Recenzije: Cuban Fury, A Million Ways To Die in the West, The Grand Budapest Hotel

19.06.2014 ob 00:46

CUBAN FURY

Simpa film, ki pa ne premore dovolj zabavnih in zares dobrih prizorov, da bi bil gledalec povsem zadovoljen. Tudi zato, ker glavno vlogo možakarja, ki se po dolgih letih spet odloči plesati salso, da bi osvojil srce sodelavke (Rashida Jones), igra Nick Forst, od katerega sem vendarle pričakoval nekoliko več. Isto lahko rečem za Chrisa O’Dowda, ki igra njegovega tekmeca. Oba se držita nazaj, ali še bolje, film jima z izjemo plesnega dvoboja ne pusti kaj dosti manevrskega prostora. Jebeš film, ki ima take karizme in face kot sta Frost in O’Dowd, manjka pa mu energije in prave dinamike. Povprečen material, ki ga ne reši niti Ian McShane v vlogi učitelja salse.

Ocena: 5/10

A MILLION WAYS TO DIE IN THE WEST

Seth MacFarlane, režiser Teda, resda servira nekaj solidnih Blazing Saddles štosev, toda filmu v drugi polovici precej padeta tempo in forma, kar pomeni, da postane le rutinska in povprečna vestern komedija, ki lahko omenjeno klasiko Mela Brooksa le povoha. Cameo vlogice številnih znanih fac so seveda kul, MacFarlane ima smisel za komedijo, toda pričakoval sem več. Pričakoval sem zares zabavno komedijo in parodijo, ne pa le parih okej štosev, ki filmu kot celoti žal ne pomagajo do tistega pravega navdušenja. Je pa slepa ovca seveda jebeno kul. To pa.

Ocena: 6/10

THE GRAND BUDAPEST HOTEL

Še en unikaten in svojevrsten celovečerec Wesa Andersona, tega odštekanega arty hipsterja, ki si je v zelo kratkem času pridobil zavidljivo četico zvestih oboževalcev. Fajn film. Drugačen, odfukano očarljiv, originalen, pa vendar ne povsem učinkovit in tak, da bi ga lahko štel med najboljše Andersonove izdelke. Kljub cele plejadi zvezdnikov, ki vsi po vrsti ujamejo svojih pet minut in uspešno sestavijo nepozaben igralski ansambel. Malce precenjen filmček, če povem iskreno. Na trenutke odličen, to lahko rečem, kot celota pa mu manjka še več prizorov kot je recimo tista enkratna snežna akcija. Vreden ogleda, vsekakor, a daleč od mojstrovine kot menijo mnogi.

Ocena: 7/10

 

4 komentarjev na “Recenzije: Cuban Fury, A Million Ways To Die in the West, The Grand Budapest Hotel”

 1. Gregor pravi:

  Dejansko mi je Grand Budapest hotel eden izmed najslabših Wesovih filmov, sprva sem mislil, da sem se naveličal njegove specifike, a sem vmes naletel še na The Darjeeling Limited in ponovno užival 100 na uro.

  Tako da nekaj dejansko ne štima, pri Grand Budapest hotelu.

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Sem mislil, da sem edini, ki ni spustil duše :)

 3. zelda pravi:

  očitno se je ena sds ovca premislila in bo raje snemala filme,ker bo imela od tega več koristi kot da bo cele dneve blejala pred dobom. :-D

 4. montebuba pravi:

  A million ways to die on the west je solidna komedija in se strinjam prav v vsem kar si povedal :D
  prvi del filma veliko bolj smešen kot drugi del, kot da bi zmanjkalo idej, indijanci proti koncu niso ravno bog ve zabavni, pa nekateri dialogi nasploh so preresni, Liam Neeson pa za spoznanje malce preveč resen za to komedijo.

  Drugače pa dober film, nekaj sekvenc je zares smešnih in genialnih, Seth pa je pokazal da je vražje dober igralec in producent z veliko idejami…nekje v isti rang ga dajem kot Willa Ferrela! Odlična…specifična komedija, ki včasih ni na prvo žogo, včasih pa je tako primitivna da je noro smešna. :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !