Intervju: Jure Godler (Svet24)

31.10.2013 ob 13:31

Rubikova kocka in LaToyine prsi

Če rečem, da je leta 1984 rojeni Jure Godler genij, mi bo le malo ljudi zmoglo argumentirano oporekati. Jure Godler obvlada tistoč in eno stvar. Jure Godler počne tisoč in eno stvar. Enkrat je tv voditelj, drugič je stand up komik, tretjič virtuoz na klavirju, četrtič pa recimo čarovnik. Multipraktik nima osnovnih šans proti Juretu Godlerju, Jure Godler ga pohrusta za zajtrk. Prav zato sem zelo vesel, da si je vzel nekaj svojega dragocenega časa in mi z veseljem odgovoril na zastavljena vprašanja. Uživajte in nasmejte njegovim sproščenim in izvirnim odgovorom.


Začniva navihano, kako je bilo prijeti prsi LaToye Lopez, ki je gostovala v vaši novi oddaji Zaigraj še enkrat, sam?

Sijajno. Boljše od Rubikove kocke.

Ste to potem počeli še po koncu oddaje in LaToyo kot Artur Štern navdušili s svojim intelektom?

Žal ni ostalo časa za takšne manevre. Tedenska oddaja terja svoj tempo in ne ostaja veliko prostega časa za poskočne zadeve.

Hočete reči, da pri dekletih bolj kot pamet še vedno šteje polna denarnica?

Tega nisem rekel, pa tudi posploševati ni dobro. Morda pri nekaterih. Ne vem.

Vaša nekdanja sodelavka Jasna Kuljaj mi je nekoč zaupala, da ženske osvajate tako, da jim na zmenku zavrtite Mozarta. Ni to malce staromodno?

To je stvar preteklosti. Sedaj uporabljam druge metode. Kloroform, vrv, kij za baseball in kroglo za bilijard. Pri dekletih, ki ne marajo klasične glasbe, se je to izkazalo kot najmanj boleča tehnika.

Kaj pa Katarina Benček in Doroteja Premužič, sta res skupaj končali v vaši postelji?

Tega se ne spominjam. Ne rečem, da se tega ne bi rad spominjal, ampak dejstvo je, da se tega ne spominjam.

Dovolj o ženskah, da ne pregorite. Povejte mi raje kako to, da ste oddajo Kdo si upa na večerjo že po eni sezoni zamenjali z Zaigraj še enkrat, sam?

Oddaja je potrebovala novo ime in vsebinsko osvežitev. Zaigraj še enkrat, sam se je zdel dovolj primeren naslov, ker je večplasten in se tekom oddaje večkrat aplicira na format.

Imate kdaj občutek, da Slovenci ne razumejo najbolje vašega humorja?

Humor je humor, ni moj, ni vaš, ni od koga drugega. Vprašanje je: je smešno ali ni smešno? Vprašanje, ki sledi pa je: kakšen okus imaš? In ko pride do tega vprašanja, je potrebno molčati, ker mislim, da še vedno velja tisti stari, čudoviti pregovor: de gustibus non est disputandum. Je pa tudi res, da nekateri ljudje sebe in življenje jemljejo zelo resno. Preresno.

Panist, čarovnik, imitator, voditelj, stand up komik. Ni to preveč za enega samega človeka? Se ne bojite, da vas bo kdaj udaril »overdose« in da boste postali multipla osebnost in končali na psihiatriji?

Ni me strah. Vse, kar sem kadarkoli počel, sem počel brez težav in velikih naporov. Sploh pa, kako naj vem, da nisem že na psihiatriji?

Pa končajva v stilu, vam Tilen Artač res pobere vse oboževalke in ali je njegovo spolno življenje res tako intenzivno, da ne zmore več brez viagre krotiti vseh podivjanih deklet?

Tilen? Tilen šele prihaja v puberteto. Kdo ve kakšnih spolnih praks se bo lotil, ko enkrat dozori.

 

8 komentarjev na “Intervju: Jure Godler (Svet24)”

 1. nebo pravi:

  Kaj pa vem. Ima tip svoje momente, a nekako še ni našel stvari, kjer bi se res našel in bi res zablestel. Še vedno le potencial. Ampak v Sloveniji je verjetno tako, da mora nekdo početi vse po malem, da sploh obstaja, ni pa priložnosti za kaj celovitega in večjega. Že nacionalka nima nobenega koncepta kaj z ljudmi, ki nekaj obetajo. Vse kar znajo je furat Galuniča že 20 let.

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Po moje se je kar dobro znašel v novi oddaji, saj ima možnost pokazati vse svoje talente enakovredno.

 3. nebo pravi:

  No, ja priznam, ta oddaja je zanimiva, kar sem seveda videl . Ampak se bojim, da so take oddaje in ustvarjalci, ki niso v prime time-u (kako se to sploh sklanja?) ;) , bolj “biti ali ne biti”. Nimajo kontinuitete. Vse je bolj za eno sezono.

 4. Šef pravi:

  godler v sloveniji nima prihodnosti, iz amerike pa se je tudi vrnil (očitno da mu ni uspelo)

  better luck in your next life

 5. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Če ne bi imel prihodnosti, ne bi že skoraj deset let razturaval na naši sceni tako in drugače. Ne ga srat no.

 6. Pepi Pepi pravi:

  Škoda, ker ga ni več pri Radiu Ga-Ga. Sicer je mel relativno mal svojih likov (napram enim), ampak vsi ti so odlično pasali v kontekst. Ker samo oponašanje je samo del šova. Lahko ti glasovno vse skiniš v nulo, pa so te hitr siti — če nimaš dobre (/zabavne) vsebine. Godler je to slednje mel (in ima). Poleg Šarca veljetno največ od vseh.

 7. sanjita pravi:

  Godler je faca:) ful talent, pa njegove fore so ful dobre, edino morda kdaj zaide v ameriški humor (jay leno itd.), pa ga slovenci, ki ne spremljajo ameriških oddaj glih ne razumejo.

 8. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Pepi, jaz sem že dolga leta njegov fan.
  Tole sem o njem zapisal že leta 2007:
  http://iztokgartner.blog.siol.net/2007/04/18/jure-godler/

  Sanjita, včasih ga razume redkokdo, res je :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !