Recenzija: Pompeii

28.02.2014 ob 13:51

POMPEII

Film, ki bi nujno rabil boljšega režiserja in precej več kvalitete, pa tudi film, ki kljub temu ni tako zelo napačen. Še posebej, ko pridemo do konca, do drznega zasuka, ki si ga ne bi upal skoraj noben drug popcoprn film. Jp, Pompeii, malo mačo film, malo zgodovinski epos, malo pa film katastrofe, se konča na enkraten način. Tako, da boste komaj lovili sapo, in tako, da se boste spraševali, če ste videli prav. Take vrste filmi se nikoli ne končajo na tak drzen način. Take vrste filmi so ponavadi zelo user friendly. Pompeii je druga scena, Pompeii ima jajca, pa četudi jih pokaže šele proti koncu in na koncu. Kit Harington je okej, Emily Browning ni tako zelo moteča, Kiefer Sutherland je povprečen in premalo prepričljiv, Adewale Akinnuoye-Agbaje pa je faking awesome in ukrade vsak prizor, v katerem se pojavi. Že zaradi njega je tale film vreden gledalčeve pozornosti, jebemtiš. Res je kul, res je tak, da bi lahko kot za šalo odfural cel film na svojih ramenih, ali še bolje, ko ga ni na sceni, film crkuje. Pompeii niso presežek, so pa povsem zadovoljiva mešanica filma katastrofe in pustolovskga spektakla, kjer bi boljši režiser seveda iztržil dosti več.

Ocena: 6/10


 

4 komentarjev na “Recenzija: Pompeii”

 1. montebuba pravi:

  hvala da nisi povedal konca saj bi pokvaril vzdušje.
  Ja Adewale Akinnuoye-Agbaje je bil odličen že v Mumiji 2 in v Monku.

 2. Tomo pravi:

  Od Andersona nikoli ne pričakujem vrhunskih filmov,vendar je z zadnjimi Resident Evil razočaral ker tudi prvi del ni bil vrhunski a vseeno soliden,čeprav mi dvojka boljša.Mortal Kombat in Event Horizon sta mi ok,Soldier bleda kopija Blade Runnerja in Univerzalnega vojaka,AVP poden,Trije mušketirji nepotrebni,Death Racea pa nisem gledu.Pompeje pa kar hvalijo,čeprav bi Roland Emmerich opravil malenkost bolje.

 3. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Resident Evil: Afterlife mi je bil kul, drugače pa Anderson res ne snema ne vem kako dobrih filmov. Tudi Event Horizon je meni hudo povprečen. Zanič filmografija. Če prav pomislim, je Pompeii morda celo njegov najboljši film.

 4. montebuba pravi:

  Pogledal film in mi je bil super seveda z grenkim priokusom. Odlični so bili vsi izstopal je Agbaje! Jasno je da so morali scenaristi narediti neko “zgodbo”, saj če bi prikazovali le izbruh bi izpadlo kot dokumentarec.
  6/10

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !