Ne petardam

15.12.2014 ob 18:42

null

 

16 komentarjev na “Ne petardam”

 1. montebuba pravi:

  Strinjam se; predlagam da ga zamotiš: igraj se, glasna glasba, zapri okna, daj mu hrano…

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Samo glasba pomaga. Ostalo ni šans.

 3. Thomas pravi:

  Pomirjevala?

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Nop, tega ne upam.

 5. E pravi:

  Zakaj mu nebi dal pomirjevala?To je najboljši malo zaspi in se umiri.Poznam ljudi ,ki dajo psu pomirjevalo pa ni bilo nič narobe.
  Preveč te daje paranoja glede tega.Seveda pa iti k veterinarju ,da dobi primerno tabletko za njegovo kilažo,pasmo ali ,če še je na kaj elergičen.Sej ne rečem ,da to živali ne znemirja samo učasih je že pretirano z to kampanijo ne petardam že sredi novembra isto kot začnejo že takrat težit z božičnimi oz. prazničnimi izdelki.

 6. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Nima on srčka za take reči, veš.
  Nobene paranoje, nobenega pretiravanja, le skrb za kužke, ko debili pokajo s petardami. Če bi imel psa doma, bi vedel kaj govorim. Ker ga nimaš, seveda čvekaš to kar čvekaš.
  Pa ne gre samo za trenutke, ko zunaj poka, pes je pa varno doma, ampak za trenutke, ko si s psom na sprehodu, debil pa fukne petardo čisto zraven njega.
  Probaj pa boš videl kako fajn je, potem pa govori o paranoji in pretiravanju.

 7. BojanD pravi:

  Sredstva za ognjemet raje namenili obdarovanju otrok
  http://www.srcnotrbovlje.si/sredstva-za-ognjemet-raje-namenili-obdarovanju-otrok/
  BRAVO – TRBOVLJE!!!!!

  Petarde?
  Če lahko prepovejo obnovo stadiona,ker bager presega menjne vrednosti hrupa, zakaj za božjo mater ne prepovedo tega pokanja in smrajenja, ki presega vse živo?

 8. AndrejM pravi:

  Jaz bi petarde prepovedal, za metanje pa napisal noro visoke kazni. Spominjam se pred leti, ko sem še silvestroval na ulici pri nas, ko so moroni prižgane petarde metali po zraku v množico. Pa se režali, ko so bili ljudje prestrašeni. Pa takih imbecilnih osebkov ni bilo malo, no, pa saj med Butalci ne moremo pričakovati, da bi ljudje imeli kanček pameti, ki ti lahko pove, kako lahko s petardo koga poškoduješ tako, da je invalid. Za živali pa je to tako ali tako katastrofa, ker imajo čute povsem drugačne kot ljudje. Prepoved, kazni, drugo ne pomaga.

 9. E pravi:

  Sem imel psa nemškega ovčarja ,ko sem še živel v hiši.In sem dal vse to pokanje skozi.Mi smo mu dali tableto in je bil miren spal.
  Če pa ima slabo srce to je pa potem drugo sam vseeno bi morala biti kakšna tabletka ,ki mu nebi škodovala.Tisti ,ko v psa vrže petardo je itak debil.Vrži mu nazaj petardo boš videl kako bo skakal kot na trampolinu in se pizdil :D .

 10. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  To, ko debil fukne petardo nad množico v luft, je res zajebano, ja. Pa na tla tudi. Ma vse v zvezi s petardami je idiotsko.

 11. AndrejM pravi:

  Jaz bi petarde dovolil samo v enem primeru. Bedake, ki mečejo petarde, bi zaklenil v eno veliko klet, pa naj potem en drugemu mečejo petarde, kamorkoli hočejo in uživajo, ko bodo uhlji in prsti in nosovi frčali po zraku. Seveda pa potem idioti naj plačajo stroške zdravljenja in če postanejo tako invalidi, od države ne dobijo nič na ta račun. Seveda se to ne bo zgodilo, kajti namesto, da bi prepovedali bedarije, raje oglašujejo, kako so petarde nevarne.

 12. Mellie Mellie pravi:

  Petarde motijo že ljudi, ki smo veliki, kaj šele živali, ki so majhne – in še slišijo druge frekvence, tako da je to zanje pravi pekel.

  Zaradi petard sem bila zadnjič na Tromostobju davnega leta XY, ko je bila za silvestrovo debela snežna odeja in sem imela pbiske iz tujine, ki so si seveda želeli v “akcijo”. Sneg je sicer “amortiziral” poke, bilo pa je na trenutke shrljivo, kot na fronti. Vsem je bilo neprijetno!
  Zaradi petard in polivanja s šampanjcem ne hodim več naokoli za silvestrovo, saj je tako po večini slovenskih mest. V Italiji pa: no way. Tam je šele prava fronta.

 13. Thomas pravi:

  Iztok:
  A tabletke obremenujejo srce? Koliko pa je star?
  Naj veterinar pove svoje mnenje.

  Sicer pa ga morda za najdaljšo in najhujšo noč prepričaš, da lula v kopalnici na pleničko. Mu bo vsaj nekaj prizanešeno.

 14. Portos pravi:

  Imeli smo psa, ki pa se petard ni bal. Ja nič ne moremo tu narediti, ker pokanje bo pa če se postavimo na glavo. Tako pač je in bo naši ljubljenčki pa bodo morali pač to preživet :)

 15. zelda pravi:

  Če mu pomaga samo glasba, mu ne smeš zavrteti modrijanov, ker bo lahko zapadel še v večji šok. :-)

 16. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Bog ne daj :) Če sliši Modrijane, dobi drisko :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !