Game of Thrones (Season 2)

22.05.2014 ob 01:26

Razočaran. Kar precej, če sem iskren. Premalo zares dobrih momentov, premalo tistega, kar me je tako zelo navdušilo v prvi sezoni. Dve, morda tri izmed desetih epizod je bilo dobrih, ostale so bile precej dolgočasne in premalo zanimive. Manjkala sta tudi Jason Momoa in Sean Bean. Njune karizme in prezence nima nihče od preostale ekipe. Žal. Brez njiju je ta serija izgubila modžo, če me že vprašate za mnenje. Game of Thrones 2 izgleda kot vaja za Game of Thrones 1, če povem direktno. Celo razmišljal sem, da bi nehal gledati. Pa me je vseeno potegnilo nazaj, še posebej takrat, ko so stvari vendarle stekle in se postavile na pravo mesto. Prva sezona je bila presežek, druga ni nič posebnega. Eto. Pa vse to dogajanje na večih frontah istočasno. Saj je zanimivo, intrigantno in dobro spleteno, toda nobena zgodba ni zares super solo, vse skupaj pa se ravno tako ne znajo sestaviti v zadovoljivo celoto. V prvi sezoni so se znale, v drugi se jim o tem le sanja.

Ocena: 6/10

 

9 komentarjev na “Game of Thrones (Season 2)”

 1. Pepi pravi:

  O, prima. Si pogledal. Strinjam se, da je slabša od 1. sezone, ker res preočitno vse stavi na deveto epizodo, ko gre all out (režiral jo je Neil Marshall) … meni se sicer zdi manj slabša kot tebi, pa tudi ne manjkata mi Bean in Momoa (slednji ujame celo cameo), ampak ja. Zdaj, ko gre h kraju tudi četrta sezona, se kaže, da je druga v bistvu najlsabša izmed štirih. Vsaj meni. So bili pa kul momenti — Aryini pogovori s Tywinom, njene interakcije z Jaqenom (morilcem v Harrenhallu), Tyrionovo haranje po King’s landingu, Theonov del štorije tudi … Dolgočasna in da ne rečem slabo izpeljana pa sta bila Jon in Daenerys. In do neke mere Robb.

 2. Urska pravi:

  Druga sezona je bila res malo bolj medla. Se je precej vlekla. Zato pa tretja sezona nadomesti vse za nazaj ;) cetrta je tudi bolj dinamicna.

 3. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Pepi, deveta epizpda je kul, se strinjam. Jp, Momae se pojavi v devetki, noro dober moment zame.
  Nekaj kul momentov je, tu ni dileme, zato sem tudi dal 60 %.
  Jon Snow prizori meni niso bili napačni, še posebej, ko ga je tista deklina zezala, da je še vedno devičnik.

 4. Pepi pravi:

  Mja, saj ne rečem, njuna interakcija je kar simpatična … ampak nekoliko čudno je bilo, da so ga (Jona) njegovi šefi kar pustili tam, da jo sam obglavi in šli dalje, ker da se jim kao mudi. Pač plot device, brez kakšne pametne logike. Take zadeve mi gredo na živce, pa ne samo pri Igri prestolov. Momoa se pojavi pa v desetki, ne v devetki. :D

 5. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  V desetki, ja, imaš prav :)

 6. montebuba pravi:

  hej Iztok lahko prosim malo pomoči! Rabil bi en dober citat; maš kakšne :) :)

 7. Celzij pravi:

  Iztok, ko boš gledu 3. sezono boš goltal epizode.

  Kdaj jo boš pogledu? Svetujem čimprej, potem pa še 4. sezono, tako da si na tekočem, da ne naletiš na slučajne spoilerje na Youtube, FBju itd…

 8. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Tule imaš nekaj filmskih:
  http://en.wikipedia.org/wiki/AFI%27s_100_Years…100_Movie_Quotes
  Pa nekaj od znanih ljudi:
  http://www.cs.virginia.edu/~robins/quotes.html

 9. :) pravi:

  Če si nad to sezono razočaran, boš nad tretjo in četrto navdušen. Meni osebno sta bili prvi dve sezoni dokaj dolgočasni, sploh prva in prva polovica druge, ampak sem se nekako prisilila in gledala dalje – ni mi žal. TOP serija.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !