LIFFe 2013

18.11.2013 ob 15:35

Začnimo s tistimi, ki sem videl še preden so prišli na letošnji filmski festival, ki je tako kot vedno postregel s celo kopico odličnih filmov. Simon Popek zna, tu ni dileme. Simon Popek nas vsako leto znova razvaja z dobrimi filmi, ki so super protiutež hollywoodski produkciji, katero rolajo v Cineplexxu in Koloseju.

Najprej pohvale za The Wild One, kultno klasiko z Marlonom Brandom, saj veste, tisto, kjer se na motorju fura z usnjeno jakno. Nujen ogled in film, ki je naredil Branda, če prav pomislim. Ikonska zadeva, sto posto.

YouTube slika preogleda

Še večje pohvale za Rebel Without a Cause, mojstrovino Nicholasa Raya z Jamesom Deanom v glavni vlogi. Noro dober film, eden najboljših kar jih je, tudi Deanov najboljši. Pa še Natalie Wood in Sal Mineo sta super. Itak, Dean je oponašal Branda, toda to je počel tako zelo dobro, da gledalci niso mogli verjeti. Enkraten igralec, včasih celo boljši od Branda, če prav pomislim.

http://iztokgartner.blog.siol.net/2010/01/16/kulti-in-klasike-rebel-without-a-cause/

Jp, Liffe je letos vrtel tudi Okupacijo v 26 slikah in Padec Italije, dve klasiki Lordana Zafranovića. Prva je seveda bolj znana, a meni je ljubša druga. Prva ima tisti zloglasni masaker, ki je Zafranoviću verjetno pobral možnosti za oskarja, druga pa ima bolj dodelano in kompleksnejšo zgodbo. Kul, da se na Liffeu rolajo tudi jugo klasike.

http://iztokgartner.blog.siol.net/2011/08/06/kulti-in-klasike-2/

Aham, Popek je na spored uvrsil tudi This is the End in Spring Breakers, kar je verjetno ujezilo najbolj zagrizene fane festivala. Lokalne težake, ki ne razumejo, da kdaj pa kdaj paše tudi kaka taka sprostitev. Saj ne gre za tipični Hollywood, ne ga srat ljudje božji. This is the End je fin odklop, Spring Breakers pa je nujen že zaradi Britney Spears segmenta in zavoljo odlične igre Jamesa Franca. Pozdravljam oba filma, Popek ve kaj dela, kot sem  že povedal.

http://iztokgartner.blog.siol.net/2013/08/06/recenzija-this-is-the-end/

http://iztokgartner.blog.siol.net/2013/08/10/recenzija-spring-breakers/

 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !