Recenzije: Big Ass Spider, 3 Days To Kill, Walk of Shame, That Awkward Moment

23.05.2014 ob 22:03

BIG ASS SPIDER

Super zajebancija, eden boljših mockbusterjev zadnjega časa. Razgibano, zabavno, suvereno in za take vrste film dobro odigrano. Še posebej s strani glavnega junaka Grega Grunberga, lovca na pajke, ki vojski pomaga ujeti orjaško pošast, ki lomasti po mestu in pobija nič hudega sluteče meščane. Jp, tudi kultna Lin Shaye je zraven, skratka, fajn filmčič za odštekano sprostitev in za možgane na pašo.

Ocena: 7/10

3 DAYS TO KILL

Škoda, da tale film po obetavnem uvodu in sila netipičnem imidžu ter skulirani drži Kevina Costnerja, ki se znajde v navzkrižnem ognju sredi Beograda, hitro tako zelo zavozi in izgubi žanrski kompas. Ma kaj izgubi, nabijati začne s skrajno površnim, neprepričljivim in dolgočasnim miksanjem akcijskega trilerja in družinske drame, kjer plačani morilec za zdravilo proti raku uboga skrivnostno Vivi Delay (skrajno slaba predstava Amber Heard) in zraven rešuje še svoj odnos s hčerko (tečna Hailee Steinfeld) in bivšo ženo (Connie Nielsen). Jason Statham je v Cranku vse skupaj počel veliko bolje, 3 Days To Kill, sicer delo režiserja McGja, ki nam je dal zelo skulirane Charliejeve angelčke, pa se bo v spomin vtisnil samo po prizoru, ko bomba razčefuka hotel, na katerem je napis Jugoslavija.

Ocena: 3/10

WALK OF SHAME

Če hočete totalno zoprn, otročji in idiotski film, je Walk of Shame idealna izbira za vas. Takega sranja pa še ne, jebemti ej. In Elizabeth Banks, joj, kako grozna je, joj, kako hudo gre na živce. Jp, tole je Scorsesejev After Hours wannabe. In film, ki pogori na celi črti. Samo za tiste, ki niso v lajfu videli še nobenega filma.

Ocena: 1/10

THAT AWKWARD MOMENT

Ah, no, ne moreš leta 2014 prodati tako poceni derivata Ameriške pite. Tako zelo navadne in povprečne hormonske komedije, kjer trije prijatelji (Zac Efron, Michael B. Jordan, Miles Teller) pač hodijo na različne zmenke. To je film za vrtec, ne pa za slovenska kina. Ne ga srat, no. Dolgočasno, premalo zabavno, prozorno in hitro pozabljivo.

Ocena: 3/10

 

4 komentarjev na “Recenzije: Big Ass Spider, 3 Days To Kill, Walk of Shame, That Awkward Moment”

 1. spookymulder spookymulder pravi:

  Za 3 dni za uboj se bom kar strinjal, da gre za skupek brezglavih klišejev in akcijskih stereotipov, me je pa nasmejala ameriško videnje (oziroma bolje rečeno paranoja) evropskega (natančneje francoskega) “socializma”, ko se Costnerju v stanovanje naselijo squatterji, policisti pa ne samo, da raje gledajo nogometno tekmo, kot da bi mu pomagali, temveč mu celo razložijo, da nezakonitih priseljencev pozimi zaradi mraza ne more izseliti iz svojega stanovanja. In še par takih ameriških “cvetk” je v filmu, ob katerih sem se res nasmejal, vse ostalo pa je akcijsko pokopališče sivih celic. Ocena: 50,01% (predvsem zaradi smešnih ameriških klišejev)

  Niti najmanj pa se ne strinjam s tako slabo oceno komedije Seks na eks, ker je mene čisto prijetno nasmejala, hkrati pa je izpostavila tudi zelo dobro poanto, kako ljudje radi druge posplošujemo s stereotipi (ker je ženska v seksi obleki, je zagotovo prostitutka) in zato v sodobnem svetu nihče ni več pripravljen sočloveku v stisku priskočiti na pomoč, temveč vsakdo misli, da gre za neko prevaro, oziroma poskuša nesrečo drugega celo izkoristiti v svoj prid. Elizabeth Banks pa je, poleg tega, da je čudovit bonbon za oči, tudi ravno prav jezikava in zabavna, sploh v prizorih s temnopoltimi preprodajalci drog. Poleg tega pa je tudi poučno opazovati, kako ji najbolj pomagajo ravno tisti, za katere bi to najmanj pričakovali, kar se velikokrat zgodi tudi v resnici. Ocena: 69,16%

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ti priseljenci so itak odveč, pojma nimam, zakaj sploh so v filmu. Mašilo.
  Ti to resno za Seks na eks? Jao, prijatelj, kaj si skadil pred ogledom, da v taki ceneni pizdarji najdeš celo neke globoke poante :) Fak no, film je totalni šit.

 3. spookymulder spookymulder pravi:

  Tisti priseljenci so verjetno samo odsev ameriške konzervativne frustracije z njihovimi nelegalnimi priseljenci iz latinske Amerike … in ravno zato je tako zabavno, ko vidiš, kako si v svojem neracionalnem strahu predstavljajo Evropo … pa čeprav v Evropi sploh nimamo kaj bistveno boljšega odnosa do nelegalnih priseljencev.

  Poanta, ki sem jo izpostavil v filmu Seks na eks pa ni niti približno globoka, temveč čisto osnovno sporočilo filma, zato bi verjetno jaz moral vprašati tebe, kaj si skadil pred ogledom, da tega nisi videl. ;-) Pa kot rečeno, tudi zgolj kot komedija me je film čisto prijetno nasmejal.

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ne govorim, da nisem videl, ampak tako slabo je narejeno, da ni vredno niti te klise poante.
  Okej, stekam priseljensko foro, ampak zakaj so jo dali v ta film nimam pojma.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !