IZTOK faking GARTNER

« | | »

“Vesele čist, ko devajo pičko okol ko flajerje” by Rhyme God

18.11.2014

Evo ga, Rhyme God in Player Tak Ko Js, tretji single iz albuma Rhymepocalypse, ki ga lahko še vedno naročite na rhymegod187@gmail.com.

YouTube slika preogleda
 

Avtor IZTOK GARTNER, zapisano 18.11.2014 ob 05:34 pod hip hop in r&b. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

8 odgovorov na ““Vesele čist, ko devajo pičko okol ko flajerje” by Rhyme God”
 1. E - 18.11.2014 ob 22:15

  Končno nek komad iz albuma na YT.Cel album bi se lahko dal gor prav tako prejšni album in mixtape.Vsak ima svoje favorite iz albuma :) .

 2. KThaEemcee - 24.11.2014 ob 11:06

  intro nj objau :D

 3. Knedl - 24.11.2014 ob 20:12

  a to tip na telefon igra v ozadju?

  Drgač je pa mal tko, seksistično, kao če one rade fukajo so kurbe, če pa tipi, so pa hustlerji. Čeprav avtor daje vtis, da se bolj nagiba z desnico nad Hustler, kot da bi bil sam to.

 4. Moo-Cow - 25.11.2014 ob 11:55

  Super!

 5. Knedl - 25.11.2014 ob 22:21

  Meni se zdi pohvalno, da se urbani žanri razvijajo tudi v provinci, čim več glasbe in glasbenikov, tem bolje. Razumem tudi, da igra človek v civilnem življenju vlogo Uroša, v glasbenem pa vlogo Rhyme Goda in najbrž mora biti res nelagodno, da si v svojem kraju edini, ki nosi hlače na zvonec. Ampak če zagovarja, da naj bo vsak “to kar je”, hkrati pa pove, da on v realnem življenju ni gangsta rapper, a ni to mal kontradiktorno? Kokr jaz razumem, v Ameriki rapper, ki v pesmih razlaga kako je streljal konkurenčne dilerje po ghettu, potem se izkaže pa, da izvira iz srednjega razreda suburbie, izgubi kredibilnost. Ker ni “real”, ker kaj pa on ve o tem kako je odraščati v ghettu? Kaj relevantnega lahko pove on o tem? Isti problem ima zame gangsta rap, ameriški, v slovenskem ruralnem okolju, nekako ni avtentičen, ne glede na kakovost glasbe, ki se tu sicer ne zdi slaba, tak posrečen beat. Pa tudi, koliko publike je za tako glasbo? Še v Ljubljani zelo malo, kaj šele po vaseh.

 6. IZTOK GARTNER - 25.11.2014 ob 22:30
  IZTOK GARTNER

  Hočeš reči, da Ice T, Dr Dre in Ice Cube tudi v resnici streljajo folk po getu in živijo pod drevesom s krekom v riti?
  Sicer pa, kje je Rhyme God kdaj v kakem komadu kdaj razlagal, da koga strelja? In da živi v getu?

 7. Knedl - 26.11.2014 ob 19:23

  Ne, vsaj ne več, čeprav za njih niti ne vem kakšen background imajo, ampak bistvo je v tem, da ne samo rapper, vsak glasbenik, celo vsak umetnik, mora biti avtentičen in če govori o težkem otroštvu v ghettu, odrasel je pa v varnem okolju, ima težave z legitimnostjo.

  Rhyme god ne razlaga, da koga strelja, poje o tem kako fuka pičke, v realnem življenju pa tega ne počne. OK, je vsaj iskren, ampak kaj relevantnega potem lahko pove o tem?

  Je pa po drugi strani res, da ves ta bling bling, glock, Kristal, diamanti, lite feltne etc rap redko pove kaj relevantnega.

 8. IZTOK GARTNER - 26.11.2014 ob 19:33
  IZTOK GARTNER

  V realnem lajfu Rhyme God ne fuka pičk in jih ni nikoli fukal? Huh, a ti z njim živiš 24 ur na dan zadnjih 15 let, da to veš? Fak no :)
  Sicer pa, a mora vsak počet vse, kar prepeva v svojih pesmih? Saj ne gre za avtobiografski roman in dokumentarec iz real lajfa, ampak za gangsta stil muske, kjer so teme pač takšne kot so, ne glede na to ali jih tudi v resnici počneš ali ne.

Na vrh

Komentiraj