5 let

25.06.2014 ob 01:54

Komaj verjamem, da je minilo že pet let od njegove smrti. Še vedno sem žalosten, ko pomislim, da ga ni več. Velika izguba za cel planet. Škoda, res.

Bil je najboljši performer in plesalec vseh časov. Pa glasbeni genij in mojstrski vokalist, ki je s svojim glasom delal čudeže. Miks Jamesa Browna in Freda Astairea, miks starega Hollywooda in modernih trendov, ki jih je ustvarjal sam. Poslednji Peter Pan in zadnji še živeči Moonwalker. In humanitarec, ki mu boste z veliko težavo našli konkurenco.

Četudi so ga sesuli in se iz njega delali norca, je dejal: “But I will never stop helping and loving people the way Jesus said to.”

 

102 komentarjev na “5 let”

 1. Thomas pravi:

  Tudi jaz komaj verjamem, da je minilo že 5 let…

  Bil je diamant, ki se je svetil tako močno, da je mnoge intrigiral, zato se je zgodilo tisto, kar se pri labilnih ljude rado zgodi – narasla jim je nevoščljivost in lakomnost, pokvarili so se, ter ga skušali iztiriti.

  Ampak njegov genij je bil neuničljiv, njegova glasba je preživela, njegove video kreacije so zacementirane v zgodovini. Njegova luč sveti še danes.

  Žal mi je, da ga ni več med nami, saj sem prepričan, sa bi njegov kreativni duh še danes skrbel za na široko odprte oči ter nema usta.

 2. polona pravi:

  Lepo si napisal o njem. Tudi jaz vedno rečem, da še zdaj ne verjamem da ga ni več. Sem pa imela to srečo da sem bila na njegovem koncertu na Wembleyu . l.88.V prvih vrstah. Nepozabni občutki, čeprav je tega že, uuuu, veliko let :-) Še nekaj dobrih Copperfieldovih trikov je uporabil. Ga ni imitatorja ki bi se lahko klical MJ. Jaz ga prov pogrešam :-(

 3. Portos pravi:

  Ja moral bi biti še med nami, da bi lahko občudovali njegovo genialnost in bi nam pomagal preživljati ta kruti svet. Bil je sonce.
  Dokler bom živ ga ne bom mogel preboleti in še dosti nas je takšnih. Na srečo se njegova zapuščina prenaša iz roda v rod in mislim, da dokler bomo v takšni obliki, kot smo ,bo z nami. Hvala tistim, ki so ustvarili novi album, da se še imamo čega veseliti.
  Pogrešamo te Michael.

 4. Portos pravi:

  http://www.youtube.com/watch?v=wMg2E-Kallk

 5. montebuba pravi:

  Kralj;
  Ob tej pesmi mi vedno gredo dlake pokonci:
  http://www.youtube.com/watch?v=XAi3VTSdTxU

 6. Zvezdana pravi:

  Uh, kaj bi bila tam!

  http://www.youtube.com/watch?v=tTLpUzXcPOk&feature=youtu.be

 7. teo saffron pravi:

  ja verjel je v Jezusa,…mal me preseneča, da te to ne moti, saj kolikor vem ti ni ravno domače?
  Je pa vsekakor Jackson en in edini v performancu, plesu, glede petja se pa malo razhajava v mnenju, saj je zanimiv vokla, a daleč od vrhunskega..odvisno, kakšen kriterij imaš za vrhunski vokal.

 8. Thomas pravi:

  Teo:
  Michael je najboljši v celem paketu. Tisti, ki ga prekaša v petju, dvomim, da zna narediti kakšen plesni gib. Profesionalni plesalci, ki plešejo takšne in drugačne plese, najbrž niso prav prida pevci. Da ne omenimo kreativne žilice, ki sploh ustvari novo melodijo in pa navsezadnje tudi nov plesni gib.

 9. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Kot je rekel Thomas, Michael je bil cel paket. Nihče drug se mu glede tega ne more približati. Morda ga kdo res poseka v vokalu, ampak ga seveda ne v plesu ali obratno. Sicer pa ni vse v vokalu, pomembneje je kako znaš ta vokal uporabljati.

  Glede Jezusa, zakaj bi imel s tem težave, saj so itak vsi temnopolti glasbeniki obsedeni s tem. Naj bodo. Saj Michael ni nikoli nikogar s tem posiljeval. Niti z Jehovimi pričami, katerim je bila zapisana njegova mama.

 10. teo saffron pravi:

  ha,ha..ja maš prav, kar probi pet ob teh plesnih gibih.
  neverjeten plesalec, ki je ustvaril svoje gibe,kdo se lahko pohvali s tem, malo ljudi..danes ko je toliko plagiatov,
  zato sem tudi kritičen celo do kakšnih pevk ki imajo dober glas, a so žal le plagiat.,,zareadi oponašanja …christine agillere.
  Amapak, jasno, recimo, ne more toše, čeprav je imel v sebi zelo izrazite plesne gibe, pet ali plesati na tako karizmatičen način, saj njegova glasba ni bila taka..pa se je videlo njegovo izrazito nadarjenost za ples med drugim, ..ni pa ustvaril nekaj novega,
  ampak delim to dvoje, recimo,…težko si vrhunski v dveh ali več zadevah, prazaprav , nemogoče!! Morda je res tu najbližje Freddy..fenomen od glasu p ŠE performer,…plesalec pa res ne ,.
  Michael pa recimo plesalec, pa performer, torej 1 proti 1 !

 11. polona pravi:

  Se strinjam, nihče ne more biti kot Michael. Sem si ogledala tudi Thriller live West end musical v Londonu. Zelo razočarana. Nastopali kao najboljši, 7 imitatorjev, od teh mu je bil mogoče samo eden podoben v frizuro :-) , pa še ta je bil buckast in ritast. Še najboljši je bil otrok, ki ga je imitiral za Jackson 5. Saj plesali so dobro, ampak to ni to. Mogoče v petju sta ga dva še kar zadela, pa še od tega je bila ena ženska. Meni je njegov vokal vrhunski in edinstven,že zato, ker ga malokdo zadane. Pa tudi če je verjel v Jezusa :-)

 12. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ne pozabi na delanje šova, Teo, torej na gledališko predstavo in na mini filme, ki jih je na odru zganjal Michael. Tudi glede tega mu nihče ni do kolen. Ostali samo pridejo in pojejo, on je naredil spektakel. Tudi zato so njegovi koncerti nekaj tako nepozabnega.

 13. teo saffron pravi:

  vem, se strinjam, tukaj bova težko skupaj prišla v mnenju,imaš pa v bistvu prav!!A za tak šov je potreben denar,nima vsak glasbenik takih sredstev,itd.,..Recimo Siddharta..a verjetno bi tut kdo drug znal narediti tak dober video, morda še boljši, a prosim lepo, kje pa ma 20 leten mulc za to denar?? Pa vemo čigav sin je recimo Meglič Tomi..pa se pol govori o presežkih, prosim lepo!

 14. Makanaki pravi:

  A je to res on vse sam delal? Mislim besedila, glasbo, koreografijo, showe kot ideja itd…..?

 15. Thomas pravi:

  Polona:
  Gede Thriller Live ti moram pa jaz oporekati – meni se stvar zdi namreč super! Musical sploh ni zastavljen kot show imitatorjev, temveč je “le” … musical. Poanta je petje v živo in morda rahlo oponašanje, s tem da oponašajo ne toliko izgled Michaela, temveč njegovo koreografijo, pa še to na trenutke bolj od daleč. Gre za praznovanje njegove glasbe. Ta musical sem si sedaj ogledal že nekajkrat (6x?), med tem 2x v Londonu, kjer je bilo najbrž najboljše že zaradi gledališkega okolja.

  Teo:
  Ni vse v denarju! Denar je bil pred Michaelom, denar je po Michaelu. Pa vendarle nihče ni ustvaril takšnih video kreacij kot jih je Michael.

 16. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Makanaki, veliko teh reči si je zamislil in izmislil sam, ja. Prav to, da je bil tak inovator in tudi avtor, ga ločuje od velike večine ostalih legend. Tudi od Elvisa recimo, ki ni nikoli napisal niti enega svojega hita.

 17. teo saffron pravi:

  thomas: ja bistvo življenja in sreče v njem ni v denarju, a žal je gonilna sila glasbe denar.tako kot povsod v poslu,glasba je le posel,razen za posameznike ki jim je uspelo kljub temu da so to delali le zase, pa še tam je uspelo, ker je nekdo videl ‘profit’..
  vse stane, sploh pa vrhunski videospoti .

 18. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Teo, ena velika razlika je. Danes recimo z denarjem zmaguje drek kot je Katy Perry, ki niza hit za hitom in je imela enako število prvih mest kot Jackson, kar je nekaj nezaslišanega. Torej, danes ne rabiš talenta, ampak samo denar. In danes je dovolj, da si Katy Perry, včasih si seveda moral biti Michael Jackson. To je meni katastrofa.

 19. E pravi:

  Tako kot je rekel Thomas MJ je cel paket.Takšen paket boš dan danes težko našel.Teo gdo pa po tvojem menju boljši pevec od MJ oz. gdo je za tebe vredu pevec?

 20. Thomas pravi:

  Teo:
  Že, že, saj razumem, ampak denar je na voljo tistim, ki obeta uspeh. Misliš, da bi Michaelova založba financirala njegove video projekte, če ne bi v njem videla enkraten talent? Najbrž mu niso denarja dali na lepe očke. Če bi Založba enak talent videla v n.pr. njegovem bratu Jermainu (njega dam kot primer, ker večkrat jokca a la “It could have been me.” – op. no it couldn’t!!!), bi financirala njegove ideje.

  Iztok:
  Prosim ne omenjaj Kathy Perry v istem stavku kot Michaela. To je blasfemija.

 21. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Blasfemija je to, da je prav Katy izenačila Jacksonov rekord.

 22. transformer757 pravi:

  Itak, da ne moremo absolutno debatirati le o dobrih pevcih, ali še boljših, ali slabših….V glasbenem biznisu šteje tisto,kar se prodaja..in to niso dobri pevci. Da ne bo pomote, seveda so uspešni tudi odlični oevci, a jih je še več enako dobrih neznanih, komercialno neuspešnih. Šteje komplet. Pa naj bo tako ali drugače, brez izjemne karizme, oziroma “nečesa več”, ne bo šlo, izjemen pevec gor ali dol.

 23. Thomas pravi:

  Transformer:
  Nekakovostni pevci/performerji/plesalci se uspejo prodajati razmeroma omejen čas. Dolgoživost zahteva nekaj posebnega, pa ecimo temu talent, duša, strast… Iz tega razloga trdim, da si ne predstavljam nekoga a la Kathy Perry čez 10 let niti s približno današnjega uspeha, niti Rihanne, niti Justina… Ne čez 10 let (ki še ne pomeni dolgoživost mimogrede), kaj šele čez 20 ali več.

 24. MacGyver pravi:

  Meni je recimo že od nekdaj najboljši pevec in performer Freddie Mercury. Resda ni plesal in delal nevem kakšnih šovov, je pa imel preprosto tako karizmo, da niti ni rabil in tega ne vidiš nikjer več. Pa še eden najboljših vokalov vseh časov…

 25. teo saffron pravi:

  Iztok, tudi pri nas so v ospredju kakšni glasbeniki ki celo veliko zaslužijo, pa nimajo resnične kvalitete, ne v glasbi, ne v vokalu, pa pač založba na podlagi njihove komercialne zanimivosti, daje podporo,itd.,..celo kakšni stari glasbeni mački pri nas so tako opevani, da je gorza, ko pomisliš, da pravzaprav le živijo na nekih lovorikah, ker so pač začeli kariero pred 30 leti itd.,..maš pa mlade , mlajše ki so noro dobri, pa ne pridejo zraven!!

 26. teo saffron pravi:

  V odgovor ‘E’:
  Kdo je dober pevec,vrhunski,itd.,..?
  Torej; 1.dober pevec je vsak ki zna dobro interpretirati glasbeno zvrst v kateri poje in je pri tem lahko res nadpovprevčen, za tisto zvrst.
  2.vrhunski pevec, se znajde v vseh glasbenih zvrsteh, ima nadpovprevčne kvalitete vokala, lahko več ali eno,dve…
  Kaj pa so nadpovprečne ,tehnične kvalitete vokala?
  Razpon vokala, barva glasu,moč glasu, volumen glasu ( to ni enako moči glasu ),čistost glasu ( predvsem v klasični glasbi,pa še kje ), obvladovanje glasu, torej petje z intenzivnostjo, tudi ko poješ zelo tiho ( pianissimo )..tu je dober primer Toše, ko je pel čustvene komade ali dele pesmi potihem, doživeto, a hkrati z intenzivnostjo, predstavljaj si to , kot če ti nekdo da roko v pozdrav kot ‘crknjena’riba ali pa krepko stisne..a ne premočno..
  ITD.,..Takih pevcev ki bi združevali več kvalitet pa je res malo,..pa seveda interpretacija..pa še se najde.
  Freddy,Ian Gillan ( vendar 30 let nazaj,ne zdaj, ko ima uničene glasilke), Axl Rose,pri nas recimo Pestner , ki brez posebnih priprav odpoje, kar mu daš,vse zvrsti..pa poglej si skupine Whitesnake, Europe,.pa dobro,ne bom našteval,ker je nehvaležno in nemogoče tu vse našteti.Michael – da,vendar meni je bil všeč vedno kot performer,plesalec,..vokal zanimiv, a jaz bolj poslušam tiste glasbenike, kjer je v ospredju le glasba in vokal-nič plesa ali performanca, saj če poslušaš, je važen le vokal in band!!

 27. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Teo, mar tule nista v ospredju vokal in glasba?
  https://www.youtube.com/watch?v=ljpl0neGk2Q
  Pa tule recimo?
  https://www.youtube.com/watch?v=6DQJPL9Yuq0
  Pa tule?
  https://www.youtube.com/watch?v=DwBpB1Ok6JA
  In tule?
  https://www.youtube.com/watch?v=FMimkviwmBM

 28. transformer757 pravi:

  Ma, debata o ikonah pop ali rock glasbe, ali so dobri ali so vrhunski ali slabi pevci je brezvezna. Izpostvaljati enega nasproti drugem pa tudi. Relativizirati npr kakega MJ-ja ali npr.Jaggerja, Princa, ali mnogo drugih, da pač nimajo vokalne univerzalnosti, volumna, razpona, ali kaj vem česa je mimo. Vsak šolan operni ali bel canto pevec ima vsega tega več od njih …pa kaj? Gre za osebni oečat in nekaj več, kar 99,9 % drugih pevcev kljub odlični “mašini”, ne bo nikoli doseglo,…bi pa ubijali, da bi lahko. To se ne da racionalno naučiti, ali načrtovati, ker je pač…onkraj.

 29. teo saffron pravi:

  Transformer,
  se strinjam, osebni pečat,univerzalnost, a govoril sem o nekih kvalitetah samega glasu, so nešolani pevci, neoperni, ki jim je narava dala pač izjemene glasovne sposobnosti, zato recimo omenim kdaj Gillana,itd.,..
  tudi Dylan je izjemen v svojem glasbenem ustvarjanju,je dal pečat,ampak oprosti,to pa res ni vrhunski vokal v tehničnem smislu,vrhunski pa v marsičem drugem,…za nekatere,..stvar osebnega okusa

 30. teo saffron pravi:

  Iztok, verjetno ne bova mogla priti skupaj v tem, saj je MJ zelo dober,vrhunski,…a meni je tako petje le všeč,ni mi pa nekaj ‘bombastičnega’..moj okus

 31. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Dylan je katastrofa od pevca, a je znal vseeno svoj glas prilagoditi svojim komadom in naredil vrhunsko kariero. Isto kot pri nas Lovšin recimo. Obupen vokal, a ga je znal fino vklopit v svoj koncept. Nič ti ne nuca vrhuhski vokal, če nimaš pojma kaj bi z njim počel in občinstvo ne kupi tvoje zgodbe in pojave. Poglej recimo Anžeja Dežana, mojster glasu, a brez kariere, ker je manjkalo vse ostalo, žal. Glede MJa, ni treba da prideva skupaj, le pripel sem ti posnetke, kjer sta v ospredju glas in muska, ne pa šov in petje, saj si zgoraj rekel, da najbolj ceniš to dvoje in da si kao pri MJu to pogrešal recimo. Je pa zanimiv pojav Whitney Houston recimo. Ena najjačih vokalistk ever. Ko se ji je zjebal glas pa prav tako zanimiva, na bolj iskren in prvinski način seveda, če si znal poštekat in ne težit kaj je naredila s svojim nekoč prekrasnim glasom. Pa ne mislim na tiste zadnje koncerte, kjer jo je res fukalo, ampak na zadnji album in nekaj top nastopov v raznih oddajah proti koncu kariere.

 32. transformer757 pravi:

  Teo:
  ne gre za univerzalnost, ravno to sem hotel povedati. Univerzalni so pevci, ki “lahko zapojejo vse” in to na nek “univerzalen” način. In to je po mojem fail raznih talent showow ali factorjev. Zahtevajo univerzalnost pevca, a s tem pohodijo specifiko, ki je lahko zelo ozka, a je osebna in ustvarjalna. Seveda so tu pevci a la George Michael,ki se lahko loti mnogih stvari. A sedaj si predstavljaj kakega Nicka Cava ali Sinatro, ki bi jih tlačil v disco ali opereto..bilo bi smešno in bizarno. Zato pravim, da je ocenjevanje glede na neke določene norme kvalitetnega petja, ki sicer obstajajo, za večino rock in pop izvajalcev neprimerne in brez veze. Gre za to, kar je povedal Iztok v zadnjem zapisu. In meni ni nekdo blizu ali pa ne zaradi nekega boljšega obvladovanja glasu, volumna in ostalih vatlov ocenjevanja petja, čeprav tudi v tem uživam in se čudim, ko nekdo raztura. A gre za celoto sporočila in prezence. To je pa še bolj redka stvar, kot super glas.

 33. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Jebeš univerzalnost. Le zakaj bi jo moral furati. Bodi vrhunski v tistem, kar ti leži. Zakaj bi Sinatra rapal, če je vedel, da je ustvarejn za petje. Zakaj bi Elton John delal r&b, če mu je jasno, da je njegova scena pop. Tu zame ni nobene dileme. In kot je rekel Transformer, tudi to so napake raznih glasbenih šovov, kjer ekipi ni jasno, da nekoga, ki ni za neko zvrst, tja ne moreš siliti in ga potem šinfati, da ni bil dober. Huda bedarija.

  O sodelovanju Boba Dylana v We are the World, kjer je bilo seveda treba peti, je cela legenda. A se je dobro znašel, ker mu ni nihče zameril, saj je hotel biti zraven na vsak način in je pač odpel kot najbolje zna.

 34. teo saffron pravi:

  Ma dobro, govorim le o tem , da imajo nekateri pevci praktično vse, torej in fenomenalen glas, da kar strmiš, pa še izjemno prezenco na odru, izjemno sposobnost interpretacije, kjerkoli, kadarkoli,predvsem pa tisto petje z dušo, kar ne zmore nihče, pa čeprav je še tako tehnično dober pevec,
  operno petje se lahko naućiš če imaš vsaj neko naravno danost, a to ne pomeni da si v tem dober,itd.
  Recimo, takoj je tu v mislih Toše, ki ga zlorabljajo vsak po svoje,on je imel VSE!! Zame tudi več od Fredya Mercurya,.karizma, petje z dušo, ker je pač glasba bila v njem, ne sao ker bi ljubil glasbo, pa še vrhunski vokal s katerim se je znašel v mnogih različnih glasbenih komadih!Nick Cave ali Sinatra ne bi zkogla tega kar je zmogel Toše, on bi lahko, z lahkoto, kar onadva,..o tem sem govoril, da nekdo resnično zmore tudi več kot le svoj stil in se lahko prilagodi, to pa lahko le z vrhunskim vokalom in seveda vrhunsko glasbeno nadarjenostjo!tudi jaz govorim o tem,da ima nekdo prezenco in vrhunski glas, takih, ni veliko

 35. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Jp, Toše je bil neverjeten. Tu se več kot strinjava. In tudi različne jezike je sklinal v nulo. Tako dobro, da si komaj verjel, da ni iz tiste države.

 36. teo saffron pravi:

  Skratka, strinjam se z obema, le imam svoje mnenje o lepoti in kvaliteti glasu,zato potem dam neko primerjavo..
  med pevci…Sinatra,vrhunski interpret, ko poskusiš peti njegove komade, ugotoviš da je to kar zahtevna zvrst glasbe,imel je recimo lepo barvo glasu,dober interpret,prezenco, a daleč od tega da bi imel vrhunski vokal,pa pika.

 37. teo saffron pravi:

  Sicer me pa ni presunila niti Maja Keuc, ko sem jo prvič slišal ravno zato, ker je pokazala le kopijo petja nekaterih ameriških pevk,to pa kljub njenim kvalitetam ni vrhunski vokal, da ne govorim o strašno motčem ‘nosljajočem’ delu glasu, ki ga seveda sedaj popravlaj na glasbeni akademiji.
  Govorim pa to zato, ker me je res zmotilo strašno hvaljenje njenega glasu pri nas, saj je nadarjena, a tu bi recimo dal takoj prednost Anžeju Dežanu…sem pa slišal da se je on zameril nekaterim, ker je preveč odkrito govoril o nekaterih ‘čudnih’ stvareh ki se dogajajo pri nas v glasbenih krogih…seveda so ga odrezali..če je to res…

 38. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Keuc je vrhunska pevka, tega pri nas nismo imeli že premnogo let. Imela pa je slabo ekipo, ki jo je vlačila samo po oddajah, kjer je pela samo tuje komade. Njenih izven evrovizijske zmagovalke ni poznal nihče in dvorane so bile prazne. Dežanu vokal ni pomagal, saj je imel pač neke zastarele popevke in očitno tudi strašno slabo ekipo, ki ni imela pojma kaj naj počne z njim. Pa ni vedel ali naj bo pevec ali tv voditelj. Pa ne pozabi tudi na avtorstvo, mnogi o tem nimajo pojma, zato jim komade pišejo drugi, ki nimajo pojma kaj je kul muska. Zato tako zelo cenim Plestenjaka, ki dela skoraj vse sam in seveda Jacksona, ki je bil prav tako avtor večine svojih hitov, da o R. Kellyju, ki je glede tega in vsega ostalega genij, niti ne govorim. Glede Sinatre, car, eden največjih kar jih je, pa tudi izvrsten pevec in interpret.

 39. teo saffron pravi:

  Maja Keuc ima seveda zelo dober vokal, a ni me prepričala s prezenco, saj deluje preveč narcisoidno, poglej razliko s Tošem, ki je kljub zvezdništu ostal fant kot se šika, normalen…
  Njena energija na odru je za oder prava mera samozavesti, celo preveč, a ta energija mi ni všeč, za primer mi bolje sede Eva Boto, ki sicer nima tak vokal, a je nekako bolj prizemljena, seveda pa verjetno potem ni zanimiva za medije,…tu je toliko odprtih opcij, da bi lahko debatirali cel mesec.
  Glas pa glede Maje Keuc, seveda sem kritičen , a ne v slabem pomenu, ima velik dar, pa veliko za popravit…90odstotkov je delo, trening,pa biti ob pravem čaSU NA PRAVEM KRAJU,ITD.,..
  ostalo pa talent, …Kar se prezence na odru tiče, poglej Leonard Cohen je ponižen,ali normalen pa ima prezenco, recimo Bono pa kar šprica od samovšečnosti..to je še en vidik.
  Pa sta oba uspešna, vsak na svoj način.

 40. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ne moreš vsega primerjati s Tošejem, prijatelj. On je bil posebna zgodba. Primerjaj jo z ostalimi slovenskimi pevkami, pa ti bo jasno, da je presežek. Boto poje dobro, a manjka ji karizma. Zato tudi ni naredila neke posebne kariere. Jebat ga, Bono je superstar, Cohen pa umetnik.

 41. teo saffron pravi:

  Kratko: maš prav ! Le da je še kakšna pevka s prekrasnim glasom pri nas pa ni v ospredju…recimo Manca Izmajlova, z njo sem enkrat nastopal na eni privat zabavi, ko to slišiš v živo, to je vokal za dol past!!!

 42. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Premalo trendy, zato je ni nikjer. Revijska pevka.

 43. teo saffron pravi:

  Ni važno trendy, če govorimo le o vokalu, kaj pa recimo Ana Dežman,vsekakor se brez problema kosa z Majo, celo preseže jo, če si kdaj videl več njenih nastopov, ravno tako Izmajlova, ker pojeta s svojim glasom, ne oponašata nekih Ameriških pevk itd.,..pa še je kar nekaj vrhunskih pevk, ki so ravno tako kvalitetne ko Maja ali še bolj, le ta punca ima že s svojim obnašanjem dobro samopromocijo…drugače pa..trendy, kaj pa Seniddah od Mufff? Trendy pa še dobr zgleda ( kokr za kerga seveda) pa vokal noro dober…torej,.daleč od tega da bi bila Keuc nek edini presežek v Sloveniji…Toše…ja njega preseči je pa težko in omenjam ga ker je to vrhunski vokal, za ostale pa lhko rečeš na tej osnovi da so zelo dobro, odlični itd.,..ne pa enako vrhunski, on je pač vokal ki vsebuje vse vrhunske kvalitete, če se že pogovarjamo o vrhunskem vokalu, tu mu tudi MJ ne seže do kolen!!

 44. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Če nisi trendy, nimaš kaj početi na sceni, žal. In trendy ne pomeni vedno zanič muske. Muff so lep primer. Plestenjak seveda tudi. Nihče ni rekel, da je Keuc edini presežek, je pa vsekakor.

 45. transformer757 pravi:

  Teo, saj imaš prav glede absolutne kvalitete petja, to vejo tudi pevci sami, kdo je res frajer med njimi. Drugi pa pač znajo tudi svoje deficite na pevskem področju obrniti sebi v prid. Toše, Izmajlova, Dežmanova so vsi tudi šolani, kar se seveda pozna. Ostali pa so “polni” pevskih manierizmov, nosljanja, temnenja vokalov, slabe dikcije itd. Tudi Senidah je primer tega, ima super barvo glasu, sicer pa tudi noslja in ima zanič dikcijo, kar je primer pri mnogih, recimo Nejša, Tomi,…praktično jih nič ne razumeš, kaj pojejo, še posebej v živo. Pa saj imajo tudi Izmajlova in Dežman svojo publiko, če jih že omenjaš. Ne morejo pa komercialno biti v prvih vrstah, ker so…no, malo tudi dolgočasne..pa brez zamere. Oziroma imajo revialni in preveč sofisticiran atitude.
  Nekoč mi je prijatelj povedal svojo zanimivo teorijo o ljudeh, zakaj pridejo na koncerte, razstave, predstave.. Rekel je, ali misliš da ljudje res pridejo recimo na razstavo za to da bi se duhovno in intelektualno posvetili slikam. Ne, pravi, večina pride, da bi od umetnika dobila nekaj kar sami niso. Svobodo, drugačnost, erotiko, tudi ekscentričnost in nastopaštvo, saj le to zahteva kar precej poguma in to jih privlači, to je tisto, kar sami niso. Seveda je to malo posplošeno, a ima svoj point.
  So tudi zvezdniki kot Toše, ki je ostal normalen fant, kot praviš, a sicer pa je to show biznis, ravno zaradi tega, ker nudi drugačnost. o kateri sem govoril.
  V tvojem pisanju čutim malo grenkobe, zakaj res najboljši niso tudi najbolj uspešni, oziroma zakaj so nekateri ne tako kvalitetni zelo uspešni. Tu bom povedal še eno zabavno in resnično zgodbo. Prijateljev znanec, odličen kitarist s prostorov naše bivše juge je želel prodreti v London s svojim nedvomnim virtuoznim znanjem. Pa je prišel v stik z nekim pomembnim producentom ali založnikom, ne vem več točno. Ta mu je posvetil svoj čas, že to je nek uspeh. Poslušal ga je in pohvalil. In naposled ga je prijazno prijel za ramo in mu rekel- res si odličen kitarist, a poglej, …moj poštar, ( pazi poštar), je pa še malo boljši. Prinesi mi nekaj, kar bo res drugačno, zanimivo, magari ekscentrično, a nekaj, kar te bo ločilo od ostalih.
  Morda sem malo skrenil z osnovne teme, a upam, da sta vsaj zgodbici zanimivi in po svoje poučni. Saj se sicer v osnovi strinjam s tabo, ni problem..:)

 46. E pravi:

  Keuc je dobra pevka ampak slovenski prostor je za njo pre mali zato je tudi šla v tujino.Dežan mi že od vsega začetka ni bil kul celo nadležen mi je postal kar se tiče pevskih sposobnosti pa mi ni nek presežek.Izmajlova poje na prireditvah ,ki se zbira naša znana smetana ,da so potem vidijo na na TVju u rubrili POP IN in v raznih rumenih revij.Izmajlova še poje po raznih teh dovoranah tipa Cankerjv dom ,ki jo hodijo puslušat ala naši pametni ljudje intelektualci zraven pa se še nažirajo kot ,da niso jedli že cel teden to velja tudi za rumene.Izmajlova pride do izraza najbolj ,ko poje v tujini.Se pa strinjam ,če nsis trendy boš kar hitro končal nastopat.Pred leti so bili trendy tudi Leeloojamais zdaj so skoraj da potihnili.Dobra pevka mi je tudi za moje pojme Jadranka Juras.

 47. teo saffron pravi:

  transformer: Ja zadel si u nulo.
  se razumeva.
  imam grenke izkušnje, ko so me po eni strani že od otroštva hvalili da imam v nekih zadevah edinstven vokal, ko bi lahko seveda glede na to postal vodilni pevec ali v operi, ali v drugih zvrsteh glasbe, mnogo obljub, se pripravljal, študiral recimo 2 meseca le pesem Zajdi,zajdi, s pomoćjo mak.glasbenika, ki je razložil bistvo, tudi kako je res pravilno odpeto, kolikor vem sem edini Slovenc ki je to nekako študiozno odpeljal,se učil in posnel v Kitajskem jeziku kar nekaj komadov, kitajci celo pri enem komadu dejali da je u nulo, čeprav je to najtežji projekt,itd.,..zato ker sem imel obljubo nastopov na Kitajskem,..pojem pa tudi trendy če že, a nič ne pomaga, če ti vsi zapirajo vrata, ko moraš imeti možnosti nastopov, magar festivalov…15 let nazaj sem dobil dopis Slavka Hrena da sem odličen vokalist,..a vendar ,takrat sem prvič pošiljal na pesem za Popevko, kasneje pa še več,in… zavrnitev na vseh festivalih,itd.,..a ne gre se le zame, gre se za to, da so mi ljudje ki me tudi ne poznajo, pa so me prvič slišali, dejali da bi takoj prišli na koncert,..torej, grenkoba v tem smislu,..škoda…saj bi lahko dal svoj dar mnogim, pa Slovenski prostor tega ne da, zaradi neke recimo politike, ko se vsak boji le za svoj prostor,…in si med sabo vedno eni in isti talajo nastope, recimo..pa to je res na kratko.Škoda, a verjetno je zame tako namenjeno, ker je pa res, ko sem spoznal ta svet glasbe- je še vse kaj drugega kot samo petje, no in priznam v ‘teh’ zadevah, se pa nisem znašel..a glede petja, ja , imel bi polno dvorano,…imel sem prostor za vaje, poleg neke znane odvetniške pisarne, sem kasneje zvedel, so odpirali okna, celo prišli do mene,če me lahko poslušajo, da kaj takega še niso slišali…torej, rabil bi priložnost medijev, pa še koga, pa verjemi da sem poskusil marsikaj.
  Ni pa konec sveta, sem našel svoj mir, le pišem iz izkušenj.
  Sem zelo samokritičen, a vem da sem verjetno vsaj eden boljših vokalistov v Sloveniji, če ne ravno celo…da ne bom kaj preveč rekel, ker vem da nisem edini, bi me moral slišati kako pojem Whitesnake,pa deep purple, pa recimo vse do Carusa,itd.,.okus glede glasbe je pa različen, seveda, .V glavnem pojem vse zvrsti,ker mi to vokal dopušča, pa nič ne pomaga.

 48. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  E, Jurasova ima odlične komade, še posebej, ko zaide v r&b.

 49. teo saffron pravi:

  jurasova je menda zdaj zaposlena v opernem zboru.
  Iztok, a http://www.youtube.com/watch?v=ixJU6PfHY5Msi si ti slišu mojo Zajdi,sam me zanima tvoje mneje…vem da ni trendy..http://www.youtube.com/watch?v=XwKup66thZI pa priredbo Supermen od Željka in Merlina…Merlin je dal takoj privolitev, blo všeč..vem da ti verjetno ne sede, le raziskoval sem..zanima me le ker so to res moje varijante, …

 50. teo saffron pravi:

  Zajdi pesem je namreč, zelo težka pesem, če jo pravilno poješ,
  1.o čem pesem govori
  2.na nekaterih mestih se poje v enem dihu
  3.da ne pretiravaš, le nekje uporabiš ‘melizmatično petje’, torej okraske…ki jih zelo radi uporablajjo srbski pevci…
  ko spoznaš ta svet, vidiš v čem je poanta doziranja teh okraskov da ne pretiravaš…težka pesem , sem pa na to verzijo, svojo najbolj ponosen..sam , poslušaj jo v miru…http://www.youtube.com/watch?v=XwKup66thZI
  no amar es luchar…pa še to, to ni snemano v vrhunskem studiu, temveč v ‘kamrci’ pri prijatlu, brez posebnih efektov…

 51. teo saffron pravi:

  https://www.youtube.com/watch?v=aeZ7B37eDHE
  recimo, Danela Popovića sem spoznal, bil v studiu, presenečen, kaj ta človek v resnici dela, kakšno glasbo…nima veze z džuli..
  on ma res rad glasbo, le pošiljam, a si slišal ta komad?
  Primer kako se nekoga opredeli, pa zna delat vse kaj drugega…

 52. teo saffron pravi:

  transformer: Drgač, pa ..v celoti se strinjam…nimam neke travme…živi končno eno umirjeno življenje…le če debatiramo o zadevah v zvezi z glasbo, ja pol me pa pogreje, saj imam kar precej neprijetnih izkušenj, ko ugotoviš da ni dovolj le talent, pravzaprav globoka ljubezen do glasbe, ampak so tu in tam mrhovinarji, ki te povohajo in dajo šanso le če je denar.Ampak to ni zagrenjenost, govorim le o konkretnih dejstvih..ki sem jih doživel.
  Pa zelo malo sem tu povedal, če bi res v detajle, bi se ljudem verjetno ‘bruhal’ ko bi zvedeli kaj se res dogaja,ravno ker je glasba le posel, danes..nima veze če to res delaš iz notranje potrebe,..v mojem imenu je neka znan oseba iz založbe klicala par naših znanih Slovenskih pevk, če bi lahko nastopil z njimi..odgovor,,ne!
  Eno sem spoznal v živo, ko je prišla so bile prve besede, kaj pa bom jaz imela od tega,..in prav ta …se veselo kaže, na raznih dobrodelnih koncertih, kako skrbi za ljudi..evo, to je za bruhat…kakšno sprenevedanje, dvoličnost, le sebi daje z nekimi ‘dobrodelnimi’ koncerti reklamo, ko pa se gre za neznanega glasbenika, pa reče, ja ..kaj bom imela od tega…pa nekaj pogojev našteje…pravzaprav zato pišem morda ‘zagrenjeno’, ker sem res razočaran nad glasbeno ’srenjo’,..

 53. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Poslušal, Teo, zelo lepo odpeto. Kapo dol.
  Kaj pa svojih komadov imaš kaj?
  Glede Daniela, poznam to, ja, vrhunsko odpeto, nisem mogel verjeti, ko sem slišal prvič. Žal pa je znan po Džuli in Levisicah in ga s takim stilom nihče ne jebe.

 54. transformer757 pravi:

  Teo; žal mi je, da si imel smolo, zaslužil bi si svoj del prostora pod glasbenim soncem. Jaz ti čisto verjamem,ko praviš, kako je s glasbeno srenjo. Seveda se bojijo vsakogar, ki bi jim lahko odščipnil del pozornosti. To, da je tri četrt njih pozerjev in bleferjev pa tud verjamem. In bog ne daj, da bi jih kdo nazadnje še zasenčil s svojim petjem…Čisto razumem, da si si v nekem trenutku rekel – ko jih j…
  Razmišljam le, da bi ti bilo morda lažje v bandu, ali s neko ekipo, čeprav si bolj solo pevec, oziroma interpret,kot slišim. Ćisto psihološko je lažje, kot če si sam, po mojem.. Pa še nekaj je po mojem pomembno – avtorstvo in slovenski teksti. Ma, vsaki taki nasveti zvenijo pokroviteljsko, saj vem, tega pa res ne bi želel…
  Ti bolj kot nasvete rabiš nekoga, ki bi te opazil in te konkretno sfural ali vsaj dal priložnost. Zato ti le želim, da se nekdo tak najde tudi zate. Veliko sreče!

 55. teo saffron pravi:

  http://www.youtube.com/watch?v=6k1rz7KW3j0
  Ja tega sem recimo naredil s Klinarjem, pa nisem ravno najbolj zadovoljen z odpetim, bi lahko pel bolje, komad mi je pa kar v redu, ..to je bilo 6 let nazaj..http://www.youtube.com/watch?v=6k1rz7KW3j0 to je pa pesem Simona…z Danielom Popovićem…

  To so nekaki poizkusi, katero glasbeno smer bi šel, kako sploh zveni,itd.,..

 56. teo saffron pravi:

  http://www.youtube.com/watch?v=j5gvqqQZxgY

  še enkrat …Simona

 57. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Vokalno me spominjaš na tega modela.
  https://www.youtube.com/watch?v=Ogrl47QcEu4

  Komadi niso napačni, a so zastareli, če veš kaj mislim. Nimajo šans, da bi bili hiti. Moral bi ujeti trendy ekipo, ki bi iz tebe naredila nekaj pravega.

  Če ti ni do tega, pa bi bilo kul, da prideš v prave kroge, kjer bi pel na raznih “revijskih” zadevah po tvju in na proslavah, kar je tudi kul in tvojemu stilu zelo paše.

  Zakaj pa se ne prijavljaš na razne festivale? To je vedno kul promocija, če te izberejo.

 58. teo saffron pravi:

  Ja vem, malo sem eksperimentiral, srečeval razne ljudi, pa potem nekako ujel njihove zamisli, dodal svoje,itd.,..to še vedno ni to!
  Ja morda pa kdaj ujamem pravo ekipo,ki bi bila ‘trendy’.
  Na festivale sem se prijavil neštetokrat…NIČ.
  Na vse, nekatere dvakrat.
  Nastope imel, a vse brezplačne, dobrodelne,odziv pa neverjeten.
  Nekako mi je všeč če bi združil orkester, pa notri težke ‘metal’kitarske vložke, pa bobne,neka mešanica rock in klasike, smo probal, pa tisto potem spet ni za radio,poleg tega nimaš s tem kje nastopat po Sloveniji…moderni pop ali nekaj podobnega, samo kvalitetnega je težko narediti, dobit ekipo ki se ujame..itd.,.Ja ekipa, pa seveda vložiti denar,mediji,..pa še vedno ni garancije da uspe,..dolga pot, veliko denarja,pa še cela ekipa ljudi te mora potiskat naprej.

 59. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Če nimaš botrov in vez, ekstremno dolga pot, ja. Ampak treba vztrajat. Dan za dnem, mesec za mescem, leto za letom. Če obupaš, je konec. Ali pa se sprijazniš, da bo muzika za hobi, za dušo in pač tu in tam kaj odpoješ ali nastopaš. Garancije za uspeh ni, saj veliko reči ni odvisnih od tebe. Pa hit rabiš. Magari samo enega. Pa tako imenovani lajkabilitj faktor, da si folku všeč.

 60. teo saffron pravi:

  Točno..vem zgodbe glasbenikov, recimo danes neka znana skupina ki je že dolgo nastopala, pa je postala znana šele ko jih je porinil nekdo iz znane založbe, a fantje so morali vzeti kredite da so vložili 60.000€, pa novo plato, pa novo promocijo,..no pa jim je uspelo..pa enga iz Mariovih talentov ki je najprej uspel, prvo leto zaslužiul 100.000€, pa so mu ta denar večinoma drugi pobrali, pol je pa še sam malo zafrknil, ko se na kakšnem dogovorjenem koncertu ni pojavil,itd.,..skratka..bi šel v to, če bi zagrabila ekipa pravih ljudi, drugače se pa ne sekiram,prej sem bil res več let zelo žalosten, saj glasbo nimam rad, ampak je enostavno del mene, to je bilo hudo trpljenje, ko sem delal vse mogoče, snemal razne verzije, hodil okrog, pa nič…meni je bilo pa res le do tega da bi ljudje lahko slišali in uživali, saj so tudi vsi rekli…,’kje pa si, da bi te prišli poslušat’, zakaj pa nisi na Popevki, melodijah morja in tako naprej..
  No sem šel čez to travmo, pa sem miren, le škoda je, ali pa ne, morda bi me ta glasbeni svet pogoltnil, ker ni vse tako svetletče kot se zdi, ravno nasprotno.

 61. teo saffron pravi:

  Drgač pa, Iztok, se ne strinjam s kakšnimi tvojimi videnji glasbe ali tudi politične orientiransti, vendar, moram reči da si ‘cool’,
  vsaj po teh dopisovanjih sodeč, prizemljen, realen,dokaj objektiven, seveda je objektivnost relativna zadeva, saj pač ocenjuješ po svojem okusu, a vendar…
  No, kar se politike tiče nisem ne lev ne desen, a recimo glede sodbe Janši nekaj ne štima, ker je res grozljivo, če odmisliš Janšo, da te nekdo obsodi na nek ‘nedoločen, nedokazan način’..pol jaz lahko rečem da si nekaj ukradel, pa ne vem kje, kdaj, ampak je to kar aksiom ki ga ponavljam in je sodba tu…pa nima veze to z glasbo, le ko sem bral tvoje koment.v zvezi s tem, sicer pa dokler se bomo Slovenci žrli med sabo, ne bo napredka.

 62. teo saffron pravi:

  http://www.youtube.com/watch?v=pl5VbhFuVgE
  evo, to je tisto kar posluša recimi večina Slovencev, pa žurajo in uživajo itd.,..le en primer..
  Pol se pogovarji o tem kako je pomembna kvalitetna glasba in kaj to je…

 63. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Da Kumer polni dvorane je itak možno samo v Sloveniji. Da dvakrat zmaga na MMSu tudi.

 64. teo saffron pravi:

  http://www.youtube.com/watch?v=ZGJagYLLOSQ
  Ta je dobra,…je z se kar smejem skorn na tla sem padel ko sem se spomnil tega od smeha…in too je skladba za evrovizijo…
  No ja teh ‘glabenih kompletov’ je res veliko…zato bom danes nehal

 65. teo saffron pravi:

  pardon za evrovizijo, glede na ostali šit, je še zelo v redu.
  A se spomniš Celine..pa kakorkoli, vsaj vokalno je izjemna…kaj pa zdaj slišimo…

 66. teo saffron pravi:

  Pardon , ne morem si pomagat, kako lahko neka raziskava da v isti koš ‘najboljši pevci’…rolling stone revija v isti koš Smokey robinsona, mercurya, elvisa,marvin gay-a,dylana…
  pa saj sploh ni primerjave…od teh ki jih naštejejo so res dobri vokalisti Orbinson,Mercury,Elvis,Smokey,robert plant , aretha in še kdo…kje so pa najšli Dylana in Lennonna?? Lennon je zelo opevan marsikje…men nikoli ni sedel!!!, prav nasprotno.Pravzaprav mi niti beatli niso nikoli sedli,..ko poslušam za nazaj, še vedno se čudim,…kaj pa je tu kaj posebnega?? Par zadetkov, ki so našli glasbeno nišo v pravem času in menegerja,..

 67. montebuba pravi:

  @teo saffron
  žal je pri nas in tudi po svetu da dvorane polnijo plajback pevci, podobno tudi Pitbull ki je meni navadno sranje; Če pogledaš Eroico, težko napolni dvorano;
  S teko glasbo kot jo poješ ti je hudičevo težko napolniti dvorane, razen če si zelo zelo medijsko popularen in evergreen; V operi je lažje saj imaš tam službo, zaledje in imaš na teden ali mesec (ne vem kako to gre) pač nastope;
  Odličen si in prepričan sem da ti bo uspelo, samo ne obupaj :) LP

 68. teo saffron pravi:

  Mah ja , hvala…med drugim sem se srečal in nekaj naredil Patricom Greblom, ki je ‘ustvaril’ eroico, preden je bila Eroica..en komad, slab komad, plačal…pol se pa znajdi…a ja pa oddala sva sva na melodije…seveda nič….
  Skratka , sem že razmišljal zato ker nisem edini, o nekem združenjiu glasbenikov in peticiji, tistih ki so kvalitetni, pa ne dobijio možnosti, ker si eni in isti talajo usluge…

 69. teo saffron pravi:

  Na razpise festivalov pride čez 100 posnetkov..kako, lahko nekateri glabeniki izjavijo in dajo to celo kot novico, da so se odločili da bodo pač neko leto nastopili na nekem festivalu??
  To je totalni znak korupcije..pa se nihče s tem ne ukvarja..

 70. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Teo, smo že hujše komade pošiljal od Karmen. Je pa mogla zmagat, saj bi drugače jokala :)
  Morda Dylan kot poet in interpret.
  Lennon dober pevec. Imagine je tak presežek, da te strga.
  Beatli tudi meni niso sedli nikoli, ampak mi je pa jasno zakaj so bili kar so bili. Mnoge njihove pesmi so res klasike in mojstrovine. Tu ni dileme. Tu si preveč pogumen :)
  Vem, da je štala glede festivalov, a vseeno treba vztrajati. Ni druge. Tudi sam sem se nekoč prijavil na Emo. Dobro je kazalo, na koncu pa sem seveda padel skozi, ker niso imeli poguma za moj komad.

  Montebuba, Eroica napolni dvorano brez težav.

 71. teo saffron pravi:

  zakaj preveč pogumen, saj so njihove melodije v redu,amapak, nikoli vsaj men za dol past,,,imagine zelo lepa pesem,kapo dol, res je …mojstrovina od pesmi, preprosta in globoko sporočilo, a ne mi reč da je lennon nek strašen pevec..če se pogovarjamo o vokalu,..samo zame se preveč opeva beatle…če bi govoril o presežkih so to recimo prej Pink Floyd..pa če bi primerjal recimo Imagine z Child in time..je druga izbira zame vsekakor boljša, beatli kot neka komercialna verzija , deep purple pa daleč od tega in tako naprej…

 72. teo saffron pravi:

  Drgač pa Eroica ne polni več dvoan kot je nekoč, so imel ceno previsoko,vsaj tako sem slišal z druge roke..to je pač, če je res,spet stvar lakomnosti…če je res…je predimenziomirana cena za naše razmere,,,

 73. Mellie Mellie pravi:

  Teo, zares dobro poješ! :)

 74. teo saffron pravi:

  Tudi child in time ima globoko sporočilo kot Imagine, je nefer da se postavlja v vseh teh letih samo eno, zame je imagine super pesem, ampak child, napram njej je mojstrovina brez primere.

 75. teo saffron pravi:

  da ne govorim o Floydih!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

 76. teo saffron pravi:

  mellie..Hvala,vsak ma svoj okus, sej vem, je pa kar dosti ljudi reklo da bi prišlo na moj koncert…času čas..če je namenjeno..

 77. MacGyver pravi:

  Teo zakaj primerjaš neprimerljivo? Pink Floyd so itak mojstri v svoji psihadelični špuri, Beatli pa so dejansko začetniki rocka oz. najvplivnejši rock band vseh časov. Če nebi bilo Beatlov, pa naj so ti všeč ali ne, bi danes bilo marsikaj drugače verjemi.
  Pusti zdaj Imagine, ki je Lennonova pesem, Beatli imajo ogromno velikih mojstrovin, ki so zaznamovale glasbeni svet za zmeraj ;)

 78. teo saffron pravi:

  evo, montenuba in ellie, če sta za to..sta prva ki bi prišla na moj koncert preko Iztokovega bloga…Kaj pa Iztok, če naredimo festival tistih glasbenikov, ki ne morejo nekjer drugje priti zraven..? Al pa koncert.itd.,..

 79. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Teo, zanimiva ideja. Hm. A veš da bi se dalo dobro foro iz tega narediti. Turnejo glasbenikov, ki jih ne pustijo turneje. Pa gremo po Sloveniji. Vi pojete, jaz povezujem, denar razdelimo pošteno. Tole pa res velja razmisliti.

 80. teo saffron pravi:

  Mcgyver..ja so navplivnejši rock band recimo itd.,..sej ne pravim da niso naredili nič dobrega, le meni niso tolk dobri kot komu drugemu..pač, moj okus..sem pel razne njihove pesmi, pa se me niso tako dotaknile osebno kot kaj drugega, to je moj osebni odnos oziroma čutenje različne glasbe.
  Sicer pa zakaj ne bi primerjal Floydov z Beatli…precenjeno se mi zdi hvaljenje Beatlov, samo to. Niso edini, kakšen drug bend je izjemen, pa nikoli tako izpostavljen, to sem hotel reči!
  Drugače imam pa Veliko spoštovanje do vseh glasbenikov ki so sami ustvarili svoje mojstrovine in so celo uspeli v svetu glasbe,itd.,..to pač ne zmore vsak. Kapo dol Beatlom pa še mnogim drugim.

 81. teo saffron pravi:

  Iztok takih idej sem mel kar nekaj, a speljati ni lahko!
  Morda pa bi nam ratal.

 82. montebuba pravi:

  jaz pa vozim :)

 83. teo saffron pravi:

  Bobnar Tommy od Ramones je preminil…Zakaj se taka novica recimo objavi le kot novička, ko gre pa kak drugi glasbenik ‘cugrunt’ se pa dela cela štala..? pa kolk drugih ljudi umre, so pa samo seveda ubogi nepoznani…kako krivičen je ta svet.

 84. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Tule novička med drugim.
  http://www.24ur.com/ekskluziv/glasba/umrl-se-zadnji-originalni-ramone.html
  Pa še ena.
  http://www.siol.net/scena/glasba/novice/2014/07/umrl_se_zadnji_originalni_ramone.aspx

 85. teo saffron pravi:

  Ja sem videl, sam hotel sem povedat, da ni takega pompa kot pri drugih, saj vem zakaj, a ta svet je res čuden…v več pogledih..zakaj se nimamo vsi radi, namesto da se borimo med sabo kdo je boljši,večji,itd.,..denarja preveč, nepravično razdeljen,ne more imet en glasbenik dnarja za srat, v Sloveniji pa nimajo eni niti za kruh,itd…oprosti..tega ne bom nikoli sprejel, že dalj časa pa sem imel idejo da bi ravno preko svojih nastopov opozoril in pomagal tistim ki trpijo takšno ali drugačno krivico…torej, glasbenik ki nima šanse nastopov na rednih festivalih..naredimo svoj festival, koncerte tistih ki jih noben ne povoha..turneja po Sloveniji, zraven naredimo še kakšen prispevek za koga v stiski itd.,..veliko bi se dalo.

 86. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  No ja, kako naj bo pomp za bobnarja skupine, ki je delovala pred mnogimi leti. Že to, da je sploh novica, je presenetljivo, če mene vprašaš.
  Tvoje ideje so super, samo čas bi bilo treba imeti, pa osnovni kapital. Brez tega ne bi šlo, saj nihče ne bi delal gratis, vsaj organizacijo ne. Še posebej, če bi mu vzelo ogromno časa in bi dal vse ostalo na stran.

 87. teo saffron pravi:

  Ja to sem že predelal, najti sponzorje, tv ki bi predvajala, sej se da, je pa ogromno dela..sem vprašal pop tv , pravzaprav govoril s Čakarmišem pa ni bilo dogovora, imam pa možnost preko zveze prijateljev, z anito ogulin govoril, bi se dalo, ona bi sodelovala in ko bi imeli ena dva koncerta za sabo bi šli v medije,tv..a to je šele začetek..mnogo dela..dolga pot..kdo ma tolk cajta?
  Prostor,oprema,vstopnice, kdo bo varoval to če je večji dogodek itd.,..

 88. teo saffron pravi:

  Ej stari! naredimo svoje talente!!!!
  Zdilamo z eno tv,..to bi blo lažje!
  Pa totalen šamar spustimo ostalim.

 89. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Čakarmiš ne jebe nikogar, ki ni v njegovem krogu ljudi. TV, ki bi to vrtela, pa boš težko našel. Še posebej med lokalci, ki nimajo niti za burek.

 90. teo saffron pravi:

  pa sej glih to je lahko prednost, svoja kamera, amater posnetki, greš na youtube, naredimo reklamo preko tvojga bloga, facebooka itd…pa se najdejo ljudje ki bi pomagal, podpirali itd.,..
  Torej smo neodvisni, se zmenimo z neko lokalno tv..saj njim to prinese velik plus s tv glsovanjem kponec koncev, če ne pa naredimo svoj posnetek, realen, plačaš enga kamermana pa damo na youtube, pa reklamiramo se prek spleta..

 91. teo saffron pravi:

  Reklama v rumenem tisku je pa itak zastonj..kadar hočeš se zmeniš,
  pa dajo novico…

 92. kričač pravi:

  @Iztok Gartner (86); C’mon, brez volje ni nič!
  (79) Yep, skoraj vse se da, če je le motivacija ta prava.

 93. kričač pravi:

  @montebuba (82); ti bi vozil … kaj. Pojoči avtobus?? Khm.
  A se ne bi raje skoncentriral kar vseh vseh sort plovil??

  Aja, sori, saj res … danes imaš vsevprek molilni volk. ;)

 94. kričač pravi:

  @Teo Saffron; kaj pa če bi si recimo nekaj v tem stilu omislili???

  http://vimeo.com/2539741

  Evo, že vidim. ;) Teo & spregledana glasbena Co. se družno poveže s slovenskimi krajinskimi Zavodi za turizem in se pogodbeno dogovori za plačljivo sponzoriranje serije ekskluzivnih avdio/video razglednic Podalpske lepe naše, ki bi odpotovale v svet.

  To bi zgledalo takole nekako. V vsakem turistično zanimivejšem kraju (Izola, Piran, Lipica, Postojna, Bohinj, Bled, Pohorje, Jeruzalem, Krka, Otočec, Trenta, Bovec, Logarska dolina, Velika planina … in še in še) vsak glasbenik odpoje svoj del skladbe, seveda avtorsko spisane prav v ta namen.

  Ha? Kaj praviš.

  To bi lahko bila prva – iz serije razglednic.

  Druga bi lahko skozi liriko in glasbo opevala vsa večja slovenska mesta, (ja, ja, Iztok, including Celje, se razume), tretja bi naprimer predstavila vse znamenitejše slovenske gradove in cerkve (akustika je tam d’best!), četrta bi se osredotočala na vinorodne okoliše, peta na kulinarične dobrote (kmečki turizem ipd.), šesta na hotelirstvo, toplice, Casinoje, sedma na šport in rekreacijo (gorsko kolesarstvo, kajakaštvo, alipinizem) … in tako naprej. Seveda nikakor ne s preočitno (prevsiljivo) promocijo posameznih destinacij, ampak s pridihom utripa zelene Slovenske dežele. No?

  p.s.: in the mean time se pa Teo dogovori z občinskimi možmi, da skozi vse poletje pomalem prepeva romantične serenade na čolničku po Ljubljanici in na jahti v Portorožu.:))) Za svojo dušo. In svoj žep. No, nekaj takega, če malo pokarikiram. Nikoli ne veš, “Prince of Venice” morda že čaka!

  Če pa bi se namesto tega raje resnejše posvetil zgolj in samo promociji sebe in svojega pevskega talenta, potem pa bi ti glede na barvo glasu in stil tvojega petja predlagala, da se obrneš na kakšnega res kvalitetnega avtorja skladb. Roka Goloba, naprimer.

 95. kričač pravi:

  Pa še nekaj, Teo. Preden kamorkoli greš, je dobro, da imaš vizijo. Da se sam s seboj zmeniš, kaj si sploh želiš, kaj bi rad in kje se vidiš (tudi v prihodnosti). Da ne “prodaš duše” za pet € in za 5 minut zabave, če veš kaj mislim … in vem, da veš.

  Vseeno nalepim še ta link, ob katerem se ti morda porodi še kakšna boljša zamisel …

  http://www.rtvslo.si/uspesna-slovenija/garden-village-bled-ekokompleks-ki-ne-skriva-da-meri-na-premozne-tuje-goste/341567

 96. Mellie Mellie pravi:

  Kričač ima dobre ideje! Navezava na turizem vedno zapali!
  Lahko prinese več “international” oboževalcev, ki si radi za spomin kupijo nekaj, kar jih spominja na prelepe počitnice, vse to pa radi pokažejo svojim prijateljem in znancem”.
  Zakaj to ne bi bil tvoj CD?
  Vsak večji turistični kompleks rabi neko zvočno kuliso!
  V trgovini tega blejskega ekokompleksa se police šibijo pod marmeladami itd. Zakaj se ne bi še z DVD s tvojo glasbo Teo + posnetki kompleksa in okolice (isto lahko ponoviš še v toplicah, na morju, gorah … kjer so pač veliki kompleksi).

  Naj omenim, da sem link z blejskim Garden Village objavila na družabnem omrežju, na katerem imam nekaj tisoč kontaktov – in bilo je ogromno ogledov, lajkov in komentarjev. Turizem vleče! Turizmu v Sloveniji tudi dobro gre in še bolje kaže!

 97. teo saffron pravi:

  ja hvala za ideje, ampak sem da že skozi vse ideje pa ne pomaga če nimaš neke refernece, nekoga ki te predlaga,Slovenija je majhna in vsi glasbeniki se borijo za prostor, tako da so tisti pred tabo , pač pred tabo na vrsti..recimo v toplicah, casinoih itd,…si moreš misliti da recimo nastopa Tinkara Kovač ki ima tako kilometrino v enem majhnem casionu v Izoli..vsaj dve leti nazaj se spomnim ali nekaj takega…to ti vse pove…ni tako lahko..Rotary club Bled..tja je šla mama od Roka Ferengie ( Rock’n band ) ki je imelas voljo da bo nek moj ‘manager’…odgovor:prvi na vrsti so Eroico in ostali, potem se pa slišimo…itd..klica ni bilo.tako približno se mi je dogajalo po celi Sloveniji, potem pa seveda rečeš…dost mam.
  Ni problem ideja,treba je speljati.
  Iztok, sicer pa, talenti bodo spet…greva …ti obvladuješ helikopterček, jaz pa prinesem vlakec, sam morva pa res naštudirat kera glasba bo zraven!!!
  LP

 98. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Problem je, da ne obvladam helikopterja. Lahko pa združiva rap in opero, če si za :)

 99. teo saffron pravi:

  No to sem se hecal, da pač nadomestiš letalo..ej ampak rap pa opera, to pa mislim da še ni noben naredil, v vsej zgodovini glsbe,vsaj nisem zasledil.verjetno že kdo,kdaj..
  res, stari, dejva.
  Sam problem je , da naju verjetno ne bojo vzel..
  Lohk probava, posluši, al pa razmisliva eno odštekano foro..dejva razmislit,..pa se res prijaviva.
  Lohk jaz zrecitiram zdravljico na srbohrvatski en del oziroma odpojem, ti pa odrepaš..
  O Vrbo, sretno drago selo moje,
  gdje očimska mi kuća je kraj puta
  za naukom da žeđa zmija ljuta
  ne otrgnu me od sredine tvoje…tako nekako gre…

 100. teo saffron pravi:

  Posluši Iztok, tok si mi simpatičen, sam ne narobe razumet,nisem gej, pa nič proti, sam ker so moderni časi…a si zmenjava cifro?
  Ha, ha…pa se dobiva na en dejt…pa kakšno privat rečeva..

 101. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Daj cifro majstor, itak ne bom objavil :)

 102. teo saffron pravi:

  http://www.youtube.com/watch?v=o2D1CNVruBY
  happy birthy še enkrat,,evo to je zame vrhunsko

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !