Nasilje nad Bosančkom

19.12.2014 ob 00:15

Zakaj za kurac se 24ur spravlja na ravnatelja, namesto da bi raje našli starše debilnih otrok, ki so pretepali malega bosančka. Šola lahko naredi zelo malo. Pa še starši bi težili in tožili ravnatelja, če bi potegnil kake sankcije proti njihovim kao angelskim frocom. Za bruhat, res, kaj spet izvajata Muhič in Kerčmarjeva s svojimi opazkami.

null

 

55 komentarjev na “Nasilje nad Bosančkom”

 1. David pravi:

  Samo mi lahko dosežemo z pritiskom na 24ur, da prenehajo s tem. Res ni normalno, kaj spet počnejo. Očitno 1 ravnatelj ni bil zadosti.

 2. Mellie Mellie pravi:

  Še eno mnenje:
  Ničelna toleranca do nasilja! – had blog – http://go.shr.lc/1uXL3dP

  Seveda mora šola narediti kaj, največ pa lahko naredijo starši doma. Da je med Slovenci veliko bolj ali manj odkritega nacionalizma, ki ga odrasli kažejo na vsakem koraku, tudi ni skrivnost. Otroci to posnemajo, starši pa ne ukrepajo. Zakaj že? Ker se s svojim odsevom seveda strinjajo!
  nasilje in nacionalizem sta širša družbena problema. Šola lahlo le dovolj hitro ukrepa in ozavešča – starše in otroke.
  Danes pa starši menijo, da mora šola opraviti tudi njihov del vzgoje. Morda bi morali starše najprej pri sebi odpraviti takšno vedenje.

 3. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Glede nacionalizma je pri nas dvojna morala, saj ti isti starši obožujejo Severino, Zečiča in recimo Ceco.
  Starši se delajo neumne kar se vzgoje v šoli tiče. Ko sami odpovejo, jim to pride kot izgovor.

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ko šola ukrepa, se pa tole zgodi:
  http://iztokgartner.blog.siol.net/2010/07/01/inspektor-kaznoval-solo-ki-je-objestne-otroke-kaznovala-z-odvzemom-obroka/

 5. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Še eno moje razmišljanje:
  http://iztokgartner.blog.siol.net/2008/04/14/kdaj-ste-nazadnje-videli-pridnega-otroka-ali-kako-so-starsi-zavozili-celo-generacijo/

 6. RHYME-G pravi:

  jao da bi le js delu na tej šoli ! bi porihtu tole na 123 !!!

 7. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Kva pa bi naredu :)

 8. RHYME-G pravi:

  vsem bi dau ukor pred izklocitvijo ….vsak dan 10krqt vec domacih nalog…temu bosancku pa bi dau 5 ke pr vseh predmetih in ful privilegijev :)
  ce pa bi biu pac nek pomocnik bi ga pa cuvu skos pa tte k so ga napadal kaznovau na tak in drgacn nacin

  kake to zdej sankcije v tem primeru ? ka je blo ?

 9. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ne vem, če so kake sankcije. Vsekakor pa ne bodo takšne kot bi morale bit.

 10. RHYME-G pravi:

  me pa zanima ka ti starši delajo doma s froci da so taki ! ???
  ka bi pol nardil če bi kak črnc biu v razredu ?? bi ga okamenjal ???
  Spomnem se ene kitajke male, so se ene punce mal tk obnasale do nje hinavsko : to je kitajc kitajc…a nekteri so jo pa lepo sprejel ! je bla pa tak cuker mali res….prou lusni so vsi te druge rase….
  Mislim da se more slovenska rada mal zamislit….vsi so tk nacionalistični, pa ponosni neki,slovenija slovenija..a poglej ka se dogaja z nami ? pa ka nam politiki delajo ? pa kak zivimo ???
  a tm eni se vedn sanjajo o I FEEL SLOVENIJA, in kaj nam manka tle ??

  po drug stran mi pa gre tud na bruhanje amerika ko vidim kak pobijajo vse te nedouzne črnce brez razloga….

  res ne vem no..

 11. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Nič ne delajo. Fukjen starš ma fukjene otroke. Čist preprosto.

 12. RHYME-G pravi:

  ja sej to….nek antipatik ..ki si najde neko antipaticarko..in mata antipaticnega otroka pol ! sam otrok ni kriv…da se ga prevzgojit…sam kaj ko v šolah ne dajo nič na to…tam je sam vazn da jih matrajo z matematiko pa ne vem čem, names da bi jih vzgajal

 13. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Šola težko vzgaja doma zavoženga mulca, če starše boli kurac in učitla še napizdijo, če jim pove, da njihov pamž ni tko kul kot si mislijo.

 14. RHYME-G pravi:

  pol pa je treba v vrcu stvari porihtat…če bo tm kul, bo pol tud osnovni!
  ampak itk ti je lah pol jasn kak so ene punce smotane,se pa so tud starsi nihovi smotani !
  se mi kr smilijo tamali

 15. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Zame so vedno krivi starši in nihče ne drug. Ne moreš popravit napak od doma, saj si premal cajt z otrokom. Pa četudi popraviš, debiln starš vsakič znova pokvari.
  Vsak zna nafukat otroka, redkokdo pa ga zna potem tudi vzgojit v kul človeka.

 16. ajda pravi:

  Sršenar in Strupenjača komaj čakata, da je kakšna tema zanju, da lahko napadata in špukata na koga. K sreči je bil ravnatelj miren in se ni pustil sprovocirati od Sršenarjevih izpadih, še podučil ga je, da ukorov ni več. Krčmarica mi je pa že med nadaljevankami pokvarila večer, ko je bila v napovedniku, s kakšnim zvarkom nam bo postregla in kaj drugega je bilo za pričakovati od nje kot špukanje in orgazmično obnašanje ob temi, ki je bila spet pisana na njeno kožo. Že njene oči povedo vse, ko pa odpre svoja strupnike, ji pa še bolj pridejo do izraza. A bi ji bilo všeč, da bi ravnatelj vzel palico in pretepel napadalce, a bi bila potem strupenjača pomirjena, sršen pa v svojem gnezdu?

  Se strinjam, da so starši tisti, ki v prvi vrsti vzgajajo otroke, sem pa prepričana,da bi na šoli ukrepali drugače, če bi imeli možnosti, ukrepajo le tako, kot jim določajo predpisi, pravilniki itd.itd. Vedno pa je potrebno upoštevati dve strani medalje in šele potem soditi in ožigosati. Naglica pri tem nikoli ni dobra. Sicer pa, a so učitelji dolžni vzgajati, se truditi za otroke, katere starši ne znajo, ne zmorejo vzgajati? So plačani za to delo? Država je zelo mačehovska in neprijazna s svojimi normativi, ki jih postavljajo, kar velja že za vrtce, ker vemo, kako bi radi veliko otrok “obesili” eni vzgojiteljici, da bi prišparali, zahtevamo pa strokovnost in vse tisto, kar starši doma ne naredijo oz. zamudijo. Rekla bi, da je pri napadalnih otrocih krivo tudi stanje, v katerem se nahaja določena skupina ljudi, brez služb, brez nekega cilja za prihodnost, brez možnosti za preživetje in pomoči države, kako naj potem še vzgajajo otroke? Je pa res, najlažje je prevaliti krivdo na nekoga tretjega in enostavno reči, tu je kriva država, ker ni denarja ali pa starši, ki otroku vcepljajo sovraštvo do drugačnih.

 17. PPP pravi:

  Iztok, tokrat se strinjam. Učitelji bi morali imeti več avtoritete, ampak to bi se moralo narediti že pri selekciji na pedagoškem faksu, ki ga pa naredijo praktično vsi, ki se vpišejo, vsaj v primerjavi s kakšnimi tehničnimi, pravom, medicino … in ko imaš selekcijo, potem imaš tudi spoštovan kader.

  In re, vse se začne pri starših. Jaz v šoli že po facah tastarih vidim, kje bodo pizdarije, s katerim frocom. Na primer foter ve vse rezultate evrofuzbal lige, od tega kolk je blo golov na santiagobernabeu do nevem kaj, a froc mu ne zna brat v četrtem razredu in ga potem spustijo naprej, ker se noben noče 2 leti z istim pacientom ukvarjat.

  Je pa jeba danes ob vseh obveznostih in marketinškemu bombardiranju otrok biti starš.

  So mi pa rekli kolegi iz juga, da smo pri nas po eni strani preveč odprti, na drugi strani je nacionalizem, da pa nam kot majhnemu narodu manjka patriotizma.

 18. Stric Marč pravi:

  Vsaka funkcija ni samo plača, ugled, je tudi odgovornost, ki ti nakoplje tudi sovražnike. V šolah je že kar dolgo, da se pred nasiljem zapira oči in prenaša odgovornost na otroke: Se bodo že sami zmenili! Navsezadnje je na šoli šr kup strokovnjakov od psihologov, pedagogov, učiteljev. Je pa tudi potrebno povedati preportentnim staršem, kar jim gre. Zamera gor ali dol.V tem smislu ima 24ur prav, ko masira ravnatelja.

 19. Urska pravi:

  Js tudi mislim, da ucitelji niso ravno naredili vsega, kar bi lahko… ok, ja, imajo omejene moznosti in avtoriteto, in starsi jim serjejo pa glavi, ampak halo, valda so dolzni tudi vzgajat? Ne v smislu, da morajo opravljat delo namesto starsev, ampak otrok konec koncev med solskim letom prezivi vec casa v soli kot doma… tudi v soli ne morejo kr dvignit rok in se delat, da se jih ne tice, ampak jim pokazat, kaj je prav in kaj ne, dokler so otroci tam. Sej niso tam samo zato, da bi podajali znanje. Za ucit v OS moras imet narejene pedagoske predmete, kar pomeni, da so v teoriji usposobljeni rokovat z otroci, takimi in drugacnimi. Pa poleg uciteljev imas se pedagoge, pa socialne delavce, pa…
  In mislim ze sam pristop, “ja tudi sam si je kriv ker se ne zna vkljucit”, a dej, kaj pa, ce bi mu kdo pomagal pri temu?

 20. Tomo pravi:

  Prvo kot prvo so krivi starši tako nacionalističnih mulcev kot pretepenega fanta zato ker prvi ne znajo otroke učit strpnosti in drugačnosti,medtem ko se v družini pretepenega fanta očitno ne pogovarjajo kaj dosti slovensko,kar tudi sam opažam,pa ne me narobe razumeti da sem sam nestrpen,ravno nasprotno,sam zelo obsojam nezdrav nacionlizem zato me tudi skrbi glede državljanske vzgoje ki jo hočejo desne stranke uvesti.

 21. Thomas pravi:

  Novodobna liberalna vzgoja začenja puščati sledove…

  Večkrat sem že zagovarjal, da bi morala šola imeti možnost suspendirati šolarja, ki v času suspenza ne bi smel hoditi k pouku. Morda se kateremu, najbrž predvsem problematičnemu, šolarju to sliši zanimivo, ampak tak otrok bi v času suspenza postal breme staršev, oni bi bili odgovorni zanj in bi najbrž hitro poskrbeli, da bi se otrok drugače začel vesti. Poleg tega bi nastal problem nepredelane snovi, zaostajanja, negativnih ocen in v skrajnem primeru ponavljanja razreda/letnika.

  Vsega na ta način sicer ne bi rešilo, ampak domnevam, da bi večina problematikov postala neproblematična.

 22. AndrejM pravi:

  Kakršni starši, takšni otroci. Ampak oprostite, večina Slovencev je funkcionalno nepismenih, lenih, nerazgledanih spolno zavrtih pijančkov, ki jim je v teh dneh vrhunec življenja, da gredo v žnj gostilno, kjer se nažrejo crknjenih živali, pečenih v starem olju in zraven vase vlivajo pocenškovo vino, potem pa se derejo kao neke narode in narodnozabavne pesmi. In najhujše so nagravžne pijane babe, ki cvilijo in se derejo in ki seveda komaj čakajo, da najdejo koga, ki jih bo napičil namesto njihovih impotentnih revčkov.

  In potem naj bodo otroci kaj boljši? In kaj naj naredijo potem učitelji? Na šoli, kamor hodita tamali, se zelo trudijo in je veliko problemov, tudi s takšnimi modeli, tako starši kot njihovim enako nevzgojenim potomstvom, in se o njih pogovarjamo tako na svetu staršev in svetu zavoda. In se potem ukrepa. Ali veste, da je zaradi enega katastrofalnega učenca v nižjih razredih v razredu vedno en dodaten človek, ker bi sicer bil pouk tako moten, pa je to edina možnost, edin ukrep, ki se ga v tem trenutku lahko izvede. In učiteljem ni vseeno, se trudijo, čudeža pa ne morejo narediti.

 23. Mellie Mellie pravi:

  O tem, kaj lahko storijo učitelji, govori ameriška pedagoginja dr. Jane Bluestein, ki jo poznajo tudi učitelji v Sloveniji.

  Dealing with Serious Discipline Problems
  http://youtu.be/uPz53qLvbXc

  Brez sodelovanja staršev pa ne gre. To kar počne učitelj, je poskus, da otroke nauči, česar jih niso naučili starši – tudi zato, ker sami niso bili prav vzgojeni.

  Iztok, prebrala sem si tvoj prispevek in komentarje
  http://iztokgartner.blog.siol.net/2008/04/14/kdaj-ste-nazadnje-videli-pridnega-otroka-ali-kako-so-starsi-zavozili-celo-generacijo/
  Zanimive so reakcije staršev, ki mislijo, da je vsega kriva puberteta! Se pa zelo strinjam z odgovori Anje.
  Kako uspešno obvladaš otroke ni odvisno od tega, ali jih imaš sam, ampak tvoja osebnost, ki je plod vzgoje tvojih staršev in okolja, in lastne izkušnje z otroki.
  Zanimivo je, da je bila dr. Jane Buestein nadvse uspešna učiteljica, čeprav svojih otrok nima. In prav njo starši in učitelji zdaj sprašujejo za nasvete.

  Problem je, ko starši govorijo slabšalno o učiteljih pred svojimi otroki. S tem jim delajo samo škodo, seveda pa tak učitelj nikoli ne bo imel avtoritete v razred, naj se še tako trudi.
  To pa radi počnejo slovenski starši, ki se ne zavedajo, da s tem na koncu škodijo svojim otrokom. Spreminjajo jih v osbke, ki reagiraji negativno, ki ne spoštujejo avtoritete, ki se znajo samo puntat in posnemat negativne vzore.

  O tem govori tudi Dr. Jane Bluestein v Gaining Parental Support
  http://youtu.be/vSjSrzQ5prM

  Zato je tako škodljivo, če smo vsi negativni. negativna družba pa nikili ne bo uspešna.

 24. STELA pravi:

  Zakaj se pa ne bi spravla na ravnatelja? Mislm, ta bukselj je s svojim prvim komentarjem na to temo, vse zasral….niti slučajno ne bi smel bit ravnatelj….zarad tragedije v Mariboru pa res ne bomo ujčkal vsegh ravnateljev al kako???

 25. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Kaj točno je zasral?

 26. STELA pravi:

  Povedl je, da je vedel kako se nekateri otroci obnašajo in da NI ZNAL pomagat in da je najboljš, kar je predlagal tud otrokovi mami, da naj otroka prepiše na drugo šolo…..nepredstavljivo mi je, da je ravnatelj takega mnenja

 27. darja pravi:

  Deskle so en zabačen kraj! Vsi se poznajo ‘gor pa dol ob Soči’ par km!
  Kmetavzarji! Vsak prišlek je za njih eksot! Ja kaj pa bo en Bosanc med njimi?? Dokler je ata delal (verjetno naj-najtežja dela) so še tolerirali. Ko pa je po parih letih uredil, da je lahko prišla v SLO še žena in 10-letni deček – zdaj pa fertik njihove ‘dobrote’!

  Med njimi, k so same perle? Od vaških gojiteljev breskev, rožamrina do prfoksarc!

  Banda so! Pa jih ne bo nihče razgonil (tastarih)! In takih naselij in OŠ je še veliko.

  Mater – mene je sram! Pa sem zelo našpičena (npr. proti beračenju Bolgarov, pa Šipcem …)

  V našem kraju bi tega dečka in mamo (in seveda očeta) sprejeli prijazno!!

 28. alb pravi:

  Mislim, da je prav, da se ravnatelja in učitelje pokliče na odgovornost. Sej oni ustvarjajo klimo v šoli, kaj je dovoljeno in kaj ne. Ker v tem primeru so se smrkovci spravla na novga, izgovor ni nam všeč, ker si tujec. Naslednji teden tem ne bo všeč, oblačilo, to da je kdo bolj tih, itd. To ni prvi na katerega so se spravili, niso jih ustavili že prej in so se upali več. Mislim, da smo vsi imeli v šolah izkušnje s kakšnimi buliji, če se jih ne zatre že na začetku si upajo vedno več.
  Glede nacionalizma pa tkole mislim, odgovor definitivno zame ni spodbujanje negativne samopodobe naroda, ravno obratno pozitivno domoljublje (glede trenutne krize recimo: naši predniki so se morali boriti še proti hujšim stvarem, pa so preživeli in si izborili svoj prostor pod soncem. Bomo tudi mi.)Ker nacionalizem pri nas ima vedno izgovor, ne dovolijo nam biti ponosni, pa nikoli ne razumem o kom govorijo. Kdo ima danes to moč,da nas zatre, v resnici nihče.

 29. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Stela, res se je malo blesavo izrazil, a moja poanta ostaja ista.

 30. STELA pravi:

  Iztok….poanta, da Kerčmarjeva in Muhič napadata al da prfoksi ne morjo nič nardit…al kaj je poanta?

  Darja….verjetn je med tko zabačenimi ljudmi, kot praviš da so, verjetn tud ravnatelju težko…sploh ker definitvno nima avtoritete ampak pleše tko kot mu žvižgajo…..in problem, ki ga jaz vidim je v tem, da bo poslan otrokom napačen signal in to je, da s pretepavanjem ni nič narobe?!?!?! ….ker, kakor berem, bo fant prepisan na drugo šolo….ne kriv ne dolžen….pretepači bodo pa nadaljevali svoj pohod

 31. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Da bi morali na 24ur sesuti starše je poanta.

 32. STELA pravi:

  To se mi zdi pa nedosegljivo…..tebi ne?

 33. Krasotilya pravi:

  Ker vidim, da je dosti komentarjev na račun nacionalizma… Prvič:Deskle so takoj za Jesenicami(“prvo sam živo na Jesenicama, a sad sam u Desklama”), gledano glede na razmerje med Slovenci in Bosanci, Srbi,… Druga stvar pa je to, da se, kot je ena rekla “gor in dol ob Soči par km vsi poznamo” in se zato novice hitro širijo in seveda, je prišlo na dan, da ima eden izmed fantov pretepačev dedka Bosanca, kar mi da misliti, da po vsej verjetnosti nima nacionalizem nič pri tem, ampak zgolj in samo vzgoja, ki je očitno na nuli.

 34. E pravi:

  Ravnatelj oz. profesor je odgovoren kaj se dogaja v šoli.Tako ,da se ne morem strinjat z to trditvijo ,da pa ravnatelj ni nič kirv in se ga nič ne tiče.Ravnatelj bi moral te nasilneže vreči iz šole ,če se drugače ne pomirijo.
  Res pa je tudi ,da so eni totalno ne vzgojeni a kaj ,ko se je to zgodilo v šoli in je šola odgovorna.Taako je ,če nam je prav ali ne.

 35. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Če bi jih vrgel iz šole, bi ga 24ur prebil na križ, starši pa bi zanj zahtevali zapor.

 36. E pravi:

  Ne vem zakaj bi ga prebili na križ vsaj točno piše v pravilniku kako se sankcjonira naslneže.Naš ravnatej v OŠ ,ko sem hodil v OŠ je enga vrgel iz šole zaradi vedenja , motenja pouka.Prej pa dobival ne vem koliko opominov še celo v drug razred je šel pa nič pomagalo na kocu pa vrgel iz šole.

 37. darja pravi:

  Ne moreš mulca (hej o 10-letnih cverglnih govorimo) kar zbrcat iz šole!
  Mi smo tudi imeli v razredu neprijagojenega – sploh pri glasbi in likovnem pouku. Sreča, da sta nas oba predmeta učila učitelja – ne pa kakšna tiha prfoksa.
  Kva so letele krede po razredu, kletvice (glasbenik je bil dobesedno penast – umetniška duša :) ). Likovnik ga je lovil med klopmi in ves zadihan, ker ga ni ujel, samo še hreščal “zgin iz razreda !!”

  Še jaz sem enkrat letela iz razreda, ker se nisem mogla nehat smejat. In sem stala pred razredom sirota (mar bi šla na wc), me dobi ravnatelj – hej, prosila sem ko siromak, samo ne povedat očetu!

  ……

 38. darja pravi:

  Evo, kaj sem zdaj naumila! V naših šolah (in vrtcih) je občutno premalo moških!
  Samo babetine! Povsod.

  Jaz redno hodim v bazen! Gledam skupine otrok, ki se učijo prvih plavalnih zamahov. 3 skupine, dve vodita ženski, eno moški.

  Kje mislite je največ smeha, poguma in uspeha? ATA učitelj je top!

  Jap – že v vrtcu bi morali zaposliti moške!

 39. darja pravi:

  Ker tudi od doma nas večina ve – z mamo smo se pregovarjali, ugovarjali, pizdakali…. čeprav smo od nje večkrat dobili kakšen focen!

  Ko je pa foter povzdignil glas ali samo grdo poledal, smo pa za tenutek otrpnili, potem pa naredili vse in še več :P

  Pa nikoli ni ata udaril!

 40. STELA pravi:

  Darja – Tem otrokom, ki so tepli, verjetno doma manjka en tak ata….ej, lahko tud mama, tud mame znamo/jo bit take, da otrok mal otrpne….

 41. Filmi pravi:

  V starih časih je bilo enostavno…prišel kak starejši brat/oče in se pogovoril z nasilniki.

  Je pa res, da danes učitelji/starši nimajo avtoritete, kot so jo včasih imeli. Čeprav…samo opomin dobiti je smešno. Kje so ukori, izključitve ?

 42. Tomo pravi:

  Stela se strinjam s tabo,sam kaj k mati izpade zahojena feministka ko obračuna z mulcem ki se spravi na njenega otroka.

 43. krš pravi:

  vsi spet pametnjakoviči, čistuni in lažni moralisti, naivčki, ki slepo in nekritično verjamete vsemu kar vidite na kurjih poročilih… kot vedno obstaja tudi druga plat

  https://pbs.twimg.com/media/B5k1TndIYAAaZa2.jpg:large
  https://pbs.twimg.com/media/B5k1mMSIEAATdn_.jpg:large

 44. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ah, daj no daj, Krš. To je nabijanje nesposobne matere, ki bluzi o kao angelskih otrocih, ki so pač zavoženi že pri desetih letih, saj se ne znajo obnašat. Žalostno, da ta baba brani starše. Morala bi jim primazat eno okoli ušes, da se prebudijo in čim prej svoje pamže spravijo v red dokler ne bo prepozno.

  Če je kdo naiven, si to ti, ko verjameš takim pisemcem.

 45. PPP pravi:

  Gartner, Krš je objvail drugo mnenje, ki predvsem govori o tem kaj delajo mediji, če pustimo vsebino dogodka ob strani.

  Iztok se je še enkrat izkazal za zelo dvoličnega – kako veš, da je ta mati, ki piše pismo nesposobna? A kar tako boš žalil nekoga, navsezadnje vse zaželi tople besede na koncu pisma in iz pisma je razbrati da ne misli slabo.

  Sram te je lahko Gartner. Drž se muske in filmov, o otrocih pa sploh nimaš pojma.

 46. krš pravi:

  Gartner jaz ne verjamem nikomur nič, več, že nekaj časa. Do vsega imam distanco. predvsem se pa ne obešam takoj, ko nekaj slišim na televiziji in začnem udrihat po tistem, ki je prikazan v slabi luči. Podal sem ti drugo mnenje, nekoga, ki je bližje zadevi kot ti, ki pač dejansko nimaš pojma kaj se je zares zgodilo,tako kot vsi mi, ampak v tvoji glavi je vse jasno…. Jaz ne vem kaj je blo res in kaj ne, dopusti kdaj, da morda kaj ni tako kot misliš, pa boš morda manjkrat smešno izpadel. In vsi podobno misleči. Ti raj prštimi kakšnega froca, ga začni vzgatajat pa potem trobezljaj na to temo prosim lepo. Če boš imel otroka in pogledal tolk filmov kot jih sedaj bodo tvoji otroc zagotovo katastrofa.

 47. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Krš, pa saj POP TV ni udrihal po starših. Le po ravnatelju je.
  Da ne smeš govorit o otrocih, če sam nimaš otrok, je pa itak tako butasta, da glava boli.
  A smo tisti, ki nimamo otrok, slepi, da ne vidimo kaj se dogaja okoli nas glede staršev in otrok?
  Fak no.
  Poleg tega pa to čvekaš nekomu, ki je študiral predšolsko vzgojo :)
  Glede filmov in otrok, moji diplomi je bilo naslov Otrok in film :)
  Zdaj pa mir.

 48. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  PPP, si na kreku ali kaj kurac?

 49. Mellie Mellie pravi:

  V Sloveniji je nacionalizem problem, zato so se mediji na to obesili.

  Kaj je v resnici bilo? Tega verjetno nihče, ki ni bil v razredu ne ve, otrocipa so povedali vsak svojo zgodbo.

  Tudi če je res, kar pravijo drugi otroci, da je bil problem zgolj disciplinski, pa je dejstvo, da sta ga mati in deček občutila kot nacionalistični izpad. Trčila sta dva svetova in dve interpretaciji. Dovolj za alarm, da je okolje naelektreno in zastrupljeno.
  Dokler bo nacionalizem problem v naši družbi, bo to tudi priročen izgovor za (krivo) obtoževanje in skrivanje drugih problemov – disciplinskih, osebnostnih, …

 50. E pravi:

  Predstavnica staršev povedala svoje mnenje

  https://twitter.com/DarkoAP/status/547527440957210624/photo/1

  https://twitter.com/DarkoAP/status/547527760093409281/photo/1

 51. krš pravi:

  Ja Gartner, lahko govoriš o otrocih, its a free world, tut če jih nimaš, sam raj ne pametvat, dokler jih nimaš, je blo samo priporočilo, ne prepoved. A lahko napišeš recenzijo filma, če ga nisi gledu? ne morš vedt dokler ga nimaš, pač kaj pomen skrbet pa vzgajat otroka ob vsem ritmu in obremenitvami, sprejemat odločitve vsak dan a boš zadevo fural tako da si poenostaviš na kratki rok kar pomen, da boš verjetno naredil narobe, otroku ustregel v vsem, si boš kupil mir in tvegal da mulc (morda) ne bo zrel za odrasel svet, al si boš zakompliciral življenje, vztrajal na nekih pravilih, ki ti bodo na kratki rok povzročala velik težav, prepiranja, joka in slabe volje, ampak bodo na dolgi rok (spet morda)prinesle željene rezultate, če sploh… itak ne veš na dolgi rok kaj bo to preneslo. Imaš neke knjige o vzgoji, teorije in prakse, ampak pač nikdar ne veš a so tvoji prijemi pravilni ali ne in se o teh zadevah ni enostavno odločat. Lahko si ti študiru predšolsko vzgojo, lahko si dr otroške psihologije pa to n pomen, da ti bo vse jasno, kovačeva kobila je itak bosa. Poznam psihoterapevte, ki doma ne znajo popucat zadev, tko da… Vsak dan imaš pa takih drobnih odločitev 1000, ki ti pijejo živc in energijo pa ne me sprašvat zakaj mam otroke potem, ker je toliko pozitivnih strani, da jih ne bi sedaj našteval tu, hočem samo rečt da ni tako izi kot si morda predstavljaš). poleg tega se kregaš še z babo, ki imajo ponavadi itak čist drug pogled na vzgojo, praviloma so mehkejše in popustljivejše kot fotri, kar stvar samo še bolj zakomplicira.
  Se strinjam, da je ogromno mulcev danes razvajenih, da so/smo starši preveč zaščitniški, kljub vsemu pa mislm da ni tako hudo.
  je pa zlo drugačen svet danes kot pred 30 leti in otroka tudi pripravljaš po najboljših močeh na tak svet al ga pa probavaš zaščiti pred njem. kaj je bolš….? Ne vem, bo čas pokazal, odvisno tut od otroka, okolice, v glavnem faktorjev je tok enih, da se ti meša in potem se odloč pravilno…. Razlika s preteklimi časi je še to, da je dons internet, mediji, ki krvavo potrebujejo senzacionalne zgodbe, če jih ni jih pač naredijo in se o teh zadevah velik govori, včasih se pač ni. Včas če si fasu kakšno batino od sošolca ali učitla ni bilo pač nč tazga, po vsej verjetnosti si bil že sam kriv za to po mnenju staršev in ostalih, pač del življenja. Tut krepko v jugi smo/so se tisti frajerčki v razredu znašali nad šibkejšimi, fizično šibkejšimi, socialno šibkejšimi, nad “bosančki”…. Mi ni blo všeč, sem se probal čim manj tega udeleževat, nam pa reku da nisem bil nikdar zraven. po drugi strani se je pa pojavla banda čefurčkov, en je bil fant od ene moje sošolke in so pol leta dežural pred našo OŠ in čakal koga bodo mal steroriziral. Tut mene so na tapeto dobil, pa sem pol leta vsak dan iz šole stopal z adrenalinom a bodo uni spet tam, a se bom sklofu, al bom laufu…. Tko da tut nacionalistične zgodbe majo 2 strani. Da ne bom govoru kako je blo ko si šel zvečer v Lublani ven in ti je nasproti hodila skupina čefurčkov, takoj si vedu da ne bo šlo skozi brez zapletov. Če si imel opcijo, si odvil v kakšno ulico da se jim izogneš, če pa ne je bilo pač soočenje. Tko da prosm vsi, ki trobte s tem nacionalizmom in ga prikazujete, kako smo slovenčki naciji, vsi ostali pa pridni in nedolžni se mal umirte. Nacionalizem oziroma nestrpnost je zmer bil in bo, povsod, je v človeški naravi verjetno in kot tak je pač del nas in s tega vidika tudi nekaj normalnega. ne berte kot da to zagovarjam ali spodbujam, ampak zgolj pravim da je to pač del nas, priznamo ali ne. Lahko si nestrpen do Modrijanov in njihovih fanov, lahko si do gejov, čefučkov, slovenčkov, črncev itd. Na neki pasivni ravni smo verjetno vsi nestrpni do neke skupine, vprašanje le ali to tudi z dejanji kažemo navzven, al je to samo naša intima in je ne kažemo navzven.

 52. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Nop, Krš, to je kot da bi mi rekel, da če lahko pišem recenzije, če tudi sam ne režiram filmov.
  Glede otrok menim, da nekdo, ki jih nima, še bolj objektivno gleda na tiste, ki jih imajo. In na vse napake, ki jih delajo in jih sami ne opazijo. Če ni to logično, bog pomagaj.
  In hej, kakšna razlika je med imeti otroka in imeti deset let mlajšega brata? Nobene dejansko v zgodnjih letih. Ogromno izkušenj si nabereš 24/7.

 53. E pravi:

  Fak no štiri prefukjene pičke se spravijo na eno samo.Brutalno!!

  https://www.youtube.com/watch?v=hRszuS9qK34

 54. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Grozno je tudi to, da nihče od folke ne posreduje in samo gledajo in čakajo.

 55. E pravi:

  Da to tudi na koncu ,ko že ni bila pri zavesti se mi zdi so pomagali.Grozno.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !