Homofobna Srbija

28.09.2014 ob 12:20

Srbi imajo očitno idejo, da jih hočejo geji pobiti s svojimi orjaškimi kurci.

null

 

24 komentarjev na “Homofobna Srbija”

 1. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  CNN breaking news:

  Attack of the killer dicks. Serbia is in massive panic. Giant dicks is killing everybody. Save yourselves.

 2. Thomas pravi:

  Mislim ej, a se folku meša? 7000 policistov?? Pa kaj pričakujejo shod oboroženih teroristov, al kaj?

 3. KING OLAF pravi:

  Brez besed. Še v islamskih državah (brez šeriatskega prava) je zaznati večjo toleranco do gejev kot na Balkanu. Srbija pa najhujša od vseh, kaj takega si lahko zamislijo le tam.

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Saj sem napisal česa se očitno bojijo :)
  Geji imajo pač orjaške kurce, s katerimi zverinsko pobijajo vse kar leze in gre.

  Šalo na stran, ljudje so nori, ko pride do teh parad. Še vedno, pa četudi smo leta 2014. Ne prenesejo tega na ulicah, pa da se jebeš. O tem je izvrstno govoril tudi film Parada.
  http://iztokgartner.blog.siol.net/2012/01/24/recenzije-sherlock-holmes-a-game-of-shadows-parada/

  Je pa zanimivo, da so morali na 24ur.com zablokirati komentarje. Torej so tudi Slovenci še vedno homofobni do amena.

  Število policistov pa lepo kaže v kaki nevarnosti so pohodniki.

 5. KING OLAF pravi:

  Ravno ta film se mi je ravno vrtel po glavi, Iztok :D dobro da si ga omenil. Drugače pa res, tudi Slovenci so zelo homofobni in nasploh netolerantni do vsega, kar je tuje (prav tako prikazuje tudi slovenski film: Predmestje)

 6. Thomas pravi:

  Vprašanje, koliko je homofobije v Sloveniji. Mislim, da kar veliko, ampak ne toliko kot v Srbiji. Homofobi preplavijo predvsem tiste strani, kjer poročajo o tem, da je kje kaj gejevskega prepovedano. Tja klikajo, da utrdijo svoj ego. Sicer pa najbrž večina ljudi, ki klikajo na članek o paradi v Beogradu, izvira ravno iz Srbije ali pa bivše Juge.

 7. David pravi:

  Jah pravilno, da so dali toliko policije. Nekdo mora zaščititi geje, ker jih folk vedno napada. Vedno se najdejo kakšne budale.

 8. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  King Olaf, evo ga.
  http://iztokgartner.blog.siol.net/2013/03/15/recenzija-predmestje/

 9. Peter pravi:

  Jaz nimam nič proti, če je kdo peder, naj bo samo zakaj se moraš kazat na cesti? To mi ni jasno. Te t.i. Parade ponosa mi niso jasne.

 10. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Marsikaj ne štima, še posebej, ko se grejo maškarado, ampak očitno je nujno, da opozorijo nase, saj vidiš, da bi jih mnogi še vedno radi pobili in sesuli. Dokler bo tako bodo parade potrebne. Tako ali drugače. Če ne drugega, pa zato, da se preveri kako primitivni so tisti, ki niso geji.

 11. MačkaGrizePsaVRit pravi:

  @thomas

  Mislim,da jih v Srbiji nič prav nič več kot pri nas, razlika je samo v temperamentu, oni dejansko svoj primitivizem odkrito kažejo, pri nas pa se folk malo bolj zna zadržat, in mnogi to tlačijo v sebi, oz. se odprejo šele med somišljeniki oz. v anonimnosti spletnih forumov

  @peter

  Nihce ni na teh paradah zato, da pokaže, da je homo, ampak, da opozorijo nase, da sploh so, in da plačujejo iste dajatve (ali še več) kot vsi ostali državljani, ampak nimajo pa istih pravic, kot nekdo iz tradicionalne družine. Parada ponosa ima dejansko s spolnostjo kot tako še najmanj.

  Kopiran komentar uporabnika dr.LeQuack iz rtvslo.si, ki je očitno gay in govori iz prve roke:

  In zakaj so potrebne? Zato ker še vedno nimamo vseh pravic ki jih imate ostali. Kljub temu da plačujem davke državi, tako kot vsi ostali, še vedno ne bi mogel obiskati partnerja v bolnišnici in izvedeti njegove diagnoze, ker pač nimava statusa svojca, kljub temu da že vrsto let živiva skupaj. Ali pa zato, ker kljub temu da plačujeva oba vsa možna zavarovanja, ga kljub temu ne bi mogel zavarovati po sebi, kot to lahko počnejo heteroseksualci v primeru da se nekomu nekaj zgodi.
  Pa še bi lahko našteval, ker primerov je še veliko. Dokler bom tretiran kot drugorazredni državljan, kljub temu da včasih v tej družbi prispevam veliko več kot večina ostalih, bom zagovarjal pravico do zbiranja in opozarjanja na napake. (konec citata)

  Sam bi dodal še pravico dedovanja itd., da ne omenjam osnovnega človekovega dostojanstva izkazovanja LJUBEZNI!!! (ki je pač med dvema osebama istega spola), če lahko huligani razbijajo in uničujejo (velikokrat nekaznovani), zakaj je tako prekleto težko sprejeti poljub (torej znak ljubezni) na javnem prostoru (pa ne govorim o hard petingu, navaden poljub).

  Upam, da ti je zdaj bolj jasno zakaj.Čeprav verjamem, da to ni za vse, in da lahko v nekaterih kulturah delajo s paradami več škode kot koristi, a vseeno, imajo pravico do njih, zato jo naj uveljavijo.

 12. Mellie Mellie pravi:

  Iz Srbije so se za časa Miloševića množično izseljevali geji – tudi tisti med njimi, ki so bili veliki Srbi!

  Srbi so mačističen narod, geji pa zanje ne morejo biti junaki, ki bi se lahko borili za cilje naroda v kakšni “kosovski bitki”, ta pa je še vedno močno vezivo za ta narod.

  “Pravi muškarac”, tj. pravi junak, v njihovih očeh ne more biti gej. To bi pomenilo, da so v “kosovski bitki” zares “kapitulirali”.

  Ta predsodek je približno tolik močen – čeprav iz trte izvit -, kot to, to da se “tam spodaj” umivajo samo muslimani (Albanci!), zato v Srbiji niso razširjeni bideji …
  Tako to pojmujejo preprosti ljudje, in to je globoko zakoreninjeno.

  To se zdaj bere kot ljubiteljska antropološka trditev, žal pa je nekaj na tem. To so že nekateri Srbi sami ugotovili, teh pa ni dovolj za kritično maso.

 13. Mellie Mellie pravi:

  @MačkaGrizePsaVRit (11)

  Tisti komentar bralca, ki je očitno gej, je zares na mestu.
  Ne vem zakaj tega tisti, ki so bili proti družinskemu zakoniku, nočejo razumeti.

  Sicer ne vem, ali so parade najboljši način za ozaveščanje, ampak dejstvo je, da geji in lezbike živijo v istospolnih skupnostih, plačujejo davke, opravljajo državljanske obveznosti … Imajo iste dožnosti do države in skupnosti, niso pa jim priznane enake pravice.
  te pravice pa so zelo osnovne – svojci, dediči …

  Družba jih z odvzemom pravic kaznuje, ker so drugačni. Dokler Cerkev ne bo spremenila svojih stališč, jih tudi glasna “večina” naroda ne bo. “Večina” na referendumu z majhno udeležbo, zares ne more biti razumljena kot večina naroda. Ne vem pa, kam je šla slovenska solidarnost pri tem referendumu.

 14. E pravi:

  Strinjal bi se z Thomasom ,da je več homofobije v Srbiji kot v Sloveniji.Ni pa tudi napačno razmišlanje Mačka čeprav mislim ,da je še vedno več homofobije v Srbiji kot v Sloveniji.
  Maček je tudi dobro razložil zakaj parada ponosa dokler nimajo istospolni usmerjeni iste pravice hot hetero partnerji.

  Je pa res katastrofa ,da mora parado varovati 7000 policistov in vojakov hujše varovanje kot med nogometno tekmo Partizan in Crvena Zvezda.

  https://www.youtube.com/watch?v=gGIctVjG40s

 15. mATEJ pravi:

  Proti pedrom nimam čisto nič ampak koj kurac jim je ta parada ponosa. Kaj oni opozarjajo? Da so toplovodari? Boj topolovodar samo nene mi to obešaj na veliki zvon. Provocirajo zato pa jih fašejo. Saj prav tak.

 16. mATEJ pravi:

  In potem sem jaz homofob, ker mi ni normalno, da dva pedra posvojita otroka. Za mene pa ni tisti normaln, ki to odobrava.

 17. Nataša pravi:

  maTEJ, a procesija ljudi, katero vodi moški v kikli in na čelu katere nosijo kip moškega trupla, pribitega na križ, ti je pa višek normalnosti? Stvar percepcije, ne?

 18. MačkaGrizePsaVRit pravi:

  @mATEJ

  Glede na pismenost,se kaj več od natipkanega ne pričakuje od tebe. Če se želiš vključit v debato pa je fino, če prej vsaj prebereš kar je napisano v članku in komentarjih, ker ne izpadeš kot totaln primitivn debil, kar verjetno tudi si.

  Ergo: to, da si homofob je zate še najmanjši problem

 19. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Matej, glede na to koliko zavoženih otrok pride iz družin, kjer sta moški in ženska, je istospolna zveza po moje kar kul alternativa :)

 20. krš pravi:

  Jaz bi dodal še eno veliko krivico, ne morjo dobit družinske vstopnice za razne vstopnine…

  Ne vem kaj se kurčijo, kakšnih pravic nimajo. Najprej naj pogledajo v svojih krogih, kaj se da naredit, namesto da jokajo katerih pravic nimajo. Hočem rečt, da jih je v politiki veliko, verjetno jih v parlamentu najdeš kar nekaj. A pa je kdo od teh javno deklariran mogoče? Zakaj se pa noben ne razkrije in začne urejat in se javno zavzemat za te zadeve, producirat neke rešitve…? A ni to malo hinavsko, da geji, ki so v politiki nič ne naredijo za svoj krog, ker se ne upajo oglasiti? Ne upajo se pa zato, ker so iste pičke, kot vsi ostali politiki in gledajo le na svojo korist in javno izpostavljanje pač ne bi prineslo dovolj političnih točk. Tko da bi predlagal naj pri sebi malo pogledajo preden se pritožujejo česa jim kao ostali ne omogočimo. Če še iz njihovih lastnih krogov tisti, ki imajo večji mnenjski vpliv (ala kokr zvezdniki, politiki, gospodarstveniki…) nič ne storijo, kaj se potem na splošno družbi očita sploh lahko?

 21. mATEJ pravi:

  MačkaGrizePsaVRit, kak naj gre človek v debato z nekom, ki podpira to debilnost, da naj otroka vzgajata dva moška. Jaz takšne vprašam po zdravju.

  Nataša, ti pa si tak v host obrjena. S tem nima jebena cerkev čisto nič ampak narava in čisto kmečka pamet.

  Iztok, te pa ti daj svojega otroka dvema pedroma vzgajat, ti ga bosta ziher boljše vzgojila. :)

  Pa eno je bit gej, drugo pa peder. In ti iz parade Ponosa so navadne pederčine, ker geja ti ne prepoznaš in so normalno vklopljeni v družbo. Pa brez zamere.

 22. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Matej, kot sem rekel, glede na ogromno totalno debilastih in idiotskih in zavoženih otrok iz hetero družin, je očitno čas za gejevske družine.

 23. turbofolker turbofolker pravi:

  Attack of the killer dicks. Serbia is in massive panic. Giant dicks is killing everybody. Save yourselves.

  :lol: :lol: :lol:

 24. Guy Pearce pravi:

  Iztok, kako lahko le pustiš temu zagrenjenemu debilnemu mATEJU da blati tvoj blog, saj je več kot očitno da je do sovraštva nagnjeni homofob???

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !