Recenzija: On the Road

12.02.2014 ob 00:15

ON THE ROAD

On the Road, sicer delo Walterja Sallesa, tudi režiserja filmov Central do Brasil in Diarios de motocicleta, perfektno ujame generacijo bitnikov in gledalca zelo dobro, razgibano, gledljivo in prepričljivo vrže na cesto, v nastajanje kultnega romana On the Road, ki ga je napisal Jack Kerouac, ki bi bil sto posto ponosen na tale film. Na tole premalo cenjeno cestno odisejo, kjer Kerouaca in njegovega prijatelja Neala Cassadyja zelo okej odigrata Sam Riley in Garrett Hedlund. Super je tudi spremljevalna ekipa, ki jo poleg zelo solidne Kristen Stewart sestavijo Amy Adams, Steve Buscemi, Viggo Mortensen, Terrence Howard, Kirsten Dunst in Alice Braga. Vsi so dobri, vsi ujamejo svojih pet minut, vsi bi si zaslužili nominacije za stranskga oskarja, če prav pomislim. Jp, On the Road je doti boljši od leto kasneje posnetega Big Sura, ki je Kerouaca ujel po slavi romana On the Road. Je fajn poklon nastanku znamenitega testamenta bitništva, ki ga Salles, kot sem že povedal, skine v nulo kot radi rečemo.

Ocena: 77 %

 

8 komentarjev na “Recenzija: On the Road”

 1. simon pravi:

  in kaksna je formula za pridobivanje procentov ocene?

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Nobene filozofije, isto kot prejšnje ocene, le da več manevrskega prostora. Boljši kot je film, več procentov nabere.

 3. Tamara pravi:

  A tako ti je bil všeč? Jaz sem ga začela gledati in ponavadi film vedno pogledam do konca, tega pa nisem mogla. Po pol ure sem preprosto nehala ker se mi je zdel dolgočasen, razvlečen, ni me pritegnil preprosto…

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Kako dolgočasen, če se nenehno kaj dogaja.

 5. Tamara pravi:

  Ne spomnim se več vsebine, ker sem ga gledala kar nekaj časa nazaj, ampak v prve pol ure se očitno ni kaj preveč, glede na to da sem nehala gledati ker se mi je zdel brezvezen grdo rečeno :)

 6. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Hm, v prve pol ure se začne potovanje z avtom po Ameriki, srečevanje neštetih likov, žuranje in norenje. Niti pikice dolgočasno.

 7. Tamara pravi:

  Meni osebno je bilo. ;) Vsak ima seveda svoj okus za filme pa kaj se komu zdi dolgočasno. :) Ni me pritegnil, to je to. :)

 8. Didl pravi:

  Dobra adaptacija, ki dobro ujame duh knjige in to beatniško generacijo. Nevem zakaj je bil film tako slabo sprejet, saj si ne predstavljam kako drugače bi povzel knjigo.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !