Preplavimo Trg: Ljubljana center Balkana

4.06.2014 ob 01:14

Jp, na Kongresnem trgu v Ljubljani se je danes zgodil dobrodelni koncert za žrtve nedavnih poplav na Balkanu. Orjaški dogodek, ki mu ne boste našli para. Na stotine glasbenih zvezd, tudi največjih, kar jih premore bivša Juga. Od Severine in Danijele, do Gibonnija, Lepe Brene, Halida Bešliča in Petra Graša. Janša se lahko postavi na trepalnice, toda Ljubljana je včeraj in danes zvečer najbolj norela prav ob balkanskih ritmih. Še Jankovič je prišel na oder. Objet Danijelo in se malo pokazat pred volitvami. Itak, kaj pa drugega. No ja, dobro so zažigali tudi naši rockerji. Še posebej Grega Skočir, Tomi Meglič in Hamo. Jp, vse tri so spremljali člani skupine Sausages, ki so končno imeli dobrega pevca, če sem malo nesramen. Jp, ko na oder stopi Skočir, Breščanski nima za burek. Raztural je Hamo, raztural je tudi Kreslin, a kot sem že dejal, največjo žurko so ujeli balkanski zvezdniki, ki imajo pač prezenco in karizmo, o kateri lahko naši le sanjajo. Resnično velik koncert, ki sta ga ves čas seveda kvarila voditelja Boštjan in Ula. Ne me jebat no. Ne moreš dat takega sranja na oder pri tako pomembni zadevi. Zakaj to ni jasno, res nimam pojma. In da ne pozabim, Klinar poje kot bi pel Nick Nolte, Tokac pa zgleda kot Grizzly Adams. Eto.

In hej, RTV Slo so res bebci, da so prekinili prenos, saj so imeli končno nekaj dobrega za predvajat. Hvala bogu, da so šibali dalje na 24ur.com in da sem uspel ujeti tudi Gibonnija. Na koncu je prišel. Jasno, na koncu vedno pride najboljše. Največji car kar jih je. Pika.

 

8 komentarjev na “Preplavimo Trg: Ljubljana center Balkana”

 1. Peter pravi:

  Severino in Danijelo šteješ med t.i največje? Kaj že?
  Kakor za koga.

  Se mi pa Janković gabi s takšnim vedenjem oz. dejanji. Seveda, svojim bo takoj pomagal, drugim pa…

 2. PPP pravi:

  Gibonni je drugi največji, prvega Tošeta žal ni več med nami. Je pa še eden največjih na svetu, Vlatko na kitari, ta drugi svetovni Makedonec

  Severina in Danijela nista exyu scena zame, mogoče Severina še ima kakšen svetel glasbeni trenutek, poje precej povprečno, smo pa videli druge kvalitete pred časom, to pa ja…

 3. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Peter, kdo pa je tvoje večji od Severine? Razen morda Cece seveda.

  PPP, pusti oseben okus, dejstvo je, da večje zvezde in ikone od Severine na Balkanu praktično ni.
  Toše legenda, ampak ne pozabi, da ni bil avtor, Gibonni je.

 4. Katrina pravi:

  Vztrajala do desetih, potem pa morala zaradi jutranjih obveznosti iti. Se pravi, zamudila sem tiste, za katere se šla na trg :) Severino, Masima in Gibonija.

  Se strinjam s teboj, voditeljski par Klun in Ula sta bila pod vsako kritiko. Raje bi gledala njeno mamo kot njeno nebogljenost. A ni tako, da bi morali voditelji vsako besedo vnaprej pripravit in natančno izračunat, koliko časa bodo na odru? Ta dva sta bila kot izgubljena v vesolju, ko ti pa že stotič povejo, kako dober si, da si doniral karto ali karkoli, se ti pa že zagabi.

  Od nastopajočih pa: sram me je bilo, ko se nažigali “mi delamo galamo in super se imamo”. Jebenti, no, saj to še na žur za osnovnošolce ni. In partyzani, super, vsi tisti Bošnjaki, ki so jim dragi umrli v Srebrenici so bili sigurno zadovoljni, ko so nažigali od Vardara pa do Triglava. A ta Klinar razen da se fura na ta sentiment res ne zna ničesar več?

  In čestitke telovadcema, akrobatoma ali kar sta že bila. To kar sta izvedla na vrh odra (bruhala plamene), ne nepozabno. Čestitke Blažu in Boštjanu. Ne vem, zakaj je voditeljica bila skrivnostna z njunimi priimki.

  Od nastopov so mi bili všeč Divlje jagode, Manusche (a se tako piše), Kalifornia, mladi Padgurci, ki so jo zažingali po domače, Neisha mi je šla pa na živce, ne vem zakaj, a je imela premočno ozvočenje, jaz sem slišala samo kričanje :)

 5. Peter pravi:

  Ne mi rečt, da so oslarije tipa Moja štikla, Ante, Djevojka sa sela, Mala je dala itd iber huda kvaliteta. Mediji iz nje delajo nekakšno zvezdnico (da ne rečem sex bombo) toda ali je ona dejansko tega vredna? Glasba na nivoju Saše Lendero. Kar se Severine tiče, sta mogoče izjemi komada Gardelin in še en komad samo se ne spomnim naslova.
  Ceca je kot pevka bolj prebavljiva od Severine toda, razen nekaj svetlih izjem, njena glasba nič posebnega. Iz obeh se dela iz muhe slona.

  PPP, ima prav. Sedi, pet.

  Pa še to. Upam pa, da bo podoben koncert kdaj v Zagrebu, Beogradu ali pa na primer v Sarajevu (seveda ne zaradi takšnih in drugačnih nesreč). Imam občutek, da do tega ne bo nikoli prišlo. Možno le v Sloveniji…

 6. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Kje za vraga sem rekel, da je njena muska kvalitetna? In od kje ideja, da superzvezdništvo vedno pomeni kvaliteto. Prej nasprotno. Le glede Lenderove ga serješ. Severina je nekaj svetlobnih let pred njo, tudi glasbeno. Lenderova nima niti enega kul komada, Severina jih ima kar nekaj. Ni vse Štikla pa Ante veš.

  O takih komadih lahko Lendero & co. le sanjajo. Če to ni jasno, bog pomagaj.

  https://www.youtube.com/watch?v=8ORsu6biK9E
  https://www.youtube.com/watch?v=wAUPENzpd_o
  https://www.youtube.com/watch?v=tK4yHzvDl_4
  https://www.youtube.com/watch?v=eptyQAvluBc

 7. PPP pravi:

  Iztok, več ali manj nam je jasno glede Severine. Je pa nivo medijev in kvazinovinark, ki jo forsirajo, podoben kvaliteti glasbe. Instant, konzumiraš in izpljuneš, tako kot večina stvari danes.

  Glede avtorstva za Gibonnija imaš pa prav, kot pevec pa ni čisto v vrhu, čeprav je vrhunski interpret. Dejansko ti tehnično niti ni potrebno biti top, da si lahko vrhunski vseeno. Vsaj v glasbi je tako.

 8. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Itak, da so mnogi boljši vokalisti od njega, recimo Toše, Cetinski, Karan, Giulianno, ampak Gibonni ima cel paket in zapakira ga tako vrhunsko, da mu skorajda ni para.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !