Družinski zakonik

20.02.2015 ob 13:15

Čeprav smo o tem na mojem blogu že večkrat debatirali, se mi zdi prav, da spet malo porazmišljam in nanizam nekaj stavkov, saj se mi zdi, da se kljub temu, da smo leta 2015, še vedno obnašamo kot v srednjem veku.

Otrok ne rabi mame in očeta, otrok rabi srečno in zadovoljno okolje. Če mu ga bosta nudila dva moška ali dve ženski, je popolnoma vseeno. Zaradi mene mu ga lahko nudi tudi gremlin, če mu ga bo nudil tako kot je treba. Sicer pa, veste kaj, glede na število nemogočih, tečnih in zoprnih otrok iz standardne hetero družine, je skrajni čas, da probamo še kaj drugega. Gotovo se bo obrestovalo. Klinc pa ata in mama, če je ata recimo alkoholik, mama pa nima časa za otroka, saj se mora lišpati in kupovati nove cotke. Klinc pa ata in mama, če je ata ves čas v službi, mama pa si najde ljubimca in spet nima časa za otroka. In seveda, klinc pa ata in mama, ki se nenehno kregata in nimata pojma, kako se sploh vzgaja otroka. Bolje ata in ata ali mama in mama kot tak drek, hudiča no.

Dajmo že enkrat nehat sodit in obsojat ljudi in nabijat o tem, kaj je naravno in kaj ne. Če geji in lezbijke ne bi bili naravni, jih ne bi bilo, mar ne. In če si gej in če hočeš otroka, ti to mora biti dovoljeno in pika. Isto velja za poroko in vse ostale pravice, ki jih imajo hetero veze. Ljudje smo si različni. Zakaj to ni jasno, nimam pojma. Naj vsak počne, kar želi. Naj se ljubi s tistim, ki mu paše. Naj bo srečen v tem, kar čuti in si želi.

Eto.

 

102 komentarjev na “Družinski zakonik”

 1. Rado Rado pravi:

  “Otrok ne rabi mame in očeta, otrok rabi srečno in zadovoljno okolje. Če mu ga bosta nudila dva moška ali dve ženski, je popolnoma vseeno”

  To je tvoje laično mnenje. Edini argument, ki ga imaš je voljo do polemiziranja. In prav nič drugega. Zdaj manjka le še trditev, da tudi za spočetje ne potrebuješ mame in očeta.
  Krasni novi svet.

 2. mATEJ pravi:

  Če bi blo naravno, bi si jih sami lahko naredli. :D Dalje pa ne mislim komentirat. Ajde

 3. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Rado, nop, ne rabiš. Greš v banko sperme in zanosiš brez moškega in seksa. Ali pa otroka preprosto posvojiš in še tega ne rabiš.
  In kaj je tvoj argument, da otrok za srečo rabi mamo in očeta?

  Matej, kaj pa hetero pari, ki ne morejo imeti otroka? So nenaravni?

 4. Mirko pravi:

  “otrok rabi srečno in zadovoljno okolje”.

  … naši sončki. Rabijo starše, ki verjamejo da je njihov otrok edinstven in rojen zmagovalec. In ki bodo se bodo šli v šolo borit za njegove pravice!

 5. Rado Rado pravi:

  “Greš v banko sperme in zanosiš brez moškega in seksa.”

  To je to.
  Moški postaja odvečen. Nepotreben. Zgolj kupljiv semenodajalec. Ženski se ni potrebno več socialno obnašati, da bi pridobila partnerja, otroka. Le čemu? Če vse lahko kupi.
  To je odtujena družba prihodnosti.
  Škoda ker me ne moreš videti, kako sučem oči nad tvojo /vašo/ slepoto.
  Ker se bo ta način gen asocialne ženske reproduciral (po starem se nebi) bo tudi družba prihodnosti asocialna.

 6. Mirko pravi:

  Hetero pari, ki ne morejo zanosit imajo zdravstvene težave. Zdravstvene težave se odpravlja, zdravi, lajša.

  Homoseksualnost pa ni zdravstvena težava (tako trdi WHO in oni sami) in zdravstvenih rešitev za nekaj kar ni problem torej ni treba.

 7. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Rado, od kje glupa ideja, da to počnejo vse ženske in da bodo moški zaradi določenega odstotka takih žensk izumrli? In od kje ideja, da bodo zaradi določenega odstotka istospolnih parov izumrli hetero pari? Daj no :)

  Mirko, od kdaj je želja po istospolni družini zdravstvena rešitev? Fak no!

 8. Miha pravi:

  Iztok ”Yodi” Gartner… tuki se pa ne strinjam… zakaj bi homoseksualci imeli otroke? Ja pa pizda, pol si ga pa naj nardijo ?! Aja, negre… ups? Moje mnenje… če nemorš nardit otroka, ga tud neboš mel pa pika. ;)

 9. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Govoriš kot da so homoseksualci namerno taki. Kaj pa da jim ga rodi nadomestna mati in ga vseeno imajo? Če lahko to hetero pari, zakaj ne bi smeli še oni?

 10. Tomo pravi:

  Iztok ima prav,jebo vas Aleš Primc ki je za moje pojme največja pederčina poleg Rodeta in Štuhca.Otrok mora odraščati v ljubezni in nenasilju.Vidim da raje vidite da otroci odraščajo pri kakem Fritzlu,sam da je ata pa mama četudi ata pijanc pa pedofil mama pa kurba.

 11. transformer757 pravi:

  Mene zanima, kaj vsi, ki govorite o “naravnem” s tem mislite? Kaj je naravno? Želel bi razlago, ker človek na največ področjih pač ne funkcionira “naravno”. Ker če bi, bi se verjetno že zdavnaj pobili med sabo, ali pa bi obstali le najmočnejši. Narava ni nek sinhroniziran, harmoničen mehanizem, vsaj po merilih, ki jih ima človek za te pojme, ampak neusmiljen in brez empatije, ki jo zmore človeška kultura. In če prav razumem, je tu in v podobnih debatah govora o otrocih, ki so že na svetu. Z naravo je topogledno pač že konec. In čisto naravo je,da nekatere živali svojemladiče v preživetveni paniki zapustijo ali jih celo pobijejo. In tudi ljudje znamo tako ravnati, narava pač. A ljudje imamo tudi mehanizme, ki nimajo z naravo v tem pomenu besede nič opraviti. Vzgoja je stvar kulture. Socializacija in človeška empatija tudi. In vprašanje, kdo naj zdaj to opravlja, nima z naravo nič, tudi to je stvar kulture, pa na žalost tudi politikantstva in raznoraznih drugačnih bojev. Pogovarjamo se o šibkih. Otroci brez staršev, ali s psihopatskimi in deviantnimi starši, pa tudi če so le ti obeh spolov, to so. “Narava” za take šibke člene poskrbi zelo učinkovito. Torej, ..ali bomo “naravni” za vsako ceno, ali človeški in s tem v največji meri kulturni??

 12. transformer757 pravi:

  O naravi je sicer govoril v svojem komentarju le matej, a večina komentatorjev te teme kjer koli zagovarja “naravno” v svojih argumentacijah proti posvojitvam otrok istospolnih,ali samskih…

 13. Vidmar pravi:

  Ali je vožnja z avtomobilom ‘naravna’?

 14. krš pravi:

  “Če si gej in če hočeš imeti otroka ti mora biti to dovoljeno.”
  Takšne pa še ne….

  Zakaj Gartner, ker ti tako pravš al zakaj že?

  Jst sm pa invalid, ampak hočem bit navy seal in mi mora bit to dovoljeno.

  Jst sm pa naredil 7 let osnovne šole, ampak bi bil rad možganski kirurg in zahtevam, da se mi to omogoči. Da komu na temle blogu mal glavo pregledam.

  Ne vem od kje nekaterim ideja, da je tako samoumevno, da kar vsakemu nekaj pripada. SPloh če za nekaj nisi usposobljen. Takšne stvari kot do posvojitve so vedno pač stvar širšega družbenega dogovora, kaj je sprejemljivo in kaj ne, drugače ne gre. In tu se pač že dolgo govori o tem. Eni so za eni so pa proti. za enkrat je očitno večina še vedno proti, sicer bi bilo sprejeto. In to je vse kar je, pika. zato ne morte govort o tistih ki so proti, da so ne vem kakšn izmečki. Večini se to zdi neprimerno, kokrkol se tle napenjate, da smo iz srednjega veka in ne vem kaj. To pač uporabljate, da sami izpadete nekako superiorni proti ostalim, da si mal pumpate ego, kok ste pa vi fajn. V resnici pa sami zelenčki, ki se ne upajo odrečt svojemu lagodju, živijo sami zase, v svetu 6 filmov na dan, a pametni so pa za popizdt o temah o katerih pojma nimajo. Krasno.

  Dej ti Gartner in vsi ostali, k se repenčte, in pomoje nimate sploh še otrok, vsaj večina bi rekel teh ki tako zagovarjate gejevske posvojitve, naredte domačo nalogo, spravte froca na svet, skrbite za njega in potem pametujte no, da boste vedl kaj je sploh to da maš otroka, pol se pa sploh lahko še o čem drugem pogovarjamo, a je prou??? Pa ne mi nekih gartnerskih izgovorov oh kaj čem otroka na ta svet spravlat itd…to so sami neki izgovori, ker ne upate priznat da ste revčki.

  Tomo, govoriš o tem v kakšnem ljubečem okolju mora otrok odraščat, sam se pa izražaš kot ta zadna žival, ki je še psa ne bi zaupal, kaj šele otroka. S tem da zagovarjaš očitno posvojitve homoseksualnih parov, hkrati pa uporabljaš za Primca & co izraz pedrčine kot slabšalno. zagovarjaš pravice homoseksualcev, hkrati pa uprabljaš slabšalen izraz za geje. Mal shizofreno… odloč se kaj bi zdej rad. A maš otroka, kok si star?

  In navajate neke blazno smešne primere. Primerjate najslabše možne starše kokr pijance in fritzle z najboljšimi starši geji…kot da so vsi starši pijanci, da se tepejo itd. kot da geji ne bi mogli biti takšni. primerjite jabčka z jabčki. Najboljša hetero starša z najboljšimi gej starši. Kaj je potem bolj smiselno, kje naj otrok odrašča? Če se potegujeta strejt par in gej par in oba dobita 100 točk, a ni bolj normalno, da gre k mešanemu paru otrok, ker je tako bolj naravno pač. Se mi pa nobenmu ne da opredeljevat pojma kaj je naravno. Sej je jasno, ni treba tle nič kej dost filozofirat.

 15. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Krš, s tistim o invalidih in marincih ter šolo in kirurgi si pokazal do kam sežeš. Vsaka nadaljnja debata je nesmiselna s tabo. Pač ne štekaš, ne zapisa, ne pointa, kaj ti naj.

 16. Mellie Mellie pravi:

  Dokler bodo neki primci vlagali zahteve za referendum in dokler jih bo ustavno sodišče potrdilo, bomo imeli drugorazredne državljane.
  V dolini šentflorjanski si nekateri še vedno umivajo roke že ob omembi gejev ali lezbijk, z njimi se ne bi niti rokovali. Menda so umazani, pravijo.

  Te debate so žalostno smešne. Kot sem že nekje na tem blogu napisala: švedka raziskava je potrdila, da se otroci, ki odraščajo z gejevskimi starši, enako dobro razvijajo kot drugi.

 17. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Kot sem rekel, glede na število sfukanih otrok iz hetero družin, je čas, da probamo kaj se zgodi, če jih vzgajajo gejevske familije. Slabše itak ne more bit.

 18. transformer757 pravi:

  Krš @
  ne da se ti filozofirat praviš. In obenem “filozofiraš” o drugih, ki sigurno nimajo niti lastnih otrok in pojma nimajo o življenju. Nisem začutil repenčenja v nobenem zapisu, razen v tvojem. Če bi bile stvari tako jasne, potem ne bi nihče debatiral o tem, ali ne…In če bi bile te stvari tako jasne, ne bi nekje istospolni imeli enake pravice kot hetero, drugje pa homoseksualne javno obešajo. Če bi bile stvari tako jasne, se ne bi nekje ljudje z silno zgroženostjo in sveto jezo borili prosti vsaki drugi vrsti družine kot je tradicionalna, drugje pa so izpričani primeri, kako je lahko tudi drugače. Krš,rekel sem lahko,…ne pa da mora biti. Ker se strinjam s tvojim prvim stavkom. Da ne more biti nič dovoljeno po defaultu ker si gej. A verjetno tudi prepovedano ne. Vsaj kar se mene tiče. Je pa drugo,meni najpomembnejše vprašanje, ali je družba nekje res pripravljena na te maloštevilčne izjeme. Ker če ni, potem seveda otroci najbolj nastradajo.

 19. mina pravi:

  Po svetu je že cel kup otrok v gejevskih partnerstvih in jih družba ne sprejema nič drugače kot otroke v hetero partnerstvih. Že tudi cel kup zvezdnikov gejev ima otroke in jaz še nisem zasledila, da bi se kdorkoli zgražal nad temi pari. Mene sicer prav nič ne jezi, da se pri nas večina folka zgraža nad tem in da so proti, tako pač je. Ampak dejstvo je, da gremo v smeri, ko bo povsod dovoljeno gejem imeti otroke. Ponekod je to že, ponekod še bo. To je proces, ki se ga enostavno ne da ustaviti. In tako kot je meni vseeno, če se večina slovencev nad tem zgraža in je proti, mi bo ravno tako vseeno, ko bo to pri nas uzakonjeno in se boste še vedno zgražali in boste proti.

 20. STELA pravi:

  Jaz pa opažam, da Primcu in njegovim somišljenikom ni pomembno, v kakšnem okolju bo otrok rastel ampak jim je pomembneje na kakšen način bo “narejen”…al kaj naj bi pomenila popolna odsotnost mnenja o okolju v katerem raste?

  In nikol ni dobro operirat z ekstremi….mi (Slovenci v debatah) pa delamo ravno to.

  Krš…nekdo, ki si otroka res želi, je pripravljen na vse….ti, očitno nisi bil….ker s silno lahkoto pluvaš po otrocih….mislm “froc”…kaj je to zaen odnos?

 21. Skeletor pravi:

  Mislim da je najbolj odveč bojazen, da bodo pri nas istospolni partnerji na veliko posvajali otroke. Če se je kdo že bolj poglobil in pozanimal o pogojih za posvojitev ugotoviš, da je je to misija nemogoče. Miljon neživljenskih pogojev…..v glavnem zadeva traja 100 let, da prideš do otroka- če sploh, in stane tudi. Mislim da sta pred časom 2 povedala, ki sta šla čez to kalvarijo, da jih je vseskupaj prišlo preko 30 000 eu. Kar verjeti nisem mogel.

 22. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ravno to je point, ja. Da nasprotniki divjajo kot da bodo zdaj geji vsem hetero parom pokradli otroke :)

 23. Tomo pravi:

  No če je cela ceremonija že za hetero pare za posvojitev kaj bo šele za istospolne pare.Sam da je pa eden izmed njih biološki starš otroka pa itak ne bojo mogli nič,ker semena darovat in najti žensko da otroka donosi ni težko sam poceni pa tudi ni.Je pa pri ženskah manjši problem.

 24. Tomo pravi:

  Krš zame pravi da mi ne bi zaupal psa in me primerja z živaljo,on je sigurno kaki rovtarski kmetavzar s štirimi razredi osnovne in po možnosti plod incesta.Taki so pri SDS in kakemu Primcu najbolj zaželjeni.

 25. Mellie Mellie pravi:

  Tomo, to je res. Poznam geja, ki sta posikala nadomestno mamo – zunaj Slovenije, ker to pri nas ni bilo mogoče. Plačala sta ji precej denarja, tudi eno ponesrečeno nosečnost. Na koncu je uspelo, otroček je najbolj zaželeno bitje na tem svetu, popolnoma se mu posvečata in v vzgojo vključujeta stare starše, tete, prijateljice in prijatelje. Otroček je lepo socializiran, predvsem pa čuti brezpogojno ljubezen – nekaj, za kar je veliko otrok heterospolnih staršev prikrajšanih.

 26. E pravi:

  krš , Tvojo razmišlanje je srednjeveško.
  Tisti ,ki na veliko zagovarjajo in upevajo družina največja vrednota in oh in sploh mati ter oče tisti so največji zafrustriranci.Zakaj se vedno mora nekdo najti in narekovati kako naj nekdo živi?Zakaj?
  Pravica??Ali imaš ti pravico tukaj komentirati?
  Pa dobro razmisli preden mi odgovoriš na zadnjo vprašanje.

 27. buttrflylover pravi:

  hmmmm… ni fora v zgražanju, in gonji proti istospolno usmerjenim(to večina 90 %) napačno šteka..pozabljate na razreševanje Ojdipovega kompleksa /psihoanaliza po Freudu/..ne me narobe razumet, jst nism homofob (tudi Freud ni bil)..Otrok v istospolnih družinah ne more uspešno reševati Ojdipovega (kastracijskega)kompleksa..To je mogoče le z moškim očetom in žensko mamo. Pravilno razrešen ojdip pa je pogoj za oblikovanje trdne in moralno odgovorne osebnosti, ki ne bo imela apriornih psihični in socialnih in vseh ostalih težav v odraslosti ( tako Freud, Klein, Vodeb in drugi psihoanalitiki)..

 28. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Zakaj pa potem toliko otrok v hetero družinah ne razreši tega kompleksa?

 29. Mateja pravi:

  Kar zaboli me, ko se kvazi psihoanalitika Vodeba postavlja ob bok Freudu. Po izobrazbi je magister kinezioloških znanosti in sociologije kulture.

  Dajmo raje citirati primarija dr. Matjaža Lunačka, psihiatra in psihoanalitika, ki je v enem od intervjujev na vprašanje o čem, če otrok potrebuje očeta in mater, odgovoril naslednje:

  “Na tako vprašanje ne morem odgovorit s stališča psihoanalize, ker psihoanaliza glede tega sploh ne more imeti nobenega odgovora. Lahko pa podam osebno mnenje: otrok za razvoj potrebuje ustrezno emocionalno klimo in razumevanje.”

  Primarij dr. Lunaček ima zanimiv tudi na posvojitve:
  “Nek par, ki ne more imeti otrok in se poteguje za to, da bi posvojil otroka, je v tem smislu popolnoma enak homoseksualnemu paru, saj oba ne moreta zaploditi otroka.”

  Posvojitve torej že same po sebi niso naravne, glede na njihovo število (cca. 45 posvojitev na leto, okoli 500 v čakalni vrsti) pa smo lahko prepričani, da bodo otroci dobili najboljše nove starše.

 30. aaaaaaaa pravi:

  Največ in najbolj zagrizeno se proti geyevskim družinam borijo prikriti homič…z mislijo: če sem se jaz podredil krščanskin normam in vrednostam, se boste tudi vi….dejansko so najbolj jezni sami nase, ker ne upajo odložiti maske, ker se ne upajo postavit sami zase, jezo in gnev pa potem usmerjajo proti geyem, kateri se vsem na očeh borijo za svoje pravice, za družino..tako da na Primicevem mestu jaz nebi tako besno udrihal proti geyem….

 31. butterflylover pravi:

  Iztok,

  en kup literature na to temo :) preveč je tu za pisat :) se mi ne da :) lepi dan :)

 32. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ni panike, le povedat sem hotel, da tudi otroci iz hetero parov tega ne razrešijo, zato je to slab argument za gej pare.

 33. butterflylover pravi:

  mah ja…argumentov za in proti je en kup :)

 34. butterflylover pravi:

  Gospa Mateja
  marsikateri po vašem kvazi psihoanalitik ima več znanja kot doktorji, psihiatri in psihoanalitiki…pri katerih sem iskala pomoč za svoje težave…./imela in preživela sem otroštvo, ki ga ne bi smel imeti/doživeti/preživljati noben otrok – ne v okviru svoje družine, da ne boste zopet kot jastrebi / in je bil g. Vodeb edini, ki mi je pomagal začet živet in ne životarit….vsi doktoriji (psihiatri in ta foh)- pa znajo samo vleči denar, pomagal mi ni pa noben čisto nič – aja, samo tablete znajo pa predpisovat perfektno (da boste bolj umirjeni, pa lažje spali- fuck off pa take terapije)…in kaj jim pomagajo doktorati, če sm prišla k njim pa sem si sama postavila diagnozo preko literature, ki sem jo sama preštudirala (mislim da ni knjige o duševnih težavah, ki je nism prebrala) v knjižnicah ..poveš mu svoje težave, postaviš diagnozo – ti jo potrdi in predpiše tablete…pogledi na uro – 15/45/60 minut pa konc terapije (da bi pa kateri poiskal vzrok – ki ga je našel g. Vodeb, pa ni nobenmu na pamet padlo..pomagal mi noben nič….hvala lepa za take psihiatre (pa ne mečem vse v isti koš, da neu pomote) ….in govorim iz lastnih izkušenj naj bo g. Vodeb kvazi gor al pa dol meni je pomagal….in mi dejansko rešil življenje ( brez kakršnih koli finančnih obveznosti, samo želel mi je pomagat in mi še pomaga – pa naj kdo reče da ne obstajajo še ljudje dobrih src).. in nisem edina….in celo moj psihiater, ki ima “pravi” faks je vesel zame – da mi gre na bolje, da mi g. Vodeb pomaga itd….in ne mislim zaradi tega blatit ostale šolane psihiatre da neu pomote..in še vedno hodim k svojemu psihiatru in se pogovarjava, izmenjavava literaturo, ga tudi poslušam in se učiva …oba :)

  zašla s teme, ampak tako je, mam pač slabe izkušnje z tapravimi psihiatri
  yo :)

 35. butterflylover pravi:

  proti g. Vodebu je pa itak že gonja velika…najbrž sm ena redkih ki se bi postavla zanj:) taki pač je današnji svet ..žal…

 36. pikapoka pravi:

  …Iztok popolnoma se strinjam s tvojim zapisom… želim si čim več takšnih odprtih in “nezategnjenih2 ljudi in seveda čim več otrok v srečnem okolju na relaciji mama-oče, mama-mama ali oče-oče…peace :)

 37. Tomo pravi:

  Z gospodom Vodebom se ne strinjam vedno,pa vendar ga spoštujerm ker zna natančno argumentirat svoja mnenja za razliko od Primca ki pa osladno in tudi žaljivo vsiljuje svoje katolibanske fore s političnega in ideološkega vidika.

 38. E pravi:

  butterflylover , Vodeb in pokojni Rugelj to je katastrofa od psihiatrov&psihologov.Najbolj me čudi ,da ga ženska zagovarja vsaj oba zgoraj umenjena sta/imata ženske kot nekaj nižjega v tej družbi samo za razplod in gospodinjstvo.Ti časi so že zdavnoma minili in prav ne morem vrjeti ,da še dan danes kdo take tumarije govori in zvesto zagovarja.Potem se sprašujem le zakaj so se ženske pred toliko leti borile za svoje pravice a glih ženska zagovarja nekega človeka ,ki simpatizira z mišlenjem srednjega veka.Fak no.

 39. butterflylover pravi:

  hehehehe E tu se pa motite…če bi malo več prebrali al pa naštudirali..tudi g. Vodeba, bi videli da ima g. Vodeb rad ženske :) …sicer mi je pa vseen kaj si kdor koli misli…tu smo pač da razpravljamo, a ni res…al pa tudi ne :) jst nikogar ne zagovarjam, zgleda pa da vi živite v srednjem veku, ki sploh ne veste oz. ne poznate analiz/del g. Vodeba, tudi tukej se motite, g. Vodeb ženske nikoli ni postavil na piedestal za razplod al pa za gospodinjstvo (ena izmed razlik me g. Rugljom in g. Vodebom in ne edina razlika) :) jst preden karkoli komentiram, se malo poučim oziroma vsaj malo pa res preberem o zadevah :) lep večer :)

 40. E pravi:

  butterflylover sem prebral in pogledal marsi kateri intervju z Vodebom in vem kam ženske uvršča tam dol na družbeni lestvici kot sem že omenil.Tako ,da ne ti meni srednji vek meni odprtemu človeku za vse narodnosti , spolne usmerjenosti in vere ,če pa vrjameš v vesoljce je pa to tvoj problem jaz ti povem ,da ne obstajajo ;) .

 41. butterflylover pravi:

  E …lepo bodi..pa ne se tk hudit zdej name…jst sem vesela fuuul da končno živim ;) zahvala gre g. Vodebu in to je to :) zaključujem svojo zgodbo tuki…grem brat A. MILLER – Upor telesa tud dobra , predvidevam da poznaš :) …verjamem v vesoljce – ker sm jih že srečala ;) :) :) :) hehe
  yo

 42. Mateja pravi:

  Draga butterflylover,

  verjamem in veseli me, da ti lahko g. Vodeb pomaga. Po drugi strani pa omenjaš, da še vedno obiskuješ psihiatra; očitno si ugotovila, da g. Vodeb ne more celostno odpraviti tvojih težav.

  Želim le prikazati, da za tako resne trditve potrebuješ neko znanstveno osnovo. Prepustimo to resničnim strokovnjakom, ki imajo za sabo dolgoletno izobraževanje in raziskovanje. Res je, da so tudi med njimi razhajanja, a s tem namenom se pripravijo metaanalize, ki upoštevajo več študij.

  Naj povzamem, kaj je pred leti zapisalo slovensko psihološko društvo. Raziskave:
  - ne podpirajo prepričanja, da otroci potrebujejo starša obeh spolov,
  - v večini kažejo, da družine z dvema ljubečima staršema (ne glede na spol) otrokom nudijo bolj ugodno okolje za razvoj
  - ne kažejo na kakršne koli starševske sposobnosti, kompetence ali značilnosti, ki bi bile prisotne zgolj in samo pri staršu določenega spola (razen dojenja).

  Vir: http://www.dps.si/tl_files/DOCUMENTS/(Pojasnilo%20stalisca%20DPS_final).pdf

 43. butterflylover pravi:

  ga. Mateja, psihiatra obiskujem izključno iz razloga spoštovanja do slednjega in diskusije glede tega, kar ugotavljava z g. Vodebom…je pa ta moj psihiater le dovolj odprte glave, da ne udriha po ljudeh po dolgem in počez, kot nekateri in je vesel zame, da okrevam z Vodebovo pomočjo….jst sem pa tudi oseba, ki se nonstop učim..tako da se bom še naprej :) mah, sem se prej zarekla da zaključujem zgodbo..in zdej jo res :) ne da se mi razpredat več :)

  lepo bodite vsi…in SONCA veliko vsem…sonca do vesolja in še čez :) aha ;) :)

 44. E pravi:

  Ko si “začaran” si pač “začaren” oz. ko si zaveden si pač zaveden.Le poglej ljudi pred sodiščem.Ni jim pomoči.
  Za njih ni Bog Jezus Kristus ampak vemo kdo.

 45. butterflylover pravi:

  hehehe dragi moj E…meni je pa čist vseen, al sm začarana al zavedena al srečala vesoljce…jst po 25 letih končno ŽIVIM…in to po zaslugi samo enega človeka, sedaj v miru zaspim in se mirna zbudim :) aha…

 46. Štefan Zupan pravi:

  Pedri si ne zaslužijo imeti otrok, ker to ni naravno.

 47. AndrejM pravi:

  Štefan,

  ti bi tudi čarovnice na grmadah kuril, kajne?

 48. Štefan Zupan pravi:

  Samo če so lezbače.

 49. Tomo pravi:

  A se ne bi raje pridružil dvema hudima babama med vročo akcijo kot da bi jih preganjal?

 50. Štefan Zupan pravi:

  Če nista coprnici, mogoče.

 51. Tomo pravi:

  Odvisno kaj je za tebe coprnica ker tiste zavaljene grde kompleksne starke so samo v Disneyevih risankah.

 52. Mellie Mellie pravi:

  Hvala Mateja za link (komentar 42)!

  Kdor hoče to prebrati, bo našel odgovore za svoje strahove. Spoznal bo, da so njegovi zadržki do istospolnih družin precej neutemeljeni.
  Istospolni starši se seveda zavedajo, da je treba v vzgojo svojih otrok vključevati sorodnike in prijatelje nasprotnega spola.
  Po mojem vedenju otroci iz istospolnih družin po navadi ne zrastejo v istospolne odrasle, postanejo pa heteroeksualni odrasli, ki so strpni do okolice! Zanimivo!

 53. Štefan Zupan pravi:

  Pedri in lezbače si ne zaslužijo imeti otrok, ker to ni naravno.

 54. Mellie Mellie pravi:

  Nestrpneži, kot je avtor komentarja 53, pa bi morali imeti prepoved približevanja otrokom, ker jim dajejo slab zgled.

 55. E pravi:

  Fak no totalno bolan zapis!!Ne morem vrjeti in to leta 2015.
  Ko berem ta zapis se mi zdi kot ,da sem v srednjem veku.

  http://nsi.si/dve-besedi-ki-lahko-spremenita-vse/

 56. Štefan Zupan pravi:

  Mellie, tvoj neoliberalizem te ne bo pripeljal daleč. Tako kot pedri in lezbače ne bodo imeli otrok.

 57. Štefan Zupan pravi:

  Da dam sklepno misel (na to temo se ne mislim vračati), pedri in lezbače naj svojo pederastijo zganjajo med sabo in naj bodo zadovoljni s tem, da jih sploh toleriramo ter da niso v npr. srbiji – vodju slovenskih pedrov se je že nekaj zgodilo če se ne motim? No, sklepna misel: pedri in lezbače vsekakor nimajo pravice imeti otrok, to ni naravno.

 58. ModniMaček pravi:

  Štefan: ti pa očitno nimaš pojma kaj je neoliberalizem :D

  Kar se sicer sklada z ostalim, kar si zapisal in ni vredno komentiranja, ker še vedno upam, da si samo trol :)

 59. Mellie Mellie pravi:

  Brez dvoma, da je Štefan trol, pa tudi svojega oravegaimena ne uporablja, Vse skupaj je izmišljeno, ker pač rad provocira. ne morem si predstavljati človeka v 21. stoletju s takšno mentaliteto. dejstvo, da potrebuje sproščanje frustacij na tak način, da jih poskuša vzbiditi pri drigih, pa je je znak, da z njim ni čisto vse OK.

 60. Nahy pravi:

  Tudi če je trol, v naši državi je mnogo takih. Če si ne moreš predstavljati človeka v 21. stoletju s tako mentaliteto, pol pač nimaš pojma o človeštvu, sorry

 61. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Mariborčan o Družinskem zakoniku.
  https://www.youtube.com/watch?v=Ipmvjh0XL84

 62. Mellie Mellie pravi:

  Nimam pojma o človeštvu, got it! :)
  Dajmo standarde čim nižje! Bo srednji vek OK, ali gremo do neadertalca? :)

 63. Tomo pravi:

  Nekatera divja plemena dajo poglavarja v lonec če jim ni všeč tako da imam raje pradavnino kot srednji vek.

 64. E pravi:

  Članek ,ki ga je napisala Irena Vadbjal je bil celo preveč sporn in sramotiln za stranko Nsi zato so ga odstranili iz spletne strani.
  A ga je Mladina oživela.Link do članka zdaj dosegljiv tukaj za tiste ,ki bi ga radi prebrali http://www.mladina.si/media/objave/dokumenti/2015/2/27/irena_vadnjal.pdf .

  http://www.mladina.si/164609/odziv-jureta-hederiha-na-clanek-irene-vadnjal-na-spletni-strani-nsi/

 65. Mellie Mellie pravi:

  O podtaknjenih temah zaradi prikrivanja najbolj pomembnih–>Žerdin in Markeš o ZL, spremembi družinskega zakonika … http://youtu.be/rlr71vR1-HM

 66. Mellie Mellie pravi:

  Tvit Mihe Lobnika o pisanju Irene Vadnjal
  https://twitter.com/MihaLobnik/status/570277503547392000

 67. E pravi:

  Svinjarija!!!!

  http://www.24ur.com/novice/slovenija/duhovniki-novacili-podpise-za-referendum.html

 68. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  To sem pa denes slišal od nekoga, ja. Imeli so klasično mašo ob nedeljah, pote pa je duhovnik pozval za podpise. Noro, res.

 69. E pravi:

  Sprašujem se ,če duhovnik lahko poziva k podpisu referenduma ter ,da se podpisi zbirajo v cerkvi.Je to legalno?
  Vemo ,da veliko ljudi niti ni vedelo kaj podpisujejo to v prispevku lepo pokažejo.Mislim ,da država tak način zbiranja podpisov nebi smela pustiti.

 70. ajda pravi:

  Verjetno ni zakona, ki bi predpisal, kje se lahko zbirajo podpisi za referendum. Sporna je le zloraba s strani cerkve, ker vernikom prikažejo, da je edina prava pot, da se morda ne bodo cvrli v peklu, podpis za referendum. Podpisali bodo seveda tudi tisti, ki sploh ne vedo, kaj podpisujejo, pomembno je, da je župnik tako rekel. Žalostno res, da si na tak način pridobivajo glasove. Sicer pa bo besedo dalo tudi ustavno sodišče.

 71. Mellie Mellie pravi:

  Gorenjski glas | Hvala, Aleš Primc – http://go.shr.lc/1NzGOls

 72. E pravi:

  Vodeb????

  https://www.facebook.com/video.php?v=10204856041094773&set=vr.10204856041094773&type=3&theater

 73. Štefan Zupan pravi:

  Bravo Vodeb

  Kot že nekaj časa govorim, ne moreta dva pedra ali pa dve lezbače vzgajat normalno otrok. Kje naj otrok dobi moralni kompas v smislu najosnovnejših civilizacijskih vrednot? Če pa očetovsko vlogo igra “Ata peder, ki poriva submisivnega pedra v rit”, materinsko pa “Mama peder, ki ga dobiva v rit”

 74. E pravi:

  Štefan ne bluzi bedarij.Mene je mama sama vzgajala pa nisem pijanec,narkoman,kriminalec tudi nikoli nisem bil policijsko obravnavan sem naredil šolo ima svoj poklic in nič mi ne manjka zaradi tega ,ker me je samo mama vzgajala.

 75. ajda pravi:

  Štefan, zelo nazorno si napisal, očitno se naslajaš nad tem.

 76. STELA pravi:

  Grozljivo je, kakšne sorte ljudje (štefan Zupan) hočejo vsilit svoje mnenje….prašiči ….in pri vsem tem si verjetno včeri po maši letel podpisat uno sranje, ki ga zbirajo zdej največji hinavci, kar jih je…..mislm, res sem besna…..

 77. Tomo pravi:

  Bolje da je oče pijanec kriminalec zapornik in klošar kot gej mar ne Štefek?

 78. Mellie Mellie pravi:

  Za otroke gre http://www.dnevnik.si/1042708866
  Celibat je problem …

 79. krš pravi:

  E a ti kaj manjka ali ne bo še čas pokazal, sej še ni konec življenja. Mogoče se ti že pozna, mogoče se ti še bo, mogoče ne… Predvsem se lahko kažejo težave nekoč pri odnosu z žensko, družino če jo imaš, morda pa tudi nikoli. Ti sam pa sigurno to težko objektivno presodiš, vedno rabiš neko ogledalo za to. Po tvojem slogu pisanja, mi deluješ malo zmeden. Deljueš mi tudi dokaj mlad in neizkušen, a maš kakšno žensko (al pa fanta)?

  Stela nekje gor mi nekaj očitaš, glede imenovanja otrok in o pripravljenosti. Dokaj siguren sem, da sama otroka nimaš. Ker potem bi vedela, da nima veze kako zelo si želiš otroka, v nobenem primeru nisi pripravjen na vse kar te po rojstvu čaka, niti približno. Za to ni šole ali tečaja, ampak le skok v vodo in se naučiš plavat. Da pa otrokoa poimenujem froc, lepo prosim no to pa ja res nič ne pomeni, kakšno pljuvanje, se ti je zmešal? Če probavaš iz tega izvleči in dokazati nek moj podcenjevalni ton do otroka si pa blazno mim zgrešila. Starši stalno otroke nazivamo z mulci, tamali in podobno in pri tem nič slabega ne mislimo. In to uporabljaš ponavadi, ko o otroku govoriš v tretji osebi, ne njemu direktno. Fotru tut rečem fotr, in??? Pa kolesu rečem bajk, pa maslu rečem puter… (prosm ne se spet obregnt kako očeta primerjam s kolesom ker ne gre za primerjavo za vse polpismene).

  Kaj pa ko mamice otroka direktno nazivajo ti moj mali škrat, žabec, pikica in ne vem kaj še, je tudi s tem kaj narobe?

  Sicer pa Vodeb dobro pove. Ampak se ga potem sesuva na nivoju človeka, ne pa njegovih argumentov. Človeka je enostavno diskreditirat z enim stavkom (resničnim ali neresničnim), težje je oporekat argumentom, sploh pač če o tematiki pojma nimaš, oziroma nisi strokovnjak.

 80. E pravi:

  Sej človek ne ve več kaj bi napisal…

  http://www.rtvslo.si/slovenija/proti-redefiniciji-zakonske-zveze-podpise-oddalo-vec-kot-80-000-ljudi/360129

 81. E pravi:

  krš hahahaha kaj tebi dela.Človek nebi moral vrjeti ,če te nebi bral.Odnos do žensk ima jaz dosti boljši od mnogih ,ki so imeli očeta in mamo za mene ni ženska samo objekt za seks,otroke ter gospodinjstvo ampak mnogo več.Tudi ženske ne tretiram ,da so po lestici kaj nižje od nas moških.Tudi druge narodnosti majšine me ne motijo torej me je mama dobro vzgojila brez cerkve in pranje možganov.Nima povsem dobenih zadržkov iti v tisto restavracijo ,ko so zaposleni samo romi tudi ne v lokali ,ki je trektiran “kao samo za homoseksualce”.Cerkev že stolja ljudi straši za brez veze in se vtikuje tam ,ki jo nima kje srbeti.Priznam pa cerkvi ,da že stolja zna specialno prati možgane.

 82. AndrejM pravi:

  Sem govoril s tremi ljudmi, ki so podpisali zahtevo za referendum. In vsak jo je podpisal zato, ker tudi on misli, da pedri in lezbijke (ja, dragi moji, tako v tej zahojeni Sloveniji nekateri označujejo svoje sodržavljane, ki jim tudi po ustavi zaradi drugačne spolne usmerjenost ne pripada nič manj pravic kot nam, hetero) ne smejo posvojiti otrok. Nobenem od njih pa ni vedel, da je osnova zakona ta, da se nekatere pravice istospolnih izenačujejo s pravicami hetero. In tisti, ki so zbirali podpise, o tem niso niti spregovorili. Ker pa je sistem pri nas takšen, da niti hetero pari komajda pridejo do posvojitve, tudi v primeru sprejema zakona istospolni ne bodo prišli do posvojitve. Zakaj? Ker tudi tam, kjer odločajo o posvojitvah, sedijo povprečni Butalci, ki pač ne bodo pustili, da eni pedri in lezbijke vzgajajo otroke.
  Butale na kvadrat.

 83. krš pravi:

  E še enkrat, kar si ti sam misliš o sebi je eno, kar drugi vidijo je pa lahko nekaj drugega. Ne govorim o tem kaj vidim jaz, ker jaz samo berem tvoje zmedene in nebulozne s slovnico za totalen šus tekste in imam mnenje kakršnokoli že. Mislim na tiste, ki te poznajo.
  Zelo pohvalno vse kar si napisal. Mislim, da ti noben ni do kolen. Da si sposoben iti v lokal, kjer delajo Romi, žensk ne tretiraš nič drugače kot moških, lahko greš tudi v lokal, ki je le za geje (kater že to je?) je naravnost fascinantno! Vauuuu, hudo!!! Bravo, ti si res en velik biser.

  BTW, mislm da bo moj “froc” v 3 razredu boljš pisal kot ti.

 84. krš pravi:

  AndrejM kaj točno je narobe z izrazom peder in lezbijka? Peder je pač pogovorna beseda za geja. Besede gej, ki naj bi bila sprejemljiva sploh ni v slovarju, če prav vem. Res ne vem kaj je s samo besedo narobe. Še manj pa se mi zdi problematičen izraz lezbijka. Al je treba zdej še pazit kako se izražamo glede istospolno usmerjenih? Se strinjam da se ne uporablja žaljivk, ampak jaz besede peder/lezbijka ne vidim kot žaljivko in ne razumem tega zaigranega zgražanja oziroma dramatiziranja???

  Dolg nazaj izraza gej sploh poznal nismo tuki. Bili so pedri in lezbijke. Verjamem da ma beseda peder negativno konotacijo, ki jo je dobila še v časih, ko to ni blo tolk sprejemljivo, ampak sama beseda pa ni žaljivka. Vsaka beseda je lahko žaljivka če je tako izrečeš. Če rečeš marš stran od mene peder, al pa marš stran od mene gej je čist isti šmoren, ker bistvo ni v besedi, ampak v samem sporočilu, da nekoga odganjaš ker je homo, to je point.

 85. Franc Balanc pravi:

  Istospolni pari nimajo “pravice posvojit otroka”.

  Nihče je nima.

  Tole si preberte:
  http://bit.ly/1C4cBrL

 86. STELA pravi:

  Krš….žabice pa pikice pa škratki so ok….tamau, oa froc, pa “ej ti” pa niso…pa fotr tud ni….sorči, jaz tko čutm in me ti ne boš mogu prepričat v nasprotno, tko kot jaz tebe ne morem…….kar se otrok tiče imam dva…fantka pa punčko….:)

 87. E pravi:

  krš prvo kot prvo nismo v šoli ,da bi tukaj pisali slovnično smo na blogu in razumljivo ,da se piše pogovorno.Drugo kot drugo pa se naslanjaš na nekaj kaj v tem trenutku sploh ni pomebno ,ker mi pač drugače ne znaš odgovoriti.Kaj ti pomaga slovnica ,če pa na tako preprosta dejsta ne znaš znaš dati replike.Revež.
  Eni imajo zelo zadržke iti v lokal ,ki delajo samo romi ali lokal ,ki je predvsem za homoseksualne ljudi.Koliko vem jih je v LJ kar nekaj v MB pa koliko vem je en takšen lokal.
  Pa še to kaj ti vidiš v mojem pisanju mene boli kurac vidim pa ,da te zaključim na celi črti ,ker se tako jeziš in preusmerjaš pogovor z ne pomebnimi temami.

 88. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Krš, nekaj, kar imaš ti, je stokrat bolj moteče od vsega, kar naj bi imel E. In sicer, agresivno komentiranje in pokroviteljski etitjud.
  Kakšne vzporednice lahko potegnemo s tem glede tvoje družine, pa naj ugibajo drugi :)

  Glede izrazov za istospolno usmerjene, smo leta 2015 in ne leta 1962. Le toliko.

 89. ajda pravi:

  Koliko govora okoli pravice istospolnih do posvojitve otroka. Zanimivo, da je katoliška cerkev tako zelo zaskrbljena za otroke, ki v 99 procentih v Slo niso naše gore list. Ne vem, če je primer, da bi paru v Sloveniji uspelo posvojiti otroka slovenskih staršev oz. državljanov Slovenije. Očitno je skrb katoliške cerkve naklonjena otrokom iz bivše Juge, iz držav Rusije, da ne govorim o otrocih, ki so iz Afriških dežel. Ja, lepa gesta.

 90. E pravi:

  Kake bolane se tukaj grejo…

  http://24kul.si/razkritje-kaj-se-je-zgodilo-v-massachussettsu-po-uzakonitvi-istospolnih-porok

 91. AndrejM pravi:

  krš,

  tudi beseda gej je v slovenskem pravopisu izpred nekaj let. Govorimo pa o odnosu do istospolnih, ki zaradi svoje spolne usmerjenosti NE SMEJO imeti manj pravic kot ljudje heteri spolne usmerjenosti. Ne več, ampak enako.

 92. Alex van der Volk Alex van der Volk pravi:

  Kako zaslepljenega butca (mi je žal, ampak se res NE MOREM drugače izraziti) prepričati, da nov zakon NE POMENI, da bo zdaj vsak homosekusalni par prosil za posvojitev in čez par tednov (okej: mesecev) tudi dobil otroka. Dragi moji, heteroseksualen par, ki (recimo) ne more imeti otrok, bo potreboval par let in gore dokumentacije, da jima bodo zaupali otročička in še bosta kontrolirana s strani ustreznih inštitucij (preverjeno), pomislite torej kako težko bo do posvjitve prišel en homosekualni par. Pa še nekaj! V primeru, da oba starša umreta, ostali sorodniki pa bi bili zaradi takšnih ali drugačnih razmer neprimerni za posvojitev, oz. tega otroka ne bi želeli, edini kandidat pa bi bil homoseksualni moški z urejenim življenjem, ki bi živel s partnerjem, bi ga lahko dobil, a s to razliko, da jim ne bi pripadale pravice, ki pripadajo vsaki normalni družini. Kaj vam še vedno ni jasno?

  Aja, vi bi najbrž še vedno raje tako, anede?

  http://volkec.blog.siol.net/2011/02/14/pedrom-otroka-nikar/

  p.s.

  Za razliko od vseh, ki večinoma samo klepečete/klepečejo, sem sam izkusil na lastni koži strah pred tem, da te bo neka tujec (sodnica) prepustila biološkemu očetu, ki (o mrtvih sicer vse dobro) tega izraza pač ni vreden. Najbrž sem zato, ker sem odraščal v družini sestavljeni iz samske tete in njene vdovele matere, za mojega soimenjaka najmanj izmeček človeštva…

 93. krš pravi:

  Gartner ti si pa ta zadn k bi očital agresivnost in pokroviteljski etitjud. nekdo k napiše izjavo; Ne čudim se, da so kreteni zbrali toliko podpisov… (in to je le kapla v morje) V tem vidim oba omenjena elemnta tko da ne nakladi preveč.

  Ja E bravo, pelješ me na celi črti, prav če tko misliš, ti dam ta veselje. Ne vem pa na kaj naj bi ti odgovoril, kakšen argument želiš, si mi dal kakšno vprašanje kje? Jaz le komentiram tvoje bravure. Sem pa tebe nekaj konkretnega vprašal, pa nisem dobil odgovora, tolk o temu, komu kaj zmanjka. Če mekaj konkretnega vprašaš ti bom z lahkoto odgovoril.

  Tvoja nepismenost nikjer ni glavni point mojih komentarjev, se jim pa ne morem izognit. Pogovrno pišem jaz, ti pišeš pa katastrofalno. Razen če si kak tujec, to nisem pomislil, pol ti je oproščeno.

  Ne vem od kje ti ideja da sem jezen. Imaš tudi sposobnosti psihoanalize iz kratkega teksta? Raspizdu me je uzanč sam Gartner, to lahko pogledaš, da veš kdaj sem jezen. Ostalo je pa bol kot ne provokacija, prcanje, ker ne morem bit tiho ko berem tvoje mojstrovine in podobne….

  Stela jaz te ne prepričujem kako imenuj svoje otroke, ti prepričuješ mene oziroma mi očitaš da pljuvam po svojih , ker jim rečem froc. To je nekako tako, kot če bi jaz rekel da ti podcenjuješ svoje otroke, ker jih reduciraš na nivo nekih žabic, v bistvu jih poimenuješ po žvaleh, o groza!!! To prosm mal z rezrevjo jemli, ker je bolj parodija na določene like tlele, ki so zelo občutljivi na primerjave ljudi in živali, kadar jim prav pride, ampak upam da razumeš point.

 94. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Krš, eno je moj zapis, ki ne leti na nikogar konkretno izmed vas, drugo je tvoja agresija, ki jo kažeš v debati do ljudi, ki so neposredno udeleženi. Velika razlika.

 95. E pravi:

  krš ne rabim tvojega kislo grenkega nasmeha.Imam jaz svoj sladek nasmeh.Daj spet napiši ,da nisem napisal slovnično gospod profesor hahahaa :) .Spet nimaš proti argumenta in spet pišeš nekaj kar nima nič z to temo.

 96. Mellie Mellie pravi:

  Krš, beseda “gej” je v slovenskem pravopisu, in to celo brez oznake, le s pojasnilom “homoseksualec” kar pomeni, da je popolnom pravilna raba!

  Dajmo ponoviti, kaj meni stroka o posvojitvah istospolnih!
  Uradna izjava zbornice kliničnih psihologov, združenja psihoterapevtov in katedre za razvojno psihologijo: http://bit.ly/1BvlOWP
  Pojasnilo Društva psihologov Slovenije: http://bit.ly/1Bc728H

 97. Novak Lojze pravi:

  E, res pišeš katastrofalno. Še posebej pa mi gre na živce tvoja sveta samozaverovanost, da si reinkarnacija komunizma, prvi borec za pravice žensk in odrešitelj Slovenije. No važno, da ti poznaš gejevske lokale in te ni sram iti vanje.

 98. krš pravi:

  KAj pa je s tabo Gartner??? Kakšne spet strelaš? A zdej je razlika a zapis leti na nekoga izmed nas al ne? Leti na neko nedoločeno osebo ali ne? Tut mene poznaš ravno toliko, kot 80.000 podpisnikov, me ne poznaš. Pa če že, mene morda bolje, ker bereš moje kretenizme in bi bilo bolj logično da mene nasloviš s kretenom kot pa neke ljudi ki jih ne poznaš. Ti si nekaj tako dvoličnega da glava peče. Zadeve obračaš tako kot ti pač paše, nobene načelnosti nimaš. Čist vseen na koga se zapis nanaša, na ljudi menda, morda na mene, morda še na koga, ki je morda kaj podpisal, tudi s tvojega bloga. Jaz sicer nisem, da mi ne boš kar pripisoval ampak sploh nima veze.

  Jaz priznam, da sem mogoče tut agresiven, pa kaj, tut ti si pa kaj, a gremo zdej jokat k mamici, k je bil en mal nesramen pa politično nekorekten mogoče??? Ti pa pač itak ne morš priznat nobenga felerja, ker si popoln v svojem malem svetu. Pa nisi nič boljši, vlečeš se ven na neke za lase privlečene gluposti. Pa si dejansko zelo agresiven, do vseh ki ne delijo tvojega velenaprednega in razsvetljenskega mnenja. Zate so ti ljudje kreteni, živijo v srednjem veku, blablabla…Si blazno nestrpen (in še nekateri drugi) do vseh, ki se ne strinjajo z vašim velenaprednim mnenjem. In pol se je težji pogovarjat bolj umirjeno, če smo vsi kreteni… Jebi ga.

  Sicer imam pa dost ukvarjanja z luzerji tlele, dons res zaklučujem te debilne debate. Želim vam veliko uspeha, sreče in zadovoljstva v vaših malih svtovih, E tebi še posebej iz srca. lp, m

 99. Mellie Mellie pravi:

  ZA OHRANITEV NOVEGA ZAKONA O ZAKONSKI ZVEZI IN DRUŽINSKIH RAZMERJIH – Pravapeticija.com – http://go.shr.lc/1NIwUOk

 100. E pravi:

  http://www.delo.si/mnenja/kolumne/levo-mnenje-dovolj-neumnosti.html

 101. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Krš, velika razlika je, kot sem rekel. Če ne štekaš, pač ne štekaš, kaj ti naj. In hej, ti si agresiven tudi, ko je moj zapis čisto lep, če se ne strinjaš z njim, tako da ne seri.
  In tudi tale tvoj komentar je lep prikaz tvojega načina komunikacije z mano in ostalimi. Si ena prepotentna oseba, ki ima v glavi, da mora drugim solit pamet. Tak si bil že pred leti, potem si se malo skuliral, zdaj spet ratuješ tak. Kaj te matra, da si tak, veš samo ti. Enostavno ne znaš napisat komentarja ne da bi biol zraven še osebno žaljiv in napadalen do drugih.

 102. E pravi:

  Že ves čas pravim ,da so sodniki povezani z desnico.
  Kot zgleda tudi zelo z stranko SDS.Zato ne presenečajo njihove odločitve.

  http://svet24.si/clanek/novice/slovenija/560c2e24da3e4/v-cigavi-sluzbi#.VgzIF5lOWyE

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !