Recenzija: Blue Jasmine

5.01.2014 ob 17:51

BLUE JASMINE

Zelo dober Woody Allen. Bolj drama kot komedija. Ne povsem tipični Woody Allen, če prav pomislim. Itak, če iščete naboljšo žensko vlogo lanskega leta, je Cate Blanchett več kot odlična izbira. Tako zelo perfektna je, da ji boste komaj sledili. Če hočeš Cate Blanchett, vse kar lahko dobiš pa je Mery Streep, počakaj. Tudi Sally Hawkins, rojena za filme Woodyja Allena, je izvrstna, toda Blanchettova jo odpihne z ekrana z levo roko. Njen portret sesute in ločene ženske je neverjeten. Je igralska bravura, o kateri bi se morali učiti v šoli. Blanchettova je odlična igralka, toda Allen je iz nje potegnil največ do zdaj. Allen je iz nje potegnil najboljšo igralko vseh časov. Zelo dober film, kot sem že zapisal. Prepričljiv, pameten, dobro nastavljen, še bolje izpeljan, pa tudi s strani vseh ostalih igralcev perfektno odigran. Alec Baldwin, Peter Sarsgaard, Bobby Cannavale, Louis C.K. in seveda Andrew Dice Clay. Vsi so super, iz vseh Allen potegne najboljše, kar je možno v dani situaciji. Blue Jasmine je po dolgem času spet zares dober film Woodyja Allena in eden boljših filmov lanskega leta. Eto.

Ocena: 82 %

 

4 komentarjev na “Recenzija: Blue Jasmine”

 1. IZTOK faking GARTNER » Recenzija: August Osage County pravi:

  [...] hočeš Meryl Streep v August: Osage County, vse kar lahko dobiš pa je Cate Blanchett v Blue Jasmine, počakaj. To, kar Streepova, ta najboljša igralka vseh časov, ob kateri vse druge igralke le [...]

 2. Didl pravi:

  Ei če tukaj zapišeš “Če hočeš Cate Blanchett, vse kar lahko dobiš pa je Mery Streep, počakaj.”

  pri August Osage County pa “Če hočeš Meryl Streep v August: Osage County, vse kar lahko dobiš pa je Cate Blanchett v Blue Jasmine, počakaj.”

  ta tvoja oguljena fraza izgubi smisel. Ne bi raje preprosto povedal, da sta obe dobri?

 3. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Dokler nisem videl Osage, je prva fraza držala.
  A če torej napišeš, da sta obe dobri, si pa izviren in neoguljen :)

 4. Didl pravi:

  Mislim pač, da poveš da sta dobri z drugimi besedami. :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !