Free JJ

13.12.2014 ob 06:40

Gledam ponovitev  24ur in prispevek o Janševem izpustu iz zapora. Pizda so ljudje pred sodiščem fukjeni. Komaj verjamem, da je to mogoče. Pa kaj je Janša Michael Jackson ali kaj v pizdzo milo materno.  Samo v Sloveniji si folk želi, da bi politika izpustili iz zapora. Povsod drugod so veseli, če politika vtaknejo v zapor. So pa totalno zadeti tudi naši sodniki, da Janšo pošiljajo ven in noter. A so stari pet let ali kaj za kurac. Ta država je res nora. Zakaj so Janšo sploh vtaknili v zapor, če so vedeli, da je Patria tako zelo krhka obsodba. Če bo zdaj namreč oproščen,  bo dobil fino odškodnino, pa še nove volitve lahko doseže, saj so ga zaprli med kampanjo. Cela štala. Za bruhat, res.

null

 

152 komentarjev na “Free JJ”

 1. AndrejM pravi:

  Tokrat se moram strinjati z Janšo, da v Sloveniji govorimo o krivosodju. Tudi sam razmišljam, da bi državo tožil na evropskem sodišču za človekove pravice, ker so mi bile kršene osnovne človekove pravice in odvetnik to preučuje. Namreč, vložil sem izvršbo z vsemi možnimi papirji, pogodbami, računi, IOP obrazci, posebnim dogovorom o izplačilu dolga. Vložim izvršbo. In nanjo se nasprotna sran pritoži. Brez dokumentov, v pol stavka, ne v enem, v pol stavka, nekdo v imenu države odloči, da se pritožbi ugodi in da moram v sodni postopek. Halo? Pa tega ni v najbolj zabačeni državi na svetu. Samo v vukojebini.
  Seveda je potem ono podjetje šlo v prisilno poravnavo in sem se za delo za pol leta (halo, za pol leta, pizde sodniške) obrisal pod nosom. Če bi izvršba šla skozi, bi denar dobil. To, da so potem oni priznali, da dolg obstaja in da ni ničesar, kar bi bilo spornega je samo groteskno nadaljevanje tega. Pa pustimo pri strani žalostno in tragično dejstvo, v kakšni državi živimo, kjer dolžniki imajo za znane odvetnike, za poplačilo dolgov pa ne dajo denarja. Gre za to, da bi me morala lastna država zaščititi pred takimi. Pa me ne. Ker lahko delajo čisto vse, kar se jim zljubi. Brez odgovornosti. Pa smo spet pri odgovornosti, ki je v tej državi nihče ne pozna, razen malega človeka, ki je odgovoren za vse in še več.
  In če bo JJ na tem področju kaj naredil, ga v celoti podpiram. In z večino tistega, kar je včeraj povedal v Ljubljani, se tudi strinjam. In ne pristajam več na tezo večine medijev, ki vsa leta lajajo samo mantro “Janša bad boy”, ampak gledam na vsebino. Na žalost razni blebetajoči manikirani manekeni vsebine niso dali, tudi jecljajoči sinkoti očitno ne bodo, bo pa morda kaj od JJ. Pika.

 2. Katrina pravi:

  AndrejM, s tem, kar si ti napisal, se pa ne strinjam. Iz tiska poznamo primer Elektrooptike, ko so se dogovorili (direktor in ???), da bodo dali predlog za izvršbo na osnovi verodostojne listine za terjatev, ki je ni bilo. Upnik: podjetje iz Velike Britanije. Direktor Elektrooptike “slučajno” ni dvignil sodne pošte (češ, da so jim vlomili v nabiralnik in odnesli pošto), “zamudil” roke za pritožbo in izvršba je stekla. Iz računa firme v državni lasti je tako izginil milijonček. Zdaj se s primerom ukvarja NPU.

  Ne trdim, da tvoje terjatve niso prave in upravičene, malce pa dvomim, da je sodišče dolžniku ugodilo na osnovi pol stavka ugovora. Naše izkušnje so take, da dolžniku, ki ne utemelji ugovora (to pa je lahko zgolj dokaz, da si terjatev plačal ali kaj podobno verodostojnega), sodišče ugovor zavrne in pravde ni.
  Tudi mi smo imeli primer, ko se je dolžnik zaj***** in mislil, da lahko ugovarja z “ne strinjam se, ne priznavam terjatve”, pa je gladko pogorel.

  Da bo pa JJ kaj naredil na tem področju, ha,ha,ha. Bo ja, poskrbel bo zase in za svoje številne postopke, v katere je vpleten. Zdaj bo lahko iz parlamenta odločal o zakonodaji, ki bo urejala tudi korupcijo.
  To me spominja na tisti slavno Slakovo oddajo, v kateri je bilo govora o spremembah kazenskega zakonika. Odvijala se je enkrat v času prve janševe vlade. V oddajo se je iz zapora direktno oglašal morilec dveh žensk (iz Prekmurja) in ob Šturmu in drugih gostih oddaje vehementno in “strokovno” komentiral predvidene spremembe. Only in Slovenija

 3. Katrina pravi:

  Kdo pa trdi, da je Patria krhka obsodba? Razen janševikov, jasno. Tako okrajno, kot višje in vrhovno sodišče je menilo drugače. Ustavni sodniki pa o tem še odločali niso. Najbrž bodo počakali do junija, ko zadeva zastara, he,he

 4. montebuba pravi:

  Edino pravilno, da so ga izpustili. Nimajo trdnih dokazov za zapor, to je bilo vse podtikanje. Upam da jim zdaj vrne dvojni udarec! Komunisti adios!

 5. zelda pravi:

  zdi se mi prav, da je us jj izpustilo iz zapora.
  Verjetno so se sodnikom zasmilili dedki in babice, ki za svojega ljzbljenega vodjo zmrzujejo in se že kar nekaj časa izpostavljajo raznim vremenskim neprilikam. V tem času je veliko prehladnih obolenj ,klinični center pa ima že sedaj veliko bolnikov zaradi epidemije plJučnice. V primeru , da dobi kakšen dedek ali babica pljučnico ali celo škripne, bi bila na celi črti na odgovornost na us, ker niso njihovega furerja že prej izpustli na prostost. :-) :-(
  ,

 6. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Katrina, če ne bi bilo tako trhlo, se Janša sploh ne bi pritoževal, saj bi vedel, da se mu ne splača in da bo imel na koncu samo sodne stroške za plačat. Ker ve, da je vse skupaj na zelo krhkih temeljih, izvaja vso to sranje.

 7. Thomas pravi:

  Ni dvakrat za rečt, da si ni Janša sam zrežiral situacije, ki ga je pripeljala v zapor za teh simboličnih 100+ dni. V zapor na podlagi ohlapne zakonodaje, itak ve, da ga bodo na višji instanci izpustili, na podlagi v zaporu preživetih dni pa se mu bo dvignila popularnost in SDS bo pridobila na naslednjih volitvah. Dobra kupčija v bistvu.

 8. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Dvomim, da bo SDS zaradi tega kaj pridobila, saj je Janša junak samo za svoj krog fanov. Kupčija pa je dobra v vsakem primeru, ja. Zato pa tudi ni prosil za nadomestno prestajanje kazni in je šel kao ponosno v zapor.

 9. montebuba pravi:

  Jansa ve da mu ne morejo nic ker je vse izmislkeno in zrazirano. Niti enega trdnega dokaza

 10. Thomas pravi:

  Iztok: Določen odstotek volilnega telesa ni zaprisežen levici ali desnici. Ali pa odstotek, ki ga je treba zdramiti, da sploh gre na volitve. In kaj je boljšega, kot na sveže izpuščeni junak? Nekdo, ki so ga grdi, grdi nasprotniki že 2x spravili v zapor za nič.

 11. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Nimaš prav. SDS ima že sto let praktično isti odstotek volivcev. In tistim, ki Janša do zdaj ni bil junak, jim tudi od zdaj naprej ne bo.

 12. Thomas pravi:

  Morda, morda, ampak morda moraš misliti tudi na tiste, ki ga ne bi volili, pa bodo doma ostali. S tem se odstotek njegovih privržencev poveča.

 13. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Če bodo nove volitve in če bo Janša res zunaj, bo vsekakor štala, ja. Pa tudi Cerar ni več tako popularen med ljudmi.

 14. Thomas pravi:

  Kdaj pa je nazadnje bil kak politik v Sloveniji popularen sredi mandata?

 15. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ni sredi, šele na začetku je :)

 16. Knox pravi:

  Edino za kar bi lahko Janšo z malce truda obsodili brez, da bi imel šanse za uspešno pritoževanje so sporni posli z bratovimi zemljišči. Je pa res, da bi dosegli tam verjetno maksimalno 5,6 mesecev zapora do 2 leti pogojno, kar pa ni ravno glamurozno

  Patria je od samega začetka izredno trhla zadeva in to ve vsak študent prava

 17. Mellie Mellie pravi:

  Cel primer Patria smrdi – v Sloveniji, seveda. V Avstriji so si prišli na čisto.

  Naključij ni, začenši od namerno založene depeše, i so jo “odkrili” šele po tem, ko se je itekel rok ko mobilni operater hrani dokaze o klicih.

  Patria je v Slovenijo nakzala 2,3 mio €, ki so kar “poniknili” …
  Avstrijska obtožnica – http://go.shr.lc/1z42Vd1
  Zadeva Patria: Riedl obsojen na tri leta zapora – http://go.shr.lc/1w3BKy4

  Problem je, ker policija, tožilstvo in sodišče niso sposobni ves ta denarni tok in dogovarjanje neizpodbitno dokazati, obramba pa je med drugim zahtevla izločitev nekaterih dokazov.
  http://justpaste.it/hb9u

  Zadeva smrdi do neba, se pa da na podlagi kršenja temeljnih pravic in svoboščin marsikaj doseči. In to se bo verjetno zgodilo. Presenečena bom, če ne bodo sodbe razveljavili.

  Tako bo primer Patria brez epiloga, saj zastara avgusta 2015 in ponovni postopek ne bo mogoč. Zaradi tega bomo davkoplačevalci plačali odškodnino vsem vpletenim, ki so tudi krivi, da je to posla s Patrijo sploh prišlo. Davkoplačevalci bomo tako večkrat ogoljufani. zato si želim, da bi imeli bolje napisane zakone in da bi naše pravosodje bolje delovalo.

  Še vedno nam Janša ni pojasnil od kod izvira del njegovega premoženja, tudi premoženja njegove družine, brata …
  Še vedno ni odgovora na pismo Mateja Šurca Janezu Janši, januarja 2013: http://go.shr.lc/1IMVxHm
  Afera Patria: obljubljene podkupnine za »šefa« in SDS
  http://go.shr.lc/1IMZCeB

  Kdo je v resnici Ivan Janez Janša in kakšno vlogo igra že od afere JBTZ 1988 naprej? http://go.shr.lc/120sIps
  Verjetno je marsikaj res. Morda zato Janša o vsem tem molči? Če ima čisto vest bi po vseh teh pozivih in knjigah o orožarski aferi kaj od tega tudi zanikal.

  Meni je zelo žal, ampak Janša me NE prepriča. Dokler pa obstaja dvom, bo na prostosti.

  Slovenski pravniki pa se morajo zamisliti kakšne zakone pišejo, policija in pravosodje pa naj razmislita o svojih šibkostih in to odpravita, da do takšnih absurdov in fars ne bo več prihajalo.

  Ustavno sodišče je včeraj “uzakonilo” obstoj prvo- in drugorazrednih državljanov in s tem povozilo ustavo. Zakaj nista bila izpuščena tudi Crnkovič in Krkovič. Ali njima ne bo povzročena nepopravljiva škoda, tako kot Janši? Ali njune človekove pravice niso enake Janševim? Mar nismo po ustavi vsi enaki? Mar ni ustava nad vsemi zakoni?
  Kako to zdaj doživljata Crnkovič in Krkovič, ki sta še vedno na Dobu? Tudi onadva imata družino, tudi onadva sta bila obsojena v isti sodbi v imenu ljudstva.

  Absurd absurdov.

 18. ManjaManja pravi:

  Sem pravnica in delam v takšnem poklicu, v katerem želim delati prav, pošteno in v skladu z zakonom. Tudi večina mojih poklicnih kolegov dela tako. Pred kratkim smo imeli strokovni seminar. Predaval nam je višji sodnik nekega sodišča, strokovnjak, poštenjak. Na skoraj vsako vprašanje je bil odgovor: “Če boste naredili tako, bi na ljubljanskem sodišču šlo skozi, na celjskem pa vam bodo verjetno zavrnili. Mariborsko sodišče ima npr. takšno stališče, koprsko pa takšno…” Se pravi, na nivoju višjega sodišča ni enotne sodne prakse, kar je raj za nepoštene stranke in tiste odvetniki, ki iščejo luknje v zakonih. Kako naj človek potem dela pravilno?

 19. E pravi:

  To je sramota za pravo državo in kot pravijo SDSovci za demokracijo.
  Oni si pravno in demokratično državo predstavljajo po svoje.
  Gospod Janša ni nikoli nič kriv on je vedno žrtev kar pa seveda NI RES.Ude in Jerovšek menita ,da bodo sodniki odločili v prid Janše.
  Kako lahko ona dva že v naprej vesta kako bodo sodniki odločili?
  Kako je vedel gsopod Petek ,da bodo gospoda Janšo izpostili iz zapora?Informacije odntekajo iz zapora ,ki nebi smele.
  Kako so se odločili sodniki naprej obvesti toženega v tem primeri gospoda Janšo šele na to medije in ostale.To ,da nekaterijo ljudje zvejo prej sodbo je absurd.A tega pa Janševih podpornikov ne moti?To ni po zakonu Slovenije.Seveda ,da jih ne moti ,če gre pa za gospoda Janšo.Dvojna merila.

  AndrejM tudi gospod Janša ima znanega odvetnika plus odbor 2014 ,ki so prav izsilili ,da so sodniki tako odločili.SRAMOTA ZA PRAVNO IN DEMOKRATIČNO DRŽAVO.

  Je pa gospod Jani Möderndorfer lepo povedal v svojem tvitu.
  V RS imamo prvo in drugorazredne državljane. US pa to kategorijo določi! https://twitter.com/JaniModern/status/543382847055470592

  Janša izpuščen, ker je politik

  “Janez Janša bo spal doma. Ustavni sodniki so ga začasno izpustili, dokler ne sprejmejo dokončne odločitve o njegovi ustavni pritožbi zoper obsodbo v zadevi Patria. In sicer ne zgolj zato, ker bi bil kot zapornik po nepotrebnem zaprt v primeru, da sodbo razveljavijo. Ampak zato, ker je politik.”

  “Ljudje, ki prestajajo kazen zapora imajo pač pravic nekoliko manj, omejena je njihova svoboda gibanja, ker v družbi obstaja soglasje, da so storili nekaj grdega, nekaj, kar ni prav, nekaj, kar predstavlja grožnjo demokraciji. Kako že gre ena izmed osnovnih vodil v sodobnih demokratičnih ureditvah? Bolje en kriv na svobodi, kot en nedolžen v zaporu. V katero skupino sodi Janša, pa je postalo že povsem subjektivno, čustveno, emocionalno vprašanje, ki so ga kot takega očitno razumeli tudi ustavni sodniki.”

  http://www.mladina.si/162848/jansa-izpuscen-ker-je-politik/

 20. Mellie Mellie pravi:

  @ManjaManja (18)
  Hvala, da si povedala to, kar vidimo tudi mi nepravniki. Sami absurdi!
  Če temu dodam, kar je povedal @Knox (16), je vse kupaj neznosen absurd:
  “Patria je od samega začetka izredno trhla zadeva in to ve vsak študent prava!
  Človek se vpraša: kako to, da je študentom vse jasno, njihovim profesorjem in že uveljavljenim pravnikom pa ne? Ali je pravna stroka popolnoma na psu, ali pa je zares pod vplivom ideologije?
  Kako to, da v Avstriji in na Finskem lahko sodijo, ne da bi javnost dvomila v delo sodišč? Zakaj dokazi, ki so sprejemljivi za avstrijaka ali finska sodišča in srbska ali italijanska (Balkanski bojevnik!) niso sprejemljivi za naša (pri Balkanskem bojevniku so upoštevana šele zdaj, ko so vse zavozili)? Zakaj imamo takšno zakonodajo, ki ne dovoli takšnih dokazov in zato ne omogoča obsodb zaradi kriminala? Ali pa je to zgolj pravna praksa, ki določi interpretacijo zakonodaje?
  Zakaj sodba pade zaradi postopkovne napake policistov (do tu še razumem) in je storilec, ki je priznal kaznivo dejanje izpuščen, ne da bi obnovili postopek z upoštevanjem tega priznanja? Še več, davkoplačevalci mu bomo zdaj morali plačati odškodnino za čas,ki ga je “nezakonito” prebil v zaporu, čeprav je bil obsojen za dejanje, ki ga je priznal? Čemu služi takšno pravo? Ščitenju človekovih pravic storilcev kaznivih dejanj! Pravo nima več nobene zveze s pravico in tem, kar je prav – iz teh besed pa samo ime te stroke izhaja!
  Uveljavljena sodna praksa, ki slepo upošteva črko zakona, ne pa tudi dejanskega stanja (priznano kaznivo dejanje), je milo rečeno gnila. Katera človekova pravica pa je tu kršena, če bi bil storilec obsojen za dejanje, ki ga je priznal?

  Kot dodatek h komentarju 19 @E:
  Dogajanje so tudi dobro opisali na straneh ZaAB, ki se je kot edina stranka odzvala z mnenjem, ki presega “spoštovanje odločitev sodišča” ali “brez komenirarja”.

  O odločitvi ustavnega sodišča: Do tu je vse prav – http://go.shr.lc/1w6uly0

 21. Skeletor pravi:

  Pred leti je bil na TV prispevek o nekem boju z mlini na veter na sodišču. Šlo je za neki primer malega človeka….v glavnem to ni pomembno za kaj je šlo.
  Bistveno je to, ko je novinar povedal, da ko so ugasnile kamere, mu je neki znani sodnik rekel: glejte kolega, kdor na sodišču išče pravico, se je zmotil in se ni obrnil na pravi naslov. Protipravno pridobljeni dokazi lahko ovržejo primer, ki je čist kot solza.
  Najboljša pa je tista – zoper odločbo je možen ugovor v 7 dneh. Ugovor ne zadrži izvršitev kazni, ampak to velja samo za kurje tatove.
  Naredi eno pičkin dim pizdarijo, boš videl, te bodo zrihtal po hitrem postopku……BANDA!!

 22. Mellie Mellie pravi:

  Ustavno sodišče in težko popravljive posledice, če Janša ne bo oproščen | ::: IN MEDIA RES ::: – http://go.shr.lc/1uEFBME

 23. E pravi:

  Mellie dober zapis na linku ZaAB.
  Najboljše besede po mojem mnenju v tem članku :

  “Ves pritisk na sodstvo, medije, politiko in celotno družbo tega dejstva ne morejo spremeniti. Namen demonstracij, iskanja procesnih lukenj in medijska ofenziva so namenjena zgolj temu, da se zamegli in relativizira njegova osebna odgovornost v tej orožarsko-korupcijski aferi. Pravnomočnih sodb se v demokratičnih in pravnih državah ne sprejema ob podpori demonstracij z organiziranimi prevozi, malicami, lepo oblikovanimi in stiskanimi logotipi, majicami, transaprenti (itn). Če bi si ustavni sodniki ogledali omenjene demonstracije, bi ugotovili, da gre za “gledališke predstave” namenjene ožji politični javnosti, saj iz raziskav javnega mnenja nedvoumno izhaja, da se širša javnost ne strinja s tem, da lahko zaporniki opravljajo javne funkcije. Še posebej, če gre za politike, ki so zlorabili javno funkcijo za materialno okoriščanje.”

  “Naše temeljno izhodišče ostaja nespremenjeno: v Državnem zboru in tudi drugod v državnih organih in širše v javnem sektorju javne funkcije in službe ne morejo opravljati pravnomočno obsojeni. Če to velja tako za sodnike, policiste, gasilce, zdravnike, učitelje in tudi čistilke, bi bilo prav, ko bi enako veljalo tudi za poslance.”

  Tale članek tudi ni šfoh http://www.zaveznistvo.si/jani-moderndorfer-o-odlocitvi-ustavnega-sodisca/

 24. Knox pravi:

  @Mellie

  Tudi profesorjem in večini politično nemotivirane stroke. Vključno s takimi, ki ne marajo Janše kot je recimo gospod Krivic, ki je eden večjih strokovnjakov pri nas. In če se ustavno sodišče odloči 9:0 je potem tole jasen znak. En teden nazaj smo na pivu rekli eno stavo. Večina jih je bila 7-2, 6-3. 9:0 ni pričakoval nihče in mislim, da bi moralo biti sedaj dokončno konec političnega prepucavanja

 25. ajda pravi:

  Logično, da so morali reči da, saj so oni glasovali, da se mu vrne mesto poslanca, zdaj pa naj bi v lastno skledo špukali? Nepopravljive posledice so pa potegnili iz česa že? Očitno so se usrali in posrali pred velikim vodjem enoglasno in enozvočno kot je bilo za pričakovati. Očitno ne rabimo policije, tožilstev, sodišč, poslancev, odločitve sprejema ustavno sodišče in to je tudi lahko plaz, ki se bo usul in bo marsikdo posnemovalec velikega vodje in pričakoval, saj bodo ustavni sodniki rekli, da nisem kriv. Ja, marsikaj je mogoče, kar pa se dogaja, se pa le v Sloveniji.

 26. Mellie Mellie pravi:

  @Knox
  Polemika v Delu je indikativna, vsi pa so profesorji. Torej, kaj naj si tisti, ki nismo iz stroke mislimo?

  Primer Patria: »Cepajo kot muhe« – http://go.shr.lc/1BEVOan
  Ddr. Klemen Jaklič od leta 2008 poučuje pravo, človekove pravice in etiko na Univerzi Harvard, v tekočem semestru je gostujoči predavatelj na ljubljanski pravni fakulteti.

  Odgovor na Primer Patria: resnica in pravica – Hude napake in pomanjkljivosti v argumentih
  - http://go.shr.lc/12PUohj
  Prof. dr. Katja Šugman Stubbs, doc. dr. Primož Gorkič, Pravna fakulteta v Ljubljani

  IUS-INFO – IUS Kolumne – Avbelj: Ozadje procesa Patria
  http://go.shr.lc/1Bz9qnN

  Če vržemo na hitro oko na imena, potem lahko vidimo, da gre za ideološke interpretacije. Ne morem si predstavljati, da bi en študent vedel več kot prof. dr. Katja Šugman Stubbs in doc. dr. Primož Gorkič. Seveda pa imajo vpliv na študente njihovi predavatelji, ki so jih prepričali v svoj prav.
  Zakaj se mag. Krivic tako meče ven, pa sodi k njegovemu karakterju. Lahko bi povedal svoje mnenje in dal mir. Piše in objavlja pa po vseh časopisih in pismih bralcev, daje izjave na TV, ko pa ga v DZ povabijo v delovno skupino, to sodelovanje odkloni. To meni ni kredibilno. Lahko bi sodeloval in imel ločeno mnenje. Vsak, ki je aktiven odvetnik pa se bo na ta primer odzval z računico: vplivati pač hoče na pravno prakso, ker mu verjetno to lahko pride prav pri njegovih strankah.

  Ni rečeno, da bo končna odločitev ustavnega sodišča 9 : 0. Sem skoraj prepričana, da bo Janša oproščen, vendar bodo tudi ločena mnenja. Če pa ne bo šel skozi, bo zmagal na “Evropsko sodišče za človekove pravice(ESČP), saj je Verica Trstenjak kot nekdanja sodnica to že nakazala. Med drugim tudi zato, ker sodnike tja nastavlja politika; kakšno je razmerje sil v EU (predvsem EP) pa je kristalno jasno. Da se da na eno in isto stvar gledati skozi politično prizmo, smo se zdaj prepričali tudi v Sloveniji. In to je zelo slabo za pravo in pravno državo.
  Naj se zgodi, kar se ima za zgodit, ima pa to že vpliv na življenje v tej državi. Vsak se bo pri sebi odločil, ali je to država, v kateri hoče še naprej živeti.
  Če pa bo iz tega primera kakšna kolateralna korist in bo pravosodje strokovno napredovalo, bo odlično. Morda bo to imelo vpliv tudi na politike in njihove običaje. Ljudje so jim že odvzeli blišč superzvednikov, razen Janše, ki je vse večji mesija, na poti do beatifikacije.

 27. Mellie Mellie pravi:

  Kdor ima voljo do branja, priporočam nekaj člankov Boštjana M. Zupančiča in intervjujev z njim

  Tostran dobrega in zla – Zakaj vladavina prava sploh (ne) deluje? – http://go.shr.lc/1yPmH8t
  Če norci uporabljajo zakon – http://go.shr.lc/1qPavqg
  Mladina, intervju, 2008 – http://go.shr.lc/1uGzmbm
  Delo, intervju, 2011- Psihopat manipulira, se pretvarja, na odrih hkrati igra različne vlog – http://go.shr.lc/1IQYrLg

  Za pravnike:
  Boštjan M. Zupančič – O bistvu človekovih pravic – http://go.shr.lc/1zcqqAJ

  Oglasil se je tudi Ddr. Klemen Jaklič, ki pa je po mojem preveč kontaminiran in ga jemljem z rezervo,
  Slovenski sodniki niso kos področju človekovih pravic – https://iskreni.net/druzba/aktualno/165530-slovenski-sodniki-niso-kos-podrocju-clovekovih-pravic.html

  Zares bi me zanimalo Zupančičevo mnenje glede Patrie, saj za razliko od pravnikov v Sloveniji, ni kontaminiran, predvsem pa ne piše pravnih mnenj vpletenim in ne lobira tako kot Jaklič.
  Vendar se Zupančič dajanju mnenja o Patrii v velikem loku izogiba. Verjetno bo kaj rekel, ko bo zares konec.

 28. mATEJ pravi:

  Pritisk? Jap, pritisk je bil z Murglejske strani, da so ga zaprli zdaj pa se nekaj vun mažejo. Pri Jankoviću so vse transakcije vidne pa se ga noben niti na takne, Janšo pa so po NAJ BI v čuzo vrgli. Dajte stopite iz megle, da vam ljubljanska mafija možgane pere.

 29. Mellie Mellie pravi:

  Aurelio Juri: Ugibajmo kako bo US odločilo ob zadevi JJ… – http://go.shr.lc/1ISgpwY
  JJ je svoboden, a tudi na US so zmotljivi ljudje… – Aurelio Juri – http://go.shr.lc/1BHxnct

  Pamet v glavo – http://go.shr.lc/1yR4QxW — Peticija o prepovedi opravljanja političnih funkcij pravnomočno obsojenim – http://go.shr.lc/11ukE01

 30. Mellie Mellie pravi:

  Oglasil se je Krivic.

  Še odprta vprašanja ob Janševi izpustitvi – http://go.shr.lc/1xk4KTS

 31. E pravi:

  http://www.slovenskenovice.si/novice/slovenija/o-tem-koliko-skode-je-naredil-jansa-bo-govorila-zgodovina

 32. E pravi:

  Delo FB : https://www.facebook.com/DELO.FB/photos/a.188282754525970.38004.167181946636051/852919904728915/?type=1

 33. Mellie Mellie pravi:

  Pismo dr. Erika Breclja Odboru 2014 – http://go.shr.lc/1w955r1

 34. Portos pravi:

  http://www.slovenskenovice.si/novice/slovenija/o-tem-koliko-skode-je-naredil-jansa-bo-govorila-zgodovina

 35. krš pravi:

  Mellie, zakaj pa se Krivic ne bi smel metat ven? Zakaj se pa ti lahko ob vsaki pasji debati? Glede na to, da nikoli ni bil podpornik Janše a ima sedaj kljub temu mnenje, ki je bolj v prid Janši, bi rekel da je to kar dober indikator objektivnosti. Men je tudi kdaj zoprn s svojimi nastopi, bolj pa je pomembno a je strokoven in neodvisen? Jaz bi rekel da je in ne vem zakaj mu ti odrekaš pravico do nastopanja. Zakaj se pa ti tu stalno oglašaš in komentiraš? Glede na to da so strokovanjaki najvišjega nivoja pravnega akta, verjamem da čutijo dolžnost in opozarjajo in komentirajo, saj nad ustavo ni ničesar več. Verjetno jih k temu zavezuje etika, morala in tudi poklicni standard. Tako kot imajo zdravniki sojo prisego jo imajo verjetno tudi pravniki in so verjetno tudi dolžni opozarjati kajne?
  Zaradi česa je po tvojem Jaklič kontaminiran? Samo zaradi tega, ker je pač pač njegovo strokovno mnenje v prid Janši ali zaradi česar drugega? Mi lahko navržeš kakšno dejstvo, ki bi podprlo tvojo tezo o kontaminiranosti?
  To da politiki komentirajo odločbe ustavnega sodišče ja pa za kozlat, ne pa de moraš pripenjat njihove komentarje…

 36. Mellie Mellie pravi:

  @Krš
  Krivic kar naprej pribija, da so se javili že vsi njegovi bivši sošolci (očitno jim preseda že iz šole) in mu napisali, naj že enkrat utihne, češ da je že svoje povedal.

  Jaklič je kontaminiran, ker dela odkrito in z vsemi topovi za Janšo, tudi v filmu je imel glavno vlogo. Če je treba, tudi kaj prikroji. Poglej si na tistih linkih iz Dela (zgoraj) dvoboj med samimi doktorji prava. On bi rad ostal v Sloveniji in si misli, da si bo tako priboril kakšen stolček. To je nakazal že v enem intervjuju, še pred afero Patria.
  Na TW piše neumnosti in se blamira. Sorry.
  https://twitter.com/kjaklic/status/479658901340966913

  All in all, jaz bi rada slišala Zupančiča, ki pa nič noče o tem.

  Komentarji politijov pa so umestni. Mene je tudi zbodlo, da niso izpustili Krkoviča in Crnkoviča. Če cela desnica tolče po sodiščih, ne vem zakaj včasih tudi drugi ne bi smeli – zaradi človekovih pravic in enakostjo pred zakonom. To je zmotilo celo Krivica.

  Pa ne zdaj moje oglašanje na blogu primerjat z oglašanjem Krivica po čisto vseh možnih medijih – s članki in pismi bralcev. Jaz ga morem brat v časopisu, ki ga kupim in na RTV, ki jo plačam, če se že gremo. Konec koncev pa bi lahko vsi skupaj nehali s pritiski na sodišča, tudi Krivic – ker ga nihče nič ni vprašal, da stalno bombardira sodišča s tem, kaj bi morala narediti. postavlja se nad sodišče. Saj bi lahko komeniral po odločitvi US. Drugi govorijo manj in večinoma, kadar so vprašani za mnenje.

  Nekateri pa so se na TW pritoževali, češ da nobena stranka ni nič komentirala … Saj ti ni treba brat! :)

 37. krš pravi:

  Matr Mellie teb se pa da pa cajt maš tut vse na netu prebrat, pa linke iskat za pol in več let nazaj.

  Uni članki v delu, lepo prosm. Una dva sodnika al karkol že sta,sta zame kekca proti Jakliču. Sem za spremembo celo enkrat prebral tvoje linke. Nekdo, ki je prišel do profesorstva na Harwardu in dvojnega doktorata če se ne motim, mene bolj prepriča, kot pa dva kekca s slovenske fakultete, za katere noben čez mejo še slišal ni. Tut jima je možakar dobro argumentiral. Medtem ko onadva navajata na primer samo da smo pred zakonom vsi enaki, Jaklič malo razloži kako je s tem. Da dejansko to ne pomenio da se vse meri z enakimi vatli, ampak je za nekoga vatel drugačen. Meni je logično, da se v nekaterih primerih, ala politikov uporabijo malo drugačni vatli, da je tam potrebna še posebna previdnost in občutljivost, da morajo biti kriteriji nepristranskosti še mnogo višji, postopki hitrejši itd. men to ne pomeni neenakosti pred zakonom kakor unadva pavšalno govorita in še velik gostilniških ekspertov-vsevedov. Meni je logično da je treba take primere obravnavat z višjimi merili, občutljivostjo, hitrostjo al kakorkol že, pa ne zarad tega človeka ki je pod lupo, kot vsi mislite, ampak zarad samih volivcev, v temu je point tega, zaradi demokracije, zaradi informiranosti volivcev z RESNIČNIMI dejstvi, da se lahko svobodno odločajo na volitvah na podlagi PRAVIH informacij. ZAto gre. Če je nekdo javni funkcionar sploh pa če se še bližajo volitve, je prav da se zadeva čim prej razpuca a je kriv al ni kriv in da je sodba na čim močnejših temeljih in da so sodniki čim manj pristranski, da je čim manj ali pomožnosti nobenega dvoma v sodbo. Ravno zaradi tega, da ne prihaja do dvomov, da gre za politični proces. Ravno v tem je point, da se potem obsojencu, če je obsojen, ne da tega izhoda da bi se skliceval na to, da je politični zapornik. No ravno v primeru Patria pa je čist vse obrnjeno na glavo. Niti mal se ni nihče potrudil, da bi bilo vsaj videti nepristransko, vleče se zadeva 6 al kok let, zadeva je na zelo trhlih nogah (upam/mislim da se s tem danes bolj ali manj vsi strinjamo, še Gartner celo) sodijo sodniki in tožijo tožilci, namesto katerih bi lahko odločale veliko boljše osebe…. O tem govori Jaklič.
  Kontaminiran je pa potemtakem itak vsak, saj sodniki gredo tudi volit ane, imajo svojo politično preferenco. Če so osebnosti kot se spodobi, bodo znali biti objektivni in nepristranski v tem je point. In kot rečeno, mnogo njih žal ne zna dajati niti tega občutka, kaj šele, da bi to tudi zares bili. In pač Jaklič za moje pojme zelo argumentirano razlaga zadeve. Ne govori a je Janša kradel ali ne, govori o tem ali so bili postopki vodeni korektno ali ne in to presoja tudi US. In očitno da niso bili. Zakaj ne, je pa možno pod a; Da je vse skupaj konstrukt in so pač samo z nekorektnim postopkom prišli do obsodilne sodbe, ali b; da je JJ kriv ko beli dan, ampak so tako jebeno nesposobni, da tega kar ve cela država in vsak vaški pijanček in bi morali biti povsem preprosto, niso znali izpeljati na korekten in nedvomljiv način. Škoda za nas pa je, ker sta obe te opciji jebeno slabi, grozljivi za to državo.

  ne lapi prosim še ti o enakosti. Ni vsak pravni strokovnjak. Enakost se lepo sliši ampak v pravu je to najbrž malo bolj kompleksen pojem kot pa na tržnici med branjevkami. Krkovič in Črnkovič kot prvo verjetno nista istočasno vložila pritožbe kot JJ, kot drugo nista politika in imata druge vatle verjetno. S čimer se strinjam je pa to, da bi pa končna odločitev verjetno morala biti ista v obeh primerih. V nasprotnem pa bi verjetno lažje govorili o neenakosti, ampak tam še nismo za enkrat menda. Ali pa mogoče ti bolje veš od US, al kaj želiš povedat? Mogoče nisi prebrala dobro linka, ki ga pripenjaš, članek od Jakliča, ki ti razlaga kaj je z enakostjo. Mislim, da tudi navaja kje in kako je to opredeljeno pa si preberi še tam, če mu ne moreš verjeti na besedo. Jaz se Jakliča spomnim iz srednješolskih dni, ko smo ga tut kej posral skupi, smo imeli neko skupno družbo, poznam ljudi, ki se več družijo z njim in ne dvomim v njega. Jebe se njemu za službo, mislm, da mu ni hudga…
  Jaklič ma prav v tem, da bo čas pokazal svoje. On misli, da bo pokazal tako kot pravi. In? A morda človek ne more imeti svojega mnenja, vi pa ga imate lahko? Pač mnenje proti JJ imaš lahko, če je mnenje za JJ si pa ovca, janšist, glup….? Toliko o tem…. Eni ste pametni sedaj, me zanima kako boste pogoltnili, če se nekoč izkaže da niste imeli prav. Večina SLovenije pač ve, da je Janša kradel. Jaz ne vem a je ali ni. Ni to niti point. Point je v tem, da namesto, da bi se vsi trudili da na odločitvi kakršnakoli že je ne bi bilo niti najmanjše sence dvoma, je bil ves postopek ravno nasproten, narod je razdeljen, in to je naša zgodba že 20+ let…. Verjamem pa da je bila ta sodba delo nekih podpovprečnežev. In če bodo nekoč bognedej sodili meni taki levaki potem jao meni. In zato tudi je tako kot kot je pri nas… ker imamo nesposobne,nekakovostne, zmanipulirane in popdkupljene, 3. ligaške novinarje, sodnike, profesorje in politike/uradnike….

 38. Mellie Mellie pravi:

  @Krš
  Še vednno čakam na Zupančiča! BTW: Tudi on je končal Harvard, pa prof. dr., pa sodnik s prakso tam, kjer je treba.
  Zupančič tudi v intervjujih in člankih pove, da je sodnik človek, ki mora biti razgledan in sploh človeški … Torej tudi človeška plat vpliva na sojenje. Jaz od Jakliča ne kupim vsega, ker imam pač predsodek, ki pa ga je sam izzval. Za druga dva, ki jim ti praviš Kekca, pa bi bilo treba vprašati pravnike, Kot sem nekje prebrala, je prof. dr. Katja Šugman Stubbs menda največja avtoriteta v Sloveniji za kazensko pravo, n alinku imaš CV z vsemi usposabljanji v tujini.
  http://go.shr.lc/1xlZCyF
  Ddr. Jaklič pa ni strokovnjak za kazensko pravo. Morda je tu tudi problem kakšnih diskrepanc med različnimi vejami prava, bodo pravniki povedali, sem pa že slišala, da je kdo od pravnikov to pudaril. Lahko da je po kazenskem pravu speljano OK, pa je še vedno catch v človekovih pravicah. Je pa jaklič prav tako najprej diplomiral v Ljubljani: http://go.shr.lc/1yT0Vka. Spremljaj malo njegove tvite, te prime, da se vprašaš, kaj je z njim narobe po človeški plati. Obnaša se superiorno, hkrati pa poka ven infantilne, ki so obratno sorazmerne z njegovo izobrazbo. Osebno pa ga nepoznam. Videti je zagrnejen in razočaran, ker tukaj ne dobi službe (tu ga popolnoma razumem), od tu naprej pa …
  Glede Krkoviča in Crnkoviča pa, ne vemo, ali je problem, ker sta pozneje vložila, nikoli pa ni bilo rečeno, da bosta njuni pritožbi prednostno obravnavani. Z razlikami pri obravnavi pa se ne strinjajo vsi pravniki. Tu spet trčimo na to, o čemer govori Zupančil – na človesško plat.
  Ljudje pa so si itak ustvarili vsak svoje mnenje. S tem pa veš, kako je …

 39. Mellie Mellie pravi:

  @Krš
  Relax, ne spremljam tega od danes, zato sem članke izpred toliko let takrat že prebrala, zdaj sem samo vtipkla prave keywords in voila! Google vse najde, sploh pa so pred leti bili vsi članki zastonj …

 40. mATEJ pravi:

  Smešni ste. Medtem, ko vam pred očmi komunisti kradejo državo preko Jankovića&co., se vi ukvarjate z Janšo, ki je amater za te komuniste. Ukradli so vam državo, Janšo pa so vam za vabo vrgli. Janša pa je tak fukjen, da se bori z mlini na veter. Hepan, ki nebo nikoli pravi politik.

 41. krš pravi:

  Zupančič je prebrihten, da bi se v to slovensko močvirje podajal in kompromitiral.
  največji strokovnjak v Sloveniji je pri nas nepomembna opredelitev… Jaz sem sicer študiral ekonomijo. Tajnikar pa Kovač pa ostali tut stalno nastopajo, skos so strokovnjaki, o vsem vejo vse… Pa kva je pa kdo kej naredu od njih? Razen da je kak TAM al pa Adrio v prepad pelu. So na teoretični ravni blazno pametni in znajo vse (kokr), v praksi pa ne vem kaj majo za pokazat razen 20 al pa 30 let profesorstva. profesor je pa itak lahko vsak k ma doktorat pa se mu da…. A je kdo na Harvardu slišal za Tajnikarja mogoče, al pa Šugmanovo al pa Gorkiča? Močno dvomim…To je pač eno merilo zame, kaj si naredu v tujini, ker v tej dvomiljonski mlaki je hitr lahko vsak kao nek strokovnjak. tujina je pravo merilo. Zupančiču nič ne oporekam sicer…

  Kar se tiče pa Jakliča in njegovega kreganja s kekcema, ne vem, kakor namiguje US je imel prav in unadva ne ravno, tko da…. Za moje pojme sicer tudi veliko bolje argumentira zadeve. Če bo končna odločitev US šla naprej v tem duhu kot večinoma predvidevajo se bo pač potrdil, da ima možakar prav.
  In kot ustavni strokovnjak, al pa ustavni sodnik verjetno ne pomeni, da nimaš pojma o kazenskem pravu. Glede na to da je ustava najvišji pravni akt, verjetno če si strokovnjak za to, da moraš poznati tudi vse akte ki so nižje v piramidi, saj o teh postopkih na US presojaš v končni fazi, tako, da jih verjetno moraš poznati. ne velja pa obratno očitno, da vsak ve kakšen je razgled z vrha piramide.

 42. E pravi:

  AJS http://www.rtvslo.si/mojvideo/prpa/primc-i-lustracija/23748/

 43. Mellie Mellie pravi:

  @krš
  ustavno sodišče bo odločilo, ali je bilo vse v skladu z ustavo, ne bomo pa vedeli, ali je v resnici kriv ali ne. Pred zakonom pač ne bo kriv, primer bo avgusta 2015 zastaral in v bistvu epiloga ne bo. Bo le dokaz, da niso bili sposobni pravilno ugotoviti in dokazati, kdo je prejel 2,3 mio €.
  Preden pa dokončno zaploskaš Jakliču, si poglej njegove tvite. Link do enega sem ti že dala, spomnim pa se, kako je besno posšiljal naokoli sliko ruskih vojakov, ki so kot vsako leto pred proslavo pri Ruski kapeli imeli slavnostno parado. Opremil jo je z besedilom, češ da so ruski komunisti že v Ljubljani – nekaj v tem stilu … Gross. S Precej se je blamiral.
  Ni vse, kar prihaja s Harvarda, zlato. Je le dokaz o nekaterih intelektualnih sposobnostih in marljivosti. Imam precej prijateljev, ki so končali Harvard, Cambridge in Oxford – cel študij do doktorata, in en samo doktorskega -, in se mi malo svita, kakšen je študij tam. Tudi sama sem že bila na usposabljanjih na britanskih univerzah. Način študija je zelo drugačen od našega, slednji je bolj faktografski, na britanskih in ameriških univerzah pa problemski, profesorji te tam bolj spremljajo in po potrebi vodijo. Iščejo znanje, ne pa neznanje kot pri nass, tako da te pohvalijo, kadar je treba. Če si sposoben obojega (faktografsko + problemsko), si pa največji jack.
  To znanje moraš potem znati uporabiti v realnem svetu (neakademskem), in to zdaj počne Jaklič. Če tožba proti Janši pade, bo to lahko bogato unovčil. Za to gre.

 44. transformer757 pravi:

  Parafraza neke druge zgodbe se meni zdi še najbolj resnična. Res je, da proti JJ vodijo gonjo vplivne sile komunističnih ostankov preteklosti, ki ga zgolj zaradi ideoloških razlogov in želje po popolni oblasti obtožujejo lumparij, pa tudi nesposobne sodnike imamo, a to še ne pomeni, da JJ teh lumparij ni zares počel!

 45. E pravi:

  Siol anketa , Ljudje so povedali kaj si mislijo..

  http://shrani.najdi.si/?2D/BR/3CcUhM49/mnenje-siol.jpg

 46. krš pravi:

  A je nekdo kriv al ne v resnici pa itak nikol ne morš vedt,v kateremkoli primeru. Mogoče v nekaterih res očitnih, sploh če je še priznanje, v ogromno primerih pa pač tega ne moreš vedeti. Je pa najslabši možni rezultat to da bo to zastaral in se bo potem ta zgodba vlekla še 500 let, eni da je kriv, eni da ni kriv še nadaljni milenium. ne pomeni da ni rkadel, ne pomeni pa da je, in kje smo zdej? Nikjer na začetku, še zmer 20+ let v preteklosti. Najbrž nikol ne bomo vedl in to je najslabš.
  Kar se pa študijov tiče si pa povedala točno to o čemer jaz govorim. da na ameriških in angleških študijih pridobivaš praktično znanje, na naših pa teoretično. In ker je življenje zgolj praksa se mi zdi to veliko bolj smiselno kot pa da imamo pri nas en kup odličnih teoretikov ampak kaj ko nihče ničesar ne zna v prakso speljat. Tko da verjetno so ti faxi kr uredu proti naši jazbinski mali univerzici. Tut če niso zlati, so svetlobna leta pred našimi.
  Jakliču gredo pač komunajzarji na živce, men tut. S čimer ne mislim vsakega ki je bil kdaj včlanjen v partijo ampak predvsem te stare prdce, k se še zmer vtikajo v aktualne zadeve, ki nas molzejo iz ozadja in vse k še naprej povzdigujejo te čase, nosjo titovke na vsaki možni prireditvi in mahajo z jugozastavami, na žalost jih je velik tut med mladimi, ki dejansko nimajo velik veze z unimi cajti. In če Jaklič to izraža, je problematično? Men je veliko bolj debilno slišat da je bil Tito car, po vsem tem času in znanih dejstvih, kot pa to kar najavla Jaklič. Ko pa naše sodstvo, vlada … prisostvuje in aktivno koristi simbole prejšnjega (zločinskega)režima je pa OK, nikogar nič ne moti? In Jaklič pač ni javna oseba, funkcionar, sodnik ali karkoli podobnega, tako da mu verjetno lahko damo nekaj svobode. Pač ima jajca pa javno tudi pove kar si misli, četudi tvega javno posmehovanje dela publike.

 47. Mellie Mellie pravi:

  Old boys in young boys se znajo v kraji zelo poenotiti, pred kamerami se sicer napadajo, v resnici pa lepo sodelujejo. Najbolj viden primer tega sodelovanja je Janšev deal s Šrotom in Bavčarjem glede Mercatorja = 3 razlićne stranke > 1 skupni cilj. Ko jim to ni več ustrezalo, pa so se spet scufali.Šrot in Bavčar to plačujeta, Janša ne bo nikoli, čeprav je prav on to omogočil. Tako to gre. No, vsaj priznalje, da je bilo to vmešavanje in barantanje napaka.
  Tisti, ki najbolj s prstom kaže na druge, ima po navadi nekaj za bregom – nekaj, kar je treba skriti.
  Mene pa partizanske čepise ne motijo, motijo pa me domobranski simboli in fanatičnost potomcev kolaboracije v dokazovanju nasprotnega ter njihovo življenje v preteklosti. Nenehno vpletanje povojnih pobojev v debate o vremenu, je prav absurdo, še bolj pa podtikanje, češ da vsi te poboje zanikamo …
  Kljub vsemu so v svetovni zgodovini domobranci označeni za kolaboracijo, in tega dejstva se ne da spremeniti. Nacizem in fašizem sta bila veliko krutejša sistema kot jugoslovanski socializem. To smo na tem blogu že “predelali”, zato ne bom več o tem. Vsak ima pravico do svojega videnja, posebno če je vsaj del tega preizkusil na svoji koži. In naši starši in stari starši so tudi imeli svoje izkušnje in prepričanja, o katerih so nam pripovedovali. O enem in istem dogodku krožijo dimaetralno nasprotne zgodbe, ki izvirajo iz individualne izkušnje. Zgodovinska dejstva, ki so del svetovne zgodovine, pa temeljijo na dokazih in njihovi prevladujoči razlagi. Kar preberemo v Britanski enciklopediji, je bilo prej usklajeno na podlagi dokumentov. Kdor javno zanika ta dejstva, zares tvega, da se bo osmešil.
  Jaklič je pa čisto prevzet od Janše in se mu udinja; tu gre v želji po Janševem odobravanju tako daleč, da je že infantilen. To pa nekako ne gre z nazivom ddr., še manj pa s prof., ki si ga tako želi. Kljub vsemu je šele na začetku akademske kariere, ker so vsi stolčki V Sloveniji in po svetu, ki bi si jih želel zasesti že zasedeni in se zlepa ne bodo sprostili. To je frustracija, ki je resnična. Če pade, pomeni, da je na konju, da gre njegova kariera v pravo smer – akademska in strokovna, slednja pa je pri njem problem, ki pa ga poskuša nadomestiti z nabiranjem izkušenj pri mediacijah – njegovo strokovno delo za nabiranje uporabnih izkušenj, vse drugo je akademsko delo, ki s prakso nima veliko skupnega. Zgolj akademsko delo brez prakse, pa v Ameriki ni toliko vredno, in Jaklič to ve. Z malikovanjem Janše pa hodi po zelo tankem ledu. Nekateri bodo njegovo interpretaciji celo kupili, ne pa vsi. Obstaajo tudi Američani, ki poznajo našo zgodovino in jim je vse jasno. Moj amriški prijatelj, ki ne Harvardu končal zgodovino, me vedno znova preseneti s poznavanjem naše zgodovine in predvsem s svojimi zaključki. In pri ljudeh, kot je ta moj ameriški prijatelj, bi se Jaklič zelo osmešil, Janša pa sploh. Res pa je, da je tako razgledanih Američanov, ki so se ukvarjali z jugoslovansko zgodovino, bolj malo.

 48. Mellie Mellie pravi:

  Popravek, izpadli besedi “primer Patria”
  “Če PRIMER PATRIA pade, pomeni, da je na konju, da gre njegova kariera v pravo smer – …”

 49. darja pravi:

  @ Mellie – daj nehaj strašit zdaj pred Božičem! :D

 50. krš pravi:

  Mellie, jaz v vsem svojem življenju enkrat nisem v živo videl domobranskih simbolov, še na TVju ne vem če sem jih sploh kdaj, sploh ne vem kako izgledajo. Enačenje teha s pojavljanjem partizanskih simbolov, ki se pojavljajo na vsakem protestu in javni prireditvi je povsem zgrešeno. verjetno pridejo kdaj na kako otvoritev spomenika padlemu domobrancu, še zdaleč pa tega niti približno ni toliko kot jugo zastav in simbolov. Pa ni to point, point je, da se nič od tega ne bi smelo sploh pojavljat za moje pojme.
  Kar se pa zgodovine in zgodovinskih knjig tiče jim lahko slepo verjameš če želiš in jemlješ za svete, jaz pa dvomim v vse, sploh kar se zgodovine tiče, kar so nas učili o njej. Pe ne samo za to obdobje, ampak za daleč nazaj, 1000, 5000, 10.000 let nazaj. Znano pa je da zgodovino pišejo zmagovalci in že zaradi tega bo težko objektivna. Sej morda temelji na določenih dejstvih, ampak jaz ne vem koliko drugačnih dejstev še obstaja pa niso omenjena, razumeš? Problem je, da ste neki tako zaverovani v to kar so vas učili, v to kar preberete v knjigi, Mladini ali slišite na poročilih in nimate najmanjše kritičnosti in dvoma, da bi morda pomislili, da je mogoče resnica lahko tudi drugačna, da vam že cel lajf lažejo, da je mogoče kaj drugače od tega, kar se da preveriti v najlažje dostopnih virih, kar so nas učili v šolah…. danes je menda jasno da je cel svet krivičen, zlagan in skorumpiran in nič drugače ni bilo 50 ali 100 let nazaj…. Šlo je samo za prevlado, politično, gospodarsko… drugače povedano za denar oziroma bogastvo je šlo in popolnoma nič drugače ni danes.

 51. krš pravi:

  Izvoli Mellie in vsi ostali;
  https://www.youtube.com/watch?v=6Alw1fl0-LQ#t=171
  s tem mislim komunajzarstvo med drugim…

 52. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Krš, partizanski simboli imajo slabo konotacijo samo pri tistih, ki še vedno nimajo pojma, da so prav partizani osvobodili slovenski narod, ki bi brez tega danes govoril nemško. Samo ta kontekst je važen na proslavah.

 53. PPP pravi:

  Jest se sprašujem, kaj v življenju manjka Mellie, da mora toliko pametovat po forumih.

  Dejstvo je, da so prvorazredni državaljani, vemo kdo so
  so drugorazredni – vsi tisti, ki pijejo davkoplačevalski denar, vključno z distributerji medicinske opreme, mediji, kreatorji javnega mnenja…
  in smo tretjerazredni, ki plačujemo to farso.

  In če že Janković še vedno hara po Ljubljani, potem naj gre tud Janša domov za Božič, Kordež je pa tudi že šel a ne?

  Če bi blo po komunajzersko bi bil Janša v zaporu, odcepimo se od EU in potem bomo v izolaciji stali v vrstah za kavo, kavbojke ali kaj? Nam bo vladala Združena levica in cedila se bosta med in mleko kot v severni Koreji.

 54. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Nič ji ne manjka, le vseeno ji ni. Hvala bogu.

 55. E pravi:

  PPP pišeš neumnosti.Kdo je pisal o ocepitvi EU-ja?Jaz Pri Mellie tega komentarija nisem nikdar zasledil.Nisem pa prebral zadnji njen komentar ,malo mi je mučno učasih brat zelo dolge komentarje.
  EU sploh ni slab samo koncep je slabo zastavljen.Vsaka država bi morala kaj se tiče denarja po svojih zmožnostih.Mi se ne moremo kosati z Nemčijo ali Belgijo.A ,če bi pa vladal gospod Janša oz. SDS bi se pa cedila med in mleko?Malo sutra.

 56. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Problem EUja je, ker so noter tudi države, ki nimajo za burek. In Slovenija je žal ena izmed njih.

 57. krš pravi:

  Tole bo mal bogokletno, pa zlo provokativno: Če nas ne bi partizani “osvobodil” bi pač danes govorili nemško. Tako kot v afriki francosko, v braziliji portugalsko… Jaz bi bil rojen pod Nemčijo pač, če bi bil, in verjetno s tem ne bi imel velikih težav, imele bi jih prejšnje generacije, ampak jebat ga. S tem kamor smo danes državo pripeljal, bi blo bolš, da je sploh nikol ne bi imel. Da ne govorim, da bi tudi živeli po nemško….To si pa najbrž vsi želimo, ta standard. Sj tut v jugi vprašanje če bi še slovensko govoril danes…

 58. Mellie Mellie pravi:

  Krš
  Če dvomiš v zgodovino človeške civilizacije, kot jo poznamo, potem je seveda Britanska enciklopedija nerelvantna. Za večino sveta pa je to nejbolj verodostojen vir informacij.

  Verjamem, da je človek to zares počel za Udbo. Da ti je Udba sledila, si ji moral biti “zanimiv”, jaz – kot toliko drugih – ji nisem bila, vsaj vem ne, da bi ji bila. In me niti ne zanima, saj nisem imela problemov.
  Janša, ki se rad sklicuje na Udbo, pa je prvi, ki obvlada udbovske metode, saj je na enak način organiziral SDS. O tem je govoril Hvalica in še mnogi drugi nekdanji člani SDS, npr. novi predsednik OKS Bogdan Gabrovec za Dnevnik 8. 1. 2013:
  Vsakoletne licitacije pravilo strokovnega sveta | Dnevnik – http://go.shr.lc/1zCcqR7

  “Kot je znano, ste bili aktivni tudi v politiki. Kako ste doživljali ta leta?

  Nobena tajna ni, da sem imel v življenju dve politični opciji. Do leta 1986 sem bil član zveze komunistov, česar ne tajim in se ne sramujem. Med letoma 1995 in 2001 me je sedanji predsednik vlade prepričal, da sem zaradi socialnih načel vstopil v stranko SDS. To je bila ena mojih večjih napak v življenju. Napaka zato, ker nisem delal v pravem okolju. Nikoli nisem vstopil v stranko, da bi imel kakšen privilegij, temveč zato, da bi nekaj naredil. To mi je sicer uspelo, saj smo ustanovili športno dejavnost v tej stranki, ustanovili smo fundacijo Vrtnica in še kaj. Ko pa je v določenem trenutku prišla pobuda od zgoraj, koga moraš voliti, sem se od politike poslovil. Kot šef koroške regije bi moral namreč še drugim dopovedovati, koga naj volijo. Zdaj nosim posledice. Ko ima Janez Janša možnost, disidente kaznuje po znanih metodah. S tem sem se sprijaznil, zato imam v poslovni dejavnosti kdaj težave. A sem bil vedno odkrit in znal povedati ljudem stvari v obraz. Nikoli nisem sprejemal diktata. Sicer se z Janezom Janšo vedno pozdraviva, ko igrava nogomet. Imava distančen odnos. Lahko pa rečem, da nikoli več ne bom šel v politiko, čeprav sem tako mislil že tedaj, ko sem izstopil iz zveze komunistov. Zato me motijo napadi na Janeza Kocijančiča, ki je profiliran politik, ves čas je prisoten v isti stranki. Res ne vem, zakaj je minus, če je nekdo politično opredeljen tako, kot je. Navsezadnje me je Kocijančič povabil v izvršilni odboj OKS, ko sem bil še član stranke SDS. To dokazuje, da ima rad šport in vse skupaj ne opredeljuje po politični pripadnosti.”

  Nič na tem svetu ni zgolj belo in črno. Slepo čaščenje Janše pa spominja na prav tako slepo čaščenje Tita v prejšnjem sistemu. Čist kot solza pa ni ne prvi ne drugi. Tisti, ki vsem predava o demokraciji, bi morali poskrbeti, da jo najprej uvede v svoji stranki in se tudi sam tako vede.

  Vsak vidi to, kar hoče, in tudi opazi to, kar ga najbolj moti in žuli. Če te moti zvezda, jo boš prav gotovo opazil – tudi na Heineckenu. Zreduciranje vloge partizanstva zgolj na zvezdo, pa tudi nekaj pove o političnem prepričanju in miselnih tokovih osebe, ki to izjavi.

 59. Ppp pravi:

  Gartner, Slovenija ima za burek, samo okolje je komunajzersko, pri tem mislim birokracijo in najvisji davki za nadpovprecne in produktivne, pravna drzava pa ne deluje. V Sloveniji je en kup vrhunskih firm, veliko pa je naših odseljenih strokovnjakov, vedno vec se jih seli ven.

  In to kar Brisel od nS zahteva je le, da se malo spravimo v red. Verjetno imamo preveč lopovov per capita v naši družbi, preveč inteligence se odseljuje (tretjina letne populacije).

  Glede jokanja po socializmu oa sam tolk, migracije so v zahodne kapitalisticne drzave. Kolikor vem se nikoli ni bezalo v socialisticne.

  Pa da ne bo kdo mislil, da navijam za Janso. Kar se mene tice bi si morala z Zokijem deliti celico.

 60. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Krš, mi smo državo in osvoboditev že dobro nastavili, problem je, da smo jo sfukali od leta 1991 dalje totalno. Slovenija ne sme iti zase, ker tega ni sposobna. Slovenija rabi trdo roko, da preživi. Če se gremo demokracijo, je z nami konec.
  Je pa vprašanje, če bi bil ti sploh rojen, saj bi tvoji stari starši končali v taborišču.

 61. E pravi:

  Ima kdo piano mogoče?In bi besedilo prekopiral in potem tukaj nalimal.Ta članek http://www.dnevnik.si/slovenija/pahor-si-bo-ogledal-postroj-jansevih-uniformiranih-mladcev

 62. Mellie Mellie pravi:

  Evropsko sodišče za človekove pravice (ESČP) in Boštjan M. Zupančič (od 15:00 naprej prispevek + 17:00 Zupančič) – http://bit.ly/13nJsaJ

  Le 2-5 % zadev pride pred senat ESČP.
  Črkobralstvo ali pravni formalizem je problem našega pravosodja. Zato imamo največ sodnikov glede na št. prebivalcev . Ena struktura se obnavlja z drugo, ta krog je nemogoče presekat. Lustracija pri nas ni mogoča, ker ni drugega kadra. Dogaja se birokratizacija države, v kateri se množijo pravila, kot gobe po dežju, a brez pravega učinka. Število sporov v neki družbi je obratno sorazmerno številu vrednot, ki jih ljudje dejansko in iskreno imajo.
  Ustavni sodniki bi morali meti trajni mandat zaradi kontinuitete sodne prakse (case-law, jurisprudence), ki je determinativna za vse, kar se dogaja naprej na sodišču. V majhni državi ni toliko vrhunskih strokovnjakov, ki bi se menjavali v sestavi ustavnega sodišča, to je enako kot pričakovati vrhunski simfonični orkester v Žužemberku.

  Tarča: Bremena Janeza Janše http://go.shr.lc/13mMnAh

 63. Mellie Mellie pravi:

  @E
  Ti ni treba imeti celega članka, ker že po naslovu vidiš, za kaj gre.

  Utrip dogajanja je tukaj:
  Pahor in Janša ob obletnici prvega postroja SV v Kočevski Reki- http://go.shr.lc/1zOAzUz

  Če bodo mediji hujskali, Pahor pa še naprej trmasto molčal, ne bo NIKOLI sprave. Predvsem bi bila SPET potreban javna razprava. da razčistimo dogajanje ob osamosvojitvi, orožarske afere in končno retuširane “zgodovinske” fotografije, s akaterih so izbrisali rdeče zvezde. Ne se hecat, vsi skupaj!
  Dnevnik je že z naslovom tega članka naredil veliko škode – predvsem zato, ker sovražijo Pahorja. Očitno še niso preboleli, da ni zmagal Türk.
  Takšno prilivanje olja na ogenj pa škodi predvsem levici. Tako bo Janša imel še več moči za potvarjanje zgodovine – ko se bo skliceval na nizkotne odmeve na levici in poudarjal svoj lik žrtve! Grow up, already!!

 64. E pravi:

  Mellie že že samo vseeno bi rad prebral kaj je novinar ali novinarka napisal/a pod tem člankom.

 65. E pravi:

  “Vlada Janez Janša je slabo banko ustanovila, mednarodni inštitut pa jo vidi kot model za ropanje slovenske države”

  http://www.slovenskenovice.si/novice/slovenija/ifimes-z-dutb-drzava-ropa-samo-sebe

 66. Mellie Mellie pravi:

  @E, žal nimam dostopa, mi je pa po reakcijah na TW jasno, kaj je pisalo. Očitno je bilo nekaj izjav od Lipiča ali pa celointervju z njim.

  “Predsednik države Borut Pahor si bo danes ogledal tudi uniformirani postroj članov domoljubnega Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve. Najpomembnejše vprašanje je, ali kdo usposablja in uri te mlade ljudi – in če jih, kdo – ne samo za manifestacijo pripadnosti politični stranki, ampak tudi za uporabo sile, poudarja Ladislav Lipič.”

  Se pa tudi sama sprašujem isto kot Lipič. Še vedno pa menim, da bi bil naslov lahko drugačen.

 67. PPP pravi:

  Slučajno sem naletel na tole, zanimivo a ne?

  http://4d.rtvslo.si/arhiv/na-tretjem/174311268

  Zgleda noben tole ne upa niti pošerat z ostalimi.

 68. Mellie Mellie pravi:

  PPP, nič kaj takega, kar že ne bi slišali od Udbi, samo drugače zapakirano.
  Glavna misel je lustracija. Zakaj pri nas ni mogoča, pove Boštjan M. Župannčič (link v komentarju 62).
  Lustracijo je lahko opravil ale Nemčija, ker so potem lahko vzhodne sodnik ezamenjali zahodni, na Balkanu pa bi ostali brez sodnikov ker so več ali manj vsi kontaminirani.

  Saj povejo, da so prišli podpret Janšo, za čuda pa oni vejo več o procesu Patrija kot mi. :)
  Še enkrat: Udba te je imela na piki, če si bil zanje zanimiv. Mene niso imeli zakaj zasledovati, so pa zelo zagrenili življenje tistemu, ki je bil na kakšnem vidnejšem položaju, še bolj pa disidentom. Kaj je imel Janša z Udbo, ne vemo, ker menda trdi, da ga nimajo v dosjejih, drugi pa pravijo, da ja … Čudno, kajne? On bi moral biti prvi na udaru – ker je iz domobranske družine. Če ni bil, pomeni, da je bil bolj globoko v zvezi komunistov, kot sam prizna.
  Meni se o Udbi ne da več razpravljat …

  Še en ocvirk: Janša je na Twitterju blokiral Boštjana Veseliča – zaradi tega, ker j eintervjuval Kučana. :)

  Pesnik Tomaž Šalamun je imel probleme z Udbo, celo v zaporu je bil, imel je pa čisto svoj pogled nanjo in si ni dovolil, da bi to vplivalo nanj še po padcu prejšnjega sistema, niti maščevalnih nagnjen ni imel … Intervju z njim začne na str. 37.
  http://www.mladina.si/media/objave/dokumenti/2011/11/18/mladina_intervjuji_poletje_2011.pdf

  “Na živce mi gredo ljudje, ki danes kasirajo zaradi problemov, ki so jih imeli v Jugoslaviji, ki je bila nekaj popolnoma drugega kot Češka, Romunija ali Madžarska.”

 69. Mellie Mellie pravi:

  Letni pregled: Afera Patria in poslanski mandat Janeza Janše, 29. 12. 2014 – http://go.shr.lc/1voUYJM

 70. PPP pravi:

  Ja Mellie, če bo šlo tako naprej bo tudi čez 20 let, ko moji otroci odrastejo Češka popolnoma druga država kot Slovenija, v drugačnem smislu kot pred 20 leti.

  Glede na trende bosta takrat MAdžarska in Romunija še v hujši buli kot mi. Očitno Češka ni Balkan, saj je Praga zahodneje od Dunaja.

  Janše sploh ne opravičujem, itak je maščevalec in vse kar ste našteli zraven. Hkrati pa nasprotni strani dobro služi za razrednega sovražnika in zavarivanje protivnika. Namesto s pravimi problemi se ukvarjajo, ali naj Janša sedi v parlamentu ali ne, ker imamo zanič zakonodajo, ki jo je med drugim s svojim svetovanjem pomagal pisati tudi dohtar Miro in krog je sklenjen.

  Ko bomo take podpirali bo bolje, dokler se nam potencialni taki odseljujejo pa bo slabše:
  http://www.24ur.com/novice/gospodarstvo/tisto-kar-je-bilo-na-trgu-ni-bilo-dovolj-dobro.html
  ne da čaka 9 let na dovoljenje za širjenje firme in dodatna delovna mesta – šolski primer zakaj smo v buli. Še en zdravorazumski copypaste:

  Ko vam predsednik vlade Miro Cerar reče, da potrebujemo več pravne države, mu ne ploskajte, temveč naj vas začne skrbeti. Veste, kaj je pravna država: to, da Ivan Zidar ne bo nikoli pred sodiščem zaradi poslovnih goljufij, to, da Igor Bavčar, ki je pravnomočno obsojen, ni v zaporu, to, da iz stečajev najprej dobijo stečajni upravitelji, potem delavci in drugi upniki, to, da ne moreš normalno poslovati, ne da bi se bal trapastih inšpekcij…

 71. Mellie Mellie pravi:

  PPP, se kar strinjam s tabo.
  Pravna država je za naše pravnike črkobralstvo, kmečka logika je “out”, smisel za pravičnost tudi. Etika in morala, kaj je že to?

  Best Countries for Business List – Forbes – http://go.shr.lc/1JZZwRA
  Slovenija je na Forbesovi lestvici 14. država z najbolj ugodnim poslovnim okoljem na svetu
  Od skupaj 164 džav sveta se je Slovenija uvrstila precej visoko med države z najboljšim poslovnim okoljem.
  Na Economistovi lestvici pa je 2. najmanj pri poročljiva država za vlaganje v Evropi – zaradi dolgih postopkov!
  Daily chart: Where not to invest in Europe | The Economist – http://go.shr.lc/1wPfozT

  Birokracija nas bo ugonobila, samo očitno jo podpiramo!

 72. krš pravi:

  Mellie, ti si pa totalno zgrešila poanto vsega. Kot prvo jaz jih nisem nikjer slišal omeniti Patrie. Kaj ti veš o Patrii ne vem. Po mojem nimaš pojma o Patrii. Kot vedno pa si domišljaš da veliko veš o veliko stvareh in tako ti je tudi primer Patria kristalno jasen. Jaz o Patrii pač nimam pojma, ne vem kaj je res in kaj ne in prav tako 99,9% Slovencev nima pojma kaj je s Patrio, razen vseh zainteresiranih, ki so se tako ali drugače s patrio ukvarjal po službeni ali “službeni” dolžnosti, tko da prosim ne nakladi kaj ti veš o Patrii razen če si tako ali drugače neposredno vpletena v zgodbo, potem vzamem nazaj.

  Predvsem si zgrešila bistvo v tem, pa ni point o tem kaj je bila UDBA v jugi, to ja vsi vemo, ja. Jaz lahko prebolim kaj so delal nekoč v jugi. Lej nisi pomembna a so tebe zasledoval al ne no, dej prosim razum to. Ni pomembno a so Janeza sasledoval al ne, prosim pozab že to. Težji prebolim pa to kaj še vedno delajo. Problem je v tem, da nikdar ni nehala obstaja na neformalnem nivoju, da se je celotno omrežje preneslo v nov sistem, kjer niso prosperiral dobri, ampak ta pravi. Da so si ta omrežja prilastila državo, bivši udbovci in njihovi sodelavci so si potalal funkcije, nagrebli lastnino in dans z njo upravljajo oni oziroma njihovi potomci, že naslednja generacija. In to nas že 20 let duši, ljudje bežijo, namesto, da bi tu lahko prosperirali. Tu lahko prosperiraš le, če si bi del sistema in si to še danes, ostali pa se lahko zadovoljijo z drobtinicami. In to je point intzervjuja, to ti povedo ljudje iz prve roke. AMpak za tebe verjetno še vedno ne bo dovolj dobro si predstavljam.
  Ti pač zamahneš z roko, UDBA, nič takšnega, sej že vse vemo in gremo dalje. Ravno ta intervju in še mnogo drugega sicer, če želiš prebrati ali pogledat pa pove to, da je to naš največji problem. Da ti ljudje niso nikoli zares odšli, da se udba nikoli ni zares končala ampak imajo ti ljudje funkcije, vpliv, kapital in močno vplivajo na naša življenja in na to kar smo v 20 letih (ne)dosegli. To je naš največji problem in proti temu bi se moral boriti vsi, s tabo vred, vsak dan. Pa od tebe in večine ne slišim nič takšnega. Sam o Janši znate nabijat stalno. To delaj tisti, ki so vsak dan pred sodiščem. Janša je za njih pač le simbol. Lahko da so zmanipulirani, da jih nateguje, to ne vem, ker ne vem a je kriv al ne, ampak gre za to da se borijo proti temu sistemu, ki se pri nas ni nikol prekinil. In komur to ni jasno, da ta sistem pri nas še vedno laufa, al si pač laže oziroma ga podpira ker lepo živi na tem sistemu ker je del tega al je pa pač slep in zmanipuliran. Zato se ne ukvarjaj z Janšo ves čas, ki je za tebe in podobnomisleče naš največji problem. Ravno z Janšo vas strašijo in slepijo že 20 let, zato da v ozadju lahko teče udbovska agenda (tu pričakujem kakšno žaljivko o teorijah zarote itd, ker je tako pač najlažje neargumentirano nekomu oporekat), dejmo čim več nagrebst in vi temu slepo sledite. Kot nekatere žalite z Janševim ovčkami, si ti in podobni ovčica ostankov komunajzarjov, ki vas že leta nategujejo brez vazelina. A je Janša kriv al ne ne vem, je sploh nepomemben, me ne zanima on je samo drobtinica v celotni škodi, ki jo še 25 let po razpadu še vedno zganjajo igralci, ki so še živi iz tistega sistema in njihovi potomci z vrhovnim načelnikom vred. VSe je treba popucat, tut Janšo če je grešil, ampak point je v VSE, je ogromno mnogo hujših rib v tem blatnem dolu kot je Janša… Ne pa mi stalno samo z Janšo težit, ko Janše ne bo več bodo pa cvetele rožce… In tut demonstracije, ki so odnesle janšo so bile kao proti vsem… No pa vas gledam danes vstajnike in vaše resne namene PROTI VSEM… tolk o tem, nekateri so prišli celo v parlament in požrl svoje besede, ki so jih prej tulil z ulice… Tovarišica Violeta recimo, se je drla poslance na minimalce, pa ne vem če sem že zasledil kej, da bi dala kak predlog. Sam ona je kul, pa faca, k je rekla tovariši pa tovarišice…. jao nama, sam to pravm. Moj lajf je že na pol zjeban v tej naši vukojebini, tko da edin kar se bom še trudu je, da bom otrokom omogočil, da pobegnejo s te naše debilne države.
  Tle pa nadaljujte z drkanjem na Janšo tisti k vam paše pa prpravte si aspirin za dan ko bo prišla streznitev, ko boste ugotovil kako so vas na suho pofukal v rit.

 73. E pravi:

  Študijski center za narodno spravo (SCNR) ni ustanovljen ,da bi se končno naredilo spravo med partizani in domobranci ampak zato ,da perejo možgane ,da so domobranci tisti tapravi in partizani tisti izdajalci.Seveda so kar hitro obrnili ploščo in se vrgli na totalitarni režim ozirma na kumonizem ,ki ga v Sloveniji v pravi obliki nikoli ni bilo.Pravi je bil v Sovjetski zvezi , Mađarski in še kje nikakor pa v Sloveniji.Mi smo imeli socializem.
  Tale SCNR bi bilo treba nenudoma ukiniti.

  http://svet24.si/clanek/novice/slovenija/54a70536f09cf/tri-milijone-za-spravo

 74. E pravi:

  Zanimiv starejši zapis https://ateistek.wordpress.com/2008/03/24/janseva-demokracija/

 75. Mellie Mellie pravi:

  Krš
  O Patrii in Janševih rabotah verjetno vem več kot ti, zaradi svojega nekdanjega poklica.
  Danes so pravi problem specialne enote in druge paravojaške strukture, ne pa Udba. Tu pa je zelo vmešan Janša.
  SDS se še kar naprej ukvarja s preteklostjo in z njimi zares ni mogoča normalna debata, ker imajo stalno na pladnju povojne poboje in Udbo. So sorry. To smo že obdelali. Nihče jih ne zanika. zgodovina pa je tudi že napisana, pa ne takšna, kot si jo želi SDS.
  Kdo koga drka? Jaz imam vsega dovolj in bom spet spakirala, ko bom lahko.
  Janšo pa vsi omenjamo zato, ker je nevaren psihopat, ki vnaša sovraštvo (za to mu pride zelo prav tudi 2. svetovna vojna). Za svoj obstoj potrebuje razdor – ne glede na škodljive posledice. Takšne ljudi preziram.

  V Sloveniji smo že imeli mir in normalno življenje, poznali svetovno in domačo zgodovino, tako kot razloži nekdanji domobranec (čisto na koncu), in se ukvarjali s sedanjostjo in prihodnostjo.

  “V belo gardo so novačile župnije” | MLADINA.si – http://go.shr.lc/1KeMr6X

  Ne ljubi se mi več. Skrajno žaljive pa se mi zdijo zgodbice o tem, kako so se partizani skrili v hosto in počakali, da so jih zavezniki osvobodili – vmes pa so menda plenili in morili, po nekaterih zgodbah pa celo kolaborirali. in v tem stilu naprej do današnjih dni. Bruha se mi, ker ne razumem, kako je nekomu uspelo indoktrinirati toliko ljudi, ki zdaj nam dopovedujejo, da smo opranoglavci in ovce. Preveč vem. Give me a break! Zares se mi ne ljubi več – niti tega poslušati niti razlagati.
  Naj gre vse skupaj na dno močvirja, ker si tisti, ki to trosijo, niti drugega ne zaslužijo! Zase bom pa poskrbela in pravi čas izskočila – tako kot sem že. V tujini nimam problemov, vse manj pa me veže na to mentalno močvirje. Če ste tako neumni, da en človek lahko z vami manipulira, da si zaščiti svoj hrbet, potem pa izvolite. Seveda bo ustavno sodišče poskrbero, da bo vse legalno …

  Še danšnje debate “JeSuisCharlie” so bile podrejene “pravi stvari”, tako da so že tisti bolj zmerni opozarjali Petro Janša, naj neha.
  Spodnje pljuvanje je pa nekaj vsakdanjega …
  https://twitter.com/vinkovasle1/status/553208260359372800/photo/1

  Tudi če nočem, mi pridejo takšne onanije pred oči in vsakič me dobijo nepripravljeno. Seveda obstajajo tudi skrajno levi psihopati, ki grozijo Janši … Enako ogabno.

  In zato Krš, ne mi predavat in me predalčkat. V tem močvirju pošteno zaudarja, pa ne zaradi mene in meni podobnih.

 76. E pravi:

  http://www.slovenskenovice.si/bulvar/domaci-trac/janseva-urska-kadar-je-cloveska-hudobija-na-pohodu-ni-meja

 77. E pravi:

  Z temi knjigami pa znajo služit ;)

  http://www.demokracija.si/fokus/predstavili-zbornik-s-slikami-in-govori-s-shodov-odbora-2014

 78. darja pravi:

  Hahahaha :D :D

  To je glih za pokritje ene tožbe, v kateri JaJo izgublja in plačuje.

  Mora bit pa res naporno – tok po sodiščih…. oooooo šit!

  Z naj naj odvetniki! In kakšne nore cene!! Po moje bo tudi Jajo šu v osebni stečaj :) )))

 79. E pravi:

  Gorenjaku se že pošteno kisa.Nujno preberite še kisanje na koncu tega članka , povezava financ.

  http://www.demokracija.si/komentar/gorenak-piskotek-s-sladko-filo-za-novinarko-mmc-kajo-sajovic

 80. E pravi:

  Ups Gorenak.

 81. Mellie Mellie pravi:

  Joj E, članek iz Financ je totalni manifest za SDS!
  Po novem so zanje edino Finance berljive, levica pa je menda kriva, ker ni nobenega desnega dnevnika. Kdo jim je kriv, če se doslej ni noben prijel, ker ga niso kupovali? Saj prav oni zagovarjajo privatno lastništvo, a tu pa naj bi država ustanovila desnosučni dnevnik, ali kaj?
  Gorenaku pa bi morali podariti to majico: http://justpaste.it/iy9e

 82. E pravi:

  Mellie vem ,da je pozdvigovanje SDSa.Se pa sprašujem od kdaj na financah pustijo objavljati takšne bedarije?Ne pomnim ,da bi v preteklosti tu pisali takšne bedarije kot zadnje čase razen ,če sem kaj spregledal?So finance desni časpois?So pa tudi skrajno žaljivi kot vedno Levo.Priden.Piškotek. žalijo ljudi ,ki nimajo istih pogledov kot oni z psi?To je absurdno.

 83. Ppp pravi:

  Krš, moram te podpreti v postu. Tudi mene zaradi vsega kar si naštel skrbi, kaj bo usoda mojih otrok. Kot kaze bojo ovce se vedno onanirale na Janso, NOB in podobno, katerakoli stran. Ne zelim mojim otrokom venezuele

 84. Mellie Mellie pravi:

  Ppp in Krš
  Problem so omrežja, ki pa so levosučna in desnosčna. Ko je treba stopiti skupaj, pa si oboji podajo roko. Najbolj znan dokaz za to, je dogovor med Šrotom in Bavčarjem o delitvi plena, ki pa ga je omogočil in potrdil Janša. To zdaj plačujemo z dokpaitalizacijo bank prav vsi davkoplačevalci! In v tem stilu se dogaja ves čas. Tisti, ki so bili več časa na oblasti, so seveda imeli za takšne rabote več priložnosti. Zato ne mi pribijat z Udbo. Ta omrežja delujejo po principu Udbe in z nekaterimi akterji, ki so zares delovali v okviru Udbe ali SDV, denimo. Zemljarič. Potem pa so tukaj tudi zelo mladi ljudje, ki so celo desnosučni, kot Matej Raščan (Delo Revije) ali Borut Petek. In kaj imata slednja z Udbo???

  http://www.delo.si/mnenja/tema-dneva/prozoren-manever.html
  http://www.rtvslo.si/gospodarstvo/matjaz-kovacic-potrdil-dopisovanje-z-janso/337558
  http://www.mladina.si/45212/zadnje-jansevo-darilo-druzini-petek/
  http://www.slovenskenovice.si/novice/slovenija/zemljaric-je-bil-mocnejsi-od-vseh
  http://www.mladina.si/153894/janez-zemljaric/

  Z omrežji se ukvaeja Ali Žerdin, ki je iz te teme doktoriral in napisal knjigo.
  http://www.rtvslo.si/slovenija/zerdin-biti-v-srediscu-omrezja-je-tezko-delo-jim-ne-zavidam/293439
  http://www.delo.si/kultura/knjizevni-listi/kdo-vlada-sloveniji.html
  http://dk.fdv.uni-lj.si/dr/dr49-50Zerdin.PDF

  In seveda desnosučni kritiki takoj skočijo, da Udbe sploh ne omenja. Seveda ne, ker je ni več, so pa ostala omrežja, nekatera celo posnemajo metode Udbe, ponavadi prav tista, ki so pod vplivom človeka, ki ima Udbo nenehno na jeziku – in v mislih.

 85. Ppp pravi:

  No Mellie, saj pocasi bomo prisli do konca. Po moje bi se na kavi zmenili v petnajstih minutah, brez nesporazumov in predolgih postov. Mogoce udba ni pravi izraz, ampak metode so iste.

  Dokapitalizacija je pa itak rop stoletja, kot je rop 63% dajatev od place, ki je komaj visja od povprecja, kar je danes minimum za dostojno zivljenje, ce nimas prevec kredita in ne placujes vrtca …

  In res je, da v bojazni za svoj obstoj stopijo skupaj in dokler imamo drzavna podjetja se bodo tudi napajali, zato sem jaz za privatizacijo. Ampak to je ze druga tema.

 86. Mellie Mellie pravi:

  Ppp
  Privatizacija že, ampak ne kr neki. Neumno je prodati tista, ki so dobro vodena. Da se ne ponovi Mercator, Helios …
  Najbolj noro se mi zdi naše državno podjetje prodati nemškemu državnemu podjetju.

  Ta omrežja je poskušal onemogočiti Pahor z AUKN, a je spodletelo, zmagala pa so omrežja. Pahorjev poskus onemogočanja političnega kadrovanja je bil tudi Kadrovsko-akreditacijski svet (KAS), ki je tudi neslavno propadel.
  Problem AUKN | MLADINA.si – http://go.shr.lc/1yAeSYo
  Kadrovsko-akreditacijski svet protestno odstopil – http://go.shr.lc/1DSfewB

  Popolnoma proti privatizaciji je ZL, večina tistih, ki so podpislai peticijo proti privatizacii, pa se ne strinja z brezglavo privatizacijo, kar tako v tri dni.

  Človek se vpraša, zakaj pa v tujini uspevajo podjetja, ki so v pretežno državni lasti?
  Ownership structure and shareholder composition | Swisscom – http://go.shr.lc/1IU2J3p
  Večinski delež v svojih telekomih pa nimajo samo v Švici, ampak tudi v Luksemburgu, Belgiji, Norveški, Latviji, na Cipru …

 87. PPP pravi:

  Mellie
  Tukaj se delno strinjam. Prodati bi morali na primer Adrio Airways, ne pa letališča na primer.

  Ampak poznam osebno primere, da ti jih naštejem:

  V Heliosu je blo par familij ki so obvladovale firmo, folk je hodil na šiht počivat, popoldne so pa fušali, da o odnašanju inventarja ne govorim.
  Kolegica iz Telekoma ve povedat, da politični kadri dobijo po 10 čukov na mesec za nič dela, medtem ko folk nima nad 2500 bruto, pa si lahko nevemkaj in podobno, če se zameriš nepravemu ti ne bo dobro.

  V nekem državnem podjetju je direktor hotel zaposliti kolega, ker je potreboval nekoga z njegovim znanjem. Ampak ker smo imeli lani volitve in tale čas nadomestilo bivšim poslancem in županom preneha, je isti direktor dobil navodilo da zaposli nekoga, ki je odpadel na volitvah in je zanj potrebno poskrbeti. Direktor se je temu upiral, ker je vedel da se z bivšim poslancem/županom nima kaj pomagat, ampak je bila hobotnica premočna in kolega ni dobil službe – ker sicer je zaposlovanje prepovedano. Trenutno je sicer dobro plačan, je pa hotel spremembo. Glede na izkušnjo razmišlja o tujini, kar je škoda za naše gospodarstvo, ampak takle imamo.

  Več ne bi napisal, sem že preveč-

 88. Mellie Mellie pravi:

  PPP
  Se strinjam s tvojo začetno trditvijo, hvala tudi za dodatno osvetlitev razmer v Heliosu, za Telekom pa vem. Pri slednjem je še dodatni problem, da je država lastnica, vendar brez glasovalnih pravic. Absurd absurdov!
  Državi odvzete glasovalne pravice še v Telekomu – http://go.shr.lc/1yBj4po

  Sploh pa ti opisuješ omrežja! To je to.
  Da ti ne povem, kako sem čakala samo še pogodbo za neko ultra-dobro službo, ki pa je nisem nikoli dočakala, ker je bilo treba zaposliti nekoga drugega. To se mi je zgodilo že dvakrat. Da ne govorimo o prilagojenih razpisih.
  V razmislek pa: ali naj zdaj vse na htro razprodamo in zgolj zamenjamo politične botre za kapitalske? Namesto dosedanjih omrežij bodo zdaj pokasirala druga.
  Tarča: Ekskluzivno razkritje svetovalnih pogodb, ki jih je podpisal SDH – http://go.shr.lc/1zssGpk
  Veliki rop | MLADINA.si – http://go.shr.lc/1wFfHzb

  Torej gremo iz ene mlakuže v drugo. Še vedno pa mislim, da podjetja, ki prinašajo državi dobiček, ni smiselno prodati, ampak jim dihati za ovratnik, da si ne polnijo lastnih žepov.To bi morali naštudirati. :)

 89. E pravi:

  SDS osumljena ponarejanja podpisov za referendum o arhivih?

  http://nov.vecer.com/clanek/201501206089369

 90. Mellie Mellie pravi:

  Eh, to bo še ena poteza v stilu: tresla se je gora, rodila se je miš.
  Če je še Patria na tem, da pade …

 91. E pravi:

  Mellie in njihova razložitev..

  SDS: Zakon pobudniku ne omogoča preverjanja identitete podpisnikov

  http://www.demokracija.si/fokus/sds-zakon-pobudniku-ne-omogoca-preverjanja-identitete-podpisnikov

  Mislim ,da iščejo dlako v jajcu..

 92. Mellie Mellie pravi:

  Ne najbolj sveže,a povedno
  Demokratični socialist Janez Janša – http://go.shr.lc/1s6YDxc

  Starejši članek, ki razloži delček zgodovine
  “Slovenski premier [Janša] in njegovi zgodovinarji bližino komunizma s fašizmom oz. nacizmom utemeljujejo na sramotnem paktu Ribbetrop-Molotov.”
  Janez Janša in apokrifna zgodovina http://shr.gs/Yil2A8Q

 93. E pravi:

  http://www.dnevnik.si/slovenija/sin-janeza-janse-anonimno-zaposlen-v-bruslju

 94. E pravi:

  Vinko očitno rad je (jedel) piškote ,da jih stalno tako na veliko omenja ;) .Je pa izraz piškotar skrajno žaljiv.

  http://demokracija.si/fokus/vinko-gorenak-piskotarski-zdrs-novinarja-martina-tomazina

 95. Mellie Mellie pravi:

  Gorenak bi rad, da novinar ve več kot policija.
  Desna omrežja so tudi udbovska? :)

 96. E pravi:

  Mellie , Da če bi pa vedel več kot policija pa Vinku spet nebi bilo pogodu in spet bi bile pritožbe.

 97. E pravi:

  Kako lahko nekdo z srednješolsko izobrazbo dela v EU parlamentu?

  http://www.24ur.com/novice/slovenija/zan-jansa-dobil-sluzbo-v-bruslju.html

  http://www.rtvslo.si/slovenija/jansev-sin-dobil-delo-pri-evroposlanki-patriciji-sulin/356569

 98. AndrejM pravi:

  Sicer pa je najpomembneje, da je sinček dobil udobno in dobro plačano službo. Kaj razpisi, kaj znanje, kaj sposobnosti. In tukaj, drage ovce (tisti, ki tako zelo navijate za ene ali druge), je zgodba pač takšna, da lahko parafraziramo en slogan izpred let in rečemo za slovenske politike, ki bi si lahko izbrali tole geslo: VSI ENAKI, VSI KRADEMO. Hkrati bi se vsi slovenski politiki brez problemov lahko vključili v stranko ELTS oziroma Enotni Lažnivi Tatovi Slovenije.

 99. E pravi:

  Zanimivo branje.Priporočam.

  http://www.delo.si/zgodbe/ozadja/anton-peinkiher-jansa-je-razorozeval-slovenijo.html

 100. Mellie Mellie pravi:

  E, to je tisti članek, v katerem pove tudi veliko neprijetnega o tako čaščenem Drnovšku, ki je omogočil Janševo haranje!!!

 101. E pravi:

  Mellie ,da ta članek pove kar veliko in še bi še želel takšnih člankov.Nisem pristaš dolgih člankov a ta tega sem bral brez kančka dolgega časa.

 102. Nevenka pravi:

  Proti JJ bi bilo treba najti kak trden dokaz, pa bi bilo takoj konec debate o njegovi pravni državi. Saj če bi “naši” zaprosili za sodelovanje tiste, ki so na tekočem s tem kdaj greš na WC, in seveda tudi sledijo vsem denarnim tokovom, bi najbrž našli marsikaj. Še od orožarske afere dalje. Problem je le v tem, da se te institucije nočejo razkriti in pričati, ker je njihovo sledenje dogodkom malce ilegalno oz. spada na področje špijonaže. Oni informacije zbirajo za svojo politiko proti nam.
  Je pa res, da če se zapleteš s slovenskimi sodnimi mlini si obsojen na trpljenje, tudi če v resnici nisi nič kriv in iščeš pravico zase. Tako te izmučijo s procesom, da bi se dal človek kar sam sebe zapreti, čeprav nedolžen, ker bi bilo življenje lažje. Predvsem pa ne bi umrl pred končno sodbo in zapustil družini spora še za naslednjo generacijo ali dve.

 103. E pravi:

  grb, himna in rdeča zvezda

  https://www.youtube.com/watch?v=RfMTsUdugHY

 104. Mellie Mellie pravi:

  Mah, prištevnost Janše … njegova zloba ne pozna meja!

  Tožilstvo hoče še četrti novinarski skalp – Pregon zahteval Gorenak – http://go.shr.lc/1GXJubC
  Koalicija sovraštva: http://go.shr.lc/1GX07V3

  Izjava novinarja Erika Valenčiča, ki je Janšo spravila ob ves razum – http://go.shr.lc/1ytYsfe

  https://twitter.com/JJansaSDS/status/560184924368805889

  Zdaj je dokončno uničil življenje zunaj Slovenije novinarju Eriku Valenčiču, ki je nekoč poročal s kriznih žarišč, zato slika s kalašnikom.
  British Tourists’ Tweets Get Them Denied Entry to the U.S. | TIME.com – http://go.shr.lc/1ytJk1a

  Upam, da ga bo tožil! Samo za to je treba imeti denar!

 105. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  http://iztokgartner.blog.siol.net/2015/01/28/erik-valencic-vs-janez-jansa/

 106. E pravi:

  Še Violeta o himni in zvezdi

  https://www.youtube.com/watch?v=mI–nciRP7E

  Spet žaljitve

  https://twitter.com/BVoje/status/559820016552787970

 107. E pravi:

  Ne vem zakaj me to ne preseneča več?

  http://nov.vecer.com/clanek/201501316092208

 108. E pravi:

  https://www.facebook.com/mesec.luka/photos/a.1428166980805687.1073741828.1427590394196679/1526274910994893/?type=1&permPage=1

 109. Mellie Mellie pravi:

  To mi je pa obrnilo želodec, enako so zganjali proti AB …
  https://twitter.com/ProtiSocializmu/status/552135394767405056

  Seveda si je Kizo zagotovil klike in odobravanje Jnaševe kamarile so objavo, ki pa je na trhlih nogah, ker Kizo namerno spregleda enega od bistvenih elementov nacizma in fašizma: iztrebljanje nerijskih ras, itd.

  KIZO: Ko Združena levica sreča nacionalsocializem – http://go.shr.lc/1xwR4E7

  Turk sicer dobro zastavi, nemore pa iz kože Janševega oprode in mu malo zmanjka pri ključnih sklepih.
  Žiga Turk: Ločitev duhov 2015? Ne hvala. – http://bit.ly/1HiROj0

  Zelo dober odziv na Kiza in Turka –> Jože Hrovat: Ljubezen v času politike – http://shr.gs/2p9SCAd

  “Vse skupaj napeljuje na misel, da bi bilo za nadraso desničarjev najbrž najbolje, če se zadeve uredijo tako, da se razmnožujejo zgolj še v okviru svoje rase. Morda je takšen predlog formula za uspeh na prihodnjih volitvah … ,” zaključi Hrovat.

 110. Mellie Mellie pravi:

  Domobranska skupina na FB – za aktivno širjenje laži
  Janšev agitprop, ki pljuva po novem tudi na NSi

  SDS = Slovenska domobranska stranka

  Da se razumemo, obstajajo tudi levosumerjene skupine na FB ob katerih se mi bruha – zaradi radikalizma in načina komuniciranja

 111. E pravi:

  Pa tako so se hvalili z temi podpisi.

  http://www.dnevnik.si/slovenija/ovadba-zaradi-ponarejanja-podpisov

 112. krš pravi:

  Za Mellie in ostale, ki radi limajo linke na wikipedio kot referenco in na neke druge kupe člankov….

  https://www.youtube.com/watch?v=-bYAQ-ZZtEU#t=541

 113. Mellie Mellie pravi:

  Najprej hvala za link, Krš.

  1) Wikipedijo ne uporabljam brez pomislekov. lahko je dobra osnova za začetek preverjanja. Ni vse propaganda, kar je tam napisano. Raje uporabljam britansko enciklopedija (Encyclopaedia Britannica).
  če so v Wikipediji citati, potem so preverljivi (vedno je referenca navedena) in tudi držijo. Ko ugotviš, da podatki držijo, da je vzročna povezava OK, ni razloga, zakaj ne bi linka uporabil, sicer moraš sam napisati celo zgidbo in pripeti množicolinkov.

  2)Zgodba za Wikipedijo je zgodba (privatnega) kapitala. Kupiti se da vse, posebno tiste, ki za svoj obstoj potrebujejo denar!

  3) Da se to dogaja vem, ker sem se z mediji profesionalno ukvarjala in tudi delala zanje – za slovenske in britanske. Marsikaj mi je jasno. Slika pa je spojavom družbenih omrežij zdaj še bolj zamegljena, ker je zdaj izvajanje pritiskov in spreminjanje dejstev še lažje kot prej.

 114. Mellie Mellie pravi:

  Astroturfing – Wikipedia, the free encyclopedia – http://go.shr.lc/17vNoZR

  In zakaj ne bi uporabil atega linka, če je vse, kar piše res?

  Seveda ne piše, da je wikipedija tudi žrtev “astroturfinga”.

  To metodo pa predvsem ena stranka v Sloveniji s pridom uporablja, druge so še preveč lesene v tem pogledu. Vsi to vemo, drugačeša trdijo zaslepljeni prvrženci, ki plačanim “trollom” še pomagajo opravljati naloge.

 115. Mellie Mellie pravi:

  Pa še to je nekdo objavil med komentarji:
  Is Wikipedia’s medical content really 90% wrong? | Cochrane Community (beta) – http://go.shr.lc/1E9P31t
  2012 study by Oxford shows Wikipedia as accurate as encyclopedias: http://bit.ly/1Jbu3hi

  Večina Wikipedije je OK, je pa treba VEDNO preverjati. Včasih sicer ne pomaga, saj je velikokrat krog sklenjen – ker naletiš na izjave “trollov”, ki potrjujejo zablodo. Zato je pomembno, kateri vir nekaj izjavi. Njegova verodostojnost je pomembna.

 116. E pravi:

  Grozno kakšne besede.

  http://www.slovenskenovice.si/novice/slovenija/jansa-posvojitev-otroka-ni-clovekova-pravica

 117. krš pravi:

  E kaj pa je tu tako groznega. Imaš v mislih pravico do posvojitve? Men se pa prou zlo logično ssliši, da ima otrok človekove pravice in na vsak pravico do posvojitve. Zakj pa bi vsak moral imeti pravico do posvojitve? A alkoholik ima pravico do posvojitve? A jo imata lahko 2 geja, 2 lezbijki? A jo ima lahko en moški, ki sam živi, ena ženska, ki sama živi? Kaj pa če 3 tipi živijo skup, al pa 5 tipov v skupnosti? A majo pravico do posvojitve? Kje piše oziroma zakaj bi blo tako samoumevno, da ima kar vsak pravico do posvojitve?

  Mellie: čist vseeno je v bistvu kok wikipedie je neresnične. A je to 5, 10, 20 al pa 90 %. Point je v tem, da se pač ne morš več zanest na njo, ker pač ne veš kater % je neresničen. Če greš pa preverjat vse vire wikipedie, pol je pa sploh ne rabiš več, ker je point wikipedie ravno to, da naj bi imel na enem mestu vse, ravno to, da ti ni treba brskat.

  Kaj mi pol pomogajao vse reference na wiki, če ne morem vedet a je to res al ne. Če bi pisal neko resno stvar, članek za časopis al pač neko uradno zadevo, za službo… se ne bi niti pod razno zanašal na wikipedio.

 118. Tomo pravi:

  Neki bivši zagrižen komunist ki je pustil ženo z majhnimi otroki in poročil mlajšo ter je tudi sam neuradno pankrt bo tukaj moraliziral nekaj,malo morgen.Otrok za normalen razvoj rabi ljubeče starše,četudi odrašča s tremi fotri!!!!!

 119. E pravi:

  krš , Grozne so besede ,ki jih je izrekel Janša.Ne samo grozne primitivne.Pijanci nebi niti dobili v posvojitev otroka v to si lahko prepričan.Bolje ,da dva geja ali lejzbiki vzgajata otroka kot pa kakšni pijanci še bolje kot pa takšni primitivci ,ki nas dan danes obdajajo in kreirajo usodno življenja skozi svojo ozko gledanost.Dobrodošli v letu 2015 nekateri še vedno živijo v letu 1658.

  Kaj se pa tiče wikipedije ni tako slaba kot jo ti opisuješ.

 120. Tomo pravi:

  Kaj pa sirote ki so jih nekoč vzgajali kleri ali nune v samostanih ali pa katoliških sirotišnicah,se pravi al sami dedci al pa same babe.

 121. Mellie Mellie pravi:

  Krš, nisi prebral, da so v raziskavi na Oxfordu ugotovili, da je wikipedia enako zanesljiva kot druge enciklopedije?

  Nisi niti prebral drugega napisanega.

 122. Mellie Mellie pravi:

  Tomo ima point. Vzgoja v sirotišnici, samostanu ali drugih institucijah, v katerih ni družine kot take i zato niti ženskega in moškega vzora, jem anj kakovostna kot v družini – katerikoli.
  Švedska raziskava je ugotovila, da otroci, ki rastejo v stospolni družinski skupnosti niso za nič prikrajšani.

  Krš, ti enačiš alkoholike z istospolno usmerjenimi? Zares upam, da je lapsus! Pet odraslih moških, ki se odločijo skupaj živeti, ne ustrezajo definiciji družine, saj niso v partnerskem odnosu. Dva odrasla človeka, ki sta intimna, pa imata partnerski odnos, ki ga zdaj ne moreta uveljavljati tako kot različnospolni partnerji. To je tako, kot če večina nečina ne zaščiti pravic manjšine. Istospolna usmeritev ni niti bolezen niti razvada ali zasvojenost. Je človekovo naravno stanje.
  Zakaj bi bilo moje življenje ogroženo zaradi istospolne družine?
  Če sta sitospolna partnerja uravovešeni, čuteči in dobro preskrbljeni osebi, ni nibenega razloga, da ne bi smeli posvojiti otroka. Verjetno bosta zadnja v vrsti morebitnih posvojiteljev … Vsekakor pa je za otroka veliko boljše okolje ljubeča družina kot pa neka ustanova.
  Se strinjam z E in sem ogorčena nad izjavami Janše in prestavnikov desnice. Takšna panika je značilna za latentne geje …

 123. AndrejM pravi:

  Tomo, ne razumeš.

  Torej, bivši komunisti so bljak in murgelski in kumrovški in udbomafija, razen seveda, če so danes v SDS. S tem, da poznam ne enega pripadnika SDS, ki so mu povedali, da Janša in kompanjoni sploh niso bili v partiji, kajti to je vse komunistična zarota, ki želi očrniti najveljega sina slovenskega naroda, ki bo verjetno po smrti sedel v nebesih na Božji desni. In tako me pravzaprav ne čudi, ko isti ljudje skušajo razlagati, kako so se tipi, ki so prisegli Hitlerju in potem z SS orožjem paradirali okrog, borili za demokratično Slovenijo.
  Ampak zdrave pameti v Sloveniji ni več. Slovenija bi se že zdavnaj morala preimenovati v Butale.

 124. E pravi:

  Bravo Mellie dobro si napisala v komentarju 122.
  Se ne čudim stanju v Sloveniji ,če je veliko mislečih kot krš in AndrejM.Da AndrejM to pa ti dam prav Butale ,ker se lahko lopovi mirno sprehajajo po ulici in lepo sodišče jebejo v glavo z zdravniškimi opravičili.Da res smo Butale kjer ljudje hodijo na ulice za pravno obsojenega zapornika.Da res smo Butale kjer ljudje podpirajo ,da nek človek kreira usodo in živlenje drugih ljudi.
  Da Butale smo.

 125. AndrejM pravi:

  E,

  v slovarju poišči besedo cinizem. Ali pa ironija. Potem pa se nauči pisati. Recimo, po piki je presledek in podobno. Kakopak, tudi kakšno poglavje o vejicah ne bi bilo odveč.

 126. E pravi:

  AndrejM zadel sem žebico na glavico ,ker mi odgovarjaš čisto ne pomembne stvari v tej debati.

 127. Tomo pravi:

  Za Andreja sem vedu da se zafrkava zato mi čudno da ga E primerja s Kršem.

 128. krš pravi:

  Ne bluzite vsi skup. Zgleda je večina ljudi funkcionalno nepismenih.
  E nikjer nisem rekel da je wiki slaba, rekel sem da mi en kurc nuca če se ne morem zanest nanjo. Kok je slaba in kok dobra pa ne vem, ker je nisem cele naštuderal in je ne bom.

  Tle ni govora o tem a majo lahko geji pa lezbike posvojene otroke, vsaj jaz nisem o tem govoril, zanalašč sem pa dal ekstremne primere. Govorim o tem in tako razumem Janševe besede, da posvojitev ne more biti osnovna človekova pravica, avtomatično. In to je edini stavek na tistem linku, nad katerim se E in Mellie zgraža. Ker si ful in če se zgražaš nad vsem, kar JJ reče. Kaj pa je tako groznega na tej izjavi? “Posvojitev otrok ni osnovna človekova pravica” Kaj je to tazga? Osnovna pomen da je za vse, tko si jaz razlagam “osnovno”. Je lahko pravica, ne pa za vse, jst nimam nč proti taki izjavi, se z njo strinjam. Osnovna človekova pravica je pravica do čiste vode, zraka, do izobrazbe tra la la la la. Človekove pravice so menda zapisane tudi v ustavi. To so človekove pravice, ki veljajo za vse, VSE! In pravica do posvojitve ne more veljati za VSE, kajne? Tudi za marsikateri straight par ne, če je fuknjen, OK? O tem govorim. A naj imajo geji, lezbike, samski, samske…. pravico do posvojitve je pa povsem druga debata.

  Sem vam pa dal ektremne primere, zato ker drugače marsikdo ne razume pointa, in ga spet ni razumel, itaq. Tudi obsojen pedofil ima človekove pravice in zato posvbojitev ne more bit med njimi, ker bi stvar čudno izpadla.

  zato je verjetno pravica do posvojitve urejena nekje drugje, ne more bit pa to podrobno razčlenjeno v ustavi (ki zagotavlja človekove pravice)kdo lahko, kdo ne more, kakšni so pogoji… To je pač čist druga debata, pa nehite bluzit.

  Mellie če je pogoj partnerstvo, po tvoji logiki potem tudi samski moški ali ženska nimata pravice do posovjitve, al kako? Pripisal bi ti da definitvno zagovarjaš tudi posvojitve samskih, pa mi odgovor na tvoje protislovje prosim. Nikjer nisem napisal da je gej enako pijančku, sem zgolj navajal neke ekstremne primere, smo spet pri pismenosti…

  A lahko geji, lezbike, samski in samske posvojijo je pač stvar debate, tle je bilo pač govora ali se mora to uvrstiti med osnovne človekove pravice al ne. Tok, preden se spet vsi moralisti in čistuni razpočte. AMpak če že hočte, da boste mel spet mal materiala da pobesnite kot stekle hijene, moje mnenje je da je narava (ne bog, ker nisem veren, da mi ne bo kdo spet kej farških začel naprej metat), torej narava je naredila človeka tako kot ga je in vemo kaj je potrebno da se otrok spočne. Naj pač pri tem ostane. Vse ostalo so neki posegi o katerih se da debatirat in o katerih konec koncev večina odloči a so sprejemljivi ali ne. Vedno odloči večina, kaj je normalno, kaj ne, kaj je sprejemljivo, kej je še minimalna družbena norma in kaj ne. Mellie ti se zgražaš kako večina ne zaščiti manjšine, ja tko je, drugač ne more bit. Sej vse tako funkcionira, na volitvah, v parlamentu, v samoupravljanju, pšovsod ane, kaj je tzo zdej problematično. A je bolj logično da manjšina obvladuje večino, al kako bi ti rešla ta problem? Ne govorim samo o vprašanju posvojitve, ampak na splošno, za vse primere večina-manjšina?

  Tomo tvoje neko čistunsko zgražanje, ker je nekdo zapustil ženo in šel k drugi je pa skrajno smešno no. 50% parov gre narazen, story of life, se zgodi jebat ga. Važno da skrbi za otroke menda? Kokr vem jim rihta službe tko da….zgledn fotr ;) . Miro Cerar se bo 3. poročil, in???
  In tvoja primerjava s sirotami, ki so jih vzgajali farški je totalno bedasta. To je stvar zgodovine menda, verjetno tega danes ni več, kot drugo, še vedno je blo verjetno bolš to, kot da otroc crknejo, če jih nihče ni bil pripravljen posvojit? In kot tretje,tega tle sploh noben ne zagovarja???? Kaj si želel sploh povedat s tem??? To ni aktualna reč in je brezpredmetna.

 129. AndrejM pravi:

  E,

  sploh nisem odgovoril tebi ampak nekomu drugemu. In seveda, čestitke za nove besede, recimo za “žebico na glavico” se zdaj Toporišič gotovo v grobu obrača, ker sam ni tega uvedel v naš jezik :) . Še enkrat, odpri slovar in poišči tista dva pojma, ki sem ju priporočil, potem pa se spet oglasi. Hvala.

 130. Tomo pravi:

  Zdaj pa otroke že primerjaš z živalmi..crknejo hmmm.A ti Krš sploh maš svoje otroke?Če bi ti tvoj otrok umrl bi crknil po tvoje?

 131. E pravi:

  krš , Narava , Naravno???Torej to tudi ni naravno ko pes pesa naskoči???Pa v džungli to čisto običajno ,da samec samca naskoči.
  V čem je problem ,da dva geja ali dve lejzbiki ,ki so finančno zelo preskrbljeni nebi smeli posvojiti otroka?Aja ni naravno!!WTF srednji vek in veliki vodja je tako rekel vojščaki pa slepo sledijo.

  AndrejM , bolj slovensko v slovenščini ti človek ne more napisati ,da sem zadel žebljico na glavico.Iščeš dlako tam ,ki jo ni.
  Ne odgovarjaš na tisto ,kar si bil pozvan.
  Jaz sem dal repliko na tvojo pisanje.A spoštovano veličanstvo nebi smel??!

 132. AndrejM pravi:

  E,

  seveda lahko komentira vsak, jasno, saj smo na blogu :) . Ponavadi pišem hitro, zdaj pa bom pisal počasi, da boš razumel. Torej, napisal sem odgovor nekomu drugemu v zvezi s temo, ki jo je načel Iztok. Potem pa izjaviš, citiram “Se ne čudim stanju v Sloveniji ,če je veliko mislečih kot krš in AndrejM.” Aha, zdaj pa sem jaz največji krivec za stanje v Sloveniji ali kaj? OK, je možno, bom jutri pogledal na svoj TRR, ali so tiste silne milijarde še tam, ki sem jih nakradel v preteklih letih :) . Ali pa jih ni. Ampak govoriš o tem, da sem bil pozvan? A si sodišče ali kaj da me pozivaš? Ampak sem vseeno pogledal, o čem si pisal, ampak razen narobe postavljenih vejic nisem našel nobenega konkretnega vprašanja zame; nanje ponavadi, če se mi ljubi, tudi odgovarjam.
  S tem pa tole brezpredmetno debato, ki ničemur ne služi, zaključujem.

 133. E pravi:

  AndrejM , Jaz pišem na tvoje pisanje ti pa meni o vejicah bluziš.Nimaš pametnega odgovora pa so ti vejice v napoto.
  Res si smešen hkrati se mi pa smiliš ,ker mi ne znaš odgovoriti na tako preprosta dejstva ,ki sem jih napisal v komentarju 124.
  Jaz bi raje bil tiho ,če nebi imel odgovora kot pa ,da bi ti z tako ne umestnimi kot ti meni.

 134. E pravi:

  Lepo napisano…..

  http://www.publishwall.si/eva.suzana.belca/post/118624/kirurg-erik-brecelj-odgovarja-jansevemu-obozevalcu-alesu-primcu

 135. Mellie Mellie pravi:

  Krš, za samske ne vem, da bi imeli pravico do posvojitve, ker so merila zelo stroga, tudi glede let je omejitev, vsaj v VB je tako. Po pravici povedano, ne vem, kako je to v Sloveniji urejeno, vendar sumim, da samski nimajo pravice do posvojitve, če pa jo na papirju celo imajo, so zagotovo na dnu seznama možnih posvojiteljev – kot bi bili gejevski pari, če bi imeli to pravico, verjemi mi.
  Zgražam se predvsem nad raznimi primci, teh pa na desnici kar mrgoli.

 136. Mellie Mellie pravi:

  Pa še to sem pozabila, Krš!
  V demokraciji j eobičajno, da večina poskrbi za manjšino.

  E, dr. Brecelj je doživel že marsikaj od levih in desnih, ampak kot pove, Janša in njegovi ljudje so šli še en korak dlje od Udbe in komunistov.

 137. E pravi:

  Mellie vem ,da je Brecelj že marsikaj preživel od naše politike.

  Oni tako niso nikoli nič krivi ja in po slučaju so se podpisi tam znašli in seveda nekdo je podtaknil podpise oni pa ja niso nikoli nič krivi vedno je krivec drug.

  http://svet24.si/clanek/novice/slovenija/54e77ef5817cc/zbiranje-laznih-referendumskih-podpisov

 138. Mellie Mellie pravi:

  E, odziv je pričakovan, v stilu Miloševića (Udbe)!
  ‘Na twitterju je Janez Janša o dogodku zapisal: »Hišne preiskave zaradi podpisov? Kdorkoli jih lahko podtakne. So že naredili kako zaradi milijardne bančne luknje?«’
  Klasično preusmerjanje pozornosti!

  Vsega so krive Murgle, ki so jim to podtaknile, a ne? Ali pa bo ustavno sodišče našlo krišitev človekovih pravic preiskancev.
  Déjà vu, nič novega. To se bo lepo “zataškalo” pod preprogo, saj so se “od zadeve distancirali”!

 139. E pravi:

  Tako kot si rekla Mellie “To se bo lepo “zataškalo” pod preprogo, saj so se “od zadeve distancirali” “!

 140. E pravi:

  http://www.zurnal24.si/blokiral-nas-je-jansa-clanek-245853

 141. Tomo pravi:

  Zdaj hoče SDS uturit še domovinsko vzgojo že od vrtca naprej.A jim je res treba bit alternativa Jugoslovanskemu režimu proti kateremu majo tok za povedat?

 142. Mellie Mellie pravi:

  Janša in po njegovem zgledu tudi njegovi častilci blokirajo brez razloga, če zasledijo, da ima kdo močne protiargumente njihovim. Tako zaščitijo svojo hiško iz kart.
  Če blokirajo tiste, ki so žaljivi, je seveda razumljivo.
  Janša, ki je izvoljeni poslanec DZ, ne bi smel blokirati volivcev. Morda bi moral imeti osebni račun ločen od uradnega. Volivce blokira tudi stranka, mi pravijo. Tako se izognejo njihovemu nadzoru.
  Ali ni bil izpuščen na prosto, da ne bi bila ogrožena demokracija v Sloveniji?

  Drugi (bivši) politiki blokirajo le žaljive trolle, ne pa tistih, ki mislijo drugače. Alenka Bratušek menda ne blokira nikogar, si pa skoraj ne upa več nič objaviti na Twitterju, še na FB jo še kar naprej psujejo, a manj kot so jo pred časom. Boruta Pahorja tudi na Twitterju raztržejo, predvsem levičarji, na FB pa manj. Očitno je več žaljivih trollov na Twitterju. Postajajo pa značilnost zafrustriranih Slovencev. Ne razumem te obsesije, da spremljaš vsak korak osebe, ki jo globoko preziraš, in pljuvaš vulgarne žaljivke.
  Še nikoli nisem kliknila na FB Janeza Janše, nekateri njegovi tviti pa pridejo do mene, ne da bi jih iskala. Ponavadi se takšni, da se vsi sprašujemo, ali ni morda že “zrel” za umobolnico.

 143. E pravi:

  Mellie to sem jaz včeraj po TVju slišal mi je kr slabo postalo.
  “Ali ni bil izpuščen na prosto, da ne bi bila ogrožena demokracija v Sloveniji?”

  Tomo da da.Toliko pluvajo po Jugi to kar predlagajo pa je iz tistih časov.Kdo je tu nor??

  http://www.delo.si/novice/politika/tudi-sds-za-domoljubno-vzgojo-od-vrtca-do-srednje-sole.html

  Kar se pa tiče FB in TW ,če si javna oseba sploh pa politik si ti ne smeš dovoliti dobenega blokiranja razen ,če je nekdo res zelo moteč in smeti po profilu.Pahor in Bratuškova bi morala po tej pameti blokirati vsakega drugega pa vrjetno nista dobenega.
  Slišim pa pogosto ,da Janša in njihovi prevrženci na veliko blokirajo,če nisi njihov.Ni problema ,če te blokira en SDS fanatik ,ki zna komaj prešteti do pet večji problem se mi zdi ,da te blokira tisti SDSovec z fakulteto in še z ne vem ščim.
  Torej ,če te taki blokira si ga zaključil na celi črti ,ker ti nima kaj odgovorit nima odgovora žalostno.
  Če se ne motim je Vasle blokiral Iztoka.
  Jaz bi temu rekel dejanje brez hrbtenice.

 144. Mellie Mellie pravi:

  Vasle, Janša, Jaklič in še veliko drugih me je blokiralo, ne da bi jim kaj hotela – ker sem KOMI, kakor pravijo.
  To blokiranje pa se je že razpaslo tudi pri častilcih ZL, vendar ni še množično. Skrajnosti so si morda podobne? Vse več je nestrpnih Slovencev. Gre z roko v roki s krizo.

 145. E pravi:

  Ustavne pravice???Da ne znaš povedati od kot ti denar za avto itd?
  Bruham!!

  http://www.24ur.com/novice/slovenija/vrhovno-sodisce-odpravilo-odlocbo-kpk-ki-je-odnesla-vlado-janeza-janse.html

 146. E pravi:

  Absurd!!In totalno nagnusno ,da tožilka sodeluje v političnem shodu.
  Mislim ,da si tega nebi smela privoščiti glede na njen poklic ,ki mora biti nepristranska in objektivna.

  http://www.demokracija.si/fokus/tozilka-dragica-kotnik-vas-boj-razumem-kot-boj-za-vladavino-prava

 147. Mellie Mellie pravi:

  Bo povedala kaj o bulmastifih? :)
  Dragica Kotnik se je ugriznila v jezik | Dnevnik – http://go.shr.lc/17VctwT
  KPK: https://www.kpk-rs.si/sl/nadzor-in-preiskave/odlocitve-in-mnenja-komisije/zakljucne-ugotovitve/04/2012/ugotovitve-o-konkretnem-primeru-v-zadevi-dragice-kotnik

 148. E pravi:

  Mellie očitno ima tožilka veliko masla na glavi.

 149. E pravi:

  Janša se zahvaljuje ,da mu toliko in toliko ljudi sledi in ,da ima nekaj provokaterjev blokiranih.

  https://twitter.com/JJansaSDS/status/572138878536163328

 150. E pravi:

  http://www.delo.si/gospodarstvo/finance/golob-90-odstotkov-kriminala-v-bankah-je-povzrocila-janseva-vlada.html

 151. Mellie Mellie pravi:

  Goloba hočejo razglasiti za norega, ker jim pač ne usteza … Vendar pove veliko vrednega za razmislek.

 152. E pravi:

  Da da Mellie tudi brez tega članka vem ,da je Janša delal pizdarije po bankah in ustvaril tajkune od Pahorja pa zahteval naj pove kdo so strici iz ozadja ,če pa Janša tako ali tako sam ve kdo so te strici.Če nebi bilo Janševe vlade nebi bilo tajkonov in banke tudi nebi bile zadolžene.Itak je Janša te direktorje banke isiljeval ,da morejo temu in temu dati kredit.Jaz ne razumem ,da so se pustili tako isiljevati.Jaz osebno bi odstopil in bi tudi povedal zakaj sem odstopil od mesta direktorja banke.Seveda bi potem bila SDS gonija proti meni.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !