Bratstvo i jedinstvo je šlo v kurac

7.02.2014 ob 02:20

Včeraj sem na Tviterju čisto slučajno ujel neko debato o Doris Dragović, ki v tem mesecu v Srbiji planira dva velika nastopa. Itak, Srbi ji privoščijo prazne koncerte in pravijo, da na njihovih tleh sploh ne bi smela nastopati, saj je v času zloglasne operacije Oluja baje podprla hrvaško vojsko in se celo hvalila, da je po njeni zaslugi umrlo nekaj četnikov. O tem ne vem kaj dosti, morda je res, morda ni, a žalosti me dejstvo, da je sovraštvo med Hrvati in Srbi leta 2014 še vedo tako zelo intenzivno. Muzika jih ne zanima, še vedno so obremenjeni s politiko in vojno, ki je divjala več kot dvajset let nazaj. Tega ne bo nikoli konec, saj so drug na drugega jezni tudi mladi ljudje, torej nova generacija, ki ji je stara v glavo vcepila sovraštvo do nekdanjega bratskega naroda. O vsem tem sem se nato pogovarjal  z nekim Srbom in ga povprašal, zakaj ga tako zelo serjejo okoli koncerta Doris Dragović, pa mi je odločno, direktno in nepopustljivo razložil, da je Dragovićeva med Olujo podpirala agresorja, ki je njemu uničil družinsko hišo, za vedno prizadel familijo in izvajal genocid. Prosil sem ga za linke, kjer bi mi to res natančno dokazal, pa jih nisem dobil, le povedal je, da jih je veliko in da je z Dragovićevo za vedno zaključil. Iz tega mladega človeka je lilo sovraštvo do Hrvatov. Če je tako zelo jezen na Dragovićevo, ki je ipak samo pevka, kako jezen mora biti šele na Hrvate, jebemti ej. To se res ne bo nikoli nehalo. Hrvati in Srbi bodo na bojni nogi zaradi nedavne vojne očitno za vse večne čase. Itak, na koncu mi je povedal, da so se narodi Jugoslavije sovražili že od nekdaj in da jih je Tito pač umetno držal skupaj. Žalostno, res, ko ugotoviš, da narod ni skregala le politka, ampak da je skregan tudi brez tega.

 

12 komentarjev na “Bratstvo i jedinstvo je šlo v kurac”

 1. Lazo pravi:

  ja dobre odnose gradiš leta zjebeš pa jih v trenutku.

 2. vinko pravi:

  hec je v tem, da je tako kot še nekaj hrvaških pevcev, da ne rečem zaprisegla , da v Srbiji nikoli ne bo nastopala potem pa so vsi ti ko so to izjavljali razen nekaj izjem tam tudi nastopili.

 3. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Hvala bogu, da so si premislili in prišli k pameti.

 4. Tomo pravi:

  Pač nacionalizem dela svoje.Nekoč ni bilo važno kdo si iz kje si kere vere si in še jeziki so skoraj isti.Nato si se pojavli Milošević,Tuđman,Janša in Pučnik ki so nardil štalo in zjebal jugo.Se strinjam da je problem spor med Hrvati in Srbi a mi imamo še večji problem ker smo Slovenci med sabo skregani in se delimo na leve in desne.Mislim da vsi ki so sodelovali pri razdiranju Jugoslavije so sposobni skregat tudi narod med sabo.

 5. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Jp, Slovenci so šli še dlje. Niso skregani z drugimi, raje so skregani med sabo. Noro, res .

 6. IZTOK faking GARTNER » Slovenske nacionalistične budale pravi:

  [...] bebcih, ki zadnje dni drkajo pred njenih prihajajočim koncertom. Ko so se Srbi zgražali nad koncertom Doris Dragović, sem bil razočaran, da je sovraštvo med Hrvati in Srbi še vedno tako živo, ko se nekateri [...]

 7. turbofolker turbofolker pravi:

  Jaz želim verjeti, da pri takih stvareh gre za posameznike.

  Doris pač ni napolnila Arene, ker že kar nekaj let ni posnela nič pametnega. Dejstvo je, da so jo tudi srbski mediji pokopali, ker jih je pač ignorirala.

 8. IZTOK faking GARTNER » Lepa Brena škandal pravi:

  [...] Brena škandal 25.07.2014 To, kar so Srbi pred časom nadrkavali o Doris Dragović, sedaj Hrvati počnejo o Lepi Breni, ki si je polomila obe roki med nesrečnim padcem. Komentarji [...]

 9. E pravi:

  Da fuck!!Iztok trdno se primi stola preden pogledaš ta posnetek.

  https://www.facebook.com/photo.php?v=460592094049289

 10. montebuba pravi:

  Moj stric je bil na službeni konferenci in so za mizo sedele EX-YU DRŽAVE. Pa je en naš Slovenec rekel, da bi blo fajn, da bi se združili nazaj v eno državo. Srb pa je dogovoril Nije prema 200 godina. Tako da so še vedno fejst sprti.
  Hvalabogu. Kako smo mi naivni bi se takoj priklučili v Jugoslavijo, še najboljše da uvedemo nazaj komunizem! AJA SAJ GA ŽE IMAMO! SMC+DeSUS+ZAAB+SD! Pfuj!

 11. montebuba pravi:

  AJA! plus združena levica, utopična stranka!

 12. Mellie Mellie pravi:

  Jugoslavije se rada spominjam tako:
  Yugoslavia – the Good Old Days of Tito-style Communism
  http://youtu.be/0RRnCnO1Y2c

  Ne bi pa več bila del Jugoslavije, ker se še predobro spomnim, zakaj smo šli narazen.
  Zato me domače razprtije, ki se očitno v Sloveniji poglabljajo, še bolj žalostijo.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !