Recenzija: Inside Llewyn Davis

20.01.2014 ob 00:30

INSIDE LLEWYN DAVIS

Aham, Llewyn Davis je spet super film bratov Coen. Veliko boljši od A Serious Man in True Grit, ki nista bila nič posebnega. Zabaven, prebrisan, gledljiv in tak, da se mu že na daleč poznata Joel in Ethan Coen, ki si za svoj fetiš tokrat izbereta mačko. Škoda, da ni malo krajši, saj bi bil še boljši. V drugi polovici mu namreč zmanjka malce energije in tempa. A nič usodnega, brez skrbi, celota je še vedno učinkovita, prepričljiva in fina glasbena dramska komedija, ki so seveda zasluži tudi nakup vrhunskega soundtracka, kjer kot veste pomaga tudi Justin Timberlake, ki se v svojo majhni vlogici znajde več kot odlično. Ko smo že pri odličnosti, tu je fenomenalni glavni glumac Oscar Isaac, naslovni junak, ki skuša na začetku šestdesetih uspeti v folk glasbi in ugotovi, da bo to vse prej kot lahko. Jebe ga to, da ni dovolj modernen, da je izgubil člana skupine, da se prehitro razjezi, da ne najde pravega menedžerja, da mu založbe in promotorji poberejo skoraj ves zaslužek, skratka, jebe ga vse, kar lahko jebe glasbenika, ki dela z dušo in srcem. Isaac je res super v tej vlogi, Isaac se počuti kot doma, Isaac je bil rojen za junaka filma bratov Coen. Itak, zraven je spet John Goodman, v še eni nepozabni epizodi, v delu, kjer Inside Llewyn Davis rata nostalgičen road movie. Enako dober je tudi F. Murray Abraham, ki sta ga brata Coen potegnila iz naftalina, je pa Carey Mulligan, sicer zelo dobra igralka, tokrat precej površna, neprepričljiva in celo nekoliko zoprna. Inside Llewyn Davis, ki so ga grdo prezrli pri oskarjevski nominaciji za scenarij, je, kot sem že dejal, dober film. Tista mini sledica, ki jih danes v Hollywoodu manjka.

Ocena: 78 %

 

8 komentarjev na “Recenzija: Inside Llewyn Davis”

 1. Didl pravi:

  Ali ni lik Mulligan-ove namenoma skrajno zoprn?

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Poanta je, da ga je odigrala zelo slabo in neprepričljivo po moje.

 3. Filmeraj pravi:

  Meni je bila Carey ravno v tej vlogi zelo prepričljiva. Sploh ker ponavadi deluje tako prijazno in nedolžno, tu pa je popolno nasprotje. Si želim, da bi večkrat igrala v kakšni taki vlogi.

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Nasprotje je res, ampak zelo slabo odigrano za moje pojme.

 5. Filmeraj pravi:

  Zanimivo, ker meni je delovala kot tipična odločna ženska, ki ima nerazrešene težave s svojim bivšim, torej zelo prepričljiva. Ampak dobro, vsak igro dojema po svoje. Me pa veseli, da lahko rečem, da je to prvi film v katerem nisem hotela klofniti Justina Timberlaka, ki bi mu sicer res morali prepovedati igranje v filmih.

 6. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  V The Social Network je bil zelo kul.

 7. Didl pravi:

  Se strinjam Filmeraj, prvič tudi meni Timberlake ni šel na živce, celo smešen je bil. Pesem “Please Mr. Kennedy” gre pa v anale.

 8. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Jp, ta komad in izvedba v tem filmu, sta nad oblaki.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !