Recenzija: American Hustle

2.01.2014 ob 01:45

AMERICAN HUSTLE

Itak, American Hustle nima za burek proti The Wolf of Wall Street. Nič posebnega, če sem iskren. Premalo svežih idej, premalo prave energije, premalo prave karizme. Christian Bale in Amy Adams seveda razturavata, sta pa zato Bradley Cooper in Jennifer Lawrence precej povprečna. David O. Russell zna posneti super film, toda American Hustle ni med njimi. American Hustle je hudo precenjen Donnie Brasco wannabe. Še ena policijska infiltracija in mafijska štorija, ki gledalca napade s klišeji in upa, da nas bo obrnila s preobrati in fintami. Mene ni, jebat ga. Meni se vse skupaj ne zdi čisto nič posebnega. Hajp  je bil ogromen, rezultat je le povprečna kriminalka, ki jo z levo roko presežejo mnogi podobni filmi. Jp, American Hustle je film, ki bi ga Martin Scorsese pustil na montažnem pultu.

Ocena: 60 %

null

 

5 komentarjev na “Recenzija: American Hustle”

 1. simon pravi:

  Nisem se videl ne American Huslta..ne Wolf-a
  samo to recenzijo si napisal tako kot da klubujes uporabniku z imenom Loiter..in kot da si sel v ogled filma z prepricanjem da je slabsi od Wolfa :D

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ah, lepo te prosim no.
  Filma sta si dokaj podobna, pa Russell se spušča na Scorsesejev teritorij, oba sta v igri za nagrade in tako dalje.
  Če že hočeš nabijati v prazno, pa preberi moj prvi komentar Loiterju, kjer povem, da sem na polovici Hustlea in se pustim presenetit za naprej, kar pomeni, da mi ni bil bogve kaj še preden sem sploh spisal oceno za Wolfa in se spustil v butasto debato.

 3. Vid Šteh Vid Šteh pravi:

  Tudi meni American Hustle ni pustil nobenega globjega vtisa. Precej razvlečen, dolgočasen in kot si zapisal, brez prave dinamike (v prvi uri sem skoraj dvakrat zaspal, tako mrtvo je bilo dogajanje), kar se pa igralskih predstav tiče, me je najbolj prepričal Christian Bale, še posebej s svojo debelušno pojavo. :) Se pa moram strinjati, da je bila Jennifer Lawrence (ki mi je sicer ena izmed najljubših igralk) precej neopazna oz. nič posebnega, Bradley Cooper pa me je na vsake toliko časa malce presenetil. V glavnem; filmu manjka dinamike in identitete, preveč naslanjanja na Scorseseja uniči zadevo.

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Res mi ni jasno, zakaj tako razturava pri nagradah in gledanosti.

 5. E pravi:

  Iztok jaz nebi inačil filma American hustle in The wolf of wall street.Pri Wolfu gre za borzne delniške prevare ,ki so na nivoju bolj prefinjene.Prevare pri Hustlu pa so čisto nekaj drugega stik z stranko , gre ti za živlenje in smrt ,ko po domače povedano nekoga nategneš.Pri Wolfu tega ni.Meni ni bil slab film sem pa pričakoval več teh prevar je pa bila dejansko samo ena in še to na koncu.Ne rečem ,da ta prevara ni bila prefinejna ampak je bil Irving(Christian)skozi v nevarnosti za svoje živlenje.Wolf se ni bal za svoje živlenje ,ker je mislil ,da je nedotekljiv.Predolga minutaža filma predolgo so vse skupaj vleklo klasičnih 1:45 bi bilo čisto dovolj.Imam občutek če je film dolg preko dve uri ,da je kao film vreden nekaj več.Jaz bi dal oceno 7.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !