Zbogom, Danijel Operčkal

26.08.2015 ob 01:53

Tale zapis leži v meni že precej časa. Nisem bil prepričan, da ga bom dal ven, a enostavno ga moram, saj drugače ne bom miren. Dani je bil nekoč moj dober prijatelj. Srala sva ga po raznih žurih, skupaj preganjala punce, pa pomagal mi je zrihtati nekaj nastopov v Ljubljani. Fajn dečko, v glavnem. Škoda, da je tu in tam skočil tudi na napačno stran in se podružil z napačnimi ljudmi. Ko se je pred leti zgodil tisti incident, sva prekinila stike. Enostavno sem se ga ustrašil in nisem bil sposoben nadaljevati prijateljstva. Ne bom hinavski, Dani me je imel rad iskrenega. In tak bom tudi zdajle, ko sem poslavljam od njega. Pa sto posto sem, da bi me razumel. Ko je spet našel pravo pot, sem čakal, da me bo poiskal in tako ali drugače kontaktiral. Ne bi ga zavrnil, ne bi mu rekel ne. In res me je našel, na Facebooku, kjer je začel redno komentirati moje prispevke. Vedno sem mu z veseljem odgovoril in se končno počutil dobro, saj sem imel malce slabe vesti, da sem mu morda pred leti obrnil hrbet. Po moje mi ni zameril in me je razumel. Vsaj tak občutek mi je dajal skozi komentarje. Ohranjal je distanco, jaz pa tudi. A vedela sva, da sva še vedno prijatelja, ki se bosta morda nekoč spet srečala in obujala spomine na srečne čase, ko Dani še ni imel nobenih težav.

Potem je nenadoma nehal komentirati. En dan, dva dni, teden dni. Zdelo se mi je čudno, saj sem objavljal stvari, ki so ga vedno zelo zanimale. No, potem sem zvedel, da ga ni več. Da je izgubil bitko s svojimi demoni in se umaknil nekam visoko nad oblake. Ni mi bilo vseeno, bil sem žalosten, malo me je celo zapekla vest, a sem se pomiril, saj sem bil res vesel, da sva začela tako dobro komunicirati po Facebooku.

Dragi Dani, žal mi je, da se nisva več videla. Magari samo na hitri pijači, kjer bi ti stisnil roko in ti rekel, da mi je žal, da sem se umaknil in da upam, da razumeš zakaj.

Zame boš v spominu ostal kot fajn dečko. Tega ne bo spremenilo nič. Nikoli in nikdar.

 

4 komentarjev na “Zbogom, Danijel Operčkal”

 1. Mellie Mellie pravi:

  Nisem ga poznala, me je pa tvoja pripoved stresla. RIP

 2. lily pravi:

  Sožalje. Jaz sem imela najboljšo prijateljico, ki je tudi imela svoje demone in probleme. Nazadnje sva prekinili stike, čez nekaj let je umrla. :( Tudi jaz bi ji, če bi mogla, rada sporočila, kar si ti napisal v predzadnjem in zadnjem odstavku, točno to.

 3. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Lily, I feel you girl!

 4. Banana pravi:

  Ne morem vrjeti,da je res umrl… Misnala sm,da so to le govorice… Biu mi je šef. Dani počivi u miru.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !