Miroslav Škoro (Festivalna Dvorana Lent, Maribor)

18.05.2014 ob 19:08

To je on, Miroslav Škoro, slavonski poet in romantični patriot, ki s svojmi baladami rad poboža dušo nežnejšemu spolu. Resda ni moja scena, kar pomeni, da sem se na koncertu znašel zaradi svoje boljše polovice, toda mirne duše lahko zapišem, da je dober glasbenik, dober pevec in prepričljiv performer.

Dvorana je bila sicer katastrofalno zračena, zato so se gledalci začeli kmalu kuhati, poleg tega pa mi ni jasno, zakaj so nekateri sploh prišli. Sedeli so za mizo, tu in tam zaploskali, se pogovarjali in obnašali tako, kot da bi prišli na pogreb ne pa na glasbeni koncert. Škoro, ki nas je med komadi ves čas zabaval z raznimi zgodbicami in šalami, ki se jih ne bi branil niti kak profi stand up komik, je imel na koncu te turobne atmosfere po moje polno kapo, zato je začel špilati svoje najbolj znane patriotske komade, ki so dvorano vendarle spravili na noge in pred oder.

Je bil pa v zajebani situaciji, če prav pomislim. Vedel je, da je prvič v Mariboru, torej pred umirjeno slovensko publiko, vedel pa je tudi, da ga čakajo hrvaški navijači z zastavami, ki jih seveda ni smel razočarati in pustiti na cedilu. Škoro resda ni Thompson, toda ipak je Škoro, se pravi muzičar, ki igra tudi na noto hrvaškega patriotizma med državljansko vojno v bivši Jugi. Lahko rečem, da se je dobro znašel in obvladal situacijo. Je pa zanimivo, da se je največja žurka začela ravno med patriotskim delom, kjer so uživali in noreli tudi slovenski gledalci. Škoro zna, od Škorota bi se lahko tudi Slovenci naučili kaj pomeni spoštovati in ljubiti lastno državo. Tega ne zmore noben slovenski glasbenik, tu so slovenski glasbeniki v premerjavi s Škorom navadni kmeti in amaterji, ki imajo v glavi, da je harmonika znak patriotizma in slovenstva.

Fajn koncert, kjer je Škoru pomagala tudi Lidija Bačič. Lepe pesmi, nikoli na prvo žogo, vedno narejene tako, da nekaj povedo in da se lahko poslušalci v njih najdejo. Tudi tiste patriotske, ki jih imajo nekateri za nacionalizem.

 

8 komentarjev na “Miroslav Škoro (Festivalna Dvorana Lent, Maribor)”

 1. Gregor pravi:

  Škoro je legenda kakorkoli obrnes in pred kratkim je odlicno zaprl usta enim nergacem in lepo razlozil razliko med patriotizmom in nacionalizmom. Meni je fenomenalen!

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Kaj pa je rekel?

 3. Svit pravi:

  Tole si sel gledat? A resno? Mislim, saj o okusih se ne razpravlja, vendar da gres na koncert hrvaskega nacionalista in povelicevalca hrvaskega fasizma? V cem pa je on boljsi od Tompsona, kateremu je Nemcija prepovedala koncerte zaradi povelicevanja ustastva?

  A se samo zajebavas? Toliko dobrih koncertov, nekaj tednov nazaj fenomenalni akusticni koncert Siddharte, ti pa kupujes karte za Skorota, Seke Aleksic in podobna sranja…

  No, haz se vedno upam, da je to zajebancija…

 4. Svit pravi:

  Koncert Siddharte v Celju, pred tvojimi vrati seveda, sem pozabil dopisati…,

 5. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  O Skoru s tabo ne bom, ker provociras, o Seki tudi ne, ker nabijas, Siddharta pa me ne zanima. Me pa vseeno zanima, kaj so ti dobri koncerti, ki naj bi jih bilo ogromno vsak teden.

 6. Svit pravi:

  Aja, sorry. Tebe Siddharta ne zanima, tebe zanimajo kvalitetni koncerti.

  Ti javim, ko bo kje Werner, Davor Radolfi ali Jasmin Stavros.

 7. Svit pravi:

  Nabijam? Se pisal si o koncertu Seke, jebemti no!

 8. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Škoro niti pod razno ni kot Werner in Stavros, če tega ne ločiš, bog pomagaj, Radolfi pa ima nekaj čisto okej komadov. Glede Seke, o njenem koncertu sem pisal sto let nazaj, pa se takrat nisem nikjer zapisal, da sem kupil karte in da sem šel dejansko na koncert potem. Daj zberi se in bodi natančen, če že nabijaš.

  In ne, ne rabiš mi dajat teh datumov, bom pa vesel, če me opozoriš, kdaj bodo DMX in Rick Ross na Pagu ter George Clinton v Laškem.

  Je pa tvoje posploševanje skrajno butasto, kao, če greš na Škora, potem hodiš na Stavrosa in Wernerja, če ne greš na Siddharto, pa greš avtomatsko na drek koncerte. Daj no, pa kolko si star. Očitno tako malo, da še prvega odstavka zgoraj nisi prebral, da bi videl zakaj sem sploh šel na ta koncert.

  In hej, od kje ideja, da sem kupil karte? Fak no :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !