Veterinarska banda

31.03.2015 ob 19:10

Pizda je grdo, da si veterinar za tabletke, ki stanejo 3 evre, vzame še 4 evre za izdajo teh tabletk.

 

23 komentarjev na “Veterinarska banda”

 1. AndrejM pravi:

  Zgrešil si poklic.

 2. Thomas pravi:

  Joj Iztok, a si kdaj pomislil, da mora tudi veterinar živeti in vzdrževati ambulanto?

  Se spominjam, ko sem bil enkrat na cepljenju, in je imela več dela s pisanjem računa, kot s samim cepljenjem. Jasno, da tudi veterinarju teče “taksimeter”.

 3. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Veterinar, ki ni privat, dobi plačo od države. O čem za vraga govoriš?!? In vse reči so tako drage, da je denarja še pa još viška.
  No, danes je veterinar iz omare vzel tablete in jih dal na pult. Če je to vredno 4 evre, pol sem pa jaz prfukejn!

 4. Thomas pravi:

  A obstajajo veterinarji, ki niso privat??

  Kako ti je spisal račun?

 5. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Seveda, javni in zasebni kot recimo zobozdravniki.
  Račun čisto lepo preko blagajne kot v trgovini.

 6. Thomas pravi:

  Prvič slišim. Sem mislil, da je že vse privatno.

  No, potem jim morda samo cepljenje vzame toliko časa, ker morajo vse tako natančno zapisati.

 7. mina pravi:

  Ne razumem, na računu je pisalo “izdaja tablet” + “tablete”?? Še nikol vidla

 8. STELA pravi:

  Veterinar je tko kakor samoplačniška ambulanta…simpl

 9. STELA pravi:

  Še tole….javni veterinar?? Kje??

 10. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Stela & Thomas, a ne obstaja veterinarska uprava republike Slovenije?
  Tule nekaj člankov.
  https://www.google.si/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#safe=off&q=javna+in+zasebna+veterinarska+uprava

  Mina, tablete in izdaja recepta ali kako naj drugače povem. Nimam računa več, da bi točno pogledal, a v tem je point, torej zaračunane veterinarske usluge še poleg tablet čeprav je samo tablete iz omare vzel.

 11. Katrina pravi:

  Zdaj pa si malce zaplaval. Najprej si napisal, da ti je zaračunal izdajo tablet, v komentarju pod št. 10 pa pišeš o veterinarskih uslugah. Kakšnih uslugah, a si bil deležen tudi pregleda, nasveta, česarkoli? Če si bil deležen tudi “uslug”, je logično, da ti jih je tudi zaračunal.

 12. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Slabo bereš, Katrina. Ravno to pišem kak bulšit je, da so neke usluge zaračunane zraven čeprav jih ni.
  Pršu sem samo po jebene tablete in plačal 4 evre dodatka. Psa sploh ni blo zraven.
  Usluge, izdaja, dodatki, potejto, potato, poanta ostaja.

 13. STELA pravi:

  Človk se res celo življenje uči:)….in če tole bere kakšen ljubljančan, naj me plis razsvetli, kje v Ljubljani obstaja / deluje/ ordinira javna vet.ambulanta??

  Iztok, ne mi rečt, da jo v Celju imate? Pa še…po tvoje bi bila torej javna vet.ambulanta brezplačna oz.bi se plačevala le zdravila?

 14. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Jaz mam skoz v glavi, da hodim v javno :)
  Ker obstaja en privat, ki je drag ko nor.
  Razlika je v moji glavi v tem, da v javnih osebje plača država, ker so javni sektor.
  Če se motim, naj me kdo popravi in pojasni zadevo.

 15. spookymulder spookymulder pravi:

  Iztok, glede javne veterinarske službe je takole:

  Mrežo javne veterinarske službe sestavljajo Veterinarski zavod Slovenije, Veterinarski inštitut Slovenije in zasebne veterinarske organizacije (zasebna veterinarska dejavnost), ki opravljajo veterinarske storitve javne veterinarske službe na podlagi koncesije.

  Če torej pelješ psa na pregled oziroma greš k veterinarju po tablete, greš dejansko k zasebniku, ki ti bo to seveda zaračunal, čeprav spada pod veterinarsko službo, to pa zato, da se s tem ne bi ukvarjal kar vsak šarlatan. Zakaj moraš plačati? Ker tvoj pes ni zavarovan! Tako kot bi moral v navadni bolnišnici, pa četudi je javna, plačati tudi vsak človek, ki nima zdravstvenega zavarovanja.

  Lahko pa se seveda razlikuje, koliko določen veterinar zaračuna za svoje usluge.

 16. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ampak zakaj moraš plačati poleg cene tablet še nek fiktiven znesek zraven mi povej?

 17. Nevenka pravi:

  Plačal si to, da ti nekdo, ki je dolgo študiral in ni bil takrat nič plačan za delo, predpisal nekaj, kar naj bi delovalo (torej je znal izbrati, upam) in za kar je pooblaščen in odgovoren. Zdravila vseeno niso isto kot kruh. Vesel bodi, da ti za vsako predpisano zdravilo ne zaračuna še pregleda. Verjetno dlje kupuješ isto zdravilo za žival.
  Ne vem, če so cene storitev npr.: Univerzitetne veterinarske klinike kaj cenejše od cen zasebnih klinik, jaz že dolgo hodim k zasebnikom, ampak v začetku se mi ni zdelo dosti drugače. Viri financiranja za univerzitetno kliniko mi niso podrobno znani. Tudi lekarnarja plačaš, samo da je njegovo delo že v tržni ceni zdravila, ki ga plačaš sam ali pa ga plačaš iz zavarovanja.

  54. člen
  (financiranje javne veterinarske službe)
  (1) Javna veterinarska služba se financira:
  - iz sredstev ustanovitelja v skladu z aktom o ustanovitvi;
  - iz proračunskih sredstev;
  - s plačilom za opravljene veterinarske storitve;
  - iz drugih virov.
  (2) Osnove in merila za oblikovanje cen veterinarskih storitev natančneje določi Veterinarska zbornica.

  Oglej si zakonodajo, tako pač je.

 18. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Vrsta tablet je jasna že 4 leta in ne vem zakaj moram vsakič plačat to njegovo ekspertizo. Daj no :)

  In ravno to, da iščete neke logične razloge in potem celo strinjanje in logiko, da je tako, nas je pripeljalo v tak drek ko smo.
  Z vsem se strinjamo, vse kupimo, vse prikimamo. Kot da nimamo pojma kako grdo nas na suho jebejo v glavo na vsakem koraku.

 19. STELA pravi:

  Ja, komplicirano je tole naše financiranje zdravstva….človeškega al pa živalskega….ni čudno, da noben minister ne more nič…očitno se zaplete v lastne predpise

 20. Marhi pravi:

  Saj ti ni potrebno kupiti tablet na veterinarski postaji, če želiš to bo veterinar napisal veterinarski recept in boš te tablete nato kupil v lekarni, vendar ne pričakuj, da bodo v lekarni te tablete cenejše, gre samo za to, da imajo različno specifikacijo storitev. Prav tako veterinarska postaja Celje ni javna, ampak zasebna ambulanta. Na njihovi spletni strani ti na naslovnici piše: Veterinarski center d.o.o. Celje je prva zasebna veterinarska družba v Celju, ustanovljena leta 1997.

  VURS je pa bila veterinarska uprava ki je skrbela, da so ostale veterinarske postaje, kmetje, trgovina, živilska industrija,… delali zakonito in je s svojimi inšpektorji vršila nadzor nad njimi in jih ustrezno sankcionirala. Po novem se imenije Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin.

 21. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Vem za lekarno, isti drek ali še dražje.
  Saj nisem rekel, da sem bil v Celju.

 22. mina pravi:

  Kakšna zmešnjava je tule, da te kap. Imamo državne Veterinarske postaje (ne me zdaj za besedo držat, ker ne vem, kako se jim uradno reče) in JA, plačuje jih država, zraven pa služijo še z zaračunavanjem veterinarskih storitev. Ampak to ne pomeni da so privatna ambulanta, ker niso. Probaje recimo proti steklini pri jih cepiti psa, pa boste videli, kaj vam bodo rekli:” pri nas tega ne cepimo, država je dala koncesijo samo privat ambulantam”. Cepijo pa vse drugo. Moje mnenje je, da je razlog za necepljenje proti steklini v tem, ker je to predpisano z zakonom, kar pa je predpisano z zakonom, pa javne ustanonove ne smejo zaračunavati, lahko pa zaračunavajo privat ambulante. Ker pa nimamo svojih psov zavarovanih, pa plačujemo veterinarske storitve povsod, tudi v javnih zavodih. Postopek je identičen tistemu, kot če človek nima zdravstvenega zavarovanja, mora tudi vse plačevati, tudi čisto navaden pregled pri zdravniku. Tako da ne mešat plačila z inštitucijo, če plačuješ, to še ne pomeni, da je privat.

  Iztok, pejt k drugemu veterinarju. Oz., prej vprašaj po tel, kaka je cena. Morda pa ta veterinar samo na tak način razbije ceno tablet, pa je skupni seštevek še vedno nižji kot kje drugje. Kaj veš kaj je zadaj. Morda mora od vsake prodane tablete dati državi toliko in toliko, storitve so pa pač njegov čisti zaslužek in se je odločil, da jih bo malo legalno okoli prinašal.

 23. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ma saj drgač so fajn tle, ko hodma z Jodijem, ampak to s tabletam je blo pa res idiotsko no. Pa poba na blagajni je rekel, da to oni niso krivi, da tako pač mora biti po zakonu al neki.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !