Kulti in klasike: Jailhouse Rock (1957)

25.02.2014 ob 15:40

JAILHOUSE ROCK

Jailhouse Rock, kjer Elvis fura etitjud Jamesa Deana, je na trenutke presenetljivo prebrisan in insajderski film o glasbeni industriji in šovbiznisu, bolj resna in zajebana drama kot pocukran mjuzikl, kar je seveda dobro, gledljivo in na dovolj kvalitetni ravni, da gledalec Elvisu odpusti manjko malce boljših igralskih sposobosti. Da Elvis misli resno, pokaže že v uvodu, ko med gostilniškim pretepom ubije nekega možakarja, pride v arest in si dovoli pobriti svojo znamenito frizuro. In seveda tudi v nadaljevanju, ko oklofuta prevarantskega lastnika založbe, ki njegovo pesem podari nekemu drugemu pevcu. Lahko bi rekli, da je prav Jailhouse Rock pavšalna biografija Elvisa Presleyja, čisto okej in korektno napravljen film, kjer seveda zmaga naslovna pesem, verjetno bolj znana od samega filma. V uho gresta seveda tudi You’re So Square Baby I Don’t Care in Young And Beautiful, ki ju tako kot legendarno Jailhouse Rock spremljajo zelo solidne sekvence, skratka, pred vami je čisto dobra glasbena drama, ki ji čas ne more do živega. Plus Judy Tyler, ki je v prometni nesreči umrla samo nekaj dni po koncu snemanja.

Ocena: 7/10

 

6 komentarjev na “Kulti in klasike: Jailhouse Rock (1957)”

 1. Vid Šteh Vid Šteh pravi:

  Malce sem neodločen glede Elvisovih igralskih sposobnosti. Mislim, da jih je imel, samo da so ga vedno porinili v filme z isto vsebino, kjer je igral frajerja s kitaro. :) Typecast, torej.

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Morda imaš prav, ampak vseeno ni bil Frank Sinatra. Je pa res, da je bil tako čeden in karizmatičen, da mu sploh ni bilo treba kaj dosti igrati :)
  So pa bili vsi ti filmi res samo promocija njegovih pesmih, kot kakšni dolgi videospoti.

 3. montebuba pravi:

  hej si že pogledal Flawless ali pa novi film Pompeii;

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Pompeii gledal danes, recenzija sledi kmalu.

 5. Tomo pravi:

  Elvisovih filmov nisem nikoli glih čislal ker sem imel občutek da igra samega sebe.Mi je pa zelo dober biografski film ki ga je režiral Carpenter kjer je Elvisa prepričljivo igral Kurt Russel.

 6. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Itak, da igra samega sebe. Zato jih je tudi snemal. Pač promocija njegove muske in njegovega lika. Po moje mu ni najbolj pasalo, ampak biznis je biznis.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !