Solidarnost

23.12.2013 ob 12:56

Jp, tako gre to pri nas, ko nihče ne jebe novih strank, nad starimi pa se kao pizdimo, da so nam zajebale državo. Zadnja anketa namreč kaže, da bi na novo ustanovljena stranka Solidarnost, ki jo vodijo Marina Tavčar Krajnc, Damjan Mandelc in Uroš Lubej, dobil le drobiž in ostala daleč od parlamenta. Kot sem rekel že večkrat, jebeš revolucijo brez revolucionarja in liderja, ki bi za sabo potegnil množice. In točno tak primer je Lubej. Idejni vodja vseslovenske ljudske vstaje, ki ga zdaj ne jebe nihče. Ali še bolje, ki ga verjetno ne jebejo niti njegovi vstajniki. Jasno, saj ni šlo za revolucijo, ampak za deljenje rožic policajem. Preveč ljudi pri nas še vedno živi dobro, da bi revolucija uspela in da bi se kaj dejansko spremenilo. Ljudje še vedno z veseljem volijo stare obaze in znane stranke, novi jim ne dišijo in jim zaupajo še manj kot starim. Nimaš kaj, Solidarnost nima šans, saj so ljudje še vedno solidarni starim strankam.

null

 

11 komentarjev na “Solidarnost”

 1. nač. Kifle pravi:

  En sam procent razlike ne pomeni ravno ostati daleč od parlamenta.

 2. montebuba pravi:

  to je res absurd ja. Ljudje se bunijo kakšne politike imamo a v bistvu jih sami volijo!! WTF?!?

 3. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Kifle, po neki drugi anketi sem videl dosti manj, ampak vseeno je porazno glede na to, da je nastala iz vstajniškega gibanja in da sta jo močno porazili ravno stranki, proti katerima je najbolj zagreto demonstrirala.

 4. Tomo pravi:

  Če jim uspe prehiteti PS so na dobri poti.Virant in Kahl nimata šanse več.

 5. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Po moje je Virantovo kariera končana, ja. Njegova stranka ne bo več prišla v parlament. Desus je druga zgodba, oni na koncu vedno ujamejo dovolj procentov in tako bo vedno po moje. PS ima še vedno zelo visok odstotek, kar je čudno glede na nepriljubljenost vlade, da ima Janša še vedno vse te svoje podpornike pa je itak možno samo v Sloveniji. Stranka, ki bo uspela ujeti ljudi, ki zadnja leta ne volijo, bo zmagala na polno. Ker pri teh, ki volijo, ostane premalo takih, ki volijo kaj drugega kot SD, SDS in PS očitno.

 6. frenk pravi:

  Iztok, kaj pa obljublja Solidarnost? Kaj pa so v življenju že naredili tile patroni?
  Bodi pošten in povej, ali bi dal tistim vstajnikom vzgajat ali čuvat svoje otroke.
  Samo kakšen Koršič še manjka. In seveda obvezno gospa Manca. Pa Darko. In seveda Damjan Murko.

 7. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Zakaj pišeš kot da sem navdušen za Solidarnost in se čudim zakaj ne bi prišli niti v parlament kaj šele zmagali?

 8. frenk pravi:

  Iz tvojega zapisa je precej jasno, da nisi navdušen nad vstajniki. Je pa kar nekaj bralcev, ki so v veselem pričakovanju Odrešenika. Sam sem do njega skrajno skeptičen. Na tistih vstajah nisem slišal niti enega patrona, ki bi se vsaj približno zavedal, kaj vse je potrebno v Sloveniji spremeniti.

  Res pa je, da Slovenci ne ljubimo politikov, ki bi obljubljali znoj in solze. Resnici na ljubo jih ne ljubijo nikjer na razvitem Zahodu. Zadovoljimo se pač s patroni, ki obljubljajo gospodarsko rast, pravno državo in več socialnih pravic. In smo navdušeni nad tipom, ki naklada o koncu diktature in varčevanja. In seveda UTD. Tip, ki pa misli, da se spozna na gospodarstvo še učeno pove, da je potrebno povečati dodano vrednost.

 9. lala pravi:

  ej dokler bom vidu na kongresu stranke, take pezdete kot so Štrajn, bivše funkcionarje LDSa, unga zgodovinarja zblojenga, mi niti na pamet ne pade da bi jim dal svoj glas!!!

 10. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Frenk, jp, pri nas se gremo revolucijo brez liderja, zato ni uspela, zato se ne more nič nikoli spremeniti. Očitno res ni človeka, ki bi pri nas še uspel masovno pritegniti in prepričati množice. Finta je tudi ta, da je karizma premalo, zdaj bi res rabili hudega strokovnjaka, ti pa ponavadi nimajo neke pretirane karizme in jih ljudje ravno tako ne bi volili masovno. Časi Krambergerja so žal mimo.

  Lala, očitno nam res ni pomoči. Ljudje novih ne marajo, nad starimi pa se pizdijo, a jih vseeno raje izvolijo znova in znova.

 11. E pravi:

  Hmm zanimivo..Stranka je že obstajala 9 mesecov prej…

  http://demokracija.si/v-fokusu/slovenija/26670-poar-rno-na-belem-stranko-solidarnost-ustanovili-e-devet-mesecev-prej

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !