Soočenje 2

27.06.2014 ob 14:59
 • Bratuškovo in Cerarja sem zamudil, sem pa prepričan, da je z njo konec in da je njena politična kariera le še stvar preteklosti. Pa čas je, da iz imena stranke odstrani zavezništvo, saj ni uspela dobiti nikogar za sodelovanje. Ne bom rekel, da je bila napačna kot šefica vlade, ampak pri ljudeh žal ni uspela ujeti potrebne priljubljenosti za dolgo politično pot.
 • Tonin je bil premalo zanimiv, da bi SDS vzel čas zanj. Novakova se prilizuje Janši, SDS pa zavrne sodelovanje s Toninom. Jebena situacija. Bi pa lahko Toninu naštimali ogledalo, da bi soočenje s samim sabo zgledalo vsaj zabavno. Itak, SDSa na soočenju ni bilo zaradi tega, ker vsi vidnejši člani taborijo pred Dobom.
 • Sem lahko v Židanovem svetu modrecev, če oblečem modro kravato? Kučan je pred časom zelo grdo sesul Pahorja, zato se mi ne zdi fer, da ga Židan vabi k sodelovanju v SD.
 • Voditelj bi lahko s svojim hripavim glasom kot za šalo odpel vse največje hite Oliverja Dragojeviča.
 • Jani Muhič je pozabil povedati, da je Erjavec v prvi vrsti stand up komik. Jankovič je izvajal atentat na Erjavca. Če Jankovič ne bi imel tako umazanega imidža, bi z današnjim nastopom kot za šalo zmagal na volitvah. Še vedno je karizma.
 • “Ti si res en pravljičar.” Več od tega ni.
null

Samo še brata Grimm bi lahko rešila Slovenijo

 

37 komentarjev na “Soočenje 2”

 1. E pravi:

  Bratuškova je v tem soočenju sesula Cerarja(Vsaj po mojem mnenu).
  Škoda ,da nisi gledal bi morda spremenil mnenje.
  Cerar mi deluje ne odločen ne zna povedati ali bi rajši jedel bel kruh ali črn kruh.To me zelo preseneča glede na to ,da je pravnik.
  Erjavec je tudi sesu Jankovića (Po moje mnenju).
  In ja Erjavec ima prav Janković je res en pravljičar in nakladač.

  Link seoočenje Bratušek vs. Cerar http://www.24ur.com/bin/video.php?media_id=61455986&section_id=345&article_id=4012086

  Če spodaj v tem linku klikneš več se ti bodo prikazala še ostala soočanja iz te oddaje.

 2. mellie mellie pravi:

  Se precej strinjam z E.
  Sicer je bilo javno mnenje odločno bolj v prid Cerarju, ampak Bratuškova še zdaleč ni preteklost. Po najnovejših raziskavah (danes RTV) javnega mnenja bi prišla v parlament (4,8 %), Janković (PS) pa ne (3,5 %).
  Cerar je doživel politični krst in je bil vidno presenečen. Pri konkretnih gospodarskih vprašanjih se preveč lovi, skratka je meglen. Za moj okus je odličen kandidat za predsednika države, ne pa za predsednika vlade. Bratuškova je izpadla prepirljiva, k temu pa je pripomoglo tudi kriminalno agresivno in na trenutke celo nesramno vodenje Maje Sodja – kot vedno! Cerarju je sicer pustila dihati, Bratuškovi pa bi najraje zaprla usta. Po mojem mnenju je še večja krotilka levov kot Petra Kerčmar, ubija brez orožja in zares uživa v mučenju. Prava sadomazo! No, Bratuškova, ki je vsega hudega vajena, je zaradi tega bila še bolj razborita. Če bi bila voditeljica pametna, bi pustila, da se kandidata med seboj scufata kar sama, saj za POPTV ne velja zakon o predvolilni kampanji. Sicer pa ne razumem, zakaj zastavi vprašanje, potem pa vprašanemu ne dovoli odgovoriti. Mene takšno vodenje spravlja ob živce. Res da voditelj vodi, ampak je treba znati izkoristiti naboj sogovornikov in usmerjati, ne pa dobesedno lajati na povabljenega gosta v studiu!Petra Kerčmar je gledljiva, Maja Sodja pa preveč iritira – svoje goste in gledalce.

  Glede preostalega se kar strinjam z Iztokom.
  SDS sploh ni treba na soočenja, saj imajo medijski cirkus zastonj vsak dan z Doba.
  NSI in SLS imata slab spomin, kot stranki. Samo Janović je problematičen zaradi poročila KPK, Janša pa nič več. Zdaj je vprašanje zgolj pravnomočnost obsodbe. No, nekateri volivci poročila KPK nismo pozabili, prav tako njihovih izjav takrat, ko je bilo objavljeno.
  Židan in Bogovič nista izpadla prava nasprotnika, zato je bil rezultat tudi precej izenačen, sicer pa v prid Židanu.
  Erjavec in Janković sta bila hecna. Janković je bil kar prepričljiv, ampak na vratu ima KPK, grozijo mu tudi sodni postopki. Je pa prepričljiv, ko teče beseda o gospodarstvu. rezultat glasovanja je bil skoraj izenačen.
  Gantar je danes seveda zanikal Jankovićeve argumente, češ da je preusmeril denar na urologijo …
  http://www.24ur.com/novice/slovenija/gantar-ocitki-glede-koncesije-so-mimo.html

  Danes objavljena Medianina anketa javnega mnenja:
  http://www.rtvslo.si/dz-volitve-2014/javno-mnenje/mediana-najvisjo-podporo-ima-smc-sds-na-drugem-sd-na-tretjem-mestu/340445

  Do volitev bo še marsikaj!

 3. montebuba pravi:

  pa pička ji je materna Bratuškovi, koza nesposobna, vsaka beseda ji je bla kako so oni nekaj naredili in kako je Janša zavozil, Ne zaveda se da je sama zavozil to državo do daske skupaj s Pahorjem;
  Bratuškova nima pojam in Iztok, E, mellie ne nakladajte nekaj da je kao ona dobra ker nima pojma, Janković pa je isti drek;

 4. montebuba pravi:

  Iztok pravi: “Ne bom rekel, da je bila napačna kot šefica vlade, ampak pri ljudeh žal ni uspela ujeti potrebne priljubljenosti za dolgo politično pot.”

  AHAHAHAHAHAAHAHAHAH očitno si si nekaj spil na svoji premieri ali pa te je Bratuškova podkupila z nekaj evrčki da pišeš za njo!!!

 5. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Čvekaj kar hočeš, ampak prav Bratuškova je zaslužna, da nismo fasali trojke. Glede tega se ne gre sprenevedati. Pred njo je bil Janša in takrat nam je grozila trojka. Kaj ni jasno, nimam pojma.
  In Janša je moral odstopiti, ker ni znal KPKju pojasniti izvora svojega premoženja. Zakaj se na to pozablja, nimam pojma še enkrat.

 6. mellie mellie pravi:

  Ojoj, Montebuba, ne se tako razburjat, no!
  Saj bo Vodja imel na Dobu prihodnjo vlado, no! Tako bo končno imel priložnost “do daske zavozit” to državo!

 7. montebuba pravi:

  zame je še vedno šivilja, ki nima pojma¨!

 8. mellie mellie pravi:

  Daj, Montebuba, nasmej se malo! :)

  http://youtu.be/flxt-b1cyl8

 9. Tomo pravi:

  Černač je pa danes na nacionalki kot užaljen otrok takoj šel jokat k stricu Ivanu na Dob.

 10. Mellie Mellie pravi:

  Veš kaj, Montebuba, prav takšen seksistični register je problematičen pri SDS. Diktira ga Vodja, ovčice pa ponavljajo.
  S tem žalite vse ženske – tudi tiste v SDS!

 11. E pravi:

  montebuba Gospod Janša je odstavil gopsoda Jankovića iz Merkatorja in takrat se je začela prodaja Merkatorja.Tako Iztok ,če nebi bilo gospe Bratuškove bi mi dobili trojko in glej ga zlmoka gospod Janša je bil zato ,da v Slovenijo pride trojka.

 12. Thai pravi:

  Zamudil si skoraj najboljši del. Bratuškova je pometla z Cerarjem, kar se mi zdi skoraj neverjetno, saj je Cerar pravnik in bi javne nastope moral obvladat. Čestitke njenemu učitelju javnega nastopanja, saj so nastopi iz dneva v dan boljši. Afera Cerarja z Janšem in skrivanjem pogovora pa bi lahko močno škodovala Cerarju.
  Ne strinjam se da je Bratuškova odpisana, nastopi se izboljšujejo, javna podpora raste. Po prvem soočenju je šla podpora iz 2% na 3,7%; danes so na rtv-ju že imeli podatek 4,8%. Očitno njena stranka pridobiva.

  Ne vem kako je lahko pop tv dal dvema tako nezanimivima govorcema (Židan in Bogovič) še najbolj dolgočasnega novinarja kar jih premorejo. Totalno dolgočasen del, branje twittov je bilo še najbolj zanimivo tukaj.

  @Montebuba, osebe se najvalja z najvišjo doseženo izobrazbo in pri Bratuškovi je to mag. managementa! Nikoli ni bila šivilija, je pa diplomirala iz tekstilstva. Zanima me tudi, zakaj misliš da je varnostnik Janša toliko bolj sposoben kot šivilija Bratuškova, če tako poenostavima njuno univerzitetno izobrazbo? P0oleg vsega pa Janša več kot očitno misli, da zna Bratuškova odlično voditi stvari, saj jo je njegova 1. vlada imenovala za direktorico direktorata za proračun, kjer je bila zaposlena precej dolgo, mislim da 6 let!

 13. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Objavil nov zapis o današnjem Soočenju in lahko rečem, da je bila Bratuškova zelo dobra. Kot kaže sem jo res podcenil. Zdaj ima moje simpatije.
  http://iztokgartner.blog.siol.net/2014/06/27/soocenje-3/

 14. Peter pravi:

  Soočenje, včeraj. Dogovor Bratuškova-Pop TV, zaseda za Mira Cerarja?!

  http://www.pozareport.si/?Id=mediji&View=novica&novicaID=20540&type=tags

 15. Mellie Mellie pravi:

  Požar spet bluzi.
  Sama POPTV je natolcevala, da sta se Cerar in JJ nekaj kočljivega pogovarjala …
  AB si je to lahko pogledala na spletu. Po mojem je to kar “butnilo ven” iz nje. Očitno je bilo močnejše od nje! Takšna pač je.
  Maja Sodja ji skoraj ni dovolila govoriti, da je ne bi zasenčila kot voditeljice.
  Cerar je bil tako šokiran, da se sploh ni dobro znašel in je rabil nekaj časa, da se spet zbere.
  Igra pač postaja umazana …

 16. Mellie Mellie pravi:

  Še malo heca na račun “spora” Bratušek – Cerar :)

  http://youtu.be/o18wUN9kh_I

 17. E pravi:

  Požar je očitno z tem zapisom pokazal ,da vneto navija za Cerarja. Bratuškovi raste podpora in je treba en hejterski zapis narediti za Bratuškovo.Res škoda za Požarja ,da na tak način navija ,ker drugače mi nima slabe oddaje Požarreport.Sploh pa kot novinar bi mogel pisati objektivno in ne obremenjeno do dobenega političnega pola.

 18. Mellie Mellie pravi:

  Oh, Požar rabi senzacije, da kaj zasluži. Če ne gre drugače, si pa kaj izmisli! Redkim izjemam prizanese …
  AB se zdi lahka tarča, ker vsi tolčejo po njej. Potem si jo pa še dodatno privoščijo. Meni sploh ni všeč ta omalovaževalen odnos do nje, sploh pa ne sesksistične opazke. Prav zato ji privoščim, da pride v parlament – ker si zasluži moralno zmago, tudi nad Jankovićem. No, on je do nje spoštljiv, vsaj to.

 19. frenk pravi:

  Me pa res zanima, zakaj bi bilo tako hudo, če bi dobili trojko. Zlasti, če pomislim na svoje otroke in vnuke.

  Navsezadnje bo potrebno nekoč vrniti dolgove. In še prej nekako uravnovesiti proračun.

  Ampak to za filmskega kritika in še koga res ni tema. Tema je umetniški vtis.

  In se vseeno vprašujemo, zakaj imamo tako slabe politike.

 20. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Bi res rad, da bodo tvoji otroci in vnuki še večji sužnji Evropi kot smo mi?

 21. kričač pravi:

  pere_stroj_katastrojka?

  Vladimir Bukovsky, na primer, je vzporednice režimsko “istega principa” nekdanje SZ in današnje EU povlekel takole

  http://www.youtube.com/watch?v=1KtLpm8Ixtg&feature=youtu.be

 22. kričač pravi:

  @frenk. Ker pa vsi ne razumejo bukovščine, povejmo še kakšno v jeziku brezdlaščine.:))) Mellie, ob vseh zgodovinsko razčiščevalskih prizadevanjih in energiji, ki jo pro bono deli na tem blogu, brezdlaščino gotovo obvlada. :razz:

  O tem, zakaj bruseljska trojka ni ravno zaželen pojav v nobeni od držav članic EU, bi seveda lahko razpredali na dolgo in široko. Kot smo že in kot najbrž še bomo.

  Za dobro jutro (a je res dobro???) pa ob kratki kavici raje le kratko vprašanje:

  Zakaj v Sloveniji (več) ne delajo novinarjev, ki bi prodajalcem puhlic postavljali tako konkretna in tako prekleto življenjska vprašanja, na katera “ne znajo” (ne upajo!) odgovorit niti člani trojke???

  http://www.youtube.com/watch?v=Y9HUlt7jSuw

  Če kaj, ta irski novinar Vincent Brown obvlada razumevanje situacije v kontekstu širše slike, osredotočenje na bistvo v mini puzzlu in pa vztrajnost > ne glede na možne posledice. Tako se to dela, če se greš od medijskih monopolov neodvisni profesionalizem svojega posla(nstva) in če se trudiš k objektivnemu informiranju – v dobro družbe. In v zvezi z morebitnim posegom trojke v RS, je bolj na mestu preventivno obveščanje, kot pa kurativno, ali bognedaj retrogradno …

  Zato menim, da bi slovenskim rumenoracarjem (ki jim zajedljivosti sicer ne primanjkuje, ampak to samo po sebi ni to) prišel prav še kak dodaten tečaj iz brownščine.

 23. frenk pravi:

  Ne, rad bi zgolj živel v državi, kjer bi volivci cenili zgolj tiste politike, ki znajo porabiti zgolj zasluženo.

  Trojka pride v državo zgolj zato, ker država takih politikov nima.

  Upanje pa umre zadnje. Morda bo vendarle nekoč ustanovljena nekakšna zveza, kjer bomo Slovenci lahko zgolj črpali. Nihče nas ne bo izkoriščal. Delili nam bodo po potrebah. Morda celo ne bodo čutili, da jih izkoriščamo mi.

  Vse je vendarle zelo enostavno. Kakšen trg neki, kakšna tekma? Vse se da zmenit.

 24. montebuba pravi:

  če bi prišla trojka bi rezali plače in bi veliko ljudi živelo še težje;
  po drugi strani pa bo treba ta dolg odplačati tako da…

  Lahko se zahvalimo samo nesposbnim komunistom ki so nas pahnili v tako stanje; Če bi bil Janša bi vsi dosti boljše živeli; Iztok bi si lahko kupil ferrarija :) :D

 25. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Janša je bil dvakrat, pa si ga nisem :)
  Je pa res, da sem bil vesel, ko je uvedel tisti poceni vinjeto in prepovedal kajenje na javnih mestih.
  To mu še vedno štejem v velik plus.

 26. montebuba pravi:

  prekratek čas je bil, prej so ga zlugali.

 27. frenk pravi:

  montebuba, ravnokar sem bral članek o inteligenci slovenskih volivcev.

  če misliš tako, kot večina Slovencev, da so potrebne spremembe, ki ne bodo nič spremenile, si kandidat za čredo. Če pa misliš celo to, da bodo Slovenci ob nujnih spremembah živeli celo bolje, si kandidat za poglavarja te črede.

  Poskušaj nekaj privarčevati tako, da boš sproti več zapravljal. Če ti ne bo uspelo, je zagotovo kriva EU.

  Res imamo srečo, da nas je Alenka rešila trojke. Problem je le, da je bila ta rešitev zgolj odložena za nedoločen čas in za ceno cca 5 miliard eur. Ni kaj, res ni bila tako slaba. Lahko bi bilo 10.

 28. Mellie Mellie pravi:

  @Kričač
  @Frenk
  Podpišem! Kričaču pa hvala za poučne linke!
  Žal je Bobovnik zares najboljše kar imamo. Naši novinarji so tako vzhičeni, da je neki dotični gost sploh prišel v studio, da “pozabijo” postaviti pronicljiva vprašanja, ki se gledalcem sicer sama postavljajo. Maja Sodja si sicer domišlja, da je neizprosna spraševala, ampak je žal samo nesramna, ne pa pronicljiva.
  Meni je kar slabo, ko gledam izpraševalce, ki se tresejo pred gostom, da se mu ne bi zamerili. Saj ni treba biti nesramen, samo pravo vprašanje je treba postaviti!
  Bergant je tudi kar prodoren in Rosviti Pesek tudi včasih uspe vprašati, kar je treba, samo nekaterih vprašanj kar noče postaviti. Pri prodaji Mercatorja npr. ni vprašala Damjana, ali mar ne bo dražje za slovenske davkoplačevalce, ko bodo morali vzdrževati vse tiste, ki so zaposleni v dobavnih verigah in bodo morda izgubili službo.

  Vse dobimo servirano samo na pol! Kako površno in kako “bogaboječe”!
  Na POPTV so itak narejeni samo na pol – do senzacije!

 29. kričač pravi:

  @Mellie, tudi tebi hvala za vse razdelane analize polpretekle zgodovine v slovenskem prostoru nekoč in danes.:) Tvoji šnel kursi so za osvežitev spomina prav tako poučni in v tem aktualno predvolilnem času dobrodošli!

  @frenk (23) pravi; “Upanje pa umre zadnje. Morda bo vendarle nekoč ustanovljena nekakšna zveza, kjer bomo Slovenci lahko zgolj črpali. Nihče nas ne bo izkoriščal. Delili nam bodo po potrebah. Morda celo ne bodo čutili, da jih izkoriščamo mi.”

  Haha, imaš dober smisel za parodijo.:)))

  Ja, Frenk, takih zvez je kar precej, že zdavnaj ustanovljenih. In prav to je narobe! Vse so namreč vzpostavljene po vzorcu konstrukta pretirano razločevalne vertikalne piramide, ali pa piramidalno horizontalne – marketinške mreže. To pa je princip, ki vzpostavlja odlične pogoje za razvoj človeške hibe – grabežljivosti, do neslutenih višin, dolžin in širin. (o globini poante učlovečenja pa ne duha ne sluha??)

  Seveda drži, da je ves proces razvoja človeštva vpet v neko medsebojno soodvisnost, tako kot vse v naravi, katere del človek tudi je. Vselej nekdo nekje nekoga izkorišča, ampak to vzajemnost bi lahko nekoliko rekonstruirali, na način, da bi bila obojestranska korist zagotovljena, ne pa zaprisežena tako ekstremnemu izkoriščevanju na eni, in vdaji v suženjstvo zakletih – na drugi strani. Kajti po tem ključu se v “primernih razmerah” dobesedno “vzgaja” pohlepne megalomane!

  Človek ima možgane na levo in desno hemisfero razdeljene zato, da se pola dopolnjujeta, ne pa da si goli racio, minljiv ego – vezan na zemeljsko stvarnost, ki je zgolj substitut neminljivega jaza, podredi subtilnejše strukture svojega razuma oziroma skupka informacij (zapisanih kod) te multidimenzionalne zavesti, ki jo prav po monstersko “požre” (tako pri sebi, kot pri namišljeno podrejenih) in jo s tem neupravičeno prikrajšuje za razvoj vseh danih ji potencialov. :!: :?:

  Ampak zdaj smo pri bruseljski trojki. Zakaj da in zakaj ne. O tem zakaj NE, je poanta na kratko zajeta že v tistem YouTube posnetku, ki sem ga zjutraj pripela v komentar 22.

  In kot praviš, Frenk, upanje umre zadnje. No, v tem se nedvomno strinjava!! Zato bo pred njim, tako kot je že ves čas pomalem umiral na obroke, moral dokončno umret še ta nalezljivo okužen, skrajno nategunski princip “catch the cash”, ki je z monetarno politiko nenasitnosti v globaln razsežnost razpasen.

  Na kaj ciljam? Glede na dejstvo, da v tem obdobju časa Zemljane tepe predvsem prenaseljenost, predlagam, da vsak pri sebi najprej premisli in razčisti, koliko njegov lasten obstoj sploh zahteva ene porabe za solidno in dostojno preživetje, in ne za nezaslužno luksuzno preživetje v nekem hiper mega udobju – na tuj račun (na račun prisiljeno pahnjenih v revščino???) Ne samo da je tako izkoriščanje človeka po človeku, s parazitiranjem energije do samih kosti, kjerkoli na tem svetu že, skrajno amoralno … z vidika kapitala je tudi skrajno neekonomično! Tak režim ne ponuja nobene zdrave motivacije, ki je nujna za vsakršno kreativnost, kaj šele da bi omogočala zadovoljive okoliščine za delovno ustvarjalnost, ampak pazi, in to v prid teh istih, ki so vešči obračanja kapitala?? Pa saj to je naravnost neverjetno! Z eno besedo – noro. Smo pojem MATERIALNA SAMOOMEJITEV že obdelali??

  In tako je človeštvo po neumnosti zaciklano v nek bolesten krog vseh sort oblik zasužnjevanj, kar je že v osnovi skregano z načeli humanosti in zato sramotno za celo človeštvo! Nezaslišana so predvsem ta epidemično brezbrižna okoriščanja s strani razvajenih vrhovnih oblastnikov, ki bi s to svojo ideologijo radi kupčkali materialne dobrine v nedogled – v svrho pridobivanja (ali pač ohranjanja) moči za nadvlado, po možnosti do končne zlorabe te moči – nad večino svetovne populacije! Ja bravo, no. To mora pa gotovo bit višek inteligence, anede. Same old story!!! :zeh:

  Pa saj verjetno nobeno razmišljujoče bitje ne zavida bogatunom, c’mon, naj uživajo v svojem materialnem prestižu, ne gre za to. Gre za to, da je (zaradi nasilnega jemanja osnovnega dostojanstva človeka po človeku) udeležba pri vzpostavljanju neravnovesja v vsakem družbeno socialne okolju škodljiva in v negativnem smislu usodna tudi zanje.

  Kot so tudi nedopustne nenehne zahteve po višanju davkov (haloo??!!) in temu primerna razna neupravičeno razsipna dejanja s strani vlad na lokalnih ravneh – znotraj EU, skupaj z nerazumnimi zadolževanji preko vseh meja svojih zmožnosti in hohštaplerskim ravnanjem s skupnimi javnimi dobrinami, ki so in morajo ostat v interesu VSEH državljanov RS (kot tudi zanamcev)!

  Skratka, dovolj je raznih vladavin z negospodarnim vodenjem države in napačno politiko kadrovanja, saj so prav oblasti, za poglabljanje nevzdržne situacije v tej načrtno sproducirani (navidezni) globalni krizi, najodgovornejše pred zakoni narave Univerzuma. Ti pa, kot vemo, znajo res hudo vsekat … in to mimo vseh sort sodniških obtožnic, prebranih komurkoli. Resda s percepcije zaznav povprečnega prebivalca na tem planetu “velja pravosodje kot najvišja inštanca, nad katero je samo še nebo” … in prav je, da jo imamo, spoštujemo, upoštevamo. A pravna zakonodaja je v končni fazi vendarle zgolj nek najoptimalnejši približek pravičnega reda, nikakor pa NI NAD univerzalnimi pravili igre, po katerih delujejo prostrane vesoljne globine. Obstajajo pač neizpodbitni fizikalni zakoni akcije in reakcije = vzroka in posledice. Zato je “pozabljanje” ali zanemarjanje zakona kavzalnosti hudo nespametno.

  In naj mi nihče ne trobi, da Slovenija ne premore zadostne količine glav z inovativnimi idejami, ki bi, v kar niti malo ne dvomim, lahko rešile Slovenijo pred ekonomskim propadom in s tem pred dokončnim zlomom etičnih in skupnih družbeno socialnih vrednot. Le prioritetno lestvico teh vrednot je treba najprej odločno postavit, vse ostalo pa začet gradit od trdnejših temeljev naprej, sicer se bo spet vse sesulo v prah. Inovativnih in hkrati družbeno koristnih idej se je po zaključku obdobja tranzicije rodilo že kar nekaj. Seveda pa v tako nespodbudnem okolju niso mogle ne zadihat, ne zaživet, kaj šele preživet, odpirat nova delovna mesta in vplivat na povečan % BDP.

 30. kričač pravi:

  @montebuba (24) super iztočnica!

  Praviš: “če bi prišla trojka bi rezali plače in bi veliko ljudi živelo še težje; po drugi strani pa bo treba ta dolg odplačati tako da…”

  Prmejkakuš! Vsakokrat, ko samo pomislim na številne dobre, a propadle idejne projekte na področju EM (elektromagnetnega) VALOVANJA , me kar jezik zasrbi. Pišukapoldi!!! Še Nikola Tesla se najbrž ob tem sočustvujoče v grobu obrača …

  VODA (kje ste nekdanji litostrojski mojstri, kam se je porazgubilo znanje za izdelovanje KVALITETNIH vodnih TURBIN??? In v kateri luži so obstale še vse tiste neudejanjene, a odlične ideje za izboljšanje strukture vode???

  INTERMEZZO:

  O, manualno spretni EMmanuel pridi pridi na pomoč! Slovenci bi potrebovali predvsem in najprej postopni prehod na ustvarjalno ugodnejšo frekvenco EM valovanj v lastnih organizmih in možganskih likvorjih. In ne, ne hecam se. Čisto konkretno apeliram na spremembo obstoječe veljavnih standardov – s 440 Hz , ki so jih po zaslugi nacistične Nemčije po l. 1939 v glasbo uvedli po vsem “civiliziranem” svetu, kar pa je (bil) pravzaprav le načrt za lažjo kasnejšo kontrolo uma in s tem toka kolektivne zavesti, ki je postal zdajšnji plan Nove Svetovne Ureditve. (ta pa je, nič drugega, kot mešanica kopipejst scenarija “krasni novi svet” in “Orwell”). Predlagam torej čimprejšnjo preuglasitev glasbenih lestvic, s teh sintetično kaotičnih A = 440 Hz, nazaj na naravno uglasitev glasbenih inštrumentov A = 423 Hz. 423 Hz je namreč resonično herčni ekvivalent harmonije Zemljine EM frekvence, ki je že, odkar naš svet v tem delu vesolja lebdi, naravnan na 8 Hz.

  Iztok. Tole, sicer malo off-road, a kljub temu zanimivo branje sem že enkrat lani pripela na tvoj blog, sicer pod neko drugo temo,:) ampak … naj ga zdaj polinkam še enkrat.

  http://čistaduša.si/glasba-na-svetlobni-frekvenci/

  MEDKLIC: morda bi se pa tvoj občasni komentator TEO SAFFRON, kot poznavalec in ljubitelj klasične glasbe hotel malo poglobit v zadevo in podat kakšno konkretno idejo o tem, kako doseč uvedbo sprememb re-uglasitve glasbene lestvice – iz obstoječih standardov, ki veljajo po vsem svetu – nazaj na naravno, t.i. Schumannovo resnonanco, ki dokazano ugodnejše vpliva na strukturo subtilnejših energij znotraj vsakega človeka posebej (ki kakršnokoli glasbo že posluša), prvenstveno seveda na strukturo celičnih tekočin, s tem pa na miselne procese v možganih in, posledično, na voljo do ustvarjanja tudi v družbeno dobro. Ker … zakaj pa ne bi mogla bit ravno Slovenija ta, ki bi sprožila val sprememb določenih standardov, ki so se evidentno izkazali za človeku škodljive.

  LES (noro, norejše, najnorejše in izvoz surovega lesa iz Slovenije v Avstrijo in Italijo – haloo???) Lesno – resno, pa kdo je zdaj tu nor??? Najkasneje do predvčerajšnjim omogočit zakonodajne pogoje za takojšnjo proizvodnjo BIOMASE in drugih polizdelkov! (za kratkoročno reševanje malega gospodarstva, in hkrati spodbujanje podjetništva z dolgoročnejšimi vizijami, za preboj na svetovni trg z lesno arhitekturo, interierjem in zagonom obratov za proizvodnjo vseh sort izdelkov – iz izredno poceni “ČUDEŽNE” NANOKRISTALINSKE CELULOZE, ki se nahaja v dragocenem lubju in je obnovljiv vir!! Ne pa da denar, zaradi fajtarske butalščine vsevprek, mečemo dobesedno stran!!)
  SONCE (to pa še kar sveti?? In to for free?? Do kdaj še!? In glej si ga glej, celo našo dobro staro LUNO še kar naprej osvetljuje > ta pa nas, kot razgaljena SOLARNA SVETILKA prav posmehljivo gleda ke dol z neba, medtem ko na vsakih 28 dni zaplimuje likvor in buri domišljijo, da bi ja kakšna dodatna ideja v the naših vrlih beticah zasvetila in spametovala človeštvo, ki bojda gara zato, da potem potroši enormne količine denarja za neke miljavženkrat preplačane energetske storitve, ki razen za obstoj, ali bogatenje (za inovacije kakopak nezainteresiranih) prenekaterih vodij multikorporacij, sploh niso potrebne!! Solarna in EM energija – cenejši energetski vir – energija pridhodnosti.

  Zato montebuba … ne vem kaj vsem tem (bodisi političnim ali pa kapitalskim) monopolistom, ki bi radi še naprej sedeli na lovorikah preteklosti in minulih žuljev učlovečenih bitij, tu ni jasno?! Velja za vse, od koderkoli bi že radi dirigirali kaotični tempo nemira.

 31. kričač pravi:

  Če pa se (poleg vodnih in lesnih virov, pa EM valovanj in neizkoriščene alternativno sončne energije) osredotočim le na burlesko v tej podalpski lepi naši, ki je v merilu globalnega zemljevida že tako ni skupaj več kot za eno drobno kapljico, potem je naravnost smešno za zjokat, da je ta mizerna politika dveh destruktivno razklanih bregov ni sposobna niti razumno vodit, kaj šele uspešno zmenedžirat, pa da se niti njeni državljani (ob vsej tragiki) ne znamo skup zbobnat in nekaj storit v korist svoje lastne družbene dobrobiti. Pa saj nas nobeno evropsko, kaj šele svetovno gospodarstvo ne more resno jemat, če pa ni nikjer nobene jasno zastavljene, skupno interesne vizije. Kaj bi sploh radi!? Dajmo se, no, že enkrat zmenit!! Slovenija potrebuje predvsem in najprej uspešno vzpostavljen predpogoj > za uravnovešeno bivanje v oviru državnih meja. To pa je STABILNA POLITIKA!!!

 32. Mellie Mellie pravi:

  @Kričač
  Imaš prav, energijo vlagamo v nebuloze, ne pa v zares bistvene stvari.

  Problem je, ker je domet ne katerih samo do Vodje, širše pa ne gre in ne gre. Da se razumemo: levo in desno od in do Vodje.

  Spremenili smo se v narod volivcev, ki ne znajo dobro izkoristiti svojih potencialov, najhujši pa so zame tisti, ki ostanejo doma in s tem pritrdijo vojakom (levim ali desnim). Na koncu vedno zmagajo vojaki, stanje j enestabilno in kolo se ponvno zavrti.

  V tem vrtiljaku izgubljamo energijo, namesto da bi psihopatom rekli: “Dost vas mamo!”

  Do skrajnosti je sprevrženo razmišljati, ali zakon dopušča obsojencu, da vlada med prestajanjem kazni! Kam smo prišli! O tem razpravljajo pravniki, nimajo pa časa, da bi pokrpali vse pravne luknje, ki zevajo in spretnim omogočajo izkoriščanje sistema!

  Saj nimajo časa za les, vodo, energijo, raziskave …

 33. Mellie Mellie pravi:

  @Kričač

  Fantje so te uslišali, zdaj mora še politikom kapnit!

  http://www.24ur.com/novice/slovenija/slovenski-gimnazijci-na-olimpijadi-v-new-yorku-prekosili-vso-svetovno-konkurenco.html

 34. kričač pravi:

  “Na koncu vedno zmagajo vojaki …”

  Mellie; sami škornji in čepica, kot tudi ne kakršenkoli zunanji imidž, iz človeka še ne naredi vojaka. Zato je vendarle dobro, da nekje v globinah podzavesti skrit, v vsakem indivuduumu posebej, ždi en mali vojaček, ki ga lahko, če je potrebno, aktivira. V sodelovanju z razumom in v duhu miroljubja. Že zato, da se vojaški profesionalizem (katerega izdelavo orožja z davki, hote, ali nehote, plačujemo vsi) s tem istim orožjem ne obrne proti narodu.

  Madonish, a smo bojevniki za pravo stvar, al’ nismo!?

  PSIHOPATI, DOST VAS MAMO!!!

 35. kričač pravi:

  @Mellie (33); no, to je pa vzpodbudna novica … :D
  Za razliko od morja črne kronike (including politics)

  Obema izumiteljsko naravnanima mladeničema ČESTITAM in jima želim še veliko kreativnega duha in navdihov za nove ideje in čimveč okoljevarstvenih pogruntavščin!! :idea:

  Američanom pa polagam na srce, dušo in pamet, naj nikar ne izrabljajo inovativnih idej v poslovnem svetu še neizušene mladine, za kasnejše “izposoje” (da ne rečem kraje) teh idej – v svrho “lastnih izumov” (seveda podprtih z močjo kapitala) … medtem, ko jo “demokratično” vabijo v svoj “širokogruden in topel objem”, z vsega sveta. (in potem zmagovalce raznih natečajev po možnosti odpravijo z bonbončkom za lahko noč …) Sampravm.

 36. Mellie Mellie pravi:

  Fanta,genija, sta odklonila 10.000 USD šolnine v Ameriki, ker zaupata v kakovost našega dodiplomskega študija.
  Bo že držalo, saj naši znanstveniki – kljub pomanjkanju financ – dosegajo lepe rezultate in celo mednarodne preboje.

 37. montebuba pravi:

  šššššššššššššššššššššššš molk je danes!

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !