Recenzije: The Smurfs 2, Safe Haven

17.11.2013 ob 21:41

THE SMURFS 2

Drugi del Smrkcev, ki ga je spet režiral nesposobni Raja Gosnell, je sicer dosti boljši od prvega, a še vedno zelo daleč od zares dobrega družinskega filma in tretmaja, ki si ga ti legendarni liki zaslužijo. Pizda no, za Smrkce gre, ne pa za neko nepomembno pizdarijo, kjer ni važno kak film bodo posneli. Tak površen pristop na prvo žogo mi res ni jasen. Tu Hollywood res dokaže, da mu je vseeno, če uniči vse kar je sveto. Da se razumemo, tudi otroci niso kaj dosti navdušeni, saj film ni dosegel kakšnih resnejših finančnih rezultatov in se je dejansko lovil z drobižem, vsaj v ZDA, kolikor sem uspel preveriti. Smrkci so del našega otroštva, zato bi si zaslužili mojstrovino, ne pa takega navadnega filma, ki ga poseka vsaka še tako navadna animiranka. Glavni problem je spet to, da se dogajanje prestavi v moderni čas, v naše okolje, tja, kjer nimajo Smrkci kaj iskati. Mar res ni idej za boljši film? Mar so res na razpolago samo klišeji neštetih podobnih otroških drekarij? Ne razumem, res ne, jebemti no. Kot sem rekel, drugi del za šalo poseka prvega, kar pa niti ni kompliment. Žal.

Ocena: 4/10

SAFE HAVEN

Leta 2013 posneti tako zelo klišejsko, predvidljivo in že stokrat videno zgodbo, je res čudno no. Očitno niti Lasse Hallström, sicer zelo dober režiser, nima več boljših in izvirnejših idej. Trudi se, a Josh Duhamel in Julianne Hough mu ne sledita tako kot bi bilo treba. Dejansko mu s takim  scenarijem niti ne moreta, hudiča no. Mar res nihče ni videl vsaj Sleeping With the Enemy z Julio Roberts? Ne imejte nas za norca, lepo prosim. Gledalci nismo zlate ribice, gledalci znamo na pamet podobne filme. In Safe Haven je podoben prevečim. To ga uniči že na začetku, to mu prepreči, da bi vsaj približno zaživel in zadihal s svojimi pljuči. Vse do konca, ko pa nas vendarle očara s tenkočutnim twistom. Z idejo, ki ni slaba in bi si zaslužila samostojen film.

Ocena: 4/10

 

1 komentar na “Recenzije: The Smurfs 2, Safe Haven”

  1. montebuba pravi:

    Safe Haven soliden film, sicer že nekajkrat videna zgodba ampak preseneti ker je po resničnih dogodkih. Ja, preobrat čisto na koncu res reši film in mu da nekaj kvalitete, drugače pa solidno.
    Morda nivoja dramaturgije in igre ne dvignejo igralci ki bi lahko bli boljši.
    Vseeno pa ocena 6/10

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !