Tanja Fajon

27.08.2014 ob 20:14

Tanja Fajon je super izbira za evropsko komisarko. Je mirna, preudarna in taka, da ji človek verjame na besedo. Ni mi jasno, zakaj ni ona predsednica SDja. Z njo bi šla ta stranka spet nad oblake. Gremo stavit?

null

 

39 komentarjev na “Tanja Fajon”

 1. montebuba pravi:

  Strinjam se! Zelo dobra kandidatka, in iz evropskih klopi že ima izušnje! Mirna, preudarna, delavna.

  Slišim da se bori z zahrbtno boleznijo, upam da se ji uspe pozdraviti!

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Aja? Bolna je? Uf, nisem vedel. Kaj pa jo matra?

 3. Rado Rado pravi:

  Levkemija, že 10 let.

 4. Kokot pravi:

  Bila je bolna, v mladosti (študentski časi) je imela neozdravljivo levkemijo, potem se je bolezen nekako ustavila, čas je delal za njo in vmes so iznašli lek za to bolezen. – tako so včeraj poročali na dnevniku…

 5. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Borka, torej. Še en plus.

 6. Mellie Mellie pravi:

  Od julija je tudi podpredsednica Skupine Progressive Alliance of Socialists and Democrats v Evropskem parlamentu.
  To na spodnji povezavi ne piše.
  http://www.tanja-fajon.si/?lang=&option=content_display&podrocje=1&id=37&page=O%20meni

 7. Mellie Mellie pravi:

  Tanja Fajon je zelo sposobna, inteligentna in uglajena, kot evropska poslanka je zelo aktivna in ne sam opoznana, ampak tudi čaščena v nekaterih nekdanjih jugoslovanskih republikah. Vsekakor nam ne bo delala sramote. Vendar pa “igra” še ni končana. Izbira Juncker!

 8. darja pravi:

  Se strinjam z vami – izredno simpatična… res se ti usede v srce.
  Je sigurno daleč nad vsemi politikanti/tkami, ki jih poznamo.

  Ampak to, da nam ne bo delala sramote, ni dovolj. Kar nekaj časa se že giblje v teh visokih krogih.

  Verjetno bi lahko kdo povzel in obelodnil njene konkretne uspehe?
  Jih sploh lahko imaš?

  Jaz se vedno sama pri sebi sprašujem – da jo tam zamenja npr. Mellie, za 1 mesec. Bi sploh kdo to opazil?

  Kar se pa čaščenja tiče, :P En gostinc, bogu iza nogu, je kafano (očitno tam mimo kafane potuje kar nekaj Slovencev) poimenoval ‘Fajon’. A to zdaj pomeni, da jo častijo v bivši YUgi? :D

 9. Pipi pravi:

  Darja. Če klikneš na spodnjo povezavo, boš o Tanji Fajon, tako zasebno, kot poslovno – o delu v EU, našla kar nekaj zapisanega. Poleg člankov in ovekovečenih fotografij z njenih službenih udejstvovanj po državah bivše Juge, pa je meni najbolj v spominu ostalo prav tole njeno lanskoletno sporočilo, namenjeno moškim. ;)

  http://www.tanja-fajon.si/?lang=&option=blog_view&blog_id=26&page=Blog

 10. Pipi pravi:

  Darja, tvoja ideja “”Mellie za poslanko v EU”" mi je všeč.
  Sicer pa tudi ona gotovo ve, da “”tiha voda bregove dere”" … ;)

 11. Mellie Mellie pravi:

  Darja, jaz obujem samo čevlje, ki so mi prav! :)

 12. montebuba pravi:

  Mellie poslanka?
  NE hvala! :) :D

 13. Mellie Mellie pravi:

  Ne, Montebuba, ti si primernejši! :)

 14. Mellie Mellie pravi:

  Darja, da ne boš tako sarkastična glede čaščenja Fajonove v ex-Jugi, ne, ni zreducirano zgolj na lokal z njenim imenom.
  http://youtu.be/oFrOdF0avbE

 15. STELA pravi:

  Naj mi plis nekdo našteje pet…..ok, al pa tri KONKRETNE zadevščine, ki jih je EU minister al ministrica al pa predstavnik Slovenije, naredil ZA SLOVENIJO….hvala za odgovor, če bo

 16. STELA pravi:

  Ups….komisarja sem mislla in ne ministra:)

 17. Mellie Mellie pravi:

  Stella (15), na tvoje vprašanje lahko odgovorim le tako:
  - Komisar ne sme delati v dobro svoje države, ampak mora ravnati v dobro celotne EU. Morda se lahko (prikrito!) bolj zavzame za rešitev prav tistega problema na ravni EU, ki najbolj pesti njegovo državo. Čeprav predstavlja EU, pa vsi vedo, iz katere države je. Če dela dobro in je priljubljen, to posredno pripomore k boljšemu mnenju o njegovi državi in s tem prepoznavnosti. Zato bi bilo super, če bi imeli podpredsenika EK, ker je njegova vloga zaradi prestižnosti tudi bolj izpostavljena.
  - Države članice pa v EU predstavljajo predstavniki vlade posamezne države, in sicer v okviru Sveta EU, ki mu rečemo tudi Evropski svet. (Svet Evrope je popolnoma drug organ, ki ni institucija EU!)
  - Državljane EU predstavlja Evropski parlament, in sicer poslanci, ki so jih državljani tja izvolili. Zato so evropske volitve pomembne. Poleg tega morajo države članice v svoj pravni red prenesti evopske uredbe, ki jih sprejme Evropski parlament (predlagatelji so lahko tudi druge institucije EU).
  Upam, da je vsem jasno, zakaj so tako pomembne evropkse volitve. Žal se tega Slovenci ne zavedamo, naši mediji pa takšnih “podrobnosti” ne znajo poudariti, verjetno zato, ker malo kdo sploh pozna pravni red EU in delovanje institucij.
  Evo, to je bil kratek tečaj, pa brez zamere.

 18. STELA pravi:

  Mellie…hvala za odgovor…tole sem res vedela bolj na povrh…roko na srce, niti me ni preveč zanimalo:)….sva pa že enkrat omenjali ( no, jaz sem jo) birokracijo….in to ti je to, se mi zdi….in torej smo v bistvu v EU le zato, da nismo osamljen otoček sredi Evrope…al kaj? …eh, komplicirano je tole….vidim pa, da zadevo precej obvladaš….a v debati sodeluješ iz Bruslja?:)

 19. Mellie Mellie pravi:

  Ne, nisem več njihova. :)

 20. Petra pravi:

  @ Mellie:

  Ne želim se spuščati v podrobnosti tistega, kar si napisala, na kratko le toliko:
  - to, koliko posamezni komisarji delajo ali ne delajo v dobro svoje države, je diskutabilno, čeprav drži, da so kot člani Komisije načeloma zavezani nevtralnosti (a spet ne velja biti bolj papeški od papeža):
  - Svet EU ni enako Evropskemu svetu: Svet EU sestavljajo posamezni ministri držav članic in tako ločimo različne sestave Sveta EU (npr. Svet za pravosodje in notranje zadeve, Svet za zunanje in splošne zadeve, itd…), vsaki sestavi Sveta EU predseduje resorni minister trenutno predsedujoče članice (to je trenutno Italija, torej npr. IT minister za notranje zadeve predseduje Svetu EU za notranje zadeve), medtem ko Evropski svet sestavljajo predsedniki držav ali vlad držav članic in mu predseduje predsednik Evropskega sveta
  - evropske uredbe (in direktive) pa ne sprejema le Evropski parlament, pač pa je parlament v večini primerov le sozakonodajalec, zakonodajo sprejema akupaj s Svetom EU (predlagatelj zakonodaje pa je vedno Evropska komisija).

  Običajno sicer ne komentiram blogovskih zapisov, a se mi je zdelo pomembno, da dodam teh nekaj komentarjev. Pa brez zamere.

 21. Mellie Mellie pravi:

  @Petra
  -Se strinjam, Svet EU je ministrski svet, v Evropskem svetu pa so predsedniki držav ali vlad, odvisno od države članice. Nisem hotela zgodbe toliko zakomplicirati. Ideja je, da so v obeh zastopane države. To je bil point.
  -Kot si opazila se nisem spuščala v podrobnosti, ker ne mislim tukaj na tem blogu v nulo razglabljat o institucijah EU, saj se ne pripravljamo na concours. Hotela sem samo opozoriti, kje soodločajo države, kje se sliši glas državljanov in kje gre za odločanje na ravni EU.
  Pa brez zamere vsem, ki jih te debate utrujajo.

 22. Mellie Mellie pravi:

  @Petra
  Upam, da se z razlago o zakonodajnih postopkih na spodnjem linku strinjaš! Cela postopkovna “godlja” je še kar na kratko razložena.
  http://www.europedia.moussis.eu/books/Book_2/2/4/3/?all=1

  Ko pa poenostavljaš in prevajaš v slovenščino, se vedno kdo lahko na kaj obesi, tudi jaz bi se lahko obesila na kakšno podrobnost iz tvojega zapisa. :)

 23. Titi pravi:

  Uf, spet en fajt, al kaj?

  Meni je bilo vse jasno, ko sem prebrala kom. 17. Hvala Mellie!

  Ne razumem, kaj govori Petra – too complicated!

  Kaj pa to spodaj Petra? Te uredbe in direktive so od različnih institucij! Tvoje razlage sploh ne razumem ali pa ne drži – glede na to tu spodaj???? To pač uporabljam v službi …

  Evropski parlament in Svet sta 25. oktobra 2011 sprejela Uredbo (EU) št. 1169/2011 o zagotavljanju informacij potrošnikom, spremembah uredb (ES) št. 1924/2006 in (ES) št. 1925/2006 Evropskega parlamenta in Sveta ter razveljavitvi Direktive Komisije 87/250/EGS, Direktive Sveta 90/496/EGS, Direktive Komisije 1999/10/ES, Direktive 2000/13/ES Evropskega parlamenta in Sveta, direktiv Komisije 2002/67/ES in 2008/5/ES in Uredbe Komisije (ES) št. 608/2004.

 24. montebuba pravi:

  @Mellie kje maš sonček?
  Drugače pa mi ta Juncker smrdi, Bratuškova je očitno njegova ljubica!?! Ali!?!

 25. Mellie Mellie pravi:

  @Titi
  Vidim, da si opazila, kaj v Petrinem zapisu ne “štima”

 26. Mellie Mellie pravi:

  @Montebuba
  Sonček je šel za nekaj časa na OFF, času primerno.

  Veš Montebuba, stvari, ki jih v Sloveniji vidimo kot slabe, se iz druge, bruseljske perspektive lahko vidijo tudi odlične.
  Odvisno je, kakšna očala si nadeneš in na kateri hribček stopiš, višje greš, boljši razgled imaš. Iz Blatnega dola boš težko videl tako daleč.
  Vse je stvar perspektive. Največja modrost pa je, da se tega zavedaš, še preden si ustvariš dokončno mnenje.
  Morda si tudi ti začel to spoznavati? Ali se motim?

 27. Mellie Mellie pravi:

  @Montebuba

  Še nekaj, kar se odlično navezuje na moj predhodni komentar:
  http://socialniteden.si/ograje-in-meje-v-glavi/

  Ploskam Ljudmili Novak! Kar je povedala, velja za leve in desne ograje in okvire v glavi. Čestitam ji, da je stopila na malo višji hribček, od koder je boljši razgled in misli bolj jasne.

  P.S.: Sem se pa malo namuznila nad “okvirji”. Okvirje imamo bolj težko v glavah, “okvire” pa že. Uredniško-lektorski zdrs, ampak važna je ideja!

 28. montebuba pravi:

  @Mellie
  Najprej sem mislil, da smeško drži v roki pištolo :) :) :D

  Torej kaj meniš o Bratušini kandidaturi? Nisi se zjasnila. :)
  Po moje je tako zvita, da je okoli prinesla vse visoke može in splezala na vrh. Mi smo se ji posmehovali, da ne ve jezika, da je slaba, da je ne marajo, a na koncu bo glavna v EU!? :( :(

  EU se mi je zamerila do konca! Kdo je tu nor??!!??!!??!!

 29. Mellie Mellie pravi:

  Montebuba, saj veš, kaj o tem mislim! O AB sem se že razpisala in še vedno tako razmišljam.
  Žal je v sovraštvu združila desnico in levico. V nekaterih ozirih imam o tem celo precej podobno mnenje kot Žiga Turk …

  Sprašujem se, od kod toliko sovraštva?
  Zgražam se nad medijskim linčem odhajajoče premierke, posledičnim sovraštvom in zavistjo Slovencev, naroda, ki mu menda pripadam.
  Teh nižin sama ne zmorem!

  Glede jezika pa ni tako hudo. Donald Tusk je šele perla!

 30. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Točno tako. Ko je bil Potočnik komisar sto let se ni nihče obregnil ob njegovo plačo, zdaj ko se ta služba obeta Bratuškovi, pa kar naenkrat čisto vse moti tudi ta plača. In moti jih samo pri Bratuškovi, pri Erjavcu in Fajonovi in še komu jih ne bi. Vsaj ne toliko, morda celo nič. Sovraštvo je sproducirano umetno, s strani medijev, predvsem 24ur. Dejansko ga ni toliko po moje. Če res nihče ne bi maral Bratuškove, ne bi na volitvah ujela parlamenta in premagala Jankoviča.

 31. montebuba pravi:

  Zato Iztok ker ni sposobna!! Potočnik je vsaj neka avtoriteta, Fajonova in Erjavec imata izkušnje z Evropo! Vsi trije so dolgo v politiki!

 32. Pepi pravi:

  Če bi narod vedel, da (Bratuškova) namerava iti za komisarko, ma ni šans, da bi na volitvah ujela parlament (in dvomim, da bi premagala Jankovića). Saj po eni strani je res bulkrep hinaviti, češ da kot politik nisi karierist in da se ti ne gre samo za denar (saj ne, da tega ne počne, ampak njena dejanja so tumač zgovorna, da bi jih z besedami kakor koli omilila). Kljub temu pa njenega (pa čeprav iskrenega in transparentnega) jebite-se-jaz-grem-v-Bruselj odnosa ne morem … Ne morem. Zato si, kar se mene tiče, disanja z vseh strani ne zasluži nič manj kot kdor koli drug. Ne pristanem na to, da je nekaj okej samo zato, ker bi to naredil vsak, če bi imel šanso, niti ne na to (okej, to zdajle ni tako zelo relevantno, pa vendarle — tvoje stališče glede Jankovića), da je neka norma kaj manj kršena, če politik ni nikoli igral na “karto poštenosti”.

 33. Tomo pravi:

  Rečte kar hočete ampak meni najlubši politik je Putin ker zna EU držat za jajca in se ji zoperstaviti in kljub sankcijam proti Rusiji on ne bo odnehal.Ko bi vsaj naši politiki zneli met pol takšno hrbtenico kot Putin.

 34. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Tomo, Putin bo narihtal tretjo svetovno vojno, če bo nadaljeval s tako hrbtenico. Ne ga srat, no.

 35. Tomo pravi:

  Če bi imeli svojega Putina bu dobili celo Istro in koroško nazaj pa Trst.Sam mi smo raje miroljubne poslušne ubogljive ovčke ki včasih jokajoče protestiramo namesto da udarimo po mizi.

 36. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  To, da Slovenci rabimo diktatorja, da nas spravi k pameti, sem večkrat rekel tudi sam, celo pisal sem o tem, tu se strinjava, ampak Putin je malo drugačen tip, Putin dela zdraho tudi izven svojih meja, to pa je zelo nevarno v današnjem času, ko je svet itak pred tretjo svetovno vojno. Irak, Afganistan, Gaza, Turčija in zdaj še Ukrajina. Trsta pa niti Tito ni dobil, saj so ga zajebali Angleži in tudi Stalin. Koroška pa kot veš ni hotela biti z nami. So že vedeli zakaj.

 37. Tomo pravi:

  Je Amerika kaj boljša ko strmoglavlja dolgoletne vzhodne voditelje in draži muslimanske skrajneže ki pripravljajo invazijo po EU in ZDA.Bomo pa večni hlapci ni kaj,saj nas Peterle opominja da je Slovenija last EU.

 38. Rado pravi:

  “Tanja Fajon je super izbira za evropsko komisarko.”
  Brez dvoma.
  A Alenka B. je še boljša. Takšna prodornost je pač odlika, ki jo ima zelo malo ljudi. Alenka je v treh letih prišla iz popolne anonimnosti na najboljše plačano delovno mesto v Evropi.
  Hvala bogu, da jo imamo.

 39. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Amerika je imela totalno napačno politiko do arabskih dežel, zato je kar dosti kriva za sranje. Še posebej v Iraku, kjer vre vse od trenutka, ko so ZDA skinale Huseina in prevzele oblast oz. naštimale novo oblast.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !