Recenzija: Maniac

26.12.2013 ob 19:10

MANIAC

Itak, Elijaha Wooda je zanimivo gledati v vlogi totalno norega, morbidnega, zelo nasilnega, brutalnega in perverznega serijskega morilca, ki pobija ženske in njihove odrezane skalpe daje na svoje izložbene lutke, v katerih vidi svoje potencialne punce in tako zdravi frustracije iz otroštva, ko je živel s prešuštniško materjo. Pa tudi atmosfera, ki spomni na Scorsesejevega Taksista, ni napačna, da o kameri, ki ruka iz prve osebe, kar pomeni, da se Wooda vidi le redko, niti ne govorim. Maniac se torej zaveda, da bo nekaj posebnega, zato je škoda, da so igralske kreacije tako zelo poceni in slabe, dramaturgija pa na stopnji izjemno slabih B grozljivk. To pokvari vse dobre ideje, pa tudi dogajanje začne iti zaradi tega čez čas pošteno za živce. Psihadelika je kul samo do neke mere, če z njo pretiravaš, dosežeš nasproten učinek, če nisi ravno Scorsese.

Ocena: 5/10

null

 

17 komentarjev na “Recenzija: Maniac”

 1. Tamara pravi:

  Zame je Elijah hobit in pika. :) Verjetno malo neumno, ampak Gospodar prstanov je takšna klasika, da se ne morem spraviti gledati nobenih drugih njegovih filmov, ker je Elijah pač Frodo in je to to. :)

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Tudi v Sin City je bil totalno nor. Itak pa je Frodo, ja, zato tudi ima težave s kariero, saj ge ne bodo sprejeli v nobeni drugi vlogi po moje.

 3. montebuba pravi:

  Isto velja za Daniela Radcliffa, ki te takoj spomni na Harry Potterja.

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ta pa itak. Ali za Macaulayja Culkina, ki mu po Home Alone tudi ni ratalo kaj dosti.

 5. montebuba pravi:

  Culkin je imel še dva dobra filma: Richie rich in The good son; Pa tudi My girl ni slab; Problem je da mu je slava stopila v glavo, potem si je zafural življenje in za filme ni postal več zanimivi;

 6. montebuba pravi:

  Pri Culkinu sem videl da je igral v filmu Jeruzalemski sindrom (2004) ampak o tem filmu nič ne najdem. Kaj je to sploh za filma? Srbski?

 7. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  To je še vedno obdobje, ko je bil otrok. Ko je zrasel, gledalcev ni več zanimal. In ne bo držalo za slavo in zafuranost. Problem je bil, ker filmi izven Home Alone niso finančno razturali. Zato se je njegova kariera prekinila. Z izjemo My Girl seveda, ki je bil uspešnica. Jp, Jeruzalemski sindrom je bil hrvaško izraelsko ameriška produckija, dejansko pa res hrvaški film.

 8. montebuba pravi:

  ne mi rečt, da če se ne bi zafural ne bi dobil več filmov. Itak da je to eden o razlogov;

 9. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Zafural se je kasneje, v odrasli dobi. Po Richie Rich, ko je bil star 14 let vse do Party Monter, ko jih je imel 23, namreč ni posnel nič. In Party Monster je propadel. To nima veze s tem kaj je počel privatno. In tiste čudne slike so prišle v javnost nekaj časa nazaj, ko se je razšel z Milo Kunis. Pred tem je bil čisto okej. Finta je, da ni dober glumac in zato ne dobi dobrih filmov.

 10. montebuba pravi:

  Torej praviš da je bil kot otrok dober igralec, ki je snemal uspešnice, kot odrasel pa slab? V bistvu res. Plus tečno je to, da kot si dejal si te ljudje zapomnijo po te vlogi in potem težko igraš kaki drugi lik.
  Culkin je na primer v vseh v srcih ostal kot 14 froc, ki skače in dela pasti za roparje.

  Plus: tudi meni se je malo zameril s tem patetičnim obnašanjem in modrovanjem do starejših ljudi!

 11. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Uspešnice so bile le Home Alone, My Girl in Home Alone 2, vse ostalo je pogorelo, zato se mu je kariera hitro ustavila. V času Home Alone je bil star 10 let. Igral je ravno prav okej, da je šlo skozi in da so ljudje ponoreli za njim. Še Michael Jackson ga je dal v Black or White video. Ljudem se je prvič prikupil že leta 1989 v filmčku Uncle Buck. Potem je šlo seveda samo še navzgor, a se je hitro nehalo. Kaj vem, morda so ga zajebali tudi na denar usekani starši, ne vem točno, ampak dejstvo je, da potem skoraj deset let ni posnel nič in so ga ljudje počasi pozabli oz. so ga sprejeli le kot mulca ne kot odraslega igralca.

  Katerim patetičnim obnašanjem in modrovanjem?

 12. montebuba pravi:

  mislil sem a obnašanje v filmu, kjer se vidi da je zaigrano;

  Ne pozabi še na film The Good Son, ki je bil zelo dober. Skupaj z Elijahom Woodom sta se dobro ujela.

 13. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  The Good Son je vrhunski film, a mu ni pomagal kaj dosti pri karieri po moje. Je bila pa dobra fora, da je kao zloben. Wood je imel potem to srečo, da je dobil Froda.

 14. Knox pravi:

  Culkin je pač slab igralec kot še marsikdo, ki ni znal prenesti otroške igre v odraslo dobo

  Je pa še en problem in sicer ta, da za igralce med 12 oz. 14 letom pa tam do 20. ni vlog, ker ponavadi vloge 15 letnikov dobivajo 20+ igralci. Isto se je vmes pavza zgodila Dakoti in pa Osmentu, ki sta bila boljša igralca od njega

 15. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Dakota Fanning je vrhunska igralka. To, kar je ona počela kot punčka v filmih, je neverjetno. In zdaj je res nekako ni več v ospredju. Upam, da ujame prave špuro in razturava dalje. Zdaj jo je popolnoma povozila sestra Elle. Osmenta pa tudi nikjer. Njega pomoje faca jebe, ni dovolj zanimiv in kul, da bi zares vžgal.

 16. Niko pravi:

  Dakota ni več in. Zdaj veliko bolj razturava njena sestra Ella Fanning. V Ginger in Rosa so jo prehvalili in ji obetajo sijajno karijero kar je res saj ima 4 produkcije planirane za 2014.

 17. montebuba pravi:

  zanimivo, da se Tony Shalhoub v drugih filmih znajde zelo dobro čeprav smo si ga zapomnili po Monku

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !