Cinkarna pobila vse Celjane?

12.02.2014 ob 23:47

Če je vse to res, je treba krivce pripeljati pred zid in postreliti brez milosti. Pizda jim materna.

http://www.24ur.com/novice/slovenija/ze-desetletja-prikrivajo-zastrupljanje.html

null

 

6 komentarjev na “Cinkarna pobila vse Celjane?”

 1. spookymulder spookymulder pravi:

  No, potem lahko v prvi vrsti pripelješ pred strelski zid družeta Tita in njegove gospodarstvenike, ki so se šli plansko gospodarstvo in sredi mest postavljali nevarne kemične industrije, ne samo v Celju temveč tudi povsod drugod po Jugoslaviji. Saj v prispevki lepo povedo, kakšne metode so takrat imeli, torej da so spuščali v ozračje strupene snovi ponoči, ko ljudje niso videli, ali pa so jih ustrahovali, če so hoteli javno spregovoriti, da je kaj narobe. To je bila pač tisti obraz Jugoslavije, ki so ga nekateri izbrisali iz spomina in v mislih ohranili samo neko pravljično deželo enakosti in izobilja. ;-)

  Nadalje pa lahko seveda ugotovimo, da se je tudi po osamosvojitvi nadaljevalo prikrivanje in da okoljske službe niso opravile svojega dela, oziroma da je pri podiranju stare cinkarne očitno prišlo celo do neke vrste mafijskega ravnanja z odpadki, ki je sicer stalnica npr. v Italiji, kjer se industrija s pomočjo kriminalcev poceni znebi nevarnih odpadkov tako, da preprosto ponaredijo dokumentacijo in jih odvržejo ali zakopljejo brez nadzora ter tako ustvarijo časovno ekološko bombo. In očitno se je nekaj podobnega dogajalo tudi pri nas, zato je čisto prav, da je civilna iniciativa v zgodbo vključila tudi institucije evropske unije, ker očitno država rabi nek pritisk od zunaj, da se pri nas kaj premakne.

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Tito je mrtev, dajmo prefukat tiste, ki so še živi in krivi za tole sranje.

 3. spookymulder spookymulder pravi:

  No saj, to s Titom je bila bolj bodica zate ;-) , drugače pa, kot rečeno, pri podiranju stare cinkarne je očitno bila na delu gradbinska mafija, ki je delovala v stilu italijanske smetarske mafije, vendar pa so očitno lokalni (in verjetno tudi državni) politični interesi preveliki, da bi se zadevo temeljito raziskalo.

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Očitno tudi samih Celjanov zadeva ne moti tako hudo, da bi to množično zahtevali. Pa še župan jih miri, da vse skupaj kao ni ne vem kako nevarno.
  Tule še en zapis na to temo:
  http://iztokgartner.blog.siol.net/2010/11/20/celje-mesto-smrti/
  Pa blok na Celovški 11, kjer je ogromno stanovalcev umrlo za rakom, pa ni v neposredni bližini Cinkarne.

 5. spookymulder spookymulder pravi:

  Ravnanje župana se mi zdi res nenavadno … bojim se, da želi stvari pomesti pod preprogo, da ne bi iz Tehnopolisa padel še kakšen njegov okostnjak.

 6. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Joj, ta Tehnopolis, kako so ga hvalili in napihovali, potem pa je bilo vse skupaj hitro kurac od ovce.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !