Recenzija: Carrie (2013)

4.11.2013 ob 21:52

CARRIE

Ne morem verjeti, da bom tole zapisal, ampak nova Carrie je jebeno dober rimejk originalne mojstrovine iz sedemdesetih. Chloe Grace Moretz in Julianne Moore sta skoraj tako perfektni kot sta bili Sissy Spacek in Piper Laurie, atmosfera, ki jo ustvari režiserka Kimberly Peirce, tudi avtorica mojstrovine Boys Don’t Cry, pa ni dosti stran od Briana De Palme. Če rečem, da je nova Carrie eden najboljših rimjekov vseh časov, ne zgrešim kaj dosti. Res sem užival. Od začetka do konca. Od nelagodne prve menstruacije do masakra na maturantskem plesu. Od srhljivega uvodnega poroda do zaključne pizdarije z versko blazno materjo. Vse štima, pizda no. Čisto vse, če prav pomislim. Da ne pretiravam, original, ki je še vedno eden mojih najboljših in najbolj srhljivih filmov ever, je seveda še zmeraj daleč spredaj, je nedosegljiv, preveč legendaren in preveč kulten, da bi se ga dalo preseči, toda rimejk mu ne dela sramote, rimejk ga dostojno updejta in se mu pokloni. To je res presenečenje, morda eno največjih odkar gledam filme. Rimejk Carrie, pizda materna. Rimejk faking najbolj kul grozljivke vseh časov. In dober rimejk. Zelo dober. Tako dober, da bi ga z veseljem gledal še večkrat in vedno znova užival.

Ocena: 8/10

 

5 komentarjev na “Recenzija: Carrie (2013)”

 1. Filip pravi:

  Meni je bil ‘meh’. No, saj; zgodba je čisto lepo prirejena in film ima kar nekaj svetlih momentov, ampak to pač ni to. Poleg miscastinga glavne igralke (ne glede na to, kako dobra je Chloe, me v tej vlogi ni prepričala, res me ni), se mi je zdela režija presenetljivo slaba – določeni prizori so se vlekli, liki na splošno niso bili všečni (za Carrie mi je bilo tako rekoč vseeno), tisti build up do vrhunca pa je bil precej slabo tempiran. In vrhunec sam…mja…CGI fest, penapihnjen, brez kakšenga hudega efekta.
  Ne vem no, glede na režiserko/igralsko zasedbo sem pričakoval malo boljši izdelek. Škoda je, ker se vidi, da so poskušali filmu dodati neko globino, ki je original mogoče ni imel, ampak je vse skupaj izpadlo dokaj neposrečeno. Možno, da je končni izdelek zjebal studijo (vem, da je bilo posnetih kar nekaj sekvenc, ki so jih nato (morali?) izrezati), ali pa je problem res režiserka.
  Skratka, meni je bil za 6. En tak ‘tipičen’ rimejk, vseeno mogoče malo boljši od ostalih crap rimejkov zadnjih let.

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Morda bi jo res morala igrati kakšna bolj krhka punca, ampak Chloe je bila meni enkratna. Še posebej pri masakru, ko je z obrazno mimiko delala raztur. Jaz bi ji dal nominacijo za oskarja, jebemti ej.

 3. Tomo pravi:

  Mene pa tudi zanima če je res to to kar pravi Iztok da dosega original,čeprav mi je malo hecno da obstaja še en remake posnet pred kakii desetimi leti kot tudi nadaljevanje originala.Drugače bi bil pa bolj vesel da posnamejo en hud remake vsaj zame neupravičeno raztrganega Lawnmover Mana ki je prav tako od Stephena Kinga.

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Jp, leta 2002 so posneli tv rimejk, leta 1999 pa kao neko nadaljevanje. Nič od tega nisem gledal, če se ne motim.
  Lawnmover Man ni bil slab film, bi ga pa zdaj, ko so efekti napredovali, lahko posneli še bolje po moje.

 5. E pravi:

  Z enim stavkom napisano meni je bil ta remake všeč.
  Idini kar me je zmotilo ,da se je film na koncu malo vlekel in bi ga skrajšal za deset minut.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !