pa gartner.

 80. Urska pravi:

  Ne, zal, ker vedno naletim na sogovornike, ki ne znajo debatirat kot normalni ljudje, ampak si pumpajo ego z zaljenjem nasprotnika. Zelo zrelo, res.

  Nekih blaznih argumentov nismo slisali niti s tvoje strani. Kako ves, recimo, da nameravajo izkoriscat drzavo in do konca zivljenja bit na sociali? Morebiti sklepas po sebi? :)

 81. MacGyver pravi:

  “MacGyver, že tisočič te bom vprašal, katero mnenje ne dopuščam, kaj dejansko trdim in v kaj me pravzaprav prepričujete? Razen tega, da so begunci gamad, ki jo je treba pobit in nagnat iz države seveda!
  NO, DA SLIŠIM!”

  Ne dopuščaš niti kančka skepticizma glede begunske krize. Menim, da je le manjšina ljudi v Sloveniji, ki trdi, da jih je potrebno pobiti. Tako da ti nas prepričuješ kako je potrebno vsakega sprejeti (neglede na ozadje prihoda, neglede na obnašanje itd.), tako pač mi zagovarjamo nasprotno – ne, to ni ubijanje, ampak le zajezitev problema, da se imigracije postopno ustavijo. Ničkolikokrat sem že zasledil, da zdravi in mladi moški odvzemajo mesta dejansko pomoči potrebnim, jim jemljejo hrano itd….In prepričan sem, da tisti ki dejansko bežijo iz vojne oz. podobnih situacij, se ne obnašajo tako nizkotno kot večina teh imigrantov…

  Urška, komu ti sploh odgovarjaš? Jaz sem sicer odgovoril glede kurčenja, nisem te pa klical ljubica.
  Nevem zakaj nabijaš alineje o kurčenju – ravno tako ti jaz lahko napišem en kup alinej Iztokovih izjav. Niti ne trdim, da se ne najde kak osebek ki se kurči proti Iztoku – trdim le, da je on zadnja oseba, ki se lahko pogovarja o kurčenju ;)

  Iztok, nevem pa zakaj si tako užaljen glede odgovorov Dreamcrusherja. Ni napisal nič takšnega, kar nebi tudi ti (in to kar v samih osnovnih zapisih), ko nas vsevprek označuješ za živali, ksenofobe, kurce itd., skratka najbolj nizkoten ad hominem ;)

 82. AndrejM pravi:

  Mene pa zanima, koliko od komentatorjev tule je prostovoljcev nekje na južni meji? Aja, niste, ane? Je lažje pisati komentarje in lepiti linke, ampak dragi moji, s tem niste za soljudi naredili čisto nič, migrantje ne bodo zaradi tega nič bolj suhi, nič manj lačni in nič bolj zdravi.

 83. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  MacGyver, sem vedel, da boš nakladal in nabijal neresnice!
  Le najdi dele mojih komentarjev, kjer me skrbi svetovni vidik te krize in kjer tudi jaz razmišljam kaj bo, ko bo Nemčija zaprla svoja vrata. Večkrat sem to počel, ampak tebe ti deli mojih komentarjev niso zanimali. Itak.

  Moji osnovni posti pa so 99 posto le o beguncih pri nas in nič drugega. In glede tega skepticizma ni in niti osnove zanj ni.
  Kje točno vas prepričujem to, kar mi pišeš, da vas prepričujem? Očitno res rabiš očala.
  Kje točno sem nakazal, da nočem zajezitve problema? Spet očala!
  Vse kar počnem je, da opozarjam na ksenofobijo naše družbe in na to, da bodimo človeški kolikor se da do ljudi, ki so tukaj. Četudi to počnem na oster način, še ne pomeni, da tega ves čas ne počnem.
  In če jaz recimo pišem o tem, da bodimo kul do tujcev, ki so v naši državi in da ni kul, da jih Hrvati nafukavajo v mrzlo reko, nekdo pa mi reče, da ne vidim islamizacije Evrope, to zame ni moj manjko skepticizma, sori!

  Okej, morda je manjšina, ki bi jih pobila, je pa ogromno takih, ki jim pravite gamad, ki bi jim pljunili v faco in ki vas boli kurac, če trpijo. Meni to ni kul in se bom pač oglašal vedno znova.

 84. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Dreamcrusher, nop, debata izgleda takole:

  Gartner&Co: Za begunce je treba poskrbet.
  Ksenofobi: Mater ste retardirani.
  Gartner&Co: Ni prav, da se otroci previjajo na mrzlem betonu.
  Ksenofobi: Kdo jim je kriv idiotom, da so nafukavali otroke med vojno.

 85. MacGyver pravi:

  Ma kake neresnice, ne nabijaj! Govorim ti o skepticizmu glede samega prihoda sem, ne pa kaj bo, ko bo Nemčija zaprla svoja vrata! Tisto itak skrbi slehernega prebivalca Evrope. Ampak problem je v tem, da je treba zajeziti migracije ;)

  In torej ti hočeš zajezitev problema? Iz tvojih zapisov se razbere le naslednje: “Migrantje kar prihajajte, ni panike bomo poskrbeli za vas, preseljevanje se je začelo, ni važno al si begunec ali imigrant, to je isti kurac, pridite vsi “boljšemu življenju nasproti”"…Najboljše da vsi, ki ne dobijo službe v Grčiji, Turčiji, itd. grejo v Nemčijo kajne?

  Tako boš zajezil problem? Bravo majstore ;)

 86. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Če tako razumeš, tvoj problem!

 87. Krš pravi:

  Mellie, ase že prjavla za prostovolko??? Kokr maš cajta tle nebuloze pisat pejd raj na mejo pomagat tvojim revčkom, ne štekam zakaj še vedno čičaš v svojem udobnem fotelčku? Zakaj ti kot samooklicana moralna avtoriteta še nisi šla na teren??? ne tle cele dneve sam nekih linkov limat, k jih nben ne bere… pa svojih dolgoveznih razmišljanj objavljat. put the money where your mouth is!!! Pa še Gartnerja vzem sabo.

 88. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Krš, o dolgoveznih razmišljanjih si zadnji, ki se lahko oglaša :)

 89. Dreamcrusher pravi:

  Uršika zala, že to da sogovorca imenuješ nasprotnik, dokazuje, da si precej podobna Iztoku, ki vsako repliko razume kot napad nase.

  Za začetek lahko zguglaš problem priseljevanja, uradno statistiko njihove brezposelnosti, procent kriminala med priseljenci in take stvari (pa s tem ne mislim nekih fake računov neonacističih grup na Facebooku). Druga varianta je, da stopiš izven meja in iz prve roke vidiš kdo že po sosednji Avstriji večinoma berači (hint: zakrinkane babe in potemneli tipi) in dela največ neumnosti v šolah in na javnih površinah ob poznejših urah. Lahko pa v stvari samo pogledaš stanje v naši državi, kjer so priseljenci iz bivših republik Jugoslavije pravzaprav enak problem (s to razliko, da je razmeroma dobršen delež že uspešno asimiliarnih zaradi podobne kulture, lokacije, skupne zgodovine itd.).
  No, ena možnost pa je, da še naprej živiš v nevednosti in se delaš, da tovrstne migracije ne predstavljajo nobenega problema za zahodno družbo.

 90. AndrejM pravi:

  Ampak ne glede na vse komentarje nihče v vukojebini ne ve, kaj se bo zgodilo, ko/če bodo na severu zaprli mejo, vsak dan bomo dobili po 10.000+ migrantov, Hrvati pa jih bodo še naprej veselo pošiljali k nam. Migranti bodo seveda besni, ker ne bodo šli k Angelci in v Indijo Koromandijo. In takrat bo totalna pizdarija, v primerjavi s katero je tole zdaj samo vaja.

 91. Krš pravi:

  Gartner, you are missing the point, as usual. Point ni bil v dolgoveznosti, pač pa o tem de ne nakladite pa pejte na teren pokazat dejanja…, zate isto vela.

 92. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  O, ne, ne, Dreamcrusher, napadi pa so domena vas komentatorjev. Jaz napišem zapis, vi napadete osebno mene.

 93. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Andrej, po moje pa ne bo panike. Zdaj so živčni, ker čakajo Nemčijo in jim vsaka minuta stanja v leru pomeni sesutje sanj. Ko jim bo jasno, da Nemčije ni, se bodo po moje umirili in se počasi sprijaznili in navadili ali pa jo mahnili nazaj proti domu.

 94. Mellie Mellie pravi:

  Krš, ti pa “apele” limaš in drugo na temo teorije zarote. :)

  Tu se boš našel: ZLOvenija #begunci http://zlovenija.tumblr.com/?og=1

  Mina, Nemčija bo deportirala ljudi, ki so iz držav, ki jih je čez noč prekvalificirala v varne – cel Balkan. Deportacije bodo nenapovedane, sredi noči, čas jim bodo dali le nekaj ur, da se spakirajo. Zelo humano! :(

 95. Mellie Mellie pravi:

  Aja, Krš, za razliko od tebe, jaz na internetu opravljam svoje delo. Tako kot ga opravlja Iztok. Eni se pač s tem ukvarjamo. :)
  Naj te ne skrbi, pa tudi poročala ti ne bom, kaj počnem v prostem času, ko nisem na internetu. :)

 96. darja pravi:

  Ti si NOR! Sprijaznili se ne bodo nikoli. Kam naj grejo nazaj?

  Tipi (vseh ras, plemen in ‘edine’ alahove vere) ne bodo dali miru.
  Že med sabo se ne prenašajo po poti. Ko se usidrajo, bo eno samo nasilje in zahteve!
  Muslimani se še nikoli niso prilagajali. Vedno zahtevajo svoje džamije, oblačila, hrano… svoj stil lajfa.
  Ki je že navzven moteč evropskim ljudem!

 97. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Krš, za razliko od tebe, ko si skoz na terenu in nam pametuješ s prve roke ane :)

 98. Portos pravi:

  http://www.slovenskenovice.si/novice/svet/nemski-mediji-slovenija-odloca-o-prihodnosti-evrope

 99. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Mellie, jebat ga, tudi egipčanska revolucija se je začela na internetu :)

  Da o mariborski ne govorimo :)
  https://www.youtube.com/watch?v=4XhKqIw4XKk

 100. Dreamcrusher pravi:

  Seveda. Ti napišeš zapis: “Za kozlat ste, živali jedne!” In pol pričakuješ komentarje, v katerih te bo folk vikal.

 101. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Če si se prepoznal v teh živalih, potem ni čudno, da si histeričen :)

 102. AndrejM pravi:

  Iztok, kaj pa so prinesle slovenske levičarske ulične demonstracije, ki so se začele na spletu? Aja, salonski levičarji zdaj sedijo v parlamentu in to je res neverjetna sprememba na bolje, ane :) ?
  Kar pa se tiče borbe na internetu za migrante: res so vam hvaležni in se boste z zlatimi črkami zapisali v njihova srca. Tudi revni slovenski otroci so zelo hvaležni tistim, ki s polno ritjo sedijo pred računalnikom, pametujejo in limajo linke. Nova Nobelova nagrada za mir mogoče?

 103. Krš pravi:

  haha, ja bravo Mellie, Gartner, na netu opravljata svoje delo. To vsi vidmo, ampak zlo zlo slabo. Ja sej, to je to, and tahts all there is.Pametujeta izza računalnika, zdej tut uradno. Sta prefina ne, ne bi si rokic mazala….prostega časa nimaš itaq, če morš tok enih linkov prebrat in poslat, pa za tok področji si ekspert, če maš ob tem še prosti čas, morš bit pa wonderwoman…

  Gartner, komu naj grem jaz na teren pomagat, zakaj že? Jaz nimam nič z njimi. Če so se odločil za to pot, zakaj bi jim jaz moral pomagat? To je tvoje stališče, moje pač ne. Si bebav mal al kaj? kok je res tvoj IQ model? Jaz nikjer ne tulm kako je treba ljudem pomagat? Zakaj bi pol tja hodu? Niti ne tulm kaj se dogaja na terenu, si slabovidn? Je to mogoče mejhna razlika med tabo pa med mano? Mislm , a opazš to razliko med nama al ne? I wonder… Ti pozivaš k pomoči in od tebe pričakujem pomoč, to je vse. Sam pol neb mogu 5 filmou na dan pogledat, to pa štekam…

 104. Mellie Mellie pravi:

  Ahhaha,pravi ZLOvenci-domoljubi!

  ZLOvenija http://zlovenija.tumblr.com/?og=1

 105. Mellie Mellie pravi:

  Milharčič je spremljal begunce na balkanski poti. Ugotavlja, da ni videl niti enega molit! Upam, da veste, da verni muslimani molijo vsaj 5-krat na dan!

  Vredno poslušanja: Ervin Hladnik Milharčič (Dnevnik) – Bližnji vzhod je prišel do nas http://metinalista.si/062-ervin-hladnik-milharcic-dnevnik-bliznji-vzhod-je-prisel-do-nas/

 106. Mellie Mellie pravi:

  Izjava škofa msgr. Andreja Glavana o begunski krizi v Sloveniji http://katoliska-cerkev.si/izjava-skofa-msgr-andreja-glavana-o-begunski-krizi-v-sloveniji

 107. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Krš, kje sem rekel, da jim pojdi pomagat? Si zadet al kaj?

  Andrej, vsi smo na netu, eni pač normalni, drugi ksenofobni.
  Zakaj jaz nisem na terenu pa prekleto dobro veš!
  Če si neb zlomu pofukane noge, bi bil, majke mi!
  Še vedno jebeno šepam, še vedno sem na terapijah, pa če čekiraš Tviter, veš da me še nekaj druzga po novem jebe!
  Na terenu bi bil tak bolj breme kot korist!
  Če bi bil zdrav, bi šel med njih in vam jebeno dokazal, da so čist fajn ludje!

 108. OG LOC pravi:

  nora Melie in kvazi invalidni gartner sta edina, ki se še borita za ta arabski gnus.

  eden izgleda kot orangutan, druga pa komaj čez vrata pride.

  meli, musliči nimajo radi svinjine. gartner se bo pa počutil domače, med vsemi tistimi opicami.

 109. Mellie Mellie pravi:

  Zares priporočam, da prisluhnete sestri Emanueli!

  Begunci potrebujejo pomoč, zdravo razmišljanje sestre Emanuele – s terena v Brežicah o begunski krizi https://youtu.be/0WhK7BylRY4

 110. Urska pravi:

  Lol, a vidis, da se ne zmores pogovarjat na nivoju :) Ursiko zalo zadrzi kar zase :)
  Nimam casa guglat, mogoce pa mi lahko ti naredis povzetek podatkov, na katerih temeljijo tvoje trditve? Vsaj prilepis kaksen link? In zdej zraven vpletas se ex-yu priseljence? Cefurji raus in to?

  Lahko pa to precitas, mogoce bos razumel, zakaj so predsodki brezveze…
  http://www.ntoko.si/v-sluzbi-resnice/

 111. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Mellie, krasna ženska ta Emanuela. Poklon!

 112. Dreamcrusher pravi:

  Urška, če nisi pogledala zgornjega videa, imaš tu še nekaj linkov:

  https://www.rt.com/news/310757-sweden-malmo-blasts-crime/

  https://themuslimissue.wordpress.com/2012/08/20/the-living-hell-for-swedish-women-5-muslims-commit-nearly-77-6-of-all-rape-crimes/

  http://acdemocracy.org/muslim-immigrants-draining-european-social-benefits/

  Oprosti, ampak če ne vidiš povezave med Ex-Yu priseljenci in temi migranti, se mi res smiliš. Pa niso samo naši bivši sosedje na tapeti, da ne bo pomote. Saj enak problem so južnoameričani in črnci v Ameriki. S to razliko, da tam to traja že mnogo več let kot Sloveniji in se odstotek uspešno asimiliranih priseljencev zvišuje. Dejstvo pa je, da število brezposelnih, šolske ocene in odstotek kriminala med Ex-Yu priseljenci pri nas, res ne kažejo ravno v njihovo korist.

  In prosim, samo ne linkaj mi tega tipa. Vseskozi utrujate z natanko štirimi viri (Ntoko, Zlovenija, ksenofoben FB screenshot pa tisti propagandni YouTube video).

 113. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Glede ZDA in črncev, sori model, zadnje tri leta beli policaji izvajajo nad njimi genocid!

  Glede Slovenije, ni ga večjega dreka od nedojebanga slovenskega kurca palca, ki tečnari kje zunaj. Vsi čefurji se lohk skrijejo.

  To tvoje posploševanje je shrljivo in tipično za ksenofobe.

  Sodeč po tvoji tečnobi na mojih blogih, bi se te v živo izognil na tri kilometre in kadarkoli raje zažural s čefurji in muslimani, da o črncih in latinosih ne govorim.
  Kot sem rekel, ni ga hujšega od zateženga Slovenca, kar se mene tiče.

 114. Dreamcrusher pravi:

  Genocid, s čim?

  Jaz posplošujem, vi ki itak prezrete take probleme in vidite samo lačne in kulturne družine pa ne? Okeeeeeeeeeeeeeeej, kakor rečeš.
  Ja, glede na to, kaj očitno poslušaš, bi se z njimi sigurno hitreje zaštekal.

 115. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  S čim? Res nisi spremljal kolko črnskih mulcev so policaji pobili za prazn drek zadnje čase? Še nemiri in demonstracije in vse možno je bilo.

  Čakaj, kake veze imajo te tvoje blodnje z begunci pri nas?

 116. Dreamcrusher pravi:

  In kdo je kriv za to? Policaji, ker itak streljajo vse povprek, ane? Dejstvo je, da so črnci še vedno najbolj problematična rasa v Ameriki in logično da so policaji bolj previdni pri njih kot pri belcih (to počnejo že podzavestno, in priseljenci seveda to smatrajo za rasizem). Verjemi, tudi bi, če bi bil policaj z družino raje ustrelil nedolžnega, kot tvegal, da ti problematičen mulc iz nekega geta prvi povleče pištolo iz šepa. Sploh ob težavah z nošenjem orožja kot ga imajo ZDA.

  Problem množičnega priseljevanja in dolgotrajna asimilacija v družbo. Čekiraj par komentarjev višje.

 117. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Zelo slab argument za streljanje nedolžnih. Tudi policaji ga imajo. Super, res!

 118. Dreamcrusher pravi:

  Ma daj … še do unega mulca, ki je prinesel uro v obliki bombe, so bili rasistični, kajneda?

  Verjetno sploh ne poznaš posameznih situacij. Prebereš naslov “Policaj ustrelil črnca” in sodiš na pamet.

 119. Urska pravi:

  Js se ti smilim, ker sedim sita na toplem in za racunalnikom, ampak kao ne razumem, folk ki spi v blatu pa ne? Zanimivo to :)

 120. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Stari, zdaj a resno! A si spremljal te policijske umore? Sploh veš kaj se dogaja? In kako hudo ogabno je to bilo, ko so potem celo vse oprostili.
  Daj ne smeši se, lepo te prosim!

  Škandal z mulcem z uro pa je itak tako huda sramota Amerike, šole in policije, da se opisat ne da!

 121. Dreamcrusher pravi:

  Urška, komu zdaj odgovarjaš? Malo sem zmeden, ker vedno vsem povprek nekaj pišeš. Če je bilo slučajno meni … Prilepil sem ti dokaze, ki si jih želela videti, odgovorila si pa z enim offotpic stavkom, za katerega sploh ne vem, kaj naj si mislim.

  Očitno ti ne veš. Mislim, da so bili vsi “umori” za katere vem povezani z opravljanjem dolžnosti – torej je en črnc naredu pizdarijo, policaj je prišel tja … Verjetno ne rabim poudarjati, kakšen odnos ponavadi ti ljudje kažejo do policajev. Če pa policaja pljuvaš, zmerjaš, se upiraš, napadaš in podobno, pa ne bodi presenečen, če te ustreli. Nenazadnje ima za to pištolo. Ne pravim, da so bili umori upravičeni, ker ne jaz ne ti nisva bila tam v dani situaciji. Za tiste primere, ki sem slišal pa vem, da je bil ustreljeni osumljen kaznivega dejanja.

 122. Dreamcrusher pravi:

  Huda sramota Amerike, šole in policije? Si sploh slišal, da je poba brez kakršnegakoli razloga prinesel uro, ki je dejansko izgledala kot bomba v šolo in jo pokazal svojemu učitelju tehnike. Ta je izdelek pohvalil in ga OPOZORIL naj je ne kaže naokoli, da ne bo imel problemov. Kaj se zgodi? Tipu zadeva začne piskati sredi pouka, učiteljica ga vpraša kaj ima in fant iz torbe potegne kovček, ki dejansko izgleda kot bomba. Pokliče policijo, in ko ga policaji zaslišujejo, se jim tip posmehuje in ne sodeluje v pogovoru. In to so izjavili tako policaji kot ravnatelj šole. Toliko o tem. Vsak razumen učitelj bi v taki situaciji ukrepal enako, tako da ne nabijaj spet.

 123. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Stari, še zadnjič, daj preveri dejstva, lepo prosim!

  Glede ure, nor si, res, zato pa smo tam kjer smo tudi glede beguncev.

  Bodi dvolj.

 124. Dreamcrusher pravi:

  Urška, če si samska in polnoletna pa te ne motijo biseksualci, predlagam, da gresta z Iztokom na en blind date, ker sta ustvarjena drug za drugega. Kot Iztok trolaš v tri krasne in napadaš v stilu, da za moje izjave ni nobenih dokazov. Ko ti prilepim dokaze, se iz svoje zmote vlečeš ven z nekimi kvazi sarkastičnimi enovrstičnicami.

  Nor sem? Ker ti očitno sploh nisi videl slike te “ure” in ozadja, kaj se je dejansko dogajalo? Kot sem rekel, vsak razumen bi v takšni situaciji odreagiral popolnoma enako. V Sloveniji ne, v neki Ameriki, kjer so strelski pohodi in teroristične grožnje redna praksa, pa verjemi da. Ampak seveda poudarek je na razumnosti. Česar pa ti ne premoreš. Premoreš samo posploševanje v tvojo korist in korist beguncev, obenem pa drugače misleče obtožuješ posploševanja.

  Največja ironija pa je, da sem jaz naivnež ves ta čas mislil, kako debatiram z nekim malo posebnim epicentrikom, ki na blogu objavlja nebuloze, da provocira in si s tem nabija število komentarjev. Dokler nisem pet minut nazaj iz čiste radovednosti pokukal na tvoj Youtube kanal. Zdaj mi je jasno, da v tvoji glavi dejansko nekaj ne štima.

 125. Krš pravi:

  Haha, Gartner, Neki ti pa morem priznat, provokator si pa briljanten. Sam nisem še čist stuhtu, a je to ponesreč, samo posledica retardiranosti, ali imaš res tak talent…

  “Krš, kje sem rekel, da jim pojdi pomagat? Si zadet al kaj?”
  Resda sem pa tja spoham kakšen zvitek, ampak lahko pogoltnem LSD pa ne bom takih trosu kot ti…

  hmmmmmm, morda je tvoj očitek o mojem terenskem delu tule????

  “Krš, za razliko od tebe, ko si skoz na terenu in nam pametuješ s prve roke ane”

  Sicer pa še enkrat in zadnjič. Sej se ne nadejam velikemu uspehu. Ampak Mellie&Gartner&Co imajo za poslanstvo pač svoje opozarjanje preko interneta, pa naj bo moje poslanstvo, da jim probam mal dioptrijo popravt.

  Skratka, vsi, ki nismo jasnovidni tako kot na primer Mellie&Gartner&Co, se po navadi na neko novo situacijo ali dogodek pripravimo. Ker za razliko od vas nismo jasnovidni in ne vemo zagotovo kako se bodo dogodki odvijali, si zamislimo več scenarijev. To je sicer fino upoštevati vedno, kadar gre za vprašanje nekih prihodnjih pričakovanj oziroma dogodkov. Če se lotevaš posla, če govoriš o pravici do posvojitve istospolnih ali glede beguncev. Kar je problem pri Mellie&Gartner&Co je to, da vidite le scenarij 2. Zdej a je to zato ker ste jasnovidni, naivni al pa som tok bebavi ne vem….

  Ampak normalen človk si vprašanje postavi nekako takole;
  V primeru, da nekritično sprejmemo vse begunce so možne posledice;

  1 totalna pizdarija – tega menda noben ne želi
  2 nobene pizdarije, begunci se lepo vklopijo v družbo, dobijo službe, doprinesejo k gospodarskemu, kulturnemu in socialnemu razcvetu in raznolikosti – super
  3 nekaj vmesnega – ???
  4 nepredvideno

  Problem je v tem, da Mellie&Gartner&Co vse, ki dopuščamo še scenarij 2,3,4 takoj zmečejo v koš ksenofobije, debilov in ne vem kaj še vse. Vi pa pač lapate le o opciji 2 in čisto nič drugače ne more biti. Če vam malo karikiram, je tako, kot če se Gartner in Mellie v sobot0 odločita, da gresta v nedeljo v hribe. Ker je poletje, itak ne potrebujeta ničesar s seboj. Zebst jih ne more, ker je itak poletje, za jest ne rabta, ker so itak povsod gorske koče, ker je pot fino uhojena, gresta lahko v all starkah. No poleti, se vreme v hribih lahko hitro obrne, temperatura lahko pade tut pod ničlo in ju zajame nevihtni oblak. Ker tut zemljevida nimata se še izgubita. Sta premražena, lačna, in izgubljena. Na srečo ju sreča planinec, ki ima rezervno jakno senvič in vodo v nahrbtniku, da jima odnese njunoo nepremišljeno rit in vse se dobro kočna. Ni nujno, da se tako odvije. Morda je sonce in nadeta štarijo, jima prvoščm, ampak kaj pa če ne???

  Tle se mi bistveno razlikujemo. Eni se raj pripravimo na več možnih scenarijev. Samo bedak vse stavi na eno karto. In če bo pizdarija zaradi takšnih nepremišljenih pajacev, ki lapate iz fotelja in taki isti tut furajo našo državo (pa tut v tujini ni dosti drugače), verjemte, da se bo folku strgal in bo jebal mater vsem, ne le migrantom ampak tut takim salonskim levičarjem ko ste vi in to ne samo verbalno ampak tut fizično.

  Zdej pa dovolj na to temo z moje strani.

 126. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Krš, si si pa vzel časa :)

  Rekel bom samo to, da pod točko 2 nabijaš in da jaz nisem nikoli tega rekel ali nakazal. Večkrat sem bil tudi jaz zaskrbljen nad širšo sliko, ampak ti tega seveda nisi opazil in zaznal, ker me vidiš samo kot nekoga, ki begunce zagovarja na polno in ga ostalo ne zanima.

  Ves čas govorim le o trenutnem stanju pri nas, se pravi, da podpiram, da je treba tem revežem pomagat po najboljših močeh.
  Če večinoma ne debatiram o širši sliki, še ne pomeni, da prodajam pravljico in vse to, kar ti nakladaš, da prodajam.
  Tudi jaz imam scenarije, ampak niso v kontekstu poante mojih zapisov, kjer se, kot sem že rekel, osredotočam na trenutno stanje v Sloveniji, kjer se čutim dolžnega oglasit, ko vidim pofukano ksenofobijo.
  Za razliko od tebe in podobnih, ki začnete filozofirati na široko in pozabite na trenutno stanje.

  Ko jaz recimo vidim, da Hrvati begunce naganjajo v mrzlo Sotlo, se zgroženo oglasim in na to opozorim, ti in tebi podobni pa nabijate o islamizaciji Evrope in ne vem čem še.

  Ko jaz vidim, da so zraven otroci, ki res rabijo našo pomoč ta hip, mi ni vseeno in se me dotakne, ti in tebi podobni pa raje čvekate o tem kako so begunci barabini v tujini in tako dalje.

  Ko jaz vidim, da so zažgali šotore, skušam razumet zakaj je do tega prišlo, ti in tebi podobni pa skočite v luft in bi jih najraje linčali in podobne fore.

  In tako dalje in tako dalje.

 127. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Dreamcrusher, malo nazaj sem te opozoril, da se bova morala posloviti, če ne boš znal debatirat brez osebnega nivoja in osebnega žaljenja, pa vidim da ti res ne gre. Ne pri meni, ne pri Urški.
  To seveda pomeni, da je bil to tvoj zadnji komentar na mojem blogu.
  Srečno!

 128. mATEJ pravi:

  S takimi, ki je Gartner se težko pogovarjaš. Če mu boš napisal, da ženska iz varne Grčije(kjer je mir) pride v Slovenijo v takih razmerah s pol letnim otrokom, da je s tako žensko nekaj narobe, ti bo napisal, ja saj pa nisem nikjer tega napisal. :) Človek, ti ljudje so gamadi, ki otroke izkoriščajo, da se lahko oni naprej šlepajo. Jaz ne vem ali si prizadet ali se delaš prizadetega.

 129. Mellie Mellie pravi:

  @Krš je podabu, da begunci niso šli na izlet! Bombe in vojna, remember?
  Nekateri pa bežijo pred fundamentalizmom in revščino, remember?

  @Krš in @Dreamcrusher sta zares svetovna morona! Bolj skisanih možganov glede humanosti skoraj ni! Zares vama privoščim, da vaju maltretirajo takrat, ko bosta najbolj potrebna pomoči. In vsakemu se to lahko zgodi. :(

  Da pa je ksenofobija oplazila večino, ki se tukaj oglašate, ni skrivnost. Poleg Iztoka je Urška svetla izjema – potem pa globoka srednjeveška tema!

  Begunci so zares takšen preizkus, ko svojih nizkotnosti nekateri ne morejo več skrivati. Vse pride na dan. Nekaj prijateljev sem dala že na hladno. Pred mano ne bodo kozlali nesramnosti. Ciao, miki!
  Od takih ljudi lahko pričakuješ le, da te bodo zavrgli, ko te bodo do konca izcuzali. Begunci so prišli kot naročeni. Super sito so! Tako se bom znebila vseh pijavk! :(

  Ker ksenofobi niso samo zaplankani (dobesedno na svojem vrtičku izza plankov tu pa tam ven pokukajo), tudi sebični in egocentrični so. Za empatijo ne ostane več nič prostora.

  ~~

  @Montebuba, hrano so odklanjali, ker so hoteli čim prej naprej, šotore so požigali, ker so s tem protestirali za maltretiranje na meji in zaustavjanje na poti do Nemčije. Tega sicer ne odobravam, lahko pa razumem in zato ne obsojam, sploh pa ne VSEH beguncev.
  V skladu s to logiko: ker jih je nekaj oropalo banko, smo tatovi vsi Slovenci!? A si ti lopov, Montebuba? Nisi! Jaz tudi ne! :)

 130. Mellie Mellie pravi:

  To poniževanje maltretiranje poglejte!

  Čakanje ob Sotli ali »Welcome« po slovensko https://youtu.be/1bAKxlrda_I

  “V noči na 23. oktober sta skupino beguncev, ki jo čez zeleno mejo nenapovedano poslala hrvaška policija, na travniku ob Sotli pričakala slovenska policija in vojska. Na nadaljevanje dolge poti do zbirnega centra so morali čakati celo noč. Neprespani policisti so pogosto izkazovali tudi razumevanje in humanost, toda izmučeni begunci bi v mrazu potrebovali predvsem humanost organizacij, ki so temu prvotno namenjene, vendar jih ponoči tam ni bilo.”

  Zdaj smo izvedeli, da jim novi policijski poveljnik ne dovoli, po novem niti novinarjem, ker cerar hoče, da se poroča samo pozitivno – ker ugled države. To se je dalo razbrati iz intervjuja.
  Posnetek intervjuja je na spodnjem linku s celotno reportažo.

  Val 202 – Cela reportaža: “Odprite mejo!” http://val202.rtvslo.si/2015/10/izvidnica-begunska-kriza/
  “Odprite mejo!”
  “Otroci so ogroženi, številni so ločeni od staršev. Razmere so zelo težke,” dogajanje na hrvaško-slovenski meji ocenjuje predstavnik Unicefa iz New Yorka. Premier Cerar: “Naša policija in vojska nista militantni”

  In kako nas vidi tujina? Tako: https://www.facebook.com/Daniel.Kollnig/posts/1183024878381602
  Na Twitterju in facebooku nas pljuvajo kot Madžare in druge vzhodnjake. Ampak Cerar tega noče videti in vedeti. Noče razmisliti, kako bi logistično boljše izpeljali ta prehod beguncev. Čaka na pohvalo iz Bruslja, največ, kar zmore, je s prstom pokazati na Hrvaško. Hrvaška je zares problem, a mi ga še poglobimo – sami, brez Hrvaške. To smo pkazali že prvi dan z napovedanimi begunci! :(

  cerar bo šel v zgodovino kot premier, ki je zapravil ugled naše deželice. In prav je tako, saj si večinsko ksenofobno prebivalstvo drugega ne zasluži! žal mi je ljdi, ki zaradi te nadutosti trpijo. Začeli bodo umirati! Zdravniki svarijo! Ljudje so izčrpani, podhlajeni. Pojavljajo se že nalezljive bolezni: hepatitis in tuberkuloza. Veliko je viroznih, prehlajenih, s pljučnico in prebavnimi motnjami … Hudo je. Zdravstvena ministrica je pri dajanje izjave skoraj zajokala.

  Vpoklic, poklic ali zavesten odziv http://www.lokalne-ajdovscina.si/article/2015102418452674/Vpoklic,%20poklic%20ali%20zavesten%20odzviv/

 131. izbrana pravi:

  Iztok: nekaj me zanima (nisem napadalna, le zanima me tvoje mnenje):

  1) Torej se ti zdi vredu, da spustimo ZDAJ v Evropo prav vse “begunce”, ali misliš, da bi vseeno mogla biti neka selekcija (npr. tistih, kjer doma nimajo vojne itd.) (Drugo je, da dobi naprimer posameznik delovno vizo in gre delat v tujino, tu ni nič spornega).

  2) Kaj misliš, da bo pomenilo to preseljevanje za Evropo
  - iz finančnega vidika: je Evropa sposobna finančno, socialno poskrbeti za vse begunce, migrante in posledično kaj to pomeni za članice EU. V kolikšni meri misliš, da bo uspela zaposliti migrante?
  - iz kulturnega vidika

  3) Kolikšno asimilacijo novih državljanov predvidevaš, glede na že znane statistike in kako bi ti v prihodnje urejal to problematiko (glede na zgodovino, verjetno to bo problem z njihove strani, seveda pa tudi z naše.)

  4) Mogoče se ti bo zdelo malo provokativno, pikanto vprašanje, pa to ni mišljeno tako, vendar te je kaj stisnilo, ko si odpiral linke o statistiki posiljevalcev a Švedskem. A veš, da recimo mene je…pa ne, da zdaj mislim, da so vsi posiljevalci, še zdaleč ne, to so procenti, vendar, a ni kar malo grozljivo, kako se je povečaj procen posilstev? (mogoče jaz kot mama dveh malih žabic drugače gledam na to).

 132. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Težko odgovarjam na ta vprašanja, saj po moje trenutno nihče nima pravih in dovolj pametnih odgovorov.
  Jaz samo vem, da so ti ljudje šli od doma in navalili na Evropo. Nazaj po moje ne bodo šli. Ali bodo umrli na mejah ali pa bomo zanje morali poskrbet.
  Druge po moje ni. Začelo se je gromozansko preseljevanje narodov, ki ga ni mogoče več ustaviti.
  Treba se bo navadit in sprijaznit, tako ali drugače, drugega ne znam povedat.

  Glede posilstev pa dvomim, da je cifra domačinov dejansko kaj manjša. Razumem pa tvoj strah, itak.

 133. AndrejM pravi:

  Ne vem sicer zakaj, ampak nekateri pričakujejo, da bo slovenska država uspešno poskrbela za migrante. Kako, prosim? Katera država? Tista, ki ne zna poskrbeti za veliko lastnih državljanov? Tista, kjer se zdaj prioritetno borijo za stolčke za nadzor še zadnjih milijard slovenskega skupnega premoženja, da bodo lahko nemoteno pokradli še ostanke? Ja lepo vas prosim.
  Za tiste, ki pa samo pljuvate in se zmrdujete, kakšni prasci živijo okoli vas: naredite kaj. Pojdite tja, pomagajte, prispevajte. Aha, ne morete, eni ste poškodovani (OK, Iztoku bo oproščeno, ampak bo zato pomagal potem, ko bodo deset tisoči migrantov obtičali pri nas, ane?), drugi priljepljeni na tipkovnico, tretji morate hraniti mačko dvakrat dnevno, eni pa tekajo na ljubljanskem maratonu in potem kot klovni paradirajo s slovensko zastavo v rokah. Pokažite z zgledom, kaj se lahko naredi in morda se bo kdo spremenil, tole tipkaje je brez veze, kajti s tem niste pomagali niti enemu samemu človeku. Niti enemu samemu, samo petelinji greben se dvigne češ, kako sem jaz human in boljši od ostalih.

 134. izbrana pravi:

  Jaz samo vem, da so ti ljudje šli od doma in navalili na Evropo. Nazaj po moje ne bodo šli.
  Jaz pa mislim, da se bo stvar nekoliko spremenila ob spoznanju realnih zmožnostih Evrope. Tale spodaj ni osamljen primer…

  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10153412675509213&set=a.10150229146294213.326792.694989212&type=3&theater

  Hudo je, ko ne moreš določit, kdo se je res znašel v krizni situaciji in res rabi pomoč in kdo je to situacijo izrabil. Sem pa mnenja, da bi selekcija vseeno mogla bit, seveda ne na račun dejanskih beguncev, pa naj se želijo ustaliti, kjer koli jim bo pač dovoljeno, če v namčiji, pa naj bodo v nemčiji.

  Bolj me skrbijo ostali migranti, ki sem prihajajo ne ravno zaradi nuje ampak zaradi pričakovanih boljših dni, ne zavedajo pa se, da vsem ne bomo mogli ugoditi (pa ne zato, ker ne bi hoteli, ampak zato, ker enostavno nimamo dovolj resursov). Skrbi me, če bodo to uspeli prenesti. In kako se bodo asimilirali v okolje. In nisem nestrpna do njih. Si pa lahko mogoče predstavljam, da bi lahko nekoč postala ob predpostavki, da bi se čutila v nevarnosti oz. če bi bili v nevarnosti mi. In po mojem isto čuti kar nekaj komentatorjev tukaj – ne gre zato, da so ksenofobni, samo malo jih je strah.

  Sicer pa upam na najboljše, ne glede na to, kako naivno sem videti ob tem :-)

 135. mina pravi:

  Iztok in Mellie

  Se strinjam z vama, da se slovenski vrh ni zavedal, kakšna masa ljudi prihaja k nam in zato Slovenija ni bila pravočasno pripravljena. je pa res tudi to, da četudi bi se Slovenija pripravila, nimamo dovolj ljudi, da bi poskrbel za vso to maso ljudi. Migrantje niso samo problem obmejnih šengenskih držav pač pa celotne EU unije, EU pa je do sedaj tiščala glavo v pesek in se pretvarjala, kot da se to nje nič ne tiče. Včeraj je v Slovenijo vstopilo najmanj 15.000 ljudi, kar je absolutni rekord vseh držav, skozi katere že več mesecev poteka “tranzit” migrantov.

  Včeraj na izrednem vrhu EU se je, med drugim, zgodilo tudi sledeče:

  Komentar nemškega časnika Handelsblatt na včerajšnji vrh v EU:

  “Slovenija je v minulih sedmih dnevih sprejela toliko ljudi, da bi lahko z njimi napolnili srednje veliko mesto, recimo Trier. Slovenija nima veliko mest, ki so tako velika kot Trier. Izjava premierja Mira Cerarja, da je zaradi migrantskega eksodusa, s katerim so se doslej od 28 članic EU soočile le Grčija, Madžarska, Hrvaška, Slovenija, Avstrija in najjužnejša nemška zvezna dežela Bavarska, ogrožen obstoj Unije, je včeraj doživela izjemno pozornost. Evropski mediji so jo v veliko večini vzeli zelo resno, nekateri nemški mediji pa ob tem niso pozabili spomniti, da se majhna Slovenija spopada celo z večjim migrantskim valom, kot se je nedavno tega nekajkrat večja Madžarska (ki je zaradi nevzdržnih razmer na koncu postavila ograjo na mejo s Srbijo, medtem ko je mejo s Hrvaško enostavno zaprla”.

  Handelsblatt v komentarju med drugim napada Merkel takole:

  “Vaša odločitev, da povabite begunce v Nemčijo, vas je najprej naredila za nemško mati Terezo, potem pa ste se z dih jemljajočo hitrostjo spremenili v ženskega Bruta, ki je izdal nemške interese”, je Merklovo včeraj napadel Handelsblatt, ki ugotavlja, da ima Cerar prav in da je Evropa zaradi begunske krize na preizkušnji, ključno pa je vprašanje, ali imamo od Italije do Švedske in od Madžarske do Velike Britanije dejansko skupne vrednote in smo sposobni prevzeti odgovornost za njihovo obrambo.

 136. mina pravi:

  Iztok in Mellie

  Še to:

  jaz razumem migrante, da popizdevajo na mejah, zaradi mraza, dežja, utrujenosti ird. Zato se tudi nikoli ne pizdim, kako puščajo za sabo ali kako se obnašajo. Vendar pa sta vidva močno pristranska v tem, ko očitata slovenski policiji, kako se na meji obnaša do migrantov in jih zadržuje na meji, s čimer migrantom povzročajo dodatno stisko. Razumeti morata, da zastoji na meji n nastajajo zato, ker bi bili mi zlobni in bi migrantom zanalašč hoteli delati pizdarije, pač pa zato, ker nimamo dovolj ljudi, da vse te ljudi sprocesiramo. Včeraj na vrhu EU je bilo potrjeno, končno, da nam pride na mejo pomagati x policistov (pozabila cifro, ne da se mi iskat) iz Frontexa.

 137. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Mina, kjer sem razen solzilca pred mesecem dni karkoli očital policiji?

 138. Mina pravi:

  Vidva z Mellie ves cas pizdita, da za begunce na mejah ni dobro poskrbljeno in da zivijo v necloveskih razmerah – kar je res, jaz pa razlagam, da so take razmere na mejah, ker nimamo dovolj policije, da bi urejale in procesirale migrante. Ce vidva torej pizdita nad kaosom na mejah, potemtakem pizdita ma pilicijo. Saj menda vesta, da je policija edina, ki odloca na mejah? Da dokler policija ne sprocesira ljudi, da ne morejo kar v nastanitve? To menda vesta, a ne? Torej za necloveske razmere na mejah krivita policijo. Resda ves cas govorita da “Slovenija” ni bila pripravljena na tak naval, ampak “Slovenija” nic ne ureja, urejajo konkretni ljudje iz mesa in krvi, to pa so policisti. Torej?

 139. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Nabijaš!

 140. Mina pravi:

  ??? V komentarjih ves cas piseta, kako neclovesko delamo z njimi, kako morajo cakati na mrazu in dezju itd. in ce delajo kake pizdarije, hitita razlagat, da je to zato, ker imajo poln kufer vsega in se jim ne da vec cakat. Ne razumem pa, kaj tocno jaz nabijam.

 141. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Nabijaš o policiji! Kot da policija deliuje samopašno in mimo pravil, vlade in zakonov. Daj no, zber se!

 142. mina pravi:

  Jaz sem se zgubila. Te sploh ne razumem. Pol pa ajd.

 143. PPP pravi:

  Mina, nima smisla debatirat z Iztokom. Res, po ogledu tvojih youtubov se vidi, da si mimo, v bistvu se mi smiliš, pa tukaj nima veze mnenje o migrantih ali ne, podobno je tudi ali napadaš Modrijane (ki jih osebno tudi jaz ne prenašam, jih pa ne napadam zato) ali koga drugega.

  Nekateri smo zašli na tvojo stran zaradi recenzij filmov/glasbe, že pri tvojem hvaljenju Barbike=Pahorja se je videlo, da imaš nekoliko zmedene možgane, tole v zadnjem času je pa vredno usmiljenja.

  Tudi, da nekdo tako slabo piše in zmerja lasten narod kaže na to, zakaj smo se Slovenci pobijali med sabo med vojno in po vojni. Res se čudim, da smo obstali po tolikih stoletjih. Imamo pa velike ljudi, so pa večinoma v tujini.

  Moje mnenje – pravim beguncem je potrebno pomagati, mislim pa da imajo napačne informacije. Tudi če greš v tujino in si kvalificiran in dobiš službo je v povprečju takole – ena ura do službe, 9 ur na šihtu, ena ura do doma, pol plače za najemnino in stroške, brez da bi za koga skrbel. Mislite, da so pripravljeni na to, ali so pripravljeni da sedijo doma in dobijo podporo? Vsako leto obiščem poslovno vsaj 15 držav, od EU do vzhoda in juge, ni tako enostavno vam povem. Tega pa ne dopovedujem Iztoku, ampak ostalim komentatorjem, ker nekateri vseeno dokazujete, da se vam možgani niso dokončno skisali.

 144. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  PPP, spet na enkratnem osebnem nivoju. Car!
  Problem v meni, a ne, ne v tebi, ki nabijaš, da smo nori in skisani, ker mislimo tako ali tako.
  Res fajn!

 145. PPP pravi:

  Ne Iztok, car je Pahor, jaz sem zvest davkoplačevalec, 70% plače dam državi (3 jurje bruto mesečno), kaj pa ti daš državi?

 146. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Glede na to kako sovražiš našo državo, ti je treba čestitat, da si tako velikodušen do nje :)

 147. Portos pravi:

  http://www.slovenskenovice.si/novice/slovenija/med-policisti-se-sirijo-govorice-za-razorozitev-100-tisocakov

 148. Portos pravi:

  http://www.zurnal24.si/opozorilo-zdravnikov-izbruh-kolere-v-siriji-lahko-preraste-v-mednarodno-groznjo-clanek-258905

 149. debil pravi:

  Berete slovenske novice?

  http://www.slovenskenovice.si/novice/slovenija/med-policisti-se-sirijo-govorice-za-razorozitev-100-tisocakov

  in prave informacije direktno s “terena”?:

  Pozdravljeni,

  Najprej preživite eno noč v Dobovi ali Rigoncah potem se bomo pa lahko pogovarjali o tej problematiki. Članke, ki jih berete od novinarjev so čisto brezvezni in v njih je le malo resnice.

  Sam sem bil v soboto na teh območjih in vam lahko povem, da hrana za njih ni dovolj dobra toliko časa dokler niso lačni. Najprej vržejo ribe stran, ko so pa lačni pa pridejo po nove in jih pojejo.

  Otroci so dobri samo za na televizijo. Ko poročevalcev ni so za njih kot ena smet. Na lastne oči sem videl kako otroke odrivajo na konec kolone, da bodo sami prej popisani (če lahko temu tako rečemo, ker je policistov premalo, da bi lahko to natančno naredili in v 80% ni pravega popisa). Ko je bilo začasno zbirališče polno in se je vedelo, da bodo mogli spati pod milim nebom, so pa hiteli na konec kolone po otroke, ki so še ostali zunaj, da so ponovno igrali na karto kako imajo otroke in da morajo priti v šotor.

  Da pridejo otroci oz. večina od njih v šotor so morali naši policisti napraviti posebni kordon, da so jih lahko pripeljali do šotorov in še tam so imeli velike težave z ostalimi.

  V medijih nikjer ne zasledim, da bi kdaj poročali, da podirajo šotore zato ker potrebujejo železne palice, da se lahko med seboj tepejo, kar se je že parkrat zgodilo v Brežicah.

  Vsi pišejo kako so bogi. Konec prejšnjega tedna so v bolnišnico v Brežice pripeljali begunko ali migrantko kakor koli želite, ki je rojevala. Ženska ni pustila, da bi jo slekli ampak ne zato ker ji to vera prepoveduje ampak zato ker je imela pri sebi 134.000€. Pa pravijo, da te ljudje nimajo nič.

  Pred časom so jih Slovenci vozili iz Hrvaše v Slovenijo saj so po glavi za prevoz plačevali 500€.

  V soboto se je zgodilo, da so se celo izmišljevali katere čevlje bodo vzeli od pomoči. Ker se ji določeni niso dopadli (niso bili lepe barve ampak novi so pa bili) jih ni hotela vzeti in čez nekaj časa se je začela pritoževati, da ji ne želijo pomagati, ker ji ne dajo čevljev. Ko so pa jim rekli, da niso v trgovini, da bodo izbirali kar bodo želeli je pa skoraj izbruhnil pretep.

  Kdor ne verjame naj si gre sam pogledati in pomožnosti v kakšno ekipo humanitarne pomoči pa bo videl kako je.

  Če bi se mene oz. policiste in vojake ki so na terenu vprašalo, bi že zdavnaj zaprli meje in postavili ograjo, ker tukaj več ne varujemo šengen ampak Slovenijo.

  Lep pozdrav

  Levaki nerazmišljajoči, sedaj je pa čas, da začnete mal razmišljat. Ni lajf samo Metelkova, pederčine in ganja.

  Bo treba včasih tudi lopato v roke vzet, kaj delat, proizvajat, ne pa se samo šlepat na neke kulturne “recenzije” in podobne neproduktivne rabote. it v svet, da mal vidite, kakše jne svet v resnici.

  Da se Vam malo sperejo možgani v pravbo smer – ker ste trajno poškodovani že od l. 1945.

 150. policaj pravi:

  hej Iztok “papeški” Gartner….

  od zadnjič, te nisem spremljal, tako da ne vem, kaj vse si počel od takrat ko sem zadnjič komentiral pa do danes….

  …ampak….kako kaj noga? Že vredu?

  Če je vredu, si kaj aktivno, ne samo iza 21 inčnega zaslona, sodeloval oz kakor koli pomagal v tej begunski situaciji?

 151. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Žal še ni vredu.

 152. policaj pravi:

  Joj…. mi je hudo zate….

  upam, da si kaj zavarovan

 153. policaj pravi:

  JAO

  sem šel po objavi mojih kometarjerev, pogledat malo gor, prejšnje, pa sem videl, da nekdo omenja tvoje YT posnetke. Pa sem kliknil.

  Pa mi je žal, da sem to storil. Res. Žal. Včeraj nisem mogle spati zaradi polne lune in dolge izmene, danes pa ne bom mogle zaradi tvojega posnetka na YT.

  Kdor ne ve, o čem govorim, naj si pogleda (kopiraj in prilepi ali pa odtipkajte iztok gartner v YT.

  https://www.youtube.com/watch?v=LrlQmp3abAc

  Žalitve in homofobni izpadi, potem sem pa nehal gledat, da slučajno ne bi od mojega ogleda dobil kak cent od YT.

  Žalostno IG, res. Žalostno a hkrati razsvetljujoče, da imaš (tudi) ti drugo – licemersko plat…..

 154. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ja, moja licemerska plat je moj izmišljen stand up lik. Človek res ne ve ali se delate norca namerno ali ste res totalno prbiti :)

 155. policaj pravi:

  Joj, oprosti, ker ne spremljamo tvoje STAND UP kariere…. ha ha ha…stand up komik?!!!!

  ha ha ha

 156. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Nima veze kaj spremljaš in kaj ne, fascinantno je, da si tako zabit, da si imel idejo, da tiste reči na posnetku govorim kot Iztok Gartner.
  Fak mi!

  Stand up komik, ja, s skoraj 150 tisoč ogledi tegale.
  https://www.youtube.com/watch?v=4XhKqIw4XKk

  Kaj ni jasno, pajac jedan?!?

 157. policaj pravi:

  ker najbrž nisem edini, ki ne razumem tvojih stand up šal….. ali pa si si to izmislil, kao “umetniška svoboda” pa to…..

  Ali pa bi moral na začetek videa dati “disclamer” da gre za stand up komedijo – če verjameš da gre.

  dva razloga sta da ne verjemem da gre za stand up komedijo:

  prvo – ni smešno (glavni razlog)
  drugo – gre za komentiranje in kritikanstvo….

  ker menim, da kaj je slednje, ne veš (čeprav je to tvoja lastnost) ti dajem povezavo na sskj

  http://bos.zrc-sazu.si/cgi_new/neva.exe?name=ssbsj&expression=A&hs=80401

  ampak…..STAND UP KOMIK, …. ta….je pa dobra, celo smešna…ha ha ha

 158. policaj pravi:

  zdej bom pa nehal….ker moram jutri, kljub prehladu in bolečinam v križu zaradi stanja 16 ur na meji, zamenjat kolega na izmeni.

  Pa lepo počivanje, naj se noga čimprej pozdravi in kritikanstvo iz naslanjača v topli sobici – ali lokalu 15 metrov stran, kjer te čaka luštna bjonda (pa ne čaka tebe, sem prepričan)

 159. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Če si idiot pač ne štekaš, kaj ti naj.
  Ajde, bodi dovolj za nocoj in za zmeraj kar se tebe na mojem blogu tiče.
  Dosti si drkal.

 160. Portos pravi:

  http://likeout.net/display/index.php?title=Putin-pove-kaj-je-razlog-begunske-krize-EU&content_id=1629

 161. Mellie Mellie pravi:

  Policaji, debili in drugi plemeniti misleci!

  Preberite, kar je napisal “predstavnik ‘gamadi novinarske’, ki o begunski krizi poroča ‘pristransko’ …”

  Pisci komentarjev, ki begunce primerjate z živalmi! http://val202.rtvslo.si/2015/10/pisci-komentarjev-ki-begunce-primerjate-z-zivalmi/

 162. montebuba pravi:

  V glavnem ze dolgoo se nisem tu oglasil na blogu..z razlogom ker nima smisla polemizirati z Iztokom glede beguncem ker drugače mislečim itak ne da prav pa še žaljiv je včasih.

  Mellie ti pa nehaj dolivat olje na ogenj in se delat žrtev s temi begunci…ne bit levakarka prosim…
  Dajmo se zbrat!!! sprejet v centre..kdo prosi za azil in ga dobi ok pa naj se spravi delat…kdor pa ne pa marš nazajjj!!

  Da ne govorim kako grdo se obnašajo in se delajo uboge čeprav večini nič ne manjka…Policaji držite in zdraviki držite se in pazite nase!

 163. Mellie Mellie pravi:

  Apel Cerarju: Slovenija mora zagotoviti ustrezen sprejem beguncev. Preživljanje noči na prostem nedopustno.- Amnesty International Slovenija http://www.amnesty.si/apel-cerarju

 164. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Monebuba, jaz da sem žaljiv? Daj prečekiraj malo svoje prve komentarje na to temo!

 165. Urska pravi:

  Zakaj ne ostanejo v Grciji? http://m.huffpost.com/uk/entry/8388988

  montebuba: e tocno to! Jaz mislim, da jim je treba dat priloznosr. Ce je ne izkoristijo, njihov problem in naj se pol tudi glede tega doloci neke ukrepe. Definitivno boljsa resitev od zapiranja mej.

 166. Zelda pravi:

  če se poziva vlado, da mora slovenija sprejeti vse,begunce in jim nuditi vse možnosti, da ne bodo spali
  Na prostem, bi ob tem organizaciji amnesty international postavila konkretno vprašanje, kam naj slovenija namesti približno 70.000 beguncev, konikor jih je v tem tem času vstopilo v slovenijo. Potem je najboljše, da se vbrežicah in oklolici deložira vse prebivalce in se jih nažene v gozd,v njihova bivališča pa naseli begunce, da bo slovenija potem res humana do beguncev.

  Zdaj pa še za konec. Zelo mi gredo na živce tile humanisti od antropologov, do zgoraj navedene institucije. Govorijo samo nekaj na pamet , pri tem pa ne predlagajo nebenih konkretnih rešitev. Prav zanima me,koliko od teh ljudi jena terenu in fizično pomagajo prostovoljcem.
  Na koncu pa še tole. Nobenemu človeku ni ob pogledu na to množico premraženih ljudi, predvdem pa otrok vseeno kaj se z njimi dogaja. Vendar kaj nsj naredi slovenija, ki ni nič kriva za to situacijo in v teh rszmerah kaj se dogaja vbrežicah mene zgrabi bes in bi vse tiste , ki so to povzročili, dala na preki sud.

 167. Mellie Mellie pravi:

  Montebuba, daj zbudi se! To poglej! Pusti to, kar Hrvati pišejo, video poglej!

  [TAJNA SNIMKA] Evo zašto Slovenci brane prilaz kampu Brežice: ‘Kao logor Guantanamo’ http://izbjeglice.hrt.hr/305251/evo-zasto-slovenci-brane-prilaz-kampu-brezice-tajna-snimka-kao-logor-guantanamo

 168. montebuba pravi:

  @urska hvala

  @iztok…ja bil sem…vec nisem…ti si pa se vedno zelooo zaljiv….malo.se zamisli

 169. PPP pravi:

  Tile “dobrodelne organizacije” so najboljše službe na svetu. Sem jih spoznal kar nekaj. To je eden boljših poslovnih modelov.

  V slovenijo je vstopilo 100k ljudi, mislim da se folk na meji precej trudi do onemoglosti, ampak ravno Hiltona ni za pričakovat. Hrvati so jih pa navozili na horuk.

  Glede zdravniške oskrbe, kakšno pa mi dobimo v Sloveniji, če nimaš zavarovanja?

  Vsem se nam smilijo, ampak tudi sama država ima svoje kapacitete.

 170. mina pravi:

  Mellie, LOL. In ti greš limat nategunski članek, še komentarji pod hrvaškim člankom ga skurcajo. Še enkrat LOL. Države že montirajo ograje, Šengen je de facto razpadel, Ameri in Rusi se nam režijo, ti bi pa še vedno “tlačila” nepregledne množice ljudi v Slovenijo. Pejt se kurčit v Nemčijo, da naj začnejo pošiljati letala direkt v Turčijo, pa jih naj zastonj vozijo direkt v Nemčijo. Tako bodo odpadli vsi trgovci, pa še begunske krize v EU bo čez noč konec.

 171. Portos pravi:

  http://www.slovenskenovice.si/novice/slovenija/migranti-nad-gasilce-s-kamenjem

 172. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Montebuba, aha, tako torej :) Ves čas si žaljiv, tudi do mene (jaz do tebe nisem bil nikoli), potem pa se odločiš, da zdaj pa nenadoma ne boš več dan ali dva :)
  Super :)

 173. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Zelda, saj jih ni naenkrat 70 tisoč. To je cifra vseh skupaj, ki so bili na našem ozemlju in šli naprej in tako dalje.

 174. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Portos, že desetič te bom vprašal kaj imaš od tega, da nenehno lepiš samo linke, ki mečejo slabo luč na begunce?

 175. policaj pravi:

  živela svoboda in demokracija ter Cenzura na blogu Iztoka “papeškega” Gartnerja…

  ti pa si za vzor poštenja in morale… cenzura!!!

  ps: za vse objave sem naredil Screen shot, pa bom, ko se bo nabralo, še jaz objavil blog o tvoji pepeškosti in kako dovoliš samo komentarje, ki so ti všeč.

  Ti lahko druge komentiraš, drugi tebe ne.

  Moralist eden

  he he he

 176. Urska pravi:

  Kolikor razumem je fora ravno v temu, da drzava ne koristi vseh kapacitet (=begunskih centrov); placa je se, folk pa je vseeno prisiljen spat zunaj v blatu.

 177. AndrejM pravi:

  Še vedno ugotavljam, da so tukaj internetni “humanitarci”, ki se med kofetkanjem in sprehajanjem psa zgražajo nad tistimi, ki razmišljajo malo drugače. Pojdite na teren in pomagajte!

 178. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Policaj, samo tega izjemoma, ker jih histerično nabijaš in jih meče v spam.
  Nisi v cenzuri, ker imaš drugačno mnenje in ker bi rad komentiral. Pa ne gre za komentarje, ki mi niso všeč. Ne seri in ne žali moje inteligence!
  V cenzuri si, ker si jeben troll in budala! In ker mi smetiš blog s stvarmi, ki nimajo nobene veze z osnovnim zapisom!
  Zero Fucks Given from now on!

 179. Portos pravi:

  Kot prvo ne lepim samo linke, ki kao blatijo begunce. Pravi begunci se smilijo tudi meni in treba jim je pomagati.
  Mislim pa, da je potrebno pokazati tudi drugo stran begunske krize, ki jo ti ne .
  Še stalno mislim, da so begunci tisti , ki bežijo pred smtno nevarnostji in so srečni, ko so na varnem.

 180. Portos pravi:

  http://www.24sata.hr/sudbine/nestao-sa-slomljenom-vilicom-pronasli-su-malenog-djecaka-444221

 181. montebuba pravi:

  Aha iztok XD razcistiva kdaj sem bil zaljiv razen takrat ko sem ti rekel zapri go***. In sem se nato opravico.
  Ti si me zalil ko si rekel da smo mi zivali jedne :/

  Urska kul razmisljas samo realno bo kapacitet hitro zmanjkalo….sploh ce bodo jih zazigali. :p

  Vse SKUPAJ V slo 86500 beguncev od tega 53000 naprej v Avt.

 182. mina pravi:

  @Urška

  “Kolikor razumem je fora ravno v temu, da drzava ne koristi vseh kapacitet (=begunskih centrov)”

  Narobe razumeš. Slovenija nima človeških kapacitet, ki bi lahko sprocesirale vse te migrante – saj je cel kup poročanja na to temo, ne vem, kako ti je uspelo to informacijo spregledati :) Drugi problem pa je tudi ta, da ima Slovenija begunske centre po raznih delih države, vendar pa migrantje nočejo tja in se temu tudi kategoričo uprejo, tako da jih po teh begunskih centrih niti ne morejo razvozit. Migrantje dobesedno hočejo prenočevati samo tam, kjer so na direktni trasi proti Nemčiji, točno na njihovi trasi pa Slovenija v resnici nima dovolj namestitvenih kapacitet.

  “…placa je se, folk pa je vseeno prisiljen spat zunaj v blatu.”

  V blatu so prisiljeni spati zaradi dejstva, da je pač jesen in da je vreme vedno slabše – tu ne moremo nič narediti, sem že razložila zgoraj. Pa še hujše bo, ker prihaja zima. Slovenija pač nima dovolj človeških kapacitet, da bi jih hitreje procesirala. Zato pa je šel Cerar težit v nedeljo, da naj nam zaboga milega vendar pošljejo pomoč, da bodo lahko hitreje sprocesiral folk. Pa tam so se tudi dogovorili, da bo Slovenija prenehala ljudi samo transportirat iz Brežic direkt na Šentilj, ampak da jih bo zadrževala v Sloveniji, zdaj pa Avstrijci že pizdijo, ker se Slovenija tega dogovora ne drži in jih še vedno samo transportira po čimhitrejši poti do Avstrije.

  p.s. po mojem bo EU pred zimo hočeš nočeš morala odreagirati, drugače bodo ljudje na poti začeli umirati. Druge možnosti, kot da se jim fizično prepreči pot iz Turčije jaz ne vidim. EU zdaj še nekaj pizdi in se repenči in kao noče popustiti turškemu izsiljevanju, ampak ko bo sila (beri: ko bo udaril tapravi mraz), bo EU najbrž na hitro plačala Turčiji, da folk na silo zadrži pri sebi, na pomoč pa bo šel še Frontex.

 183. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Montebuba, bil si žaljiv do mene osebno v vseh preteklih temah o beguncih. Večkrat zapored, kljub opozorilom. Ne izzivaj, da ne bom šel iskat. Še rekel sem ti potem, da se umiri, saj ne moreš potem na filmski blog uletavat kao cel prijazen, če si bil prej podivjan in nor.

  Tebe osebno nisem žalil nikoli v debati. Če si se prepoznal v osnovnem zapisu, pa žalostno!

 184. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Portos, oglasil si se dvajsetkrat in dvajsetkrat zalimal samo linke, ki so proti beguncem. Ne seri :)

 185. Mellie Mellie pravi:

  Mina, pusti ti besedilo! Video poglej! Tako sem tudi napisal v komentarju 167!
  In raje se ne posmehuj, ker je ugled Slovenije v kanalizaciji – in to samo zato, ker se črkobralci niso znali logistično bolje organizirati! Zdaj so končno dojeli, da se da ljudi popisati tudi kje drugje, da ni nujno, da čakajo na mrazu in dežju nekje na travniku, kjer so morali celo sedeti v blatu, ker niso smeli stati!
  Raje se prej informiraj!

 186. Mellie Mellie pravi:

  Zlatko vam bo nekaj povedal: https://www.facebook.com/zlatancordic/videos/10153412291964475/

  Za več nehumanosti in brezčutja: o stereotipu lažne solidarnosti| http://vezjak.com/2015/10/26/za-vec-nehumanosti-in-brezcutja-o-stereotipu-lazne-solidarnosti/

 187. Mellie Mellie pravi:

  Rešitev za preprečitev begunske krize je že nekdo “serviral”, a je EU noče slišati, čeprav jo UNHCR podpira.

  Ta članek sem vam že “nalimala”, ampak očitno vas rešitve ne zanimajo, ali pa je prevlik zalogaj?
  Vidim pa, da se debata (kolikor je sploh je) vrti v krogih.

  Let Refugees Fly to Europe http://www.nytimes.com/2015/09/25/opinion/let-refugees-fly-to-europe.html

  Vse lepo piše … nimam kaj dodati.

  In še drug pomemben članek istega avtorja, ki poglablja Ihanovo tezo o preseljevanju narodov in nakaže rešitve:

  Human migration will be a defining issue of this century. How best to cope? | Alexander Betts http://www.theguardian.com/commentisfree/2015/sep/20/migrants-refugees-asylum-seekers-21st-century-trend

 188. mina pravi:

  Mellie, tekst je dobeseden zapis videa. Pač nek tip nekaj trdi. Ne vem, zakaj so besede tega tipa zate sveta resnica, medtem ko za vse videe in izjave ljudi, ki povedo kaj kritičnega na temo migrantov, takoj kategorično zavržeš, da so to laži. Brez veze, ne da se mi s tabo.

 189. AndrejM pravi:

  Bom pa še jaz zalimal en link :) .

  http://www.siol.net/novice/svet/2015/10/izobrazba_sirski_begunci.aspx

  Pa ne bom govoril na pamet: včeraj sva se preko skajpa pogovarjala z enim bivšim poslovnim partnerjem, lastnikm manjšega podjetja v Nemčiji in je povedal nekaj podobnega, kar piše zgoraj. V nasprotju z delovno silo, ki jo Nemci dobivajo iz Evrope in ko nekdo pride in pri njem na CNC stroju praktično naslednji dan po prihodu normalno dela, je tukaj pot do delavca, ki bo ustvarjal dobiček, pač dolga, od učenja jezika naprej. Mediji tudi tam poročajo velikokrat enostransko, levičarski so tako ali tako kot povsod po svetu polni lažne morale, desničarski pa poročajo v interesu velikega kapitala, ki trenutno potrebuje poceni delovno silo. A je kateremu do salonskih levičarjev padlo na pamet, da so migranti posledica delovanja istega kapitala, ki zaradi svojih interesov spodbujajo vojne po svetu? Morda, samo jaz tega še nisem zasledil, sploh od kakšnega FDV kadra kaj takega res ni za pričakovati. In kaj še pravi moj kolega? Kaj pa se bo zgodilo, če Nemčija pade v gospodarsko krizo, večjo brezposelnost, kaj pa bo potem s temi migranti, ki bodo verjetno prvi na cesti? Vprašanj je tudi tam ogromno in odgovorov premalo. In tudi v Nemčiji razmišljajo o ograjah na meji in zajezitvi prihoda migrantov, to pa se lahko zgodi zelo hitro. Kaj pa bo potem v Sloveniji?

 190. mina pravi:

  Mellie,

  “In raje se ne posmehuj, ker je ugled Slovenije v kanalizaciji – in to samo zato, ker se črkobralci niso znali logistično bolje organizirati! ”

  Ti si pa res en klovn. Pizdarija je RAVNO ZATO, ker nismo črkobralci, pa EU od nas to zahteva. Če bi bili črkobralci, bi migrante procesirali tako kot veleva zakonodaja, Avstrija se v tem primeru ne bi pizdila na nas in NEBI postavila ograje. In RAVNO ZATO, ker smo mi samo lifrali ljudi po čimhitrejšem postopku iz ene meje na drugo (in s tem močno skrajšali njihovo spanje in bivanje v blatu in dežju), je Avstrija začela graditi ograjo na meji. V praksi to pomeni, da bodo migrantje pa zdaj res imeli problem, ker jim bo pot v Avstrijo omejila fizična prepreka, zdaj bodo pa zares bivakirali v blatu in dežju. In za to ne bo kriva Slovenija, pač pa avstrijska ograja. A ti koncept “Slovenija nima dovolj ljudi, niti namestitev, niti denarja, za procesiranje, namestitev itd. sploh razumeš? A ti razumeš, da je v Slovenijo prišlo 103.000 ljudi v 13 dneh? Da to ni nekaj imaginarnega, pač pa ćivi ljudje iz krvi in mesa? In DA RABIŠ LJUDI, ki bodo vsem tem ljudem pomagali in da rabiš VELIKO LJUDI, ki jih Slovenija nima, da pomagaš vsem tem ljudem? A ti sploh to razumeš? A ti razumeš recimo to, da če greš ti danes z avtom v Milano, da ne moreš hkrati iti tudi z avtom v Berlin, da to fizično ni možno in da to ni odvisno od tvoje volje ali želje? Ne, ti si padla v neko stanje popolne slepote, v neko psihotičo stanje. Slovenija nima fizičnih in praktičnih možnosti za to, kar ti ves čas zahtevaš. Ti kar kriči in zahtevaj, jaz zaradi tvojega nabijanja nič boljše ali slabše ne živim, ampak dejstvo je, da te tvoje zahteve ne bodo nikoli uresničene, pa če se razpočiš. Svet se vrti po svoje, mimo tvojih pravljičnih zahtev in želja.

 191. AndrejM pravi:

  mina,

  škoda časa in živcev. Pametovalci in lažni humanitarci izpred računalnika se na realno življenje pač ne ozirajo. Živijo v svojem svetu in pametujejo, da pa bi kdo kaj naredil, a to pa ne, me boli nogica, moram mačko hranit, moram linke limat, moram kofetkat, moram on filmček videt, sem pri frizerju naročena…

 192. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Andrej, za razliko od tebe in podobnih, ki ste skoz na terenu in rešujete državo pred begunci, a ne :)

 193. AndrejM pravi:

  Iztok, sem enkrat napisal tukaj, kaj jaz delam za ljudi v Sloveniji ker mi je bilo dovolj pametovanja, pa so me tisti, ki so tukaj tvoji največji prijatelji in se vsi skupaj samo samohvalite in nabijate ego in tipkate v tri krasne, zasmehovali, ja kaj pa se grem. Ne, jaz za migrante nič ne delam, priznam, tudi enega evra nisem prispeval in ne bom. Me bo pa to vse skupaj veliko stalo, kot davkoplačevalca, in glede na to, da kot družina v tej vukojebini plačujemo ogromno davkov, bom zanje tudi tako prispeval ogromno. Morda sem pa res veliko budalo, da dajem svoj lastni denar in čas za tiste, ki so jim prihodnost zasrali tudi tisti, ki jih ti tako zelo častiš, od tvoje drage Barbike naprej.

 194. AndrejM pravi:

  Evo, s tem pa res zaključujem svoje obiske na tem nepotrebnem blogu. Uživajte, lažni humanitarci, sprehajajte pse, trikrat dnevno pojdite v kino, kofetkajte, se pojdite lažno moralo, lepite linke do nezavesti in še naprej na kolenih občudujte svoje politične Bogove. Adijo.

 195. Urska pravi:

  In za razliko od nasega nabijanja bo vase popolnoma spremenilo situacijo in resilo svet :D

  Ej folk, to so teoreticne virtualne debate. Ne jih jemat prevec resno. Niti sebe ne jemljite prevec resno ;)

 196. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Andrej, daj mi naštej vse te politične bogove, ki jih baje častim?
  In ne pozabi, da si tudi ti vrsto let delal zanje :)

 197. AndrejM pravi:

  Iztok,

  zadnje, kar bom napisal: odrasti. Čisto resen nasvet. Ok, sem te razumel pred leti, velik otrok v telesu moškega, tudi jaz sem bil takšen pred 20 leti, priznam, ampak z leti se nekateri spremenimo in pridemo k pameti. Spremembe so gonilo človeškeg razvoja. In še enkrat: tvoje blebetanje tukaj ni pomagalo, ne pomaga in ne bo pomagalo niti enemu samemu človeku.

 198. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Aha, odrasli bi torej beguncem postavljali ograje in barikade in jih maltretirali z vojsko? Super, res!
  Glede blebetanja, tvoje pa pomaga ful ljudem, ane :)

  Priti k pameti kot postati resen, tečen in zagrenejn moški brez Petra Pana v sebi? Ne, hvala!

  Veš kaj, Andrej moj, vsak dan, ko nisi odfukan, odklopljen, nor, otročji in blesav, je zgubljen dan!
  Preveč resni časi so, da bi bili še mi resni in odrasli. To bi bila res naša totalna smrt!

  In da ne bo pomote, jaz tebe nikoli ne napadam in ti ne solim pameti in se ne kregam s tabo, ker te imam rad in te cenim izven tega sranja od bloga, ti pa ga lomiš večkrat in rataš jezen name tudi na splošno, kar je precej butasto in otročje.
  Odrasti že no :)

 199. mina pravi:

  Mellie, zdaj pa jaz resnično več ne vem, ali se ti norca delaš, ali pa je tvoja angleščina zelo slaba, ampak ta članek, ki ga vztrajno linkaš, pravi tole:

  - uvedejo naj se humanitarne veze, ki bodo veljale samo za begunce, in s temi vizami bodo tapravi begunci poleteli direktno v namenjene destinacije (države).

  Ampak tu se pojavi problem, ko ti in Iztok vztrajno trdita, da so vsi ljudje, ki prihajajo, popolnoma eaki in enakovredni, pa naj bodo begunci, migrantje, ilegalci, zajci, hruške itd. Članek pa jasno loči begunce od ostalih in predlagajo humanitarno vizo IZKLJUČNO za begunce. Članek gre še dlje, in napiše “da če se za tiste taprave begunce uvede himanitarna viza, s katero bodo lahko direktno z letali poleteli na destinacije, da to hkrati pomeni, da bo to povzročilo takojšnji problem za nebegunce (ilegalce, migrante, emigrante), ker se bodo kar naenkrat soočili z dejstvom, da lahko eni dobijo direkten vstop z letalom, drugi pa bodo imeli še vedno na voljo samo ilegalno pot. In članek zelo jasno napiše tudi to, da je ilegalcev, migrantov, ki niso begunci, kar 70%. Sedaj pa meni ni jasno, kako lahko ti (in Iztok), istočasno zahtevaš in težiš, da je potrebno poskrbeti in sprejti vse ljudi, hkrati pa se sklicuješ na članek, ki predlaga sprejem beguncev, ostalih 70% pa zavrne že kar takoj na bližnjem vzhodu. S temle izpadeš kar precej blesava in nekonsistentna. Če hočeš zagovarjati tale članek potem morap najprej razčistiti to, da NISO VSI BEGUNCI, DA JE TAKIH SAMO 30%, ostali pa so ilegalci, ki jih je potrebno zavrniti. In TOČNO to mi ostali že ves čas trobezljamo in tebi in Iztoku.

  Dokazala si edino to, da si čisto zblojena.

  p.s. jaz se že ves čas strinjam s tem, kar je predlagano v članku. Celo več, ves čas trdim, da je potrebno pomagati beguncem, ostale pa zavrniti. Pejt gledat moje komentarje za nazaj in boš videla, da to drži.

  Iztok, zdaj boš moral pa skurcat Mellie, ker očitno hoče pomagat samo beguncem. Pa da ne boš samo na pamet udrihal, pejt si prebrat tisti njen članek. Jaz sem takoj za ta predlog, sama to zagovarjam in pišem še od predno sem tisti članek sploh prebrala.

  p.s. če nista opazila, tudi humanitarne organizacije ločijo med begunci in ekonomskimi migranti in se za razliko od internetnih kričačev NE zavzemajo za sprejem vseh, pač pa samo beguncev, se pravi tistih, ki so pomoči res potrebni.

  Rešitev za preprečitev begunske krize je že nekdo “serviral”, a je EU noče slišati, čeprav jo UNHCR podpira.

  Ta članek sem vam že “nalimala”, ampak očitno vas rešitve ne zanimajo, ali pa je prevlik zalogaj?
  Vidim pa, da se debata (kolikor je sploh je) vrti v krogih.

  Let Refugees Fly to Europe http://www.nytimes.com/2015/09/25/opinion/let-refugees-fly-to-europe.html

  Vse lepo piše … nimam kaj dodati.

 200. policaj pravi:

  licemer, še vedno brišeš drugače misleče?

 201. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ja, policaj, še vedno brišem drugače misleče, zato pa tule ni nobenega komentarja kontra meni :)
  Pizda si fukjen :)

 202. policaj pravi:

  bbbbbbb(r)uuuuuuuuuhhhhaaaahhhhhaaa

  pa ti si tut pjevač…..

  sem videl tvojo uspešnico “VFDARI ME”. Izmed 6 komentarjev so 4 tvoji in dva od tvojih prijateljev…. uspeh.

  pa tebe je škoda, da te štajerci držijo sam zase. Tebe mora videt in slišat, predvsem pa “poslušat” cela Slovenija….kaj Slovenija?! Evropa..

  udari me….ne vem kdo komu dela reklamo – ti tistim vericam al ine tebi?

  A si že probal na kickstarterju začet s fundingom?

  b(r)uuuuhhhaaaaahhhaaaaa

 203. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  In potem sem zaradi takih komentarjev licemer, ker jih ne spustim skozi, ker se kao ne strinjajo z mano?!?
  Legenda :)

  Okej, bodi dovolj, srečno!

 204. Mellie Mellie pravi:

  Ja Mina, zelo slabo razumem angleško! :) :) :)
  Sem dala na Goggle Translate!

 205. Mellie Mellie pravi:

  Zgodbe o nestrpnosti https://storify.com/Centrifuzija/manipulacije

 206. Mellie Mellie pravi:

  Še to Mina, bi prosim šlo BREZ zmerjanja?

  Tvojega dojemanja pa ne bom komentirala, ker se z nepomembnimi stvarmi ne ukvarjam.

 207. Mellie Mellie pravi:

  Mina!

  Human migration will be a defining issue of this century. How best to cope? | Alexander Betts http://www.theguardian.com/commentisfree/2015/sep/20/migrants-refugees-asylum-seekers-21st-century-trend

  “Environmental change, food insecurity, and generalised violence, for example, represent emerging sources of human displacement. In strong states, the government can usually provide some kind of remedy or resolution to people affected by these types of crisis. However, much less so in fragile states. People who fall outside the internationally recognised definition of a refugee but are nevertheless fleeing very serious socio-economic rights deprivations might be called “survival migrants”.

  In the contemporary world, a significant proportion of the people we attempt to describe as economic migrants fall into this category.”

  “The world as a whole lacks a vision for how to respond to the changing nature of displacement. So much of the current “crisis” is not a crisis of numbers but a crisis of politics. We need bold leadership that correctly and honestly articulates the causes of movement and outlines global solutions.

  The 1951 convention offers an important and irreplaceable starting point. At a time when its core norms are being flagrantly violated, from Hungary to Australia, states need to publicly reaffirm its core principles. However, the drafters could not have been expected to anticipate every future scenario.”

  IN ZAKLJUČEK!
  “■ Survival migration
  Increasingly, people fleeing fall into a neither/nor category. Many people leaving fragile states fall outside the 1951 convention definition but cannot in any way be described as “voluntary” migrants. If they cannot achieve the basic conditions for life and dignity in their country of origin, then, ethically, they are in an analogous situation to refugees.

  In theory, international human rights law should offer some form of protection to such people but jurisprudence is generally conservative. One solution would be to develop a supplementary “soft law” framework in order to ensure meaningful, temporary protection of such people. If such movements are going to occur, all states are better off addressing them within a predictable, common framework.”

  Mina, zdaj pa ne bluzi s svojim pomankljivim znanjem jezika in nepoznavanjem materije!
  Sploh pa se ti ni treba stalno primerjati z mano! OK? Prav nikogar to ne zanima!

 208. Urska pravi:

  Evo, se moj zadnji komentar pod tem clankom. Da ne bo samo virtualno teoreticno nabijanje ;) - priloznost za prehod od besed k dejanjem.

  http://www.delo.si/multimedija/delodata/kako-lahko-pomagate-beguncem.html

  Jaz imam svoje razloge, da ne morem it fizicno na mejo, in so pac privatni. Ampak lahko naredim kar je v moji moci, tj. naredim cistko v omari in vse tiste obleke, ki jih hranim v stilu ‘cez 7 let vse prav pride’ dam naprej, lahko porabim kaksen euro v dm za higienske potrebscine in dostavim na zbirno mesto. Sej ni treba nekih herojskih podvigov.

  Over & out. :) (ce koga slucajno zanima :P )

 209. KendrickLamar pravi:

  mina – 26.10.2015 ob 12:21
  Iztok in Mellie
  Se strinjam z vama, da se slovenski vrh ni zavedal, kakšna masa ljudi prihaja k nam in zato Slovenija ni bila pravočasno pripravljena. je pa res tudi to, da četudi bi se Slovenija pripravila, nimamo dovolj ljudi, da bi poskrbel za vso to maso ljudi. Migrantje niso samo problem obmejnih šengenskih držav pač pa celotne EU unije, EU pa je do sedaj tiščala glavo v pesek in se pretvarjala, kot da se to nje nič ne tiče. Včeraj je v Slovenijo vstopilo najmanj 15.000 ljudi, kar je absolutni rekord vseh držav, skozi katere že več mesecev poteka “tranzit” migrantov.
  Včeraj na izrednem vrhu EU se je, med drugim, zgodilo tudi sledeče:
  Komentar nemškega časnika Handelsblatt na včerajšnji vrh v EU:
  “Slovenija je v minulih sedmih dnevih sprejela toliko ljudi, da bi lahko z njimi napolnili srednje veliko mesto, recimo Trier. Slovenija nima veliko mest, ki so tako velika kot Trier. Izjava premierja Mira Cerarja, da je zaradi migrantskega eksodusa, s katerim so se doslej od 28 članic EU soočile le Grčija, Madžarska, Hrvaška, Slovenija, Avstrija in najjužnejša nemška zvezna dežela Bavarska, ogrožen obstoj Unije, je včeraj doživela izjemno pozornost. Evropski mediji so jo v veliko večini vzeli zelo resno, nekateri nemški mediji pa ob tem niso pozabili spomniti, da se majhna Slovenija spopada celo z večjim migrantskim valom, kot se je nedavno tega nekajkrat večja Madžarska (ki je zaradi nevzdržnih razmer na koncu postavila ograjo na mejo s Srbijo, medtem ko je mejo s Hrvaško enostavno zaprla”.
  Handelsblatt v komentarju med drugim napada Merkel takole:
  “Vaša odločitev, da povabite begunce v Nemčijo, vas je najprej naredila za nemško mati Terezo, potem pa ste se z dih jemljajočo hitrostjo spremenili v ženskega Bruta, ki je izdal nemške interese”, je Merklovo včeraj napadel Handelsblatt, ki ugotavlja, da ima Cerar prav in da je Evropa zaradi begunske krize na preizkušnji, ključno pa je vprašanje, ali imamo od Italije do Švedske in od Madžarske do Velike Britanije dejansko skupne vrednote in smo sposobni prevzeti odgovornost za njihovo obrambo.

  Iztok in Mellie
  Še to:
  jaz razumem migrante, da popizdevajo na mejah, zaradi mraza, dežja, utrujenosti ird. Zato se tudi nikoli ne pizdim, kako puščajo za sabo ali kako se obnašajo. Vendar pa sta vidva močno pristranska v tem, ko očitata slovenski policiji, kako se na meji obnaša do migrantov in jih zadržuje na meji, s čimer migrantom povzročajo dodatno stisko. Razumeti morata, da zastoji na meji n nastajajo zato, ker bi bili mi zlobni in bi migrantom zanalašč hoteli delati pizdarije, pač pa zato, ker nimamo dovolj ljudi, da vse te ljudi sprocesiramo. Včeraj na vrhu EU je bilo potrjeno, končno, da nam pride na mejo pomagati x policistov (pozabila cifro, ne da se mi iskat) iz Frontexa.

  Vidva z Mellie ves cas pizdita, da za begunce na mejah ni dobro poskrbljeno in da zivijo v necloveskih razmerah – kar je res, jaz pa razlagam, da so take razmere na mejah, ker nimamo dovolj policije, da bi urejale in procesirale migrante. Ce vidva torej pizdita nad kaosom na mejah, potemtakem pizdita ma pilicijo. Saj menda vesta, da je policija edina, ki odloca na mejah? Da dokler policija ne sprocesira ljudi, da ne morejo kar v nastanitve? To menda vesta, a ne? Torej za necloveske razmere na mejah krivita policijo. Resda ves cas govorita da “Slovenija” ni bila pripravljena na tak naval, ampak “Slovenija” nic ne ureja, urejajo konkretni ljudje iz mesa in krvi, to pa so policisti. Torej?

  ??? V komentarjih ves cas piseta, kako neclovesko delamo z njimi, kako morajo cakati na mrazu in dezju itd. in ce delajo kake pizdarije, hitita razlagat, da je to zato, ker imajo poln kufer vsega in se jim ne da vec cakat. Ne razumem pa, kaj tocno jaz nabijam.

  Res vsa čast za tele štiri komentarje Mina! Enostavno lepo povedano…

 210. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Kendrick, ena bistvena razlika je in sicer ta, da ste vi tiho, ko pride do nehumanosti. Kolko tvitov si napisal, da si zgrožen nad tem in onim in da se ti kak otrok vsaj smili? Nobenega! Kolkokrat si ritvital kake tvite, v katerih kdo poziva za zbiranje potrebščin za begunce? Nobenkrat! V tem je point te jebene krize! Da je vsem vseeno in da se oglašate samo za kontre in izjemoma še za kako strinjanje, ko vidite, da res ne gre drugače.

 211. E pravi:

  Nisem prebral kar je napisal Kendrick ,ker mi je malo predolg komentar..Ampak Iztok kaj pomaga tvit ali retviti beguncu?
  pomoje NIČ.Ta net humanitarnost sami pametni kaj je treba narediti , kako to ni vredu itd.Idite na teren pa pomagajte in potem povejte kaj in kako iz pred tipkovnice bit pameten to je lahko vsak.
  Ti net humanitarji niso nič kaj drugačni od tistih ,ko so pred sodiščem stali in potem snažli net po ne potrebnem.

 212. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ja kako ne pomaga? Seveda pomaga, saj vec ljudi vidi stevilke in naslove kamor lahko posljejo pomoc. Kaj ni jasno?!?

 213. E pravi:

  Iztok ne štekaš pointa.Preko neta se lahko vsak kiti kako bi moralo biti pejte na teren potem pa lahko gobcate kolko hočete.
  Brez ,da kaj daruješ ali nisi na terenu ni glih lojalno pametovat to in ono (net humanitarnost).Od samih besed beguncom ne bo nič boljše dejanja dragi ljudje.

 214. OG LOC pravi:

  haha imaš pa 2 retwitta na 10 neumnosti, ki jih napišeš od tega, te spremlja samo 0.01% tvojih sledilcev. sam sebi lažeš.

 215. Mellie Mellie pravi:

  Kendrick, policisti izvajajo povelja. Povelja pa dajejo nadrejeni po navodilih vlade. Naša vlada je popolnoma odpovedala in tu se celo strinjam z Janšo. Z njim se ne strinjam, da je to varnostna kriza. Tudi za vlado je to varnostna kriza. Zaradi tega so povzročili humanitarno katastrofo!

  Sklepi vrha EU o Balkanu pa so usmerjeni v zadržavenje beguncev v čakalnici pred Nemčijo. Pri tem seveda ne sme nihče zmrzniti. Razmišljati znajo samo, kako odgovornost prevaliti na Turčijo. Da bi pa beguncem omogočili, da v Turčiji na veleposlaništvih držav EU zaprosijo za azil in potem shumanitarnim vizumom sedejo na letalo in se varno pripeljejo v državo, ki jih bo sprejela, nihče ne razmišlja na glas! To je en velik absurd!

  Raje gledamo, da ljudje umirajo na morju, zbolevajo na poti … Izgubljajo se otroci, BBC poroča, da so nekateri nepridipravi med begunci ugotovili, da imajo z otroki prednost in si jih enostavno “prlastijo”. Ljudje so na poti tudi po več mesecev, vsega so naveličani in utrujeni, različni narodi se med seboj že prepirajo, menda so bila tudi že posilstva.
  In ne zgražajte se, tudi Slovenci smo takšni, tudi mi se prepiramo, smo nasilni in tudi med nami so posiljevalci. To vse priplava na dan, ko je množica ujeta na nekem prostoru in v negotovosti, ki ubija.
  Vsega tega ne bi bilo, če bi obstajale varne poti. Zaustavljanje in popisovanje ljudi na vsaki meji služi samo namenu zadrževanja in zavlačevanja. Je to edino, kar EU obvlada? Očitno!

  Dokler nas bodo takšni ljudje vodili, bo tako – policisti na terenu lahko pregorijo, pa ne bo pomagalo! Tudi denar mečemo proč po nepotrebnem in po nepotrebnem maltretiramo ljudi.
  Ugled države je v kanalizaciji! Samo apologeti tega ne vidite!

 216. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  E, ni res. Ker nekdo objavi zbirna mesta, nekdo drug to vidi in daruje. Daj razmišljaj no!

 217. E pravi:

  Iztok tisti ,ki daruje oz. pomaga lahko potem nekako pametuje.
  Ne pa ,da najbolj pametujejo tisti ,ki niso nič pomagali.
  Tist ,ki ne pomaga naj bo rajši tiho ,ker zdrahe je že itak dovolj.

 218. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Dajva še enkrat in zadnjič, ker vidim, da se delaš budalo.

  Če recimo Adra Slovenija, ki ves čas pomaga beguncem, na svojem Tviterju objavi naslove zbirnih centrov in prosi za ritvit, ki ga ti potem ritvitas, seveda pripomoreš k temu, da več ljudi vidi ta njihove zbirne centre. Zakaj za kurac pa imamo potem Tviter in Facebook in še kaj, če so take geste po tvoje le pametovanje.

  Daj ne seri no.

 219. E pravi:

  Iztok , ker povem svoje mnenje sem budala??Daleč smo pršli.
  Ne štekaš pointa.Seveda ni nič narobe ,če retvitaš do trenutka ,ko pametuješ vse kaj bi moral un in tist narest.Iditi na tren pa pomagaj , prenesi stvari na zbirne centre drugače pa je vse pametovanje na družabnih obrežjih delanje ene same zdrahe in dlenaje napetega stanje po ne potrebnem.
  A ti misliš ,da pomagaš beguncom?Daj zresni se Iztok samo retivtal si in to je vse.

 220. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ker ritvitam zbirne centre, delam zdraho in napete situacije?!? Okej!

 221. E pravi:

  Iztok to ,da retvitaš je čisto okej a ostalo pametovanje to je pa druga zgodba.

 222. OG LOC pravi:

  nekaj pa ja more početi in tako mu le ostane modrovanje na twiterju/facebooku.

  pomagati pa ne more, ker ima “poškodovano” nogo.!!!

 223. mina pravi:

  Mellie,

  “Izgubljajo se otroci, BBC poroča, da so nekateri nepridipravi med begunci ugotovili, da imajo z otroki prednost in si jih enostavno “prlastijo”. Ljudje so na poti tudi po več mesecev, vsega so naveličani in utrujeni, različni narodi se med seboj že prepirajo, menda so bila tudi že posilstva.”

  Ti torej ne obsojaš zlorabe otrok, niti ne obsojaš posilstev, ampak tudi to dvoje uporabiš kot argument kako so bogi in da ZARADI TEGA, ker so bogi, zlorabljajo otroke in posiljujejo?

  Samo mimogrede, a ti veš, da je posilstvo v muslimanskih državah nekaj povsem obišajnega in pogostega, tudi med ljudmi, ki niso bogi, in brez hrane, in premraženi itd.? In da posilstvo ni dejanje, ki ga ljudje počnejo zaradi stanja v mrazu in utrujenosti? Da je posilstvo posledica prepričanja in življenskih nazorov? Če obsojaš že tako majhno kritiko migrantov, potem bi pričakovala, da boš toliko bolj obsojala hude zlorabe in kriminalna dejanja. Pa sem se motila.

  Človek, ki ne obsoja zlorabe otrok in posilstev je pošast. Za posilstvo in zlorabo otrok ni opravičila. Sicer lahko oprostimo tudi slovenske posiljevalce in tiste, ki zlorabljjo otroke, ker vsi po vrsti prihajajo iz slabega socialnega okolja in večj ali manjše revščine, brez prihodnosti in do konca obupani – to so slovenski posiljevalci. Slovenski posiljevalci so bogi, nič krivi, ker so po krivdi slovenske družbe bili potisnjeni na rob. Tako to gre v Mellie world.

  Mellie, sem mislila, da si samo zaslepljena humanitarka, zdaj pa vidim, da si pošast. Kaj ti je že eden pisal par dni nazaj, o tvojih frustracijah iz otroštva, egoizmu in narcisizmu in nepoštimanih travmah? Fak, mi je šel na kurac tisti komentar, zdaj pa vidim, da je imel tip prav.

 224. Mellie Mellie pravi:

  Mina, a lahlo prosim nehaš interpretirati, kar jaz napišem? Očitno nisi sposobna razumeti, zato raje ne tipkaj več teh nemunosti!

  Kot vidiš, se s tabo in drugimi, ki se spuščajo na nizkotno osebno raven, ne ukvarjam na tej ravni. Ne zanima me, kdo ste, ste pa očitno moteni! To dokazujete kar naprej in to vam zdaj sporočam.

  In Mina, ne zanima me, kaj ti manjka v življenju, da se na ljudi spravljaš osebno. To ni moj problem, sploh pa to ni predmet debate. Ti pa ne zamudiš nobene priložnosti, da se z nizkotnimi osebnimi napadi ne bi blamirala! :(

  Če se sploh oglašam, se zaradi Iztoka – da vidi, da ni osamljen in da ni cela Slovenija ksenofobna!

 225. Mellie Mellie pravi:

  O posilstvih

  V Sloveniji so posiljevalci večinoma dobro situirani! Ne, to ni omejeno na socialno prikrajšane ali na religijo! Je pa znak duševne izprijenosti, ki ne izbira socialnega porekla. Lahek plen pa so posamezniki, ki so socialno prikrajšani, a se dogaja tudi bogatim in med štirimi stenami bogatih vil.

  Zato razni brihtneži, ne uporabljajte več tega argumenta za strašenje pred tujci. To Slovenci “zmoremo” sami – kristjani in ateisti! :(

 226. Krš pravi:

  Mina, mogoče si pa Mellie želi da, da bi bilo okoli nje čim več nekih izbeglic, da bi ga mogoče tut ona lahko fasala in ne bi bla več tko tečna… I wonder if that would help.

 227. E pravi:

  Mellie poglej statistiko posilstev na Švedskem pa boš videla kdo posiljuje.Po strogrem muslimanskem mora ženska moškemu vedno dati ,ko se mu zapaše.Posilstvo je tudi del kaznovanja ,če ženska ne uboga moškega kaj ji reče.Posiljujejo tudi dekleta ,ki nosijo mini krila itd. moške pa v večini fizično napadejo recimo ,ko gredo iz kluba pijani.
  preden me kdo obtoži kakšne fobije si naj pazljivo prebere nasljednji stavek….Jaz vem ,da vsi muslimani niso taki in so prav kul.V sloveniji mislim ,da ni teh fanatikov in so sami kul muslimani za kakšno drugo državo pa si tega nebi upal trditi.

 228. Mellie Mellie pravi:

  Krš, svoje motnje in frustracije izživljaj na kom drugem!
  Še bolje, pojdi se zdravit, bo za družbo boljše!

 229. Mellie Mellie pravi:

  E, beri malo manj neonacističnih portalov, no!

 230. Krš pravi:

  Mellie sem se odločil da upoštevam tvoj nasvet in se grem zdravit. Mi lahko koga priporočiš iz prve roke?

 231. E pravi:

  Mellie ti mene obtožuješ ,da sem nacist in berem nacistične portale??????????To je pa huda obtožba ,ki jo absolutno odvračam.
  Kaj se ti je čisto zmešalo ženska božja.
  JAZ NISEM DOBEN NACIST , DA SMA SI NA JASNEM!!!!!
  V bodoče te naprošam ,da me ne obtožuješ z temi ogabnimi grozotami ,ki so se dogajale v drugi svetovni vojni ker ,ko samo razmišljam in gledam kak dokomentarc o tem mi je slabo.
  Premerjati naše begunske centre z Dachau je pa čisti ne smisel in totalno žaljenje ljudi ,ki tam pomgajo tem beguncom ter žaljenje naše države.

 232. Mellie Mellie pravi:

  “E, beri malo manj neonacističnih portalov, no!”

  To sem napisala! Ti pa si se sam oklical za nacista.

 233. Mellie Mellie pravi:

  Krš, lahko bi ti svetovala kar svoje prijatelje, a jim bom prizanesla. Takega težaka jim ne privoščim. :)

 234. E pravi:

  Mellie ne obračaj besed prosim ,če bi pozorno prebrala sem te prvo prašal ,če me tega obtožuješ in ,če me že sem se kategorično branil ,ker to ni res in to mene zelo žali kot osebo.Slovenske Novice niso dobeden nacistični portal.Sem ti kvečjemu hotel dati kontra z linkom in nič drugega.Oba linka sta bebava kot moj in tvoj.

 235. Mellie Mellie pravi:

  E, Slovenske novice so ksenofobni portal.

  Si pa popal neke druge linke, ki izvirajo iz neonacističnih logov. Verjetno se niti ne zavedaš. :(

 236. E pravi:

  Mellie jaz nisem popal linke od nacistov.Sem pa samo en posnetek ,ki ga do takrat nisem najdel na YouTube in še po slučaju sem ga videl na FB.Poanta tistega posnetga pa je bilo kako begunec laže kako slovenski policisti tepejo z neko palico ,ki jo naši policaji nimajo itd.Tako ,da te še enkrat naprošam ,da me ne obtožuješ ,da sem nacist.Kako si lahko tako žaljiva ,ko jaz nisem dobene žaljivke tebi napisal!!!Pri vsaki stvari je treba biti objektiven kot vidim pa ti tukaj nisi.Kako bi vse ti počutila ,ko bi recimo meni dala hrano prenočišče in obleko in bi jaz potem rekel tepla me je kako grozna oseba je to itd. vrjeto se nebi dobro počutila in bi bila prizadeta.

 237. Mellie Mellie pravi:

  E, NISEM TI REKLA, DA SI NACIST, AMPAK DA LEPIŠ LINKE Z NEONACISTIČNIH POSRATLOV!

  Se ti da to dopovedati?

 238. Mellie Mellie pravi:

  Migranti tudi v Kamniku za seboj pustili razdejanje http://www.kamnik.info/migranti-tudi-v-kamniku-za-seboj-pustili-razdejanje/

 239. E pravi:

  Mellie sem ti napisal ,da tistega posnetga do takrat nisem najdel na YouTube zato iz njihove FB strani.Če so ali niso nacisti midva ne moreva presojati razen ,če so sami tako rekli ozirma so jih organi pregona tako okronali(Želim biti ne prestranski in ne obsojati kako se meni zdi ,da je prav al ne).Sicer pa posnetek ni nič kaj takega kazal ,da bi žalil begunce amapk našo državo in policiste namreč begunec je zelo grdo lagal.TO JE BIL POINT POSNETKA.Slovenske novice niso ne nacistični ne ksenofobni protal ,če bi bili bi komentarje pustili odprte tako pa od te tako imenovane begunske krize so vsi komentarji onemogočeni.

 240. Mellie Mellie pravi:

  E, Slovenske novice so med krivci za ravnateljevo smrt! Vedno podžigajo senzacije, etika in morala sta jim španska vas! Objavljajo zelo ksenofobne članke in pri tem zelo konkurirajo Reporterju!

 241. E pravi:

  Mellie ja ziher so oni krivi za smrt ravnatelja.A smo mu oni dali zanko okoli vratu ali si jo je sam dal.Ne pretiravaj prosim.
  Jaz si bom tudi sam kriv ,če bi recimo bruhal po alkotu.
  Kriv je tisti ,ki v usta zliva in ne tisti ,ki plačuje ali naliva.

 242. 999 pravi:

  Mellie, si prostovoljka? Deluješ na terenu? Ali pomagaš “beguncem” s tem, da pišeš komentarje na blogu iztoka gartnerja?

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !