Recenzija: Transformers: Age of Extinction

7.07.2014 ob 00:44

TRANSFORMERS: AGE OF EXTINCTION

Da me boli kurac za hejterje prvih treh Transformerjev, ki so se mi zdeli super zabava, že veste. Prav zato se mi zdi škoda, da me tale najnovejši, ki ga je seveda spet režiral Michael Bay, ni tako zelo navdušil. Predolgo se vleče. Premalo duše in zabavnih sekvenc ima. Preveč je zmeden, ko pride do odločilnih zapletov. Mark Wahlberg, ki je menjal Shio Labeoufa, ni dovolj zrel, da bi imel 17 letno hčerko. Zabavni T. J. Miller nima dovolj minutaže. Stanley Tucci ni dovolj močan, da bi sprostil ozračje. Kelsey Grammer ni dovolj prepričljiv. Nicola Peltz pa je prozorna. Ne bom rekel, da nekaj prizorov ni nad oblaki, da posebni efekti ne trgajo oči in da Bay, ki je tako kot vedno obseden z velikimi plani, ne ve kaj dela. Toda celota ne prepriča povsem. Celota je slabša od prvih treh delov. Celota je dejansko film, ki ga nismo rabili. Še posebej ne na način, ki zaostaja za predhodniki, ki ga posekajo tudi ob treh zjutraj. Kar nekaj prizorčkov je preveč poceni in narejenih z levo roko. Dramsko ozadje Wahlberga in Peltzeve je pocukrano in dramaturško ubogo. Roboti pa med vsemi efekti in eksplozijami nekako ne pridejo dovolj do izraza. Četrti Transformerji niso slab film, problem je v tem, da to ni dovolj za pravo navdušenje gledalca. Amen.

Ocena: 6/10

 

4 komentarjev na “Recenzija: Transformers: Age of Extinction”

 1. frtik pravi:

  Ka je ta film v 3D? Tule gledam na spletni strani Planet Tuš Celje pa kaže da je sam v 2D?

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ni 3D.

 3. Andrej pravi:

  Iztok, ker vem, da si fan Bayevih popcorn akcijad kot jaz, te tole utegne zanimati. Peti del Transformerjev, ki na velika platna prihaja poleti 2016, bo namesto Baya režiral meni izredno ljubi Jonathan Liebesman, sicer tip, ki je režiral nove Ninja Želve, Wrath of the Titans, Battle: Los Angeles ter grozljivke tipa Darkness Falls inThe Texas Chainsaw Massacre: The Beginning. Meni izredno ljuba režiserska izbira za takšen akcijski spektakel, predvsem zaradi izjemne vizualizacije, perfektne kamere, neverjetnh akcijskih vragolij, navsezadnje pa ima z Bayem še zelo pristno delovno razmerje, ki se utegne zelo dobro izraziti na filmu. No, zdaj pa me zanima še tvoje reakcija.

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Če sem iskren, mi je vseeno. Mi pa ti filmi, ki jih naštevaš, niso ne vem kaj. Z izjemo Battlea, ki je moj guilty pleasure. Pa Masakra, ki je kul dejansko.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !