Recenzija: To the Wonder

11.12.2013 ob 23:20

TO THE WONDER

Čudovit film. Čista poezija. Tenkočuten, vizualno osupljiv, izpovedno močan, romantično prvinski in tako zelo prekrasen, da sploh ne rabi kaj dosti dialogov. Jp, Terrence Malick, ta genij sodobnega filma, je posnel podobe in jih sestavil v film. V nepozaben filmski eksperiment, ki ga gledalec gleda tudi s srcem. Aham, The Tree of Life je bil vaja, To the Wonder pa je predstava. Malick filmov ne snema, ampak jih sanja, jebemti ej. Neverjetno, res. Olga Kurylenko in Rachel McAdams, dve ženski, med kateri pade Ben Affleck. Njihovi prizori so tako zelo intimni, iskreni in spontani, da dobimo občutek, da iz platna skočijo na sosednji travnik. Res je, To the Wonder ni več film, To the Wonder so sanje, o katerih sanjajo filmi. Eden najboljših filmov letošnje sezone in izkušnja, ki jo bom za vedno nosil v spominu. Film, ki ga lahko uporabljate namesto masaže in meditacije.

Ocena: 9/10

null

 

2 komentarjev na “Recenzija: To the Wonder”

  1. Didl pravi:

    Si me pa presentil, se popolnoma strinjam z oceno. Tudi mene je zelo navdušil, čista meditacija ljubezni, res nepozabna izkušnja. Malick je res postal eden največjih mojstrov filma. Se mi pa film zdi kar malo po krivici prezrt, glede na to koliko pozornosti je imel The Tree of Life. Ta pa se mi zdi še veliko boljši.

  2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

    Tudi meni še boljši od Tree of Life. Jp, skoraj neopazno je švignil mimo. Morda tudi zaradi tujege jezika, kar v ZDA nikoli ne gre dobro skozi.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !