Janša & Patria

20.04.2015 ob 19:05

Tole okoli Janše in Patrie je tako zmedeno, debilno in blesavo, da človeka sili na bruhanje in na drisko. Slovenija je totalna vukojebina.

null

 

29 komentarjev na “Janša & Patria”

 1. ajda pravi:

  Očitno so ga, oz. ga bodo zajebali, ker se ne bo mogel pritožiti na Evropsko sodišče zaradi zastaranja zadeve, ker bo ostalo v zraku ali je ali ni kriv.

 2. Tomo pravi:

  Lej men je vseeno kaj naredijo z njim saj ne bom v nobenem primeru živel drugače.Jaz ne podpiram nobene drhali več ne leve ne desne.

 3. STELA pravi:

  Men se bruha…ne morm verjet…a si sploh moreš / morete mislt kako bo JJ greben zrastu??? Pa kaj se grejo ti ustavni sodniki, da čekirajo samo proceduro, vsebine pa ne?? …za zjokat…

 4. Tomo pravi:

  Vem da obstajajo še večji lopovi in paraziti kot Janša pa vendar bi ravno on moral imeti čisto preteklost glede na to koliko moralizira glede levih tajkunov in komunistov čeprav je bil tudi sam v partiji.Da o žaljenu volilcev ki niso volili njega ne govorimo pa kako je zrušil Pahorja zaradi tiranskih varčevalnih ukrepov ki jih je uvedel na koncu tudi sam čeprav je pred volitvami igral turbo-socialista.

 5. AndrejM pravi:

  Zmedeno, debilno in blesavo je, kako to slo pravosodje deluje. Tudi sam imam preko podjetja primer izvršbe, kjer kot upnik na koncu ne bom dobil nič (in imel same stroške), ker sodstvo deluje zmedeno, debilno in blesavo. In roko na srce, SDS in NSi sta tisti stranki, ki hočeta vsaj malo narediti reda na tem področju, upam pa, da njihova želja ni samo na papirju in zaradi nekih osebnih zamer. Tudi ta vlada ni nič boljša, nasprotno, do sedaj se je pokazala kot najslabša doslej. Sanja o tem, kako bo dvignila plače in kako bo ustregla JS (jasno, saj samim sebi ne bodo delali škode, ane), kako bo lobijem omogočila ekstra zaslužke še naprej, kje bo uničila še kakšno kmetijo z gradnjo drage ceste, kako se bo na novo zadolžila in kako bo raznim tajnicam in podobnim kadrom omogočala, da zasedejo položaje, ki jim niso kos.

 6. Gastarbajter pravi:

  no ja, če komu v sloveniji do včeraj še ni bilo jasno, da živite v banana republiki, je to sedaj lepo objasnilo kar vaše US….

 7. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ljudje, ki so danes vzklikali za Janšo, so resda totalni idioti, toda še večji idioti so naši sodniki s tem luknjastim Patria drekom.
  Če je obstajala pikica šans, da bo Janša izpuščen, ga ne bi smeli niti dati v arest. To je totalna sramota našega sodstva.
  Če nekomu ne moreš konkretno dokazati krivde, se raje ne smeši in ga pusti pri miru. Še posebej, če je med volilno kampanjo.

 8. Knox pravi:

  Očitno mi uporabnik E dolguje en kup opravičil, ker se je vse zgodilo kot sem napovedal :D
  Najkasneje v roku treh let se bo še drugi del mojih pisanj glede odškodnin.

  Z malce sreče sem čez štiri mesece v Kanadi in se bom samo sladko smehljal zafurani državi

 9. Tomo pravi:

  Iztok ima prav še večja krila je JJ dobil ko so ga obsodili in napravili v svetnika in heroja za manjšinjsko rajo.Pa kaj vam ni jasno folk mi smo v EU ki jo podpirata tako RKC kot pomladniki in ni čudno da ima nek čelavi parazit ki se ima za osamosvojitelja tako podporo od Bruseljskih japijev.

 10. E pravi:

  Knox a ti si na horsu al kaj ,da pišeš totalne kozlarije??? :D

 11. Gastarbajter pravi:

  no ja, ravno zato pa pravim, da živite v banana republiki, samo v banana republiki, je možno nekoga leta vleči po sodiščih, brez konkretnih dokazov, če bi živeli v pravno urejeni državi bi zadeva padla že na prvi stopnji, pravzaprav sem prepričan, da se s takšnimi dokazi, tožilstvo niti na sodišče nebi spravilo, pri vas pa kronologija dogodkov kaže na montirani proces, pa smo spet pri banana republiki…..

 12. darja pravi:

  Vam jaz povem oceno naših sodišč. Imam z njimi opravka izključno službeno.
  Za ‘katedrom’ sedijo napiflane babe, ki jih pelje scat vsak najstnik, ki se znajde pred sodiščem!

  Mislim, da je blizu 80% žensk v sodstvu. Pridne študentke, vse črke pozanajo na pamet. Ne poznajo pa življenja! Še posebej kriminalnega.
  Vsak jih lahko ‘nategne’!

  Matoz, Čeferin, Senica &company sploh nimajo težkega dela.

  Tožilci, odvetniki…. ena sama zapita golazen! V dvorani igrajo burlesko, takoj po koncu (brez konca) pa skupaj popivajo in se zajebavajo.

  In popolnoma verjamem, da kdo kdaj “pozabi”, da krepko kasirajo v svoje žepe pod mizo!

 13. Katrina pravi:

  Darja, a ti pa poznaš kriminalno podzemlje ali kako, da tako vehementno sodiš? Se opravi, da bi “napiflane babe” lahko sodile, bi morale imeti vsaj kakšnega bratranca med kriminalnim podzemljem ali kriminalci belih ovratnikov, ker sicer nimajo pojma.
  Japajade, dokler bo najvišja sodna instanca odločala na način, da ne opravi vpogleda v sodni spis (kar so v tem primeru naredili ustavni sodniki), do takrat se jaz klanjam vsem sodnicam in sodnikom, ki se prebijajo skozi stotine strani dokazov in protidokazov in na koncu še odločajo. Resno se sprašujem: kako so lahko ustavni sodniki odločili, da kriminalno dejanje ni zadosti konkretizirano, če si niso ogledali dokazov v spisu? Kdo je tu nor?
  Vsem pametnjakovičem pa: poskušajte posredovati v sporu dveh sosedov, pa boste videli, kakšno delo je to in kakšen uspeh si lahko nadejate.

  Krivica bi pa rada enkrat vprašala, ali se spomni Paravinje, čigar človekove pravice sta skupaj s Šturmom bila pripravljena braniti do Strasbourga, ker nista zaupala srbskim sodiščem in njihovemu pravičnemu sojenju obtožencu za smrt neke nepomembne in anonimne ženske. In vlekla postopek izročitve tako dolgo, da je izkoristil priliko in zbežal v Bosno, ko se je krog okoli njega zožil. Nadaljevanje se ve, na Hrvaškem si je privoščil nesrečno dekle Antonijo, katere kosti so našli ne tako dolgo nazaj. Ali se spoštovani g. Krivic kdaj spomni tega dekleta in njenih staršev? Ali njene groze pred smrtjo?
  Si je sposoben priznati, da se kdaj pa kdaj zmoti? No, njegovo zmoto je takrat plačala z življenjem mlada Antonija.

 14. Tomo pravi:

  Drugače pa zakaj sploh rabimo ta in ona sodišča in vsako obvladuje različna politična stran.Naj bojo sodišča nevtralna ki ne političnih lopovov.Zakaj ustavno sodišče ne oprosti očeta brez službe ki ukrade eno pašteto da nahrani otroka???

 15. Knox pravi:

  @E takrat, ko sem ti razlagal pravne zadeve sem točno povedal kako bo in kako stvari stojijo. Lahko potrdijo vsi, ki vsaj občasno spremljajo ta blog

  @Katarina

  Gospod Krivic je storil to kar bi vsak, ki nekoga brani. Zavlačeval je s postopkom izročitve do zadnje možnosti presoje (torej ustavne), ker bi v nasprotnem primeru lahko storil nepopravljivo škodo. V vsakem primeru se počaka z odločitvijo, če posledice le te niso popravljive. Primer izročitve je že taka stvar, ki ni več popravljiva. Čist je kot solza, ker, ko so v igri pravica do azila, pravica do svobode in pravica do življenja trajajo postopki tudi po pet ali več let.

  Mogoče je Šturm kršil dolžno dejanje, pa še to je nemogoče zares trditi

  @Darja

  Sicer si zelo grobo in žaljivo povedala, se pa bojim, da imaš v grobem prav. Sicer ne poznam dovolj dobro množic, da bi lahko sodil vendar poznam osebno dve gospodični, ki sta šle v tožilske vrste pa sta komajda naredile faks (obe sicer relativno dejavne v študentski politiki). Dejstvo je, da zares dobri pravniki najdejo delo v zasebnih pisarnah za veliko večje denarje, žal. Ni pa samo problem pri tožilcih in sodnikih, če se napake dogajajo pri zbiranju dokazov in podobnem.
  Hec je, da so sodniške in tožilske vrste podhranjene, da je joj. Ti imaš kot začetnik lahko 12-16 ur na dan, pet do šest dni na teden dejansko delo, se prebijaš skozi spise, pripravljaš to in ono, se izobražuješ, nič ne spiš, živiš od sendvičev in petrol kave …. Na koncu meseca pa dobiš okoli 1400€ plače. Kdo sposoben bo pa šel delat za ta denar?

 16. E pravi:

  Knox stvari še zdaleč niso takšne kot si jih ti pisal.
  Jaz nisem ovca ,če si ti je to tvoja stvar.

 17. E pravi:

  Knox aja pa še to jaz nisem doben upornik ampak samo komentator ,ki pove svoje mnenje.Janšisti pa si res vse po svoje razlagate.

 18. Mellie Mellie pravi:

  Ko sem brala zapis od Katarine, me je kars streslo! zares naj se zamislita Krivic in Šturm! Tudi onadva sta navadna črkobralca, sicer bolj izkušena od gospodičen, ki sedijo nasodiščih.

  Samo nekja vam povem: vsi sodniki morajo imati pravosodni izpit – le ustavnim sodnikom ga ni treba, tako kot profesorjem ne na pravni fakulteti. To je samo ena od milijon anomalij, ki jo je nekdo skrbno vgradil v sistem.

  Kdor gre zadnji iz Slovenije, naj ugasne luč!

 19. Katrina pravi:

  Knox: ja pa kaj še, Krivic ni odvetnik, da bi mu odvetniški kodeks ukazoval, da naredi za svojo stranko vse, kar zakon dovoljuje (in ji za to ustrezno zaračuna), Krivic pomaga iz prepričanja, kot civilna družba. In v tem primeru ga je njegova brezprizivna presoja pustila na cedilu. O tem jaz sprašujem? Ali lahko spi ob misli na ta dekleta?

  In nimaš prav, tudi jaz znam guglat in vem, da so takrat pisali, da ni bilo (več) zakonske ovire za izročitev morilca Srbiji, Šturm in Krivic sta gladko ignorirala dejstvo, da je bila Paravinji vloga za azil pravnomočno zavrnjena in bi ga ministrstvo lahko izročilo. Pa ga niso. čakali so na odločitev US, čeprav je bilo med drugim tudi rečeno, da za to ni bilo nikakršne zakonske podlage.
  Zaradi tega je bila zadeva tudi na KPK, a so tam o tem kaj odločali, pa ne vem.

 20. Skeletor pravi:

  Mellie, luč je že zdavnaj ugasnjena, zato tavamo v temi in megli. Papci nam jo prižgejo vsake 4 leta, da gremo voli na volišče.

 21. Mellie Mellie pravi:

  Skeleton, dobra! :) :) :)

 22. Knox pravi:

  @Katarina

  1. Krivic je bil odvetnik Paravinje ob njegovi prošnji za Azil v Sloveniji. Kot član Mirovnega inštituta gospod Krivic pro bono zagovarja marsikogar.

  2. Vem, da so mediji pisali, da ni več pravnih podlag, vendar so se pač motili.

  Ti bom razložil še enkrat bolj preprosto. Ti si osumljena nekega zločina v državi B vendar se nahajaš v državi A. Država B hoče tvojo izročitev. Če je verjetnost, da ti v državi B ne bo sojeno pošteno, bo sodba pristranska ali boš ogrožena zaradi tega ali onega je pravica, do tvoje dobrobiti v državi A nad zahtevkom o izročitvi državi B. In ali je temu res tako pač odloča ustavno sodišče.

  3,KPK je določil, da ni znakov korupcije. Ugotovili so kršitev dolžnega ravnanja pa še tisto je bolj tako tako.

  @E
  Nikoli nisem volil Janše in nisem njegov podpornik. Prav te nisem nikoli z ničemer označil, vidim pa, da si večkrat domišljaš, da ti nekdo nekaj pravi in začneš o nečem po svoje govorit. Me pa iskreno zanima koliko si star in kakšna je tvoja izobrazba.
  Imam pa dovolj pravnega znanja, da vem o čem govorim, ko se gre za osnovnošolske primere

 23. Katrina pravi:

  Knox: ma bejži no, Knox je napisal, da so se mediji motili in to je “dokaz”, da ima prav. Dejstvo, da US navsezadnje ni odločalo o njegovih pravicah in so mu odločbo o izročitvi napisali in poskušali vročiti, pa je pravočasno zbrisal, tebi ne pove nič.
  Tudi dejstvo, da so ministra Šturma (večkrat) opozorili, da ni zakonske podlage, da odlašajo z pisanjem in vročanjem odločbe o izročitvi Paravinje Srbiji, tebi ne pove nič. Najbrž zmoreš premleti le bolj enostavna dejstva. Dober-slab, kriv-nedolžen. Vse vmes je pretežko.
  Mene samo zanima, ali se je Krivic v tem primeru, da je “verjetnost, da obtožencu za umor v neki državi ne bo sojeno pošteno” odločil v petih minutah ali je porabil za razmislek celo uro. Ali je imel kakršenkoli vpogled v spis ali je verjel samo prosilcu za azil.
  In seveda, od tebe, Knox, ne pričakujem odgovora na moje osnovno vprašanje: ali si je ta spoštovani gospod sposoben priznati, da se kdaj tudi zmoti. In, ali se kdaj spomni teh nesrečnih deklet. Ali so samo kolateralna škoda nekega črkobralca

 24. E pravi:

  Knox kaj ima veze tukaj izobrazba?A misliš ,da en navaden delavec ne zna razmišljat z svojo glavo?Glih v podporo Janši pred sodiščem imaš veliko izobražencev ,ki si delajo totalno sramoto ne pred Slovenijo ampak pred celotnim svetom.Trditi ,da je gospod Janša popolnoma nedolžen je čisti ne smisel kot brez madežna zanositev device Marije.Naši gospodje sodniki nimajo jajc ,da bi obsodili pa ne samo njega jih je še kar ,ki spadajo v ta krog ne dotakljivosti.Tisti zapor je bil samo show za ljudstvo in medije.Vrjetno se je že takrat vedelo ,da bo šel po parih mesecih ven.Torej to pomeni ,da je gospod Janša politik z zelo velikimi vezami in vplivom.

  Knox se pa ti upravičujem ,ker sem prebral narobe seveda uporabnik in ne upornik.Moja napaka.

 25. Knox pravi:

  @Katarina

  Ti bom še enkrat poizkusil razložiti. Zadnjič

  Ne vem kaj je Krivic počel, verjetno je imel možnost vpogleda po uradni dolžnosti, da.

  Gre samo za eno stvar od katere ne moram odstopat. Tudi, če je bilo jasno kot beli dan, da je nekaj storil ga Slovenija ni imela pravice izročiti, ker bi mu lahko s tem bile kršene njegove pravice in nepopravljive posledice. Zadnjo besedo pri temu pa ima naše Ustavno sodišče! A res misliš, da bi si Krivic in Šturm in drugi eminentni pravniki uničevali keriero zaradi enega Paravinje.
  ps: Varščino je kot že rečeno, plačal zasebnik. Verjetno bi Paravinja pobegnil v sekundi ko bi bila izročitev dokončna, ker je bil prost človek.

  Če ti moje mnenje ni dovolj dobro se naroči h kakršnem koli odvetniku, ki se ukvarja s kazenskim pravom in ti bo verjetno povedal isto. Meni se ne ljubi več ukvarjati

  @E

  Nikoli nisem trdil, da je Janša nedolžen in se s tem niti ne ukvarjam. Le, da so bile v procesu proti njemu storjene hude napake in kršitve pravih norm.

 26. E pravi:

  Knox pišeš tako kot kak podpornik gospoda Janše.Tako te gre razumeti.Lahko se še tako trudiš me prepričat ,da nisi podpornik gospoda Janše a tvoje besede me ne prepričajo v to.
  Je pa tvoja replika meni v komentarju 25 bolj razumna…
  Se pa ne strinjam z teboj.Veliki ribi nikoli skoraj nikoli ne moreš nič dokazati.In ,če govoriš proti veliki ribi bo ta velika riba nekaj našla in te zašila.Strah dela čudo pri ljudeh.

 27. Katrina pravi:

  Knox: ha,ha,ha, lepa reč, da mu bodo kršene človekove pravice, je trdil Krivic, izvajal je pa Šturm, država pa je konec koncev odločila, da se ga izroči in ni čakala na odločitev US. Možakar je bil zadosti prebrisan, da je pravočasno zbežal in ni čakal, da mu izročijo odločbo o izročitvi Srbiji. In nikakršne varščine ni bilo, ker je bil na prostosti. Nategnil je tako Krivica kot Šturma. Ja, tvegala sta in vsaj v mojih očeh sta ga dokončno izgubila ves svoj ugled.
  Jaz od tebe ne pričakujem, da se ti ukvarjaš z mano, sladko se mi fučka, če se ne boš, jaz bi rada samo enkrat imela priliko spoštovana Krivica in Šturma vprašat, ali se kdaj spomnita teh žensk. In če lahko povzamem stavek iz današnega gostobesednega pisma Krivica, ki ga je objavil v Delu. Sodnikom v zadevi Patria je napisal takole: vsem tožilcem in sodnikom verjame, da so ravnali pošteno in z dobrimi nameni. Da pa hoteti prav in dobro ni dovolj, da je treba to tudi narediti. Zdaj se sprašujem ali to velja tudi zanj. Ali so posledice njegovih dejanj (napačna presoja o Paravinji), ki imajo za druge nepopravljive posledice (smrt dekleta) sestavni del njegove civilne agende?

 28. Mellie Mellie pravi:

  Katrina, ob istem stavku prečastitega Krivica se je tudi meni obračal želodec. Pri njemu me moti, da si domišlja, da je nezmotljiv.

  Primož Gorkič meni malo drugače …
  Patria za telebane, se opravičujem, za pravnike – http://bit.ly/1DEW1ZL

 29. AndrejM pravi:

  Sicer nisem noben Janšev pristaš, ampak enostavno je v pravni državi tako, da je treba nekomu krivdo dokazati in ne obratno, da mora nekdo dokazovati svojo nedolžnost. To je veljalo v totalitarizmu.
  Ampak ko smo pri Janši: glede na to, kako ga biksajo oblastniki in glede na to, da je Cerar na odlični poti, da je še slabši PM kot Barbika, je v tem trenutku Janša najmanj slaba izbira med vsemi politiki. In če bi bile danes volitve, bi sam volil SDS. Prvič doslej.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !