Dan državnosti

25.06.2015 ob 12:46

Le kako naj bom na dan državnosti ponosen na tako zafurano državo. Ne gre. Žal.

 

7 komentarjev na “Dan državnosti”

 1. Skeletor pravi:

  Po moje nam ni tok slabo, marsikje je dosti slabše. Tolažite se s tem. Nikjer ni idealno. Verjemi, da kosilo ne bi bilo nič cenejše, če bi vsi naši tajkuni sedeli.

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Vem, da je kje še slabše, ampak fora je, da bi nam moralo biti super z državo, ki smo jo imeli. To boli, žalosti in jezi.

 3. E pravi:

  Jaz sem ponosen Slovenec in imam Slovenijo zelo rad.Seveda v mejah normale in ne nacionalistično fanatično.Glej Bosance , Srbe kako so ponosni na svojo državo pa jih večina živi zelo bedno in slabo.
  Da ne omenjam Albancev in Kosovcev ,ki še živijo v večji bedi kot zgoraj omenjeni.Nam slovencem manjka ta Balkanski ponos in ego.

 4. spookymulder spookymulder pravi:

  Če si lahko ponosen na partizane, da so osvobodili Slovenijo, ne glede na vse svinjarije, ki so se dogajale po vojni, potem si lahko ponosen tudi na samostojno Slovenijo, ne glede na vse packarije, ki so se zgodile po osamosvojitvi.

 5. STELA pravi:

  Rosvita Pesek je imela včeraj eno boljših pogovornih oddaj s tremi bivšimi in trenutnim premierjem “Slovenija 24 let pozneje” ….in bravo Alenka Bratušek… Je povedala par hudo dobrih in realnih izjav…tako dobrih, da je še JJ ostal tiho in s kislim nasmehom na obrazu…resnično…zakaj nekateri stalno in kar naprej in ob vsaki priliki vlečejo ven zgodovino …ko bi blo pa treba storit nekaj za sedanjost in prihodnost pa pol tolk niso glasni….dobro je včeraj rekel Pahor….sprava je stanje duha…se bojim, da nekateri tega stanja nikol ne bodo dosegli…

  H komentarju me je vzpodbudil spookijev komentar

 6. spookymulder spookymulder pravi:

  @STELA:
  Tudi sam delim prepričanje, da je potrebno gledati naprej in dati ljudem neko boljšo prihodnost. Vendar pa s tem, da gledaš naprej, še ne pomeni, da ne smeš nikoli pogledati nazaj. Nasprotno, tudi nazaj je potrebno včasih pogledati, da se lahko iz prehojenih poti, tudi če so bile včasih zgrešene, lahko kaj naučimo, da se bomo na naslednjem razcepu lahko lažje odločili, po kateri poti bo lažje nadaljevati. Seveda pa tudi naprej ne moreš iti, če ves čas gledaš samo nazaj, ker se slej ali prej zaletiš v zid takega ali drugačnega enoumja. Treba bo pač najti nek zdrav kompromis, koliko gledati naprej in koliko nazaj … seveda pa pomaga, če si pri pogledih nazaj malce zbistrimo vid in ne buljimo zgolj v meglo enega ali drugega skrajnega enoumja. In predvsem tega manjka eni in drugi strani naše politike, pa tudi veliko ljudem, na žalost.

 7. Mellie Mellie pravi:

  Se popolnoma strinjam s Stelo in Spoookyjem.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !