Recenzija: Holy Rollers

29.01.2014 ob 14:07

HOLY ROLLERS

Zgodba mulca Sama Golda (Jesse Eisenberg), ki pade v slabo družbo in začne dilati droge, ne bi bila nič posebnega, če ne bi šlo za ortodoksnega Žida in za resnično zgodbo židovskih dilerjev, ki se zapletejo z izraelskim kartelom. Že če bi poba pogledal kako nespodobno mladenko in si privoščil kozarček alkohola, bi se ga oče javno odpovedal, kaj šele, ko začne ponočevati po barih in preprodajati tabletke ekstazija, da bi pač dobil nekaj denarja in si malo popestril preveč konzervativen in mrtev vsakdan. Zanimiv film, resda ne najbolj dodelan, ko pride do tipičnih for neštetih podobnih kriminalnih dram, toda vseeno vreden pozornosti in firbca. Že zato, da vidiš kako se Eisenberg obnese kot ortodoksen Žid.

Ocena: 58 %

 

6 komentarjev na “Recenzija: Holy Rollers”

 1. montebuba pravi:

  No končno je nazaj tudi Bartha z dobrim filmom, od National Treasures 1 in 2 ga nisem videl nikjer;

  Jesse Eisenberg me je kar prijetno presenetil z vlogo v filmu Now You See Me kjer čarovnika igra dokaj prepričljivo!

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Bartha je kul v tem filmu, ja.
  V trilogiji Tha Hangover ga nisem videl?

 3. Čorbabranec pravi:

  No zapletli se niso z “izraelskim kartelom”. Ne vem kateri film si ti gledal, vendar so se proizvajalci ekstazija nahajali v amsterdamu, fantje iz new yorka pa so bili le prenašalci. Če delaš recenzijo pazi vsaj toliko da se približno držiš dejstev.

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  “In Brooklyn, a youth from an Orthodox Jewish community is lured into becoming an Ecstasy dealer by his pal who has ties to an Israeli drug cartel.”

 5. Čorbabranec pravi:

  Pa niti ne začne “ponočevati po barih in preprodajati tabletke ekstazija, da bi pač dobil nekaj denarja in si malo popestril preveč konzervativen in mrtev vsakdan.”

  Ampak začne z preprodajo, ker želi zaslužiti dovolj denarja, da bi osvojil ljubezen svojega življenja, ki je zaradi svojega skromnega finančnega standarda pač ne more, ker ga njena družina ga zavrača.

  V tem kratkem opisu si naredil toliko napak, da se vprašam če si film sploh gledal in ni čudno, da si mu dal oceno 6 (kar je subjektivno, s tem nimam težav). V glavnem, “katastrofalna recenzija”. Ta film sem sam gledal in vem o čem govorim. Če vse ostale filme tako recenziraš, potem pa Bog pomagaj.

 6. montebuba pravi:

  ne hangoverja nisem gledal;

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !