Velika sramota celjskega sodišča

30.09.2014 ob 22:51

V zvezi z sodbo drugostopenjskega sodišča v Celju  glede požiga čolnarne na Špici leta 2006 bi želeli povedati sledeče:

Že sodba celjskega okrožnega sodišča v Celju leta 2013 nas je negativno presenetila, drugostopenjsko sodišče v Celju pa je prejšnji teden to sodbo samo potrdilo.

Verjetno je po več kot osmih letih, odkar nam je zgorela čolnarna, brezpredmetno prelivati preveč črnila o tej zadevi, pa vseeno samo na kratko. Vsi člani kluba smo nad razsodbo globoko razočarani in ogorčeni! Po vsem, kar vemo in po vsem, kar je bilo povedano in dokazano v postopku o tem, kdo in kako je leta 2006 požgal čolnarno na Špici, je sodišče na obeh stopnjah razsodilo, da ni točnih indicov in dokazov, daje šlo za požig! Smešno in neverjetno je, da so bile tri osebe spoznane za krive za vlom in krajo ter obsojene ( sicer s simboličnimi pogojnimi kaznimi, pa vendar),  za požig pa ne bo odgovarjal nihče! Po mnenju celjskega sodišča je naša stara čolnarna očitno v noči, ko so jo nepridipravi zapustili z mnogimi ukradenimi stvarmi (računalnik, televizor, glasbeni stolp, hladilnik, uteži….), zgorela sama od sebe! Točno tisto noč!…Ironično in žalostno!

Tudi v našem primeru smo ponovno priča pomanjkljivostim in krivičnosti naše pravne zakonodaje in pravnega sistema!

Materialna škoda, ki smo jo utrpeli, je merljiva, in kot smo si obljubili na pogorišču leta 2006, smo uspeli zgraditi novo čolnarno. S pomočjo lokalnih in državnih institucij, predvsem pa solidarnosti naših prijateljev in simpatizerjev! Tudi z ogromnimi napori in odrekanji vseh nas v klubu! To nas navdaja s hvaležnostjo in ponosom!

A ostaja tudi grenkoba!

Skozi društveno dejavnost bomo tudi v bodoče z vso predanostjo prispevali k vzgoji naših mladih kajakašev v poštene športnike, ljudi in državljane.

Težko pa jim bomo razložili, kako je v njihovi domovini mogoče, da barabe odhajajo s sodišč z dvignjenimi glavami in ironičnim nasmeškom…

Kajak kanu klub Nivo Celje

null

 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !