Dan samostojnosti

27.12.2014 ob 04:59
YouTube slika preogleda
 

15 komentarjev na “Dan samostojnosti”

 1. montebuba pravi:

  Jebes korejo in jugoslavijo.Slovenija je samostojna.
  Mene zalosti da so na proslavi v prbvi vrsti sedeli kreteni ala: masleša, türk kucan.

  Tisti ki so pa dejansko bli zasluzni za samostojnost pa nikjer: janse sploh ni blo, peterle nekje zada je sedel.
  On hvala komunistom da so zafukali drzavo in sramota da vtaknejo janso v zapor.

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Janša je med leti 2004 in 2008 marsikaj zajebal. Daj zbud se že, no.

 3. montebuba pravi:

  takrat smo bili v vrhu Evrope!

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  In še zdaj imamo posledice tega.

 5. Peter pravi:

  “Janša je med leti 2004 in 2008 marsikaj zajebal. Daj zbud se že, no.”

  Iztok, ali drugi niso? Pa nisem njegov podpornik!

 6. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Vsi so. Prav zato se oglašam, če kdo reče, da Janša ni.

 7. Mellie Mellie pravi:

  In edini bivši komunist v parlamentu se razlgaša za edinega demokrata … :)

 8. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ta je pa sploh epska, ja.

 9. RHYME-G pravi:

  se prav komi smo zacel se oblikovat pa smo se pridruzl evropi ….
  in to nas je unicl..se do 2006 je se blo ok a ni blo ???

 10. montebuba pravi:

  Rhyme-g
  Seveda je blo ok. Se do leta 2008 je blo vse ok. Potem je pa prisel Pahor in totalno zavozil. Ta pahor ki ga iztok tak obuzuje. Potem je slo vse na hujse. In zdaj je tu Cerar ki ni se naredil nic oz nima pojma kaj sploh treba delati. žakl.
  Pahor pa kot predsednik tudi ni nic bolši…

 11. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Montebuba, še enkrat, Janša je ogromno zajebal in zakuhal marsikaj, kar je sledilo za njim.

  “Dolžina krize v Sloveniji je tudi posledica pregrete rasti gospodarstva, predvsem na račun prekomernega zadolževanja. Janša je na vsak način hotel biti uspešen in je s pregrevanjem gospodarske rasti lovil zaostanek za najboljšimi. Posebno pregreta sta bila finančni in gradbeni sektor. Poceni denar na svetovnem trgu in borzne rasti finančnih skladov sta servisirala te ambicije. Z željo po uspehu je nadaljno gospodarsko rast in razvoj zaznamoval za vrsto let.”

 12. E pravi:

  montebuba Gospod Janša in njegova stranka SDS bojkotirajo državne proslave.Udeležujejo se samo svojih “domobranskih” proslav.

 13. PPP pravi:

  Iztok, folk poglej in vidiš, da ne bomo nova Švica. Sicer so Švicarji precej zahojeni, ampak imajo pa red, in ko te balkan okuži, reda ni več, posebej pri hlapcih ki so vso zgodovino nadmudrivali gospodarja, zdaj pa nadmudrijo sami sebe. Nova Švica bi morda postali, če bi vsej izseljeni inteligenci omogočili, da prispeva k gospodarstvu v Sloveniji, tako pa prispevajo k ekonomiji Nemčije, ZDA …

  Razprodali smo blagovne znamke – kot so ukinili Mobitel, razprodajamo infrastrukturo (prodaja letališča namesto prevoznika) … je pa po mojem mnenju prav, da se država umakne iz državnih podjetij. Tisti, ki tam pošteno delajo, vedo povedat o politično nastavljenih, ki sesajo kri našemu gospodarstvu še preko svetovalcev …

  Janša je zajebal. 2004 je bil čas za enotno davčno stopnjo in reforme. Takrat je še blo špeha. Ampak ni imel jajc proti Semoliču in sidikalistom. 2008 je prišel socialac Pahor s še manj jajci, in nato Bratuškova brez … Cerarček pa sploh ne ve, zakaj je prišel na svet.

  Mislim pa, da poleg politikov in vrlih managerjev leta, veliko zaslug poberejo še razni birokrati in podobni mešalci megle, tko da imamo državo, kakršno si zaslužimo.

 14. PPP pravi:

  Pa še tole pripnem, ni kaj dodat:

  http://www.finance.si/8503089/?utm_source=finance_8815132&utm_medium=clanek_8815132&utm_content=Odprto-pismo-Francija-Pliberska-Kaj-bomo-Slovenci-pustili-otrokom-in-vnukom-kako-bomo-ziveli-jutri&utm_campaign=digital

  predno pa Združena levica zmaga in se odcepite od EU, se pa tud jaz odselim, bo proračun za par deset jujrev davkov revnejši

 15. Mellie Mellie pravi:

  PPP, preden prešteješ vsa jajčka, se prosim spomni, da se je leta 2008 začela najprej finančna potem pa še vsesplošna gospodarska kriza. ki je še poslabšala stanje: tajkuni (vemo, kdo jih je pomagal ustvariti) so povlekli velike sisteme navzdol, ker je zmanjkalo kpaitala za financiranje njihovih rabot. V obdobju 2004-2008 je pa že Itok napisal o pregrevanju gospodarstva (komentar 11).
  Strukturne spremembe niso bile izvedene, čeprav jih je Pahorjeva vlada pripravila, zminirali pa sindikati + SDS. Potem je šlo vse samo še v prostem padu.
  Toliko o jajčkih.

  Jože P. Damjan na kratko obnovi zgodbo – http://go.shr.lc/YIdft8
  “Jaz sem seveda zadnji, ki bi branil Alenko. Toda, prvič, dejansko sta Alenka & Čufer zgolj vzorno po nemškem receptu izvedla to, kar sta nastavila Janša & Šušteršič. Pod njima bi se dolg enako povečal, rast pa bi bila nekoliko nižja, ker bi vztrajala pri rezanju javnih izdatkov. In drugič, javnega dolga na 22% BDP ni znižal Janša, pač pa visoka gospodarska rast (balon) v obdobju 2005-2008, ki je znižala razmerje dolga glede na BDP s 27.3% na 22%. In sicer zato, ker je zrasel imenovalec (BDP) in ne števec (dolg). Dolga namreč Janševa vlada v najboljših časih ni znižala niti za ped (povečanje s 7.4 na 8.2 mlr eur), pač pa je imela celo obdobje proračunski primanjkljaj (razen 2008, ko je bil proračun izravnan). V istem času so druge vlade, na čelu s Španijo in Irsko imele proračunske presežke.”

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !