Ukrajinska revolucija

23.02.2014 ob 20:05

Če se greš revolucijo, se jo pojdi tako kot v Ukrajini. Če nimaš jajc, raje ostani doma in drkaj na Janšo in Jankoviča. Pika.

 

8 komentarjev na “Ukrajinska revolucija”

 1. spookymulder spookymulder pravi:

  Kolikor vem, so se v Ukrajini že šli revolucijo in Janukoviča enkrat že odstranili z oblasti, pa ga potem znova izvolili in sedaj ga znova mečejo na cesto. Dokaj slab zgled. Prav tako pa ne verjamem, da je sprememba mogoča samo preko nasilja in žrtev, kot tudi dvomim, da bi tisti, ki danes pokajo od navdušenja nad takimi nasilnimi revolucijami, dejansko bili pripravljeni pri čem takem tudi aktivno sodelovati in nositi glavo naprodaj.

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ni samo nasilna revolucija, so tudi novi obazi, za katere bodo ljudje lahko volili na volitvah. Za razliko od Slovenije, kjer alternative sploh ni bilo, le neka maškaradna pizdakanja za brez veze in brez poante, pa deljenje rožic policiji. Ne ga srat no.
  Janukovičeve preteklosti ne poznam. Očitno so mu dali še eno možnost kot Berlusconiju, a jo je zajebal na polno kot vidiš.

 3. spookymulder spookymulder pravi:

  Ja, novi obrazi malo morgen … verjetno misliš na brata Kličko, ki pa niti nista nova, saj sta nastopila že na ukrajinskih volitvah leta 2012, pa prišla šele na tretje mesto, za zmagovalcem Janukovičem in stranko Timošenkove. In verjetno ne bo nič drugače niti na napovedanih predhodnih volitvah, kjer se bo večina volivcev raje kot za radikalne spremembe spet delila na pro-rusko Janukovičevo stran in evropsko Timošenkino stran. Verjetno se bo Timošenkova sicer potem povezala s Kličkoma, vendar je to potem spet enak scenarij, kot po prvem strmoglavljenju Janukoviča, ko je preprosto počakal, da so se vroče revolucijske glave ohladile in so se med seboj sprli, potem pa se je zopet zavihtel na čelo države.

  In enako je tudi pri nas, saj imaš tudi pri nas nove obraze združene levice pa jih verjetno na volitvah ne bo nihče volil, ker bo večina spet izbirali samo po rdeči ali črni liniji najmanjšega odpora.

 4. Tomo pravi:

  Ukrajinci bojo šli z dežja pod kap,Timošenkova pa jim bo spet kradla in vse je bilo izpeljano spomočjo zahoda in neonacističnih huliganov.

 5. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Tomo, če se ne motim, Timošenkova ne bo kandidirala.

  Spooky, vseeno gre za lep dokaz, da lahko prefukaš koruptivnega predsednika, če izvedeš pravo revolucijo in ti ni treba tako daleč kot v Libiji recimo. Le vztrajati je treba. V Mariboru so, drugje žal niso.

 6. Makanaki pravi:

  Bojim se, da politiki ne morejo ustvariti blagostanja za državljane. Za to je potrebno nekaj več, samo še ne vemo kaj. Oni bi v bistvu morali samo pripraviti teren in pogoje, da državljani potem lahko funkcionirajo.

 7. Makanaki pravi:

  Pri nas pa delajo samo stvari, da nas omejujejo. Ne smeš tega, onega, da lahko narediš 1 stvar, rabiš najprej 20 stvari itd. Pa miselnost je treba spremeniti. Samo za primer- kar se podrtih dreves žleda tiče : pri nas pravijo, da spravilo tega lesa tudi stroškov ne bo pokrilo, avstrijci in italijani so pa v vrsti stali in se zanimali za ta les, da ga pospravijo in odpeljejo. Mislim, kako to?

 8. Nick pravi:

  @SPOOKY, citiram: “In verjetno ne bo nič drugače niti na napovedanih predhodnih volitvah …”

  Volitve bodo predčasne, ne predhodne ;) pa vendar tu vidim problem. Volitve morajo biti PRAVOČASNE, ne predčasne.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !