Plagiatorji

1.04.2015 ob 16:17

Ej, a v tej nori državi sploh obstaja kdo, ki ni prepisal svoje diplomske, magistrske in doktorske naloge?

 

13 komentarjev na “Plagiatorji”

 1. stricmarc pravi:

  Jaz. Ampak od tega je že dolgo.
  Afera plagiatorstvo je še vedno priročno sredstvo za politične igrice. Še za enega mentorja ali člana izpitne komisije nisem prebral, da bi bil na prangerju. Pa mentorstvo in članstvo v komisiji ni zastonj. In ljudje, ki so v prvi vrsti odgovorni za strokovnost naloge, vedrijo še naprej po starem. Ministrica je pač imela smolo, da je pisala magistersko nalogo pred računalniškim programom “plagiator”. Danes se prepisuje še naprej, le stavke se malo bolj razmeče, da jih program ne zazna.

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  No ja, avtor vedno podpiše, da je res avtor, zato se mi zdi nesmiselno, da bi se s tem ubadala komisija na zagovoru.

 3. AndrejM pravi:

  Ja, ko ji bodo vzeli izobrazbo na tisti slavni Jambrekovi fakulteti, ne bo imela niti prave mature. Torej zdaj gresta obramba in šolstvo, pod vsakim nivojem pa so še infrastruktura, zdravstvo pa še kak resor. Na žalost je kadrovska zasedba vsake vlade slabša in slabša. In kot je za državni zbor pred leti povedal Ciril Ribičič, da bi boljšo sestavo dobili, če bi med državljani žrebali (pa še dosti ceneje bi bilo), pa za vlado definitivno velja, da bi boljšo dobili, če bi recimo ministrska mesta zasedli sošolci enega od generaciji na (tisti stari, pravi) gimnaziji. Recimo naše :) .

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Cerar res nima sreče z ekipo. To je noro :)

 5. AndrejM pravi:

  Ne da nima sreče. Noben pameten in sposoben dandanes ni toliko nor, da se bo pridružil tej politični norišnici. Saj stari slovenski pregovor pravi: povej, s kom se družiš in ti povem, kdo si.

 6. Skeletor pravi:

  Danes državo voditi ni tako enostavno, kot bi hruško otresel. Zadeve so postale že tako bolne, da po moje sploh ne moreš normalno delati. Tudi če nekdo predlaga nekaj zares dobrega, mu mora nasprotna stran že po službeni dolžnosti nasprotovati. Sicer je pa danes že vsega toliko nasičenega, da človek težko ustvari nekaj, kar ne bi že prej vsaj približno videl, slišal, prebral, naredil…. Danes so si stvari podobne, pa naj gre za karkoli, še za avto komaj kdaj ločiš na daleč, kateri je. Tako da tile plagiatorji so meni bolj kot ne en qurc za drkanje ljudi…..
  Naj se že lotijo nekaj koristnega za SLO, ne pa da serjejo vsepočez. Sicer je pa za vsak uspeh treba koga nategnit. S poštenjem ne prideš nikamor. Če hočeš kaj zaslužit, moraš nekoga nategnit, kaj pa je drugega to, da merkator kupi robo za 10, proda pa za 13 ?

 7. spookymulder spookymulder pravi:

  Pa to ni res, kam gre ta država! Človek odpre internet in vidi tako novico ter se nasmeje, nekoliko celo v jezi, da bi se lahko res malce bolj potrudili in napisali nekaj malce manj norega, da se ne bi takoj videlo, da je prvoaprilska šala …

  … potem pa ugotoviš, da je naša politika res že do te mere nora, da se take bizarne stvari dejansko dogajajo. :S

  Dejansko nas ima politika za norca, pa ne samo za 1. april, ampak 365 dni v letu!!! :(

 8. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Jaz bom še vseeno enkrat rekel, da ima Cerar največjo smolo na svetu, kar se tiče izbire ljudi. To je že čista komedija. Problem pa je, ker imamo zaradi tega v državi dramo.

 9. AndrejM pravi:

  Iztok, to ni smola, da se je obdal z napačnimi ljudmi. On je tako hotel, poleg tega je takoj po volitvah brutalno obračunal s Petrom Jamnikarjem, kateremu bi se mu moral še danes na kolenih zahvaljevati, ker mu je stranko postavil pokonci. Tako pa so v njegovi bližini ostali (pod)povprečni komolčarji in koritarji. In takšni imajo samo vizijo, kako napolniti lasten vamp, kaj od tega dalje pa ne vidijo. Nočejo videti, pa tudi če bi hoteli, niso sposobni narediti kaj pametnega.

 10. PPP pravi:

  ČE Cerar tako dobro svetuje šolam, vrtcem in proračunskim podjetjem, naj pa še svojim ministrom. Ista banda, samo pod drugo blagovno znamko.

  AndrejM je dobro povedal – noben ni dost neumen, da bi se šel jebat med to bando.

  Ne razumem pa folka, ki se omasti s kešom, okiti z nazivi, potem kljub temu, da se zaveda masla na glavi še vseeno izpostavi za ministra. A mu manjka še pozornost soja žarometov? Kot v vrtcu. In potem taki izprijenci odločajo o zakonih in nas lupijo z najvišjimi davkai na svetu. Birokrati pa z ovirami, da se nič ne splača.

 11. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  AndrejM, ah, ni hotel, ne ga srat no. Saj menda ni njegov namen, da si uniči politično kariero že prvo leto.

  PPP, če nihče res sposoben noče v politiko, potem je z nami res konec.
  To, da nekdo, ki ima maslo na glavi, upa za ministra, ki bo na očeh javnosti, pa je tudi meni velika uganka. Lahko, da upa, da nihče ne bo pogruntal, ali pa je pač tako neumen, da na to niti ne pomisli.

 12. AndrejM pravi:

  Iztok, ne vem, kakšne namene je imel, verjetno si res ni imel namena zjebati svoje (do takrat) relativno ugledno ime in kariero, ampak vse skupaj je eno veliko razočaranje. Je dobro povedal en tuj veleposlanik pri nas, da so pričakovali, da bo vladal osem let, zdaj pa ne vedo, ali bo še osem tednov.
  Sicer pa je Slovenija edina država na svetu, kjer si medijem sploh ni treba izmišljevati prvoaprilskih šal, ker so tiste prave novice dovolj bizarne.

 13. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ma problem je tudi to, da je stranka nastala čez noč in da je bilo treba imeti kadre čez noč za vse možno.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !