Boj se nadaljuje

24.09.2015 ob 03:06

Ob vsakem novem zapisu o beguncih, mi je vedno znova jasno, da so taki zapisi še kako potrebni. In da jih bo treba pisati v nedogled, če bo nujno. Preveč nestrpnosti do tujcev je v Sloveniji. Preveč imaginarnega in iracionalnega strahu, ki meji že ne psihopatstvo in tesnobna psihična stanja. Več, ko se vas oglasi proti, več zapisov je potrebnih in bolj nujen je boj tistih, ki nam ni vseeno, da je Slovenija zelo ksenofobna dežela.

Prišli smo tako daleč, da nikomur več ni sporen tekst, kjer nekdo begunce označuje za gamad, teroriste in posiljevalce in vidi rešitev begunske krize v tem, da mora vojska vse begunce odstraniti iz Zemlje. Ljudem je bolj sporno to, da se nekdo ob tak tekst ostro odzove kot pa sama vsebina tega teksta. Daleč smo prišli, srhljivo daleč, ljudje božji.

Ksenofobi seveda najdejo tisoč in en razlog zakaj so begunci zlo. Tisoč in en argument zakaj se jih moramo bati in zakaj jih moramo čimprej nagnati iz Slovenije in Evrope. Njihovi argumenti se jim zdijo briljantni, pametni in super, vse ostalo, kar begunce zagovarja pa jim je idiostko, populistično in privlečeno za lase. Ustvarili so dve strani iz zadeve, ki bi morala imeti samo eno stran. Različna mnenje o stvareh, kjer bi moralo biti mnenje poenoteno. Zanje so begunci vredni manj od dreka na cesti in za to idejo so se pripravljeni kregati več dni zapored.

Jaz ne bom odnehal. Tokrat niti pod točko razno. Dokler bom videl vse te nehumane posameznike, vse te podivjane reinkarnacije nacijev, ki bi begunce najraje zažgali na grmadi, se bom oglašal in kregal. To je moja dolžnost. To je nekaj, kar enostavno moram početi, da bom lažje spal in se vsako jutro brez slabe vesti pogledal v ogledalo. Če bom spremenil mnenje enega, sem dosegel več kot sem mi sploh lahko sanja.

Daleč smo prišli s tem sovraštvom do tujcev. S tem rasizmom in nestrpnostjo, kjer bi nas moralo biti sram, ne pa da se tolčemo po prsih kako kul smo, ker se prepiramo z nekom, ki v beguncih ne vidi podivjanih živali.

Sram me je, da živim v taki državi. In sram me je, da sploh moram pisati vse te zapise. Sram, da se kregam z vami. Sram, da me prepričujete kako zelo se motim, da mi begunci niso gamad, teroristi in posiljevalci.

To ni ni država, v kateri bi rad živel in v kateri bi rad, da živijo moji otroci. To je vukojebina, kjer nočejo živeti niti begunci. Niti gamad, kot ji tako brez sramu vedno znova pravite.

Ja, dragi moji, živite v deželi, ki ni dobra niti za vašo gamad. Ironija, da ni večje.

In da ne pozabim, od tega trenutka dalje ostanejo v moderaciji vsi komentarji, ki se ne bodo držali teme zapisa in bodo namesto o begunski problematiki v debato vpletali mene osebno. Tega enostavno nisem več dolžan prenašati. Bilo je dovolj. Moj blog ni pornič za drkanje. Če to ni jasno, bo pa jasno od zdaj dalje.

Na obisku ste in od gosta se pričakuje, da se obnaša lepo do gostitelja. Če tega kljub prijaznim opozorilom ne zmore, mora pač zapustiti moje spletno domovanje. Simpl.

 

150 komentarjev na “Boj se nadaljuje”

 1. darja pravi:

  Pa kdo bo pomagal beguncem, če ne ti!?

 2. Skeletor pravi:

  Slovenija je ena najbolj etnično čistih držav na svetu. Eni želijo, da takšna tudi ostane. Da ne bo kot npr. v Londonu, ko na cesti srečaš skoraj več črncev kot belcev.

 3. mina pravi:

  Jaz ta le problem vidim takole:

  - imamo tri pole, eden pol kriči “begunci pridite” drugi “begunci marš” tretji pa “želi debatirati o begunski problematiki”
  - potem pa imamo medije, ki ves čas samo slikajo rožice in objavljajo solzave zgodbe, komentiranje pa je po večini zaklenjeno

  Zaradi teh zgornjih razlogov in slikanja rožic in ukinjenih možnosti debatiranja pol “želi debatirati o begunski problematiki” vedno bolj popizdeva in se približuje polu “begunci marš”, kar pa posledično povzroča da je pol “begunci pridite” vedno bolj besen in vedno bolj nasilno kriči “begunci pridite” in tako se ustvarjata dva vedno bolj oddaljena tabora, ki ne najdeta več nobene stične točke. Prihaja do popolnega razkola in prevelike jeze tako na eni kot drugi strani, ta jeza pa k ničemer ne pripomore in problematike tudi slučajno ne rešuje. Tako se ustvarjata dva popolnoma ekstremistična pola, kjer tudi pol “begunci pridite” beguncev več nič ne koristi, ker bolj ko postaja pol “beguncii pridite besen in glasen” bolj po drugi strani pol “begunci marš” postaja nasilen. In tako smo padli v spiralo, iz katere je zelo težko izstopiti.

  Tole:
  “Ob vsakem novem zapisu o beguncih, mi je vedno znova jasno, da so taki zapisi še kako potrebni. In da jih bo treba pisati v nedogled, če bo nujno. ”

  je čisti backfire, bolj ko boš pisal ekstremno pozitivne zapise, bolj bo druga stran pisala negativno. In bolj v nedogled bo šlo sejanje rožic, več in NE MANJ bo sovražnih zapisov. Če si pogledaš te svoje zapise od začetka, boš tudi sam videl, da gre vse v to smer. Jaz poskušam samo opozarjati na to, da noben ekstremizem ni dober. Niti konstruktiven. Niti ne prinaša rešitve.

  Tole je en krasen dokumentarec ki primerja nemško in kanadsko azilno politiko in kako Kanada azilante asimilira in integrira in kako jih Nemčija ne (ta film ni nestrpne narave, da ne boste bojevniki za begunce začeli na pamet udrihati čez njega, kar sem takega našla, je tale dokumentarec nekaj najboljšega in konstruktivnega). Če se vam ne da gledat celega dokumentarca, je tisti del o Kanadi bolj proti koncu.

  p.s. čisto mimogrede, če bi znal nemško in bi bral nemške forume, bi ugotovil, da tudi ljudje v Nemčiji popizdevajo in da se ne strinjao z Merkelco – to nisem napisala v smislu “da nismo mi nič slabši od Nemcev”, pač pa kot dokaz, da ekstremističa prijazna politika VEDNO in povsod vodi v ekstremizem na drugi strani in da to ni samo slovenska posebnost. Tisti moj zgornji sklep, da noben ekstremizem ni dober, ne pozitiven ne negativen, vedno vodi v pizdarije.

 4. mina pravi:

  Aja, pa še link na tisti dokumentarec iz prejšnjega komentarja

  https://www.youtube.com/watch?t=121&v=KVWAIKoatWM

  p.s. a lahko ta link dodaš v moj prejšnji komentar, da se ne bo “izgubil” med množico komentarjev?

 5. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Skeletor, in prav zaradi tega ena najbolj tečnih, depresivnih, nedojebanih, zavoženih in vukojebinških.

 6. mina pravi:

  Lušen citat, ne vem čigav je

  “V teoriji ni razlike med teorijo in prakso. V praksi je.”

 7. Portos pravi:

  http://m.klip.si/video-razlaga-o-preseljevanju-beguncev-ki-vam-bo-zagotovo-dala-misliti-11942

 8. Krs pravi:

  Ce te je tok sram, predlagam da si das skrnicel cez glavo in gres v obljubljeno dezelo. Sej blog lahko kjerkol pises.

 9. Portos pravi:

  http://www.mojvideo.com/video-mnenje-begunke-o-sloveniji/89e49ce38a6ab3f3a025

 10. Portos pravi:

  http://www.slovenskenovice.si/novice/svet/foto-avstrija-nadzira-meje-begunci-stavkajo-mecejo-hrano

 11. mATEJ pravi:

  Pri prvi besedi begunec sem nehal brat.

 12. Tomo pravi:

  Iztok nedolgo nazaj si branil francoski satirični cajtng Charlie ki je izzival muslimane in obsojal Zlatkota ki je imel izpade in branil islam.Zdaj imaš pa očitno željo imeti harem.

 13. AndrejM pravi:

  Jaz pa mislim, da je vzrok za ta tvoj boj zelo preprost. Kot si takoj na začetku priznal, si želiš tri mlade za v posteljo. Ampak joj, prejoj, trenutno vsi gredo mimo Slovenije nekam, kjer imajo prihodnost. Kdo pa se bo ukvarjal z vukojebino, celo begunci vedo, koliko je ura. In ta tvoj cilj se zato oddaljuje, ti pa upaš in upaš :) .

 14. teo pravi:

  jah,dragi iztok, saj veš,če si dal možnost ima vsak možnost povedati svoje,.
  seveda pa lohk zablokiraš, ampak kaj je pol point izražanja mnenj, pa če so še tako čudna?
  če se jaz ne strinjam s teboj nisem rekel da te nočem poznat, ampak z veseljem debatiram v čem sva različnih mnenj…
  če so pa mnenja ‘orto’ ja pol pa maš da prjavš..to se pa strinjam al pa blokiraš.
  sam , a veš…nekdo bi tut lahko rekel da so fotke arabke poniževalne itd.,…
  tu je meja zelo tanka

 15. PPP pravi:

  “Sram me je, da živim v taki državi. In sram me je, da sploh moram pisati vse te zapise. Sram, da se kregam z vami. Sram, da me prepričujete kako zelo se motim, da mi begunci niso gamad, teroristi in posiljevalci.
  To ni ni država, v kateri bi rad živel in v kateri bi rad, da živijo moji otroci. To je vukojebina, kjer nočejo živeti niti begunci. Niti gamad, kot ji tako brez sramu vedno znova pravite.”

  Zakaj se ne odseliš? Kdo ti pa brani tukaj živet? Marsikaj je narobe v Sloveniji, ampak tudi zaradi takih osebkov kot si ti. Saj imaš svojega predsednika Pahorja, kaj ti ni prav. Jaz dam 70% bruto plače za storitve, ki jih ne dobim, pa ne pljuvam po lastni državi, ampak jo objavljam na FB, da moji tuji prjatli vidijo, kakšno lepo deželo imamo. ti imaš pa nek bran blog in takole pišeš. Sram te je lahko.

  Sicer me pa zanima, kako bi ti vzgajal otroke.

 16. Mellie Mellie pravi:

  Iztok, podpišem!

  Ponavljam večino komentarja, ki sem ga pravkar namenila Beatu pri Ksenofobiji.

  Da so mediji začeli poudarjati humano in humanitarno stran begunske krize, je prav! Morda niste opazili mlačnega odziva širše javnosti na humanitarno krizo pred tem! Italija se že leta sama borila z brodolomi in potem s preživelimi begunci. EU ji je za to naklonila milo rečeno drobtinice. Ukinili so program Mare Nostrum, ker je bil predrag (9 milijonov € na mesec – http://ecre.org/component/content/article/70-weekly-bulletin-articles/855-operation-mare-nostrum-to-end-frontex-triton-operation-will-not-ensure-rescue-at-sea-of-migrants-in-international-waters.html, uradno pa le 4,32 milijona € – http://marenostrumproject.eu/about/overview), stroške pa je večinoma nosila Italija. Edina država, ki je Italiji priskočila na pomoč “na terenu” je bila Slovenija s svoji edino ladjo! Zdaj je ta program zamenjal skromnejši Triton (3 milijone € na mesec).
  EU pa zmore le samohvalo: http://europa.eu/rapid/press-release_IP-15-4453_en.htm
  Skratka širša javnost je bila do fotografije Alanovega trupelca več let neobčutljiva za begunsko krizo, vse bolj se je širila ksenofobija. Malo se sprehodite po Twitterju, ne samo slovenskem mehurčku. Najdeš vse od “rats” do … Pri nas bi jih nekateri pričakali z orožjem …
  Mediji so dobro pravili svojo nalogo – spregovorili so namesto beguncev! Povedali so njihove zgodbe. Sporočili so svetu, da so to normalni ljudje, ki bežijo pred terorjem in revščino! Želijo si normalnega življenja – kot mi vsi!
  Ksenofobija pa je presegla meje dopustnega in temu se je treba postaviti po robu! Še živali so bolj “tovariške”!

 17. Mellie Mellie pravi:

  Nisem volila Združene levice, se pa z njimi popolnoma strinjam.

  ZL: DOBRODOŠLI V TRDNJAVO EVROPA http://zdruzena-levica.si/303-dobrodosli-v-trdnjavo-evropa
  »V poslanski skupini Združena levica namreč menimo, da bi morala Slovenija, v okviru zunanjepolitičnega delovanja, postati zgled s sprejetjem vrste ukrepov.

  1. Vlada bi morala že ob nastopu begunske krize pripraviti osnutke strategije za njeno solidarno in humanitarno reševanje v Sloveniji (in EU).
  2. Poskrbeti bi morala za varen in zakonit dostop beguncem do Slovenije ali držav, kamor se želijo zateči in zaprositi za azil.
  3. Slovenija bi morala, po zgledu Nemčije (ki sicer v trenutni krizi ne ravna zgledno), morala suspendirati Dublinsko proceduro, ki določa vračanje beguncev v EU državo vstopa.
  4. Sprejeti akcijske načrte namestitve, ki ne bi temeljil na marginalizaciji ali getoizaciji, to je nameščanju večjega števila beguncev na omejeno območje, temveč na razpršeni poselitvi, ki bi posledično omogočala lažjo integracijo in bližji stik z okoljem.
  5. V okviru zgornje točke sprejeti vse možne ukrepe, za olajšanje integracije beguncev z vidika premoščanja kulturnih in jezikovnih ovir.
  6. V okviru 4) točke sprejeti vse možne ukrepe, ki olajšujejo integracijo beguncev, v šolah, zdravstvo, delovno okolje.

  Celotna evropska javnost, ki prepetuira islamofobijo in ksenofobijo, bi se morala spomniti, da so prebivalci Evrope do 70. let prejšnjega stoletja bili največja migrantska skupina. Na prelomu v 20. stoletje je samo v ZDA odšlo več milijonov Evropejcev, tudi Slovencev. Prav tako je bila Slovenija v devetdesetih zmožna velike poteze, sprejetja več kot 40.000 beguncev iz držav bivše Jugoslavije. S tem v mislih bi morala Sloveniji postopati tudi v tem primeru, zgledno.«

  ~~~

  Najbolj odzivni so bili pri SDS, Janša je že 31. avgusta prispeval predlog rešitve begunske krize!
  Predsednik SDS Janez Janša: Rešitve za begunsko krizo http://www.demokracija.si/fokus/predsednik-sds-janez-jansa-resitve-za-begunsko-krizo
  »V veliki meri pa je begunsko krizo s pomočjo EU možno rešiti, vendar s premišljenim pristopom.
  1. Reševanje življenj beguncev, še posebej tistih, ki so že na begu kot cele družine, mora ostati prioriteta. Tu je evropska solidarnost potrebna. Obenem je nujno tesno sodelovanje vseh članic EU pri preprečevanju prikritih vstopov pripadnikov ISIS.
  2. Kvote, ki jih je za posamezne države EU določila Evropska komisija, so korak v pravo smer. Breme mora biti pravično razdeljeno. Hkrati pa seštevek kvot predstavlja končno število beguncev, ki ga je EU še sposobna sprejeti na svojem ozemlju. To bi moralo biti zelo jasno poudarjeno in znano tudi v okoljih, kjer nastajajo vzroki problema.
  3. Potencialnih, življenjsko ogroženih beguncev je bistveno več, kot jih EU lahko sprejme. Tudi tem je treba pomagati, vendar na ozemljih čim bližje njihovemu domu. EU mora doseči sprejem zavezujoče resolucije OZN, s katero bodo ustvarjene varne cone za begunce na ozemlju Sirije in Iraka. Članice VS OZN in nekatere prijateljske arabske države imajo dovolj vojaških kapacitet, da te cone ustrezno zavarujejo. Mednarodno humanitarno pomoč se usmeri tja. Na ta način je z enakim denarjem mogoče pomagati bistveno več ljudem kot pa s povečevanjem dragih azilnih mest v EU.
  4. EU mora doseči sprejem zavezujoče resolucije OZN, s katero se ustvari celovita pravna podlaga za obsežno in temeljito mednarodno vojaško akcijo proti ISIS. Zgolj letalski napadi niso učinkoviti. Sirijo in Irak je potrebno stabilizirati, sicer bo cena razsula dosegla dodatne stotisoče žrtev in predvsem beguncev.
  5. Državam, ki so z begunci najbolj obremenjene, je treba izdatneje pomagati. Turčija se je nekaj let pretežno sama soočala s sto tisoči beguncev iz Sirije, ki so v begunskih taboriščih na njenem ozemlju najprej čakali in upali, da se bo vojna v domovini končala. Ker učinkovitega posredovanja ni bilo in mednarodna skupnost ni bila sposobna zagotoviti Asadu boljše alternative, so stotisoči obupali in se napotili proti EU. Preko tega vala prejemamo račun za tiščanje glave v pesek v preteklih letih.
  6. Problem ekonomske migracije je treba dosledno ločevati od begunske problematike. Tudi v tem primeru EU ne more sprejeti toliko ekonomskih migrantov, kot jih želi vanjo vstopiti. Vse tiste, ki ne izpolnjujejo pogojev za legalno migracijo, je potrebno striktno zavračati, hkrati pa povečati mednarodno razvojno pomoč državam, ki so vir ilegalne migracije. Predvsem pa mora EU zagotoviti učinkovito uporabo razvojne pomoči z neposredno distribucijo in nadzorom.
  7. EU mora dodelati in poenotiti azilno in migrantsko politiko. To še posebej velja za države znotraj Schengenskega območja. Članice območja, ki pravila drastično kršijo, je potrebno opozoriti na možnost njihove začasne ali trajne izključitve.«

 18. AndrejM pravi:

  Mellie,

  saj vem, da nisi opazila, ampak ZL, s katero se v celoti strinjaš, niti ne razmišlja o tem, kako bi se begunska kriza lahko reševala. Samo nabijanje v stilu dajmo sprejmimo vse, plačajmo vse, razdelimo vse, tipično zanje in njihovo razdeljevalno politiko, ki pa pozablja, da nekdo mora tudi ustvarjati. Na drugi strani pa Janša, ki ga maram približno enako kot našo drago lepotičko Barbiko, tukaj precizno in natančno, od točke do točke, ponuja smernice za trenutno in dolgoročno rešitev krize. Ampak saj vem, glavno je, da se lepo sliši, vidi in da lepo diši, vsebina pa je popolnoma nepomembna, pa čeprav je gnila do obisti, kajne?

 19. Mellie Mellie pravi:

  AndrejM, zakaj misliš, da sem dala link do Janševega načrta?
  Ti ne nanbijaj! Begunce smo po konvenciji dolžni sprejeti! ZL govori tudi o integraciji, s tem pa se Janša ne ukvarja, saj tu razmišlja le o rešitvi trenutne krize.
  A misliš, da moraš vse pospremiti z nalepkami: tega sovražim, tega maram … Who cares? Razpravljaj o rešitvah, še prej pa se seznani z dejstvi in zakonodajo.

 20. Mellie Mellie pravi:

  Epilogova reportaža: Ko je v eni vreči za smeti vse tvoje imetje http://origin.24ur.com/novice/slovenija/epilogova-reportaza-tihotapci-skrivne-lokacije-in-pot-v-neznano.html

  Na istem linku so še druge reportaže, prikazane v Epilogu. Zelo dobro so se odrezali! Zato pa je imela Tarča ksenofobični pridih. Glavna zvezda pa je bil Preac, ki vidi samo težave, ker jih pač hoče videti.
  Intervju z novinarjem in popotnikom Gregorjem Preacem http://4d.rtvslo.si/arhiv/na-tretjem/174359739

  Igor Pribac: Za tak podvig, kot je pot v Evropo, moraš biti podjeten in trdoživ https://www.dnevnik.si/1042720772

  Odlomki:
  “Za prihodnost EU je zelo pomembno, da prihod pribežnikov spremlja javna razprava o človekovih pravicah, človekovem dostojanstvu in pravicah, ki so njegov pravni izraz, in multikulturalizmu – še posebej v vzhodnih članicah EU, ki so še vedno sredi nacionalističnega projekta. Tudi seznanjenost z dejstvi je osnova za trezno razmišljanje.
  S katerimi dejstvi?
  Mnogi mislijo, da gre večinoma za priseljence in ne za pribežnike, kar ne drži. Mnogi na primer pri nas še ne vedo ali nočejo vedeti, da so sosednje države Sirije sprejele 90 odstotkov sirskih beguncev, ki so zapustili državo, in da za zdaj v EU prihaja samo zelo majhen del vseh beguncev s kriznih območij. Prav tako mnogi ne vedo, da v Evropo prihajajo ljudje višjih slojev, ki si lahko privoščijo stroške za takšno pot, medtem ko revni ostajajo v bližini doma, pogosto ujeti v vojno. Dejstvo je tudi, da je Slovenija s podpisom vilenske izjave postala del koalicije, ki je napadla Irak in s tem sprožila destabilizacijo regije. Drugo izhodišče za razpravo so temeljne vrednote naše civilizacije, ki jih mnogi ne poznajo.
  Vsekakor bi lahko imeli pri ozaveščanju javnosti pomembno vlogo mediji.
  Drži. Ne zdi pa se mi dobro, da se v medijih debate odvijajo brez glasov tistih, ki navajajo zadržke do pribežnikov. Treba je dati priložnost glasovom skepticizma, torej tistim, ki so pripravljeni na sprejemljiv način artikulirati do beguncev nenaklonjen odnos. Če tega skepticizma ne bo v javnem prostoru, bo v poljavnem in zasebnem krepil svoje povampirjene oblike.”

  “Katera stranka ima pri nas nenaklonjen odnos do beguncev?
  Za zdaj ni parlamentarne stranke, ki ne bi pripoznala, da smo pred humanitarno krizo, ki zahteva humanitarni odziv. Tudi SDS je z zelo izdelanimi stališči, ki jih je v EU poslal Janez Janša, postavila sprejemljive okvire in prehitela druge. A kaj ko v slovenskem javnem prostoru SDS izpostavlja varnostni problem, teroristično grožnjo in malone poziva k okopom.”

  “Ali ne bodo z begunci k nam prišli tudi islamski fundamentalisti?
  Sam sem na zaslonih videl ljudi, ki jim je kultura človekovih pravic znana in se znajo postaviti zase. Videl sem pripadnike vsaj srednjega razreda, ki si želijo novega začetka in so pripravljeni tekmovati po tukajšnjih pravilih. Ne bi pribežali tako daleč, če ne bi imeli življenjske sle, podjetnosti ali če bi bili hudi tradicionalisti. Te ljudi vidim kot emisarje EU v arabskem svetu in kot odskočno desko za graditev politike EU do svoje okolice.
  Begunci pa so lahko za Evropo še bolj neposredno koristni.
  Seveda. Gledal sem razpredelnico, ki je dokazovala, da so zlasti za vzhodne države EU, tudi za Slovenijo, priseljenci koristni iz demografskih in zaposlitvenih razlogov. Tudi nemška politika ima svoj račun. Ti ljudje prinašajo stabilnost pokojninskih blagajn. So mladi, zagnani ljudje, ki bodo najbrž imeli številčne družine, pomlajujejo celino, ki je zapisana staranju.”

 21. mina pravi:

  Mellie,

  ti je že AndrejM razložil, pa da ti še jaz:

  »2. Poskrbeti bi morala za varen in zakonit dostop beguncem do Slovenije ali držav, kamor se želijo zateči in zaprositi za azil.«

  Slovenija počne točno to, že ves čas.

  »3. Slovenija bi morala, po zgledu Nemčije (ki sicer v trenutni krizi ne ravna zgledno), morala suspendirati Dublinsko proceduro, ki določa vračanje beguncev v EU državo vstopa.«

  Slovenija počne točno to, begunce lifra direktno v Avstrijo.

  »4. Sprejeti akcijske načrte namestitve, ki ne bi temeljil na marginalizaciji ali getoizaciji, to je nameščanju večjega števila beguncev na omejeno območje, temveč na razpršeni poselitvi, ki bi posledično omogočala lažjo integracijo in bližji stik z okoljem.«

  Integracijo se greš, če ljudje pridejo k tebi z namenom ostati pri tebi. Begunci Slovenijo samo prečkajo, zato nimamo koga integrirati.

  »5. V okviru zgornje točke sprejeti vse možne ukrepe, za olajšanje integracije beguncev z vidika premoščanja kulturnih in jezikovnih ovir.«

  Še enkrat, integracijo se greš, če ljudje pridejo k tebi z namenom ostati pri tebi. Begunci Slovenijo samo prečkajo, zato nimamo koga integrirati.

  “6. V okviru 4) točke sprejeti vse možne ukrepe, ki olajšujejo integracijo beguncev, v šolah, zdravstvo, delovno okolje.”

  Še enkrat, pri nas noben begunec ne ostane, zato nimamo koga integrirati.

  Mellie, po prebiranju tvojih komentarjev ugotavljam, da ti nekako sploh ne razumeš vsebine napisanega. To, kar je natvezila ZL je ena brezvezarija, ki nima nobene osnove, nobene vsebine in je čisti bulšit, ki se ga v praksi ne da izvajati, ker pač nihče pri nas noče biti. Ti torej ploskaš nečemu, kar ne obstaja ne v teoriji ne praksi. Bravo!

  Medtem pa je SDS napisala nekaj čisto drugega, konkretno, smiselno in logično – SDS je napisala vse in točno tisto, kar ti tule že ves čas pišemo tisti, ki nas zmerjaš, da smo ksenofobi. S tem zadnjim komentarjem si dokazala, da nimaš niti kančka razuma, da ne razumeš kaj bereš, ne razumeš kaj ljudje pišemo, sploh več nisem ziher, da sploh kaj prebereš. Če pa v resnici bereš in tako popolnoma nič ne razumeš, potem pa nekaj s tabo ne more biti ok. Glede na to, da si s tazadnjim komentarjem potrdila vsa mnenja nas “ksenofobov”, me prav zanima, če bo Iztok tudi nate popizdil.

 22. Mellie Mellie pravi:

  Begunec da, begunec ne https://medium.com/@grchah/begunec-da-begunec-ne-1-del-34f080f184f8

 23. Mellie Mellie pravi:

  Mina, ne trudi se razumeti bolj inteligentnih in razgledanih, še manj pa cefrati njihovih misli – ker si preprosto prekratka.

 24. Mellie Mellie pravi:

  Let Refugees Fly to Europe http://www.nytimes.com/2015/09/25/opinion/let-refugees-fly-to-europe.html

  Končno so se mediji zbudili in ugotovili, kje je problem. Če bi bilo mogoče beguncem zaprositi za humanitarni vizum v domovini ali sosednjih državah, se ne bi neobvladljiva reka beguncev podala na pot. Prav tako med njimi ne bi bilo ekonomskih imigrantov.

  Evropki parlament tudi zahtevajo humanitarne vizume in varne poti, spremembo dublinske uredbe ter globalno strategijo.
  MEPs want Dublin rule changes, humanitarian visas and global strategy http://www.europarl.europa.eu/news/en/news-room/content/20150904IPR91613

  Evropska komisija pa je bila sposobna le tega:
  European Commission – More Responsibility in managing the refugee crisis: European Commission adopts 40 infringement decisions to make European Asylum System work http://europa.eu/rapid/press-release_IP-15-5699_en.htm

 25. AndrejM pravi:

  Mellie,

  sem že napisal, pa je treba še enkrat. Imamo prav srečo, da so (tudi tvoji) politični idoli Slovenijo pripeljali do dna, no ja, tisto pravo dno bomo še dosegli, da niti beguncem niti ekonomskim migrantom nismo zanimivi. Jih bomo pa dobili, saj prihajajo novi in bo Evropa seveda poskrbela za prerazporeditve. In Nemci in drugi so toliko pametni, da bodo tiste, ki nekaj znajo in zmorejo, obdržala zase, ostali pa bodo prišli k nam. In tako bodo sposobni Slovenci še naprej odhajali, mi pa bomo na njihovo mesto dobili Bog si ga vedi kaj.

  In potem praviš, da ZL govori o integraciji, SDS pa seveda kar nekaj palamudi. Halo? A praksa drugod po Evropi ne kaže, da se večina prišlekov iz novih okolij v Evropi preprosto ne asimilira, niti v nekaj generacijah ne? Jaz rad potujem in spoznavam nova okolja, ampak to okolje tukaj mi je kar všeč, ljudje, s katerimi se družim so super, problem pa je res v tistem, kar sem napisal zgoraj. Imamo pač to prekleto smolo, da imamo politike a la Pahor in Janša, no, pri čemer kdo med njimi kdaj pa kdaj tudi kaj pametnega pove in to priznam. V tem primeru so mi stališča SDS pač najbližja, vi politični fanatiki pa vse, kar pride od političnih naprotnikov, takoj popljuvate, tudi, če imajo prav. Ne, iz inata ne boste popustili niti za milimeter.

  In še tole, praviš, da begunci v sosednjih državah ne morejo zaprositi za humanitarni vizum. Ob tem, da gre za številne izjemno bogate države, z isto vero in kulturo, kjer pa teh ljudi ne sprejemajo, se spomnim na pisanje Oriane Fallaci. Morda pa je imela ona prav?

 26. Mellie Mellie pravi:

  AndrejM, zase govori! Politični fanatik si ti! V bistvu si se dobro opisal! :)

  POkazal si, da zares razumeš problematiko! Sosednje države od SIRIJE! Zares imam dovolj tega neinformiranega štancanja, kar v tri krasne. Na vsakem koraku pokažeš, da te je samo strah pred islamom. Vzrokov za begunsko krizo v Evropi p ane razumeš!

  Let Refugees Fly to Europe http://www.nytimes.com/2015/09/25/opinion/let-refugees-fly-to-europe.html

 27. Mellie Mellie pravi:

  Pa še to AndrejM, le zakaj sem pripela link od SDS? Morda zato ker sem politični fanatik? Če bi bila, tega ne bi storila, ampak bi Janšev načrt popljuvala! Se ti ne zdi?
  Pahorj ap abranim, ker ga ti in tebi podobni alergiki tako pljuvate! Se pa z njim vedno ne strinjam, še več, svoje mnenje in kritike mu kar pošljem!

 28. Mellie Mellie pravi:

  AndrejM, sem še enkrat preletela zvoje marnje in fanatično udrihanje po Pahorju. Zares si pacient! Sam sebi škodiš s temi zlivi sovraštva. Kje vse to najdeš? A si tako slab človek?

 29. AndrejM pravi:

  Mellie,

  tiste, ki drugače mislijo, označuješ kot paciente, alergike, fanatike in nas poučuješ, naj se ne trudimo razumeti bolj inteligentnih in razgledanih, s tem si seveda mislila sebe. Kako humano. Kako inteligentno. Kakšen besedni zaklad. Kakšno izražanje. Kakšna toleranca. Ostal sem brez besed in zato se prihodnje z Vašim veličanstvom ne upam več spuščati v besedni dvoboj. Mimogrede, kot družina smo vedno pomagali na različnih področjih, sam v okviru osnovne šole delam na petih različnih področjih, tudi enem humanitarnem za otroke v okolišu. In ta teden smo imeli pripravljeno položnico za begunce in draga Mellie, zaradi tebe in tvojega sovraštva do drugače mislečih in predvsem tistih, ki ne razmišljajo enakosučno kot ti sem se odločil, da to položnico raztrgam, tisti znesek pa bom dodatno namenil našim otrokom. Ne bom pdopiral stvari, ki jih podpirajo nestrpneži različnih kategorij. Pika. Zdaj pa se moram nehati ukvarjati s tvojim nepomembnim osebkom in grem igrat šah s tamalima.

 30. Krš pravi:

  Mina, AndrejM in ostali,

  ne bit tako nestrpni deo Mellie. Gospa je na nekih zlo močnih tabletah, do tega zaključka sem prišel že davno. Zato prosim bodite bolj prizanesljivi do nje, jemljite z rezervo, pustimo ji njen prav, sicer lahko še sami pristanemo na tableti, kar pa vidimo, da ni dobro. Muhahaaaaa!!!

 31. mina pravi:

  Krš, ljudje na močnih tabletah so umirjeni ne pa vsi evforični. Če kaj, potem gospa NI na tabletah. Pa bi morala bit :D

 32. PPP pravi:

  Mellie je tipičen primer desničarske levakinje, ne vem kako bi to definiral, ker nisem inteligenčno dorasel njeni globokoumni resnici o vseh in vsem. Preseneča vsa ta nehumana netoleranca v besednih izpadih, je že kar strašljivo. Taki osebki se mi smilijo, nisem pa študiral psihologije, da bi vedel kaj vse jim manjka v življenju, vem samo da veliko.

  Mina, AndrejM in drugi so velik povedali (ni nujno, da se z vami vse strinjam, cenim pa mnenje in civilizirano argumentacijo). Delim pa splošno oceno glede naših Cerar/Janše/Pahor/… vstavi po želji

 33. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Nop, Mellie je ženska, ki je ni vseeno, da je Slovenija pofukano ksenofobna država!

 34. Gilly pravi:

  http://www.siol.net/novice/svet/2015/09/kristjani_azilni_domovi_nemcija.aspx

  No, če nekdo takega stanja noče v svoji državi, je res opravičeno, da ga zmerjaš za “pofukanega ksenofoba”?
  Začni potovati in ugotovil boš, da Slovenci nismo tak unikum in, da so druge države še veliko bolj ksenofobne kot mi.

 35. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Gilly, slab argument, kao, drugi so še slabši, torej smo mi okej. Zajebi to!

 36. mina pravi:

  To da je drugi še slabši, ne opravičuje tega, da si tudi ti slab. Itak da ne. Je pa veliko ljudi nestrpnih, prisoten je strah (upravičen ali pa neupravičen) in z dekretom ne moreš doseči, da se bodo ljudje v hipu znebili bojazni.

  Izto, popravi me, če se motim, ampak ti nisi bil okoli po svetu? Pa me to ne zanima v smislu, da bi ti to naprej metala. Samo za nek kolikor toliko objektiven pogled na tuje kulture je fajn, če si bil prej okoli in tuje kulture osebno doživel. Kulturni šok je zelo pogost pojav pri obisku tuih dežel in kulturni šok se nikjer ne obravnava kot ksenofobijo. Ta pojav pa zlahkoto nastane v domači državi, v kolikor se kultura zelo na hitro spremeni.

 37. Krš pravi:

  Mellie pa Iztok, da naute sam pluval po lastni državi pa pizdakal kako smo ksenofobni…

  btw, kako da se ti ljenčina ?ztok nisi spravu kakšnega intervjuja narest, k si tko zelo želiš pomagat???? Z vsako ta zadno slovensko-kmečko-medijsko prostitutko se slikaš z glupimi facami in delaš neke kao intervjuje, da bi šu pa tja na teren in kej posnel pa kak pametn prispevk naredu, to ti pa ne kapne ane, teb, k tulš skos kok je treba pomagat. Jaja, to ste vi ta pametni iz kavča k so vas polna usta kaviarja…


  MP: Katera država ti je bila najlepša?

  RM: Slovenija.

  MP: Zakaj?

  RM: Zato, ker je vse bilo organizirano. Vse je bilo perfektno. Ko smo bili na meji, so nas razvrstili v skupine in nas naložili na avtobuse in odpeljali v hotel. Dali so nam sobe, kjer smo se lahko stuširali, najedli in spali. Naslednji dan so nam rekli, da lahko gremo naprej, če želimo. Poklicali smo taksije, ki so nas odpeljali na meje z Avstrijo.

  vir:
  http://www.pigac.si/2015/09/28/rita-mohajer-21-letna-begunka/

 38. Mellie Mellie pravi:

  Super, ko se največji nestrneži zdaj delate civilizirane! A mislite, d aboste pljuvali po ljudeh, ti pa bodo lepo tiho in vse mirno prenašali? Vaš odnos do ljudi je nespoštljiv, vulgarni ste! Brez vsakršne omike! Niti približno si nisem dovolila biti groba do vseh vas. Vi ste bili do mene in drugih nespoštljivi in zaničljivi.
  Samo malo sem vam vrnila z isto – vašo – valuto, pa že delate cirkus!

  Bedniki ste, pomilovanja vredni! In ti KRŠ že od takrat, ko sem prvič zaznala, da obstajaš, pljuvaš po ljudeh, jim predpisuješ zdravila in jih pošiljaš na terapijo. revež nepotešen! Dovolj te imam! Tebe in tvoje histerije. Naredi kaj iz svojega življenja, boš morda bolj zadovoljen sam s seboj!

  Še enkrat vam povem, bedniki ksenofobični ste! Hudo je, če vam kdo pokaže s prtstom, da se valjate v duhovnem blatu!

  FUJ! Kar strese me! In zdaj mislite, da ste močni, ker ste v hordi planili na manšino in se me lotili osebno! Vi, ki ste vsi po vrsti vulgarni in nesramni! Zdaj boste vse to meni pripisali, ker ste močni, ker vas je cela podivjana horda? Bedniki! :( :( :(

 39. Mellie Mellie pravi:

  Da si ne bi kdo slučajno mislil, da ne vem, da se piše manJšina! Prehitro tipkam, ne primejo vse črke. Še predobro, ker vas večina potrebuje tečaj slovenščine.

 40. Mellie Mellie pravi:

  Oprosti Iztok, da ti smetim blog! :) Pa saj ti ga tudi drugi! :(

 41. Mellie Mellie pravi:

  AndrejM, preberi svoje poste! Samo opisala sem jih, ti pa si se še dodatno sam! Ja alergičen si na Pahorja in imaš izpade kot pravi pacient! V vsakem komentarju ponoriš zaradi Pahorja, tako ali drugače. S tem izkazuješ svojo obsedenost s to osebo. Saj nisi edini! Slovenija je prepolna pacientov. Najlaže pa je ta gnev, ki ga očitno ne znaš drugače izraziti, usmeriti še na kakšnega sogovornika!

  Ne pomaga, boš moral delati na sebi! Tako kot KRŠ! Nismo mi krivi, da imata težave v življenju. Kaj imam jaz z vajinim nezadolvoljstvom z življenjem? Ej, vajim pljuvalnik NE BOM! Te vajine izbruhe jeze in gneva usmerita kam drugam! BOLI MENE! :) :) :)

  Slučajno se mi je zdaj ljubilo, da sem se sploh odzvala!

  Vsem drugim, ki ste se strahopetno priključili hordi, ki mi sporoča, da sem nezaželena v Blatnem dolu: WHO CARES! :) :) :)

  Uživam v provociranju! :) :) :) Vam že gre para? :)

  MYODB

 42. Mellie Mellie pravi:

  Mina, histerija te spet daje! Si že ovadila Iztoka? Samo vprašam! :)

  PPP, kaj bi pa ti zdaj rad? Kaj pa tebi manjka v življenju? Kdo tebi sploh kaj hoče in kaj se zdaj repenčiš? A tebi kdo kaj hoče?
  Nariši si levo in desno, boš morda vedel, kaj bi rad povedal! :)
  A ja, ker vsi tolčejo, si pristavil še ti lonček? Tipično! Pravi zlovenček!

  MYODB

 43. Mellie Mellie pravi:

  Super Iztok, boš imel veliko “interaction” na blogu, ko se bo vsulo po meni! :) Vsi mi bodo predpisovali tablete in terapijo! :) Dajte zbrati za toplice! Grem takoj! :) :)

  Se še kaj oglasim! Ljudje potrebujejo konkretno tarčo, za zlivanje gneva in druge gnojnice!
  Če s tem pripomorem k boljšemu zdravju v Blatnem dolu, potem pridem še tu in tam pomahat z rdečo cunjo! Da podivjane horde dobijo, kar iščejo! :) :) :) Zgolj humanitarno! :)
  Be my guest! :) :) :) Odslej samo še provokacija! :)

 44. Mellie Mellie pravi:

  Zapor na sončni strani Alp | MLADINA.si http://www.mladina.si/169495/zapor-na-soncni-strani-alp/
  https://twitter.com/Meli__SI/status/649002581797261312

  Bodite ponosni na Slovenijo! :(

 45. Mellie Mellie pravi:

  In da boste še bolj pokali od ponosa nad Slovenijo, preberite še to – posebno Mina, da bo končno razumela, kaj je dublinska uredba in kaj schengen.

  Matevž Krivic: Vsakomur je jasno, da se Slovenija spreneveda – pred Evropo in pred lastnimi ljudmi https://www.dnevnik.si/1042721192

  “Razložite nam, prosim, na preprost način, kaj je to schengen?
  Gre za pravila, ki omogočajo prosto gibanje znotraj določenih držav in članic EU. Schengenska pravila praktično pomenijo, da je Slovenija na zunanji meji schengna, saj Hrvaška še ni v njem. Zato premier Cerar pravi, da brani schengensko mejo. Madžarska je znotraj schengna, tudi Grčija, a vmes je geografska luknja z Makedonijo, Srbijo… Ko enkrat kot tujec predreš to schengensko mejo, naj znotraj schengenskega območja ne bi bilo več mej. S tem se vzpostavlja evropska vrednota svobode gibanja ljudi. Zato je sedaj morda za marsikoga presenetljivo, ko politike skrbi, da lahko, če ne bomo našli rešitve za begunsko krizo, schengen propade. Begunci so »kolateralna škoda«, rešujemo predvsem schengen.
  Kaj pa je dublin?
  Prvotno je bila to dublinska konvencija iz leta 1990, zdaj je to uredba EU, ki se nanaša na prosilce za azil. V notranjem pravu posamezne države je uredba manj pomemben, podzakonski predpis vlade. V pravnem redu EU pa to ime nosijo najvišji zakonodajni predpisi EU. Uredba je v EU zakon, tako kot so ustava EU pogodbe, s katerimi so države to meddržavno zvezo ustanovile, ter kasnejše listine. Zakaj je ta pravniška terminologija tako zapletena in laiku težko razumljiva, bolje, da ne sprašujete mene, saj bi lahko povsem nestrokovno rekel, da morda malo tudi zato, da politiki in njim služeči pravniki, kadar jim kdo kaj očita, laže zameglijo odgovor na neprijetna vprašanja. Kajti tu so nato še direktive EU, ki so sploh nekaj posebnega, saj veljajo posredno, na podlagi implementacije vsake države po svoje znotraj začrtanih okvirov. EU je ravno v teh dneh sprožila postopek zoper Slovenijo, ker še ni implementirala zadnje azilske direktive. Kakšna zmeda nastaja iz tega v praksi, si lahko tudi laik zamisli. Kakšna, čisto konkretno, pri nas, pa raje ne bom razlagal.
  Bistvo dublinske uredbe so pravila, katera od članic EU je pristojna obravnavati prošnjo za azil, ki jo begunec vloži v eni od držav EU. Zdaj vsi trdijo, da bi po dublinski uredbi morala prošnjo za azil obravnavati prva država EU, v katero je prosilec vstopil. A ima to pravilo toliko izjem, da v praksi dejansko sploh ne velja.
  Vi ste se z dublinom srečali?
  Moje prvo srečanje z dublinom je bilo pred desetimi leti ob reševanju primera izbrisanega Alija Berishe. V letu in pol mi je trikrat uspelo pred upravnim sodiščem razveljaviti poskuse ministrstva, da bi Alija po dublinu poslali nazaj v Nemčijo, kjer je po izbrisu živel dvanajst let. A potem je vrhovno sodišče pritrdilo ministrstvu, četudi je pri tem samo vsaj v petih točkah hudo kršilo dublinska določila. Preden sem se lahko pritožil na ustavno sodišče, so Alija, ženo in pet otrok nezakonito strpali v dva kombija in jih odpeljali, ne da bi mi dovolili govoriti z njimi. Sedel sem v avto, jim sledil do Münchna, vmes javil na 113, da sta dva policijska kombija iz azilnega doma ugrabila sedem Romov in naj jih na meji ustavijo. Tega niso storili, a simpatije obmejnih policistov so bile očitno na moji strani, ko so mi pokazali in odprli pot, da sem lahko kombija ujel. A ni pomagalo – zmagala je zloraba dublina, ne dublin.
  In enako, še huje letos, ko je Slovenija z zlorabo dublina v Francijo vrnila psihično in fizično hudo bolnega bosanskega Roma, ki je Bosno z družino zapustil kot majhen otrok. Potem je dvajset let taval po svetu, od Nemčije prek ZDA do Francije in nazaj v Bosno, kjer je moral preživotariti tri mesece, da bi po dublinskih pravilih smel zaprositi za azil v Sloveniji. Z razumevanjem so mu v azilnem domu omogočili bivanje pri sestri blizu Ljubljane, ki ga je bila edina sposobna umiriti in pripraviti do rednega jemanja zdravil. A birokrati so ga ob očitni kršitvi dublinskih pravil brezdušno poslali nazaj v Francijo. V neuspešnem poskusu sodnega varstva sem bil poučen še o eni skrivnosti: da zelo natančna dublinska določila o tem, kako se dokazuje, ali je bil prizadeti res tri mesece doma, preden je ponovno zaprosil za azil, veljajo le za države, ne pa za prizadete ljudi. To pove vse. Dublin je tu zaradi držav, ne zaradi prosilcev za azil. Države si begunce podajajo sem ter tja kot vreče krompirja. Tudi bolnike.
  To ne zveni racionalno.
  O stroških takšnih vračanj bolje, da niti ne govorim. Ljudje pa nato iz države, kamor jih vrnejo, spet pobegnejo. In krog se zavrti.
  Ob tem moramo vedeti, da se je sistem v Grčiji sesul že pred leti. Leta 2011 sta tako evropsko sodišče za človekove pravice v primeru MSS proti Belgiji in Grčiji kot še isto leto sodišče EU v drugem primeru odločili, da so razmere za azilante v Grčiji tako katastrofalne, da se jih tja ne sme vračati, saj bi to kršilo humanitarno pravo in pravo človekovih pravic. To pravilo je bilo nato kot splošno pravilo leta 2013 vključeno tudi v dublinIII, ki je zdaj v veljavi. Ne zahteva se sodna ugotovitev takega stanja v neki državi; po uredbi zadoščajo utemeljeni razlogi za domnevo, da je v določeni državi stanje tako slabo. Pred kratkim je tudi avstrijsko upravno sodišče v primeru Madžarske izdalo sodbo, ki zavrača vrnitev prosilcev za azil na Madžarsko prav iz teh razlogov. Poleg tega je v dublinski uredbi izrecna določba, diskrecijska klavzula, da lahko vsaka država, če želi, sprejme kateregakoli prosilca za azil. Zato je nemška napoved, da bo sprejela vse Sirce, v skladu z dublinsko uredbo.
  Hrvaška je del dublinske ureditve, in če bi se Slovenija res tako vestno držala teh neuresničljivih dublinskih pravil, kot zatrjuje nam in predsedniku komisije Jean-Claudu Junckerju, bi begunce morala vračati na Hrvaško. Ker ve, da to preprosto ni izvedljivo, pa tega na srečo ne počne.
  A je vsaj na začetku to poskusila, z vlakom beguncev na Dobovi.
  Drži. A jih je Hrvaška zavrnila. Dublin je pravo. In za članice EU je to glede na veljavo celo nadzakon, vendar pa je napisan tako luknjičavo, megleno in neoprijemljivo, da bi se teoretično lahko začeli spraševati, ali ne gre v teh delih, za katere vidimo, da so neuresničljivi, le za videz prava. Ali je izvršljivo in uresničljivo? In če je neuresničljivo, je tako pravo sploh pravo? Ni.”

 46. Kroglica pravi:

  @Mellie

  Saj smo ponosni na Slovenijo, nismo pa ponosni na laži, ki jih trosiš.
  Zahodni svet ima azilne domove, kjer računajo azilantom dnevnico, ki jo plačajo na koncu, ob odjavi. Večina nikoli ne plača nastanka, kajti % azilantov zapravi svoj denar v azilnih domovih, kjer imajo trgovine. Zato so na koncu primanjkljaj doda iz državnega proračuna.

  Laž ima kratke noge, neoliberalci pa kratek domet svojih zmožnosti. Ti in Mladina potrebujeta dozo reality checka.

 47. Krš pravi:

  Mellie ne bit taka jokica no!

  Če kvasiš neumnosti prenesi kritiko. Tablete sem ti predpisal že zdavno ja, ko sem poštekal, da živiš v nekem zelo svojem svetu, in NIKOLI ne dopuščaš milimetra odstopanja od tvoje resnice, ki je ena in edina. In glede na svoje burne, številčne in dolge poste, deluješ kot zmešana baba, ki besno udriha po tipkovnici. Sej priznam da se mogoče motim, ampak edini vtis, ki ga o tebi lahko dobim, je pač ta, tukaj iz tvojega pisanja.

  Ne si pa preveč domišljat no, da boš delal tlele neke instant psihoanalize na daljavo…

  Nimaš pojma kdo sem, kaj sem, kaj delam in kakšna je stopnja mojega ne/zadovoljstva z življenjem…. od kje ti te ideje….

  Pare mi pa ti ne spuščaš, ne si laskat preveč no, tok huda pa nisi, kokr si domišlaš. Če te zanima, paro mi spuščajo naši politiki, vsakodnevno, z vsemi svojimi neunostmi, ki ustvarjajo popolnoma nemogoče okolje za neko normalno funkcioniranje, razvoj gospodarstva, sociale, šolstva, na splošno nekega zdravega okolja v katerem bi človek lahko svobodno in kolikor toliko brezskrbno živel.

  če komu tle popuščajo živci, to bolj deluješ ti, glede na dolžino in mnoštvo tvojih postov…. Na tvoje živce verjetno močno vpliva tudi tvoj pogled na zadeve, ki kot rečeno ne prenaša odstopanja za milimeter. Tvoja resnica, tvoje videnje je edino pravo. In potem verjamem, da rataš živčen, če se stalno srečuješ z drugačno resnico, ki je nisi sposobna 1% prevzeti. To zna bit kar naporno ja… Jaz nikoli v nobeni debati nisem trdil kaj je prav, kako je, kaj je res in kako edino mora biti. Imam pa vedno mnenje glede stvari. Tut glede teh tujcev, nikoli nisem rekel, kot še ogromno ljudi tule, da jih ne smemo vzeti in pomagati, da je to edino pravilno, da tega ne smemo. Zagovarjam pa, kot še mnogo ljudi, da je to potrebno pač storiti selektivno, s premislekom, razmisliti o možnih posledicah, ki jih vi sploh ne upoštevate. Ker po vaše so itak vsi kul in iz tega ne more ratati nič slabega. Tu se močno razlikujemo. Vam, nekaterim je vse jasno, točno veste kaj je prav, eni bi bili pa malo bolj zadržani in previdni, ker nekateri za razliko v vas ne vidimo v prihodnost in se ne upamo trditi kaj bo ta reč prinesla, nas pa malo skrbi. In zaradi tega smo sedaj zate ksenofobni… Če tega nisi sposobna razumet in ločevati, potem je najbolje da še naprej čvakaš tablete in svet bo zaradi tega vsaj navidezno lepši in bolj znosen.
  Pa še psihoanalitski nasvet, res ti tole pišem čist umirjen verjela ali ne, da mi nauš kakšne histerije brezveze pripisovala spet. Sem se potrudil čim bolj nevtralno napisat, brez žaljivk ali podtonov, edin to s tabletkami se pa res težko zadržim, sorry….ta se mi res dopade, res sem skor zihr da si na nečem no, ne morm si pomagat. Mislm da mi je s tabletami res dobr uspel…OK, tle sm res mal zlobn, provokator, priznam….

 48. mina pravi:

  Mellie je fasala živčni zlom. LOL

 49. AndrejM pravi:

  Ej, je kdo danes poslušal radio, je iz kakšne psihiatrične ustanove te dni pobegnila kakšna ženska, ki nujno potrebuje psihiatrično pomoč, saj je prepričana, da je najpametnejša in vse naj naj na tem svetu?

 50. AndrejM pravi:

  Krš,

  +++++

 51. AndrejM pravi:

  Toliko časa sem že na svetu, da me kakšen komentator ali komentatorka pač ne more vreči iz tira. Nasprotno, samo smejim se lahko, prav fino mi je, danes je en super dan. En sestanek, ki bo prinesel en dober projekt (ne v vukojebini, ampak zunaj, jasno), dve uri fitnesa, zdaj sem z delom zaključil, tole pišem in srkam kozarec res dobrega čilskega vina, potem nekaj ur s tamalima in zvečer malo fuzbala na televiziji, pa kaj bi hotel lepšega? Mi je pa zanimivo, da mene in še druge komentatorje pljuva nekdo, ki o meni (in drugih) dejansko nič ne ve. Ampak ne, tistega, ki se ne strinja, bo ta oseba, ki je ne omenjam več, popljuvala do konca. Ampak problem je v dejanskem življenju v tem, da je velika večina tistih, ki so na tipkovnici tako zelo močni, v realnem življenju ničle, saj jih nekatere tudi osebno poznam in jih lahko kar opišem. Ljudje zrelih let brez evra premoženja, brez otrok ali s podivjanimi zafiksanimi mulci, morda imajo kakšno mačko, papagaja ali psa, nerazgledane funkcionalno nepismene budale, seksualno zafrustrirane babure, ki berejo zakotne rumene medije in goltajo najbolj pocenškove napolitanke, potem pa nekaj dni zato hujšajo. In podobno. Ampak oni o vsem vedo. Recimo, vse vedo o vzgoji otrok, kjer so eksperti, največji so seveda tisti, ki otrok nimajo (takšne eksperte imam tudi v družini). O življenju, mednarodnih odnosih, o jedrski fiziki, alpskem smučanju, podvodnem potapljanju, o smislu življenja, glasbi (vstavi po potrebi) vedo vse. In vsi drugi ne vemo nič, jasno. No, ampak zdaj k realnemu življenju: se oproščam, ker sem s svojim življenjem zadovoljen. Ampak se kesam, ker so moji otroci v šoli nadpovprečno uspešni, hodijo na kup dejavnosti od glasbene šole naprej in glede na to, kakšna psihična razvalina sem, imam verjetno pri tem samo golo srečo. Morda bi moral prenehati biti reden krvodajalec, morda mi zato manjka krvi in sem takšen. Morda bi moral skrbeti tudi za druge otroke, saj kot 100% budala res ne bi smel soorganizirati izobraževanja za cepljenje proti HPV naslednji teden in pomagati pri organizaciji koncerta in dobrodelnega bazarja za revne otroke. Morda bi moral vseeno razmisliti o tem, da kot družina dajemo kar nekaj denarja za razne humanitarne projekte. Hudiča, če seštejem položnice, bomo lahko vsi skupaj kakšen dopust potegnili vsaj za teden dni in bom potem boljša oseba? Zdaj mi je kar malo žal, s tistim denarjem bi lahko iz Avstrije še potegnili do Švice? In končno, morda sem tako grozna oseba, ker sem lastnik in direktor enega zavoda, jasno v prostem času, kjer že četrto leto popolnoma zastonj in tudi z lastnimi stroški delam s par sto ljudmi letno preko lastnih spletnih strani, organizacije izobraževanj, svetovanj in izletov? Hm, ljudje pa me res vidijo kot enega bolnika, ker me marsikdo kdaj pokliče tudi ob enajstih zvečer in se z njim pogovarjam in ga potolažim, ker so ga drugi čudoviti sorodniki zapustili in nima nikogar na svetu. In ker sem tako grozna oseba, lahko potempatekm povem tudi tole tistio osebi, ki je ne bom omenjal več: ZAPRI SVOJ UMAZAN GOBEC IN NE ŽALI LJUDI, KI JIH NE POZNAŠ IN NE VEŠ NIČ O NJIH.

 52. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Prvič, da nisi omenil Pahorja, Andrej :) Kljub zelo dolgem odgovoru :) Bravo :)

 53. Mellie Mellie pravi:

  Da boste še bolj pokali od humanosti in ponosa! :(

  Krivic: O azilnem pravu – da o morali ne izgubljamo besed http://www.delo.si/mnenja/gostujoce-pero/o-azilnem-pravu-ndash-da-o-morali-ne-izgubljamo-besed.html
  Neža Kogovšek: »Po nepotrebnem se širi strah in to je neodgovorno« http://www.delo.si/novice/slovenija/po-nepotrebnem-se-siri-strah-in-to-je-neodgovorno.html
  »Pri poskusu Slovenije, da bi na Madžarsko deportirala štirinajst sirskih beguncev, je nekdanji ustavni sodnik Matevž Krivic opozoril, da ni res, da bi po dublinski uredbi morali begunce vračati v državo prvega vstopa v EU, da pa so doslej vsa evropska notranja ministrstva upoštevala le tiste člene uredbe, ki so jim ustrezala, preostale pa »spregledala«. Kako to komentirate?
  Zanimivo pri uredbi je, da določa več kriterijev, katera država v EU je pristojna za obravnavo prošnje za azil določenega prosilca; ali ima prosilec za azil v kateri od teh držav že izdano kakšno dovoljenje, ali mu je bil tam izdan vizum, ali ima tam družinske člane. Eden od kriterijev govori tudi o tem, da je pristojna za obravnavo tista država, v kateri je prosilec prvič zaprosil za azil, torej država prve prošnje. In vse evropske države so upoštevale zgolj to, vse drugo pa spregledale. Z menija so vzele, kar jim je najbolj ustrezalo, pri čemer niso upoštevale, kaj bi bilo za posameznega prosilca najbolj smiselno.
  Po dublinski uredbi pa tudi velja, da lahko tudi druga država prošnje odloči, da prosilca ne bo vrnila v prvo, če oceni, da azilni postopek v tej državi ne bi bil ustrezen, da se s prosilci ravna neprimerno ali da je azilni sistem v razpadu. Pri tem je seveda treba upoštevati druge mednarodne instrumente, še zlasti evropsko konvencijo o varstvu človekovih pravic in temeljnih svoboščin. Je pa treba vedeti, da dublinska uredba pride v poštev šele takrat, ko govorimo o prosilcih za azil, torej ko nekdo že vloži prošnjo za mednarodno zaščito. V drugih primerih se za vračanje uporabljajo bilateralni sporazumi o vračanju.«
  »Zakaj naj bi bilo tako pomembno, da posameznik dokazuje, zakaj beži?
  To je zelo pomembno vprašane v smislu razmisleka za naprej. Glede na to, kako danes potekajo migracije, je črta med tem, kdo je ekonomski migrant in kdo je begunec, zelo tanka. Veliko ljudi prihaja iz, kot je zdaj popularno reči, propadlih držav (failed states), kjer je nasilje vsakodnevni pojav, kjer razne milice izvajajo represijo, kjer se zaradi kaotičnih razmer ne da normalno živeti. Pri tem je zelo težko potegniti črto med ekonomskim migrantom in beguncem po ženevski konvenciji. Menim, da nas razmere silijo v premislek o tem, ali je to sploh še primerno. Številni opozarjajo, da bi morali meje preprosto odpreti in da se razmere glede prihodov ne bi bistveno spremenile. Tisti, ki danes hočejo oditi, tako ali tako odidejo na tak ali drugačen način, toda problem je, da jih veliko umre, ker so poti nevarne. Če bi meje odprli in omogočili prevoz, vsega tega ne bi bilo. Migriralo bi še vedno enako število ljudi kot nekoč, ko so množice odhajale v ZDA z ladjami. Seveda je bil tam sprejemni center, toda na koncu so sprejeli vse. Ideje o odprtju meja so pomembne, zato da se premisli obstoječa migracijska in azilna politika.
  Tudi današnje meje niso nekaj samoumevnega, ampak so jih postavili šele po prvi svetovni vojni. Ne obstajajo od nekdaj, smo se pa nanje tako navadili, kot tudi na potne liste in vizume, da mislimo, da so od nekdaj. Verjetno pa obstajajo alternativne možnosti, kako je mogoče upravljati ta svet. In zagotovo obstaja možnost življenja brez meja, brez potnih listov in brez razlikovanja, kdo je kakšen migrant, in sploh, kdo je zakonit ali ne. Tu je še ogromno prostora za premislek in v tem trenutku nimamo odgovora, kako naj bo to videti. Je pa zagotovo veliko stvari narobe s sistemom, ki ga imamo danes.«

 54. Mellie Mellie pravi:

  :) :) :) :) :) :) :)

 55. E pravi:

  AndrejM največji problem pri tebi je to ,da ti kao vse veš drugi pa so budale.Samo ti imaš prav drugi ne in samo ti lahko imaš mnenje drugi ne.Stvari vedno vidiš samo iz svoje perspektive iz druge nikoli oz. redko.Bo treba prvo pri sebi urediti ,da boš lahko druge česar koli obtoževal.

 56. Mellie Mellie pravi:

  AndrejM: “ZAPRI SVOJ UMAZAN GOBEC IN NE ŽALI LJUDI, KI JIH NE POZNAŠ IN NE VEŠ NIČ O NJIH.” (komentar 51)

  Drži se svojega napotka! :) :) :)

 57. Mellie Mellie pravi:

  KRŠ, ukvarjaj se raje s svojimi primitivizmi, ki jih trosiš okoli. Razmisli, kako se boš civiliziral, da boš lahko dostojno komuniciral. Znaš samo žalit, in to na najbolj primitiven način! :(
  Ljudi se lotevaš na osebni ravni, zdaj ko sem s prstom pokazala nazaj – k tebi, pa jok in stok! KALIMERO!¨:) :)
  Ti lahko priporočim kakšnega psihiatra, ker jih je kar nekaj mojih prijateljev! :) Tudi psohoanalitika! :)

 58. Mellie Mellie pravi:

  Kroglica, ti pa si malo skregan/-a z dejstvi, kajne? Dream on! :) :) :)

 59. Mellie Mellie pravi:

  Mina, provociranje deluje! :) :) :) :) :)

 60. AndrejM pravi:

  Iztok, saj bi ga, ampak se tako ali tako ve, kaj si mislim ne samo o njem, ampak o VSEH politikih, ki so nas pripeljali sem, kjer smo.

 61. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Krš, sori, ampak ti si pa res zadnji, ki lahko nabija o načinu komunikacije :)

  Nigga pliz!

 62. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Mina, tako kot ti par dni nazaj :)

 63. mina pravi:

  Aja ok, pol se strinjaš, da ga je fasala tudi Mellie :P

 64. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ne gre za to, ampak za to, da se smejiš temu, kar si izvajala tudi sama, le da si ti ponorela še dosti bolj :)

 65. mina pravi:

  ? Kdaj sem pa jaz vsaj približno toliko popizdila? Ker tole zgoraj je čista šizofrenija :P

 66. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Večkrat! Ne seri! In zlo na oseben nivo greš žalit! Nazadnje si mi celo s policijo grozila in mi pripisala krivdo za teroristične napade ali nekaj podobnega, daj no :)

 67. Mellie Mellie pravi:

  Mogoče pa boste to boljše razumeli! :(

  Last Week Tonight with John Oliver: Migrants and Refugees (HBO) https://youtu.be/umqvYhb3wf4

 68. AndrejM pravi:

  Se je spet oglasil komentator, ki se res trudi in je s pravopisom in vsebino zdaj na ravni tretjega razreda osnovne šole. Napredek, iskreno čestitam :) .
  Mi je pa zanimivo, kako nekateri tiste, ki se ne strinjajo z njimi in ne častijo istih političnih bogov, blatijo, napadajo in žalijo. Kako humano in kako tolerantno, kajne? Ampak dokler se mi tukaj pogovarjamo, vaši politični bogovi še kar neovirano kradejo in lažejo. Seveda, če bi bil recimo Janša na oblasti in bi delal samo del tega, kar se zdaj še kar naprej počne, bi nekateri komentatorji tukaj že skakali v zrak od besa, ulice bi bile polne nezadovoljnežev, ker pa lažejo in kradejo vaši, je pa vse v redu, kajne?

 69. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Andrej, kateri moji kradejo še kar naprej?

 70. Krš pravi:

  Gartner nea ga srat. Kje točno nabijam komurkol o načinu komunikacije, si polpismen???
  Sicer sem pa belc in sprjazn se tut ti si, če ti še noben ni povedu slučajno…grow up….

  Mellie ah ja…. hahaaaa, sej se mi ne da, bom kot pametnejši odnehal…;) Pa Gartnerju isto sporočilo…

  Enkrat sem že poniknil, sem bil sam nemi opazovalec, zdej se pa spet umikam za neki časa. Lepo se mejte v svojem malem omejenem mehurčku, Mellie in Iztok še posebej ;) čau čau

 71. AndrejM pravi:

  Iztok,

  se mi ne da več :) . Uf, morda je vse v redu, Slovenija je bolj razvita od Švice in vsi se imamo fajn. OK, pa naj bo, jaz se imam zdaj kar fajn. Čeprav nimam navade, je bil danes tako čudovit dan, da je potrebno buteljko izprazniti. Bila je draga, priznam, ampak se je nakup izplačal :) . Šele odkar ne kupujem več vina v hipermaketih ampak v specializiranih trgovinah, ugotavljam, kako je lahko vino kakovostno.

 72. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Krš, in s tem komentarjem si pokazal kaj? Daj no :)
  Kot sem rekel, zadnji si, ki lahko pametuje o načinu komunikacije. V lajfu nisi spustil normalnega komentarja. Vedno žališ, se preseravaš, zganjaš prepotentnost in soliš pamet.

  Andrej, sem vedel, da ne bom dobil odgovora :)
  Sicer pa, kaj se tolko pizdiš nad Slovenijo, saj ti gre po opisanem prav fino tukaj :)

 73. Mellie Mellie pravi:

  Mina, a je hudo, ko si dobila konkurenco? Žal ti ne morem parirat!
  Hudiča, te pa ne motijo Darjine konkretne žaljivke, ki letijo name in na Iztoka? Dvojna merila, kajne?!

  Vsi ste pokazali, da funkcionirate samo v diskurzu naši-vaši in vas dvojna merila ne motijo!

  Še enkrat: osebna sem postala v odgovih na vaše osebne napade in žalitve! Mene so doma lepo vzgojili in izšolali, za vas pa ne vem.

  Ponavljam, ne bom vaš pljuvalnik, vrnila sem vam, kar ste usmerili vame – a na nevulgaren način. Boli, kajne? Prav! Zdaj veste, kako se počutijo tisti, ki jih ves čas grdo napadate!

  Mene pa niste vrgli iz tira! Zabavni ste! And PATHETIC! :) :) :)

 74. Mellie Mellie pravi:

  Moram vas “razveseliti” še s tem zapisom o Madžarski. V Sloveniji se bo glede postopka vračanja in izgona enako dogajalo. V bistvu se že, le da nismo še v tujih medijih, p atudi domači o tem ne pišejo.

  ‘This speeds up procedure’ – how Hungary expels migrants http://www.reuters.com/article/2015/09/29/us-europe-migrants-hungary-court-insight-idUSKCN0RT1CN20150929

  »In the ten days since Sept. 15, when tough new legislation took effect, the Szeged court ruled in 176 cases, sentencing migrants mostly from Syria, Afghanistan, and Iraq to expulsion from Hungary for crossing the fence.
  Nobody has been acquitted and only 10 cases have been appealed.«

  Bodite ponosni na naše črkobralce, ki že vračajo sirske begunce na Hrvaško, nekaterim pa grozi 8 let zapora, ker naj bi pomagali “ilegalnim prebežnikom”.
  Zanimivo, da ALDE (evropski liberalci), ki se kot evropska stranka zgraža nad madžarskim zakonom, po katerem so kazensko odgovorni tisti, ki pomagajo beguncem, ne ve, da velja enak zakon tudi v Sloveniji! In glej ga zlomka, SMC, ki ta zakon črkobralsko izvaja, je članica ALDE! :(

  Zares, bodite ponosni!

 75. AndrejM pravi:

  Iztok,

  meni in družini gre čisto v redu in tega ne skrivam, ker me tega ni sram. Žal mi je pa in zato pizdim, ker moji otroci verjetno tukaj ne bodo imeli prihodnosti in tudi ker vidim, da vsem ne gre dobro. Pa bi lahko bilo drugače.

 76. E pravi:

  AndrejM prav smejim se ti ,ker si bolj smešen od gospoda Fižolčka.

 77. Mellie Mellie pravi:

  E, jaz se tudi smejem – tvojemu opisu in tistemu, ki je bolj smešen od gospoda Fižolčka. :)
  Čemu takšna potreba po čustvenem izlivu v komentarju 51? :(

 78. E pravi:

  Mellie ne vem zakaj taka potreba po čustvenem izlivu a mislm ,da AndrejaM jebe ego misli ,da je nek šef al direktor (Vsaj tako je zaznati) in ,da se lahko tako avtoritativno tudi vede na spletu in ,da moremo biti tiho ,ko on govori brez ugovarjanja in replik.
  Splet oz. blog je pa itak namenjeno temu ,da si izmenjujemo mnenja in poglede.

 79. AndrejM pravi:

  Iztok,

  a ti lahko kar na dom prinesem eno veliko škatlo wc neta, ker iz tvojega bloga zaradi nekaterih komentatorjev tako zaudarja? Se bojim, da ne bo pomagalo, ampak poskusiti je treba.
  S tem to nekoristno debato zaključujem. Nekaterim komentatorjem želim lepo in toplo jesen. Drugim želim, da se končno naučijo pisati in razumljivo izražati. Tretjim pa želim, da končno začnejo jemati tablete, ki so jim predpisane. Sem pa na te drug in tretje komentatorje pošteno ljubosumen, kajti tudi po poslanici sedanjega papeža iz leta 2014 je jasno, da “blagor ubogim v duhu, kajti njihovo je nebeško kraljestvo”.

 80. Kdo_sploh pravi:

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-3253789/Isis-planning-nuclear-holocaust-wipe-hundreds-millions-face-earth-claims-reporter-embedded-extremists.html

  Še to: “Kakšno zvezo imam članek o ISIS pod temo begunci v Sloveniji?!?
  o.p. Iztok Gartner, zapis Protesti

  - Upam, da nikoli ne boš izvedel.

 81. E pravi:

  Ko zadaneš žlebico na glavico in v jok in na drevo.

 82. AndrejM pravi:

  Kolosalno, nekdo je zadel žlebico na glavico :) . Pa saj ne moreš verjeti, če misliš, da se je dno doseglo, pa ne, lahko se gre še globje.

 83. Mellie Mellie pravi:

  E, moraš biti mojster, da na druge projiciraš svoje napake in pomanjkljivosti! Saj se amaterski psihiatri že rogajo sami sebi! :) Zdaj smo že pri retoriki, ki zaudarja – že kopljemo po vecejih! Ubogi na duhu – in vonju! :) :) :)

  Tema: BEGUNCI? :(

 84. Mellie Mellie pravi:

  Kdo-sploh
  O temi, ko prenašaš sem, sem ti odgovorila: http://iztokgartner.blog.siol.net/2015/09/25/protest/#comment-1085893

  Ponavljam in združujem odgovora:

  Ta nemški novinar Todenhöfer je bil tudi v neki oddaji na BBC. Vprašali so ga, kako naj vemo, ali ta trditev o nukearnem holokavstu ni zgolj PR, ki ga Isis ves čad uporablja za ustrahovanje. Podton je celo bil, ali ni morda on v službi Isisa …
  So tudi članki, ki govorijo nasprotno:
  The ISIS ‘caliphate’ is the wild card of Europe’s refugee crisis http://www.businessinsider.com.au/isis-propaganda-videos-on-europe-refugees-2015-9
  Isis ima svoje podanike že v EU, pogosto so to pripadniki slabo integriranih muslimanov, rojeni v Evropi. Ti so prava grožnja.
  Sedanji begunci bežijo pred fundamentalisti – Isisom, Al Kaido in drugim ekstremizmom. Problem bo, če se ne bodo integrirali, ne bodo dobili služb … Takrat bodo zaradi razočaranosti in svojega brezizhodnega položaja lahko tarča islamskih ekstremistov, ki so že v Evropi, in verjetno tudi nekateri lahek plen, posebno če bodod živeli v nekakšnih muslimanskih getih. Tudi zato je getoizacija tako nevarna.
  Če bo integracia uspešna, bodo ti begunci hvaležni in najboljši ambasadorji evropske demokracije, vrednot in končno tudi gospodarstva EU.
  Defectors: ISIS is killing Muslims, not protecting them – CNN.com http://www.cnn.com/2015/09/21/opinions/isis-defectors-neumann-amanpour/index.html
  EU counter-terrorism czar: Terrorists among asylum seekers? Unlikely http://www.euractiv.com/sections/justice-home-affairs/eu-counter-terrorism-czar-terrorists-among-asylum-seekers-unlikely

 85. Mellie Mellie pravi:

  Kdo-sploh

  Problem niso begunci, begunci so le posledica terorja Isisa! Isis deluje drugače.

  Dodajam še to:

  In Syria, many families face a terrible dilemma | The National http://www.thenational.ae/opinion/comment/in-syria-many-families-face-a-terrible-dilemma
  Isis recruits are leaving because they aren’t getting the luxury goods they were promised http://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/isis-recruits-are-defecting-because-arent-getting-the-luxury-goods-and-cars-they-were-promised-report-claims-10511522.html
  Congress: U.S. fails to stop most people trying to join ISIS http://www.militarytimes.com/story/military/capitol-hill/2015/09/29/congress-us-fails-to-stop-most-people-trying-to-join-isis/73040372/

 86. AndrejM pravi:

  Če se nekdo iz greznice za hip dvigne in nekaj tipka po tipkovnici, preden se vrne v greznico, seveda smrdi. Če prideta dva, vsak iz svoje greznice in se družita, potem ne smrdi manj, ampak kvečjemu bolj :) . Sicer pa priznam, da mi godi, da me smrduhi ne marajo; počutil bi se osramočen, če bi me smrduhi imeli radi. Pomenilo bi namreč, da sem eden od njih.

 87. E pravi:

  AndrejM kdaj sem jaz napisal,da te ne maram?Prav rad preberem tvoje mnenje in tvoje razmišlanje ,ker imaš striktno drugačnega in seveda z tem ni nič narobe.Kot se že napisal je pri tebi najbolj moteče ,da ne sprejemaš drugega mneja , poglede.Tudi žaljiv ti nebi bilo treba biti na tako nizkoten način.Prav preseneča me ,da nek izobraženec gre lahko tako nizko pri komunikaciji.

 88. Portos pravi:

  hm zanimivo in predvideno.

  http://www.24ur.com/novice/svet/v-nemciji-tezave-zaradi-spopadov-v-begunskih-centrih-minister-zuga-vse-bolj-svojevoljni-postajajo-a-pravila-je-treba-spostovati.html

 89. AndrejM pravi:

  Bom samo še citiral precej znanega Slovenca, ki na žalost svoje izjemne inteligence ni znal pretočiti v kaj pametnega, se pa z njim moram vsekakor strinjati. Rekel je: “Preizkušam se, do kam lahko grem, in tudi druge ljudi, do kje so mi kos. Bedaki se ob tem naslajajo, norčujejo, mislijo, da so ‘ta glavni’. V bistvu pa se jaz norčujem iz njih …”

  Pa lep vikend vsem, no, skoraj vsem. Pa tisti drugi kakšen pravopis v roke vzemite ali pa na tablete ne pozabite :)

 90. Portos pravi:

  http://www.reporter.si/slovenija/mad%C5%BEarska-snemalka-ni-spotaknila-sirskega-trenerja/55647

 91. Mellie Mellie pravi:

  Portos, tu je moj komentar na članek v Reporterju – pri Ksenofibiji

  http://iztokgartner.blog.siol.net/2015/09/21/ksenofobija/
  (168)
  Še nekaj o medijih.
  Reporter se je spet izkazal z obdelanim videom, ki naj bi opral krivde tisto madžarsko snemalko, ki je brcala in spotikala begunce in zato upravičeno izgubila službo. celo za desničarski madžarski medij, za katerega je delala, je bilo to preveč!
  Naš Reporter pa zvesto objavi vse, kar opraviči nestrpnost do beguncev.
  Madžarska snemalka ni spotaknila sirskega trenerja | Revija Reporter http://www.reporter.si/slovenija/mad%C5%BEarska-snemalka-ni-spotaknila-sirskega-trenerja/55647
  Bolj ustrezen video je https://www.youtube.com/watch?v=i5_4PNrJQyk
  na posnetku RT se vidi, da je snemalka zbrcala precej ljudi, tudi otroka: https://www.youtube.com/watch?v=ArQmFlp7xC8
  Novinarjem na Reporterju se ne smilijo ljudje, ne zgražajo se nad postopki madžarskih oblasti, e ozirajo se na besede Papeža Frančiška in slovenskih škofov! Človeško dostojanstvo jih ne zanima! Vse kar je zanje pomembno je, opravičiti in upravičiti ksenofobijo!

  ~~~

  Sploh ni sporno, da je brcnila deklico v trebuh. O tem je tudi govoril John Oliver.
  Last Week Tonight with John Oliver: Migrants and Refugees (HBO) https://youtu.be/umqvYhb3wf4

 92. Mellie Mellie pravi:

  Kot je napisal Marko Crnkovič: “Jezus, Marija, Kim Il-Sunčič se je odločila, da bo sesuvala po seznamu!”

  Drugorazredni Slovenci, raus! | Revija Reporter http://www.reporter.si/slovenija/drugorazredni-slovenci-raus/55719

 93. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Hvala bogu zate, Mellie, da najdes vse te kontre!
  Je pa zanimivo, da ji skoraj nihce, ki pripne anti propagando, potem ne komentira!

 94. AndrejM pravi:

  Iztok,

  a si kdaj igral tenis? No, edini nasprotnik, ki ga nikoli nisem premagal v tenisu (res pa je, da nisem igral z recimo Beckerjem) je bila stena. Bolj si nabijal žogico vanjo, bolj se je odbijala nazaj. Enako je pri nekaterih tukaj. Kot stena. Zadnja beseda. Jaz sem Bog. Jaz vem vse. Najlepši. Najboljši. Vi ostali ste drek. Nikoli se ne zmotim. Moja menstra je edinstvena v vsem vesolju. Edina jo imam. No, če ni edina, je pa zlata. Sem nepismen, ampak pišem o vsem. Ne poslušam drugih, zakaj pa bi? Mnenja drugih me ne zanimajo, ker že vnaprej vem, da nimajo prav. Če že kdo ima kakšne argumente, seveda ne držijo, saj imam jaz vedno prav. Nimam otrok, nimam življenja, lahko limam linke do nezavesti. Edina stvar, ki jo v življenju delam, je sprehajanje in hranjenje, psa, zato bom lahko na vsak komentar odgovoril s tremi drugimi. Ja, in končna beseda bo vedno moja.
  Pač tako je, zato bodo končno besedo vedno imeli tisti, ki si uzurpirajo argument moči nad močjo argumentov. In končno, stari modreci so že zdavnaj ugotovili, da se z bedaki ne izplača prepirati :) .

 95. Mellie Mellie pravi:

  Iztok, ne komentirajo kontrargumentov, ker jih NE preberejo! Oni samo štancajo te linke povsod, kjer lahko, da bi vse prepričali v svoj prav. Za razliko od njih, preberem, kar kroži naokoli in si raje ustvarim mnenje na podlagi izjav, ki so videti bolj kredibilne.

  Reporter se gre ofenzivo dokazovanja hudodelstev beguncev in opravičevanja/upravičevanja ksenofobije.
  Slovenske novice pa objavljajo vse, kar jim dvigne naklado in število klikov.

  Če pa poznaš tuje medije, lahko po enakem načelu preseješ njihove informacije.

  Vsak ima svojo agendo!

 96. Mellie Mellie pravi:

  Sicer pa vsem toplo priporočam, da še enkrat preberete komentar. št 15 pri Ksenofobiji – od Mojce!
  Vse je lepo razložila in nastavila ogledalo – tistim, ki se hočejo v njem sploh pogledati!

  http://iztokgartner.blog.siol.net/2015/09/21/ksenofobija/#comment-1087294

 97. Mellie Mellie pravi:

  Redkim uspe pridobiti vizum, brez posredovanja sorodnikov ali znancev v deželi, kamor želijo, je skoraj nemogoče. Večina se jih zato poda na nevarno pot za boljše, normalno življenje brez vsakršnih dokumentov. Mnogi utonejo …

  Zakaj Sirci bežite? “A veste, kako je, če si tri leta brez vode?” http://www.vecer.com/clanek/201510026146878

  Balkan odysseys and refugee stories – a photojournalist’s view http://www.theguardian.com/artanddesign/ng-interactive/2015/oct/02/balkan-odysseys-a-photojournalists-view

 98. mina pravi:

  Problem se začenja reševati, pozdravljam.
  Tule so odseki iz članka (navajam jih v navednicah), ki sem ga polinkala na koncu tega komentarja (v nemških medijih se o tem veliko piše).

  “Glede na javnomnenjsko raziskavo 51 % Nemcev zaradi množičnega prihoda prišlekov občuti strah. Gre za 13-odstoten porast v primerjavi z anketo, opravljeno v začetku septembra.”

  To jaz že ves čas poudarjam, če samo na stežaj odpreš vrata, strategije pa nimaš, se ljudje začnejo počutit ogrožene, to pa nadalje vodi v ekscese in ustvarja in/ali poglablja ksenofobijo. Najboljše sredstvo za zmanjševanje ksenofobije in za spodbujanje strpnosti je strategija.

  “Berlin si zdaj pospešeno prizadeva, da bi od iskanja azila v Nemčiji odvrnil ekonomske migrante, s čimer naj bi sprostili sredstva in zmogljivosti za begunce, ki prihajajo iz od vojne razdejanih držav, kot je Sirija.”

  Pravilno. Ekonomski migranti povzročajo škodo tapravim beguncem, zaradi česar tapravi begunci ne dobijo pomoč, ki jim pripada. Tudi o tem sem že pisala – pa v intervjujih tudi sami begunci poudarjajo, da cel kup prebežnikov ni beguncev in da zaradi njih oni (tapravi begunci) trpijo – a boste zdaj rekli, da so tudi tapravi begunci nestrpni in ksenofobni, ker se pritožujejo ad ekonomskimi migranti? Ker kakorkoli že enačite begunce in ekonomske migrante, begunci se od njih distancirajo in celo opozarjajo na problematiko ekonomskih migrantov. Tovrstnih intervjujev je cel kup po tujih medijih, tudi pri nas je opravljen intervju v živo na radiu s sirskimi begunci, ki opozarjajo na ekonomske migrante, ki so odvrgli dokumente in se izdajajo z lažjo za begunce, pa to niso. Ja, najbrž so tudi begunci ksenofobni, a ne?

  “Novosti naj bi poleg tega pospešile obravnavo prošenj za azil, vračanje v domovino za tiste, ki jim je azil zavrnjen, ter gradnjo nastanišč za begunce. V skladu s spremembami naj bi begunci tudi občutno dlje ostali v prvi namestitvi in tam prejemali zgolj pomoč v blagu, ne pa tudi finančne pomoči.”

  “Nemški notranji minister Thomas de Maziere je izrazil kritike na račun, kot je dejal, manjšine beguncev, ki razgrajajo, se pritožujejo nad neograjenimi namestitvami ali zavračajo hrano, s katero jim postrežejo. “Do poletja so bili begunci hvaležni, da so tukaj. Sedaj imamo številne begunce, ki nekako mislijo, da si lahko dodelijo namestitev po lastni želji,” je dejal. “Zapustijo kamp ali si naročijo taksi, nepričakovano imajo denar, da po Nemčiji prepotujejo več sto kilometrov. Ali stavkajo, ker jim ni všeč njihova namestitev. Ali se pritožujejo, ker jim ni všeč hrana. Ali razgrajajo v azilnih centrih.” Kot je dodal, gre sicer za manjšino, a Nemčija vztraja, da begunci sprejmejo namestitev, ki jim jo določijo migracijske službe.”

  Humanitarci v Nemčiji so že skočili v luft.

  Pozdravljam, da so Nemci odrezali Merklco in njen PR in da so situacijo prijeli v roke politiki, ki situacijo razumejo in jo hočejo rešiti. Strpnost namreč NI to, da na stežaj odpiraš vrata in vabiš vse po vrsti. Če hočeš strpno družbo, potem moraš imeti strategijo in postaviti JASNA pravila, po katerih se morajo VSI prišleki ravnati, pa naj bodo to begunci, ekonomski migrantje…Samo v družbi z jasnimi pravili se bodo ljudje počutili varne in bodo lahko strpni do drugih. kadar pa vlada anarhija (in na tem področju je do sedaj vladala anarhija), pa to neizbežno vodi v pizdarije, tako na strani domačinov kot na strani prišlekov. Strpnost se namreč lahko udejanja samo dvosmerno, mi smo strpni do njih, oni so strpni do nas. Merklca je s svojo PR politiko naredila sranje, ampak ker Nemčija nima več nobene druge možnosti, je bila prisiljena odreagirati. Zakonodaja, ki jo imajo na mizi in jo bodo po hitrem postopku sprejela, je v piko natančno takšna, kot jaz že ves čas vztrajam, da bi bila potrebna – pa ne zato, ker bi bila jaz kaj bolj pametna, ampak ker sem v tej zmedi ohranila razum in nisem razmišljala s čustvi. Razum probleme rešuje, slepa čustva pa so povzročala razrast problemov.

  http://www.rtvslo.si/begunska-kriza/nemci-zaceli-postavljati-mejo-multikultiju-in-politiki-odprtih-vrat/375384

 99. Toti Žabar pravi:

  za Mellie – 95.

  “Reporter se gre ofenzivo dokazovanja hudodelstev beguncev in opravičevanja/upravičevanja ksenofobije.”

  Ti grdi reporter, kako si dovoliš kaj takšnega, ne vidiš kaj povzročaš Mellie.

  http://www.reporter.si/svet/pa-nemogoče-no-aktivistko-skupine-»brez-meja«-posilil-migrant/55732

  Vse kar si Mellie želi je malo afriškega dnkja v sebi, pustite jo ksenofobi na miru.

 100. Mellie Mellie pravi:

  Toti Žabar: “Vse kar si Mellie želi je malo afriškega dnkja v sebi, pustite jo ksenofobi na miru.”

  A drugega argumenta nimaš??? Ubogi na duhu!

  Iztok, se ti ne zdi, da to ni vredno objave???

 101. Mellie Mellie pravi:

  Toti Žabar!

  Jože Biščak: Madžarska snemalka ni spotaknila sirskega trenerja | Revija Reporter http://www.reporter.si/slovenija/mad%C5%BEarska-snemalka-ni-spotaknila-sirskega-trenerja/55647

  J. B.: Pa nemogoče, no! Aktivistko skupine »Brez meja« posilil migrant | Revija Reporter http://www.reporter.si/svet/pa-nemogo%C4%8De-no-aktivistko-skupine-%C2%BBbrez-meja%C2%AB-posilil-migrant/55732

  Tu je Jože Biščak le še J. B., saj tako laže in brez zavor širi ksenofobijo! :(

 102. Mellie Mellie pravi:

  In še to Toti Žabar! Tvoja “hot news” iz reporterja je že demantirana!
  Ženska je menda priznala, da si je vse izmislila! Ampak o tem v Reporterju ne pišejo!

  Al confine – Stupro a Ventimiglia, gli attivisti: «Ci ha detto di essersi inventata tutto» http://www.ilsecoloxix.it/p/imperia/2015/09/26/AR7bik5F-inventata_ventimiglia_attivisti.shtml

 103. Toti Žabar pravi:

  Se čisto strinjam z Mellie, nehajte že zavajati, kaj ne vidite kako trpi. Gospodična hoče samo dobro vsem in se bori za pravičen svet. Zakaj jo napadate. Potem pa v jezi lepi peto-razredne (far left-wing) portale. Sram vas je lahko: https://www.youtube.com/watch?v=gnqG9XAoseU

 104. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Žabar, tema zapisa so begunci ne Mellie. Če ne zmoreš, spidzi!

 105. Toti Žabar pravi:

  Spizdi? Ouch tebe pa starši niso podučili o bontunu.
  Begunci->Mellie, ki jih brani->Žabar brani Mellie, ki brani begunce!! Tema je na pravih tirnicah.Žabar govori o beguncih! Zdaj pa odpeketaj čunki in pusti, da očaram Mellie do konca.

 106. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Še zadnjič bom rekel, SPIZDI! Na obisku si in ne znaš se obnašat!
  Over & Out!
  Zastonj pišeš, ne bo šlo skozi!

 107. Mellie Mellie pravi:

  Mina in drugi, ki morda poskušate dokazati, da je treba tako kot Madžarska zgraditi ograjo na meji:

  Množica beguncev je realnost in humanitarna kriza. Da so se ti begunci sploh znašli pred schengensko mejo, je kriva politika EU, ki ne omogoča izdaje humanitarnih vizumov v državah izza meja Sirije in drugih držav s kriznimi žarišči. Te ljudi bi lahko »presejali« že tam in bi lahko v državo, ki bi jim dala azil, pripotovali z letalom. To stane veliko manj kot »prevoz« z gumenjakom in drugimi nevarnimi barčicami, ki so doslej vzrok za utopitev skoraj 3000 ljudi! Koliko jih je še, ki so na poti »izginili«!
  O tem sem že pisala, že večkrat! (komentarja 24 in 97).
  Pisala sem tudi o nehumanem ravnanju z begunci (komentarji 44, 45, 53, 74) in tudi v komentarjih pod drugimi Iztokovimi posti.

  Prav zato ker so jih spustili v državo z dobro obveščevalno službo, v kateri se begunci počutijo varni in je ta tudi njihov zaželeni cilj, so odkrili ljudi, ki begunce nagovarjajo in poskušajo novačiti v teroristične celice. To so obveščevalne službe zaznale, ker so bili begunci pripravljeni spregovoriti. Problem bo, ko bodo tiho in bodo zaradi neuspele integracije postali lahka tarča za novačenje!
  Najlaže je zdaj odkriti pripadnike terorističnih skupin. Nemčija jih je sposobna tudi onemogočiti in kaznovati. Problem so tisti teroristi, ki so nemški državljani, morda celo rojeni v Nemčiji. (komentarja 84 in 85).

  Ali bi bilo bolje, da ti lažni begunci ostanejo v kakšni »periferni« državi s slabo organiziranimi obveščevalnimi službami in organi pregona? Se tam organizirajo in od tam udarijo po različnih zahodnih državah? Terorizem je svetovni problem, zaprte meje ga žal ne ustavijo!

  Thomas de Maziere in Angela Merkel sta oba člana CDU, da je prišlo v stranki do razkola, ni nobena skrivnost. Vsak se odloči po svoji vesti, glede na svojo sposobnost empatije in dojemanja bistva problema.

  Nedopustno in predvsem nehumano je zapirati meje zdaj, ko so begunci že tu! Po tem, ko je večina zahodnega sveta sodelovala pri destabiliziranju ali celo razbitju držav, v katerih so krizna žarišča in vojne!

  Politiki nočejo zares rešiti krize:
  - pri izvoru (v državah s kriznimi žarišči)
  - v varnih državah ob tistih s kriznimi žarišči, kjer so begunska taborišča s skrajno neprimernimi življenjskimi pogoji; v teh državah bi zahodne države lahko imele svoje azilne pisarne in izdajale humanitarne vizume
  - na mejah EU, kjer bi morali zagotoviti ne samo nadzor ampak tudi pretočnost; nedopustno je zadrževanje beguncev pod milim nebom
  - ustrezno organizirati postopke integracije v ciljnih državah.

 108. Mellie Mellie pravi:

  To je druga plat besed, ki jih je izrekel Thomas de Maziere. Mediji jih lahko interpretirajo tako, da hranijo ksenofobijo ali pa da opozorijo na integracijo in iščejo pozitivne strani dobre prakse.
  Germany: 800,000 refugees – and then what? – Al Jazeera English http://www.aljazeera.com/indepth/features/2015/09/germany-800000-refugees-150909065445586.html

  The roots of Syria’s tragedy http://www.aljazeera.com/indepth/opinion/2015/10/roots-syria-tragedy-151004075956712.html

  Nekateri begunci muslimanske vere se že vračajo, ker je Evropa zanje preveč odprta, kar ni v skladu z njihovo vero, drugi načrtujejo, da bodo kar preplavali ozek morski pas med Turčijo in Grčijo.
  Germany expects 1.5 million asylum-seekers, report says http://www.aljazeera.com/news/2015/10/germany-expects-15-million-asylum-seeker-report-151005084730574.html

  Večina Nemcev menda še vedno podpira odločitev Angele Merkel.
  Refugee crisis: Voices from the streets of Germany – Al Jazeera English http://www.aljazeera.com/indepth/features/2015/09/refugee-crisis-voices-streets-germany-150917065620167.html

  Begunci so zares preizkus naše humanosti! So tudi preizkus učinkovitosti družbenih struktur tako opevane demokracije in človekovih pravic.

 109. Ime (obvezno) pravi:

  E: tebe je žlebica v glavico udarila že dolgo časa nazaj.

 110. darja pravi:

  @Toti Žabar – hvala za smeh! Dečko si enaA!

 111. darja pravi:

  Melie – teb se je pa čist odpelal! :(

 112. Mellie Mellie pravi:

  Darja, raje se zamisli nad svojimi nizkotnimi izpadi! :(

 113. Ime (obvezno) pravi:

  Mellie, poglej na prejšnji zapis “protesti” Morda nisi fizično agresivna, si pa dokaj agresivna tukaj, proti komerkoli, ki se ne strinja s tabo.

 114. mina pravi:

  Mellie

  “To je druga plat besed, ki jih je izrekel Thomas de Maziere. Mediji jih lahko interpretirajo tako, da hranijo ksenofobijo ali pa da opozorijo na integracijo”.

  Ne razumem, kaj si hotela povedati s tem. De Maziere je izrekel v intervjuju točno tako, kot je napisano. Dobesedno. Ne gre za nobeno interpretacijo. Interpretira si lahko vsak po svoje, ampak dobesedni citat PAČ NI interpretacija. Daj prosim če nam ves čas očitaš zavajanje bodi vsaj toliko pokončna, da ti ne spuščaš meglo tam, kjer je ni.

  Ves čas poudarjaš empatijo. Lepo. Vendar se begunske krize ne rešujejo z empatijo. Begunske krize se rešujejo s strategijo, načrtovanjem, planiranjem. Empatija povzroča zmedo in kaos in še več nesreče – preberi vse svoje komentarje, kjer pišeš o nesreči beguncev. EU je do sedaj reševala krizo z empatijo (Merkel anyone?) in kaj je rezultat? Beda in kaos in nesreča. Državno suverenost je potrebno braniti, ena izmed ključnih stvari za ohranjanje suverenosti držav so zaščitene meje in kontrola nad tem, kdo te meje prestopa. Ti lahko to kritiziraš in se proti temu boriš, to je tvoja pravica, vendar pa ostaja dejstvo, da so meje pomembne.

  “Večina Nemcev menda še vedno podpira odločitev Angele Merkel.”

  “Menda” ni noben argument. Ali jo podpira ali pa jo ne. In jo ne. Podpora Angeli je padla in je najnižja odkar je na prestolu. Od septembra do zdaj ji je dramatično upadla, za 10% se mi zdi (ne da se mi zdaj preverjat) in je bila prejšnji teden 51% – vendar to ni podpora vseh njenih odločitev, pač pa njena priljubljenost. Sem že navedla v enem komentarju, da je 51% Nemcev strah zaradi beguncev – ti Nemci Angele ne podpirajo. Podpora Angeli pa je bila prejšnji teden manj kot 50% in glede na strmo padanje le-te, je danes verjetno še manjša.

  Sicer pa tole: ne vem ali se delaš da nimaš pojma kaj se dogaja ali pa ne spremljaš novic in iščeš samo tiste novice in pišejo empatične zgodbice o beguncih. Ampak EU se je dogovorila s Turčijo za postavitev 6 novih kampov, ki bodo sprejeli do 2 milijona ljudi in hkrati poostreno kontrolo na turško grški meji in pomoč nekaj tisoč policistov iz EU (frontex) za pomoč in zaščito na meji med Turčijo in Grčijo. Begunce, ki bodo ilegalno prečkali mejo in poskušali priti v Grčijo, bodo prestregli in jih nastanili v teh kampih.

  Empatija gor ali dol, Nemčija ne more več zdržat pritiska, nimajo dovolj nastanitvenih možnosti, nimajo dovolj ljudi, da vse to shendlajo, ker je število beguncev enostavno preveliko in nihče na kaj takega (organizacijsko) ni pripravljen. Humanitarni vizumi, katere ves čas poudarjaš, ne bi rešili nič, ker po tvojem predlogu naj bi se humanitarni vizumi izdajali z namenom, da lahko begunce pobiramo z letali in jih vozimo na njihovo želeno destinacijo. Ampak fora je v tem, da begunce ne moremo voziti na želeno destinacijo, ker je njihova želena destinacija (Nemčija) nepripravljena na tak naval. Ampak pustimo to, dejstvo je, da bo Turčija s pomočjo EU postavila kampre v Turčiji, Frontex pa ji bo pomagal na EU mejah s prebežniki.

  Dublinska ureditev, Šengen, Helsinška konferenca o človekovih pravicah, načela humanitarnega in vojnega prava – vs te uredbe so danes INHERENTNO v konfliktu in nobeno zanikanje le-tega ne more rešiti. Vse te uredbe in dogovori so bili sprejti v neki daljni preteklosti, ko so bile razmeri IN v Evropi in v svetu popolnoma drugačne. Danes pa nič od tega več ne deluje, zato so potrebne spremembe in prilagoditve le-teh. Ker vrednote so eno, realnost pa drugo. Lepo je, da se trudimo, da smo humanitarna družba, vendar pa je trenutna realnost taka, da samo humanitarnost ne rešuje ničesar. Humanitarnost namreč NE SME biti idologija, pač pa mora biti skupek dejanj, ki pomagajo pomoč potrebnim in HKRATI ohranjajo suverenost držav in varnost njihovih državljanov.

  Skratka, EU voditelji so se hvalabogu prebudili in si nehali zatiskati oči, Merkel je utihnila, stvari smo začeli reševati, begunci ne bodo mogli več prosto hoditi kjer bodo hoteli, pač pa se je Evropa končno začela organizirati in stvari postavljati na svoje mesto. Za begunce bo primerno poskrbljeno, umirati na poti jim ne bo potrebno več (hvala bogu) in potovati kamor bodo hoteli tudi ne bo možno več – in to je prava humanitarnost, organizirana humanitarnost, ne pa besedna humanitarnost.

 115. Mellie Mellie pravi:

  Toti Žabar, nesramen si in tisti, ki ti ploskajo prav tako!
  Vam privoščim, da bi se vam vse to sovraštvo do ljudi vrnilo, ker si drugega ne zaslužite!
  Morda boste kdaj begunci in vas bodo tisti, ki si – tako kot vi zdaj – domišljajo, da so nekaj več in imajo večjo pravico, da so na Zemlji, tako zbrcali, kot vi zdaj te uboge begunce.
  Niste vredni, da ste ljudje, ker ni veliko človeškega v vas!

  Kar se pa tiče vulgarnega osebnega obračunavanja, to že meji na cyber bullying, čeprav mene taki cepci, ki rijejo po blatu, ne morejo prizadeti. Tudi to vas še čaka! Srbi pravijo: sve se vraća sve se plaća! Bad karma!

 116. Portos pravi:

  Nemci imajo preveč beguncev in se že počutijo ogroženi, kar pa ni dobro. Merklova z svetlobno hitrostjo izgublja podporo. Kaj se bo zgodilo, ko jo bo izgubila ne želimo vedeti. Begunce bodo vračali v Slovenijo in Hrvaško.

  http://www.vecernji.hr/hrvatska/tisuce-na-ulicama-zbog-izbjeglica-merkel-vrsi-etnocid-nad-njemackim-narodom-1028991

 117. Ime (obvezno) pravi:

  Mina, aplavz! 10/10

 118. Ime (obvezno) pravi:

  Mellie:
  “tako zbrcali, kot vi zdaj te uboge begunce.”

  Za razliko od nekaterih levičarjev, se “mi” kot nas označuješ-(verjetno vsi, ki se ne strinjamo s tabo smo takoj označeni za skrajno desne ekstremiste) ne bomo fizično znesli nad nikomer. Poudarjam, preberi moj zapis na “protest”.

  Jaz te spoštujem, tudi če imaš drugačno mnenje, prosim le za enako mero, upam, da to ni preveč.

  Lp

 119. Mellie Mellie pravi:

  Ime (obvezno) – 6.10.2015 ob 02:28 (komentar 113)

  Mellie, poglej na prejšnji zapis “protesti” Morda nisi fizično agresivna, si pa dokaj agresivna tukaj, proti komerkoli, ki se ne strinja s tabo.

  ~~~

  Sem pogledala in našla tole:

  http://iztokgartner.blog.siol.net/2015/09/25/protest/#comment-1088520

  • darja – 27.09.2015 ob 22:38 (komentar 24)
  Nisem idiot!
  Idiot si ti, Mellie in podobna svojat!
  Seveda pa boste enkrat nehali s svojo dobrotnostjo – samo takrat bo prepozno!
  Pa da vas spomnim. To niso begunci!
  ~~~
  • Mellie – 28.09.2015 ob 01:54 (komentar 27)

  Darja, hvala za svojat.
  ~~~
  • Mellie – 28.09.2015 ob 02:27 (komentar 28)

  A ja, hvala Darja tudi za idiota! Lepo si se opisala!
  ~~~

  Kdo je tu zdaj agresiven? Kje to vidiš? Zate je agresivnost utemeljevanje s protiargumenti? Po tvojem bi morala biti kartiho, kajne? Da vas ne bi slučajno kdo zmotil v vašem do beguncev agresivnem razpoloženju, kajne?

 120. Mellie Mellie pravi:

  Mina, novicam sledim zelo poglobljeno. Če ne razumeš, kaj pišem, je tvoj problem. Zato raje ne interpretiraj mojih besed, ker ti to ne gre od rok. No, za potrebe tvoje nazorske opredelitve po potrebi izmaličiš dejstva in pripišeš besedam nekoga drugega pomen, ki ga ni.
  Ne mi zdaj razlagati nekaj, kar si pravkar dojela. Ko sem o tem že pisala, si ti dokazala s svojimi zapisi, da se ti ne sanja preveč, o čem govorim.
  Si lahko prosim manj osebna in si prebereš članke z linkov? Kregaj se z njimi!

  Od komentarja 29 do 42 na http://iztokgartner.blog.siol.net/2015/09/19/cerar-je-zamocil/
  • mina – 20.09.2015 ob 11:30
  Eto, eden redkih trenutkov, ko se strinjava. Tudi jaz delim mnenje, zakaj bi jih sploh popisovali, če hočejo stran. Ampak ta jebeni Šengen in te naše jebene presrane politične riti, katerim je najbolj pomembno, da EU vidi, da smo pridni
  • IZTOK GARTNER – 20.09.2015 ob 11:33
  Ja zakaj pa pol pišeš, da moramo upoštevati Šengen za razliko od Hrvaške
  • mina – 20.09.2015 ob 12:52
  Ja, ker ga MORAMO upoštevati, ker smo se temu zavezali. Ampak SMELI bi pa ne upoštevat, če si dobro hočemo. Jebena dilema
  • Mellie – 20.09.2015 ob 14:27
  Tuji mediji nas obsojajo zaradi zadrževanja izmučenih beguncev na meji, uporabe solzilca in birokratskega odziva na humanitarno krizo. Ko bodo ugotovili, da begunce tudi vračamo in sprejemamo tiste, ki jih Avstrija zavrne, potem pa jih – če lahko ugibam glede na dublinski postopek – vračamo na Hrvaško ali Madžarsko, nas bo cel svet obsojal! UNHCR je proti vračanju beguncev! To ni humano! Z ljudmi ne smemo ravnati kot s paketi!
  Plagiator: Poziv predsedniku vlade, zunanjemu ministru in ministrici za notranje zadeve R Slovenije! http://plagiator-plagiator.blogspot.com/2015/09/poziv-predsednku-vlade-zunanjemu.html
  • Mellie – 20.09.2015 ob 14:32
  Ne, ni nam treba vračati beguncev!
  Matevž Krivic: Slovenska sprenevedanja ob begunski krizi https://www.dnevnik.si/1042720503
  Matevž Krivic: Tudi pameti manjka, ne le človečnosti https://www.dnevnik.si/1042720645
  Sicer pa so linki do UNHCR in sodb ESČP v prvem odstavku sestavka:
  Presenetili so nas begunci – na poti v Indijo Koromandijo | Bizarka on WordPress.com https://bizarka.wordpress.com/2015/09/19/presenetili-so-nas-begunci-na-poti-v-indijo-koromandijo/
  • mina – 20.09.2015 ob 15:21
  Mellie, pa kaj bi ti zdaj rada se to UNHCR? Ja, pač kritizirajo, saj obstajajo samo zato, da hočejo brezpogojno dobro za begunce, no matter what, to je njihovo poslanstvo. Ampak EU pa ima svoja pravila in ko gre za EU, so ta pravila nad željami UNHCR. Lahko se prepiramo da je EU nehumana, ne moreš pa UNHCR navajati kot argument, da moramo kar nastežaj odpreti meje, da gre skoz kdorkoli pač hoče in to brez regeistracije itd. Oz. lahko to tudi navajaš kot argument, ampak ne glede na količino tvojega pizdenja, se stvari ne bodo urejale tako kot ti in Iztok želita. Uspešno bitko za begunce ti želim.
  • Mellie – 20.09.2015 ob 15:34
  Mina!
  Slovenija je podpisala konvencije, ki jih mora spoštovati. Na to opozarja UNHCR! To je agencija pod okriljem OZN, remember?
  “Dublinski transfer” je v nekaterih primerih prepovedalo ESČP.
  Če tega nočeš razumeti, ti ni pomoči!
  In kaj je narobe s človekoljubnimi organizacijami?
  A ja, zatirajo rasizem in ksenofobijo! To pa ni več OK.
  • IZTOK GARTNER – 20.09.2015 ob 15:37
  Mina, stvari imajo več možnosti, da se bodo uredile, če se bomo pidzili. Zakaj to ni jasno? Več ljudi, ko se pizdi in stopa skupaj in opozarja na napake, ima večjo možnost spreminjanja stvari.
  Poglej Wernerja, samo jaz sem bil dovolj, da se je spravil skupaj. Kaj bi šele bilo, če bi ga napadla cela skupina
  Pa ne govorim, da bomo spremenili pravila EU, govorim, da lahko vplivamo na naše ljudi na položajih, ki se bojijo za svoje položaje in hitro začnejo poslušati ljudi.
  • mina – 20.09.2015 ob 17:32
  Mellie, nimaš pojma. Mi imamo tudi Šengen, ne zdaj Dublin mešat tu notri. Šengen ima svoja pravila in mi jih moramo spoštovati. Pika.
  Iztok, lepo da se pizdite. Saj jaz se tut pizdim. V bistvu se vsi pizdimo. Ampak ne glede na tvoje želje, je velika večina ljudi, ki razmišlja kontra tebi in Mellie, pa ne samo pri nas, tudi v Avstriji in Nemčiji. Drugo so ksenofobi, ki bi vse prefukal in pobil, tu se je treba pizdit.
  • Mellie – 20.09.2015 ob 21:08
  Mina, ne stresaj neumnosti!
  FDPIC – The Schengen Agreement and the Dublin Regulation http://www.edoeb.admin.ch/datenschutz/00796/00798/index.html?lang=en
  Schengena brez dublinske uredbe NI!
  • mina – 21.09.2015 ob 00:06
  Mellie, odhisteriraj se prosim, ker tut brat nisi več sposobna. Itak da sta Šengen in Dublin skupaj, samo človekoljubne organizacije so pa nekaj drugega. Pač, zavezali smo se k spoštovanju Šengna. Če ti kaj ne paše, se pejt pizdit v Bruselj.
  Pa tudi nikjer nisem napisala, da je kaj narobe s človekoljubnimi organizacijami. Samo človekoljubne organizacije še nikoli niso krojile (jim ni dovoljeno) obrambne politike držav, pa jih tudi tokrat ne morejo. Ti se kra deri, države pa itak vse po vrsti ali zavračajo begunce ali pa jih ne sprejemajo. Tko je. Preveč jih je. Pekt se pizdit V Berlin, pa Budimpešto, Pa Dunaj, pa potem zavi še v Rim, kjer je mafija našla nov biznis in služi z EU transferji, namenjenimi za begunce. Tok histerično nabijata z Iztokom s temi begunci, da sta mi jih že prav zasrala in zdaj me pa res BK za njih. Cerar ta špeh čimprej sfuraj naprej v Avstrijo, oni bodo pa naprej v Nemčijo, pol naj se pa frau Merkel z njimi ukvarja. Evropa itak nima problema, problem ima Germanija in rešuje naj ga sama.

 121. Mellie Mellie pravi:

  Dost vas mam! :)

 122. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Portos, jih pač bodo. Nimamo kaj. Treba jih bo sprejet in shendlat. Pika.

 123. OG LOC pravi:

  Gartner ne nabijaj, nič se jih ne bo hendlalo in sprejemalo, nobeden nebo tebe spraševal kaj bi ti rad, ker si nula. Liberalci ste postali manjšina, zato pa ste tako fanatični, vključno s teboj, pokazati pa nimate ničesar, kar bi lahko dali za protiutež. Upam, samo da boš takrat tudi tako pameten, kot si zdaj Gartner. Ker porast kriminala, ki ga tvoji črnčki uvažajo v Evropo, je samo še vprašanje časa.
  Do takrat pa živi patetične sanje vseveda, Celjskega klovnskega inštituta ali kot ti Celjani pravijo, Tisti Beta Houdre.

 124. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  OG, in kaj boš, ko bojo tukaj? Jih nagnal stran? Postrelil? Prefukal? Odločil, da morajo it?
  Nigga pliz :)

 125. OG LOC pravi:

  Jih nagnal stran? BINGO. Vse kar se potrebuje je referendum, ki bo v veliki večini šel skozi in boste lahko ti in tvoji nigga pliz zaprli usta. Tega se pa strahotno bojite, zato ste pa tako glasni v medijih zadnjih nekaj tednov. Če pogledamo kakšni lenuhi in hipiji ste na strani multikulturalizma nebo potrebe po nasilju, samo delovno knjižico vam človek pokaže pa se zakadi za vami.
  Nigga, Niga, niga, ni ga večjega povzerja od tebe.

 126. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Zanimivi ste mi takile škratje kot si ti. Nabijate meni o etitjudu in pozerstvu in ne vem čem, sami pa uletite s tako posranim, napadalnim in nesramnim komentarjem, da egotrip ven šprica :)

  Bi pa te pa rad videl kako jih boš naganjal, ko ti jih bo pol milijona potrkalo na vrata!!!
  Vesel boš lahko, da ti ne bojo razbili pičke, ko se bodo spomnili kake si pisal o njih!

  Nigga pliz :)

 127. Mellie Mellie pravi:

  Ime (obvezno) – 6.10.2015 ob 14:53

  “Mellie:
  “tako zbrcali, kot vi zdaj te uboge begunce.”

  Za razliko od nekaterih levičarjev, se “mi” kot nas označuješ-(verjetno vsi, ki se ne strinjamo s tabo smo takoj označeni za skrajno desne ekstremiste) ne bomo fizično znesli nad nikomer. Poudarjam, preberi moj zapis na “protest”.

  Jaz te spoštujem, tudi če imaš drugačno mnenje, prosim le za enako mero, upam, da to ni preveč.”

  Ti no name, a imaš v glavi semipermeabilno membrano? A ti misliš, da boste gnojnico zlivali po meni (in drugih), jaz vas bom pa v zahvalo božala? Si na glavo padel? Beremo samo tisto, kar nam paše, a ne???
  Kaj pa »svojat«, »idiot«, da sem popolna nula, in podobne zmerljivke, ki so letele name, da o seksualnih namigovanj niti ne omenjam?? Tega NE VIDIMO, kajne? Se delamo krepostni?

  Da bi nekateri »s kolom po hrbtu nabutali » begunce ni problem! Problem je, ko jaz napišem, da vam privoščim, da bi vas nekoč nekdo tako zbrcal, kot vi zdaj te uboge begunce! To pa je preveč za »nežne dušice«, ki sicer pljuvajo žveplo in žalijo vse po vrsti!

  Vulgarni in nesramni ste tako, da zaudarjate! Ampak vi ste lahko, ker ste to vi! A ne? Ne mi trobezljat o spoštovanju! Pokaži ga najprej sam!

  Zdaj pa klopotajte, kar hočete. OVER & OUT! Zares vas imam dovolj!

 128. OG LOC pravi:

  Sam si velik meter pa čevap potem pa ti meni o škratu, čeprav sem saj glavo in pol večji od tebe. Egotrip je tvoja lastnost, zato je ne prepisuj meni.
  Točno tako, čisto lepo si se opisal, si navadna pička, ki je glasen v nedogled, potem ko bodo pa problemi se boš pa skril doma za 4 stene in pametoval.
  HAHAHA frajer nabija, kako so begunci miroljubni, zdaj mi bodo pa pičko razbili.Odloči se že povzerček.

 129. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Velik sem 188cm! Kaj kurac ti ni jasno :)

  Kaj bi sploh rad :) Uletiš k meni na obisk in drkaš :)
  Calm the fuck down!
  Ajde, dajva nehat, imel si pet minut slave in to je to.
  Si pa tipična pička, ki očita, da sem jaz pička, sam pa nima niti tolko jajc, da bi se podpisal z imenom in priimkom in se skriva za jebenim nikom.
  Oglasi se, ko boš imel toliko jajc, da boš nastopil s pravim imenom in s sliko, da vidmo kak car se v resnici skriva za temle pogumnim nastopom :)
  Do takrat pa over & out!

 130. mina pravi:

  Iztok, pa daj nehaj s tem “skrivanjem za nickom”. To ni noben protiargument. Če je nekdo pička je pač pička, steraj ga nekam, ne pa s temi očitki o skrivanju in podpisovanju s pravimi imeni. Zakaj pa nikoli ne pozivaš po imenih tistih, ki se s tebo strinjajo in ti ploskajo? :D

 131. mina pravi:

  Mellie,

  odgovor na tvoj komentar 120

  “No, za potrebe tvoje nazorske opredelitve po potrebi izmaličiš dejstva in pripišeš besedam nekoga drugega pomen, ki ga ni.”

  Mellie, problem, ki ga imaš ti s komentatorji (in to je tudi razlog, da te tako grdo napadajo) je, da namesto pojasnil in argumentov limaš miljavžent linkov, pišeš pa totalno zmedeno in nečitljivo. Že na prvi pogled tvoji komentarji totalno odbijajo. Morda bi pomagalo, če bi namesto cel kup enih linkov enostavno napisala svoje argumente.

  “Ne mi zdaj razlagati nekaj, kar si pravkar dojela.

  Nimam pojma o čem ti to? A si lahko konkretna?

  Ko sem o tem že pisala, si ti dokazala s svojimi zapisi, da se ti ne sanja preveč, o čem govorim.”

  Da, prav imaš, ne sanja se mi, o čem govoriš. Kar jaz razberem iz tvojih komentarjev je naslednje: beguncem je treba pomagati, empatija empatija empatija empatija, vi nimate pojmaaaaa, vi ste gamaaaad, link link link link, klicaj klicaj klicaj klicaj, vprašaj vprašaj vprašaj vprašaj, itd. itd. itd. Živa groza od tekstov. Tebi se sploh ne da replicirati, ker niti ne vemo, kaj so pravzaprav tvoja stališča. Če hočeš biti slišana, začni pisati komentarje, ki imajo neko obliko in vsebino, ne pa sami klicaji, vprašaji in linki.

  “Si lahko prosim manj osebna”

  Jaz nisem osebna. Drugi so osebni. Ne me mešat z drugimi.

  ” in si prebereš članke z linkov?”

  Ne, ne morem si prebrati članke z linkov. Razlog je razložen zgoraj.

  Takole pa izgleda debata s tabo:

  Mina: “Thomas de Maziere je izrazil kritike na račun…(Mina navede celoten DOBESEDNI citat)

  Mellie: “To je druga plat besed, ki jih je izrekel Thomas de Maziere.”

  Kakšna plat? Katera plat? Če se hočeš pogovarjati o “plateh”, potem je minimalna zahteva, da navedeš, katero “plat” naj bi jaz navajala in katera je tvoja “plat”.

  Mina: “Frontex bo poslal specialce na grško turško mejo”

  Mellie: “humanitarsnoooooooost, trebaaaaaa pomagaaaat!!!!????? Ne mi zdaj razlagaaaaat, kar si ravnokaaaar dojelaaaa!!!! Link link link link. Preberiiii si linkeeeee!!!!! Še to: link link link!!!!!! Ne da se mi veeeeeeč!!!!!”

  Valjda da se ti ne da več, tvoji komentarji so ena cela zmešnjava linkov in klicajev in vprašajev in frustracije nad nami brezbožneži brez občutka empatije. Če bi ti uspelo skupaj spraviti komentar brez linkov in miljavžent klicajev, kjer bi enostavno KONKRETNO navedla svoje poglede in navedla KONKRETNE kontraargumente (ne pa kot kontraargumente linkala miljavžent člankov), bi se tudi komentatorsko telo lepše pogovarjalo s tabo. Ker sori, kaj točno so tvoji argumenti nihče ne ve, vse kar vemo je, da je “treba pomagat beguncem”. Ampak zato da poveš, da je “treba pomagat beguncem” je dovolj en kratek komentar, ne pa cela mineštra zblojenih komentarjev. Če hočeš biti uslišana, pa začni pisati svoja mnenja in jih SAMA argumentiraj, ne pa kot argumente navajati linkov.

  Pa smešno je to tvoje konstantno pisanje “ne da se mi več”, “ne grem se več”, “over nad out”, potem pa spet cel kup ene pisarije. Če se ti ne da več, potem pač nehaj pisat, a ne?

 132. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Mina, eno je nestrinjanje, drugo je to kar je nadrkal ta model. Ne seri, lepo te prosim! In pri takem modelu so taki komentarji nuja, saj me res zanima zakaj nima tolko jajc za pravo ime in sliko, če se lahko takole ponosno in samozavestno kurči za nikom. Najlažje bil glasen ko si anonimen. Bruh!

 133. mina pravi:

  “Mina, eno je nestrinjanje, drugo je to kar je nadrkal ta model”

  Drži. Tega niti nisem napisala. Glede takih modelov sem napisala tole:

  “Če je nekdo pička je pač pička, steraj ga nekam,”

  Nakar sem te pozvala, da pozivaj k razkritju identitete tudi tistih, ki se s tabo strinjajo.

  “Najlažje bil glasen ko si anonimen. Bruh!”

  Logično :D

 134. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ravno to, da naj pozovem tiste, ki se strinjajo, je butasto, saj tudi tisti, ki se ne, ne pozovem.
  Pozovem samo take kot je zgornji model.
  Štekaš al moram še enkrat?!?

 135. Portos pravi:

  Veliko število beguncev bodo vrnili domov.

  http://www.zurnal24.si/eu-naj-bi-vrnila-400-tisoc-beguncev-clanek-257828

 136. Ime (obvezno) pravi:

  Mellie, jaz te nisem oznaćeval za karkoli. Ne bom se pa opravičeval za ljudi, ki so te. Jasno? Zgrešila si moj point, torej, da ste “levičarji” veliko bolj agresivni od nas, ki se z vami o trenutni tematiki ne strinjamo.

 137. Ime (obvezno) pravi:

  Vse kar te prosim, ponovno poudarjam, je, da spoštuješ moje mnenje, ki se, kar se te teme tiče, razlikuje od tvojega.

 138. Ime (obvezno) pravi:

  Od tebe, Mellie bi pričakoval neko kritično presojo. Očitno sem se zmotil.

 139. Ime (obvezno) pravi:

  Vse mi je jasno. Želite etnocid (morda se tega niti ne zavedate) – No jaz, tega ne bom dopustil. Evropa pripada Evropejcem.
  Tko da, Mellie, z vsem spoštovanjem, dost vas mam.

 140. Ime (obvezno) pravi:

  treba je seveda, razumet da og izzy sam nabija komentarje briga njega za te “begunce” prosto zbriš še moj komentar, da dokažeš svojo svobodo govora, oz. percepcijo le te.

 141. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ime, daj pliz zberi misli in jih oddaj v enem komentarju. Je res treba jih nasrat 10 naenkrat?!?

 142. Ime (obvezno) pravi:

  vzeto na znanje.
  na bruhanje mi pa gre k eni zagovarjajo te begunce. a ne vidjo, da se dela zločin nad našimi državljani. Toliko o tem.

  Lp

 143. Mellie Mellie pravi:

  Mina preberi si LINKE! Vse piše tam! :) :) :)
  Saj nisem brala tvoje histerije, ampak to mi je ven skočilo!
  Še enkarat: na linkih je vsebina!!!!!! :)

  Mina nehaj se ukvarjat z mano! Boš hitro ugotovila, da nimaš o čem pisat! :) :)

  To sploh ni več debata, to je eno navadno drkanje! Drugega niste sposobni, kot ločevati ljudi na levičarje in desničarje, na partizane in domobrance! BRUH!

  Ja Mina, še enkrat bom napisala: OVER & OUT! In Nehaj mi pisarit odgovore, ker … :(

  Odslej samo še provociram! :) :) Za proizvajanje pene ste odlični! :) :) Bo treba patentirat! :) :)

 144. Mellie Mellie pravi:

  Ine (obvezno) – Ti No Name, o čem pa si se tako zmotil? :) :) Poznaš me toliko kot jaz tebe! :( Tvoje izjave pa so grozljive! Ti želim, da bi sm doživeal takšno obravnavo kje po svetu! Predsodki na podlagi nacionalnosti so zelo nizkotni! Tisti, ki smo preživeli Jugoslavijo, vemo, kaj to pomeni, saj so nas na Zahodu obravnavali glede na nacionalnost. Dokler niso poznali tvoje nacionalnosti, so bili prijazni, potem pa … o, groza! Komentarji: “Saj sploh ne zgledaš, da si od tam!” Evo, vse to ti privoščim – in to, kar ti stresaš proti beguncem! :( Vsi enkrat pridemo na vrsto za pay day! :( In to pride občajno z obrestmi! :( Veš, karma pa to! Ta te najde, tudi če si No Name! :(

 145. mina pravi:

  Mellie spet doživlja histerični izpad. And counting.

 146. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Mina, ti še vedno vodiš :)

 147. Mellie Mellie pravi:

  Kaj Slovence in Evropejce mami v džihad: Koran za telebane, (lažen) občutek moči, obljubljene device in 5 tisočakov http://www.24ur.com/specialno/nega_in_zdravje/evropejci-in-slovenci-kot-borci-islamske-drzave-koran-za-telebane-lazen-obcutek-moci-obljubljene-device-in-5-tisocakov.html
  »Če torej izhajamo iz dejstva, da je skrajneže relativno težko prepoznati – predvsem je treba poudariti, da vsak musliman ni skrajnež, pravzaprav zelo daleč od tega, prav tako vsak skrajnež ni pravoverni musliman – je torej načeloma mogoče, da je vaš sosed (bodoči) skrajnež!«

 148. Mellie Mellie pravi:

  These leaked records cast light on how ISIS makes its money http://www.vox.com/2015/10/7/9466633/isis-financial-records

 149. Mellie Mellie pravi:

  Zanimiva pobuda, še bolj pa vsebina!

  Refugees take charge of Danish newspaper for a day http://www.theguardian.com/world/2015/oct/09/refugees-take-charge-danish-newspaper-dagbladet-information

 150. Mellie Mellie pravi:

  Zanimivo in vredno poslušanja.

  Rasizem v klepetalnici http://4d.rtvslo.si/arhiv/panoptikum/174364258

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !