Pravica

19.11.2013 ob 04:07

Aham, pa pravico, da po dvajsetih minutah povedo, da film odpade, ker tehnika v dvorani 8 spet ne dela. Leta 2013 smo, jebemti no. Take osnovnošolske stvari se ne bi smele dogajati. Včasih, ko so filme vrteli na roke, se niso, kako je mogoče, da se danes, ko je vse ena sama robotika. In pazi to, dvorana 8 tudi jutri menda ne bo delovala, saj napake enostavno ne znajo odpraviti. Za bruhat, res.

 

9 komentarjev na “Pravica”

 1. Fakkos pravi:

  Saj se ne spoznam, ampak verjetno je sodobna tehnologija veliko bolj zapletena od one izpred 60 let?

 2. spookymulder spookymulder pravi:

  Roko na srce, vsaka stvar se lahko pokvari, saj nič ni večno in nič ni neuničljivo … v Cineplexxu so sicer pred kratkim menjali tehniko, zato verjetno ni tako nenavadno, da vse še ne deluje tako, kot bi moralo, ker je potrebno naprave prilagoditi in uskladiti, pa tudi sicer se pri sodobnih kompliciranih elektornskih sistemih pogosto dogaja, da se v začetku delovanja odkrije kakšna nepričakovana napaka.

  Seveda pa se ob tem lahko upravičeno vprašamo, kako zelo človeštvo postaja odvisno od elektronike, ker če recimo pogledamo samo kakšnih 20 let nazaj, je bilo npr. pri avtomobilih količina elektronike minimalna in je lahko marsikdo že z malo mehanskega znanja sam popravil, če se je kaj pokvarilo, danes pa odpreš pokrov motorja in lahko samo gledaš polno kablov, ki vodijo v glavni računalnik, za popravio pa ne gre drugače, kot da greš na servis.

  In povsem isto je s projektorji v kinu, kjer je znal pri starih na filmski trak marsikateri kinooperater sam odpraviti morebitne okvare, med tem ko jim danes preostane samo to, da pokličejo serviserje proizvajalca, da pridejo zamenjati okvarjeno elektroniko. To pa potem seveda traja nekaj dlje časa.

 3. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Spooky, žalostno je to, da serviser ne pride še isto minuto oz. da obstaja varjanta, da je napaka prisotna ves teden.

 4. Jure pravi:

  Zanimivo, kak je svet vedno bolj “pameten” a vedno manj sposoben.
  Res, adijo pamet.

 5. Tomo pravi:

  Čudno,kaj nimajo če se ne motim rezervnih projektorjev?Je pa res da je vse na računalnik in če en program crkne gre vse u k.. isto ko pr avtu.Včasih ko si mel Stoenko si sam s kladivom ali francozom vžgal po mašini pa je spet šlo,danes ko se ti pa v novem Golfu zmeša računalnik,takoj treba mašino zamenat.

 6. spookymulder spookymulder pravi:

  Iztok, kako to misliš, da bi moral serviser tam biti že isto minuto, saj tako tehnološko napredni pa vendarle še nismo, da bi že poznali prežarčevanje ljudi? ;-)

  Menda ti je jasno, da nima vsak kinocenter svojega serviserja pripravljenega na licu mesta … glede na majhnost našega trga celo dvomim, če sploh imajo kakšnega serviserja v Sloveniji, temveč verjetno v primeru okvar pride iz Avstrije, glede na to, da je Cineplexx avstrijska firma. Če je potrebno zamenjati kakšen del elektronike pa tako ali tako traja, da pride od proizvajalca projektorjev.

  Sicer pa mi je prišlo na uho, da bomo kmalu v Cineplexxu lahko gledali filme tudi v High Frame Rate tehniki … menda Cineplexx že ima potrebne projektorje, sedaj pa naj bi se počasi opogumili tudi naši distributerji, da bomo dobili in videli tudi v Slovenijo kakšen film v tej tehniki. :P

 7. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Spooky, serviser bi moral biti v bajti 24/7. Če to ni jasno, bog pomagaj.

 8. spookymulder spookymulder pravi:

  Od kje pa bi vzeli za njegovo plačo, če ni gledalcev? Saj vidiš, da šparajo že pri osebju, ki prodaja vstopnice in prigrizke, pa gre večinoma za poceni študenstko delovno silo, sedaj pa povej, od kje naj vzamejo denar, da bi v vsakem kinocentru držali in plačevali visokokvalificirane serviserje?

 9. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Če tudi oni tako razmišljajo, je bolje, da vse skupaj zaprejo.
  Ni res, da šparajo pri osebju, le butasto so to združili. Osebja je dovolj.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !