Janšev sin

24.01.2015 ob 15:47

V današnjih hudih časih je res super biti sin Janeza Janše. Ne rabiš ne šole, ne izkušenj, pa dobiš super službo v Bruslju.

 

23 komentarjev na “Janšev sin”

 1. Rado Rado pravi:

  Janšev sin?
  Hm?
  Ali ne bi bilo bolje Janšin sin?

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Čeprav je to najmanj važna stvar zapisa in žalosten pokazatelj kje smo, ti povem, da ni Janšin sin, ampak Janšev.
  Vsaj tako meni večina.
  https://www.google.si/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#safe=off&q=jansev+sin&spell=1

 3. Stric Marč pravi:

  Tudi Janša je oče! Zs sina je naredil, kar je lahko.

 4. Rado Rado pravi:

  . . . sem mislil, da je po vzoru:
  Vasja, Vasjin sin
  mama, mamin sin
  kurba, kurbin sin
  Sašo, Sašin sin

  Hvala za popravek.

  Mene njegova zaposlitev nasploh ne moti. Navsezadnje mora tudi on biti nekje zaposlen. Problem je le izobrazba. Srednješolci pač še sodijo na takšna mesta. Pa izgovori – da je v anonimnosti zaradi tega ker je sin političnega jetnika. Noro!

 5. mATEJ pravi:

  Poznam župane, ki so zaposlili svoje sine in jih vrgli na plače državljanov.

 6. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Marč, vem, da je oče, ampak je pa tudi politik, ki je ravno take štose divje očital vsem ostalim. V tem je poanta zgodbe.

 7. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Rado, ti izgovori so pa sploh nori, ja :)

 8. ajda pravi:

  Se strinjam, Rado, mene tudi moti, da ima le srednješolsko izobrazbo, da nima delovnih izkušenj, da je bil sprejet v službo in ni na seznamu uslužbencev, očitno so to hoteli prikriti. Le zakaj? No, pustimo to. Če ima le srednješolsko izobrazbo, predhodno je delal na bencinski črpalki, kje pa je zapisano, kakšno delo bo opravljal. Morda bo čistil WC, čistil prah, hodil po opravkih za zaposlene, tankal bencin v njihove avtomobile, morda kuhal kavo, morda ga bodo usposobili, da bo kaj fotokopiral in tako ne bo nobenih posledic glede njegove izobrazbe, če bi imel kakšno pomembno funkcijo. V glavnem, Janša bo očitno moral še najmanj 20 let imeti cenjen naziv politični zapornik, ker ima še dva otroka, ki bosta tudi rabila dobro plačano službo.

 9. Knox pravi:

  Nepotizem je hud problem in bolano je, da gre še na tako visok nivo kot je državni. Že tako ves čas po raznih upravnih enotah in občinah srečujem samo sorodnike tega in onega (naj si bo po poroki ali krvi)

  Poudarjanje izobrazbe pa je tu nepotrebno, ker ni bilo nobenega javnega razpisa, ki bi le to zahteval. Je pa s temi asistenti, kar jaz poznam, bolj v smislu izkoriščanja denarja, ki ti pripada iz strani parlamenta za nekoga, ki je bolj tvoj kurir/letalec po opravkih. Oz, denar je, dajmo ga nekomu “našemu”, ker je bolj fiktivna zadeva in itak nimamo škode, za proti uslugo, ki bo prinesla korist.

 10. ajda pravi:

  Knox, res je, poudarjanje izobrazbe ni potrebno, oz. pomembno, je pa verjetnost, da samo srednješolska izobrazba ni dovolj za zahteve, oz. delo asistenta, kar seveda lahko predvidevam na podlagi povezav na internetu, kjer si lahko prebereš o delu oz. referencah asistenta. Če je pa asistent le naziv, delo pa niti približno temu nazivu, je verjetno tudi odločitev vsakega posameznega europoslanca, da izbere kandidata. Če je mnenje oz. prepričanje europoslanke, ki se je odločila zanj, da je oče politični zapornik, otroci ne bi smeli biti žrtve, treba jim pomagati in tako je tudi sin dobil zaposlitev. Menim, da je sporno le to, kako se je oz. so Janšo imenovali v njegovi stranki in širše europoslanci, da je politični zapornik in ne politik v zaporu in posledično tudi ta zaposlitev sina. Zelo dobro in premišljeno načrtovano, kapo dol ata Janša.

 11. Rado Rado pravi:

  “Če je mnenje oz. prepričanje europoslanke, ki se je odločila zanj, da je oče politični zapornik”
  Ne se hecat. Le kaj je imela poslanka pri tem?
  Vzela ga je, ker ga je morala.
  V SDS-u je pač tako. Kdor čisto malo “muksne” proti Velikemnu vodji, odleti.
  Tudi velika imena: Hvalica, Jambrek, Brejc.

 12. Skeletor pravi:

  Ali je bil razpis? A je napisal prošnjo za zaposlitev? Koliko prošenj je prišlo na razpis? Ali so odklonjeni prosilci dobili pisni odgovor o odklonitvi z možnostjo pritožbe v 7 dneh od vročitve?
  Če je bilo vsaj tole vse opravljeno, potem načeloma ne oporekam…..je pa zadeva vsaj nehigienska, če ne drugega.

 13. Mellie Mellie pravi:

  Janša je znova dokazal, da eno govori, drugo dela, tega pa seveda njegovi privrženci nočejo opaziti. Ime Janševega sina je moralo biti skrito, da bi oče Janša ohranil svoj “pravičniški” sij.
  Glede na svojo politično moč pa je logično, da bo izkoristil sistem, kjer se ga le da. Davkoplačevalci smo na istem – če ne bi bil Janšev sin, pa bi bila sestrična od Urške, sestra od Pepce ali brat od Tončka. Samo, ne nas farbat in skrivat!

  Lista z aodstrel pri SDS je kar dolga, samo malo je treva vklopit spomin. Menda Romana Jordan ni bila najbolj “pridna”, zato ni več kandidirala za poslansko EP. Tako gre to v SDS. Red je red. Na pol so jo aktiviral v času rušenja AB, ker jim je prišla prav. Ni to moja bujna domišljija, ampak tako pravijo tisti, ki so dovolj blizu, da to vejo.

  Pri dvomih glede pregibanja je uporaben link:
  http://besana.amebis.si/pregibanje/
  Svojilni pridevnik je Janšev, pravijo.

 14. ajda pravi:

  Rado, ta stavek bi lahko bil v navednicah, kot si ga napisal ti. Na kakšen način se je odločila, to je pa druga zgodba. Odločitev, koga europoslanec izbere, je v njegovih rokah. Tako je vsaj formalno. Ozadje pa je, saj veš, marsikakšna zgodba se piše. Res pa je, da so to mnenja oz. prepričanja, katera so nam na razpolago na internetu, ostala zakulisja so pa pa skrita očem,čeprav, nič ni tako skrito, da ne bi prišlo v javnost, morda še prej, ker je bolj interesantno.

 15. ajda pravi:

  Kar se pa tiče Brejca, verjami, da se je znašel (tudi on je zaposlil svojo hčerko v Bruslju), morda je zanj še bolje, da se je odlepil od velikega vodje. Kar se pa tiče ostalih dveh, ki si jih navedel, ne bom komentirala.

 16. E pravi:

  http://www.slovenskenovice.si/bulvar/domaci-trac/foto-takole-so-otroci-politikov-prisli-do-zaposlitve

 17. Tomo pravi:

  Če se ne bo izkazal dvomim da ga bo Bruselj kar tako gledal kot neko potratno rastlino.Če so Bratuškovi in Bulčevi gledali pod prste naj še njega kontrolirajo pri delu.

 18. Knox pravi:

  @Tomo

  v čem naj bi se izkazal in kdo naj bi spremljal njegovo delo, ki itak ni nikjer definirano?

 19. lordwales pravi:

  Odlična ponudba, a žal s oemejnim rokom trajanja.
  Bojim se, da bo sds kmalu potonila.
  Tudi pri cerarjevih bodo turbulence.

 20. AndrejM pravi:

  Ampak SDS je zdaj na prvem mestu javnomnenjskih raziskav in tudi takšen majhen nepotistični pripetljaj zvestih ovčic ne bo odvrnil od te stranke. Na drugi strani pa je naš ljubljeni prezidente še vedno najbolj priljubljen politik. Sicer imajo butalski volivci spomin zlate ribice in so že zdavnaj pozabili, kako so nekateri opozarjali, da država v krizi ne sme dajati garancij Grčiji (mimogrede, tisti denar je šel ne za Grke, ampak za bančnike, predvsem francoske in nemške). Zdaj, ko bo morda Grčija nehala plačevati dolgove, bomo po zaslugi našega najljubšega postopača plačali do ene milijarde eurov poroštev za Grčijo. In bo še kakšna milijardica dolga več. Seveda pa bo ob kakšnem naslednjem obisku naš zmanikiranec velik prijatelj z nemško Angelco in ko bo zaključil ta mandat, bo šel v kakšno udobno evropsko službico, kjer bo imel boljšo plačo, saj revež s 3k neto plus privilegiji ni sposoben preživeti. Dobro jutro, Butale!

 21. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Nop, na drugem. Cerar je prvi.

 22. Ricardo pravi:

  poznam pa ljudi, ki imajo diplome pa težko dobijo službe
  in ne iščejo 1000+, ampak prvo službo …

  danes je še študentsko delo težje dobiti kot včasih

  V SLO so sramotne razmere!

 23. Mellie Mellie pravi:

  Komu zaupajo slovenski volivci?–>
  Anketa Mediane (N 708): SMC znova vodi, druga SDS; Pahor najbolj priljubljen politik, sledi Violeta Bulc – http://go.shr.lc/15xbBNF
  Anketa Episcentra (N 575): vodi SDS, sledita SMC in SD, četrta ZL http://shr.gs/wWxMyEj

  AndrejM, na koledar si pozabil! :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !