Ana Karneža: Pomlad vedno pride

30.09.2014 ob 03:13

Res vesel za to malo junakinjo, da ji gre dobro kariera. Zasluži si.

YouTube slika preogleda
 

16 komentarjev na “Ana Karneža: Pomlad vedno pride”

 1. E pravi:

  Kariera??Iztok to ti resno??Kariera je za tebe ,da hodiš na razne festivale , popevke in povabljena kot gostinja pri drugih glasbenikih.To za mene ni kariera ampak občasno nastopanje.
  Kariera bomo lahko rekli ,ko bo redno imela nastope in folka približno kot na tem posnetku.In seveda izdani in prodajani album-i.
  Drugače je pa pesem kot celota dobra ali zelo dobra (težko se odločim).Odpeta pa je zelo dobro oz. fenomenalno.
  Še Elda , Majda in podobne pevke iz zlate dobe popevke bi bile ponosne na njo.

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Od kdaj so pravila, kako se lahko uporablja ta beseda :)

 3. E pravi:

  Sem nekako pričakoval odgovor v tej smeri.Mogoče pri sebi veš kaj sem mislil povedati.Če je to za tebe kariera pa res nisi nič kritičen oz. si kritičen samo do tistih ,ki ti grejo na kuraca ala Modrijani in hvališ magari naredi kurac komad ala Plestenjak.
  Kariero ima Plestenjak ona jo še za enkrat nima.

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Če bi namesto kariera uporabil besedno zvezo glasbena pot bi bil zadovoljen?

 5. E pravi:

  Za Ano je trenutno beseda zveza glasbena pot bolj primerna kot pa kariera vsaj glasbene kariere za enkrat še nima.

 6. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Tečko.
  Če se ne motim si imel vedno nekaj proti tej punci, kao da ni primerna za zmago, ker je hendikepirana in take fore, da kao ne bo mogla normalno nastopat in se iti pravo kariero.

  Tule pa njen solo koncert na Lentu.
  https://www.youtube.com/watch?v=WYlFZJ0Uygo

  Torej nastopa solo in polni place. Lahko zdaj rečeva, da ima kariero ali vsaj začetek kariere?
  Saj menda nisi mislil, da nastopa samo na festivalih z eno pesmijo.
  http://www.anakarneza.si/index.php/nastopi-koncerti

 7. E pravi:

  Čez njen hendikep nisem imel nikoli nič bog ne daj.Ni pa mi bila takrat za zmago se mi zdi pri talentih.Če hodiš na festivale je že itak znano ,da moraš imeti vedno znova novo pesem.
  Na nastoph pa tako zapoje kakšno svojo ali kak cover.
  To je en samostojen koncert oz. drug in temu ne moreš rečti kariera.Daj bodi malo bolj kritičen no.Če si pri Modrijanih tako še bodi tukaj.Bolj bi se strinjal z besedi začetek kariere.Z besedo ,da ima kariero pa ne.Glede folka pa ne morem nič rečt ,ker se jih na tem posnetku ne vidi.Iztok ,ko bo nastopala vsaki vikend in še kaj med tednom bomo lahko še kaj rekli a začetek je super.

  A če bi jaz igral v dveh slovenskih filmih pa par intervjujev v revijah in net cajtng bi rekel zdaj pa sem igralec in imam kariero.
  Bi se ti vrjetno smejal in si mislil kaj dela temu tipu.
  Bodi kritičen do vseh enako in imej merila za vse enaka pa se niti nebom oglašal za takšne stvari.Pa nisem tečko ;) .

 8. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Zakaj mi pišeš kot da sem rekel, da je njena kariera tako vrhunska kot od Beyonce in da tako obetavne in neverjetne kariere nismo videli že od Michaela Jacksona dalje? What the fuck man.

  Punca od talentov dalje redno nastopa tako ali drugače in zato oznaka kariera ni tako zgrešena. Če ti pod to besedo razumeš Rolling Stonese, tvoj problem, jaz to besedo uporabim tudi za take kontekste kot je Ana in to ne pomeni, da sem nekritičen, ampak da pač to besedo tudi tako uporabljam. V moji glavi ta beseda nima takega presežka kot v tvoji. Zato pa ločimo zadeve potem še s pridevniki bleščeča kariera, neverjetna kariera, dih vzemajoča kariera in kaj podobnega. Za slovenske razmere je to zame že kariera, pa če sprejmeš ali ne, saj punca ni imela enega nastopa v vukojebini, ampak redno nastopa tako ali drugače in se udeležuje raznih festivalov, kar pomeni, da ima tudi festivalsko kariero.

  Ko bom za nekoga, ki se je med koncertom Damjana Murka enkrat samkrat za pol sekunde sprehodil čez oder, zapisal, da ima bleščečo kariero, pa se oglasi na tak blesav način. Do takrat si le tečko, ki išče dlako v jajcu in si ne da dopovedati, da gre le za drugačen kontekst besede kariera v moji in tvoji glavi in ne za nekritičnost ali karkoli drugega.

  Bodi dovolj, tale debata je totalna izguba časa. In oprav vidi se, da ti gre Karneža na kurac, kar si lepo pokazal že pri preteklih debatah. Zdaj ti očitno ni jasno, da ji gre tako dobro in da dejansko nastopa dokaj redno kljub hendikepu. Še občinstvo ti ni dovolj, ko slišiš ploskanje, ti bi ga rad videl in imel podatke o prodaji kart. Fak no. Pa si zaraolaj še druge videe iz tega špila, kjer občinstvo morda pokaže.

  In kaj kurac omenjaš Modrijane? A sem kdaj rekel, da nimajo kariere ali kaj?

  In ja, po dveh filmih bi lahko rekel, da si igralec in da imaš kariero, saj naši igralci na vsak naslednji film čakajo po več let, ker jih tako malo posnamemo, da redko pridejo isti na vrsto. V Sloveniji smo, stari moj, ne v ZDA in še kje drugje.

 9. E pravi:

  Zelo si ne kritičen in na enkrat primerjava z ZDA ni več normalna ,ker smo v Sloveniji.To sem že jaz dosti krat kje omenjal pa si rekel ,da to je mogoče in ,da je določen glasba ali oddaja drek.
  Moti me samo to ,da tisti ,ki ti je kul ne znaš bit kritičen tisti ,ki pa ti gre na kurac pa si zelo kritičen ,če ne napišem že krivičen z kritikami recimo Modrijani.Vedno sem te hvalil in še te bom naprej ,ker imaš res dober blog in ne vem kaj bi se moralo zgoditi ,da ga nebi več bral.Moti me pa samo to ,da nisi objektiven sploh ,ko pride do Modrijanov in Plestenjaka.Kot si že sam napisal besedi začetek kariere je bolj primerno vsaj je tudi začela peti leto ali dve in nepoje že deset let in ne vem koliko nastopov in prodanih cdjev.Tudi Demetra Malalan še nima KARIERE ampak ZAČETEK KARIERE.Da ne boš rekel ,da bi gre kje Ana na kurca sploh ne samo ne bodi ne kritičen ali poveličuj samo zato ,ker je tebi kul.Sem tudi napisal,da je ta komad ,ki si ga zgoraj prelimal zelo dober sem pohvalil upam,da si to prebral.Tudi na drugih komadih poje dobro,zelo dobro.Alfi jo je pohvalil ,kar si lahko punca šteje v veliko čast ,da jo je pohvalila tako velika legenda.

  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=724224730970319&set=a.598390556887071.1073741826.100001483963720&type=1&permPage=1

  Komentar Alfija je čisto spodaj objave.

 10. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Vidim, da sploh ne bereš kaj ti odgovarjam, zato bom nehal.
  Fak no :)

 11. E pravi:

  Berem berem brez skrbi.Iztok ti boš do konca zagovarjal tako kot bi jaz zagovarjal ko sem fan Eminema ,da so pa vse plate super in vredu kaj še zdaleč ni tako.Relapse (izjema par komadov) ni kul delno Recovery.Za ta komad pa bi bilo boljše ,ko se je posnel stisniti delete https://www.youtube.com/watch?v=Ryloyl0URMs .
  Sem velik fan Eminema in pravim ,da vsak pravi fan mora znati grajati svojega idola ,če v tem primeru komad ni vredu.

 12. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ampak midva ves čas govoriva le o kontekstu besede kariera in čisto nič drugega. Daj zadihaj no :)

 13. E pravi:

  Da o kontekstu beseda kariera.Sem pa dodal ,da kot fan je treba biti tudi kritičen zato sem tudi omenjal Eminema.
  Meni Eminem pomeni toliko kot tebi MJ.

 14. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ampak jaz nisem fan Ane Karneže in tudi o njeni muziki nisem govoril niti malo. Le besedo kariera sem uporabil za njeno glasbeno pot, ti pa zaradi tega že dva dni noriš :)

 15. E pravi:

  Ne norim brez skrbi.Beseda kariera je še zdaj za njo ne primerna ,ker še nima dobene kariere lahko pa rečemo začetek kariere ali začetek glasbene poti.

 16. Wega pravi:

  kariêra -e ž (ȇ) nav. ekspr. (hitra) uveljavitev, uspeh na kakem področju delovanja:
  v tem poklicu se ji obeta kariera;
  zagotovljena ji je kariera tudi brez izobrazbe;
  s takšnim dejanjem si je samo pokvaril kariero
  / hitra kariera ∙ ekspr. narediti kariero uspeti // navadno s prilastkom delovanje, življenje glede na poklicno družbeno področje:
  začel je z advokatsko kariero;
  uspešna igralska kariera;
  za seboj ima razgibano politično, umetniško kariero;
  znanstvena kariera; dvomljiva kariera pevca / bil je še mlad in na začetku (svoje) kariere / kratkotrajna športna kariera ♪

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !